Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Prietena mea este sectanta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16826)

Florinvs 14.10.2013 14:27:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 537495)
Astea da link -uri pentru topicul "Prietena mea este sectanta".

Nu prea am inteles ce ati vrut sa spuneti prin asta!
Am postat cateva melodii foarte frumoase, pentru a putea raspunde- cu exemple concrete- unor colegi de forum care spun ca a-ti place un anumit gen de muzica- mai vesela- ar fi pacat!
Le respect parerea, insa pur si simplu asa simt.

Si ca sa incheiem oarecum acest topic, pentru acei colegi de forum (si celui care a deschis topicul) si barbati in general care s-au indragostit de o femeie de alta religie:

-nu trebuie sa renuntam sub nici o forma la credinta ortodoxa, sub toate aspectele ei dogmatice;
-insa daca s-au indragostit de o femeie de alta religie sau atee, iar sentimentul este reciproc, atunci trebuie sa actioneze cu toata hotararea si fermitatea, sa nu ezite, pentru a fi impreuna cu aceea femeie.
Iar atunci cand doi oameni se iubesc cu adevarat, fiecare va accepta ca celalalt sa-si pastreze religia!

AlinB 14.10.2013 15:29:14

A te indragosti nu e o chestie asa extraordinara, cu atat mai putin o virtute iar in contextul acestui topic poate fi chiar opusul ei.

Din pacate, igiena sentimentala nu prea se mai preda, nu face parte din educatia primita de acasa (ca din alte parti cu atat mai putin).

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 537507)
-nu trebuie sa renuntam sub nici o forma la credinta ortodoxa, sub toate aspectele ei dogmatice;
-insa daca s-au indragostit de o femeie de alta religie sau atee, iar sentimentul este reciproc, atunci trebuie sa actioneze cu toata hotararea si fermitatea, sa nu ezite, pentru a fi impreuna cu aceea femeie.
Iar atunci cand doi oameni se iubesc cu adevarat, fiecare va accepta ca celalalt sa-si pastreze religia!

Chiar nu sesizezi contradictia, fictiunea, ridicolul, etc?

ovidiu b. 14.10.2013 17:26:10

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 537455)
Atunci chiar ca nu stai sa te mai intrebi -da'' oare ce religie o fi avand cea cu care dansezi un blues ori cel cu care te-ai prins in hora!
Faptul ca faci aceste lucruri cu o persoana de alta religie sau atee, nu are cum sa-ti schimbe tie convingerile religioase, deoarece in acele situatii doar nu discuti chestiuni religioase!

Care convingeri religioase să-ți schimbe? Cele care îți lipsesc?

ovidiu b. 14.10.2013 17:27:37

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 537495)
Astea da link -uri pentru topicul "Prietena mea este sectanta".

Ar merita să fie banat.

AlinB 14.10.2013 17:42:56

Nu inteleg de ce esti asa radical? Te-ai deranjat link -urile?
E drept ca nu e genul f. pus la punct cu dogmatica dar fata de altii..

DragosP 14.10.2013 17:51:36

Decât la dogma comunistoida excelează.

AlinB 14.10.2013 18:11:32

Nu fii (chiara asa de ) rautacios.

Corinusha 15.10.2013 08:45:31

In mod normal nici o discutie pe tema religiei nu ar trebui sa-ti schimbe convingerile religioase... pentru ca e...o discutie, in contradictoriu sa nu, dar ramane o discutie.

Florinvs 15.10.2013 10:58:42

Total de acord!

Florinvs 15.10.2013 11:01:34

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 537533)
Care convingeri religioase să-ți schimbe? Cele care îți lipsesc?

Cu tot respectul, insa nu cred ca aveti de unde sa stiti dumneavoastra (doar nu am discutat nicioadata intre 4 ochi), cat de puternica sau nu este credinta mea ortodoxa!

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:03:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.