![]() |
Citat:
Dar oamenii ăstia sunt nefericiti. Tot condamnându-i sau distantându-se de ceilalti, ei însisi sunt cei care suferă cel mai mult. Lovesc întruna cu piciorul în tepusă, rănindu-se. Iadul sau raiul le pregustăm încă din viata asta. |
În schimb, iată cum scria un om care a cunoscut fericirea, în mod paradoxal, în mijlocul suferintei. Apropo de vocatia universală a crestinismului, dar si de transgresarea de către acesta a oricărei religii:
„Sovaielile, amanarile, rezervele sunt alungate, descantate, dezlegate. Totodata este scoasa in evidenta o alta trasatura esentiala a crestinismului: inclinarea in duh nu ratione loci, pe muntele Garizim ori la Ierusalim, ci pretutindeni. Crestinismul e universal, nu cunoaste ingradiri nationale, teritoriale sau de orice alt soi. Orice fel de segregatie e necrestineasca. Cat despre cuvintele “Voi va inchinati caruia nu stiti, noi ne inchinam caruia stim”, ele se incadreaza intr-o viziune ecumenica a crestinismului. Fiindca se refera nu numai la samarineni, ci la toti precursorii Domnului, si ei insufletiti de Duhul Sfant intr-o oarecare masura si reprezentand preinchipuiri partiale ale revelatiei: la Moise in primul rand, apoi la Buddha, Lao-Tse, Confucius, Socrate, Platon, Aristotel si ceilalti “sfinti” ori celelalte “sibile”, zugraviti si zugravite pe zidurile posterioare ale multor biserici ortodoxe, vadindu-le toleranta si universalitatea. Islamismul, ulterior vietii pamantesti a lui Hristos, se cuprinde si el in sirul acesta de premergatori induhovniciti prin felul cuviincios cum sunt mentionati in Coran parintele nostru Avram, Sfanta Fecioara si Domnul insusi, fapt mentionat nu fara emotie de F. M. Dostoievski in Amintiri din casa mortilor.” |
Citat:
|
Ideea era, ca să fiu mai explicit, că nu stai de vorbă (în sensul unei comunicări reale) cu ecumenistii pentru că nu se stă de vorbă cu dracii; iar în acestia, mă tem că cei aflati pe pozitia ta văd mai mult lucrarea necuratului decât chipul lui Dumnezeu. Asta e.
|
Citat:
|
Citatul pe care l-am dat mai sus este eretic?
|
Citat:
|
Citat:
|
Poate n-ar fi fost o pierdere, ori poate chiar un câștig pentru ceilalti, însă fără acei serghianisti eu n-as fi putut deveni ortodox.
|
Citat:
E un citat dintr-o predică la Duminica Samarinencei, a unui călugăr, N. Steinhardt. Altul de care te vei vedea silită să te delimitezi. |
Foarte grav!
Daca e adevarat (nu sint si nu am fost un fan al monahului Teodot, datorita obsesiilor sale cipofobe si filolegionarismului sau iustinpirvuit), se pare ca unii se trezesc din rataciri pentru a lupta impotriva unor rataciri mai mari. Cite vreme Teodot spune adevarul despre hirsutii neanderthalieni acrivici din Athos, monahi fugari si primitivi si inculti teologic, nu imi pasa de fostele sau actualele sale obsesii, teologumene sau greseli: luptind acum pentru unitatea Biserici, se pare ca omul isi ispaseste vechile greseli.
https://monahulteodot.wordpress.com/...tul-din-athos/ Oamenii primitivi din chiliile si pesterile nepomenitoare ale Athosului incearca sa bage invatatura lor pe usa pivnitei in Biserica. Nu e nimic, nu vor reusi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Parintele Rafail oricum nu spune ca se mantuiesc si cei din afara Bisericii, spune ca nu stie. |
Citat:
Ortodoxia din condei ori din creier ori din biblioteca este o ortodoxie paralizata, nelucrătoare. Dacă omul știe citi cu intonație, e bine. Dar, daca citeste rugăciunile cu mândrie și nu îi sunt de mare folos! Pe Lucifer l-a izgonit Dumnezeu doar pentru mândrie! Faptul ca avem certificat de ortodox nu e suficient. Dacă nu ne smerim, începem sa ne credem un fel de dumnezei care punem la cale cele despre religiile lumii! Trufie, mândrie și slava deșartă! Păcate care nu ne apropie de Dumnezeu, din păcate! |
Când scrii de preotii din închisori îl ai în vedere si pe părintele Stăniloae?
Dacă da, consideri că avea si condei, si duh? Iar în ce-l priveste pe Steinhardt, probabil stii că, desi n-a fost preot în închisoare, acolo a devenit crestin, fiind botezat de părintele Mina Dobzeu. |
Citat:
|
Păi foarte bine. Cine nu doreste unitatea si chiar unirea, dacă asta ar fi posibilă? Dar necazul este că nu e posibilă, si anume din pricina deosebirilor doctrinare. Doar ai văzut că sincretismul îl critică. Nu e posibilă o unire asa cum suntem acum, cu mii de culte si mii de doctrine.
|
exemplu de unitate:
https://www.youtube.com/watch?v=OsVtpHpyji4 |
Citat:
Un lucru bun, vad ca ai realizat ca e adevarat ce spuneam si ne-am pierdut timpul, ca Sfantul Bonifaciu a avut treaba si cu Biserica din fosta Galie. Sfantul n-a facut convertiri fortate, dimpotriva, a fost el insusi omorat de unii din regiunea unde voia sa converteasca. Nu se faceau convertiri sub amenintarea sabiei. Confunzi apoi martiriul, moartea pentru crestinism cu omorarea pentru crestinism. Discutia era despre faptul ca ambele parti au gresit in cazul Schismei. Ce am scrsi eu erau doar completari, pentru ca se stie ca Schisma s-a datorat in primul rand invataturii Filioque, invatatura sustinuta de franci, care au impus-o in toata Biserica Apuseana. Asta se stie deja. Eu aratam doar ca francii si-au impus si conceptiile lor, pe care le regasim la catolicii de dupa schisma si pe care le observam in acea scrisoare si convertirea fortata din timpul lui Carol cel Mare. Legat de reformarea Bisericii Franciei, ca ai pus aceasta problema, in continuarea articolelor scrie ca a reusit doar partial sa faca asta : "Cu toate ca Bonifaciu nu a reusit sa reformeze total Regatul Franc, a obtinut un lucru extrem de important si anume: unirea francilor cu Biserica Sf. Petru." si "Although Boniface was not able to safeguard the church from property seizures by the local nobility, he did achieve one goal, the adoption of stricter guidelines for the Frankish clergy, which often hailed directly from the nobility. After Carloman's resignation in 747 he maintained a sometimes turbulent relationship with the king of the Franks, Pepin; " E evident ca discutia e pierdere de timp. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu va mai certati ca noua ne-a spus ieri la adunare ca doar AZS-istii se mantuiesc...daca se vor impotrivi cand va aparea decretul duminical. :1:
|
:24:
Citat:
Esti o figura. Sper ca nu ai facut vreo treaba de Shabbatul adventist. La noi, Sith, ne mintuim doar daca caftim cit mai multi Jedi. Acum serios, stilistii si nepomenitorii aripa Neanderthal, pardon, Savva, se pare ca trecura la next level: falsificarea de scrieri ale sf. parinti. Bine, daca Teodot nu spune timpenii: saitul lui, raspunderea lui. Daca Patriarhul nostru si onor Guvernu' ar avea curaj, l-ar declara pe hirsutul schismatic "persona non grata", si pa si pusi, la Grecia cu primitivul. |
Normal ca nu am facut. Am lucrat azi ca a fost Sun day. :p
|
Citat:
În ce psalm spune ,,De vedeai furul, ..." ? |
Citat:
De bun-simt ar fi ca serviciile secrete sa nu mai recurgă și la sex pentru a obține informații ori pentru a atrage persoane în masonerie ori în grupări dubioase. Societatea e bolnava moral și nu se vindeca prin mitinguri. Și încă interconfesionale! Acei angajați nu au familii? De cine vor asculta mai întâi? Acolo unde familia ortodoxa asculta de preot, iar acesta își ia rolul în serios, nu se fac avorturi, iar familiile sunt unite. |
Pai pe aia care-s in adevar ii sprijinim. Daca ai fi citit scrisoarea aia venita de la manastirea din Athos, ai fi vazut ca acolo e adevarul si ca e normal ca "marturisitorii" sa fie "prigoniti". :)
https://www.aparatorul.md/a-inceput-...din-manastire/ "Nu poate un nevoitor al unei mănăstiri de obște să ia hotărârea de întrerupere a comuniunii duhovnicești cu frații și totodată să dorească să rămână în mănăstire. El singur s-a pus pe sine în afara frăției...Merită de menționat, că acești monahi nu s-au mulțumumit doar cu întreruperea comuniunii cu ceilalți nevoitori. Folosindu-se de indulgența egumenului și a fraților, ei au întreprins și alte acțiuni necanonice, care au încurajat confuzia și neliniștea... Noi suntem absolut de acord cu faptul că sfintele canoane nu impun ascultare în materie de credință. Asta înseamnă că, dacă cineva este convins că frăția (din care el face parte) se abate de la dreapta credință, el e liber (conform tradiției patristice) să rupă legătura cu frații și să plece. Dar el nu are dreptul să transforme frăția mănăstirii într-o magistrală. Rezistența încăpățînată, eroismul lăudăros și demersurile populiste – reprezintă un comportament opus credinței ortodoxe și moralei. Este extrem de naiv și periculos să numești acest comportament ” mărturisire de credință” și să-i faci eroi pe acești călugări, opunându-se celorlalți frați, care stăruie în fapta bună nu de ochii lumii." |
Dar cum explicam faptul ca un preot ortodox a fost caterisit exact pentru ca enoriasele lui nu făceau avorturi? Slujea la un spital, iar venirurile medicilor obținute din avorturi se diminuasera drastic!!
Astfel am demonstrat ca mitingurile interconfesionale sunt inutile și au la baza doar scopuri ecumeniste. Atât! |
Citat:
|
Citat:
Sa rupi comuniunea cu Biserica lui Hristos pentru motive stupide, precum texte mucegaite de vreme si complet neactuale, e o culme a prostiei. |
Citat:
|
Citat:
Normal. Ca daca nu era ecumenist era de partea alora in care crezi tu. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Minciuna pe care o răspândești e mare păcat! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:57:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.