![]() |
Lucian, Lucian.... ce marturiseti in Crez?
Ca mantuirea e numai intr-o biserica? Eu marturisesc credinta mea cu tarie in: 1.Dumnezeu Tatal; 2.Dumnezeu Fiul - Iisus Hristos; 3.Dumnezeu Duhul Sfant; 4. Biserica - ca este Sfanta, Soborniceasca - trad. Unita si Apostoleasca - dupa invatatura Apostolilor; 5. Asteptarile tale conform spuselor Celui va va sa le implineasca, Iisus Hristos. |
Citat:
|
Citat:
|
Scuze am modificat:
Prin Crez marturisesti in: 1.Dumnezeu Tatal; 2.Dumnezeu Fiul - Iisus Hristos; 3.Dumnezeu Duhul Sfant; de asemenea marturiseti: 4. Biserica - ca este Sfanta, Soborniceasca - trad. Unita si Apostoleasca - dupa invatatura Apostolilor; 5. Botezul - intru iertarea pacatelor; 6. Asteptarile tale - conform spuselor Celui va sa le implineasca, Iisus Hristos |
In Crez marturisesti intr-un singur Dumnezeu, cand spui Dumnezeu zici Tatal, Fiul si Sfantul Duh, acesta fiind modul de existenta divin. Fiul e cuvantul Tatalui, iar Duhul Sfant e duhul Tatalui.
|
Citat:
|
formulat corect de ioanna. scuze.
|
Citat:
Oricum nu inteleg la ce te referi. Poti fi mai explicita, te rog? Merci. |
Citat:
Dumnezeu ne da, dar nu ne baga si in sac, cred ca de aceea ortodoxia este comparata cu ateismul, cu indiferenta pentru ca multi au impresia ca fiind ortodocsi au locul asigurat in rai si atunci se culca pe o ureche. ne mantuim numai daca ne straduim sa fim pe placul lui Dumnezeu, daca suntem botezati in religia ortodoxa si stam cu mainile in san nu avem nicio garantie ca ne mantuim. |
ma clarific (mi-e greu deseori sa ma exprim exact prin acest intermediu)
(1) Biserica e Una (nu doua sau mai multe) - dar biserica nu e o institutie care poarta o denumire ci Trupul lui Hristos, Mireasa lui Hristos. Din ea fac parte toti aceeia care fac voia Tatalui. (2) Fireste ca Maica Domnului, Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu (cata vreme a fost umbrita de Duhul Sfant) ce S-a zamislit din ea este de Fiul lui Dumnezeu, Cuvantul intrupat, care era mai inainte de toti vecii. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:20:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.