Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sa invatam sa ne corectam... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7283)

camy_d 28.02.2011 20:00:06

Mulțumim că ne înveți să scriem în limba română:6:

calator prin ploaie 28.02.2011 20:05:02

Citat:

În prealabil postat de xanixade (Post 343018)
Din câte știam eu, contează mai degrabă mesajul decat exprimarea gramaticală corectă... Poate nu toți am avut o pregătire academică sau chiar liceală în ceea ce privește gramatica română... sau poate chiar dacă am avut-o, am uitat-o de-a lungul timpului sau poate că nu suntem toți jurnaliști, sau profesori de română....
Dar hei, dacă voi așa spuneți.... voi sigur trebuie să aveți dreptate...

Sa ma ierti....dar chestiile de ortografie se invata la nivel gimnazial.....nu la cel academic....

cristinadaciana 28.02.2011 20:05:07

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 342843)
Salut Cristi,

Daca tot suntem la subiectul asta si daca iti place sa scrii asa de mult pe forum, te rog frumos sa nu mai pui niciodata o singura virgula intre subiect si predicat.

Hahaha :) pune doua virgule :D

camy_d 28.02.2011 20:07:25

Bravo!

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 343025)
Sa ma ierti....dar chestiile de ortografie se invata la nivel gimnazial.....nu la cel academic....

Așa este!:53: Să scrii corect în limba română e o chestiune de bun simț și respect pentru limbă și patrie.

Mi-a plăcut o chestie pe care am citit-o la Valeriu Anania, după ce copilul lui M. Eliade a fost bătut fiindcă a răs de limba altui copil, el i-a zis că limba se apără și cu pumnii.:21:

Trăiască limba română!

I.Calin 28.02.2011 20:13:12

Nu înțeleg de ce și cum ar trebui să supere cineva fiindcă i se atrage atenția cu privire la anumite "scăpări" de ortografie, gramatică în general... Oare câte corecturi gramaticale au suportat lucrările lui Marin Preda înainte de a fi trimise tiparului? Nu prea cred că s-a supărat prea tare când i se atrăgea atenția că îi cam lipseau sau erau în plus virgulele (e reală faza cu virgulele lui Marin Preda).

Cât despre faptul că trebuie să ne corectăm între noi pe forum... Subscriu fără rezerve: s-o facem tot timpul, dar cu mult bun simț, fără a crede că suntem grozavi pentru asta, suntem, cel mult, ceva mai atenți. Sunt destui care scriu pe aici în grabă, pripit, și care greșesc nu din neștiință, ci pentru că "se mai întâmplă și la case mai mari". Chiar nu merită să ne agităm prea mult pentru asta:20:.

camy_d 28.02.2011 20:15:57

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 343035)
Nu înțeleg de ce și cum ar trebui să supere cineva fiindcă i se atrage atenția cu privire la anumite "scăpări" de ortografie, gramatică în general... Oare câte corecturi gramaticale au suportat lucrările lui Marin Preda înainte de a fi trimise tiparului? Nu prea cred că s-a supărat prea tare când i se atrăgea atenția că îi cam lipseau sau erau în plus virgulele (e reală faza cu virgulele lui Marin Preda).

Cât despre faptul că trebuie să ne corectăm între noi pe forum... Subscriu fără rezerve: s-o facem tot timpul, dar cu mult bun simț, fără a crede că suntem grozavi pentru asta, suntem, cel mult, ceva mai atenți. Sunt destui care scriu pe aici în grabă, pripit, și care greșesc nu din neștiință, ci pentru că "se mai întâmplă și la case mai mari". Chiar nu merită să ne agităm prea mult pentru asta:20:.

Așa e, să ne corectăm cu bun simț. Și repet, felicitări că scrii cu diacritice. :53:

calator prin ploaie 28.02.2011 20:53:49

Intru totul de acord cu voi ! :53:

Raoul 28.02.2011 21:20:45

DIT: scz :p

calator prin ploaie 28.02.2011 21:28:17

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 343030)
Așa este!:53: Să scrii corect în limba română e o chestiune de bun simț și respect pentru limbă și patrie.

Mi-a plăcut o chestie pe care am citit-o la Valeriu Anania, după ce copilul lui M. Eliade a fost bătut fiindcă a răs de limba altui copil, el i-a zis că limba se apără și cu pumnii.:21:

Trăiască limba română!

Asa e : sa traiasca minunata noastra limba romana! :53:

Florin-Ionut 28.02.2011 23:26:25

Citat:

În prealabil postat de xanixade (Post 343018)
Din câte știam eu, contează mai degrabă mesajul decat exprimarea gramaticală corectă... Poate nu toți am avut o pregătire academică sau chiar liceală în ceea ce privește gramatica română... sau poate chiar dacă am avut-o, am uitat-o de-a lungul timpului sau poate că nu suntem toți jurnaliști, sau profesori de română....
Dar hei, dacă voi așa spuneți.... voi sigur trebuie să aveți dreptate...

Gramatica se invata din clasele primare si pana intr-a opta. E trist ca mai nou nici profesorii nu stiu sa-i invete pe copii sa scrie corect, altfel nu-mi explic de ce unii pocesc in halul asta limba romana.

Dar mai conteaza foarte mult si cate carti a citit fiecare la viata lui. Daca, in loc de jocuri pe comp si filme copiii ar citi macar o carte pe an, atunci ar invata mai bine regulile gramaticale.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:28:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.