Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   Ce se-ntampla cu cei care parasesc manastirea? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=768)

andreicozia 27.04.2009 03:34:13

Draga Cristi, nu este de la mine ci de la preot, asa mi-a spus despre nasterea de prunci cind a venit vorba despre un calugar care a parasit minastirea si acum are trei copii

patinina34 27.04.2009 04:10:34

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 131282)
Altii mai tineri pleaca pentru ca vor sa se casatoreasca si sa aibe copii, si basta. Oricum nasterea de prunci le vor darui cu imbelsugare Har si li se vor ierta orice pacat al abandonarii minastirii... cum nici nu au visat vreodata.

Am mai auzit de aceasta idee a iertaii pacatelor prin nasterea de prunci.
Dar doar din vorba in vorba, nu am citit nicaieri asa ceva.
Crezi ca poti da mai multe informatii?
Sa nu ne referim la avorturi si la copii ne-nascuti, ca asta deja s-a discutat, se stie ca e un pacat.
Doar la nastere si iertare de pacate prin nastre de prunci.

Anca-Miha 27.04.2009 13:51:37

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 131160)
se spune undeva in Biblie sa nu judecam... si se mai spune ca uneori se fac cele de pe urma ale omului mai rele decat cele dintai. citesc cele de mai sus si ma minunez...extraordinar cum poate sa decada un om, trecut prin viata, care ajunge sa jigneasca la tot pasul si culmea mai are si pretentii de intelepciune.

Mirela. intre judecata si constatare e o mare diferenta.
Citez:
"Este mare lucru sa poti fi îndrepttor de oameni. Când vezi ca ceva nu-i în regula sa gasesti modalitatea sa-i spui, bineînteles, asa cum este omul, nu cu rautate, nu cu mândrie, si mai ales sa-i spui de ce nu este bine, sa-i spui cum ar fi bine sa faca. Si-atunci suntem pe urmele Sfântului Ioan Botezatorul si n-o sa ne taie nimeni capul! În sfera noastra între noi, frateste, prieteneste, cu dorinta de a se îndrepta lucrurile, am putea macar o data de doua; ori, sa spunem un lucru, chiar daca oamenii nu tin seama de el. "
http://biserica.org/Publicatii/1996/NoVII/21_index.html

Anca-Miha 27.04.2009 13:58:05

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 131177)
Acum am citit mai bine ce-ai scris Anca.Vaiii!!!!
Nu-mi vine sa cred cat de josnica esti si ce exprimare de "mahala"detii.Sa-ti fie rusine,femeie batrana si "inteleapta",ce te pretinzi.Caci,de credinta nu mai pomenesc nimic,oricum nu o intelegi nicicum.

Da di se ti supara adevarul, duduca? Uite, pe mine nu ma supara cuvintele tale mangaietoare, caci ma vezi in culori muuuult prea frumoase, pacatoasa de mine.

Anca-Miha 27.04.2009 14:00:06

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 131330)
Am mai auzit de aceasta idee a iertaii pacatelor prin nasterea de prunci.
Dar doar din vorba in vorba, nu am citit nicaieri asa ceva.
Crezi ca poti da mai multe informatii?
Sa nu ne referim la avorturi si la copii ne-nascuti, ca asta deja s-a discutat, se stie ca e un pacat.
Doar la nastere si iertare de pacate prin nastre de prunci.

Nina, si eu stiu ca in biblie scrie de femei ca se mantuie prin nastere de prunci. Din pacate nu sunt mentionati barbatii la acest fel de mantuire.

andreicozia 27.04.2009 15:57:04

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 131370)
Nina, si eu stiu ca in biblie scrie de femei ca se mantuie prin nastere de prunci. Din pacate nu sunt mentionati barbatii la acest fel de mantuire.

Barabtii nu trebuiesc mentionati deoarece si ei nasc in acelasi timp cu femeia, fiind alturi de ea. Biblia nu-ti da chiar mura-n gura.

Din pacate, banuiesc ca tu faci referire la femeile moderne care nasc de la banca de sperma, adica fara barbati care ar putea sa se mintuiasca

costel 27.04.2009 15:58:24

De fiecare daca cand intru intr-o manastire am senzatia ca ies din lumea aceasta. Oamenii sunt altfel. Intra in vorba cu tine ca si cand te-ai cunoaste cu ei de o viata. Sunt omeni cu nadejde si dragoste. Nu sunt disperati si nici lipsiti de solutii. Gasesc la toate un raspuns bun. Asta este pentru mine lumea monahilor, o lume in care vietuieste si Dumnezeu. Nu am fost prezent in toate manastirile, dar in cele in care am fost prezent, am gasit, cum se spune in Filocalie, oameni imbunatatiti.

ory 27.04.2009 16:02:31

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 131369)
Da di se ti supara adevarul, duduca? Uite, pe mine nu ma supara cuvintele tale mangaietoare, caci ma vezi in culori muuuult prea frumoase, pacatoasa de mine.

Falsa smerenie,falsa pudoare si o permanenta insiruire de "cuvinte fara viata".Doamne!cat de mult ma intristeaza excesul de zel al batranelor pretinse credincioase,cat de mult ma doare cand acestea se inarmeaza cu atata dispret fata de tot ceea ce nu le apreciaza "marinimia"credintei lor,cat de mult ma doare atata ura exprimata de batranele credincioase...le cunosc foarte bine natura,si tare este pacat,pacat de toate nevointele lor ancorate in acelasi timp de o intoleranta si insensibilitate pe care,nici macar nu o recunosc,nu o sesizeaza,o emana sistematic inaintea semenilor "pacatosi",in virtutea credintei.Nu ai ce le face,nu cunosc profunzimea propriei credinte si nu au cum sa o inteleaga,sunt ca niste roboti egoisti programati sa tinda spre asa zisa lor mantuire cu orice pret,calcand peste cadavrele semenilor lor.
cunosc foarte bine natura aceasta,efectiv,nu ai ce-i face.Cum spunea Cioran;"oamenii simpli incep prin a crede in Dumneze,oamenii de stiinta sfarsesc prin a crede in Dumnezeu!"
"...se gaseste destula credinta pentru a ura,dar nu se gaseste destula credinta pentru a iubi!!!".

costel 27.04.2009 16:09:19

Lasa Ory, nu te supara, eu te apreciez. Asa ca toate vorbele nepotrivite trebuie sa treaca. In inima trebuie sa punem numai vorbele bune, ca indiferent de situatie, noi sa nu putem scoate din inima decat ganduri bune.

monica.miholca 27.04.2009 16:15:02

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 131396)
De fiecare daca cand intru intr-o manastire am senzatia ca ies din lumea aceasta. Oamenii sunt altfel. Intra in vorba cu tine ca si cand te-ai cunoaste cu ei de o viata. Sunt omeni cu nadejde si dragoste. Nu sunt disperati si nici lipsiti de solutii. Gasesc la toate un raspuns bun. Asta este pentru mine lumea monahilor, o lume in care vietuieste si Dumnezeu. Nu am fost prezent in toate manastirile, dar in cele in care am fost prezent, am gasit, cum se spune in Filocalie, oameni imbunatatiti.

Cred ca e important si cu ce cuget mergem la manastiri. mergem acolo ca sa ne intalnim cu Dumnezeu, nu cu oamenii. iar uneori, Dumnezeu poate sa iti dea raspunsuri printr-un om-un monah. cred ca daca mergem acolo sa ne putem intalni cu Dumnezeul nostru, sa ne rugam linistiti, sa participam la slujbe, vom intalni si oameni imbunatatiti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:54:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.