Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   EREZIILE romano-catolice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15945)

stefan florin 19.01.2013 10:30:14

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 496676)
Deci, ca să lămurim odată pentru totdeauna dacă sunteți ortodox sau... altceva: apostolii au fost episcopi sau doar preoți (presbiteri) ?

topic-ul pe care ai scris tu mesajul acesta are alta tema decat la ce se refera intrebarea ta. Si ca sa-ti raspund, apotolii au fost apostoli...si atat. Apostolii au putut hirotoni episcopi, dar episcopii au putut sa hirotoneasca pe cineva apostol? Arata-mi tu in Biblie unde spune ca apotolii au fost episcopi sau Petru papa

DragosP 19.01.2013 10:36:48

Când are dreptate, are. O logică îmbârligată rău de tot, dar...:41:

celestial_pottery 19.01.2013 12:07:39

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 496678)
topic-ul pe care ai scris tu mesajul acesta are alta tema decat la ce se refera intrebarea ta. Si ca sa-ti raspund, apotolii au fost apostoli...si atat. Apostolii au putut hirotoni episcopi, dar episcopii au putut sa hirotoneasca pe cineva apostol? Arata-mi tu in Biblie unde spune ca apotolii au fost episcopi sau Petru papa

Coleg Stefan Florin, pentru sufletul tau o spun: amice, ai mare, mare nevoie de cateheza. Ortodoxa, pe bune. Ai asistat vreodata la o ordinare de episcop? Ai citit cam cu ce se ocupau apostolii, dupa Inaltarea Domnului si mai ales dupa Cinzecime? Stii "fisa postului" unui episcop? Stii de ce "Biserica este unde este episcopul"? Oi vei...si se mai mira unii si altii de ce adve si martorii lu' ebola fac brainwashing, pardon, convertiri en masse, in patria noastra. De aia: ca sunt (prea multi) ortodocsi ca fratia ta, care pun biblia mai presus de Biserica.

Cornel Urs 19.01.2013 13:05:21

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 496678)
Arata-mi tu in Biblie unde spune ca apotolii au fost episcopi

nu am gasit decat 1 Pt 5:1

stefan florin 19.01.2013 18:53:37

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 496691)
Coleg Stefan Florin, pentru sufletul tau o spun: amice, ai mare, mare nevoie de cateheza. Ortodoxa, pe bune. Ai asistat vreodata la o ordinare de episcop? Ai citit cam cu ce se ocupau apostolii, dupa Inaltarea Domnului si mai ales dupa Cinzecime? Stii "fisa postului" unui episcop? Stii de ce "Biserica este unde este episcopul"? Oi vei...si se mai mira unii si altii de ce adve si martorii lu' ebola fac brainwashing, pardon, convertiri en masse, in patria noastra. De aia: ca sunt (prea multi) ortodocsi ca fratia ta, care pun biblia mai presus de Biserica.

amice pentru mine Biblia e mai presus decat Biserica, e mai presus decat orice

stefan florin 19.01.2013 18:55:45

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 496693)
nu am gasit decat 1 Pt 5:1

foarte bine! Ce spune Petru in 1 Pt 5: 1? Ca e preot sau episcop ( papa) sau cum spune apotolul Ioan in 2 Ioan 1:1 si 3 Ioan 1:1 ca e PREOT si NU episcop sau papa?

stefan florin 19.01.2013 19:30:52

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 496691)

daca vrei iti spun de ce adventistii si martorii lui Iehova au mare priza in tara nostra. Mentionez ca eu am contact cu martorii lu Iehova de 9 ani de zile( de 9 ani incearca sa ma converteasca). Pentru ca preotii (ortodocsi si romano-catolici) nu cunosc bine Biblia si o tot dau cu sfintii parinti ( pentru un sectatnt sfintii parinti este egal cu 0 ZERO asa cum pentru mine scrierile lui Hellen White sau CT Russel ar insemna ceva?!). Asta este tristul adevar

Cornel Urs 19.01.2013 19:34:52

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 496744)
foarte bine! Ce spune Petru in 1 Pt 5: 1? Ca e preot sau episcop ( papa) sau cum spune apotolul Ioan in 2 Ioan 1:1 si 3 Ioan 1:1 ca e PREOT si NU episcop sau papa?

de acord cu tine,
eu doar am mentionat ce am gasit ca au spus apostolii despre ei insisi, cu privire la functiile ecleziale pe care le aveau, pe langa cea de apostol.

Cornel Urs 19.01.2013 19:37:58

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 496749)
daca vrei iti spun de ce adventistii si martorii lui Iehova au mare priza in tara nostra.

fals...adventistii nu au mai racolat cam pe nimeni in ultimii ani iar martorii lui iehova au un succes submediocru (daca ne uitam comparativ cu tarile africane sau sud-americane).

dintre toti neoprotestantii, cea mai mare crestere o au penticostalii, datorita faptului ca este un mediu propice manifestarilor isterico-psihotico-exaltate si de asemenea, ajutoarele oferite.

DragosP 19.01.2013 19:38:22

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 496749)
daca vrei iti spun de ce adventistii si martorii lui Iehova au mare priza in tara nostra. Mentionez ca eu am contact cu martorii lu Iehova de 9 ani de zile( de 9 ani incearca sa ma converteasca). Pentru ca preotii (ortodocsi si romano-catolici) nu cunosc bine Biblia si o tot dau cu sfintii parinti ( pentru un sectatnt sfintii parinti este egal cu 0 ZERO asa cum pentru mine scrierile lui Hellen White sau CT Russel ar insemna ceva?!). Asta este tristul adevar

Ai citit dom‘le catehismul? Sau ești ocupat cu lupta anti iehovistă?

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:53:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.