Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14465)

ucenic 30.01.2012 22:41:30

Lucian, Lucian.... ce marturiseti in Crez?

Ca mantuirea e numai intr-o biserica? Eu marturisesc credinta mea cu tarie in:

1.Dumnezeu Tatal;
2.Dumnezeu Fiul - Iisus Hristos;
3.Dumnezeu Duhul Sfant;

4. Biserica - ca este Sfanta, Soborniceasca - trad. Unita si Apostoleasca - dupa invatatura Apostolilor;
5. Asteptarile tale conform spuselor Celui va va sa le implineasca, Iisus Hristos.

Lucian008 30.01.2012 22:41:33

Citat:

În prealabil postat de ecaterina7 (Post 426054)
aici cred ca vroiam sa ajungem cu discutia. sunt foarte bucuroasa ca ai spus asta, pe multi ii va ajuta sa-si dea seama ca ortodoxia nu este de lasat.

Doamne-ajuta!

Nu ca nu este de lasat, dar este Calea spre mantuire. Singura. Restul depinde doar de Dumnezeu.

Lucian008 30.01.2012 22:45:36

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 426057)
Pe mine ma interesau principiile de baza :) De exemplu, ce nu inteleg eu de ce ii deranjeaza denumirea de “Nascatoare de Dumnezeu”, daca recunosc invatatura crezului niceeano-calcedonian, daca spun ca Iisus Hristos este Cuvantul(Fiul) lui Dumnezeu ce s-a intrupat. Fecioara Maria nu a nascut un om obisnuit, ci un om unit prin firea dumnezeiasca cu Tatal, deci Iisus a fost om desavarsit si Dumnezeu desavarsit.

Problema protestantilor si a neoprotestantilor cu "Nascatoare de Dumnezeu" nu vine din faptul ca Hristos Dumnezeu nu ar fi fost purtat in pantece si nascut de Fecioara Maria. Doar ca ei considera ca numindu-o Nascatoare de Dumnezeu acest lucru implica si celelalte Doua Persoane ale Sfintei Treimi si acordarea implicit a unui rol in Dumnezeire a Fecioarei Maria.

ucenic 30.01.2012 22:46:35

Scuze am modificat:

Prin Crez marturisesti in:

1.Dumnezeu Tatal;
2.Dumnezeu Fiul - Iisus Hristos;
3.Dumnezeu Duhul Sfant;

de asemenea marturiseti:

4. Biserica - ca este Sfanta, Soborniceasca - trad. Unita si Apostoleasca - dupa invatatura Apostolilor;
5. Botezul - intru iertarea pacatelor;
6. Asteptarile tale - conform spuselor Celui va sa le implineasca, Iisus Hristos

ioanna 30.01.2012 22:49:37

In Crez marturisesti intr-un singur Dumnezeu, cand spui Dumnezeu zici Tatal, Fiul si Sfantul Duh, acesta fiind modul de existenta divin. Fiul e cuvantul Tatalui, iar Duhul Sfant e duhul Tatalui.

Lucian008 30.01.2012 22:50:09

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 426058)
Lucian, Lucian.... ce marturiseti in Crez?

Ca mantuirea e numai intr-o biserica?

In Biserica, nu intr-o biserica. Iar cand spunem Biserica ea nu poate fi decat Una. Daca unii spun ca Duhul purcede si de la Fiul, iar unii spun ca doar de la Tatal nu e evident ca nu sunt in aceeasi Biserica? Cum poate fi in aceesi Biserica unul care spune ca Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu si unul care spune ca nu e? Am mai spus asta, dar repet: Cum poate Hristos sa il accepte cu El la masa pe cel care o huleste pe mama Sa spunand ca nu este Nascatoare de Dumnezeu?

ucenic 30.01.2012 22:50:14

formulat corect de ioanna. scuze.

Lucian008 30.01.2012 22:51:49

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 426064)
In Crez marturisesti intr-un singur Dumnezeu, cand spui Dumnezeu zici Tatal, Fiul si Sfantul Duh, acesta fiind modul de existenta divin.

Te superi daca te rog cand raspunzi la o postare anterioara (cred ca asta ai facut acum) sa pui si citatul?
Oricum nu inteleg la ce te referi. Poti fi mai explicita, te rog? Merci.

ecaterina7 30.01.2012 22:52:28

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 426059)
Nu ca nu este de lasat, dar este Calea spre mantuire. Singura. Restul depinde doar de Dumnezeu.

eu stiu asta, dar ai vazut si tu pana acum cat de inversunat era cu citatele din biblie si e o realizare ca a spus asta, pentru el, adica e o realizare ca am putut purta un dialog sa aflam o parere personala.

Dumnezeu ne da, dar nu ne baga si in sac, cred ca de aceea ortodoxia este comparata cu ateismul, cu indiferenta pentru ca multi au impresia ca fiind ortodocsi au locul asigurat in rai si atunci se culca pe o ureche. ne mantuim numai daca ne straduim sa fim pe placul lui Dumnezeu, daca suntem botezati in religia ortodoxa si stam cu mainile in san nu avem nicio garantie ca ne mantuim.

ucenic 30.01.2012 22:54:24

ma clarific (mi-e greu deseori sa ma exprim exact prin acest intermediu)

(1) Biserica e Una (nu doua sau mai multe) - dar biserica nu e o institutie care poarta o denumire ci Trupul lui Hristos, Mireasa lui Hristos. Din ea fac parte toti aceeia care fac voia Tatalui.

(2) Fireste ca Maica Domnului, Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu (cata vreme a fost umbrita de Duhul Sfant) ce S-a zamislit din ea este de Fiul lui Dumnezeu, Cuvantul intrupat, care era mai inainte de toti vecii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:20:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.