Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Stephen Hawking - Nu Dumnezeu a creat Universul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10576)

haitchi 13.09.2010 14:52:24

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 288012)
Eu am mai auzit(precizare:nu doamna haitchi a spus asta)de cifra 7 asociata protectiei dar in alt context.Bine,era vorba de druzi si de invatatura lor.Ezoterica evident.In alte culturi/convingeri,cifra 7 are un pronuntat caracter magic,sustinut inclusiv prin anumite particularitati,sa spunem,,matematice".Inca nu auzim de acest gen de concept(des vehiculat in sistemul unei ,,meta-religii"),in cadrul ortodoxismului.Oricum,poate nu am inteles eu,omul cat traieste invata.PS>dupa cum vad mai sus(cu multumiri doamna)se pare ca este vorba de altceva,cu alte conotatii.
De aceea am si intrebat.

Nu am vrut sa pun in evidenta cifra 7. Am spus doar adevarul in legatura cu numarul generatiilor de preoti.

Cat priveste afirmatia lui Eugen despre aceasta protectie, ce sa mai spun? Imi mentin parerea anterioara cu privire la ceea ce intelege el despre aceasta lume. Pacat ca nu l-a cunoscut pe strabunicul meu, preot Alexandru Cherestesiu. L-ar fi pus la punct in 2 timpi si 3 miscari. Stii care era placerea lui cea mai mare? Sa lege 2 prosti de-olalta si apoi sa rada de prostia lor. Tot mosu' Alexandru stia cel mai bine. In loc sa se lupte cu prostia, radea de ea. Mai am si eu de invatat. Asta e.

haitchi 13.09.2010 14:56:03

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 288005)
deci sa inteleg ca vreti sa va identificati acum si cu crestinismul ortodox, sa induceti si mai mult in eroare cititorii acestui forum. postarile si afirmatiile pe care le-ati facut pe acest forum au fost cu totul strainte de crestinismul ortodox.

nu mai are rost sa comentez parerile personale pe care le-ai postat referitoare la energii etc. ... ortodocsii crestini cer de la Dumnezeu Duhul Sfant, nu vreo energie... ci puterea lui Dumnezeu (sper ca stinti care este diferenta intre energie si putere).

noi va multumim ca ne-ati aratat cine suntenti cu adevarat... si in aceste conditii ma pot eu oare supara pentru injuriile nejutificate pe care mi le-ati adus? (intrebarea este retorica evident).

Imi mentin parerea: Esti prost GRAMADA!!! Si prostia nu are nici o legatura cu politetea. E pur si simplu de sine statatoare.

Eugen7 13.09.2010 15:16:28

Citat:

În prealabil postat de haitchi (Post 288014)
Nu am vrut sa pun in evidenta cifra 7. Am spus doar adevarul in legatura cu numarul generatiilor de preoti.

Cat priveste afirmatia lui Eugen despre aceasta protectie, ce sa mai spun? Imi mentin parerea anterioara cu privire la ceea ce intelege el despre aceasta lume. Pacat ca nu l-a cunoscut pe strabunicul meu, preot Alexandru Cherestesiu. L-ar fi pus la punct in 2 timpi si 3 miscari. Stii care era placerea lui cea mai mare? Sa lege 2 prosti de-olalta si apoi sa rada de prostia lor. Tot mosu' Alexandru stia cel mai bine. In loc sa se lupte cu prostia, radea de ea. Mai am si eu de invatat. Asta e.

atitudinea pe care o afisati este ea demna de inaintasii pe care i-ati numit? sau este ea demna de Biserica Ortodoxa pe care averi pretentia sa o reprezentati? (din afirmatiile pe care le-ati acut a reiesit clar ca suntei impotriva invatarurii ortodxe pe care orice preot ortodox si implicit si inaintasii pe care i-ai numit, o propovaduiesc). intrebarile sunt retorice evident...

haitchi 13.09.2010 15:27:50

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 288021)
atitudinea pe care o afisati este ea demna de inaintasii pe care i-ati numit? sau este ea demna de Biserica Ortodoxa pe care averi pretentia sa o reprezentati? (din afirmatiile pe care le-ati acut a reiesit clar ca suntei impotriva invatarurii ortodxe pe care orice preot ortodox si implicit si inaintasii pe care i-ai numit, o propovaduiesc). intrebarile sunt retorice evident...

Da si nu. Inaintasii mei ar fi ras cu gura pana la urechi de prostia ta.
Apoi, eu nu am pretentia ca REPREZINT Biserica Ortodoxa. Eu sunt crestin ortodoxa si acest lucru nu mi-l poate lua nimeni. Am fost botezata chiar de catre bunicul meu, preot Octavian Baiesiu si educata asa cum se cuvine, intr-o familie de intelectuali care au incercat sa inteleaga aceasta lume sub toate aspectele ei, cu multa iubire si intelegere nu sa-si bage capul in nisip ca strutzul. Eu impotriva invataturii ortodoxe? Iar ma obligi sa-ti pun in evidenta "calitatile"?
Vorbeam de MEDICINA !!! Continua cu intrebarile retorice, poate ca te vei lumina pana la urma...

P.S. Ai mare grija cum vorbesti despre inaintasii mei. Rar dau sfaturi insa acum te sfatuiesc sa te gandesti de 2 ori pana sa scoti pe gura "porumbelul"

Eugen7 13.09.2010 15:28:07

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 288012)
Eu am mai auzit(precizare:nu doamna haitchi a spus asta)de cifra 7 asociata protectiei dar in alt context.Bine,era vorba de druizi si de invatatura lor.Ezoterica evident.In alte culturi/convingeri,cifra 7 are un pronuntat caracter magic,sustinut inclusiv prin anumite particularitati,sa spunem,,matematice".Inca nu auzim de acest gen de concept(des vehiculat in sistemul unei ,,meta-religii"),in cadrul ortodoxismului.Oricum,poate nu am inteles eu,omul cat traieste invata.PS>dupa cum vad mai sus^^(cu multumiri doamna)se pare ca este vorba de altceva,cu alte conotatii.De aceea am si intrebat,ca sa nu ma trezesc pe vremea lui Merlin :)

dumneavosatra ati precizat contextul crestin-ortodox si v-am reaspuns din acest punct de vedere.
Biserica Ortodoxa aduce cele 7 laude zilnice lui Dumnezeu (respectate cu strictete in mediul monahal), insa aceasta se bazeaza pe invatatura clara a scripturii, mai exact psalmul 118 (si nu pe "practici magice", ezoterice sau de alta natura cu totul straina de Sfanta Scriptura).

Eugen7 13.09.2010 15:34:41

Citat:

În prealabil postat de haitchi (Post 288027)
Da si nu. Inaintasii mei ar fi ras cu gura pana la urechi de prostia ta.
Apoi, eu nu am pretentia ca REPREZINT Biserica Ortodoxa. Eu sunt crestin ortodoxa si acest lucru nu mi-l poate lua nimeni. Am fost botezata chiar de catre bunicul meu, preot Octavian Baiesiu si educata asa cum se cuvine, intr-o familie de intelectuali care au incercat sa inteleaga aceasta lume sub toate aspectele ei, cu multa iubire si intelegere nu sa-si bage capul in nisip ca strutzul. Eu impotriva invataturii ortodoxe? Iar ma obligi sa-ti pun in evidenta "calitatile"?
Vorbeam de MEDICINA !!! Continua cu intrebarile retorice, poate ca te vei lumina pana la urma...

P.S. Ai mare grija cum vorbesti despre inaintasii mei. Rar dau sfaturi insa acum te sfatuiesc sa te gandesti de 2 ori pana sa scoti pe gura "porumbelul"

pentru ca vorbeati de "intelectuali" considerati ca aveti un comportament adecvat ( ma refer la relatii inter-umane, nici nu indraznesc sa vorbesc despre mediul academic)?

nu pot spune nimic despre inaintasii pe care i-ati amintit, eu respect si cinstesc preotii conform invataturii Biserici. Domnul sa ii odineasca in pace pe slujitorii sai preoti adormiti intru Hristos Iisus.

din ceea ce scriu reies foarte clar cunostintele mele atat in domeniul teologic (ortodox in primul rand) cat si stiintific.

Scotianul 13.09.2010 15:40:56

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 288028)
Dumneavoastra ati precizat contextul crestin-ortodox si v-am reaspuns din acest punct de vedere.Biserica Ortodoxa aduce cele 7 laude zilnice lui Dumnezeu (respectate cu strictete in mediul monahal), insa aceasta se bazeaza pe invatatura clara a scripturii, mai exact psalmul 118 (si nu pe "practici magice", ezoterice sau de alta natura cu totul straina de Sfanta Scriptura).

Stiu cadrul in care Biserica Ortodoxa isi desfasoara activitatea.Nu imi eram clar contextul discutiei din perspectiva altui aspect dar doamna Haitchi a lamurit problema.In alta ordine de idei>cifra cu pricina apare in mai multe locuri.Inclusiv in Apocalipsa.Interpretari s-au dat tot timpul,nu la ele m-am referit ci la raportul cifrei(daca exista un asemenea raport) cu ortodoxismul(era vorba de preoti ortodocsi).Restul erau precizari cu caracter general.

De exemplu(dpdv al interpretarilor crestine),in celebra dar imperfecta wiki(sursa aici )se spune>,,Șapte este o cifră notată în scrierea arabă 7 sau romană VII, este un număr prim, impar, pozitiv. Cifra șapte se află în șirul crescător de numere naturale între cifra 6 și cifra 8, după valoare. In credința creștină în Evul Mediu, cifra șapte simboliza liniștea, milostivirea și pacea, aceasta era interpretată șapte fiind suma dintre cifrele trei (care reprezenta pe Dumenzeu) și cifra patru (simbolul celor patru elemente, patru vânturi, sau cele patru puncte cardinale)."

Insa in situatia data>am si precizat ca ,,se pare ca este vorba de altceva,cu alte conotatii.".Pe scurt:m-am lamurit.Cu multumiri atat dvs cat si oponentei :) dvs.

haitchi 13.09.2010 15:41:47

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 288031)
pentru ca vorbeati de "intelectuali" considerati ca aveti un comportament adecvat ( ma refer la relatii inter-umane, nici nu indraznesc sa vorbesc despre mediul academic)?

nu pot spune nimic despre inaintasii pe care i-ati amintit, eu respect si cinstesc preotii conform invataturii Biserici. Domnul sa ii odineasca in pace pe slujitorii sai preoti adormiti intru Hristos Iisus.

din ceea ce scriu reies foarte clar cunostintele mele atat in domeniul teologic cat si stiintific.

Singurul lucru de care te poti lega cu privire la comportamentul meu neacademic este faptul ca te-am facut prost gramada. Cateodata trebuie spuse lucrurilor pe nume. Asta e. M-ai obligat.
In ceea ce priveste cunostintele tale, mai studiaza...nimeni nu e perfect. Totul e perfectibil si mai avem de invatat multe de la "profesorul nostru de perfectiune".
Te-ai simtit lezat in toata splendoarea cunostintelor tale? Nu-i nimic. Daca te consideri suficient de destept si intelept, vei supravietui. Imi pare rau pentru tine, dar ti-ai cerut-o.

haitchi 13.09.2010 16:09:18

Citat:

În prealabil postat de haitchi (Post 287968)
Eu am spus una tu ca de obicei, ai inteles de la nivelul cunoasterii tale. Nu-mi mai bat capul ca nu are rost. Ai auzit oare de fiul omului si de fiul lui Dumnezeu? Adica de posibilitatea de a alege? Ce rezulta din aceasta alegere?
Aberatii spui? Dar ce se intampla azi in lumea noastra sunt tot aberatii? De ce s-a ajuns aici? A fost voia Domnului sau prostia oamenilor? Chiar inca nu faci diferenta dintre cele 2?
Stii ceva? N-ai decat sa ai ce parere vrei. Nu ma intereseaza pentru ca nu-ti voi mai raspunde la nici o provocare pentru ca eu nu vreau sa ma LUPT cu morile de vant!

Spre stiinta ta, SUFELTUL e una iar SPIRITUL e altceva.
Materia e materie? Mai baiete, ai fost la scoala repetent sau n-ai fost deloc? Materia, din punctul de vedere al discutiei noastre, este cel putin de 2 feluri:
materia creata de Dumnezeu si materia creata de om. Tu nu stii istorie? Nu stii ca de cand exista acest pamant "elita" a vrut sa puna stapanire pe el? Stii de ce nu a reusit pana la relolutia industriala acest lucru? Deoarece oamenii au fost foarte legati de materia creata de Dumnezeu, nu de ei! Asadar, oamenii au avut o legatura stransa cu Dumnezeu prin materia creata de Dumnezeu.
"Ocultii" acestei lumi si-au dat seama ca omul poate fi indepartat de Dumnezeu prin producerea in excces de bunuri si servicii urmand ca in final, sa depinda de acestea intr-o proportie foarte mare si suficienta pentru ca ei sa se indeparteze de Dumnezeu. Aceasta e toata teoria lumii materiale care il indeparteaza pe om de cele sfinte.

Vorbeai de IQ si de morala? Eu am sa-ti dau un exemplu din lumea reala si apoi te las pe tine sa hotarasti cum crezi tu pe unde e moralitatea in lumea de astazi.

Exemplu

Exista in Romania, o persoana, de profesie medic imunolog care a descoperit de acum 25 de ani un remediu natural pentru sistemul imunitar. Repet, REMEDIU NATURAL (un produs dintr-o planta), nu un medicament de sinteza.
Aceasta persoana se chinuie pur si simplu de atata vreme si nu reuseste sa il introduca in farmaciile din Romania. Inclusiv Colegiul medicilor este impotriva, sustinand ca acest medicament nu are baza stiintifica si ca, nu-i posibil ca un roman sa faca o asemenea descoperire, ca n-o fi el mai destept decat toata lumea medicala. Morala? IQ?
Doresc sa accentuez faptul ca persoana respectiva nu are nici o legatura cu energii orientale (cum le numiti voi), cu practici oculte sau nu stiu ce fel de organizatii secrete. E un simplu medic ce a ajuns acum la varsta de 73 de ani si mai spera ca doar UE va reusi intr-un final sa o ajute pentru lansarea acestui medicament pe piata.
Care ar fi rezultatele introducerii pe piata a acestui medicament natural? Vindecarea bolilor autoimune (diabet, lupus, hipotiroidita cronica autoimuna, paradontoza, cancerul, artrita, boli cardio-vasculare, paralizii, etc).

Acum spuneti-mi voi, de ce aceasta persoana nu reuseste introducerea pe piata a acestui medicament care, pe de o parte ar vindeca foarte multe boli, iar pe de alta parte pretul este unul modic in comparatie cu celelalte produse de pe piata si mai mult, ar "anula" multe medicamente existente deja care de fapt nu trateaza cauzele bolilor ci doar controleaza simptomele lor.

Astept in continuare un raspuns la acest exemplu real. Unde e morala? IQ?

mihai221 29.09.2010 14:29:42

Citat:

În prealabil postat de vlad90 (Post 285018)
Nu degeaba e intr-un scaun cu rotile si omul asta de "stiinta"...

Ca sa fiu mai precis, mintea ta e atat de stramta si de limitata incat crezi ca daca cineva neaga existenta lui dumnezeu merita sa ajunga intr-un scaun cu rotile?

Stai sa rad putin: ahahahhahahahahahahahahhahhahhaha
Si inca putin: hahahahahahhahahahah

Pai ce facem cucoane? Nu era vorba ca fiecare alege sa creada sau sa nu creada dupa bunul plac? Tu esti credincios asa din obligatie? Ti-e frica sa nu ajungi si tu intr-un scaun cu rotile, nu?

Prostule.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:37:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.