Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

calator 09.04.2007 19:12:14

Din pacate BOR in acest caz nu a respectat chiar procedura stabilita prin regulamentul care se afla in vigoare privind excluderea din viata monahala care se face dupa audierea de catre un consistoriu monahal eparhial.

Așadar, ceea ce deranjează din punct de vedere eclesiologic este faptul că, la Tanacu, comunitatea de credință nu s’a manifestat și în dimensiunea ei solidară. BOR nu a initiat o ancheta proprie ci s-a spalat pe maini. Reactia BOR a fost dictata presupun de niste interese politice sau de imagine.

Daca nu exista o slujba canonica de ce a permis BOR atatea slujbe de exorcizare care se fac la foarte multe manastiri? Sau de fapt se face doar slujba Sf maslu care pentru bolnavi e vindecatoare si pentru cei posedati are efect de deposedare. Ias sf maslu e canonic...Sau in aceste cazuri se face un sf maslu mai deosebit prin citirea exorcisemelor Sf vasile care normal se citesc numai la inceput de an. Totusi cittirea lor in alte zile ale anului este canonica sau nu? Desi pana la urma slujba cred ca a contat cel mai putin si mai mult faptul ca a i s-a pus calus la gura ceea ce e posibil sa o fi sufocat. Totusi de ce o fi pus calus ca in alte biserici se lasa sa vorbeasca Ca doar pe caesete se aud cum injura si vorbesc etc....si chiar faimoasele povesti scrise de cei care au asistat la astfel de slujbe descriu cum diavolul vb pe mai multe voci....lor nu li s-a pus calus....

greu de spus pana la urma ce si cum a fost....

Sebastiana 09.04.2007 19:48:04

Slujba SFANTULUI MASLU este cat se poate de canonica,este chiar una dintre cele mai canonice si Mari 7Sfinte Taine,mai ales pt.salvarea sufletelor .Stii cum a fost,si de Mantuitorul s-au lepadat,doar nu crezi ca firea umana este fara de pacat.Toti suntem pacatosi,unii mai mult iar altii mai putin.Eu sunt mai mult decat tine pt.ca am vazut prea multe si, de fapt si din pacate,nu am fapte vrednice de mantuire.Sa stii ca si eu am pacatuit la inceput in privinta Parintelui,comentand aiurea pe marginea subiectului,dar mie mi-a dat Dumnezeu sa vad cazuri reale,fara nicio mascarada sau vreun circ,fara nicio prefacatorie,regizare,fara spectacol,cum sustin altii care nu au vazut,tocmai acestia comenteaza,din pacate.Stii cum este,decat sa cada mai multi,a fost de preferat pt.unii sa cada decat un cap de acuzare,nu si ceilalti implicati in acest caz.Cert este ca nu a vrut sa omoare pe nimeni dar,uite unde duce curajul,poate exagerat si inconstient in lupta de unul singur cu fortele intunericului.In astfel de cazuri este nevoie de mai multi rugatori pt.ca cel rau nu trebuie subestimat decat prin unire in credinta si rugaciune combinata cu Smerenia adevarata si sincera, adica ascultare de superiori sau Inaltii prelati sau inaltele fete bisericesti.De aceea sunt de acord cu nr.de2 pana la 7Sfinti Parinti.

Sebastiana 09.04.2007 20:14:16

Dupa ce am citit si mesajele din urma,vreau sa mai adaug ceva:Rugaciunile Sfantului Vasile se citesc de 1 Ianuarie si sunt rugaciuni de certare a demonilor,apoi se tine Sfantul Maslu in fiecare prima Vineri a fiecarei luni,la alte biserici se tine chiar in fiecare vineri SFANTUL MASLU, iar la SFINTELE MANASTIRI sunt tinute cel mai des.Mirean,m-ai rugat sa iti recomand Parinti in domeniu si uite ce iti pot recomanda:Sfinti Parinti de la Sfinte Manastiri si Sfinte Biserici sunt peste tot,nu trebuie decat sa ii cauti tu, cum am facut si eu.Sfintele Manastiri din Moldova,Ardeal,din jurul Valcei,din jurul localitatii Targu Jiu,etc.Cat despre carti,citeste carti religioase scrise de Sfinti Parinti referitoare la slujbe si rugaciuni ale Sfintilor si acatiste de alungare a demonilor si trimiterea lor in pustiu unde le este locul si unde e mai bine sa fie.

Mirean 10.04.2007 19:00:02

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
Dupa ce am citit si mesajele din urma,vreau sa mai adaug ceva:Rugaciunile Sfantului Vasile se citesc de 1 Ianuarie si sunt rugaciuni de certare a demonilor,apoi se tine Sfantul Maslu in fiecare prima Vineri a fiecarei luni,la alte biserici se tine chiar in fiecare vineri SFANTUL MASLU, iar la SFINTELE MANASTIRI sunt tinute cel mai des.Mirean,m-ai rugat sa iti recomand Parinti in domeniu si uite ce iti pot recomanda:Sfinti Parinti de la Sfinte Manastiri si Sfinte Biserici sunt peste tot,nu trebuie decat sa ii cauti tu, cum am facut si eu.Sfintele Manastiri din Moldova,Ardeal,din jurul Valcei,din jurul localitatii Targu Jiu,etc.Cat despre carti,citeste carti religioase scrise de Sfinti Parinti referitoare la slujbe si rugaciuni ale Sfintilor si acatiste de alungare a demonilor si trimiterea lor in pustiu unde le este locul si unde e mai bine sa fie.

Si daca dau peste un demonizat ca Corogeanu? Si ma leaga pe cruce pentru un maslu prietenesc?

Sebastiana 10.04.2007 22:36:15

Stii cum zice Mantuitorul? citez:"Iarta-i,Doamne,ca nu stiu ce fac"dar eu cred ca se poate sa faca referinta si la urmatoarea:iarta-i,Doamne,ca nu stiu ce zic!Parintele nu a fost si nu este,cum ai zis tu?demonizat?Trebuie sa vezi un demonizat si apoi sa judeci oamenii si sa iti dai cu parerea si presupusul.O sa ma rog pt.tine sa te lumineze Dumnezeu la minte,doar nu ziceai tu ca sunt eu"aleasa"?Dar eu iti zic ca sunt o biata pacatoasa ca,uite,scriu ca trebuie sa te lumineze Dumnezeu si sa iti dea gandurile bune vizavi de aproapele nostru.Seba

Mirean 11.04.2007 10:45:09

Citat:

Stii cum zice Mantuitorul? citez:"Iarta-i,Doamne,ca nu stiu ce fac"dar eu cred ca se poate sa faca referinta si la urmatoarea:iarta-i,Doamne,ca nu stiu ce zic!Parintele nu a fost si nu este,cum ai zis tu?demonizat?Trebuie sa vezi un demonizat si apoi sa judeci oamenii si sa iti dai cu parerea si presupusul.O sa ma rog pt.tine sa te lumineze Dumnezeu la minte,doar nu ziceai tu ca sunt eu"aleasa"?Dar eu iti zic ca sunt o biata pacatoasa ca,uite,scriu ca trebuie sa te lumineze Dumnezeu si sa iti dea gandurile bune vizavi de aproapele nostru.Seba

Am fost pe la manstiri, mai ales in Moldova si Oltenia. Am vazut asa-zisi demonizati... Dar poate erau doar bolnavi psihici. Am vazut si ritualurile popilor de acolo: calcaturi, blesteme, molifte etc.. Nu mi-as permite sa vorbesc in necunostinta de cauza sau de la TV.

Sincer, Corogeanu imi pare mai degraba un demonizat "under cover".

Sebastiana 11.04.2007 11:37:29

Am fost si eu si mai merg,sa stii tu asta de la mine.Uite,ca sa nu zici ca sunt fata rea,sau poti sa zici,ca nu ma supar eu dintr-atata,o sa iti scriu Manastirile unde am vazut asa ceva:SFANTA MANASTIRE FRASINEI care este considerata Gradina Maicii Domnului ca la Sfantul Munte ATHOS,SFANTA MANASTIRE LAINICI,SFANTA MANASTIRE TURNU,am vazut si pe la tele alte SFINTE MANASTIRI unde le primesc dar,in general,acum le tin separat in chiliile lor numai cu membrii familiei lor sau le fac dezlegari cu SFINTELE MOLIFTE sau alte rugaciuni de certate a vrajmasului,in alte zile cand nu se perinda oameni slabi sau bolnavi cu inima ca,cine stie,se sperie si se intampla altceva mai rau,poate intra in persoane care au vraji si nu se roaga sau care au practicat fel de fel de practici dubioase ori au fost blestemate sau au blestemat,dracuit,etc,etc.

Sebastiana 11.04.2007 11:54:41

Si uite,iti mai scriu de ce cred eu ca a ingaduit Dumnezeu ca Parintele sa aiba aceasta cruce,citez din Sfanta Biblie:"Si mergand ei spre multime,s-a apropiat de EL un om,cazandu-i in genunchi Si zicand:Doamne,miluieste pe fiul meu,ca este lunatic si patimeste rau,caci adesea cade in foc si adesea in apa.Si l-am dus la ucenicii Tai,si n-au putut sa-l vindece.Iar IISUS,raspunzand,a zis:O,neam necredincios si indaratnic,pana cand voi fi cu voi?Pana cand va voi suferi pe voi?Aduceti-l aici la MINE.Si IISUS l-a certat si demonul a iesit din el si copilul s-a vindecat din ceasul acela.Atunci,apropiindu-se ucenicii de IISUS,I-au zis de o parte:De ce noi n-am putut sa-l scoatem?Iar IISUS le-a raspuns:Pentru putina voastra credinta.....Dar acest neam de demoni nu iese decat numai cu rugaciune si cu post".Aici vreau sa subliniez ideea de pluralitate pt.ca toti s-au chinuit sa il faca bine dar nu au incercat de unul singur de capul lor, ci cu totii la unison.De aceea SFANTUL MASLU nu se oficiaza de un singur preot ci de mai multi preoti ca uite,din pacate unde se ajunge.

Sebastiana 11.04.2007 12:17:39

Si Mantuitorul tot asa mai foloseste ideea de pluralitate cand zice:"IN NUMELE MEU sa scoateti demoni"nu zice sa scoata demoni de cate unul singur,de fiecare,caci ar fi putut sa zica asa:IN NUMELE MEU sa scoateti demoni de cate unul singur,sau de fiecare,dar,nu zice asa,pt.ca fortele intunericului pot fi infrante prin rugaciuni colective,iar nu individuale.Deci,precizez inca o data, ca aici cred eu ca s-a gresit cand a fost tinut SFANTUL MASLU de catre un singur slujitor al lui DUMNEZEU.DAR subliniez ca nu i-a vrut raul ci tot binele ei pt.vindecarea sufletului ei,insa asa a ingaduit DUMNEZEU sa decurga lucrurile.Concluzia:misterioase sunt caile DOMNULUI DUMNEZEU.

Mirean 11.04.2007 12:30:58

Citat:

Am fost si eu si mai merg,sa stii tu asta de la mine.Uite,ca sa nu zici ca sunt fata rea,sau poti sa zici,ca nu ma supar eu dintr-atata,o sa iti scriu Manastirile unde am vazut asa ceva:SFANTA MANASTIRE FRASINEI care este considerata Gradina Maicii Domnului ca la Sfantul Munte ATHOS,SFANTA MANASTIRE LAINICI,SFANTA MANASTIRE TURNU,am vazut si pe la tele alte SFINTE MANASTIRI unde le primesc dar,in general,acum le tin separat in chiliile lor numai cu membrii familiei lor sau le fac dezlegari cu SFINTELE MOLIFTE sau alte rugaciuni de certate a vrajmasului,in alte zile cand nu se perinda oameni slabi sau bolnavi cu inima ca,cine stie,se sperie si se intampla altceva mai rau,poate intra in persoane care au vraji si nu se roaga sau care au practicat fel de fel de practici dubioase ori au fost blestemate sau au blestemat,dracuit,etc,etc.

Curios. Tot timpul am avut impresia ca esti fata, m-am adresat bca unei fete (feminin) si nu ai spus ca ai fi baiat.

Ca sa fiu mai clar: la Frasinei au voie numai barbati, este dupa model athonit.

Ori esti baiat, ori minti de ingheata apele, ori vorbesti din auzite.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:51:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.