Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Impartasania (Taina Euharistiei) (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5020)
-   -   Sa ne impartasim des sau rar? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=756)

solentina 02.08.2009 00:40:46

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 157663)
Nici eu nu as putea sa accept a ma impartasi in fiecare saptamana, poate ca este si din obisnuinta traditiei noastre Bisericesti caci, daca ai fi crescut cu aceasta indeletnicire nu ti s-ar fi parut nimic iesit din comun . Si atunci, pana unde se poate limita vrednicia sau nevrednicia noastra reala, multe ne sunt deprinse in mod psihologic, chiar si credinta intr-o oarecare masura.
Personal, am fost obisnuita intr-o severitate excesiva in ceea ce priveste ortodoxia, bazata mai mult pe mediul monahal care, m-au influientat foarte mult. De exemplu ; la 14 ani am tinut tot postul Craciunului si as fi riscat sa nu primesc Sf. Impartasanie, doar daca as fi mancat o bomboana incerta din punct de vedere alimentar, ca si compozitie.... Am avut numai duhovnici calugari, chiar si Episcopi cativa ani...
Ca femeie tanara si casatorita, cred ca as admite o data pe an Sf. Impartasanie, si aceasta cu acordul duhovnicului, cu Spovedanie si cu cele necesare pregatirii acesteia.
Dar, nici asa ...sa fii restrictionat zeci de ani de zile atata timp cat incerci sa-ti cureti greselile si chiar dovedesti o existenta moral-crestina in limita putintei fiecaruia.

Nu ma intelegeti gresit ,cind am venit din tara si m-am stabilit aici aveam aceeasi gindire ca a voastra ,dar cu timpul mergind la biserica preotul ne-a indrumat sa facem acest lucru la fiecare Sf. Liturghie ,dar bineteles totul pregatit dinainte cu spovedanie ,post si rugaciune .Inainte pe vremuri lumea se impartasa si de patru ori pe saptamina si nu era nimic grav,acum faptul ca unii dintre noi ne impartasim saptaminal e o problema,dar vreau sa va spun ca daca se va continua in acest mod in tara lumea se v-a indeparta si mai mult de credinta si raul isi va face loc in fiecare dintre noi.Deja ce vad eu la televizor ma ingrozeste.,s-a ajuns aici pentru ca lumea s-a indepartat de BISERICA si deci de credinta,iar eu acum ma refer nu la voi cei din forum ci la restul de oameni.CU cit lumea se va impartasi mai des ,asta implicind tinerea postului ,spovedanie si tot ce se face,o sa vedeti ca totul se va indrepta.Vor disparea violentele din familii,copii nu isi vor mai ucide parintii,mamele nu vor mai avorta copii ,parintii nu vor avea relatii incestuose cu proprii copii etc,asta ii va face sa fie protejati si sa gindeasca de amai face rau ,sa pacatuiasca se vor indrepta si oamenii vor fi mai buni.Nu spre asta se tnde sa fim toti ca fratii sa ne iubim unii pe alti?Si mai am multe de zis ,dar sunt obosita ,o sa mai scriu si alta data ,maine ma scol dimineata pentru a merge la Sf. Liturghie unde o sa ma rog pentru noi toti.DOAMNE AJUTA

solentina 02.08.2009 01:10:50

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 157618)
Te rog deosebit sora ,spune-ne ce indreptar de spovedanie folositi sau cum ,ce folositi pt. a va cunoaste pacatele ca sa stiti ce marturisiti preotului ? Ce conditii v-a impus tinarul si inteleptul preot ca sa respectati pt. a va putea impartasi saptaminal sau la doua sau chiar la trei saptamini.
Eu nu vorbesc peiorativ nici din spirit de fronda nici ca sa ma ,,reliefez"eu ci doar din gustul amar lasat de faptul ca pt. a ajunge la intelepciune trebuie sa treaca f.f.mult timp.Cei mai multi dintre noi parasim aceasta lume fiind f. departe de intelepciune. Intelepciunea este floare rara si nici decum aurul de 18 K cu care toti emigrantii romani ,,potentati" se impodobesc cu prost gust. Eu nu vorbesc decit de ,,potentati",cei ce sufera atacuri de refulare gretoase si nu de romanii de buna credinta si certa educatie. Cei sapte ani de acasa nu-i inveti in nici o scoala ci doar la sinul mamei si in casa tatalui; intelepciunea ...daca ar fi asa lesnicioasa ar purta-o toti ,ca pe sosetele albe la orice pantaloni.

Draga Zaharia imi cer iertare ca iti raspund asa tirziu ,dar am fost plecata la biserica ca promisesem ca fac curat si apoi am ramas la slujba ,apoi am avut si altele de facut ,eu am si sotul si copilul cu mine, deci toata familia mai multe respionsabilitati.In ce priveste SPOVEDANIA ,parintele ne face molitva la cei prezenti dupa care noi cu cartea de rugaciuni in fata spunem rugaciunea inainte de spovedanie,dupa care iesim toti din Sfinta Biserica si intram pe rind si ne spovedim si sa stii ca printele ne ia la intrebari si nu ai cum sa nu raspunzi ,nu te poti ascunde ca oricum Dumnezeu stie ce facem si daca ai ajuns la Spovedanie nu esti chiar atit de cretin sa nu recunosti ce ai pacatuit sau gresit.Daca ajungem sa facem asta nu ne mai putem numi credinciosi si din start nu il slavim pe Dumnezeu .Deci stiu foarte bine cind am afirmat ce am afirmat ,nu a fost doar sa ma bag in seama.Daca aveti ocazia veniti in Catania la noi si participati odata la Sfinta Liturghie ,au facut-o si alti Sfinti Parinti din ROMANIA ,au ramas impresionati de modul frumos de slujire a slujbei si de felul cum suntem uniti in toate ,o comunitate frumoasa.Cred ca asta e cel mai important unde oameni pot sta impreuna ,sa se ajute .La inceput veneau putini la biserica ,acum ne-am inmultit,pentru ca noi comunicam unii cu altii si simt ca suntem mult mai uniti aici.Am vazut asta si la alte Parohii din alte partii ,lucrul asta nu se intimpla numai la noi in PAROHIE,aceasta unitate nu am mai vazut-o iin tara la noi.Ma bucur ca putem comunica si asa sa invatam unii de la altii ,cred ca asta e cel mai important.Va iubesc pe toti si maine am sa ma rog pentru toti.Doamne ajuta si o sa mai vorbim

zaharia_2009 02.08.2009 17:29:57

pt. solentina

Citat:

În prealabil postat de solentina (Post 157718)
Draga Zaharia imi cer iertare ca iti raspund asa tirziu ,dar am fost plecata la biserica ca promisesem ca fac curat si apoi am ramas la slujba ,apoi am avut si altele de facut ,eu am si sotul si copilul cu mine, deci toata familia mai multe respionsabilitati.In ce priveste SPOVEDANIA ,parintele ne face molitva la cei prezenti dupa care noi cu cartea de rugaciuni in fata spunem rugaciunea inainte de spovedanie,dupa care iesim toti din Sfinta Biserica si intram pe rind si ne spovedim si sa stii ca printele ne ia la intrebari si nu ai cum sa nu raspunzi ,nu te poti ascunde ca oricum Dumnezeu stie ce facem si daca ai ajuns la Spovedanie nu esti chiar atit de cretin sa nu recunosti ce ai pacatuit sau gresit.Daca ajungem sa facem asta nu ne mai putem numi credinciosi si din start nu il slavim pe Dumnezeu .Deci stiu foarte bine cind am afirmat ce am afirmat ,nu a fost doar sa ma bag in seama.Daca aveti ocazia veniti in Catania la noi si participati odata la Sfinta Liturghie ,au facut-o si alti Sfinti Parinti din ROMANIA ,au ramas impresionati de modul frumos de slujire a slujbei si de felul cum suntem uniti in toate ,o comunitate frumoasa.Cred ca asta e cel mai important unde oameni pot sta impreuna ,sa se ajute .La inceput veneau putini la biserica ,acum ne-am inmultit,pentru ca noi comunicam unii cu altii si simt ca suntem mult mai uniti aici.Am vazut asta si la alte Parohii din alte partii ,lucrul asta nu se intimpla numai la noi in PAROHIE,aceasta unitate nu am mai vazut-o iin tara la noi.Ma bucur ca putem comunica si asa sa invatam unii de la altii ,cred ca asta e cel mai important.Va iubesc pe toti si maine am sa ma rog pentru toti.Doamne ajuta si o sa mai vorbim

Este greu sa comunicam in scris atita vreme cit unul vorbeste de soson si celalat de galos. Cam seamana dar nu sunt aceleasi lucruri.Eu te-am intrebat ceva precis iar tu tot precis mi-ai raspuns la altceva.Eu am intrebat cum faceti sa va cunoasteti pacatele?
Nu-i nimic,renunt la subiect. Constat insa ca esti amabila si elganta,nu te superi si ai buna vointa.Lucru care mi se pare f. bun pe linga atitudinea etern polemizatoare. Cred ca ai sesizat si tu ca aici pe forum daca te lauda cineva...vai ,vai, cum este,se raspunde politicos si chipurile retinut.Dar daca iti arata cineva vreo greseala ,apai si-a dat foc ,ca urmeaza o serie de explicatii si apoi reveniri si iar explicatii pina te lasi pagubas. Sa nu cumva sa ii arati cuiva greseala sau sa indrasnesti sa-i spui ca a gresit ! Chiar avem o sora,aproape tipica, care se exprima frumos in scris ,face sa zicem asa ,,leteratura" buna,dar daca indrasnesti sa o contrezi revine cu explicatii iar si iar reexplicindu-se si traducind din romana in romana ca si cum noi nu ar trebui sa intelegem scrisul decit in modul cum doreste ea. Este adevarat ca exprimarea in scris este mai laborioasa de cit cea pur verbala,dar ce sa facem ,asa este pe forum!
Ca la voi la biserica se procedeaza asa,cum descri,ca modul acesta simti ca va uneste,ca ati primit aprecieri chiar din tara,ca ai sesizat ca astfel este mai bine decit se procedeaza in vechea Dacie... ce sa zic,cred ca este bine,oricum tu nu poti controla situatia si facind parte din sisten iti trebuie mult realism si avans duhovnicesc ca sa-ti dai seama. Cam asa se intimpla si in tara cu cei ce ne conduc: sondajele de opinie arata ca cei mai multi suntem de acord ca mergem intro directie buna sociala ,desi jucatorii scenei politice nu sunt loiali pina la capat natiunii... iar noi credem ca in general este ...bine... si traim bucurosi.
Nu doresc sa te necajesc. Este o parere,a ta, iau act de ea, o apreciez intr-un anume fel si... sa fim sanatosi amindoi !Daca este sa ne luam dupa celebrul principiu filosofic cum ca unitatea si lupta contrariilor determina progresul ...sa asteptam ca si in viata duhovniceasca sa facem astfel progres, din cauza contrariilor. Cu toate ca in acest tip de viata se aplica alte reguli(care tin cont de existenta vrasmasului- iar filosofia nu).Cea mai expresiva ,dupa parerea mea, este ca: din lada cu mere se scoate in tot deauna marul stricat, ca sa nu le strice si pe celelalte!
Sa ne auzim cu pace si bine!
La pagina 61-63 din arhiva de articole ale site-ului gasesti interviul cu parintele Calcui ,despre deasa impartasanie. Poate fi un reper. Pe parintele cred ca-l sti !

solentina 02.08.2009 18:53:55

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 157768)
Este greu sa comunicam in scris atita vreme cit unul vorbeste de soson si celalat de galos. Cam seamana dar nu sunt aceleasi lucruri.Eu te-am intrebat ceva precis iar tu tot precis mi-ai raspuns la altceva.Eu am intrebat cum faceti sa va cunoasteti pacatele?
Nu-i nimic,renunt la subiect. Constat insa ca esti amabila si elganta,nu te superi si ai buna vointa.Lucru care mi se pare f. bun pe linga atitudinea etern polemizatoare. Cred ca ai sesizat si tu ca aici pe forum daca te lauda cineva...vai ,vai, cum este,se raspunde politicos si chipurile retinut.Dar daca iti arata cineva vreo greseala ,apai si-a dat foc ,ca urmeaza o serie de explicatii si apoi reveniri si iar explicatii pina te lasi pagubas. Sa nu cumva sa ii arati cuiva greseala sau sa indrasnesti sa-i spui ca a gresit ! Chiar avem o sora,aproape tipica, care se exprima frumos in scris ,face sa zicem asa ,,leteratura" buna,dar daca indrasnesti sa o contrezi revine cu explicatii iar si iar reexplicindu-se si traducind din romana in romana ca si cum noi nu ar trebui sa intelegem scrisul decit in modul cum doreste ea. Este adevarat ca exprimarea in scris este mai laborioasa de cit cea pur verbala,dar ce sa facem ,asa este pe forum!
Ca la voi la biserica se procedeaza asa,cum descri,ca modul acesta simti ca va uneste,ca ati primit aprecieri chiar din tara,ca ai sesizat ca astfel este mai bine decit se procedeaza in vechea Dacie... ce sa zic,cred ca este bine,oricum tu nu poti controla situatia si facind parte din sisten iti trebuie mult realism si avans duhovnicesc ca sa-ti dai seama. Cam asa se intimpla si in tara cu cei ce ne conduc: sondajele de opinie arata ca cei mai multi suntem de acord ca mergem intro directie buna sociala ,desi jucatorii scenei politice nu sunt loiali pina la capat natiunii... iar noi credem ca in general este ...bine... si traim bucurosi.
Nu doresc sa te necajesc. Este o parere,a ta, iau act de ea, o apreciez intr-un anume fel si... sa fim sanatosi amindoi !Daca este sa ne luam dupa celebrul principiu filosofic cum ca unitatea si lupta contrariilor determina progresul ...sa asteptam ca si in viata duhovniceasca sa facem astfel progres, din cauza contrariilor. Cu toate ca in acest tip de viata se aplica alte reguli(care tin cont de existenta vrasmasului- iar filosofia nu).Cea mai expresiva ,dupa parerea mea, este ca: din lada cu mere se scoate in tot deauna marul stricat, ca sa nu le strice si pe celelalte!
Sa ne auzim cu pace si bine!

Draga Zaharia fii linistit din punctul meu de vedere ,ca nu ma deranjezi si nu ma deanjeaza nimeni cind ma lauda cineva sau ma critica,deja sunt impacata cu lucrurile acesta.Imi cer iertare pentru greselile de ortografie ,dar eu am probleme de vedere si trebuie cit de curind sa ajung la oculist ,pentru ca mi-a scazut vederea si nu mai vad aproape deloc cu ochielarii pe care ii port acum si sincer eram foarte obosita si cu toate ca am facut corecturi mi-a scapat .Si eu ma supar pe mine insumi cind gresesc ,dar imi scapa rog iertare.Legat de ceea ce disccutam ,eu v-am facut cunoscute niste fapte si mi-am expus parerea ,nu cred ca e interzis sa faci asa ceva.Nu vreau sa supar pe nimeni si din contra vreau sa fim pacifisti toti,dar vad foarte multa incrincenare intre voi cei din tara si inflexibili.Suntem atit de ocupati cu probleme inutile si nu vedem ca vin din forta sectanti care incearca sa ne strice ce avem mai frumos ,credinta stramoseasca .La acest aspect ar trebuie sa ne gindim toti .
Referitor la pacate ,nu am inteles ce doresti sa afli iti raspund asa cum fac eu ,fata de parinte spun tot ce fac si bune si rele ,deci tot ce mi se intimpla in intervalul de la ultima spovedanie.Si o fac des cam la doua saptamani ,de multe ori nu e nevoie mi-o zice si preotul dar ma simt eu impacata asa.Voi vreti sa ma judecati e problema voastra eu oricum imi stiu calea.Am o familie frumoasa cu un copil reusit ,20 ani de casatorie ,o casatorie frumoasa si linistita .Totul s-a bazat pe respect si increderea fata de celalat.Mergem impreuna la biserica ,baietelul meu cint la strana cu cintaretii si de foarte multe ori la ajutat si pe parinte in Sfintul Altar ,asta cin dascalul era ocupat ,el din pacate trebuie sa si munceasca sa isi intretina familia ca la biserica nu are salariu si preotul traiesti din ce da lumea la biserica ,nu are salariu ca cei din tara.Poate si de aceea suntem asa uniti.Uite am sa iti spun o situtie care mi s-a intimplat astazi si cu asta inchid .Dupa ce s-a terminat slujba cind sa plecam acasa nu am mai gasit masina ,da ne-au furat -o si o aveam parcata linga biserica,numai ca pe hoti nu ii interseaza lucrul acesta ei isi vad doar scopul lor.Imediat parintele a fost alaturi de noi si lumea din biserica la fel au incercat sa ne consoleze ,i-am linistit pe toti pentru ca noi ne-am impacat imediat cu situatia.Asa a fost voia lui Dumnezeu si probail asa a fost sa fie ,chiar asta poate sa fie si o incercare sa vada bunul Dunbezeu cum trecem peste necaz.Daca EL a vrut sa imi dea palma asta eu o accept cu bucurie ,nu ma voi pune impotriva Lui,daca suntem sanatosi o sa luam alta ,oricum vroiam sa ne cumparam o alta pentru ca aceasta aveam probleme cu ea si sotului ii trebuia pentru munca.Aici distantele sunt mari si daca nu ai masina nu poti ajunge la lucru ,nu e ca acasa ca masina la multi e un moft ,la noi nu,e o necesitate.Am fost la politie preotul ne este martor ca e posibil ,ca cei care au luat-o e pentru a comite o spargere in alta parte si dupa o arunca sau ii da foc si daca noi am denuntat furtul suntem absolviti de tot ca eu nu pot raspunde pentru fapta altuia.Aici se practica mult acest lucru.Asta e lumea lui 2009 si trebuie sa traim si noi bunii printre cei rai.M-am rugat pentru toti astazi la biserica si pentru voi ,sa aveti sanatate , pace sufleteasca si liniste in casele voastre .Cu mare bucurie va trimit asta si te mai rog ceva incearca sa citesti de pe sit-ul Cestin -ortodox despre viata sfintilor Sf Leon al Cataniei ,Sf Agata si Sf Ambrozie de la Milano si cauta si cuvintarile lor sa vezi ce zice la Sfinta Impartasanie .Va iubesc pe toti si imi cer iertare de la voi ,va doresc sanatate si va rog din suflet sa nu va mai certai pe forum intre voi ,haideti sa dam totul uitarii sa facem cu m cere Domnul "Iubitiva unu pre altii".Doamne ajuta

zaharia_2009 02.08.2009 20:38:33

pt. solentina

Citat:

În prealabil postat de solentina (Post 157777)
Draga Zaharia fii linistit din punctul meu de vedere ,ca nu ma deranjezi si nu ma deanjeaza nimeni cind ma lauda cineva sau ma critica,deja sunt impacata cu lucrurile acesta.Imi cer iertare pentru greselile de ortografie ,dar eu am probleme de vedere si trebuie cit de curind sa ajung la oculist ,pentru ca mi-a scazut vederea si nu mai vad aproape deloc cu ochielarii pe care ii port acum si sincer eram foarte obosita si cu toate ca am facut corecturi mi-a scapat .Si eu ma supar pe mine insumi cind gresesc ,dar imi scapa rog iertare.Legat de ceea ce disccutam ,eu v-am facut cunoscute niste fapte si mi-am expus parerea ,nu cred ca e interzis sa faci asa ceva.Nu vreau sa supar pe nimeni si din contra vreau sa fim pacifisti toti,dar vad foarte multa incrincenare intre voi cei din tara si inflexibili.Suntem atit de ocupati cu probleme inutile si nu vedem ca vin din forta sectanti care incearca sa ne strice ce avem mai frumos ,credinta stramoseasca .La acest aspect ar trebuie sa ne gindim toti .
Referitor la pacate ,nu am inteles ce doresti sa afli iti raspund asa cum fac eu ,fata de parinte spun tot ce fac si bune si rele ,deci tot ce mi se intimpla in intervalul de la ultima spovedanie.Si o fac des cam la doua saptamani ,de multe ori nu e nevoie mi-o zice si preotul dar ma simt eu impacata asa.Voi vreti sa ma judecati e problema voastra eu oricum imi stiu calea.Am o familie frumoasa cu un copil reusit ,20 ani de casatorie ,o casatorie frumoasa si linistita .Totul s-a bazat pe respect si increderea fata de celalat.Mergem impreuna la biserica ,baietelul meu cint la strana cu cintaretii si de foarte multe ori la ajutat si pe parinte in Sfintul Altar ,asta cin dascalul era ocupat ,el din pacate trebuie sa si munceasca sa isi intretina familia ca la biserica nu are salariu si preotul traiesti din ce da lumea la biserica ,nu are salariu ca cei din tara.Poate si de aceea suntem asa uniti.Uite am sa iti spun o situtie care mi s-a intimplat astazi si cu asta inchid .Dupa ce s-a terminat slujba cind sa plecam acasa nu am mai gasit masina ,da ne-au furat -o si o aveam parcata linga biserica,numai ca pe hoti nu ii interseaza lucrul acesta ei isi vad doar scopul lor.Imediat parintele a fost alaturi de noi si lumea din biserica la fel au incercat sa ne consoleze ,i-am linistit pe toti pentru ca noi ne-am impacat imediat cu situatia.Asa a fost voia lui Dumnezeu si probail asa a fost sa fie ,chiar asta poate sa fie si o incercare sa vada bunul Dunbezeu cum trecem peste necaz.Daca EL a vrut sa imi dea palma asta eu o accept cu bucurie ,nu ma voi pune impotriva Lui,daca suntem sanatosi o sa luam alta ,oricum vroiam sa ne cumparam o alta pentru ca aceasta aveam probleme cu ea si sotului ii trebuia pentru munca.Aici distantele sunt mari si daca nu ai masina nu poti ajunge la lucru ,nu e ca acasa ca masina la multi e un moft ,la noi nu,e o necesitate.Am fost la politie preotul ne este martor ca e posibil ,ca cei care au luat-o e pentru a comite o spargere in alta parte si dupa o arunca sau ii da foc si daca noi am denuntat furtul suntem absolviti de tot ca eu nu pot raspunde pentru fapta altuia.Aici se practica mult acest lucru.Asta e lumea lui 2009 si trebuie sa traim si noi bunii printre cei rai.M-am rugat pentru toti astazi la biserica si pentru voi ,sa aveti sanatate , pace sufleteasca si liniste in casele voastre .Cu mare bucurie va trimit asta si te mai rog ceva incearca sa citesti de pe sit-ul Cestin -ortodox despre viata sfintilor Sf Leon al Cataniei ,Sf Agata si Sf Ambrozie de la Milano si cauta si cuvintarile lor sa vezi ce zice la Sfinta Impartasanie .Va iubesc pe toti si imi cer iertare de la voi ,va doresc sanatate si va rog din suflet sa nu va mai certai pe forum intre voi ,haideti sa dam totul uitarii sa facem cu m cere Domnul "Iubitiva unu pre altii".Doamne ajuta

Iarta-ma! Sa fiti binecuvintati ! Pace si bucurie peste toata casa ta !

Anca-Miha 03.08.2009 00:13:24

Solentina, la impartasanie saptamanala, trebuie si spovedanie saptamanala. Impresionant, daca voi reusiti acest lucru. Practic cand faceti spovedania, inainte de Sf. Liturghie?
am incercat sa intru pe site-ul bisericii voastre, dar nu am reusit; vrei te rog sa ne dai adresa site-ului? Mi-ar face placere sa vad cum se organizeaza o biserica ortodoxa in Spania. Noi nu am ajuns la asa performante si poate avem ceva de invatat.
ai spus ca aveti preot tanar. De cand il aveti si cat de tanar e? Iarta-ma ca pun atatea intrebari, dar as vrea sa vad care e "cheia succesului", caci din cele citite imi pareti o parohie f buna.

solentina 03.08.2009 02:34:29

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 157822)
Solentina, la impartasanie saptamanala, trebuie si spovedanie saptamanala. Impresionant, daca voi reusiti acest lucru. Practic cand faceti spovedania, inainte de Sf. Liturghie?
am incercat sa intru pe site-ul bisericii voastre, dar nu am reusit; vrei te rog sa ne dai adresa site-ului? Mi-ar face placere sa vad cum se organizeaza o biserica ortodoxa in Spania. Noi nu am ajuns la asa performante si poate avem ceva de invatat.
ai spus ca aveti preot tanar. De cand il aveti si cat de tanar e? Iarta-ma ca pun atatea intrebari, dar as vrea sa vad care e "cheia succesului", caci din cele citite imi pareti o parohie f buna.

Draga Anca-Miha iti raspund cu mare drag,normal ca se face inainte de Sf.Liturghie si sa stii ca noi ne rugam pentru toti romanii nostrii si cei de aici si cei din tara(inclusiv pentru oamenii politici)si o sa iti explic dupa aceea de ce.Si acum dinou adresa www.Parohia Ortodoxa din Catania cu hramul Sf.Mucenita Sf.Agata.Sfatul meu este daca intri sa dai pe Pelerinaj sau intri direct si te duci direct in jos cotrolezi fiecare adresa si descoperi ca sunt poze cu Biserica noastra la inceput si actuale cum am infrumusetat-o.Avem icoane pe toti peretii de la hramul din acest an avem si noi strane,sarutari scaunul parohial toate sculptate in tara ,ne-a costat o groaza de banii ,dar ce sa facem le-am platit putin cite putin.Si mai avem multe de facut,daca ne ajuta bunul Dumnezeu.Vrem sa ne construim Bserica noastra Romaneasca pentru ca aici unde suntem este o donatie facuta de Biserica Catolica si oricind ,daca se supara italienii pe noi ne pot arunca in strada si nu e de dorit asta.Parintele a facut cere pentru pamint la primarie sa incepem constructia sa vedem atunci v-a fi altceva.Cind ai locul tau te simti altfel.Ca si Parohie suntem a treia pe teritorul Italiei din un numar de 94 .Si daca ai sti cum s.a inceput ,ne-au dat spatiul si apoi a venit parintele ,nu aveam nici cateapeteasma nimic,doar peretii goi,am imprumutat o masa de la niste prieteni ,o avem si acum in biserica se face Sf.Maslu pe ea ,Botezuri ,Nuntisi pe aceea se slujea Sf. LITURGHIE.Asa s-a inceput Parohia la Catania si acum e o frumusete ,ca dupa ce se termina slujba nu ne vine sa plecam acasa.Duhul Sfint lucreaza neincetat si cei mai circotasi la inceput s-au mai indreptat asta datorita rugaciunilor noastre a tuturor.Si astazi a fost o slujba deosebita ,asteptam predica Parintelui la Sf.EVANGHELIE PRECUM CEI MICI SINUL MAMEI, e deosebit si nu mint ca nu mi-a placut de cind ma stiu minciuna.Pentru ca am fost sincera si onesta in tara am avut de foarte multe ori de pierdut,in schimb aici nu sunt apreciata pe unde ma duc asa este si sotul si copilul ,asa ne-am invatat.Preotul este nascut in zi sfinta 14 octombrie si are 28ani daca asta e important pentru tine.Sfinta Agata e patroana orasului si a fost o martira ,iar ca si viata a fost identica ca cea a Cuvioasei Parascheva de aceea le iubesc deopotriva.Sa intri pe sinaxar si sa citesti de viata ei sa vezi ce lucruri importante se spun despre ea.Hramul se sarbatoreste pe 5februarie .Cheia succesului vine de la felul deosebit pe care il are preotul si ca de fiecare data ne indruma la pocainta,smerenie si milostenie si ajutorarea celor din jur fara a face diferente de statut social si natie.Duminica si la sarbatorile mai importante dupa slujbe organizam Agape si mincam cu toti ,vin si italieni si negri ,musulmani toate natiile si la toti dam de mincare.Noi asa traim uniti intr-un Hristos si sa fim sanatosi cum vorbeam cu parintele si o sa facem si mai multe.Si acum legat de oamenii politici din tara ,noi toti oameni trebuie sa ne rugam pentru ei chiar daca ei acum nu se gindesc decit la buzunarele lor ,rind pe rind energia negativa din fiecare nemultumire si jignire pe care le-o aducem ,ca sa nu mai spun de in juraturi ,ne v-a afecta pe toti,asa ca rugindu-ne cu toti stiu ca nu de la inceput va da rezultate ,dar in timp ii va schimba si ii va face mai umani ,asa ca haideti cind ne rugam pomenitii si pe ei in rugaciunille voastre ,in timp se va vedea rezultatul.E prea multa energie negativa in tara ginditi-va fratii mei ,v-o spun cu mare mihnire in suflet.Sa stiti ca ,chiar daca sunt plecata din tara la mii de kilometrii gindul tot acasa imi e,mai ales ca noi cei de afara traim in momentul acesta mult mai bine decit voi si cind ma gindesc ca voi nu aveti o viata mai mai buna ma intristez.Asa ca haideti sa nu le mai vedem greselile si sa ne vedem birnele noastre care ne strapung ochii si sa ii pomenim tot timpul in rugaciunile noastre ca numai asa se vor mai indrepta ,altfel eu nu vad nici o iesire,doar cu credinta .Si daca capetele inalte se vor indrepta incet ,incet se vor indrepta si restul oamenilor.Sa stii ca eu ma mindresc cu neamul meu cel romanesc ,pentru ca am fost intotdeauna un popor incercat si pacat de Voievozii nostri care au luptat pentru tara si credinta sa nu o ducem mai departe asa cum se cuvine.mai ales ca noi romanii am dat cei mai importanti oameni ai lumi ,cercetatori,scriitori ,medici ,aviatori si lista poate continua.Ce mai suntem cei mai buni alesi de DUMNEZEU ,trebuie sa luptam pentru asta si cum ,doar uniti prin credinta si prin HRISTOS.Nu-i asa la un lucru rau trebuie raspuns cu bine ,pentru ca raul se va preface in bine.Daca v-am suparat fratii mei iertati-ma ,va doresc o saptamina plina de evlavie si pace sufletesaca ,post usor si rugaciuni cit mai multe.Cu respect Sorinela DOAMNE AJUTA

Anca-Miha 03.08.2009 02:38:28

Adresa este incompleta. Incearca s-ao accesezi in felul in care ai scris-o si vei vedea ca nu poti intra pe site. Lipseste ceva.

LapetiteMoc 03.08.2009 02:40:31

link

Am incercat sa accesez link-ul. Nu se deschide nicio pagina... :20:

solentina 03.08.2009 02:50:15

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 157794)
Iarta-ma! Sa fiti binecuvintati ! Pace si bucurie peste toata casa ta !

Draga Zaharia multumesc pentru urare ,ti-am spus ca deja sunt impacata cu ce mi s-a intimplat si sa stii ca traim in pace cind exista credinta si respect si apoi e copilul care nu concepe ca noi parintii sa ne certam.Daca ma crezi noi si acum mai dormim cu baietelul nostru ,odata dorm eu odata taica-su ca sa nu ne suparam sau stam si il pazim noaptea.Da e un copil dorit ,pentru ca a venit dupa niste ani si de aceea ,asa sintem noi mai sentimentali si el este la fel,apropiat de noi si ne asculta.Bine ca mai face prostioare cine a vazut copil cuminte si baba frumoasa,dar il iert ca dea ceea sunt mama.A invatat sa tina Postul ,i-a fost mai greu la inceput ,dar acum asculta si daca nu ,gindeste ce ii face Parintele la SPOVEDANIE.Ce ai sa imi comunici fa-o deschis nu ma deranjezi,daca nu comunici nu o sa mergem inainte si DOAMNE ,DOAMNE asta doreste de la noi unirea nu cearta .Iti doresc si tie ca tuturo fratilor mei romani o saptamina usoara cu evlavie si rugaciune ,Post usor si sanatate.Cer iertare cu respect Sorinela Doamne ajuta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:17:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.