Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   Un copil conceput in post (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3392)

Mirean 09.05.2008 00:08:51

Citat:

În prealabil postat de AndreiB
bine Mirean
in sfinrsit ma intrebi la cum as reactiona eu.
daca as fi sotul ei, nu as fi fost de acord sa faca tratamentul in timpul postului, sau, daca tratamentul ar fi fost inceput cu ceva timp de dinainte de post, as fi sfatuit-o sa-l intrerupa.
Mirean, eu, ca un ciine ce sint, pentru ca nu pot sa spun ca sint in urma Lui Hristos, pt ca eu inca ratacesc, SIMT CA NU AS PUTEA SA NECINSTESC TEMPLUL SFINTULUI DUH. Ma intelegi?
eu nu as putea, pe omul pe care l-as iubi astfel incit sa-mi petrec toata viata alaturi de el si sa ma mintui alaturi de el, sa-l necinstesc.
daca i-as fi fosr prieten sau o ruda mai apropiata, as fi sfatuit-o la fel.
Mirean, tu cum ti-ai privi sotia? ca pe Templu al Sfintului Duh?
Si atunci tu cum ti-ai respecta sotia?

ps: apropo, gindindu-ma la acest subiect si incercind sa-ti raspund tie si altora, am inteles mai bine acest subiect. astfel incit pot sa spun ca, pentru mine, aceasta disputa de idei a avut un impact pozitiv.

Prietene, trupul sotiei mele ramane "templu al Duhului Sfant" si in afara posturilor! Si nici prin cap nu imi trece ca as necinsti acest "templu"!

Prietene, revenind la topic, tratamentele de fertilitate se intind pe ani de zile, iar si o singura zi de intrerupere a tratamentului poate anula efortul de ani! Perioada de fertilitate este de numai cateva zile, lunar, de aceea era ingrijorata femeia!

Prietene, este un caz`medical, o exceptie medicala pentru un bolnav, nu este desfranare! Femeia si sotul ei vor un copil, nu e vorba de "chef"!

Mirean 09.05.2008 00:13:33

Citat:

În prealabil postat de ancah
Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

costel: consideri ca o iubire este curata doar daca nu este in post?

Eu consider ca o iubire este curata mai ales cand e platonica...

Eros si agape reprezinta doua atitudini si doua experiente deosebite. A infatisa comparativ caracterele acestora inseamna a prinde esentialul din spiritul a carui expresie sunt, dar mai inseamna totodata si un anume grad de simplificare si schematizare a realitatii vii, fapt care nu trebuie dat cu totul uitarii.

Cercetatorii scot in relief mai ales opozitia dintre iubirea in sens platonic si iubirea crestina. De unde iubirea platonica se caracterizeaza prin nazuinta de ridicare neincetata, iubirea crestina dezvaluie nelimi*tata dispozitie de coborare. Iubirea platonica tinde in sus si numai in sus, iubirea crestina tinde in jos si numai in jos. De aici adevarul cuprins in maxima: "Spune-mi la cine te cobori si-ti voi spune cine esti!", ca si in: "Spune-mi pe cine vrei sa ajuti, ca sa-ti spun cine esti!".

http://www.crestinortodox.ro/Eros_si_Agape___uman_si_divin_14203.html

Vai, Mirean, dar ce e asta, copy/paste cumva?!?

Da soro, e copy/paste si am dat si un link. Se explica concret, in articol, care este diferenta intre dragostea platonica, cea pe care tu spui ca o preferi si dragostea crestina. Articolul apartine unui preot!

Din cate inteleg eu, dragostea aia platonica de care vorbesti nu-i tocmai cea mai curata. Dar poate ma insel, cine stie?

AndreiB 09.05.2008 00:23:13

Mirean, pentru mine acest subiect este inchis.
eu, ce am avut de spus, am spus.
Doamne ajuta.

ancah,
eu am simtit si inca simt ce inseamna sa pacatuiesc, asa incit incerc sa tin cit mai aprope de Biserica.
o zi buna.

ancah 09.05.2008 00:48:02

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

costel: consideri ca o iubire este curata doar daca nu este in post?

Eu consider ca o iubire este curata mai ales cand e platonica...

Eros si agape reprezinta doua atitudini si doua experiente deosebite. A infatisa comparativ caracterele acestora inseamna a prinde esentialul din spiritul a carui expresie sunt, dar mai inseamna totodata si un anume grad de simplificare si schematizare a realitatii vii, fapt care nu trebuie dat cu totul uitarii.

Cercetatorii scot in relief mai ales opozitia dintre iubirea in sens platonic si iubirea crestina. De unde iubirea platonica se caracterizeaza prin nazuinta de ridicare neincetata, iubirea crestina dezvaluie nelimi*tata dispozitie de coborare. Iubirea platonica tinde in sus si numai in sus, iubirea crestina tinde in jos si numai in jos. De aici adevarul cuprins in maxima: "Spune-mi la cine te cobori si-ti voi spune cine esti!", ca si in: "Spune-mi pe cine vrei sa ajuti, ca sa-ti spun cine esti!".

http://www.crestinortodox.ro/Eros_si_Agape___uman_si_divin_14203.html

Vai, Mirean, dar ce e asta, copy/paste cumva?!?

Da soro, e copy/paste si am dat si un link. Se explica concret, in articol, care este diferenta intre dragostea platonica, cea pe care tu spui ca o preferi si dragostea crestina. Articolul apartine unui preot!

Din cate inteleg eu, dragostea aia platonica de care vorbesti nu-i tocmai cea mai curata. Dar poate ma insel, cine stie?

Daca si tu apelezi la copy/paste, fii amabil pe viitor si nu te mai manifesta negativ la adresa celor, care apeleaza la aceasta manevra. Nu e nimic rau in asta.
Noapte buna, Mirean!
P.S. Dealtfel era vorba despre iubirea dintre barbat si femeie; de aceea am raspuns: cea platonica. Sper ca acum ai inteles.

Mirean 09.05.2008 01:01:15

Citat:

Daca si tu apelezi la copy/paste, fii amabil pe viitor si nu te mai manifesta negativ la adresa celor, care apeleaza la aceasta manevra. Nu e nimic rau in asta.
Noapte buna, Mirean!
P.S. Dealtfel era vorba despre iubirea dintre barbat si femeie; de aceea am raspuns: cea platonica. Sper ca acum ai inteles.

Soro, in copy/paste pe care l-am dat ideea e foarte clara, nu-i nimic de explicat. Nu am o problema cu copy/paste ci cu faptul ca unii prefera asta in locul discutiilor.

Inca ceva, incearca sa revii la topic..

Cat despre iubirea platonica, e parerea ta, o respect. In ce ma priveste am alta viziune...

esox 09.05.2008 07:14:09

Hai si eu ca prostul Ce conteaza postul sau data in care este tinut? Citem de un mare parinte care si-a rupt postul lui aspru (de bucate) ca sa nu supere continundu-l prelungit dupa aceea. Se poate impaca cred eu si postul si conceptia. Dumnezeu o sa vada ca nu-i spre placere daca postul o sa fie altcindva tinut si mai lung decit ar fi fost in mod normal. Si daca totusi conceptia nu functioneaza, eu unul nu m-asi crampona sa continui. Sint atitia copii pe lume fara parinti!

anita 09.05.2008 08:30:41

Citat:

În prealabil postat de costel
Razvan, daca ar fi sa tin seama de ceea ce spui am avea un Dumnezeu nedrept, caci cel conceput in afara postului este ferit de "rasfrangerea pacatelor parintilor asupra lui". Astfel, are mai multe sanse de a indumnezei firea, caci nu lupta si cu pacatele parintilor. Uitam ca Dumnezeu este iubire. In loc sa-i facem pe oameni sa se bucure ca au nascut si pe cei nascuti sa se bucure de viata, venim cu idei de genul: "le va fi foarte greu acestora in viata". Dar unul care a ucis si ucide, si concepe un copil in afara postului, acesta va avea un copil lipsit de acea "rasfrangere", ca nu l-a conceput in post. Eu zic sa gandim sanatos.

Daca parintii tin cont de zilele de post si concep un copil in afara acestor zile ,mai pot fi ei criminali ,hoti ,pacatosi ,deci niste parinti care asculta de Mantuitorul?
Eu am spus si ramin la parerea mea ,zilele de sarbatoare ,cand cinstim mari sfinti mucenici care au murit pt.Hristos ,ca sa nu mai spun de postul sf.Paste sau al Maicii Domnului trebuie respectate din acest punct de vedere.Cine nu stie mai mica vina are ,dar la zile mari tot e pericol sa concepi prunci.

anita 09.05.2008 08:34:34

Si referitor la fecundarea in vitro ,dar aici nu am inteles ca ar fi vorba de asta ,ci de un tratament hormonal mai degraba ,se pare ca din rezultatul fecundarii rezulta mai multi "copii" dar nu toti sunt inseminati in uterul mamei.
este asta o metoda crestina?
Asa mi-a spus cineva ,nu stiu daca e adevarat.

Mirean 09.05.2008 09:22:55

Citat:

În prealabil postat de anita
Si referitor la fecundarea in vitro ,dar aici nu am inteles ca ar fi vorba de asta ,ci de un tratament hormonal mai degraba ,se pare ca din rezultatul fecundarii rezulta mai multi "copii" dar nu toti sunt inseminati in uterul mamei.
este asta o metoda crestina?
Asa mi-a spus cineva ,nu stiu daca e adevarat.

Pai, din cate stiu eu, BOR nu accepta inseminarea "in vitro". S-a discutat anterior subiectul asta, tot aici!

costel 09.05.2008 09:50:07

anita, bine este sa dedicam timpul din zilele de post unirii cu Hristos. Dar daca s-a intamplat, nu trebuie sa facem din asta un tragism. Cat despre a ajunge sfant, criminal ..., repet, nu tine de ziua conceperii, ci de modul nostru de traire.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:26:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.