![]() |
Citat:
Am vazut ca elevii erau destul de mari, nu erau copii din scoala primara. Si atunci care e problema ? |
Citat:
|
Evolutionistii atei isi pun corect intrebarea: cum este posibil ca un univers infinit sa se invarta in jurul unui punct fix, numit Pamant ?
Pentru creationisti raspunsul este foarte simplu: atat de mare este puterea lui Dumnezeu ! El a zis si s-au facut, El a poruncit si s-au zidit - http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=32 1. Bucurați-vă, drepților; celor drepți li se cuvine laudă. 2. Lăudați pe Domnul în alăută, în psaltire cu zece strune cântați-I Lui. 3. Cântați-I Lui cântare nouă, cântați-I frumos, cu strigăt de bucurie. 4. Că drept este cuvântul Domnului și toate lucrurile Lui întru credință. 5. Iubește milostenia și judecata, Domnul; de mila Domnului plin este pământul. 6. Cu cuvântul Domnului cerurile s-au întărit și cu duhul gurii Lui toată puterea lor. 7. Adunat-a ca într-un burduf apele mării, pus-a în vistierii adâncurile. 8. Să se teamă de Domnul tot pământul și de El să se cutremure toii locuitorii lumii. 9. Că El a zis și s-au făcut, El a poruncit și s-au zidit. Cu toate acestea, cel mai corect este ca intrepretarea celor 6 zile ale Faceri sa o facem asa cum ne invata Sfanta Traditie. Pozitia Pamantului, ca este sau nu centrul universului, nu este decat o abordare filosofica a Facerii. Cu ce ne ajuta la mantuirea sufletului faptul ca Pamantul este sau nu centrul universului ? |
Daca undele gravitationale nu exista, cum a aparut universul, aceasta-i intrebarea ?
Cum explicam aparitia elementelor chimice daca undele gravitationale nu exista ? Cum au aparut stelele si planetele daca undele gravitationale nu exista ? |
Citat:
|
Citat:
iuliu46, tu crezi ca universul este infinit si nemarginit ? Eu nu cred ! Undele gravitationale se pare ca nu exista, pana acum au esuat absolut toate experimentele, asta e o certitudine ! |
Citat:
Despre infinit si nemarginit, nu inteleg ce inseamna. Daca ma intrebi daca exista o limita de timp atunci cred ca exista o limita, dupa care universul va inceta sa existe si va fi creat un "cer nou " si un "pamant nou". Spatial habar nu am cum arata universul. |
Cum nu este bine sa credem ca pozitia stelelor pe cer ne poate influenta destinul asa cum ne spun zilnic astrologii in mod gresit, la fel trebuie sa ne situam si in raport cu pozitia Pamantului, nici aceasta nu ne poate influenta in niciun fel mantuirea.
De ce sunt preocupati din cele mai vechi timpuri astrologii de miscarea cerului ? Pentru ca ei credeau ca nu poate influenta viata ... iar in functie de pozitia astrelor pe cer se declansau razboaie si se hotarau cate si mai cate ... Asta a fost viziunea pagana asupra vietii ... o viziune patrunsa de misticism si numerologie ... o viziune preluata din mers de catre "stiinta". Pe cine intereseaza in mod real ce se intampla la 150 de ani lumina de Pamant ? Cu ce ne ajuta la mantuirea sufletului ? Dar in rest cu ce ne ajuta, ne sporeste confortul cu ceva, ne tine de sete sau de foame, ne intareste atunci cand necazurile ne lovesc ? |
Citat:
Un univers marginit se poate extinde in ceea ce-l margineste, un univers nemarginit nu se poate extinde, deoarece in acest caz nu mai vorbim de expansiune ci doar de un tip de miscare. In Teoria M se spune ca s-au ciocnit mai multe universuri paralele, dar cum se putea intampla acest lucru daca aceste universuri nu au nimic in comun nici macar la nivel cuantic ? Despre infinit este si mai simplu, la matematica am invatat ca intre orice doua puncte ce se afla pe o dreapta exista o infinitate de puncte. Infinitatea universului nu se refera la acest aspect ci la faptul ca este considerat infinit in timp, adica necreat, asa cum au crezut de la inceput filosofii greci si cum cred si azi cosmologii evolutionisti. Spatial nimeni nu are habar cum arata universul si cu atat mai evident este ca nici nu ne foloseste la nimic sa stim aceste lucruri ... tehnologia se dezvolta total independent de aceste prostii si nu poate fi influentata de pozitia astrelor pe cer :21: |
Citat:
Sigur ca asta nu inseamna ca am priceput creatia, am incercat eu sa-mi raspund la o anumita intrebare pentru ca ma framanta... Dupa care astia au inventat multiversul adica o mare de bile. Adica era bine si cu universul ala care se extindea in nimic si pe care incercau sa ti-l explice toti desi nimeni nu pricepea mai nimic, da acu deja exista un spatiu in care universul se poate extinde si din cand in cand ciocni cu celelalte universuri. Sigur ca nu exista atatia zei inventati in toata istoria lumii cate universuri inventeaza astia acum, dar daca lumea il vede pe X sau pe Y ca se inchina la multivers, se inchina si lumea ca X si Y sunt oameni de stiinta si vorba aia "ei e mai destepti, ce stiu io ? " :21: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:09:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.