Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   tinuta femeii in biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6348)

demirel137 16.02.2010 22:35:56

pai ....

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 212960)
Baticul, ca baticul...eu vreau mai mult sa aflu cum statea treaba cu pantalonii in vremea Vechiului Testament, si de ce se tot impiedica lumea de ei atat de tare???

Si cu cainii ce ai dom'le?? Daca esti rau...te simt si te composteaza, ce sa mai la deal la vale!!:10:

Pai de! Una e sa stai aci, la Romanica, alta e sa stai la cei ce au creat masina saracului. Cainii nu devin agresivi doar din acest motiv. Cainii au si ei nevoie de mancare si au nevoie sa isi apere teritoriul. Dar cainii reprezinta o problema minora in aceste zile in aceasta tara.

ar14rai 16.02.2010 22:46:52

si barbatii...

Sa poarte barba, la fel cum femeile sa poarte batic.
Nici una fara alta, nu?

AndruscaCIM 16.02.2010 22:48:07

Citat:

În prealabil postat de demirel137 (Post 213016)
Pai de! Una e sa stai aci, la Romanica, alta e sa stai la cei ce au creat masina saracului. Cainii nu devin agresivi doar din acest motiv. Cainii au si ei nevoie de mancare si au nevoie sa isi apere teritoriul. Dar cainii reprezinta o problema minora in aceste zile in aceasta tara.

Ei as, dar unde crezi ca am crescut...in Lubeck? aici stau abia de 1 an( si tot am mai fost prin tara, si iarasi printre haite de caini) deci crede-ma ca zilnic treceam printr-o mare haita de caini...si nu de aia pitici, ditamai dulaii...nu asa!

Ba mai mult cand apaream in zare, se lasau la pamant si incepeau sa schelalaie...nu alta!:21:...kiddin'

AndruscaCIM 16.02.2010 22:49:13

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 213023)
Sa poarte barba, la fel cum femeile sa poarte batic.
Nici una fara alta, nu?

cioc...:30:

ar14rai 17.02.2010 08:17:21

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 213026)
cioc...:30:

Daca tu imi gasesti un verset din Sf Scriptura in care se intelege ca barbatii au voie sa-si rada barbile, eu iti gasesc unul ca femeile pot sa stea in biserica si fara batic.

PS: nici eu nu am barba, dar nici pretentia cu batic la femei.

antoniap 17.02.2010 12:43:03

Femeia poarta batic macar in biserica si in timpul rugaciunii in semn de supunere fata de ingeri. Eu asa am inteles. Daca avem capul acoperit in timpul rugaciunii, avem mai multe sanse sa ne fie ascultata rugaciunea, caci se pare ca ingerii au un rol in transmiterea rugaciunii catre Dumnezeu. Mentinerea tinutei corecte in biserica si in timpul rugaciunii eu o percep ca pe orice ascultare.

Acum femeia se afla intr-o dilema, caci vrea sa fie placuta si lumii si lui Dumnezeu. Poate? Sigur ca da. O esarfa frumoasa nu dezonoreaza pe nimeni. Dimpotriva. Am intrat intr-o biserica in care fiecare femeie avea capul acoperit. Multe dintre ele aveau esarfe mari albe, negre sau colorate care alaturi de o tinuta decenta le dadea o nota de distinctie. Chiar daca multe aveau un ten ingrijit, nu aveau ruj pe buze. O parte purtau caciulite sau palarioare, dar niciuna nu avea capul descoperit.

AndruscaCIM 17.02.2010 13:25:59

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 213111)
Daca tu imi gasesti un verset din Sf Scriptura in care se intelege ca barbatii au voie sa-si rada barbile, eu iti gasesc unul ca femeile pot sa stea in biserica si fara batic.

PS: nici eu nu am barba, dar nici pretentia cu batic la femei.

Sincer, nici nu am de ce sa caut acum....si asta pentru ca respect decizia fiecaruia, si poate ca fiecare din noi va ajunge in viata sa zaboveasca mai mult asupra unor subiecte/aspecte mai devreme sau mai tarziu...si atunci vom lua singuri decizia, fara sfaturi, etichete, supozitii sau "jicniri":21:

Ciocul mie imi convine mai mult decat barba, dar asta e doar parerea mea...si da, recunosc ca unor barbati le sta bine cu barba, altora deloc...altora cu cioc....

Cat despre batic/esarfa, le port la Manastiri obligatoriu, in rest....treaba mea, desi trebuie sa recunosc ca am inceput sa ma gandesc serios sa il mai port si la Biserica :3:, deci tot mai au efect asupra mea si unele discutii de pe aici...

Doamne ajuta!

Adelinne 21.02.2010 21:12:12

Intrebare

Este bine sa iti acoperi capul cand te rogi acasa ? sau este vorba doar de Biserica ...ingerii sunt peste tot ,nu?

Jane Says 21.02.2010 21:20:20

Citat:

În prealabil postat de Adelinne (Post 214922)
Este bine sa iti acoperi capul cand te rogi acasa ? sau este vorba doar de Biserica ...ingerii sunt peste tot ,nu?

Stiu femei care fac asta, tot pentru motivul invocat de tine (Ingeri), desi acasa nu mi se pare deloc o problema. Cred ca noi mai curand refuzam esarfa pentru ca nu "dam bine" in lume cu ea. Acasa ne-am putea incotosmana cum vrem pentru rugaciune.

Adelinne 21.02.2010 21:22:08

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 214924)
Stiu femei care fac asta, tot pentru motivul invocat de tine (Ingeri), desi acasa nu mi se pare deloc o problema. Cred ca noi mai curand refuzam esarfa pentru ca nu "dam bine" in lume cu ea. Acasa ne-am putea incotosmana cum vrem pentru rugaciune.

Eu nu o refuz dar vreau sa stiu si sa inteleg mai multe,multumesc de raspuns.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:46:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.