![]() |
Citat:
|
bun gasit!
Imi poate spune cineva care este in traditia ortodoxa ziua in care se vopsesc ouale pt. Paste?
Daca stiti metode traditionale de vopsire , dar probate,as vrea sa aflu si eu. multumesc |
ouale
se vopsesc in vinerea mare iar o metoda traditionala este cea de fierbere a oualor cu bucati de sfecla rosie timp de 15-20 minute.Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei,daca le puneti direct din frigider vor crapa.
|
Nu, ouale nu se vopsesc niciodata in Vinerea Mare, ci fie in Joia Mare sau Sambata Mare.
|
Citat:
Eu folosesc culori comerciale,asta deoarece personal ador culorile vii in defavoarea celor sterse. Am incercat intr-un an sa vopsesc cu frunze de ceapa rosie si separat,cu frunze de patrunjel:au iesit niste culori triste,un maroniu spalacit si un verde pamantiu... Cred ca aceasta metoda merge la tesaturi eu una nu o mai voi folosi pt oua! |
Citat:
Si mie imi plac dulceturile speciale,delicatesele :) |
1 atașament(e)
Citat:
|
Citat:
|
cand vopsim ouale
Se pare ca doar in Ardeal ouale se vopsesc in Vinerea Mare,pe cand in Moldova si Dobrogea in Joia Mare.Am gasit un articol:
http://www.agenda.ro/news/news/17837...-de-pasti.html |
multumesc pt raspunsuri
@Yasmina
si eu prefer culorile vii,dar nu am gasit aici vopsea pt oua. voi incerca sa folosesc colorant alimentar. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:36:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.