Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Dumnezeu cel bun -oare? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6251)

Anna 18.05.2009 14:08:38

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 139023)
noi cu creierul nostru relativ, nu putem avea acces decit la lucruri relative.

E foarte adevarat, tocmai de aceea noi nu cu creierul avem acces la Dumnezeu.

anita 18.05.2009 14:09:28

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 139006)
Poti fi mai explicita?

Nu stiu cum il cheama ,si fiul meu stia de el.
Sa stii ca si eu lucrez in domeniul stiintelor exacte ,nu e un argument sa fiu necredincioasa.
Pe vremea lui Stefan si dupa el ,oamenii de rand erau foarte morali ,pentru ca erau credinciosi.
Media ,cum spui tu ,nu este un argument pentru perversitatile sexuale.
Media este asa din cauza pacatelor societatii ,li se ofera oamenilor ce cauta.
Oamenii nu mai sunt violenti in atitudine ,dar au o agresivitate interioara ,nu se manifesta.
Poti omora un om cu gandul ,ii vrei raul.
Invidia e foarte frecventa in zilele noastre.

topcat 18.05.2009 14:11:09

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 139016)
Pffff, ce simt moral? Ce-i aia?

Vezi?
Asta ma sperie la voi

naephius 18.05.2009 14:11:20

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 139023)
Sa nu uitam de unde am plecat, totusi.
Eu incerc sa arat ca nu poti demonstra ceva absolut cu ceva relativ. Noi nu avem la indemina decit instrumente relative.

Si crezi ca o sa reusesti sa DEMONSTREZI ca "nu poti demonstra ceva absolut cu ceva relativ" ? Sau concluzia "demonstratiei" tale va fi tot relativa ? Si daca e relativa, de ce-as crede ca "nu poti demonstra ceva absolut cu ceva relativ" ?

Citat:

Pina la urma, asta e diferenta: noi cu creierul nostru relativ, nu putem avea acces decit la lucruri relative. Daca tu crezi altceva, ar trebui sa o demonstrezi, nu doar sa o afirmi.
E adevarata in mod absolut afirmatia asta, sau e relativa: "noi cu creierul nostru relativ, nu putem avea acces decit la lucruri relative." ? Daca e relativa, n-am de ce s-o cred.

topcat 18.05.2009 14:12:59

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 139024)
E foarte adevarat, tocmai de aceea noi nu cu creierul avem acces la Dumnezeu.

Sa inteleg ca poti renunta la el, sau chiar la o parte din el, si tot la Dzeu te vei gindi?

Anna 18.05.2009 14:14:08

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 139027)
Vezi?
Asta ma sperie la voi

Nu m-ai inteles. Am intrebat, ce inseamna "simt moral" pentru tine? Pentru ca nu inteleg cum poate cineva crede in simt moral daca nu crede in bine si-n rau. Doar ata.

Anna 18.05.2009 14:16:53

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 139031)
Sa inteleg ca poti renunta la el, sau chiar la o parte din el, si tot la Dzeu te vei gindi?

Nu stiu ce ma intrebi. Ceea ce voiam sa spun e ca nu cu creierul "Il accesam" pe Dumnezeu. Il accesam cu duhul, sufletul, spiritul, cum vrei tu si acolo Il respingem sau acceptam, consecinta se revarsa spre creier (ratiune), sentimente si trup.

topcat 18.05.2009 14:19:26

Citat:

În prealabil postat de naephius (Post 139028)
Si crezi ca o sa reusesti sa DEMONSTREZI ca "nu poti demonstra ceva absolut cu ceva relativ" ? Sau concluzia "demonstratiei" tale va fi tot relativa ? Si daca e relativa, de ce-as crede ca "nu poti demonstra ceva absolut cu ceva relativ" ?

E adevarata in mod absolut afirmatia asta, sau e relativa: "noi cu creierul nostru relativ, nu putem avea acces decit la lucruri relative." ? Daca e relativa, n-am de ce s-o cred.

Esti de acord ca singurul instrument cu care exploram universul este creierul nostru?

topcat 18.05.2009 14:21:06

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 139034)
Nu stiu ce ma intrebi. Ceea ce voiam sa spun e ca nu cu creierul "Il accesam" pe Dumnezeu. Il accesam cu duhul, sufletul, spiritul, cum vrei tu si acolo Il respingem sau acceptam, consecinta se revarsa spre creier (ratiune), sentimente si trup.

Tu raspunde-mi la intrebare: fara creier mai accesezi tu ceva cu duhul sau sufletul sau cu ce crezi tu ca il accesezi pe Dzeu?

Anna 18.05.2009 14:23:32

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 139039)
Tu raspunde-mi la intrebare: fara creier mai accesezi tu ceva cu duhul sau sufletul sau cu ce crezi tu ca il accesezi pe Dzeu?

Sigur ca da.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:07:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.