![]() |
Tu ce ai fi facut daca te aflai in situatia de a fi martora la o criza de-a ei in care ea era violenta si se repezea la tine sau altcineva drag?Ai fi stat cu mainile incrucisate decat,sau o izolai de ceilalti pt.siguranta tuturor, fara sa fie expusa ea sau vreo alta persoana?Eu cred ca as fi procedat cum am vazut la alte SFINTE Manastiri.
|
pai deja am scris cum am procedat noi, adica familia Crizele s-au datorat unui atac cerebral (ruperea unui vas de sange) Teoretic nu se putea face nimic la spital iar la preot am apelat pentru ingropaciune.
Nu stiu cum se procedeaza la Sfinte manastiri dar cred ca Biserica ar trebui sa clarifice aceste situatii adica daca ceea ce se face la aceste manastiri cu bolnavii psihic considerati demonizati/ cu demonizati este bine/ canonic/ corect etc. Si daca se considera ca asa trebuie sa se procedeze atunci sa nu se mai spele pe maini cand se intampla sa nu iasa treaba buna si in loc de duhuri sa plece chiar sufletul. |
Se face distinctie intre bolnavii psihic si cei stapaniti de duhuri,asta se face la Manastire,numai ca de data asta s-a gresit undeva,a fost un singur Preot.Pana si in manualul de religie de clasa a-4-a se specifica faptul ca SFANTUL MASLU se desfasoara de la 2 pana la 7 SFINTI PARINTI.Aici a fost buba,probabil asa cred eu ,asta nu mai am eu de unde sa stiu,dar asa am inteles de la toate emisiunile tv si celelalte.Iar in ceea ce priveste cazurile grave de la alte Manastiri,am mai specificat, ca le izoleaza ,le tin inchise cu cheia,ca altfel le arunca de pe munte sau in rau,cum am vazut,din nefericire pt.ele.
|
Din moment ce fata nu era stapanita de nici un duh nu avea importanta daca erau unui, doi sau mai multi preoti. Pana la urma cu ce se schimbau lucrurile daca erau mai multi? Ar fi fost asta un scenariu in care fata nu murea Ma indoiesc Si daca erau mai multi si tot murea cum se impartea responsabilitatea?
Ideea este ca in acest caz aceasta faimoasa distinctie a lipsit si asta te face sa te intrebi in ce masura in alte situatii s-a facut. Pana la urma chiar daca distinctia da gres nu e nimic rau ca s-a facut o rugaciune unui bolnav psihic. Doar ca situatia a fost diferita ca aceasta fata a fost luata in grija de manastire Din pacate nu e prima situatie cand in manastiri se aciueaza tot felul de bolnavi psihic..... Dincolo de pedepse legale (acest caz are sanse mari sa candideze pentru exemple de tap ispasitor) Biserica ca institutie are ceva de invatat din asta. Dar daca nu isi asuma nici o responsabilitate atunci e clar ca se va continua in acelasi sistem Noroc ca pentru posedati se fac slujbe si nu se ard pe rug ca atunci..... Am impresia ca unii crestini simt asa un fel de multumire sau accepta mai cu usurinta multimea de reguli la care trebuie sa se supuna pentru Imparatia Cerurilor atunci cand vad ce se intampla cu pacatosii care datorita pacatelor sunt posedati. Au o certitudine ca cel rau exista, este un fel de nevoie ca acesti posedati sa existe odata cu minunea deposedarii lor ca o certitudine a existentei harului, a puterii unor preoti induhovniciti etc. |
Calator,inainte sa scriu cele ce urmeaza,specific ca,eu nu il judec pe Parinte si nu am de gand sa o fac,iar,daca imi scapa vreo afirmatie nefondata vizavi de el, asa sa ma ierte Dumnezeu caci nu trebuie sa judecam pe aproapele noi,cei fara autoritate, caci cum judecam pe aproapele asa ne va judeca DUMNEZEU sau, mai bine zis,am si fost judecati.Tocmai am urmarit azi noapte reluarea unei emisiuni de pe OTV care a fost transmisa pe DDTV,emisiune a lui DAN DIACONESCU.Posesiuni ale duhurilor necurate exista, fie ca accepti ideea fie ca nu o accepti,problema e a ta si te priveste numai pe tine direct si personal.Cauta la www.ortoxtv.com/filme-video/despre-demonizati.php si o sa asculti si parerea unui Preot cu experienta in domeniu.Eu,cand ti-am spus ca am vazut si auzit cum se manifesta,crezi ca am ceva de castigat sa te mint sau sa vorbesc de la mine?Parintele,DUMNEZEU stie mai bine, nu a vrut catusi de putin sa o omoare a fost totul din lipsa de precautie,din imprudenta si pt.ca nu a avut alte ajutoare+ ca nu s-a consultat cu vreo autoritate bisericeasca de la care trebuia sa ia binecuvantare si imputernicire de la Episcopul locului,in astfel de cazuri trebuie obligatoriu sa fie mai multi preoti sau inalti Prelati, ca uite unde se ajunge,a cazut toata vina si capra pe Parinte care este acum tapul ispasitor,ceilalti s-au spalat pe maini ca Pilat din PONT.Sa ne fereasca Dummnezeu sa scriem altceva decat este,eu nu intentionez asta, caci dam explicatii LUI DUMNEZEU pt.fiecare cuvant scris sau spus.
|
Calator,ca sa te convingi ca exista duhuri rele,cauta pe google astfel:da click pe Video dupa ce ai dat mai intai pe Google in English,apoi da click pe More,dupa asta da-i click pe horror,dupa care scrii jos de tot, unde scrie/ genre:horror/ si Search,sterge genre: horror si scrie HAUNTING sau, daca vrei,EXORCISM si vei gasi cazuri reale dar si filme bazate pe evenimente adevarate,petrecute la n si n persoane.Mai poti cauta la:http://www.sonypictures.com/movies/exorcismofemilyrose/site/intro.swf sau mai poti scrie: Emily Rose True Story of Anneliese Michel Exorcism-Real Story Am mai scris eu cuiva ca, cea mai mare inselatorie a celui rau, e aceea de a amagi pe oameni ca nu exista, dar uite ca nu e asa,daca Dumnezeu exista,adica Binele,exista automat si diavolul,adica raul.Cerceteaza adresele sau alte site-uri si vei gasi.Hristos a inviat din morti!
|
Cred in existenta acestor duhuri dar nu cred ca aceste cazuri atat de mediatizate si filmate sunt toate cazuri reale. Spun doar ca e greu de facut diferenta intre posedare si boala psihica si acest caz este un exemplu. Este ca si cum ai suferi de boala x si ai fi tratat de boala y. Apoi daca aceste duhuri exista si daca in cazul lor singura vindecare este exorcizarea si daca parintele a facut acest lucru atunci de ce biserica a reactionat spalandu-se pe maini. Nu recunoastea ea duhurile rele? Oare nu prin post si rugaciune se vindeca? Parintele a facut ceea ce trebuia facut: a izolat bolnavul, l-a legat sa nu isi faca rau siesi si aproapelui (este stiuta forta demonicilor), a tinut bolnava la psot aspru si urma sa ii faca rugaciunile. Cred ca mai multa aparare a primit din partea unor credinciosi decat din partea Bisericii insasi care in fond este cea care a format si promovat aceasta mentalitate a iertarii, a acceptarii unor situatii tragice ca o manifestare a voii lui Dumnezeu. Daca fata era intr-un loc al rugaciunii, era in preajma unor oameni rugatori, a tinut post etc si daca s-a intampalt ce s-a intamplat oare nu a fost asta voia lui Dumnezeu ?
Ce atitudine a luat Biserica atunci cand mass media scria despre preotul ucigas chair inainte ca justitia sa-si fi spus cuvantul? A luat Biserica atitudine fata de alte situatii asemanatoare? (de exorcizare?)Daca ar face puscarie toti medicii caroara le mor pacientii pe masa ar fi puscariile pline. |
Citat:
2. De unde stii tu cum sunt "aia rai" si cum actioneaza, poate ne recomanzi si noua ceva lecturi in sensul asta 3. Poate ne recomanzi si vreun "preot cu experienta in domeniu" cum spui tu. |
PT.EXORCIZARE IN BISERICA ORTODOXA SE CITESC EXORCISMELE LUI SF. VASILE CEL MARE.
|
Citat:
Am mai vb despre asta pe forum. Iti recomand sa citesti si parerea oficiala a BOR fata de cazul tanacu. Nu inteleg de ca va inversunati sa il aparati pe Corogeanu, in acelasi timp punandu-va contra parerii Bisericii? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:06:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.