În prealabil postat de vsovi
(Post 180911)
1. Daca Pamantul e plat asa cum spui tu, ar trebui sa aiba o margine, nu? Indiferent in ce directie ai merge, ar trebui sa ajungi la un capat, la o prapastie ceva, nu crezi? A ajuns vreodata cineva la o asemenea margine?
marginile Pamantului de jos sunt binecuvantata amintire, asha observ eu capatul, dar noi din pricina modelului infinit plasmuit shi nascocit, un model de unde l-am exttirpat pe Dumnezeu, ashteptam un capat finit, la ceva plat, dar n-am zis ca e plat ci plat denivelat doar deasupra pamantului de jos, deci noi ne ashteptam la ceva, la capete, la margini false dupa felul nostru de inchipuire, de explicare deoarece in modelul nostru plat avem inglobat infinitul fara Dumnezeu, shi din pricina asta ne ashteptam la o margine, la un capat tot fara Dumnezeu... deci chiar daca margini exista caci e clar ca ne invartim mereu in cercuri paralele cu suprafatza pamantului oricat am merge pe pamantul de jos shi orice am face, totushi capetele nu sunt decat binecuvantatele amintiri... alea sunt marginile pamantului de jos... asha constat... precis ai sa spui ca nu se poate ca doar oricelucru plat denivelat are nishte margini... poi e clar ca are shi pamantul nishte margini din moment ce shtim ca oricedrum pana la margine e defapt un cerc, caci odata ce revenim de unde am plecat e clar ca ne-am invartit intr-un cerc, deci iata ca exista margini, exista capete chiar daca cercurile nu sunt pe o sfera, nu sunt pe un glob... dar noi am dori sa vedem capetele alea cu care suntem obijnuitzi, marginea mesei, margine spre prapastie, shi alte margini ale lucrurilor plate, ale unei suprafetze, dar daca te gandeshti la o panglica de tip moebius ai ceva similar dar doar pe o singura directzie, iar ce se intampla cu noi pe Pamant e in toate directziile, deci o creatzie tainica, o creatzie ce e caracterizata in fiecare mica particica shi reprezinta pe Creator, deci are in mod sigur ceva ce il reprezinta pe Dumnezeu, este dupa Chipul shi Asemanarea Sa... astfel ca doar Duhul ne poate raspunde la intrebari ca omul sa poata sa fie multzumit de raspuns, dar nu doar asha pentru a satisface necredintza ci crezand shi traind credintza nu ca sa ceri s-o traiasca altzii ci din credintza sa traieshti credintza, abea atunci potzi sa te ashteptzi sa incepi sa pricepi Creatzia... ca s-o iubeshti... curat.
|