![]() |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si cand nu le pot evita, incalca Sabathul, pacatuiesc? Si sunt iertati automat, nu? Sau este vreo penitenta anume in manualul adunarii? Nu mi-ai raspuns nici la partea cu gratarelul - daca ti-e foame.. ? O friptura se prepara la fel de simplu ca si a culege niste boabe de grau si a le curata. |
Citat:
Daca ai fi "studiat" 50 de ani si nu ai fi consultat echilibrat si pe cineva din partea adversa, "dusmanoasa" tot egal cu zero ar fi fost... Citat:
Citat:
Citat:
Versetul reprezinta cel mai bine modul vostru de a va (sus)trage pe spate la chemarea lui Dumnezeu. dar culmea e ca ati cladit o intreaga filosofie in jurul acestui verset utilizand ...Biblia. 8 ani... Ce naiba ai facut 8 ani de zile? Cred ca esti mai greu de cap!!! ... si de inima!!! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dar trebuie să înțelegi că nu timpul ori gradul de complexitate primează, ci principiul respectării sabatului. Nu voi ezita să muncesc până la epuizare în a salva pe cineva din incendiul izbucnit în sabat, dar nu voi face compromis gătind friptura la care te referi, doar pentru a-mi satisface apetitul. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
De-aici se vede ca ii pui in aceeasi oala pe toti cei care iti sunt contrari tie, si asta denota SUPERFICIALITATE si LABILITATE PSIHICA. Spre binele tau, cauta un psihoterapeut, pentru inceput! Ce inseamna "dezlegare la pacat"? Este pentru prima data cand aud asa ceva? Tu ai citit vreodata un acatist? Tu stii macar ce este un acatist? Inca o data se vede ca habar nu ai ce inseamna ortodoxia, dar acuzi la greu! Asta e un comportament si o atitudine de om lipsit de orice caracter, superficial si arogant! Ai invatat ca un papagal acuzatiile proferate in adunarile voastre inculte si ai iesit in lume sa le versi ispitind oamenii cu mizerii, si nu cu adevaruri de suflet-mangaietoare! RUSINE!!! |
Citat:
Citat:
Cum capata iertarea? O primieste automat, fara sa-si bata capu, o primeste daca rosteste printre dinti un "Doamne imi pare rau" (pana data viitoare), trebuie sa-si marturiseasca pacatul in fata adunarii, cum? Ce certitudine are ca este iertat? Citat:
Sa zicem ca nu aprinde focul - il cheama pe vecinul ortodox sa faca asta ( se practica: eu patron nu muncesc in Sabath, dar am angajati ortodocsi care fac asta). |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
"Cel ce își ascunde păcatele lui nu propășește, iar cel ce le mărturisește și se lasă de ele va fi miluit." (Pilde 28,13 - versiunea ortodoxă) "Întru El avem răscumpărarea prin sângele Lui și iertarea păcatelor, după bogăția harului Lui," (Efes. 1,7 - versiunea ortodoxă) Citat:
|
Citat:
Imi spui acum ca tu ai facut doar o afirmatie generala cu privire la ceea ce credeti voi, o afirmatie inocenta si o dezvaluire a credintei tale "extraordinare"! De ce intorci afirmatia smulgand-o din context? De ce inseli? De ce minti? Omule, de ce minti? Spui ca nu ai acuzat nimic cand tocmai contextul in care ai facut afirmatia era unul conflictual intre parerea ta si cea a lui Alin. Unul ca tine vorbeste despre Dumnezeu? |
Citat:
De ce te prefaci ca nu observi problema, de ce o eviti? Si mai ales, DE CE INCERCI SA ABATI ATENTIA LUI ALIN de la miezul problemei pe care el il intuieste foarte bine? Vrei cumva sa-l inseli si pe el? Te conjur, recunoaste ca inainte de a manca graul, UCENICII L-AU CULES, asemenea acelui evreu din vechime care a strans lemne in ziua de odihna!! De ce incerci tot timpul sa ascunzi problema si sa "furi" textul Scripturii IGNORANDU-L? Asa ti-ai facut studiul in cei 8 ani de zile? Fugind de textul Scripturii? |
Citat:
Multumesc de raspuns. |
Voi ati incercat sa mancati grau direct de pe camp? Trebuie sa fi fost morti de foame!!
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Interesant e faptul că prietenii noștri se leagă de acest amănunt nesemnificativ al mâncatului în lan, fără a fi contrariați de alte aspecte mai grave (din punctul lor de vedere). Anume că atât Hristos cât și ucenicii erau extenuanți de atâta mers pe jos (în ziua sabatului!) și de atâta lucrare cu oamenii în ziua în care era normal (în viziunea dumnealor) să doarmă și să se odihnească. |
Citat:
“Așadar, noi suntem împuterniciți ai lui Cristos” (2Corinteni 5,20). Neacceptand sa va spovediti preotului nu obtineti iertarea pacatelor. Si astfel ati ales sa ignorti Cuvantul Domnului (a cata oara?): "‘Primiți pe Duhul Sfânt. Cărora le veți ierta păcatele, vor fi iertate; cărora le veți ține, vor fi ținute’” (Ioan 20,21-23). |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Altfel, și această afirmație a dumneavoastră poate fi catalogată drept erezie. |
"Religie" fără preoți și fără credință în nemurirea sufletului - contradicție în termeni ? În spațiul iudeo-creștin, cu siguranță.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In al doi-lea rand am mai avut o discutie similara, foarte luuuunga, despre lumanare. Intrebarea dumneavoastra obsesiva "unde scrie lumanare?" mi-a ramas si acum in minte. Iar la trimiterile mele dadeati tot felul de interpretari cum ca lumanarea era lampa si sticla era inventata de pe vremea lui Noe.Concluzia fiind falsa, si interpretarea dumneavoastra era falsa si la fel ar fi si acum. In al trei-lea rand, un text in care apostolii au fost unsi ca preoti l-ati primit deja. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
5.Dar va fi că'n ziua a șasea, când ei vor pregăti a ceea ce au strâns, [vor vedea că] e de două ori mai mult decât adunau într'o altă zi pentru o zi“. Iesire 16. "25.Apoi a zis Moise: „Mâncați-o astăzi, căci astăzi este odihna închinată Domnului; astăzi n'o veți afla pe câmp. 26.Șase zile veți aduna, dar ziua a șaptea e zi de odihnă: n'o veți afla“. Iesire 16. Alte exemple pentru 666, care are ochi, dar nu vrea sa vada, are urechi, dar nu vrea sa auda. Daca evreul din vechime care a strans lemne in ziua de odihna si care a fost pedepsit cu moartea pentru fapta lui nu este relevant pentru 666, versetele de mai-sus ar trebui sa-i dea mai mult de reflectat. Nu am zis mai profund, ci doar mai mult, ca nu prea esti in stare in orbirea profunda in care te scalzi... --------------------------------------------------------------------------------------- "Întru aceasta să cunoașteți voi duhul lui Dumnezeu: fiece duh care-L mărturisește pe Iisus Hristos ca venit în trup, este de la Dumnezeu." 1 Ioan 4,2. |
Citat:
|
Citat:
Adevarul acestei intamplari se CREDE, dupa ce ajungi sa-ti pui intrebarile in mod sincer si fara sa-ti abati inima la cuvinte de viclesug prin care sa-ti justifici ceea ce deja tu crezi. Pentru A CREDE Adevarului trebuie sa te smulgi din ghearele in care PRIN FRICA te-ai facut sclavul unei doctrine. DOCTRINA TE STAPANESTE, pe cand tu ar fi trebuit sa te inalti prin ea - bineinteles ca numai doctrina adevarata inalta, dar pana una alta un credincios, oricat de simplu ar fi el NU TREBUIE SA SE LASE SUBJUGAT DE DOCTRINA!!! Adevarul elibereaza, credinta OARBA intr-o doctrina SUBJUGA!! Crede-ma, ti-o spune unul care s-a eliberat de sub un astfel de jug!! |
Citat:
|
Citat:
E foarte grava confuzia aceasta pentru ca duce la orbire spirituala. Dogma adevarata este ajutor credinciosului in purtarea crucii, iar purtarea crucii ajuta in intelegerea si luminarea venita prin dogme. |
Citat:
|
Citat:
Ziua a 7-a - si oricare zi ar fi ea - nu da odihna prin ea insasi, in nicio zi nu se salasluieste tainic o anumita odihna, ci Odihna este consecinta relatiei personale cu Iisus Hristos: Iisus Hristos este mai presus de ziua de odihna, si nu ziua de odihna mai presus de Iisus Hristos!! Porunca a 4-a vorbeste despre tinerea zilei a 7-a PENTRU A CAPATA ODIHNA!!! Porunca are si o motivatie a respectarii ei. SI ASTA PENTRU CA IISUS HRISTOS ESTE "DUMNEZEU ADEVARAT DIN DUMNEZEU ADEVARAT"!! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:18:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.