Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Sabat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6243)

tricesimusquintus 07.01.2010 16:47:22

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 198030)
Sabat e si duminica(evrei 4:9).Odihna lumeasca e o preinchipuire a odihnei dumnezeiesti si ceresti,iar odihna duminicii(a Invierii) e aceasi cu odihna lui Dumnezeu, ceea ce sambata nu era ci doar o forma de odihna , insa nedesavarsita.

Iarăși siluiești Scriptura. În Evrei 4,9 apostolul Pavel nu vorbește de prima zi a săptămânii. Gândul că urmașii lui vor păzi păgâna zi dedicată soarelui i-ar fi frânt inima.

dani2004 07.01.2010 18:17:31

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198120)
Iarăși siluiești Scriptura. În Evrei 4,9 apostolul Pavel nu vorbește de prima zi a săptămânii. Gândul că urmașii lui vor păzi păgâna zi dedicată soarelui i-ar fi frânt inima.

Ma simt miscat de grija ta pentru Sfantul Pavel. Ce mai face?

tricesimusquintus 07.01.2010 18:41:21

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 198161)
Ma simt miscat de grija ta pentru Sfantul Pavel. Ce mai face?

Doarme în țărâna pământului "așteptând" fericita nădejde și arătarea slavei marelui Dumnezeu și Mântuitorului nostru Hristos Iisus (Tit 2,13).

Danut7 07.01.2010 20:02:10

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198120)

Nu cred ca ziua Invierii lui Iisus Hristos e o zi pagana.Ba din contra este sau ar trebui sa fie cea mai mareata zi pentru fiecare crestin.

Danut7 07.01.2010 20:04:08

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198175)
Doarme în țărâna pământului "așteptând" fericita nădejde și arătarea slavei marelui Dumnezeu și Mântuitorului nostru Hristos Iisus (Tit 2,13).

Pavel :
21. Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.
22. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege.
23. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Filip 1

hoinarul 08.01.2010 18:01:53

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 198208)
Nu cred ca ziua Invierii lui Iisus Hristos e o zi pagana.Ba din contra este sau ar trebui sa fie cea mai mareata zi pentru fiecare crestin.

Nu ziua este pagana ci ceea ce sarbatoriti, in realitate. Pe vremea Sfintilor Apostoli, aceasta zi era o sarbatoare pagana si se numea "ziua soarelui" (denumire ce sa mai pastreaza si astazi la germani sau englezi). Paganii deveniti crestini o pazeau. Apoi, ca sa para o sarbatoare crestina, i s-a schimbat numele. Si asa pazesti tu astazi "ziua soarelui" (dar cu alt nume).

In toata aiureala asta, Dumnezeu nu a avut nici un amestec. EL a binecuvantat si sfintit, inca de la facerea lumii, o singura zi din saptamana: ziua a saptea.

mihai07 08.01.2010 20:18:23

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 198588)
Nu ziua este pagana ci ceea ce sarbatoriti, in realitate. Pe vremea Sfintilor Apostoli, aceasta zi era o sarbatoare pagana si se numea "ziua soarelui" (denumire ce sa mai pastreaza si astazi la germani sau englezi). Paganii deveniti crestini o pazeau. Apoi, ca sa para o sarbatoare crestina, i s-a schimbat numele. Si asa pazesti tu astazi "ziua soarelui" (dar cu alt nume).

In toata aiureala asta, Dumnezeu nu a avut nici un amestec. EL a binecuvantat si sfintit, inca de la facerea lumii, o singura zi din saptamana: ziua a saptea.

vasinec tie trebuie sa iti desenam ca sa intelegi ca sarbatorim Invierea Domnului? Ce tot o dai inainte cu ziua soarelui? Te rog eu, lasa-mi impresia ca esti mai inteligent de atat si intelegi ceea ce ti-am repetat de atatea ori. Nu ma face sa cred ca nu prea te duce capul. Stii ca in aceasta zi a inviat Mantuitorul Hristos, si anume Duminica.

tricesimusquintus 08.01.2010 20:19:51

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 198209)
Pavel :
21. Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.
22. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege.
23. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Filip 1

Când Pavel a scris acele cuvinte era viu și nici nu se pregătea de moarte.

mihai07 08.01.2010 20:21:15

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198662)
Când Pavel a scris acele cuvinte era viu și nici nu se pregătea de moarte.

Oau ce raspuns. Practic nu ai spus nimic. Doar te-ai invartit in jurul cozii.

tricesimusquintus 08.01.2010 20:21:56

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198660)
vasinec tie trebuie sa iti desenam ca sa intelegi ca sarbatorim Invierea Domnului? Ce tot o dai inainte cu ziua soarelui? Te rog eu, lasa-mi impresia ca esti mai inteligent de atat si intelegi ceea ce ti-am repetat de atatea ori. Nu ma face sa cred ca nu prea te duce capul. Stii ca in aceasta zi a inviat Mantuitorul Hristos, si anume Duminica.

Mântuitorul a înviat în 16 Nisan, care din întâmplare în acel an cădea în prima zi a săptămânii. Iar aceasta nu se numea duminica.

mihai07 08.01.2010 20:26:52

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198664)
Mântuitorul a înviat în 16 Nisan, care din întâmplare în acel an cădea în prima zi a săptămânii. Iar aceasta nu se numea duminica.

Prietene nu conteaza numele...conteaza ziua in care a inviat. Inca o chestie...in lumea aceasta nimic nu e intamplator

dani2004 08.01.2010 20:27:01

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198664)

Si cum se numea?

tricesimusquintus 08.01.2010 20:31:17

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198665)
Prietene nu conteaza numele...conteaza ziua in care a inviat.

Dacă nu contează numele, și contează ziua în care a înviat, sărbătoriți-o logic pe data de 16 Nisan, adică o singură dată pe an. Că Hristos n-a înviat de 52 de ori anul acela, ci doar o dată!

tricesimusquintus 08.01.2010 20:32:09

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 198666)
Si cum se numea?

Se numea ziua întâia a săptămânii. Literal: ziua întâia de după Sabat.:58:

mihai07 08.01.2010 20:32:50

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198667)
Dacă nu contează numele, și contează ziua în care a înviat, sărbătoriți-o logic pe data de 16 Nisan, adică o singură dată pe an. Că Hristos n-a înviat de 52 de ori anul acela, ci doar o dată!

Pai daca mergem pe logica ta voi nu ar trebui sa mai sarbatori Sabatul
Voi ziceti ca sarbatoriti sabatul ca Dumenzeu a binecuvantat sambata si a sfintit-o...si s-a odihnit aunci. Voi acum de ce il mai sarbatoriti in fiecare saptamana?

tricesimusquintus 08.01.2010 20:37:53

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198669)
Voi ziceti ca sarbatoriti sabatul ca Dumenzeu a binecuvantat sambata si a sfintit-o...si s-a odihnit aunci. Voi acum de ce il mai sarbatoriti in fiecare saptamana?

Pentru că evenimentul sabatului era încadrat în săptămână (prima săptămână), în cununând-o.

mihai07 08.01.2010 20:39:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198672)
Pentru că evenimentul sabatului era încadrat în săptămână (prima săptămână), în cununând-o.

te rog eu raspunde la intrebare nu ma lua cu ocolisuri

tricesimusquintus 08.01.2010 20:41:48

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198669)

Pentru că așa cere porunca a IV-a a Decalogului. Ea nu cere sfințirea duminicii, ci a sâmbetei.

mihai07 08.01.2010 20:43:33

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198676)
Pentru că așa cere porunca a IV-a a Decalogului. Ea nu cere sfințirea duminicii, ci a sâmbetei.

pai tu cumva ai iesit din robia egiptenilor?

hoinarul 08.01.2010 20:43:34

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198660)

Nu sarbatoriti nici o inviere. De altfel, invierea Domnului Iisus Hristos nu are nici o semnificatie pentru voi. Va credeti "nemuritori" si nu aveti nevoie de inviere.

Invierea a devenit doar un pretext pentru a pazi ceea ce Dumnezeu nu a randuit. Cautati astfel sa-L faceti partas pe Mantuitorul la ceva ce EL nu a hotarat.

Totusi, sa admitem ca sarbatoriti invierea, in prima zi asaptamanii. Foarte bine. Dar, cine va impiedica sa respectati ceea ce Dumnezeu a binecuvantat si sfintit? Adica,sa paziti ziua a saptea ca zi de odihna inchinata Domnului.

mihai07 08.01.2010 20:47:34

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 198678)
Nu sarbatoriti nici o inviere. De altfel, invierea Domnului Iisus Hristos nu are nici o semnificatie pentru voi. Va credeti "nemuritori" si nu aveti nevoie de inviere.

Invierea a devenit doar un pretext pentru a pazi ceea ce Dumnezeu nu a randuit. Cautati astfel sa-L faceti partas pe Mantuitorul la ceva ce EL nu a hotarat.

Totusi, sa admitem ca sarbatoriti invierea, in prima zi asaptamanii. Foarte bine. Dar, cine va imTpiedica sa respectati ceea ce Dumnezeu a binecuvantat si sfintit? Adica,sa paziti ziua a saptea ca zi de odihna inchinata Domnului.

Dar ce hotarat esti vasinec. ne spui tu noua ce sarbatorim si ce nu, cand tu nici macar nu cunosti ce ai parasit. Esti tare n-am ce zice. Chiar te credeam mai inteligent. Eu zic sa te abtii sa mai aberezi.
Mai citeste si tu Noul Testament din cand in cand

hoinarul 08.01.2010 20:56:51

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198679)
Dar ce hotarat esti vasinec. ne spui tu noua ce sarbatorim si ce nu, cand tu nici macar nu cunosti ce ai parasit. Esti tare n-am ce zice. Chiar te credeam mai inteligent. Eu zic sa te abtii sa mai aberezi.
Mai citeste si tu Noul Testament din cand in cand

Te superi daca iti sugerez sa sarbatoresti ceea ce Dumnezeu a binecuvantat, a sfintit si a lasat ca porunca (prin exemplul Sau si prin scrierea in piatra) sa fie pazit? Ma refer la ziua a saptea.

Tu pui in schimb ceva ce Dumnezeu nu a binecuvantat, nu a sfintit si nu a poruncit. Ma refer la ziua intaia.

"Caci dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui."(1 Ioan 5:3- este din Noul Testament).

mihai07 08.01.2010 21:00:04

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 198683)
Te superi daca iti sugerez sa sarbatoresti ceea ce Dumnezeu a binecuvantat, a sfintit si a lasat ca porunca (prin exemplul Sau si prin scrierea in piatra) sa fie pazit? Ma refer la ziua a saptea.

Tu pui in schimb ceva ce Dumnezeu nu a binecuvantat, nu a sfintit si nu a poruncit. Ma refer la ziua intaia.

"Caci dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui."(1 Ioan 5:3- este din Noul Testament).

mai citeste in urma pe acest thread...gasesti tot ce ai nevoie referitor la acest subiect. chiar simti nevoia sa reiau ce ti-au spus si ceilalti forumisti?

Danut7 08.01.2010 21:02:11

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 198678)

Totusi, sa admitem ca sarbatoriti invierea, in prima zi asaptamanii. Foarte bine. Dar, cine va impiedica sa respectati ceea ce Dumnezeu a binecuvantat si sfintit? Adica,sa paziti ziua a saptea ca zi de odihna inchinata Domnului.

Dumnezeu nu a sfintit si nici binecuvantat sambata, aberatii...

Danut7 08.01.2010 21:06:57

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 198683)

Care sunt poruncile lui Hristos;a poruncit el tinerea sambetei?Nu.Hristos si ucenicii au dezlegat sambata aduti aminte de versetele astea maine la seacta la adunare saducheule:

Ioan 5:18 Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.

Ioan 9:16 Deci ziceau unii dintre farisei: Acest om nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ține sâmbăta. Iar alții ziceau: Cum poate un om păcătos să facă asemenea minuni? Și era dezbinare între ei.

Matei 12:1 În vremea aceea, mergea Iisus, într-o zi de sâmbătă, printre semănături, iar ucenicii Lui au flămânzit și au început să smulgă spice și să mănânce.

hoinarul 08.01.2010 21:08:05

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 198686)
Dumnezeu nu a sfintit si nici binecuvantat sambata, aberatii...

Ai tu o problema. Dar, cred ca esti de acord ca "Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o"(Facerea 2:3). Acum ramane sa cercetezi tu care este aceasta zi. Dar, sa nu spui ca este duminica, pentru ca intri in conflict cu invataturile ortodoxe.

Danut7 08.01.2010 21:10:11

Singura zi a saptea care este in deplinatate a zilei a saptea este duminica.

Danut7 08.01.2010 21:11:31

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 198689)
Ai tu o problema. Dar, cred ca esti de acord ca "Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o"(Facerea 2:3). Acum ramane sa cercetezi tu care este aceasta zi. Dar, sa nu spui ca este duminica, pentru ca intri in conflict cu invataturile ortodoxe.

Da, adica duminica.Suckere sambata nu a adus odihna citeste scriptura, mai bine tatueaza-ti pe pleoapa versetu ca poate iti revii la realitate. (Evrei 4:8)

hoinarul 08.01.2010 21:12:59

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 198688)
Ioan 5:18 Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare,

Ioan 9:16 Deci ziceau unii dintre farisei:

Iudeii si fariseii sunt mentorii tai.

Am mai discutat aceste probleme de multe ori. Domnul Iisus Hristos a dezlegat (nu desfiintat) si pazit ziua sambetei, intr-un mod care nu placea iudeilor si fariseilor. La fel pazim si noi aceasta zi. Si acest lucru nu place "fariseilor" din zilele noastre.

Danut7 08.01.2010 21:17:21

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 198694)
Iudeii si fariseii sunt mentorii tai.

Am mai discutat aceste probleme de multe ori. Domnul Iisus Hristos a dezlegat (nu desfiintat) si pazit ziua sambetei, intr-un mod care nu placea iudeilor si fariseilor. La fel pazim si noi aceasta zi. Si acest lucru nu place "fariseilor" din zilele noastre.

Din contra iudeii si fariseii erau infierbantati in tinerea sambetei si nu au vazut odihna adevarata care era in mijlocul lor de umbrisoara lor sambateasca.

Hristos a desfiintat sambata , ca de altfel toate umbrele.Sambata era o umbra a duminicii.Sambata reprezinta eliberarea dintr-o robia Egiptului (pamanteasca) umbra eliberarii din robia(spirituala) a pacatului si a mortii, care este duminica.Hristos a desfiintat sambata ia mai citeste pentru a o suta oara Evrei 4:7 DUMNEZEU HOTARESTE DIN NOU O ZI.Deschide ochii, traiesti intr-o deziluzie si o secta imputita.

hoinarul 08.01.2010 21:18:11

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 198690)
Singura zi a saptea care este in deplinatate a zilei a saptea este duminica.

Si, cand a devenit duminica ziua a saptea? Ca pe vremea Domnului Iisus Hristos ziua a saptea era sambata. O spune Sfanta Scriptura (traducerea ortodoxa):

"Dupa ce a trecut sâmbata, când se lumina de ziua întâi a saptamânii (Duminica), au venit Maria Magdalena si cealalta Marie, ca sa vada mormântul."(Matei 28:1)

Danut7 08.01.2010 21:19:33

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 198697)
Si, cand a devenit duminica ziua a saptea? Ca pe vremea Domnului Iisus Hristos ziua a saptea era sambata. O spune Sfanta Scriptura (traducerea ortodoxa):

"Dupã ce a trecut sâmbãta, când se lumina de ziua întâi a sãptãmânii (Duminicã), au venit Maria Magdalena si cealaltã Marie, ca sã vadã mormântul."(Matei 28:1)

Este singura zi care poate fi asimilata cu Odihna lui Dumnezeu, ca sambata nu a adus odihna lui Dumnezeu, era doar o umbra...

tricesimusquintus 08.01.2010 22:02:20

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198677)
pai tu cumva ai iesit din robia egiptenilor?

Da, eu am ieșit din robia egiptenilor. Am lăsat în urmă Egiptul păcatului cu închinarea la zeul soare în ziua soarelui. Tu nu ai de gând să renunți la acele lanțuri?

Danut7 08.01.2010 23:14:56

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198723)
Da, eu am ieșit din robia egiptenilor. Am lăsat în urmă Egiptul păcatului cu închinarea la zeul soare în ziua soarelui. Tu nu ai de gând să renunți la acele lanțuri?

Daca ai fi iesit , ai fi tinut si tu ziua lui Dumnezeu , Duminica , ziua dezrobirii din Egiptul pacatului.Tu esti ala captiv in legi absurde si pamantesti , in umbre si in smochinul blestemat.Tu inca esti in Egiptul pacatului , caci nu crezi in Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.Din pacate sambata ta blestemata , nu e a nici uneia din dezrobiri, ci a robirii lui White.

mihai07 09.01.2010 14:10:27

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198723)

dar cine ti-a spus tie ca ma inchin zeului soarelui? ai inceput si tu ca vasinec sa aberezi? vezi ca alcoolul excesiv dauneaza grav sanatii. ar fi cazul sa lasi bautura

tricesimusquintus 09.01.2010 14:26:21

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198854)
dar cine ti-a spus tie ca ma inchin zeului soarelui? ai inceput si tu ca vasinec sa aberezi?

Răspunsul era pentru Danut7, nu știu cum se face că te-ai autosesizat...

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198854)
vezi ca alcoolul excesiv dauneaza grav sanatii. ar fi cazul sa lasi bautura

De când am devenit adventist nu am mai folosit alcool.

mihai07 09.01.2010 14:31:25

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198858)
Răspunsul era pentru Danut7, nu știu cum se face că te-ai autosesizat...

De când am devenit adventist nu am mai folosit alcool.

vezi ca alcoolul te face sa nu mai vezi bine. in acel raspuns m-ai citat pe mine.
si mai spui ca nu mai folosesti alcool

tricesimusquintus 09.01.2010 14:34:40

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198859)
vezi ca alcoolul te face sa nu mai vezi bine. in acel raspuns m-ai citat pe mine.
si mai spui ca nu mai folosesti alcool

Ai dreptate, pe bună dreptate te-ai autosesizat:3: Cât despre alcool, rămâne cum am scris.

almaris 09.01.2010 15:11:44

Citeam lungile voastre comentarii cu privire la tot felul de probleme teologice, eu personal am ajuns sa cred ca odata ajunsi in imparatia lui Dumnezeu, parerile acestea teologice se mai pot schimba pentru ca il vom avea acolo pe insusi Domnul care sa ne lamureasca cu privire la unele aspecte, insa caracterul este ceva ce nu se mai schimba fiind un domeniu in care nici Dumnezeu nu-si permite sa intervina, lasandu-l pe om sa decida cum vrea sa traiasca. Putem trai frumos unii cu altii chair avand conceptii diferite, trebuie numai sa vezi atitudinea Mantuitorului in lucrarea Sa si vom ajunge cu totii la aceeasi concluzie

tricesimusquintus 09.01.2010 20:35:57

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 198874)
Citeam lungile voastre comentarii cu privire la tot felul de probleme teologice, eu personal am ajuns sa cred ca odata ajunsi in imparatia lui Dumnezeu, parerile acestea teologice se mai pot schimba pentru ca il vom avea acolo pe insusi Domnul care sa ne lamureasca cu privire la unele aspecte, insa caracterul este ceva ce nu se mai schimba fiind un domeniu in care nici Dumnezeu nu-si permite sa intervina, lasandu-l pe om sa decida cum vrea sa traiasca. Putem trai frumos unii cu altii chair avand conceptii diferite, trebuie numai sa vezi atitudinea Mantuitorului in lucrarea Sa si vom ajunge cu totii la aceeasi concluzie

Mare dreptate ai...

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:22:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.