![]() |
Citat:
"Stapine, putina clementa pentru mine si si mei; stiti, atunci am postat pe forum si am combatut vitejeste pe reactionarii de Mihnea, Alin, Dragos, Iorest, si pe ereticul ala de Penticostal, intoleranti ce sint astia toti". Deh, cind nevoia de asigurare dinspre partea persecutiei depaseste umanitatea si pune in slujba ei inteligenta...atunci e situatia, ca sa ma exprim in limba ocupantilor: the animal within takes over. Chiar daca cochilia umaniforma a animalului arivist poate fi inteligenta si cu talentul minuirii cuvintului, tot aia e. |
Citat:
Schimba-ti bre nickul ca sa te simti bine din nou. |
Citat:
|
,,Mai târziu, împăratul se va întoarce spre Răsărit și-i va smeri pe agareni, pentru că Dumnezeu este mâniat pe ei pentru credința lor cea hulitoare și pentru păcatul sodomiei pe care îl fac. Firește, mulți dintre ei se vor boteza, vor bineplăcea împăratului și vor fi cinstiți. Ceilalți însă vor fi nimiciți, vor fi arși sau vor fi omorâți cu cruzime."
Sursa:http://www.aparatorul.md/sfantul-and...tul-durerilor/ |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In primul rand am dat un citat intr-un anumit context, nu e o afirmatie a mea. In al doilea rand, e un comunicat de presa, nu o argumentatie desavarsita. Problematica si motivatia e mult mai complexa si mai grava iar oamenii incearca sa fie diplomati. Ceea ce nu se poate spune despre Iohanis. Citat:
E ca si cand ai spune ca cel care a facut un pacat, nu are dreptul sa faca o fapta buna pana nu se pocaieste desavarsit. Citat:
Presedinte care are "grija" sa clasifice pe initiatorii unui demers democratic si moral ca fiind "intoleranti". Daca tu crezi ca asta e rostul lui, si afirmatii de genul asta inseamna "discutii calme" si duc la "pacea sociala" ce pot zice, sa-l votezi si data viitoare pe isteric. Citat:
|
16. Apoi S-au sculat Oamenii aceia de acolo și S-au îndreptat spre Sodoma și Gomora și s-a dus și Avraam cu Ei, ca să-I petreacă.
17. Domnul însă a zis: "Tăinui-voi Eu oare de Avraam, sluga Mea, ceea ce voiesc să fac? 18. Din Avraam cu adevărat se va ridica un popor mare și tare și printr-însul se vor binecuvânta toate neamurile pământului, 19. Că l-am ales, ca să învețe pe fiii și casa sa după sine să umble în calea Domnului și să facă judecată și dreptate; pentru ca să aducă Domnul asupra lui Avraam toate câte i-a făgăduit". 20. Zis-a deci Domnul: "Strigarea Sodomei și a Gomorei e mare și păcatul lor cumplit de greu. 21. Pogorî-Mă-voi deci să văd dacă faptele lor sunt cu adevărat așa cum s-a suit până la Mine strigarea împotriva lor, iar de nu, să știu". 22. De acolo doi din Oamenii aceia, plecând, S-au îndreptat spre Sodoma, în vreme ce Avraam stătea încă înaintea Domnului. 23. Și apropiindu-se Avraam, a zis: "Pierde-vei, oare, pe cel drept ca și pe cel păcătos, încât să se întâmple celui drept ce se întâmplă celui nelegiuit? 24. Poate în cetatea aceea să fie cincizeci de drepți: pierde-i-vei, oare, și nu vei cruța tot locul acela pentru cei cincizeci de drepți, de se vor afla în cetate? 25. Nu se poate ca Tu să faci una ca asta și să pierzi pe cel drept ca și pe cel fără de lege și să se întâmple celui drept ce se întâmplă celui necredincios! Departe de Tine una ca asta! Judecătorul a tot pământul va face, oare, nedreptate?" 26. Zis-a Domnul: "De se vor găsi în cetatea Sodomei cincizeci de drepți, voi cruța pentru ei toată cetatea și tot locul acela". 27. Și răspunzând Avraam, a zis: "Iată, cutez să vorbesc Stăpânului meu, eu, care sunt pulbere și cenușă! 28. Poate că lipsesc cinci din cincizeci de drepți; poate să fie numai patruzeci și cinci; pentru lipsa a cinci pierde-vei, oare, toată cetatea?" Zis-a Domnul: "Nu o voi pierde de voi găsi acolo patruzeci și cinci de drepți". 29. Și a adăugat Avraam să grăiască Domnului și a zis: "Dar de se vor găsi acolo numai patruzeci de drepți?" Și Domnul a zis: "Nu o voi pierde pentru cei patruzeci!" 30. Și a zis iarăși Avraam: "Să nu Se mânie Stăpânul meu de voi mai grăi: Dar de se vor găsi acolo numai treizeci de drepți?" Zis-a Domnul: "Nu o voi pierde de voi găsi acolo treizeci". 31. Și a zis Avraam: "Iată, mai cutez să vorbesc Stăpânului meu! Poate că se vor găsi acolo numai douăzeci de drepți". Răspuns-a Domnul: "Nu o voi pierde pentru cei douăzeci". 32. Și a mai zis Avraam: "Să nu se mânie Stăpânul meu de voi mai grăi încă o dată: Dar de se vor găsi acolo numai zece drepți?" Iar Domnul i-a zis: "Pentru cei zece nu o voi pierde". 33. Și terminând Domnul de a mai grăi cu Avraam; S-a dus, iar Avraam s-a întors la locul său. 1. Cei doi Îngeri au ajuns la Sodoma seara, iar Lot ședea la poarta Sodomei. Și văzându-I, Lot s-a sculat înaintea Lor și s-a plecat cu fața până la pământ 2. Și a zis: "Stăpânii mei, abateți-vă pe la casa slugii Voastre, ca să rămâneți acolo; spălați-Vă picioarele, iar dimineață, sculându-Vă, Vă veți duce în drumul Vostru". Ei însă au zis: "Nu, ci vom rămâne în uliță". 3. Iar el I-a rugat stăruitor și S-au abătut la el și au intrat în casa lui. Atunci el Le-a gătit mâncare, Le-a copt azime și au mâncat. 4. Dar mai înainte de a Se culca Ei, sodomenii, locuitorii cetății Sodoma, tot poporul din toate marginile; de la tânăr până la bătrân, au înconjurat casa, 5. Și au chemat afară pe Lot și au zis către el: "Unde sunt Oamenii, Care au intrat să mâie la tine? Scoate-I ca să-I cunoaștem!" 6. Și a ieșit Lot la ei dinaintea ușii și, închizând ușa după dânsul, 7. A zis către ei: "Nu, frații mei, să nu faceți nici un rău. 8. Am eu două fete, care n-au cunoscut încă bărbat; mai degrabă vi le scot pe acelea, să faceți cu ele ce veți vrea, numai Oamenilor acelora să nu le faceți nimic, de vreme ce au intrat Ei sub acoperișul casei mele!" 9. Iar ei au zis către el: "Pleacă de aici! Ești un venetic și acum faci pe judecătorul? Mai rău decât Acelora iți vom face!" Și repezindu-se spre Lot, se apropiară să spargă ușa. 10. Atunci Oamenii aceia, care găzduiau în casa lui Lot, întinzându-Și mâinile, au tras pe Lot în casă la Ei și au încuiat ușa; 11. Iar pe oamenii, care erau la ușa casei, i-au lovit cu orbire de la mic până la mare, încât în zadar se chinuiau să găsească ușa. 12. Apoi au zis cei doi Oameni către Lot: "Ai tu pe cineva din ai tăi aici? De ai fii, sau fiice, sau gineri, sau pe oricine altul în cetate, scoate-i din locul acesta, 13. Că Noi avem să pierdem locul acesta, pentru că strigarea împotriva lor s-a suit înaintea Domnului și Domnul Ne-a trimis să-l pierdem". 14. Atunci a ieșit Lot și a grăit cu ginerii săi, care luaseră pe fetele lui, și le-a zis: "Sculați-vă și ieșiți din locul acesta, că va să piardă Domnul cetatea". Ginerilor însă li s-a părut că el glumește. 15. Iar în revărsatul zorilor grăbeau îngerii pe Lot, zicând: "Scoală, ia-ți femeia și pe cele două fete ale tale, pe care le ai, și ieși, ca să nu pieri și tu pentru nedreptățile cetății!" 16. Dar fiindcă el zăbovea, îngerii, din mila Domnului către el, l-au apucat de mână pe el și pe femeia lui și pe cele două fete ale lui 17. Și, scoțându-l afară, unul din Ei a zis: "Mântuiește-ți sufletul tău! Să nu te uiți înapoi, nici să te oprești în câmp, ci fugi în munte, ca să nu pieri cu ei! 18. Iar Lot a zis către Dânșii: "Nu, Stăpâne! 19. Iată sluga Ta a aflat bunăvoință înaintea Ta și Tu ai făcut milă mare cu mine, mântuindu-mi viața; dar nu voi putea să fug până în munte, ca să nu mă ajungă primejdia și să nu mor. 20. Iată cetatea aceasta este mai aproape; să fug acolo și să mă izbăvesc. Ea e mică și-mi voi scăpa acolo viața prin Tine!" 21. Și i-a zis îngerul: "Iată, îți cinstesc fața și-ți împlinesc acest cuvânt, să nu pierd cetatea despre care grăiești. 22. Grăbește dar și fugi acolo; că nu pot să fac nimic până nu vei ajunge tu acolo!" De aceea s-a și numit cetatea aceea Țoar. 23. Când s-a ridicat soarele deasupra pământului, a intrat Lot în Țoar. 24. Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma și Gomora ploaie de pucioasă și foc din cer de la Domnul 25. Și a stricat cetățile acestea, toate împrejurimile lor, pe toți locuitorii cetăților și toate plantele ținutului aceluia. 26. Femeia lui Lot însă s-a uitat înapoi și s-a prefăcut în stâlp de sare. 27. Iar Avraam s-a sculat dis-de-dimineață și s-a dus la locul unde stătuse înaintea Domnului 28. Și, căutând spre Sodoma și Gomora și spre toate împrejurimile lor, a văzut ridicându-se de la pământ fumegare, ca fumul dintr-un cuptor. (Facerea (Geneza), cap. 18-19) |
Citat:
1) In Poporul lui Israel, cel ales de Dumnezeu ca sa pregateasca venirea Mantuitorului, legea nu poate fi doar un construct social. La evreii aceia nimic nu era cum e la noi. Pana si literele aveau un caracter aparte, fiind o intreaga teologie. Putem sa comparam vreun popor de azi cu statutul poporului care pregatea venirea Domnului? Comparatia cu ei nu e potrivita. Noi nu suntem poporul iudaic din acele vremuri. Nici un alt popor nu este ca acela! 2) Cand Domnul spune ca nu a facut-o ca s-o strice, se refera la Legea lui Moise, a marelui Preot, nu la legile civile ale nu stiu caror oameni, stipulate de parlamentari si folosite de juristi. Moise vorbea cu Dumnezeu, pentru a reglementa viata poporului celui tare de cerbice in modul bineplacut Domnului, pentru implinirea Planului Sau. Moise nu conducea un stat laic, cum numim noi acum statele moderne. In legile aduse pe piatra sunt scrise cerintele lui Dumnezeu de la oameni iar in legile noastre de hartie sunt scrise cerintele lumii de la lume. In nici o lege a lumii nu se scrie altceva decat ce e necesar pentru relatiile sociale, iar nu pentru relatia dintre om si Dumnezeu. In schimb, in legile lui Moise totul viza, in ultima instanta, relatia dintre om si Divinitate. 3) In fine, daca vorbim acum de Legea Imparatului nostru, Iisus Hristos, ea este limpede formulata de El. Este Porunca Iubirii. Tocmai acea porunca pe care voi, aparatori ai tuturor legilor evreiesti, o uitati acum cand e vorba de relatia dintre oameni. |
Citat:
Singura problema e ca deocamdata nu s-a intamplat nimic care sa justifice furia de pe forum si din unele medii de pe la noi. Iar eu incerc doar sa ii tin piept, atat cat ma pricep. Sunt in acord cu dvs., repet si va rog sa nu ma banuiti de o alta postura. Toate cele bune! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:52:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.