solentina |
02.08.2009 18:53:55 |
Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
(Post 157768)
Este greu sa comunicam in scris atita vreme cit unul vorbeste de soson si celalat de galos. Cam seamana dar nu sunt aceleasi lucruri.Eu te-am intrebat ceva precis iar tu tot precis mi-ai raspuns la altceva.Eu am intrebat cum faceti sa va cunoasteti pacatele?
Nu-i nimic,renunt la subiect. Constat insa ca esti amabila si elganta,nu te superi si ai buna vointa.Lucru care mi se pare f. bun pe linga atitudinea etern polemizatoare. Cred ca ai sesizat si tu ca aici pe forum daca te lauda cineva...vai ,vai, cum este,se raspunde politicos si chipurile retinut.Dar daca iti arata cineva vreo greseala ,apai si-a dat foc ,ca urmeaza o serie de explicatii si apoi reveniri si iar explicatii pina te lasi pagubas. Sa nu cumva sa ii arati cuiva greseala sau sa indrasnesti sa-i spui ca a gresit ! Chiar avem o sora,aproape tipica, care se exprima frumos in scris ,face sa zicem asa ,,leteratura" buna,dar daca indrasnesti sa o contrezi revine cu explicatii iar si iar reexplicindu-se si traducind din romana in romana ca si cum noi nu ar trebui sa intelegem scrisul decit in modul cum doreste ea. Este adevarat ca exprimarea in scris este mai laborioasa de cit cea pur verbala,dar ce sa facem ,asa este pe forum!
Ca la voi la biserica se procedeaza asa,cum descri,ca modul acesta simti ca va uneste,ca ati primit aprecieri chiar din tara,ca ai sesizat ca astfel este mai bine decit se procedeaza in vechea Dacie... ce sa zic,cred ca este bine,oricum tu nu poti controla situatia si facind parte din sisten iti trebuie mult realism si avans duhovnicesc ca sa-ti dai seama. Cam asa se intimpla si in tara cu cei ce ne conduc: sondajele de opinie arata ca cei mai multi suntem de acord ca mergem intro directie buna sociala ,desi jucatorii scenei politice nu sunt loiali pina la capat natiunii... iar noi credem ca in general este ...bine... si traim bucurosi.
Nu doresc sa te necajesc. Este o parere,a ta, iau act de ea, o apreciez intr-un anume fel si... sa fim sanatosi amindoi !Daca este sa ne luam dupa celebrul principiu filosofic cum ca unitatea si lupta contrariilor determina progresul ...sa asteptam ca si in viata duhovniceasca sa facem astfel progres, din cauza contrariilor. Cu toate ca in acest tip de viata se aplica alte reguli(care tin cont de existenta vrasmasului- iar filosofia nu).Cea mai expresiva ,dupa parerea mea, este ca: din lada cu mere se scoate in tot deauna marul stricat, ca sa nu le strice si pe celelalte!
Sa ne auzim cu pace si bine!
|
Draga Zaharia fii linistit din punctul meu de vedere ,ca nu ma deranjezi si nu ma deanjeaza nimeni cind ma lauda cineva sau ma critica,deja sunt impacata cu lucrurile acesta.Imi cer iertare pentru greselile de ortografie ,dar eu am probleme de vedere si trebuie cit de curind sa ajung la oculist ,pentru ca mi-a scazut vederea si nu mai vad aproape deloc cu ochielarii pe care ii port acum si sincer eram foarte obosita si cu toate ca am facut corecturi mi-a scapat .Si eu ma supar pe mine insumi cind gresesc ,dar imi scapa rog iertare.Legat de ceea ce disccutam ,eu v-am facut cunoscute niste fapte si mi-am expus parerea ,nu cred ca e interzis sa faci asa ceva.Nu vreau sa supar pe nimeni si din contra vreau sa fim pacifisti toti,dar vad foarte multa incrincenare intre voi cei din tara si inflexibili.Suntem atit de ocupati cu probleme inutile si nu vedem ca vin din forta sectanti care incearca sa ne strice ce avem mai frumos ,credinta stramoseasca .La acest aspect ar trebuie sa ne gindim toti .
Referitor la pacate ,nu am inteles ce doresti sa afli iti raspund asa cum fac eu ,fata de parinte spun tot ce fac si bune si rele ,deci tot ce mi se intimpla in intervalul de la ultima spovedanie.Si o fac des cam la doua saptamani ,de multe ori nu e nevoie mi-o zice si preotul dar ma simt eu impacata asa.Voi vreti sa ma judecati e problema voastra eu oricum imi stiu calea.Am o familie frumoasa cu un copil reusit ,20 ani de casatorie ,o casatorie frumoasa si linistita .Totul s-a bazat pe respect si increderea fata de celalat.Mergem impreuna la biserica ,baietelul meu cint la strana cu cintaretii si de foarte multe ori la ajutat si pe parinte in Sfintul Altar ,asta cin dascalul era ocupat ,el din pacate trebuie sa si munceasca sa isi intretina familia ca la biserica nu are salariu si preotul traiesti din ce da lumea la biserica ,nu are salariu ca cei din tara.Poate si de aceea suntem asa uniti.Uite am sa iti spun o situtie care mi s-a intimplat astazi si cu asta inchid .Dupa ce s-a terminat slujba cind sa plecam acasa nu am mai gasit masina ,da ne-au furat -o si o aveam parcata linga biserica,numai ca pe hoti nu ii interseaza lucrul acesta ei isi vad doar scopul lor.Imediat parintele a fost alaturi de noi si lumea din biserica la fel au incercat sa ne consoleze ,i-am linistit pe toti pentru ca noi ne-am impacat imediat cu situatia.Asa a fost voia lui Dumnezeu si probail asa a fost sa fie ,chiar asta poate sa fie si o incercare sa vada bunul Dunbezeu cum trecem peste necaz.Daca EL a vrut sa imi dea palma asta eu o accept cu bucurie ,nu ma voi pune impotriva Lui,daca suntem sanatosi o sa luam alta ,oricum vroiam sa ne cumparam o alta pentru ca aceasta aveam probleme cu ea si sotului ii trebuia pentru munca.Aici distantele sunt mari si daca nu ai masina nu poti ajunge la lucru ,nu e ca acasa ca masina la multi e un moft ,la noi nu,e o necesitate.Am fost la politie preotul ne este martor ca e posibil ,ca cei care au luat-o e pentru a comite o spargere in alta parte si dupa o arunca sau ii da foc si daca noi am denuntat furtul suntem absolviti de tot ca eu nu pot raspunde pentru fapta altuia.Aici se practica mult acest lucru.Asta e lumea lui 2009 si trebuie sa traim si noi bunii printre cei rai.M-am rugat pentru toti astazi la biserica si pentru voi ,sa aveti sanatate , pace sufleteasca si liniste in casele voastre .Cu mare bucurie va trimit asta si te mai rog ceva incearca sa citesti de pe sit-ul Cestin -ortodox despre viata sfintilor Sf Leon al Cataniei ,Sf Agata si Sf Ambrozie de la Milano si cauta si cuvintarile lor sa vezi ce zice la Sfinta Impartasanie .Va iubesc pe toti si imi cer iertare de la voi ,va doresc sanatate si va rog din suflet sa nu va mai certai pe forum intre voi ,haideti sa dam totul uitarii sa facem cu m cere Domnul "Iubitiva unu pre altii".Doamne ajuta
|