![]() |
Mai Marian, nu este cazul sa dau versete neluate din context pentru ca nu vei intelege. Nu ai inteles tu ortodoxia, cand erai ortodox si-mi ceri acum sa-ti prezint versetele asa cum sunt, ca si cand o vei intelege din postura de adventist. Fiul risipitor isi vine in fire cand spune ma voi intoarce la Tatal meu si ii voi spune: Tata am gresit... Cand iti vei veni in fire, voi aduce si eu versetele. Altfel, e doar pierdere de timp, caci nu ai ochi sa vezi si urechi sa auzi.
|
mariann, chiar daca drumul sufletului dupa moarte nu ti se pare verosimil, noi, ortodocsii, credem in el, caci cele scrise au fost vazute de sfinti si transmise noua prin Sfanta Traditie. Altfel de unde sa stim ce e dupa moarte, nu?!?
Daca mintea ta nu iti permite sa crezi ceea ce sfintii ne-au transmis, nu am cu ce te ajuta. Daca preferi sa-i crezi pe autorii cartilor din marea ta biblioteca, si nu pe sfinti, nu am ce adauga, ca ar fi inutil. S-a meritat totusi sa incerc sa-ti amintesc de sfinti; poate odata si odata vei intelege. |
Citat:
"Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut."(Apocalipsa 21:4) "FIINDCA ATAT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA, CA A DAT PE SINGURUL SAU FIU, PENTRU CA ORICINE CREDE IN EL SA NU PIARA, CI SA AIBA VIATA VESNICA"(Ioan 3:16). Dvs. sustineti ca vesnicia este "obligatorie". Sfanta Scriptura spune ca este doar pentru cei ce vor crede in Domnul Iisus Hristos. |
Citat:
Cand am fost ortodox, eram la fel de dornic de cunoastere. Dar mi-a fost taiata aceasta pofta. "Lasa Biblia" - mi-a spus o fata bisericeasca foarte cunoscuta. Acum cer lamuriri si primesc "texte literare". Daca eu nu pot pricepe, cu mintea mea de adventist, poate vor pricepe altii care urmaresc discutiile de pe acest forum. |
Citat:
Postez din nou acel link cu invataturi, pe care eu le consider total gresite: http://www.sfaturiortodoxe.ro/_drumul.htm Daca faci un efort, si imi arati ca aceste invataturi nu se contrazic cu Sfanta Scriptura, eu sunt gata sa le cred. Eu am constatat ca se contrazic in totalitate. Arata-mi (sau arata-ne) ca nu am dreptate. |
Omul este alcatuit din trei parti:duh, suflet, trup:
1 Tesaloniceni 5:23 "Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El Insusi pe deplin; si: duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana la venirea Domnului nostru Isus Hristos". (Iacov 2.26) Dupa cum trupul fara duh este mort tot asa si credinta fara fapte este moarta prin ea insasi Isaia 42:5 "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu, care a dat suflare celor ce-l locuiesc, si suflet celor ce merg pe el". Intre "suflarea omului" si "duhul" (sau, spiritual) exista o evidenta diferenta, negata de Martorii lui Iehova si adventisti de sambata. Sa vedem ce spune un astfel de exemplar: Citat:
Daca moartea inseamna anihilare este oare corect ca un om care nu a fost adventist si nu a cunoscut ,,adevarurile" acestei secte sa primeasca aceasi pedeapsa cu Hitler, Stalin sau criminalii in serie? Marcu 9.43,44 si continuare ,,Și de te sminteste mâna ta, tai-o că mai bine îti este să intri ciung în Viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge". De ce ne oferă Iisus pilda săracului Lazar , dacă contemporanii săi nu credeau în existenta vesnica a sufletului si in chinuri vesnice (Luca 16 .20,31) "Și în iad, ridicându-si ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam si pe Lazăr în sânul lui. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ti aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești". Daca secta adventista are dreptate cand sustine ca moartea este non-existenta, atunci cum se explica faptul ca Iuda este acum intr-o situatie mai rea decat, "daca nu s-ar fi nascut niciodata"? (Marcu 14:21) Citat:
"Și S-a schimbat la față, înaintea lor, și a strălucit fața Lui ca soarele, iar veșmintele Lui s-au făcut albe ca lumina. Și iată, Moise și Ilie s-au arătat, vorbind cu El" ( Matei 17.2,3, Marcu 9) 1 Petru 3. 18,19 "Pentru că și Hristos ...omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare…" Aici Hristos s-a pogorît in Iad ca să le ofere moartea acelor duhuri, pină la venirea lui a doua? La ce s-a referit Iisus când I-a spus tilharului? Luca 23.43 Și Iisus i-a zis: "Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai. " La 1 Regi cap. 28 sau in Biblia sectantilor la 1 Samuel cap 28 este relatata o sedinta de spiritism pe care o are regele Saul. Lasand la o parte intrebarea daca cel sculat din morti e intradevar profetul Samuel sau e un demon, intrebarea care ramane este: Daca evreii din Vechiul Testament nu credeau in nemurirea sufletului , de ce existau astfel de practici? Saducheii, ca si Martorii lui Iehova si adventistii, credeau in anihilarea sufletului la moarte. De aceea, sectele respective trebuie să raspundă la intrebarea pe care Isus le-a pus-o Saducheilor:"...n-ati citit ce vi s-a spus de catre Dumnezeu cand zice: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov?" Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii" (Matei 22:31-32). Isus citeaza aici din Exodul 3:6, cuvintele care au fost spuse la cateva sute de ani, de la moartea acestor oameni. Dar in conceptia lui Isus ei traiesc înca. 1 Regi 28 sau in Biblia Cornilescu 1 Samuel cap 28 este relatata o sedinta de spiritism pe care o are regale Saul. Lasand la o parte intrebarea daca cel sculat din morti e intradevar profetul Samuel sau e un demon, intrebarea care ramane este: Daca evreii din Vechiul Testament nu credeau in nemurirea sufletului , de ce existau astfel de practici? Citat:
Tot astfel adventistii si Martorii lui Iehova incearca sa ii amageasca azi pe oameni spundu-le ca Iadul nu exista si ca moartea e de fapt o stare de inconstienta si ca indiferent cat rau fac, vor avea parte doar de o judecata sumara la sfarsitul mileniului adventist si trimisi in moartea a doua. Citat:
Asta e o poroblema a ta personala. Daca e asa inseamna ca de fapt ai cazut din lac in put si de fapt esti pe una din cele mai de jos trepte ale ratacirilor eretice. Dumnezeu ne va judeca pe toti. Dar nu uita vorbele Mantuitorului atunci cand propovaduiesti asa zisele ,,adevaruri scripturale adventiste": Ia seama ca lumina din tine să nu fie întuneric (Luca 11.35). |
Omul este alcatuit din trei parti:duh, suflet, trup:
1 Tesaloniceni 5:23 "Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El Insusi pe deplin; si: duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana la venirea Domnului nostru Isus Hristos". (Iacov 2.26) Dupa cum trupul fara duh este mort tot asa si credinta fara fapte este moarta prin ea insasi Isaia 42:5 "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu, care a dat suflare celor ce-l locuiesc, si suflet celor ce merg pe el". Intre "suflarea omului" si "duhul" (sau, spiritual) exista o evidenta diferenta, negata de Martorii lui Iehova si adventisti de sambata. Astea fiind spuse,sa vedem ce spune un astfel de exemplar: Citat:
Daca moartea inseamna anihilare este oare corect ca un om care nu a fost adventist si nu a cunoscut ,,adevarurile" acestei secte sa primeasca aceasi pedeapsa cu Hitler, Stalin sau criminalii in serie? Marcu 9.43,44 si continuare ,,Și de te sminteste mana ta, tai-o că mai bine iti este să intri ciung în Viață, decât, amandouă mainile avand, să te duci în gheena, în focul cel nestins. Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge". De ce ne oferă Iisus pilda săracului Lazar , dacă contemporanii săi nu credeau în existenta vesnica a sufletului si in chinuri vesnice (Luca 16 .20,31) "Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr in sanul lui. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale in viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mangaie, iar tu te chinuiești". Daca secta adventista are dreptate cand sustine ca moartea este non-existenta, atunci cum se explica faptul ca Iuda este acum intr-o situatie mai rea decat, "daca nu s-ar fi nascut niciodata"? (Marcu 14:21) Citat:
"Și S-a schimbat la fată, inaintea lor, si a strălucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au făcut albe ca lumina. Si iată, Moise si Ilie s-au arătat lor, vorbind cu El" ( Matei 17.2,3, Marcu 9) 1 Petru 3. 18,19 "Pentru că și Hristos ...omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, cu care S-a coborat și a propovăduit și duhurilor ținute in inchisoare…" Aici Hristos s-a pogorit în Iad ca să le ofere moartea acelor duhuri, până la venirea lui a doua? La ce s-a referit Iisus când I-a spus tilharului? Luca 23.43 Și Iisus i-a zis: "Adevărat grăiesc tie, astăzi vei fi cu Mine in rai. " Saducheii, ca si Martorii lui Iehova si adventistii, credeau in anihilarea sufletului la moarte. De aceea, sectele respective trebuie să raspundă la intrebarea pe care Isus le-a pus-o Saducheilor:"...n-ati citit ce vi s-a spus de catre Dumnezeu cand zice: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov?" Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii" (Matei 22:31-32). Isus citeaza aici din Exodul 3:6, cuvintele care au fost spuse la cateva sute de ani, de la moartea acestor oameni. Dar in conceptia lui Isus ei traiesc inca. 1 Regi 28 sau in Biblia Cornilescu 1 Samuel cap 28 este relatata o sedinta de spiritism pe care o are regale Saul. Lasand la o parte intrebarea daca cel sculat din morti e intradevar profetul Samuel sau e un demon, intrebarea care ramane este: Daca evreii din Vechiul Testament nu credeau in nemurirea sufletului , de ce existau astfel de practici? Citat:
Tot astfel adventistii si Martorii lui Iehova incearca sa ii amageasca azi pe oameni spundu-le ca Iadul nu exista si ca moartea e de fapt o stare de inconstienta si ca indiferent cat rau fac, vor avea parte doar de o judecata sumara la sfarsitul mileniului adventist si trimisi in moartea a doua. Citat:
Asta e o poroblema a ta personala. Daca e asa inseamna ca de fapt ai cazut din lac in put si de fapt esti pe una din cele mai de jos trepte ale ratacirilor eretice. Dumnezeu ne va judeca pe toti. Dar nu uita vorbele Mantuitorului atunci cand propovaduiesti asa zisele ,,adevaruri scripturale adventiste": Ia seama ca lumina din tine să nu fie intuneric (Luca 11.35). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:18:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.