![]() |
draga vsovi, multumesc de raspuns; nu ai scapat nimic din vedere.
Nu cred ca ne facem vreun rau facand altfel decat Biserica in acest caz. Biserica se roaga pentru toti credinciosii ortodocsi, in vreme ce noi ne rugam petnru aproapele. Mi-a placut ca nu i-ai uitat nici pe dusmani. Nu stiu care sfant s-a rugat cu lacrimi chiar petnru diavol, dar acesta din mandrie a ras de sfant. |
Daca nu ma insala memoria PF Patriarh Daniel si-a facut teza de doctorat intr-o Universitate catolica, avand ca moderator pe actualul Episcop de Mainz.
|
PadreCory: acest lucru nu mai este un secret. Nu este nici caz singular, caci au mai fost si altii, inaintea P.F. Daniel, care au studiat la Universitati romano-catolice. Unul dintre acestia se numeste Atanasie Anghel, primul episcop roman unit. Putem trage invataturi valoroase din experienta acestui episcop!
|
Daca insusi Aghiuta prin gura acelei posedate aflate intamplator la Manastirea Sihastria, judetul Neamt i-a adresat PF Daniel, pe cand era Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, citez aproximativ "Talpa iadului, Daniele, talpa iadului, acolo ne vom intalni", ce-ar mai putea fi de spus?
Cred ca a fost un semn dat prin mila Atotputernicului Dumnezeu lui Dan Ilie Ciobotea sa se intoarca din calea pro-ecumenista ce o urmeaza. Daca Dan Ilie Ciobotea a luat sau nu in seama acest semn, numai Domnul stie. Cer iertare fratilor crestini de i-am mahnit sau suparat cu aceasta postare a mea, a pacatosului si nemilostivului. ---------------------------------------------------------------------------------------- Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! |
Nu vad nimic negativ in faptul ca PF Patriarh Daniel a cunoscut si realitatile catolice si protestante.
|
Nu este puterea unui patriarh mai mare decat a sinodului.In ortodoxie nu are mai multa putere un episcop(chiar si patriarh)decat un sinod.Asa ca trbuie sa urmarim canonicitatea hotararilor sinodale din BOR.
|
Aveti vreun dubiu referitor la cononicitatea unor astfel de decizii?
|
Citat:
ptr PadreCory: dorstor ne-a spus ca se considera un canonist, chiar daca nu e preot. oricum, ca sa se vorbeasca despre dubiu ar trebui sa se discute punctual, nu la modul general. |
Cand se pune in dubiu o decizie/un decret trebuie aduse argumente.Altfel totul este doar ceva fara acoperire,in cel mai bun caz o impresie.
|
PadreCory, iertare, dar va rog nu mai spuneti truisme doar ca sa dati impresia de dialog!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:47:44. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.