Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Sinaxa interortodoxa din 4 aprilie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18878)

iana 08.05.2017 13:32:52

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 648139)
Dar cum explicam faptul ca un preot ortodox a fost caterisit exact pentru ca enoriasele lui nu făceau avorturi? Slujea la un spital, iar venirurile medicilor obținute din avorturi se diminuasera drastic!!

Astfel am demonstrat ca mitingurile interconfesionale sunt inutile și au la baza doar scopuri ecumeniste. Atât!

Cine l-a caterisit pentru acest motiv? Directorul spitalului?

simpllu 08.05.2017 13:35:19

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 648140)
Articolul e scris de un ecumenist...

Monahii aia care-și fac propia lege, nu mai sunt sub ascultare. Ei singuri au ales să fie îndepărtați. La intrarea în mănăstire au depus niște voturi, pe care acum nu le mai respectă. Te țin la mine în casă atâta timp cât respecți regulile casei. Ce e așa greu de înțeles?

catalin2 08.05.2017 13:37:38

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 648098)
Vezi cum gândește un ortodox? Și nici nu împarte harul în felii mai mici sau mai mari, interioare ori exterioare!

Eu stiam ca trebuie sa caute ce spune invatatura Bisericii, nu sa-si conceapa el un sistem filozofic care se potriveste conceptiilor lui sau sa caute citate care sa-i sustina conceptiile. Nici tu nu vrei sa spui sa respingem invatatura Bisericii pentru ca un scriitor (era mirean) a spus altceva si ce a spus pare mai logic (logica unora, nu cea adevarata). Ceea ce respingi tu despre har este ceea ce spune Sfantul Serafim de Sarov, care a trait in aceeasi epoca. Iar invatatura Bisericii (din catehisme, apropae toti sfintii, etc.) este ca nimeni nu se poate mantui fara har, iar harul nu se poate capata prin fapte, doar prin Botez si Sfintele Taine.
Iar invatatura Bisericii respecta intocmai ceea ce scrie in Sfanta Scriptura si ceea ce spune insusi Hristos: "De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu." Vedem ca nu spune ca cine se va boteza se va mantui, asa puteam spune ca nu stim despre restul, ce se intampla cu ei. Spune ca cine nu se va boteza nu se va mantui, deci stim care e adevarul.
Parintele Rafail preia ceea ce spune IPS Ware, care a fost si episcopul sau in Anglia. Parintele Rafail spune: "Tainele, ne zic Sfinții Părinți, sunt numai în Biserică. Însă tare aș vrea să se citească mai mult cărțulia aia a lui Homiakov." E vorba de un mirean rus din secolul XIX, Homiakov, care a facut matematica, nu avea studii teologice si a scris un eseu prin 1848, ca raspuns unui catolic ce critica Biserica Ortodoxa. Recenziile ortodoxe la eseu, pe care le-am citit pe net, nici nu mentioneaza partea asta cu cei din afara Bisericii, IPS Ware a preluat de acolo aceata idee. Eseul a fost publicat dupa moartea autorului, prima data in publicatii protestante. Probabil i-au atras chiar ideea cu cei din afara Bisericii si Biserica invizibila. Abia dupa multi ani, la 30 de ani dupa ce a fost scris, a fost publicat si in Rusia. E un eseu ortodox, doar ca adauga si ideea ca cei din afara Bisericii sunt legati de Biserica prin legaturi invizibile, formand un fel de Biserica invizibila. De aici spune si Parintele Rafail ca poate se mantuiesc si cei din afara.
De retinut, ne luam intotdeauna dupa invatatura Bisericii.

iana 08.05.2017 13:41:05

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 648137)
Îi doare undeva de copii! Dacă fiecare preot ar avea un număr apreciabil de copii, atunci el ar fi un exemplu pentru enoriasi. La spovedanie și în predici ar explica grozăvia acestui păcat și cu puterea exemplului personal. Ar explica și cat de mare este păcatul desfrânării și ar propune masuri concrete împotriva șefilor și patronilor care își depășesc atribuțiile făcând presiuni psihice asupra angajatelor pentru ...

De bun-simt ar fi ca serviciile secrete sa nu mai recurgă și la sex pentru a obține informații ori pentru a atrage persoane în masonerie ori în grupări dubioase.

Societatea e bolnava moral și nu se vindeca prin mitinguri. Și încă interconfesionale! Acei angajați nu au familii? De cine vor asculta mai întâi?

Acolo unde familia ortodoxa asculta de preot, iar acesta își ia rolul în serios, nu se fac avorturi, iar familiile sunt unite.

https://www.youtube.com/watch?v=jALmmxFiuAI
pe oamenii acestia chiar i-a ajutat mitingul:https://www.youtube.com/watch?v=jALmmxFiuAI

simpllu 08.05.2017 13:53:43

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 648149)
Eu stiam ca trebuie sa caute ce spune invatatura Bisericii, nu sa-si conceapa el un sistem filozofic care se potriveste conceptiilor lui sau sa caute citate care sa-i sustina conceptiile.

Ei fi tu mai luminat decât Părintele Rafail. :))
Condiția ca să pricepi ce vrea să spună este să-ți mai tai tu din vârful nasului cum că tu ai priceput tot, nu mai ai întrebări sau susții doar adevărul. Părintele spune clar că nu știe, nu emite certitudini despre ceea ce nu știe. Omul ăsta vorbește din trăirea lui personală, din experința lui cu Cuviosul Sofronie și mai puțin din cărți, deși este un om citit.

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 648149)
De retinut, ne luam intotdeauna dupa invatatura Bisericii.

Învățătura Bisericii nu este ceva abstract, ci ese rodul trăirii acestor oameni pe care tu îi cataloghezi în fel și chip după gândirea ta rigidă și subiectivismul tău.

catalin2 08.05.2017 13:56:28

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 648146)
Minți cu nerușinare, din moment ce nu aduci nicio dovadă. Nu cred că un preot a fost catersit pentru un asemenea motiv. Astea sunt telenovele pentru proști ca voi, nepomenitorii.

Cred ca e acest caz: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recom...rduri-bancare/

simpllu 08.05.2017 14:05:58

"Având în vedere unele informații difuzate în presă, aducem la cunoștința opiniei publice că Pr. Răzvan Scurtu, fost preot misionar la Spitalul „Elena Doamna” din Iași, a fost depus din treaptă (nu mai poate sluji ca preot) nu pentru atitudinea sa vizavi de problema avorturilor, vaccinurilor sau cipurilor, ci pentru abateri de ordin canonic, liturgic și administrativ." Arhiepiscopia Iasilor

Acum pe cine să cred?

suslik 08.05.2017 14:16:47

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 648154)
"Având în vedere unele informații difuzate în presă, aducem la cunoștința opiniei publice că Pr. Răzvan Scurtu, fost preot misionar la Spitalul „Elena Doamna” din Iași, a fost depus din treaptă (nu mai poate sluji ca preot) nu pentru atitudinea sa vizavi de problema avorturilor, vaccinurilor sau cipurilor, ci pentru abateri de ordin canonic, liturgic și administrativ." Arhiepiscopia Iasilor

Acum pe cine să cred?

Alt cipofob nenorocit care facea valuri. Bine i-au facut!

simpllu 08.05.2017 14:22:15

Nu știm dacă este un nenonorocit, cu atât mai mult ar trebui să avem compasiune pentru el dacă așa este. Pe mine m-a intrigat afirmația inițială a antoniei: "un preot ortodox a fost caterisit exact pentru ca enoriasele lui nu făceau avorturi".

catalin2 08.05.2017 14:41:59

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 648152)
Ei fi tu mai luminat decât Părintele Rafail. :))
Condiția ca să pricepi ce vrea să spună este să-ți mai tai tu din vârful nasului cum că tu ai priceput tot, nu mai ai întrebări sau susții doar adevărul. Părintele spune clar că nu știe, nu emite certitudini despre ceea ce nu știe.

Ai trecut de la infailibilitatea Parintelui Arsenie Boca la infailibilitatea Parintelui Rafail? Sunt convins ca nu te intereseaza, infailibila este doar invatatura Bisericii, pentru ca e revelata. Spre deosebire de parintele Rafail tu te opui tot timpul adevarului pentru ca mandria nu te lasa sa recunosti vreodata ca ai gresit. Si tocmai tu esti cel ce spui de mandrie, care raspunzi cu infatuare si autosuficienta de fiecare data si oricui nu te aproba, din cauza asta respingi nu numai orice e adevarat, dar pastrezi si resentimente fata de cei ce te contrazic.
Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 648152)
Învățătura Bisericii nu este ceva abstract, ci ese rodul trăirii acestor oameni pe care tu îi cataloghezi în fel și chip după gândirea ta rigidă și subiectivismul tău.

Invatatura Bisercii este revelata de Dumnezeu, nu este creata de sfinti. Sfintii doar au explicat-o. Ceea ce spui tu tine de pietism, amestecul invataturii cu trairea. Tu respingi ce spun sfintii, nu eu. Iar asta cu gandirea rigida, sintagma standard in gandirea ecumenista. Inteleg, tu esti smerit si deschis la minte (cu cei ce te aproba, doar).

catalin2 08.05.2017 14:47:41

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 648155)
Alt cipofob nenorocit care facea valuri. Bine i-au facut!

Dintr-un articol am inteles ca a fost reclamat pentru ca incerca sa le convinga pe paciente sa nu faca avort. Astea cu vaccinuri si carduri le-au adaugat cei de la spital ca sa fie ceva in plus la dosar (e adevarat, el credea aceste lucruri). A fost reclamat de conducerea spitalului la Mitropolie, de aceea trebuia sa fie si ceva in plus fata de avorturi, era culmea sa-l reclame ca e impotriva avorturilor.

simpllu 08.05.2017 14:59:36

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 648157)
Spre deosebire de parintele Rafail tu te opui tot timpul adevarului pentru ca mandria nu te lasa sa recunosti vreodata ca ai gresit. Si tocmai tu esti cel ce spui de mandrie, care raspunzi cu infatuare si autosuficienta de fiecare data si oricui nu te aproba, din cauza asta respingi nu numai orice e adevarat, dar pastrezi si resentimente fata de cei ce te contrazic.

Chiar m-am ferit să-mi dau cu părerea pe acest subiect. Eram doar curios dacă l-ai trimis la stuf și pe Părintele Rafail. Omul ăsta nu a ajuns la măsura Sfinților pe care tu îi citezi, dar ne spune ceea ce pentru el este sigur. Cu singuranță iarăși nu vei pricepe.

iana 08.05.2017 15:07:10

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 648151)

am pus de doua ori acelasi, al doilea e asta:https://www.youtube.com/watch?v=KU9eSKl0dk8

iana 08.05.2017 15:15:09

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 648157)
Ai trecut de la infailibilitatea Parintelui Arsenie Boca la infailibilitatea Parintelui Rafail? Sunt convins ca nu te intereseaza, infailibila este doar invatatura Bisericii, pentru ca e revelata. Spre deosebire de parintele Rafail tu te opui tot timpul adevarului pentru ca mandria nu te lasa sa recunosti vreodata ca ai gresit. Si tocmai tu esti cel ce spui de mandrie, care raspunzi cu infatuare si autosuficienta de fiecare data si oricui nu te aproba, din cauza asta respingi nu numai orice e adevarat, dar pastrezi si resentimente fata de cei ce te contrazic.

Invatatura Bisercii este revelata de Dumnezeu, nu este creata de sfinti. Sfintii doar au explicat-o. Ceea ce spui tu tine de pietism, amestecul invataturii cu trairea. Tu respingi ce spun sfintii, nu eu. Iar asta cu gandirea rigida, sintagma standard in gandirea ecumenista. Inteleg, tu esti smerit si deschis la minte (cu cei ce te aproba, doar).

Infailibil e doar Unul singur Hristos Pantocrator si poate mantui pe cine vrea.
Sfantul Ioan Botezatorul le spunea fariseilor si saducheilor ca Dumnezeu poate sa faca si din pietre fii ai lui Dumnezeu.
Sa spui ca in Biserica Ortodoxa ai toate sansele sa te mantuiesti e una dar sa spui ca sigur inafara ei nu este mantuire este ca si cum te-ai substitui Mantuitorului.

iana 08.05.2017 15:40:50

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 648158)
Dintr-un articol am inteles ca a fost reclamat pentru ca incerca sa le convinga pe paciente sa nu faca avort. Astea cu vaccinuri si carduri le-au adaugat cei de la spital ca sa fie ceva in plus la dosar (e adevarat, el credea aceste lucruri). A fost reclamat de conducerea spitalului la Mitropolie, de aceea trebuia sa fie si ceva in plus fata de avorturi, era culmea sa-l reclame ca e impotriva avorturilor.

La cat de "multe" caterisiri se fac, nu cred ca Mitropolitul l-a caterisit fara a avea motive intemeiate si doar la cererea conducerii spitalului.
Oare parintele Constantin Tanase de ce nu s-a confruntat cu astfel de probleme?!

catalin2 08.05.2017 15:52:22

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 648159)
Chiar m-am ferit să-mi dau cu părerea pe acest subiect. Eram doar curios dacă l-ai trimis la stuf și pe Părintele Rafail. Omul ăsta nu a ajuns la măsura Sfinților pe care tu îi citezi, dar ne spune ceea ce pentru el este sigur. Cu singuranță iarăși nu vei pricepe.

Tu nu intelegi ca nici sfintii nu sunt infailibili. Homiakov, pe care il citeaza Parintele Rafail, nu avea cum sa fie mai mare decat toti sfintii si toti sa se fi inselat. https://ro.orthodoxwiki.org/Sfin%C8%...4%83rin%C8%9Bi
"Totuși, cum perfecțiunea este un atribut propriu doar a lui Dumnezeu, Sfinții Părinți nu sunt infailibili, ci au putut avea în scrierile lor anumite inexactități, ori greșeli, pe care nu au avut ocazia să le îndrepte în timpul vieții lor pământești. Pentru aceasta, o scriere a unui Sfânt Părinte nu este luată ca valoare „în sine”, ci împreună cu scrierilor celorlalți Sfinți Părinți."
Iar asta se refera mai mult la unele talcuiri ale sfintilor, nu neaparat la greseli dogmatice.

catalin2 08.05.2017 15:55:09

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 648162)
Infailibil e doar Unul singur Hristos Pantocrator si poate mantui pe cine vrea.
Sfantul Ioan Botezatorul le spunea fariseilor si saducheilor ca Dumnezeu poate sa faca si din pietre fii ai lui Dumnezeu.
Sa spui ca in Biserica Ortodoxa ai toate sansele sa te mantuiesti e una dar sa spui ca sigur inafara ei nu este mantuire este ca si cum te-ai substitui Mantuitorului.

Dimpotriva, e chiar invers, cei care spun asta vor ei sa faca invatatura lor si sa o substituie pe cea revelata. Nu a citit mai sus ce a spus chiar Mantuitorul?

catalin2 08.05.2017 15:56:27

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 648164)
La cat de "multe" caterisiri se fac, nu cred ca Mitropolitul l-a caterisit fara a avea motive intemeiate si doar la cererea conducerii spitalului.
Oare parintele Constantin Tanase de ce nu s-a confruntat cu astfel de probleme?!

Din cate am inteles nu era caterisit, cel putin cand erau scrise acele articole.

simpllu 08.05.2017 16:09:02

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 648166)
Tu nu intelegi ca nici sfintii nu sunt infailibili. Homiakov, pe care il citeaza Parintele Rafail, nu avea cum sa fie mai mare decat toti sfintii si toti sa se fi inselat.

Cine a susținut infailibilitatea unui sfânt? :))

iana 08.05.2017 16:12:40

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 648167)
Dimpotriva, e chiar invers, cei care spun asta vor ei sa faca invatatura lor si sa o substituie pe cea revelata. Nu a citit mai sus ce a spus chiar Mantuitorul?

Te referi la nasterea din Apa si Duh? Tu ce crezi, cei care se nasc in familii crestine (catolice de exemplu) si care n-au nici un motiv sa se indoiasca de invatatura bisericii lor, deci nu au de ce sa fie interesati de Biserica Ortodoxa, sunt predestinati la osanda vesnica? sau platesc pacatele parintilor lor?

suslik 08.05.2017 17:19:40

Clar. Tocmai m-a sunat Darth Ravage, și zice că ar trebui să îl rugăm pe dl. preș. să îl numească pe Cătălin în următoarele posturi: 1. ambasador la Sf. Scaun; 2. delegat-șef la CMB; 3. Ministrul Cultelor.
După ce va fi servit în aceste funcții cîțiva ani, ecumeniștii și eterodocșii vor ocoli România, inclusiv din avion și satelit.
Darth Ravage zice că partea antiecumenistă a Forței e mare în Cătălin.
Cătăline, hail to you, bro, arma naturală a Ortodoxiei împotriva ereziilor!

antoniap 08.05.2017 19:46:09

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 648146)
Minți cu nerușinare, din moment ce nu aduci nicio dovadă. Nu cred că un preot a fost catersit pentru un asemenea motiv. Astea sunt telenovele pentru proști ca voi, nepomenitorii.

Vai de adevărul tău!
Prosti, dar cu Hristos! După roadele noastre ne vor cunoas™te alt›ii!
După ce-t›i s™tergi spumele de la gura, uita-te în ce hal scrii. Cuvintele tale trădează o mare neliniste interioara. Aceasta poate fi provocată de duhurile rele. Sa spui la spovedanie ce ai scris aici!

Toate afirmat›iile mele se pot sustine. Intreaba-l pe părintele Iulian de la Podromu cine a făcut presiuni asupra lui. A facut- o din proprie initiativă? N-as crede...

Patriarhul Bartolomeu ar trebui sa facă lucruri demne de statutul pe care îl detine nu se stie cum s™i apoi sa pretindă sa fie pomenit. De ce sa fie pomenit? Ca sa-i facă tocmai pe athonitI părtas™i la erezia lui? Tu îti dai seama ca în ce hal esti stăpânit de duhuri rele dacă îl sustii pe Bartolomeu? Nu moare biserica dacă el nu este pomenit, ci prospera!

Dacă o mama si-ar învat›a fata sa se prostitueze s™i apoi ar izgoni-o pentru ca nu a ascultat-o, ai lua apărarea mamei, probabil...

simpllu 08.05.2017 21:02:58

Antonia, concentrează-te! Când am spus că minți am făcut-o în contextul acesta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1000 ...adică m-am referit la faptul că un preot nu poate fi caterisit pentru singurul motiv pe care l-ai amintit, anume refuzul avortului.

Iar despre așa-zisele presiuni, am spus că eu nu cunosc monahi din Sfântul Munte care să facă ceva sub presiune. Monahi români nu sunt numai cei de la Podromu, care nu mai țin cont de ce spun și alți români de la alte chilii sau alți bătrâni din Sfântul Munte.

simpllu 08.05.2017 21:04:59

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 648173)
Toate afirmațiile mele se pot sustine. Intreaba-l pe părintele Iulian de la Podromu cine a făcut presiuni asupra lui. A facut- o din proprie initiativă? N-as crede...

Presiuni în ce sens, să pomenească sau să nu pomenească? Sau cum?

iuliu46 08.05.2017 21:24:35

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 648174)
Antonia, concentrează-te! Când am spus că minți am făcut-o în contextul acesta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1000 ...adică m-am referit la faptul că un preot nu poate fi caterisit pentru singurul motiv pe care l-ai amintit, anume refuzul avortului.

Iar despre așa-zisele presiuni, am spus că eu nu cunosc monahi din Sfântul Munte care să facă ceva sub presiune. Monahi români nu sunt numai cei de la Podromu, care nu mai țin cont de ce spun și alți români de la alte chilii sau alți bătrâni din Sfântul Munte.

Antonia nu poate concepe ca exista oameni care nu privesc cu ochi buni secta aia in care e varata ea. Deci oricine nu e deja sectar, ori e ecumenist ori e las si a cedat presiunilor. Aia de la manastire au criticat Creta si inainte de sinod si probabil au o parere la fel de proasta si acum, dar au cedat presiunilor. La fel mitropolitul Vlachos sau chiar pr Amfilohie - ori sunt ecumenisti si joaca un rol, ori sunt lasi. Doar saccsiv ce mai tine stindardul ortodoxiei sus. :)

Comunicatul ala de la manastirea din Athos e o palma data si lui Adrian. Poate il citeste sa vada cat echilibru razbate de acolo si poate dupa aia nu o sa mai auzim cuvinte rele despre monahi...desi asa cum sunt sigur ca pentru ca Antonia sa se trezeasca e nevoie de o minune mare de tot, la fel de mare trebuie sa fie minunea care sa-l faca pe Adrian sa-si tina gura. :)

antoniap 08.05.2017 21:24:37

Parintele Iulian este un nepomenitor, asa ca presiunile nu puteau fi decat sa-l pomeneasca pe Bartolomeu.

GMihai 08.05.2017 21:29:19

Voi încercați să discutați în continuare, cu argumente raționale, cu o persoană care este convinsă că i s-au implantat cipuri în măsele de către o conspirație a medicilor stomatologi și care la un moment dat scria că la Sinodul din Creta ar fi fost prezent un băiețel dubios care se poate să fie Antihristul.

Mult succes !!!

P.S. Antonia, parcă spuneai că îți ștergi contul ?

antoniap 08.05.2017 21:41:23

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 648176)
Antonia nu poate concepe ca exista oameni care nu privesc cu ochi buni secta aia in care e varata ea. Deci oricine nu e deja sectar, ori e ecumenist ori e las si a cedat presiunilor. Aia de la manastire au criticat Creta si inainte de sinod si probabil au o parere la fel de proasta si acum, dar au cedat presiunilor. La fel mitropolitul Vlachos sau chiar pr Amfilohie - ori sunt ecumenisti si joaca un rol, ori sunt lasi. Doar saccsiv ce mai tine stindardul ortodoxiei sus. :)

Comunicatul ala de la manastirea din Athos e o palma data si lui Adrian. Poate il citeste sa vada cat echilibru razbate de acolo si poate dupa aia nu o sa mai auzim cuvinte rele despre monahi...desi asa cum sunt sigur ca pentru ca Antonia sa se trezeasca e nevoie de o minune mare de tot, la fel de mare trebuie sa fie minunea care sa-l faca pe Adrian sa-si tina gura. :)

Este o cinste sa fiu in aceeasi ,,secta" cu parintele Iulian!
Cu cei doi m-am lamurit. Ii consider ecumenisti care au jucat un rol.
Modul in care pune problema parintele Vlachos este periculos. La conferinta de la Iasi, a spus doua ore lucruri adevarate, iar in ultimele cinci minute si-a indeplinit misiunea pentru care a fost trimis acolo, apoi a incheiat brusc, lasand auditoriul in ceata!

A spus ca, daca esti mirean si vrei sa critici sinodul, trebuie sa ajungi la treapta iluminarii duhovnicesti. Un pumn in gura pentru indrazneti! Adica, daca vrei sa critici sinodul, ai nevoie de certificat de ,,iluminat"! M-a bufnit rasul! Bartolomeu la ce treapta duhovniceasca a ajuns? Ca despre gradul masonic nu mai intreb.

antoniap 08.05.2017 21:42:39

GMihai, nu e nevoie de sfaturile tale. Du-te pe forumul catolic, te rog!

Esti adeptul crimei organizate, probabil. Vrei sa faci haz despre lucruri care se practica in scopul aducerii unor oameni in moarte cerebrala. Ce fel de om esti tu? Uita-te atent la tine? Daca esti in stare sa faci haz in astfel de situatii, esti un om fara de Dumnezeu.

Dar nu-i bai. Spun inca o data! Aveti grija daca aveti intre 40 si 60 de ani. Sistemul nu e interesat sa plateasca prea multe pensii. Asa ca o armata intreaga de oameni fara Dumnezeu e pusa in miscare pentru a asigura organe de calitate. O persoana odata ajuns in moarte cerebrala e o sursa de baini. Unii stiu si mint, altii nu stiu. O multime de oameni mor din aceasta cauza. Cautati tratamente naturiste. Iar cu stomatologia... mai usurel. Se poate sa fii si pregatit pentru moarte cerebrala si cu banii dati! Am zis-o!

simpllu 08.05.2017 22:05:00

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 648176)

Minuni pe forum nu am întâlnit. :)

simpllu 08.05.2017 22:17:02

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 648177)
Parintele Iulian este un nepomenitor, asa ca presiunile nu puteau fi decat sa-l pomeneasca pe Bartolomeu.

Sfânta Chinotită și sinodul din Creta - Enciclica Comisiei Sfintei Chinotite pentru cercetarea textelor finale ale sinodului din Creta

Însă tendința de „întrerupere a pomenirii” nu este îndreptățită în acest caz. Textele Sfântului și Marelui Sinod au lipsurile și nedesăvârșirile lor. Dar nu s-a semnat un „acord unionist” ca la Lyon și Florența și nici un episcop ortodox nu a aderat la vreo erezie condamnată de Biserică, nici nu a proclamat „cu capul descoperit” învățăturile eretice ale eterodocșilor. O grabă nechibzuită spre întreruperea pomenirii îi va bucura numai pe vrăjmașii Bisericii.

iana 08.05.2017 22:20:40

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 648180)

Esti adeptul crimei organizate, probabil. Vrei sa faci haz despre lucruri care se practica in scopul aducerii unor oameni in moarte cerebrala. Ce fel de om esti tu? Uita-te atent la tine? Daca esti in stare sa faci haz in astfel de situatii, esti un om fara de Dumnezeu.

Dar nu-i bai. Spun inca o data! Aveti grija daca aveti intre 40 si 60 de ani. Sistemul nu e interesat sa plateasca prea multe pensii. Asa ca o armata intreaga de oameni fara Dumnezeu e pusa in miscare pentru a asigura organe de calitate. O persoana odata ajuns in moarte cerebrala e o sursa de baini. Unii stiu si mint, altii nu stiu. O multime de oameni mor din aceasta cauza. Cautati tratamente naturiste. Iar cu stomatologia... mai usurel. Se poate sa fii si pregatit pentru moarte cerebrala si cu banii dati! Am zis-o!

Nu inteleg de ce esti asa de speriata. Traieste-ti ortodoxia ca si cum fiecare zi ar fi ultima. Cu patimile si cu pacatele proprii trebuie sa ne luptam nu cu dusmani inchipuiti, altfel ne indreptam spre paranoia.

suslik 08.05.2017 22:25:57

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 648178)
Voi încercați să discutați în continuare, cu argumente raționale, cu o persoană care este convinsă că i s-au implantat cipuri în măsele de către o conspirație a medicilor stomatologi și care la un moment dat scria că la Sinodul din Creta ar fi fost prezent un băiețel dubios care se poate să fie Antihristul.

Mult succes !!!

P.S. Antonia, parcă spuneai că îți ștergi contul ?

Pai ce, tu crezi in ce zice o sectara/schismatica?! Eram sigur ca nu se cara. Doar are misiune de la netesalatul de Savva.
Ala micu era Vitiate in trupul original. Ma astepta pe mine sa ii aduc niste humus si niste tzatziki, apoi urma sa jucam Mass Effect 3 cu Bartolomeu si Hierotheos.

GMihai 08.05.2017 22:38:25

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 648180)

Doamnă Antonia, cu tot respectul, vă lipsește o doagă.

P.S. De fapt, nu-i de loc o noutate, doar încercam să atrag atenția asupra acestui fapt celorlalți participanți la discuție. Mulțumesc că m-ați ajutat.

P.P.S. Pentru ceilalți: Doamna Antonia crede că oamenilor li se implantează, de către membrii unei rețele de crimă organizată formată din medici stomatologi (printre alții) cipuri în măsele, cu scopul de a-i aduce în moarte cerebrală pentru a li se preleva organe, și că dânsa a fost victima unei asemenea conspirații.

P.P.P.S. Acesta este nivelul intelectual al adepților sectei "nepomenitorilor". Nota bene.

simpllu 08.05.2017 22:47:57

Antonia, uite aici încă dovada unei minciuni: https://www.youtube.com/watch?v=p2tww-AVS6s&t=9m20s

Eu nu am primit nicio mărturisiere de credință împotriva ecumenismului și nici nu am cunoștință că toți românii au primit-o. Vulcănescu umblă cu cioara vopsită și încearcă să ducă discuția în direcția pe care o dorește.

antoniap 08.05.2017 22:52:02

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 648186)
Nu inteleg de ce esti asa de speriata. Traieste-ti ortodoxia ca si cum fiecare zi ar fi ultima. Cu patimile si cu pacatele proprii trebuie sa ne luptam nu cu dusmani inchipuiti, altfel ne indreptam spre paranoia.

De unde reiese ca as fi speriata?
Cat despre dusmani, fiecare e propriul sau dusman in maura in care face alegeri gresite de orice fel.

simpllu 08.05.2017 22:55:08

Dușmani ne sunt propiile patimi, nu cei închipuiți. În apropele, fie el eretic sau ateu, ar trebui să vedem chipul lui Dumnezeu.

suslik 08.05.2017 23:00:01

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 648190)
Antonia, uite aici încă dovada unei minciuni: https://www.youtube.com/watch?v=p2tww-AVS6s&t=9m20s

Eu nu am primit nicio mărturisiere de credință împotriva ecumenismului și nici nu am cunoștință că toți românii au primit-o. Vulcănescu umblă cu cioara vopsită și încearcă să ducă discuția în direcția pe care o dorește.

Vulcanescu e periculos, in felul lui: doar pentru ca a avut probleme cu Mitropolia Munteniei cind slujea in Romania, se razbuna acum la o scara publica si mare. Nu as vrea sa stau in cale unei asa creaturi...dar ma rog ca lucrarea infama a gastii de la Radeni sa inceteze!
P. S. Iti admir calmul fata de colega noastra. Eu as fi dat demult drumul la un val de obscenitati si sarcasme.

simpllu 08.05.2017 23:04:21

Trebuie să recunosc că mi-am ieșit din fire, mă intrigă la culme miciuna și imaginea falsă care se încearcă se creeze asupra părinților athoniți. :)

antoniap 08.05.2017 23:07:04

GMihai
Nu am ce discuta cu tine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:04:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.