Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4754)

dani2004 21.01.2010 12:16:30

Citat:

În prealabil postat de iust79 (Post 203145)
dupa parerea mea textul

Parerea ta nu intereseaza pe nimeni. Sau poate pe "fratii" adventisti.

iust79 21.01.2010 16:37:41

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 203295)
Parerea ta nu intereseaza pe nimeni. Sau poate pe "fratii" adventisti.

poti sa-mi spui cum se numeste subiectul pe care postam? (Forum Crestin Ortodox>Biserica Ortodoxa.... - ca sa nu-ti fie prea greu sa gasesti raspunsul :)) )

tricesimusquintus 10.02.2010 09:05:54

Citat:

În prealabil postat de iust79 (Post 203405)
poti sa-mi spui cum se numeste subiectul pe care postam? (Forum Crestin Ortodox>Biserica Ortodoxa.... - ca sa nu-ti fie prea greu sa gasesti raspunsul :)) )

Topicul se numește "Intrebări pentru adventiști, baptiști și penticostali". Cred că nu a fost destinat doar pentru întrebări retorice, ori de genul "ortodocșii întreabă, ortodocșii răspunde"(sic); ci pentru dialog.

mircea lacatus 15.03.2010 22:38:53

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 96291)
Am niste intrebari pe care le adresez adventistilor, baptistilor si penticostalilor, caci au aceeasi metoda de a intelege biblia prin biblie, si anume: cum se poate explica Noul Testament prin Vechiul Testament?
Si ca sa dau si un exemplu: cum explicati prin intermediul VT iubirea de vrajmas, stiut fiind ca in VT se aplica Legea, care spune: ochi pentru ochi. Ce faceti intr-o situatie, incare VT indeamna la "ochi pentru ochi", iar NT la intoarcerea si a celuilalt obraz?

Deasemeni v-as ruga sa imi spuneti cum se face impartasania cu Trupul si Sangele Domnului in bisericile adventiste, baptiste si penticostale? Cum se procedeaza pentru a transforma painea si vinul in Trupul si Sangele Domnului? Cand are voie credinciosul sa se impartaseasca?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

.......Vechiul testament invata poporu evreu cum sa traiasca si cum sa procedeze ,invatatura era stricta pt el .Noi luam din el doar ceea ce putem face sub HAR adica sa corespunda cu invatatura noului TESTAMENT ,in vechiul testament este aratat totul ce trebuia sa se intample in noul testament .Domnul in noul TESTAMENT nu ne invata legea ci harul de aceea noi trebe sa respectam invatatura noului testament noi nu suntem evrei ,ci suntem credinciosi dintre neamuri ai noului legamant (testament) Trupul si sangele Domnului nu se transfrorma ,el a curs pt pacatele noastre iar vinul si painea simbolizeaza doar trupul si sangele domnului si se face in amintirea mortii domnului 1corinteni 11:23-30 asa este scris ....sar putea scrie multe despre tema aceasta .Fiecare intrebare biblica despre vreo tema biblica are raspuns biblic ,noi doar trebuie sa cercetam biblia ,Eu nu sunt nici baptist nici penticostal nici adventist sunt CRESTIN ca cei de la inceput ...daca doresti raspunsuri la orice fel de intrebare ma poti contacta pe id meu mircealacatussenior sau la nr de tel 0755158298

Geony 15.03.2010 22:50:07

Citat:

În prealabil postat de mircea lacatus (Post 224252)
.......contacta pe id meu mircealacatussenior sau la nr de tel 0755158298

Daca ai ceva de spus, spune-o aici, pt asta este forumul...ca sa se discute.

almaris 16.03.2010 10:04:06

Citat:

daca doresti raspunsuri la orice fel de intrebare ma poti contacta pe id meu mircealacatussenior sau la nr de tel 0755158298

Raspunzi la ORICE fel de intrebare? Interesant. Ai terminat teologia? Nu cred, cel putin din postarea ta se vede ca mai ai multe de invatat. Ma rog, toti avem. Pana una alta, pe aici oamenii discuta unii cu altii si nu se ofera sa raspunda la intrebari considerand ca mai avem multe de lamurit.

ben_gal 19.03.2010 10:12:18

Citat:

Fariseii au inventat aceste "basme evreești"- cum le numește apostolul Pavel
Pavel [Paul] era el insusi evreu. Tot asa evanghelistii si Iisus.

ben_gal 19.03.2010 10:16:10

Citat:

.......Vechiul testament invata poporu evreu cum sa traiasca si cum sa procedeze ,invatatura era stricta pt el .Noi luam din el doar ceea ce putem face sub HAR adica sa corespunda cu invatatura noului TESTAMENT ,in vechiul testament este aratat totul ce trebuia sa se intample in noul testament .Domnul in noul TESTAMENT nu ne invata legea ci harul de aceea noi trebe sa respectam invatatura noului testament noi nu suntem evrei ,ci suntem credinciosi dintre neamuri ai noului legamant (testament) Trupul si sangele Domnului nu se transfrorma ,el a curs pt pacatele noastre iar vinul si painea simbolizeaza doar trupul si sangele domnului si se face in amintirea mortii domnului 1corinteni 11:23-30 asa este scris ....sar putea scrie multe despre tema aceasta .Fiecare intrebare biblica despre vreo tema biblica are raspuns biblic ,noi doar trebuie sa cercetam biblia ,Eu nu sunt nici baptist nici penticostal nici adventist sunt CRESTIN ca cei de la inceput ...daca doresti raspunsuri la orice fel de intrebare ma poti contacta pe id meu mircealacatussenior sau la nr de tel 0755158298

Iisus era evreu insa a propavaduit si explicat Biblia Lui evreiasca si ne-evreilor. El nu a cerut sa se scrie alt testament.

ben_gal 20.03.2010 19:31:17

Am o nelamurire.
"sabat", mai exact "Șabat", vine de la cuvintul ebraic
שבת
si este vorba de ziua a VII-a cind Domnul s-a odihnit dupa geneza.
Cuvintul "Șabat" inseamna simbata", insa crestinii dau acest nume duminicii.
Incurcatura mare!
In Biblie scrie ca nepastrarea Șabat-ului va intarzia venirea Mintuitorului și poate ar fi bine sa fie respectata simbata și nu duminica.
Ce parere aveti?

ben_gal 20.03.2010 19:38:14

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 202934)
Adica? Te mantuiesc daca te tii de sabat? Daca il calci, gata.
Pai ce te faci, ca nu te-ai nascut adventist?

Si cum e cu "stampila sau sigiliul sabatului"?

Conform doctrinei AZS, mantuirea se ofera de Dumnezeu?

@
Chariots of Fire is a 1981 film .....
The conflict of the movie comes when Liddell finds out that his race is scheduled to be on Sunday, a day that he refuses to run on because of his Christian convictions. Despite extreme pressure from his country and fellow athletes, he stands by his convictions

Mihnea Dragomir 21.03.2010 05:58:20

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 225494)
Pavel [Paul] era el insusi evreu. Tot asa evanghelistii si Iisus.

Nu este clar că Sf Ev Luca a fost evreu.
Faptul că Isus a fost evreu este binecunoscut. Ca și faptul că a fost omorât tot de evrei.

Din păcate, și astăzi marea majoritate a evreilor îl preferă pe evreul Barraba și nu pe evreul Isus. Din fericire, deși ziua în care vom putea vorbi de un fenomen de masă este departe, există și destui evrei care s-au convertit și au intrat deja în Biserică, spre gloria lui Dumnezeu:
http://www.hebrewcatholic.org/

danyel 21.03.2010 16:51:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 202072)
, însă nu vei întâlni credincioși târându-se și pupând pardoseala bisericii (cum am văzut făcând o biată femeie la mănăstirea Agapia).

Vezi, asta e un exemplu de credinta prost inteleasa dar nu poti sa pui acest aspect in carca dogmei ortodoxe ,
Tocmai tu spuneai ca e important sa citim sa ne documentam si sa alegem graul de neghina, uite eu personal asta fac, dar spre deosebire de unii ca tine nu sunt atras de crestinismul de tip comercial promovat de neo-protestanti
Voi aveti prostul obicei de a arata tot timpul cu degetul pacatele sau gesturile ortodocsilor, ceea ce nu e nici crestinesc nici ziditor
Am apreciat tot timpul ravna neo-protestanta pentru Cuvantul Lui Dumnezeu si daca n-ar fi existat interese ascunse si de grup ati fi fost chiar utili
Dar uite, in anii '90 cand sute de misionari neo-protestanti au venit in Romania, acestia corespondand cu occidentul declarau ceva de genu "in sudul Romaniei am aflat milioane de oameni care nu au auzit de Hristos" aceasta afirmatie mi se pare de-a dreptul jignitoare fata de o tara cu o traditie crestina bi milenara
Daca misionarii ar fi fost lipsiti de interese se puteau frumos informa despre Biserica ortodoxa si puteau sa ii indemne pe oameni sa-si redescopere credinta (oricum ziceti ca nu conteaza confesiunea asa ca ce aveti de pierdut??)
Si voi ati putea fi folositori dar in radicalitatea care va caracterizeaza va impuneti fiecare invatatura sectei apartinatoare fara sa aduceti defapt roada ci doar dezbinare, polemici si scandal asta este o constatare proprie

cojanete 21.03.2010 17:26:10

Danyel acest trici muci nu merta sa-l contarzici .Lasa mortii sa-si ingroape morti lor .

tricesimusquintus 21.03.2010 18:36:48

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 226220)
Vezi, asta e un exemplu de credinta prost inteleasa dar nu poti sa pui acest aspect in carca dogmei ortodoxe

Dar pe cine să dai vina, tot pe biata femeie? Dacă exemplul meu nu a fost elocvent, poți să-l multiplici cu zeci de mii la ce se întâmplă anual cu ocazia pelerinajului de la mănăstirea Nicula.

Citat:

spre deosebire de unii ca tine nu sunt atras de crestinismul de tip comercial promovat de neo-protestanti

Îmi repugnă și mie creștinismul tele-evangheliștilor făcători de minuni și strângători de fonduri, poate n-am fost suficient de explicit în această privință.

Citat:

Voi aveti prostul obicei de a arata tot timpul cu degetul pacatele sau gesturile ortodocsilor, ceea ce nu e nici crestinesc nici ziditor

Obiceiul e într-adevăr "prost", nu știu dacă e și caracteristic. Păcatele pot fi văzute cu ochiul liber, nu trebuiesc arătate... și la urma urmei păcate au și neoprotestanții nu numai ortodocșii. Linkuri cu metehne călugărești ori popești nu știu să fi dat, așa că se cam diluează obiectul criticii tale. Dacă totuși am greșit, îmi cer iertare.
Am căutat mai mult să aduc/aducem în discuție concepții și principii și nu oameni.

postavarul 21.03.2010 19:18:25

Citat:

Si voi ati putea fi folositori dar in radicalitatea care va caracterizeaza va impuneti fiecare invatatura sectei apartinatoare fara sa aduceti defapt roada ci doar dezbinare, polemici si scandal asta este o constatare proprie

Vorbesti cu pacat. Au fost discutii pe acest forum, in care s-a adus vorba despre reforme in biserica ortodoxa. Imediat au sarit ca arsi "vasnicii aparatori ai ortodoxiei".

Personal, am propus ca, in Biserica Ortodoxa, sa se reduca multimea de slujbe si sa se puna accentul pe propovaduirea invataturii din Cuvantul lui Dumnezeu, asa cum au facut Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Daca nu ma insel, ai afost unul dintre cei care aparau misticismul ortodox actual in detrimentul crestinismului autentic, care se bazeaza pe multa invatatura sanatoasa.

danyel 21.03.2010 20:08:44

Citat:

În prealabil postat de postavarul (Post 226288)
Vorbesti cu pacat. Au fost discutii pe acest forum, in care s-a adus vorba despre reforme in biserica ortodoxa. Imediat au sarit ca arsi "vasnicii aparatori ai ortodoxiei".

Personal, am propus ca, in Biserica Ortodoxa, sa se reduca multimea de slujbe si sa se puna accentul pe propovaduirea invataturii din Cuvantul lui Dumnezeu, asa cum au facut Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Daca nu ma insel, ai afost unul dintre cei care aparau misticismul ortodox actual in detrimentul crestinismului autentic, care se bazeaza pe multa invatatura sanatoasa.

Reducerea slujbelor inseamna reducerea rugaciunii si la ce ne-ar folosi sa fim toti doctori in teologie dar saraci in rugaciune
Crestinismul vostru e legalist al nostru e sacramental

postavarul 21.03.2010 20:22:37

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 226310)
Reducerea slujbelor inseamna reducerea rugaciunii si la ce ne-ar folosi sa fim toti doctori in teologie dar saraci in rugaciune
Crestinismul vostru e legalist al nostru e sacramental

Nu m-am referit nicicum la reducerea timpului de rugaciune. Esti necinstit daca insinuezi asa ceva. Si eu cred in puterea rugaciunii si doresc sa pot petrece cat mai mult timp in rugaciune.

M-am referit la acele ritualuri de tot felul, care nu-si au rostul. Mult misticism si putina invatatura crestina: asta este problema. Si asta se vede in viata de zi cu zi a ortodocsilor (putina cunostinta generatoare de putina vietuire crestina).

De ce nu se copiaza "modul de lucru" al Domnului Iisus Hristos? "Iisus invata in toate zilele pe norod in Templu" (Luca 19:13).

Credeti ca stiti mai bine decat Fiul lui Dumnezeu cum trebuie sa lucrati cu oamenii? Va inselati. Domnul Iisus Hristos este cel mai mare psiholog al tuturor timpurilor. Doar El ne-a creat si stie cel mai bine cum "functionam".

danyel 21.03.2010 20:46:56

Citat:

În prealabil postat de postavarul (Post 226321)
Nu m-am referit nicicum la reducerea timpului de rugaciune. Esti necinstit daca insinuezi asa ceva. Si eu cred in puterea rugaciunii si doresc sa pot petrece cat mai mult timp in rugaciune.

M-am referit la acele ritualuri de tot felul, care nu-si au rostul. Mult misticism si putina invatatura crestina: asta este problema. Si asta se vede in viata de zi cu zi a ortodocsilor (putina cunostinta generatoare de putina vietuire crestina).

De ce nu se copiaza "modul de lucru" al Domnului Iisus Hristos? "Iisus invata in toate zilele pe norod in Templu" (Luca 19:13).

Credeti ca stiti mai bine decat Fiul lui Dumnezeu cum trebuie sa lucrati cu oamenii? Va inselati. Domnul Iisus Hristos este cel mai mare psiholog al tuturor timpurilor. Doar El ne-a creat si stie cel mai bine cum "functionam".

Slujbele sunt rugaciuni prin excelenta, orice reducere a liturghiei, vecerniei, Utreniei etc inseamna reducerea timpului de rugaciune, de unire cu Hristos

postavarul 21.03.2010 21:12:57

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 226336)
Slujbele sunt rugaciuni prin excelenta, orice reducere a liturghiei, vecerniei, Utreniei etc inseamna reducerea timpului de rugaciune, de unire cu Hristos

Domnul Iisus Hristos ne-a invatat sa ne rugam "in duh si adevar" nu sa inaltam "rugaciuni prin excelenta".

Daca citesti, spre exemplu, Evanghelia dupa Matei cap. 6:5-15 sau Evanghelia dupa Ioan cap. 17 (rugaciunea lui Iisus) vei vedea ca rugaciunea este ceva de la inima la inima, intre tine si Dumnezeu, fara nici un fel de coregrafie.

ben_gal 22.03.2010 20:15:44

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 226120)
Nu este clar că Sf Ev Luca a fost evreu.
Faptul că Isus a fost evreu este binecunoscut. Ca și faptul că a fost omorât tot de evrei.

Din păcate, și astăzi marea majoritate a evreilor îl preferă pe evreul Barraba și nu pe evreul Isus. Din fericire, deși ziua în care vom putea vorbi de un fenomen de masă este departe, există și destui evrei care s-au convertit și au intrat deja în Biserică, spre gloria lui Dumnezeu:
http://www.hebrewcatholic.org/

Evanghelistul Luca, era singurul care nu era evreu, ci era grec, și de profesie doctor.
Hai sa spunem ca evreii vs. Hristos asa si pe dincolo. Bineinteles e o minciuna, dar las asta altora.
Chiar daca evreii vs. Hristos asa si pe dincolo, Hristos fiind evreu asta era o treaba interna si este o ne-delicatete ca un ne-evreu cu nas lung sa-l bage in c.., pardon, in oala altuia.
Da. Asa e. Există destui evrei care s-au convertit și au intrat deja în Biserică pe usa dindos. Eu cunosc personal vreo cinci si aud ca sunt zece, dar doi s-au intors "acasa" caci nu le-a placut tamaia. Mai apoi am aflat ca ei credeau ca tamaia trebuie mincata/bauta.
Apropo. Hristos NU ERA CRESTIN si habar nu a avut ca cineva va scrie niste testamente. Deobicei omul scrie testament caci stie ca va muri. Hristos a stiut si El, insa nu a plecat la avocat pentru testament.
Cit despre Barraba... Cine e? Noi nu avem treaba cu individu'. Nici nume de astea nu avem astazi.

ben_gal 22.03.2010 20:19:25

Citat:

În prealabil postat de postavarul (Post 226321)

Just.
Yeshua se ruga din Biblie si de acolo si predica evreilor si neamurilor asisderea.
El a spus ca nu a venit sa schimbe LEGEA, adica Biblia.

ben_gal 22.03.2010 20:25:18

Citat:

În prealabil postat de [B
tricesimusquintus[/b];226776]Just.
însă nu vei întâlni credincioși târându-se și pupând pardoseala bisericii (cum am văzut făcând o biată femeie la mănăstirea Agapia

Evreii nu ingenuncheaza in sinagoga lor.
Nici Moise nu a ingenuncheat atunci cind s-a intalnit cu Dumnezeu pe Mt. Sinai.
Incidentul cu femeia aceea imi pare inutil si chiar penibil.
Ar fi trebuit ca popa de acolo s-o atentioneze ca sunt alte metode de a curati podeaua.

florin1966 22.03.2010 21:33:07

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 226781)
Evreii nu ingenuncheaza in sinagoga lor.
Nici Moise nu a ingenuncheat atunci cind s-a intalnit cu Dumnezeu pe Mt. Sinai.
Incidentul cu femeia aceea imi pare inutil si chiar penibil.
Ar fi trebuit ca popa de acolo s-o atentioneze ca sunt alte metode de a curati podeaua.

esti evreu? daca da mai cerceteza tora.primii care au falosi tamaia au fost evreii.iisus nu a scris dar stia ca se vor scrie noul testament.femeia nu a facut un gest inutil sau penibil pentru ea ci pentru unii care din ignoranta si prostie o judeca .asa cum unii tipa ca apucatii si zic ca vorbesc in limbi ,altii fac previziuni despre farsitul lumii ea sa smerit ca femeia cananeanca care sa rugat pentru fica ei posedata de duh rau[drac]. deranjeaza ca nu sta drept si mandru ca sectarii?in biblie nu scrie nicaieri ca asa se roaga sau se manifesta la rugaciune .sar putea ca ea sa se fi intors acasa mai indreptata decat multi de pe acest farum care manuiesc biblia dar nu o cunosc

88hharalambos 12.07.2010 10:23:13

am si eu o intrebare pr neortodocsi:de ce nu vreti sa fiti ortodocsi?

tricesimusquintus 12.07.2010 10:50:57

Citat:

În prealabil postat de 88hharalambos (Post 268249)

Eu personal am fost ortodox. Mulțumesc frumos, m-am lămurit...

88hharalambos 12.07.2010 11:03:26

cu ce anume teai lamurit, fi mai explicit(a)

penticostalulmantuibil 12.07.2010 12:23:25

Citat:

În prealabil postat de 88hharalambos (Post 268249)

Eu personal vreau sa fiu ortodox.
Imi dau toate silintele sa tin dreapta credinta

tricesimusquintus 12.07.2010 13:00:45

Lăudabil pentru cineva că vrea să țină dreapta credință, că vrea să fie ortho-dox, însă termenul acesta "ortodox" prea s-a demonetizat pentru a fi de dorit pentru un copil al lui Dumnezeu. Și aceasta nu din cauza credincioșilor din Biserica Ortodoxă, ci din cauza dogmelor, ritualurilor și practicilor ce nu cadrează cu dreapta credință a Bisericii Creștine Primare.

88hharalambos 12.07.2010 18:03:38

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 268273)

si totusi acolo la religie scrie protestant

88hharalambos 12.07.2010 18:09:58

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 268281)
Lăudabil pentru cineva că vrea să țină dreapta credință, că vrea să fie ortho-dox, însă termenul acesta "ortodox" prea s-a demonetizat pentru a fi de dorit pentru un copil al lui Dumnezeu. Și aceasta nu din cauza credincioșilor din Biserica Ortodoxă, ci din cauza dogmelor, ritualurilor și practicilor ce nu cadrează cu dreapta credință a Bisericii Creștine Primare.

inteleg ca biserica sa organizat in timp si a cunoscut si o oarecare dezvoltare si in aceasta privinta,dar care sint acele dogme, ritualuri și practici ce nu cadrează cu dreapta credință a Bisericii Creștine Primare.

CalmDown 12.07.2010 18:17:49

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 268254)

Întreb și eu (nu de alta dar mai am puțin timp pe forumuri, fiindcă, după aia, chiar că nu o să am vreme să deschid calculatorul): Ce înseamnă "Eu personal am fost ortodox." Ați fost botezat ortodox? Ați confirmat această credință la vârsta maturității, dacă cumva o aveți? "Mulțumesc frumos, m-am lămurit..." Și eu!

tricesimusquintus 12.07.2010 19:34:39

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 268387)
Întreb și eu (nu de alta dar mai am puțin timp pe forumuri, fiindcă, după aia, chiar că nu o să am vreme să deschid calculatorul): Ce înseamnă "Eu personal am fost ortodox." Ați fost botezat ortodox? Ați confirmat această credință la vârsta maturității, dacă cumva o aveți? "Mulțumesc frumos, m-am lămurit..." Și eu!

Am fost de prunc botezat ortodox, iar la vârsta întrebărilor existențiale, nemulțumit cu ceea ce eram am căutat și am găsit în Scriptură Calea. Nu e complicată, nu e doar pentru "inițiați", e pentru oricine crede în Hristos și dorește cu sinceritate să facă voia Lui descrisă în Biblie.

tricesimusquintus 12.07.2010 19:35:30

Citat:

În prealabil postat de 88hharalambos (Post 268383)
inteleg ca biserica sa organizat in timp si a cunoscut si o oarecare dezvoltare si in aceasta privinta,dar care sint acele dogme, ritualuri și practici ce nu cadrează cu dreapta credință a Bisericii Creștine Primare.

Le găsiți pretutindeni pe acest subforum. "Apărătorilor ortodoxiei" ca într-un obsesiv blestem le face o deosebită plăcere să le menționeze continuu.

CalmDown 12.07.2010 19:55:28

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 268423)
Am fost de prunc botezat ortodox, iar la vârsta întrebărilor existențiale, nemulțumit cu ceea ce eram am căutat și am găsit în Scriptură Calea. Nu e complicată, nu e doar pentru "inițiați", e pentru oricine crede în Hristos și dorește cu sinceritate să facă voia Lui descrisă în Biblie.

Interesant traseu: de la întrebări existențiale la neoprotestantism!? Al meu a fost nițel diferit: botezat ortodox și apoi de la 15 ani, umblat ani întregi, pe la toate aceste culte neoprotestante (baptiști, penticostali, adventiști, martori de-ai lui Iehova etc.), am ajuns la ortodoxie și voi regreta toată viața că prea târziu. Întrebările existențiale nu m-au lăsat să accept soluții înguste (reducționiste în plan scriptural), eu aveam nevoie de mult mai mult: ceva care să-mi ofere, pe lângă reguli și precepte de sorginte biblică, certitudine. Oricum, căutarea dvs. ar putea continua. Sper ca Dumnezeu să vă lumineze!

88hharalambos 12.07.2010 20:08:26

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 268424)
Le găsiți pretutindeni pe acest subforum. "Apărătorilor ortodoxiei" ca într-un obsesiv blestem le face o deosebită plăcere să le menționeze continuu.

raspusul nu ma multumeste,nu satisface intrebarea mea care a fost adresata nu ortodocsilor pt ca ei oricum vor zice ca acele dogme, ritualuri și practici au fost pastrate de biserica;oricum multumesc.

tricesimusquintus 12.07.2010 20:48:58

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 268427)
Interesant traseu: de la întrebări existențiale la neoprotestantism!? Al meu a fost nițel diferit: botezat ortodox și apoi de la 15 ani, umblat ani întregi, pe la toate aceste culte neoprotestante (baptiști, penticostali, adventiști, martori de-ai lui Iehova etc.), am ajuns la ortodoxie și voi regreta toată viața că prea târziu. Întrebările existențiale nu m-au lăsat să accept soluții înguste (reducționiste în plan scriptural), eu aveam nevoie de mult mai mult: ceva care să-mi ofere, pe lângă reguli și precepte de sorginte biblică, certitudine. Oricum, căutarea dvs. ar putea continua. Sper ca Dumnezeu să vă lumineze!

Mulțumesc. Caut în continuare că mai am suficiente întrebări, însă răspunsurile -sper că sunteți de acord cu mine- nu vor veni din alt plan decât cel scriptural, de exemplu din cultele orientale.

tricesimusquintus 12.07.2010 20:49:34

Citat:

În prealabil postat de 88hharalambos (Post 268432)
raspusul nu ma multumeste,nu satisface intrebarea mea care a fost adresata nu ortodocsilor pt ca ei oricum vor zice ca acele dogme, ritualuri și practici au fost pastrate de biserica;oricum multumesc.

De zis vor putea zice, însă n-o vor putea demonstra. Nu există dovezi că sfinții apostoli s-ar fi închinat la Maria, sfinți, moaște, icoane (ca să dau doar câteva exemple concrete), etc.

Pandion 12.07.2010 20:59:07

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 268254)

Practicant sau ca toata lumea?

Pandion 12.07.2010 20:59:37

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 268273)

Ai ma lasa vrajeala!

postasul. 12.07.2010 21:04:52

Citat:

În prealabil postat de CalmDown (Post 268427)
Întrebările existențiale nu m-au lăsat să accept soluții înguste (reducționiste în plan scriptural), eu aveam nevoie de mult mai mult: ceva care să-mi ofere, pe lângă reguli și precepte de sorginte biblică,

Din cate inteleg, pentru dvs., cercetarea Sfintei Scripturi, reprezinta o perspectiva "reductionista". Adica, invataturile Domnului Iisus Hristos si ale sfintilor apostoli (care se gasesc numai in Sfanta Scriptura), reprezinta prea putin pentru dvs.

P.S. Ceva ma face sa cred ca nu cunoasteti Sfanta Scriptura (sau o cunoasteti foarte putin). In general, cei care nu cunosc Scriptura, o considera "reductionista". Cei care o cunosc, sunt uimiti de imensitatea invataturilor pe care le revarsa.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:51:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.