![]() |
Citat:
|
Citat:
Deci: ati acuzat; pentru a-ti spune tie. (tie, iti, -ti) Iarta-ma, Cristian, dar prea des se repeta... |
Da, se confirmă !
Citat:
|
Daca ar fi sa postez aici... ar trebui sa o fac non-stop la cate greseli gramaticale am vazut pe forum (multe din ele grave)! Chiar nimanui nu i se mai pare "interesant" sa stie limba romana? E chiar un lucru atat de putin placut sa stii sa scrii corect propria-ti limba?? Mai dureros e ca majoritatea de pe aici au terminat o scoala (liceu),ba chiar o facultate! Luati fratilor cartea de gramatica in brate ca nu e grea! Eu unul am oroare la stilul unora de a poci limba romana!
|
@Raoul
Pentru multi romani limba romana este o limba straina. Fiecare scrie si vorbeste o limba proprie, din pacate. Starea natiunii se poate vedea mai ales in mass media - este de-a rasu-plansu sa citesti (asculti) media romaneasca!
|
Citat:
|
Citat:
Daca tot suntem la subiectul asta si daca iti place sa scrii asa de mult pe forum, te rog frumos sa nu mai pui niciodata o singura virgula intre subiect si predicat. |
Citat:
Cum scrie cineva, e treaba lui, conteaza mai mult mesajul sau. Daca poti sa-l intelegi, bine, daca nu, iarasi bine... |
CONTEAZA cum scriem...E respectul fata de noi insine , fata de ceilalti si in primul rand fata de limba romaneasca cum scria cineva mai la inceput! Daca nu e lumea atenta, exista riscul unui colaps gramatical...De fapt restantierii la gramatica mai au restante si prin alte parti , legate de ea....Pro limba romana!
|
Din câte știam eu, contează mai degrabă mesajul decat exprimarea gramaticală corectă... Poate nu toți am avut o pregătire academică sau chiar liceală în ceea ce privește gramatica română... sau poate chiar dacă am avut-o, am uitat-o de-a lungul timpului sau poate că nu suntem toți jurnaliști, sau profesori de română....
Dar hei, dacă voi așa spuneți.... voi sigur trebuie să aveți dreptate... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:53:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.