![]() |
Buna ziua
Numele meu este Ionut Rus, sunt dezvoltator software, am 28 de ani si sunt umanist/newage (nu imi place conotatia cuvantului ateu, deci n-o folosesc). Sunt aici pentru a-mi exprima parerea de ce eu cred ca scoaterea religiei din scoli si din viata publica in general este normala si de bun simt. Va rog cititi doar daca puteti sa va tineti mintea deschisa si sa vedeti realitatea si prin alti ochi decat ai vostri.
1) Romania este stat laic. Nu are voie sa finanteze sau promoveze sau sa avantajeze cumva vreun anume cult. Profesorii de religie insa sunt platiti din bugetul de stat, din impozite stranse atat de la crestini cat si de la atei/musulmani/etc. Iar asta nu e corect fata de noi restul, nu credeti? Aveti credinta voastra, finantati-o singurei. 2) Crestinii sunt majoritari cam oriunde, intelegem asta, dar si voi trebuie sa intelegeti ca doar pt ca suntem o minoritate, nu suntem de ignorat/calcat in picioare pentru voi. Asta inseamna ca exista si copii care merg la scoala care NU sunt crestini sau NU au hotarat inca ce sunt si asta e dreptul lor. Ei n-au nevoie sa vada icoane si sa auda propaganda ortodocsa. Nu blamez crestinismul, dar va rugam nu ni-l bagati pe gat! 3) De ce lasam copiii oricat timp au nevoie sa-si aleaga un partener pentru viata si totusi il fortam de la botez intr-o religie? Daca iubim copiii, asa cum propriul vostru Mantuitor va indeamna, lasati-i sa aleaga singuri si sa invete singuri despre ce Dzeu vor, daca vor. Nu exista nici o justificare sa faci rau, nici macar in numele binelor. Altfel, e ipocrizie. 4) Poate cel mai important argument este faptul ca la varsta la care copiii merg la scoala, ei sunt preprogramati sa asimileze informatii, nu au inca o capacitate de filtrare proprie formata. Sper ca macar cu atat suntem de acord. Si atunci orice informatie primita la acea varsta ii va ramane ca adevar absolut in cap si cand va creste si va fi necesar un caracter puternic si o inteligenta peste medie ca sa ajunga vreodata sa isi puna intrebari despre adevarurile absolute aflate in copilarie. Practic, asta se numeste indoctrinare de mici. Si poate nu e intentia voastra, poate voi vreti de fapt sa-i ajutati de mici, fiind siguri ca modul vostru de viata e unicul corect. Dar daca gresiti? Lasati copiii sa aleaga pentru ei, e un drept fundamental pe care il incalcati flagrant si sunteti atacati pentru asta de umanisti. Iisus Hristos a spus "Lasati copiii sa VINA la mine" nu a spus "luati-i pe mici de sus si invatati-i poezia". Va multumesc pentru atentie |
Ionut, exista o vreme pentru toate. O vreme in care religia sa se studieze in scoli, o vreme in care sa fie exclusa din sistemul de invatamant obligatoriu. Exista toate sansele ca in anii care vor urma sa ai satisfactia ca aceasta sa fie scoasa "din scoli si din spatiul public", dupa cum iti doresti.
Dar ma intreb cui foloseste? Vor ramane mult mai multi bani la buget, minoritatile nu vor continua sa se mai simta discriminate, elevii vor deveni dintr-o data mai luminati, omul isi va alege "dumnezeul" care i se potriveste precum alege o pereche de pantofi? Daca excluderea orei de religie si a insemnelor religioase din institutii ar rezolva niste probleme reale, concrete, si nu unele imaginare, atunci as fi pentru. Dar mi se pare ca ne amagim. Sunt multi elevi care nu concep religia ca pe o disciplina de studiu si nici adevarurile de credinta nu le considera notiuni de cultura generala. Dar nu pentru ca nu ar fi demne de acest statut, ci pentru ca sunt infinit mai mult decat atat. Prin unii ca acestia credinta va dainui indiferent de vremurile care vor veni. |
:)
Citat:
Da, vor ramane mai multi bani la buget. E simpla matematica: Daca ai X cheltuieli la bugetul de stat si tai din ele Y(salariile preotilor si ale profesorilor de religie, contributiile statului la bor, etc), bineinteles ca vei avea mai multi bani la buget decat daca nu tai Y. Matematica elementara. Eu ca minoritate ma voi simti mai putin discriminat si mai liber sa-mi exersez proprile optiuni si credinte, fara a fi impins in propriile voastre idei. Faci o comparatie proasta cu o pereche de pantofi. In ce fel e Dumnezeul tau similar cu o pereche de pantofi de faci aceasta comparatie? In alta ordine de idei, nu asa iti alegi Dumnezeul, asa cum ai intuit si tu prin ironia ta prost aleasa. Il alegi studiind, avand experiente de viata si judecand si filtrand singur pt tine ce sa crezi si ce nu. Asta se numeste libertate domnul meu. Si in cele din urma, cui ii va folosi? Copiilor! Va garantez ca o astfel de masura va produce elevi mai inteligenti, mai educati. Dar asta doar daca nu le mai atacati de mici capacitatea de filtrare inainte sa apuce macar sa se dezvolte. Daca sunteti siguri ca asta e drumul cel bun, de ce va e frica sa-l lasati in pace cu orice povesti de religie pana se face mare? Oare nu va e teama ca daca se desteapta nu mai poate crede o poveste care ii aminteste de basmele lui Ispirescu? |
Nu ar fi bine sa scoata religia din scoli. Majoritatea lucrurilor despre religie le-am invatat la scoala la orele de religie, si nu acasa de la parinti. Imi amintesc ca profesorul de religie era profesorul meu preferat dearece incerca sa se apropie de sufletele noastre si nu doar sa isi predea materia, noi sa invatam si sa ne asculte ca sa ne puna note. Imi placea ca dorea ca ora lui sa nu fie considerata plictisitoare si o aborda in asa fel in cat sa fie toata lumea atenta si in acelasi timp sa si invatam ceva...
|
Citat:
Paradoxal, traim vremurile cand majoritatile de orice fel, vor trai sub tirania minoritatilor. Nu ma indoiesc de faptul ca daca astazi se gasesc argumente pentru excluderea religiei din scoli si insemnelor religioase, maine se vor gasi "minti luminate" care sa gaseasca argumente pentru prigonirea si exterminarea crestinilor. Istoria recenta, prin comunism, ne confirma acest aspect. Dar, de nimic nu ne temem, credinta va dainui. |
ionut rus
Marius,
Nu incearca nimeni sa va extermine. Cel putin nu eu. Si de ce ma faci tiran? Pt ca nu accept ce iei tu de bun? E dreptul meu. Asa cum e dreptul meu sa vreau ca banii din impozitul meu ce se duc catre cultul vostru sa fie redirectati catre o casa de copii sau un spital. Nu inteleg de ce vi se pare normal sa platim toti pt cultul vostru. O sa razi, dar si eu sunt spiritual(doar ca nu cred in Biblie/crestinism/religie) dar imi exercit acest drept in intimitatea mea acasa. Nici nu am nevoie sa bat clopote sa plang dupa atentie, nici de o cladire pompoase umpluta de aur ca sa intru in legatura cu partea mea mistica. Eu nu deranjez pe nimeni cu ce fac. Si totusi sunt facut tiran de cei ce ne provoaca suferinte de secole. Da, ne provocati suferinte cand ne judecati pt ce credem, cand ne excludeti sau ne etichetati anormali, deviati, bolnavi. Si asta contravine crezului vostru si va face cei mai mari ipocriti. Tot ce ma intereseaza e: - religia sa fie practicata voluntar, in intimitate, fara sa deranjezi restul lumii - religia sa fie aleasa nu impusa unor copii care nu stiu inca nimic - religia sa se autofinanteze si sa restitutie toate donatiile primite de la stat, sunt bunuri si valori care apartin poporului roman care e chiar la ananghie acum si ar avea nevoie de fiecare cent. Daca biserica e sfanta si ajuta, sa isi cedeze enormele averi saracilor. - religia sa nu mai fie discriminatorie Ti se pare vreuna din rugamintile mele de mai sus de moralitate indoielnica sau o practica proasta sau vreo intentie rea? Aveti sansa sa ne lasati in pace pe restul si sa va vedeti fericiti de felul vostru de a fi, noi nu mai bagam daca ne lasati in pace. Faceti asta sau suportati consecintele, caci nu ne vom lasa condusi si calcati in picioare de nimeni :) |
@ionutr: esti genul ala de persoana care nu se declara religioasa, dar se declara "spirituala"? Ca din bullshitul ala cu "umanism/new age" asta inteleg. Ne-ai spus ce doresti, poate ne spui si cam cum vezi tu lumea inainte sa dai cu lista de pretentii in populatia forumului.
|
Citat:
|
ionut rus
Citat:
Si sa ne intelegem: n-am nici o pretentie de la voi sau orice altcineva, aia nu e o lista de pretentii de la voi pentru ca nu sunteti voi in masura sa mi le acordati sau nu, nu sunteti nici un fel de autoritate asupra drepturilor omului. Este o lista de lucruri normale conform oricarei constitutii si legislatii, inclusiv cerei sub a carei incidenta intram si noi. Religia trebuie sa fie o optiune personala si niciodata un criteriu de filtrare sau prietenie intre oameni. Eu(si nu sunt singurul) voi lupta pana la ultimul suflu impotriva abuzurilor facute de religie(de orice fel, n-am nici un fel de preferinta). Ma voi opri doar in ziua in care opriti clopotele, va platiti singuri facturile, lasati copiii sa isi aleaga singuri soarta si admiteti ca Romania NU este un stat crestin-ortodox, ci laic. Intelegeti gresit notiunile de majoritate si drepturile omului. |
Citat:
|
Citat:
Ionut,nu esti singur,mai gandesc si altii asa,(eu,de exemplu).E trist ca suntem putini,dar asta e,intotdeauna cei mai multi care gandeau intr-un anumit fel au crezut ca adevarul e de partea lor,aducand ca argument(constient sau inconstient) faptul ca sunt MULTI! Subscriu cu toata convingerea la ideea ca cei ce vor biserici si temple,sa si le faca DIN BANII LOR!Copilului meu ii citesc eu Biblia acasa(sau il pun s-o citeasca,daca vrea) si-l las sa-si puna intrebari si sa gandeasca,(raspunzandu-i ce si cat stiu)nu-l spal pe creier invatandu-l cum se face corect crucea,cum se tine post,spovedanie,impartasanie, si alte ritualuri apartinatoare cultului crestin- ortodox.Cine vrea sa-i invete treburile astea pe copiii lui n-are decat,dar nu ni le bagati pe gat in scoli,intr-un cadru institutionalizat! |
pai fii atent
Citat:
1) Nu e un ton primitor. Daca esti crestin, invata sa iti cinstesti oaspetele. 2) Caut contact cu a voastra comunitate. Incerc astfel sa comunic o realitate greu de imaginat din interiorul grupului, incerc sa apelez la natura buna a acestor oameni(sunt convins ca majoritatea sunt crestini din intentii BUNE) poate capat niste intelegere de cat de greu e sa NU fii crestin in mijlocul crestinilor si ii rog numai sa vada 2 minute lumea prin ochii mei. Apoi, fiecare cu vointa, inima si mintea lui. |
Citat:
Este curios ce spuneți. Mie mi se pare că e greu să fiu creștin în mijlocul ateilor și păgânilor. Să vedeți ce greu e să îi educi pe cei mici în Cristos și să îi pregătești zilele acestea pentru întâmpinarea Nașterii Domnului, într-o lume în care cei mici vorbesc despre cadouri, iar cei mari despre porc. Fiindcă în lumea împărțită între atei și păgâni în care trăiesc eu, Crăciunul nu înseamnă deloc ziua onomastică a regelui nostru, ci asta înseamnă: porc și cadouri. |
Doar pt Dvs
Citat:
Dvs ce faceti nu e cu nimic diferit de inregimentarea facuta de Hitler: luati de mici, invatati principiile lui(sau ale voastre), la 15-16 ani erau deja gata de lupta. La fel si mini-fanaticii vostri de maine. Va rugam, dati-le o sansa copiilor sa faca singuri aceasta alege, incetati sa fiti tirani fascisti in numele "binelui". Ideile nu se IMPUN altora, cu atat mai putin copiilor vostri pe care aveti pretentia ca ii iubiti. Si daca voi credeti ca : - botezandu-l fara sa-l intrebati cand abia a venit pe lume - invatandu-l de Dzeu la o varsta la care nu poate intelege - trimitandu-l la o scoala unde se preda religie de timpuriu - speriandu-l cu Iadul si consecintele pacatului ... daca voi credti ca prin cele de mai sus NU va impuneti ideile si de fapt il lasati sa aleaga, va rog re-examinati unde exact e punctul in care el alege. Ce ziceti crestinilor, ne demonstrati si noua ca sunteti oameni buni? Lasati copiii in pace. |
Citat:
Voi, aveți grijă de copiii voștri, iar noi vom avea toată grija față de ai noștri. |
Citat:
Poți să-mi spui, stimate domn, ce libertate de alegere are elevul în școală când singura teorie veritabilă și autentică este prezentată ca fiind "înălțarea" cu cinste a unora din maimuțe, sau mai nou, din primate? (NU intru în detalii cu privire la evoluție, bacterii apărute din nimic sau din nu știu ce supe anorganice, rețin doar ultima fază a evoluției.) Și apropos, cine ești tu, frate, să impui cuiva să nu facă religie dacă el dorește să o facă? Nimeni nu a obligat să facă religie pe unul care nu vrea să o facă. Vezi-ți de religia ta epigonă a unei religii orientale, prost înțeleasă și asimilată de către cei care scriu mai mult decât citesc (sau crezi că ceea ce spui mai jos este ceva original care vine din cultura ta?): Citat:
De ce un copil creștin s-ar numi îndoctrinat (fanatic) și un copil ateu ar fi un iluminat? Fiindcă primul ar avea conștiința de ființă unică, scop al creației divine, și celălalt s-ar considera o primată? Fanatici există și printre adepții "constiintei cosmica comuna", atei sau nu / sau un soi de toate soiurile / cu toate și cu nimic / cu toți și cu nimeni, de pildă, dumneata. |
:)
Citat:
Pentru ca primul crede intr-o minciuna, al doilea a invatat etica adevarului domnul meu. Si nu se considera nimeni o primata domnule. Numai bine. Nu va obositi sa-mi raspundeti cu mintea incuiata va rog. |
Citat:
”Dacă noi am evoluat din maimuțe, de ce maimuțele din ziua de azi nu se transformă în oameni.” Păcat că la vârsta aia nu am avut cunoștințele necesare ca să îi răspund la întrebare. Cât despre topic, era și cazul ca această doctrină să fie scoasă. Uitați-vă la elvețieni. O țară seculară unde peste 90% din populție nu crede în nici un dumnezeu(atei). O duc mai prost decât noi și sunt mai sălbatici așai? |
Domnule Mihnea
Citat:
Dar eu va garantez ca nu e scopul meu sa conving pe nimeni, adult sau copil, despre corectitudinea religiei sau a teoriei evolutiei sau alte teorii. Pentru ca eu am discernamantul sa inteleg ce inseamna o TEORIE si sa nu tratez axiomatic ceva (de 2000 de ani) nedemonstrat. Si atunci de ce va e teama? Oare nu e teama ca daca sunt lasati sa gandeasca, POATE(nu zic sigur), POATE vor ajunge sa va contrazica ? Ceea ce v-ar lovi in credinta?(a se citi orgoliu). Nu sunteti de acord cu evolutionismul? Nici nu trebuie, nu insista nimeni sa va schimbe gandirea. Dar nu veti mai prosti copiii, s-a terminat cu asta, sa fie clar. Suntem multi si am capatat voce si nu ne vom opri pana nu veti respecta dreptul copiilor nostri(si ai vostri) de a NU fi indoctrinat. Asa cum NU le povestiti la 5 ani de PSD si PDL si n-aveti o pretentie sa aleaga o culoare politica, asa cum nu sunt in stare sa aleaga un partener de viata la 5 ani sau ce meserie le va place ... exact la fel nu au maturitatea si discernamantul sa inteleaga ce ii invatati voi acolo. Le distrugeti inteligenta si capacitatea de filtrare si este procedeul principal prin care crestinismul isi mentine majoritatea de care se lauda. Pai normal ca daca de mici ii faceti de cap, la maturitatea vor fi crestini ca voi si veti urla "uite ce multi ne-am dat noi seama ca e bine asa". Dar e o minciuna. Mai corect ar fi "uite pe cine am lucrat de mici". Sunteti o banda de gangsteri spirituali care impingeti drepturile omului in fata de fiecare daca cand va convine si le calcati in picioare pentru noi restul in numele mantuitorului vostru. Ipocriti, mincininosi, dezaxati de realitate! |
scurta precizare
Citat:
,,The point on the right is a 'no point' or else a call for the revision of the debate topic and definition to say 'secular' where it says 'Atheist'. As there is no such thing as an 'Atheist' Country. Or maybe 'atheist-friendly' for example Switzerland where most people believe in a life force that they do not call God; while not being strictly against the concept,idea or existence of God. Switzerland is the neutral country of neutral countries and her tolerance of different faiths/non-faiths, people, cultures and so forth as well as the tolerance evident in other countries that accommodate and boast of high Atheist populations; can account for both high reported atheist factions and for a general sense of peace.That is to say, neutrality and tolerance can be a common cause for peace and reported Atheism(people are not afraid to voice uncommon views). While the two effects though correlated do not necessarily pose a causal relationship. " In plus,in Elvetia,in 2009,autoritatile au reactionat sec in domeniul publicitatii ateiste: ,,A bus advertising campaign initiated by atheists in Britain with the message, “there’s probably no God,” would be banned in many cities in Switzerland, including Geneva and Lausanne.". Posibil ca printre cei care s-au opus sa se numere si rude ale Garzii Elvetiene. :71: Rugaminte:sa-mi lasati si mie,pentru informare,o sursa(pentru Elvetia) referitoare la ,,90% din populție nu crede în nici un dumnezeu"(in cazul in care situatia s-a schimbat fata de 2005).Multumesc. |
Ce sursă, domnule ? Ideea că o afirmație mai trebuie să aibă și susținere științifică le scapă ateiștilor. Ca să ajungi să declari că 90 % din leagănul calvinismului nu crede în niciun Dumnezeu trebuie să nu ai organ pentru a vedea realitatea. Adică, să fii ateu îndoctrinat.
|
Citat:
,,With over three million adherents, the Roman Catholic Church is the majority in Switzerland and is obviously extremely well-represented throughout the country. It is the dominant religion in the rural cantons and the cities that experienced a wave of immigration from Southern Europe in the 1970s.Today, Roman Catholicism has regained its predominant position. Three million Catholics, i.e. 46% of the population, are present in all the cantons. The Catholic Church benefited from a strong immigration wave from Southern Europe in the seventies. In 1970, 50% of the population was Catholic. This figure has lowered by reason of the new religious streams in Switzerland (Muslim, Orthodox, etc.). In 1990, 736,000 Roman Catholics were of foreign nationality, or, one out of four Catholics. This rate is significantly higher than what can be observed for the Protestant group (only 140,000 are of foreign nationality, i.e. 3.2% of Protestants). Parallel to this, it is observed that there are many more Catholics in the under 40-age range. The stronger presence of foreigners among Catholics clearly influences these differences. Catholics are the majority in the rural cantons and in cities that experienced a high level of immigration from Southern The Protestant Church is the second largest in the country, grouping over 2.7 million people. Switzerland plays a central part in the history of Protestantism, with Zwingli and Calvin contributing largely to the international cultural influence of their homeland.Bern is the only canton that has retained a strong Protestant majority (72.2%). Then follow the cantons of Glarus, Thurgau, Vaud, Neuchâtel, Zurich, Basle-Country, Schaffhouse and Appenzell Outer-Rhodes, where the Protestant majority stands at round about 50%, while the Catholics represent only about a third of the population. The cantons of St Gallen, Graubünden, Geneva, Aargau and Solothurn reveal a dual denomination tendency with a relative majority of Roman Catholics. Finally, Basle-City represents an atypical case, since no one religion groups together over a third of the population. For almost two centuries now, Switzerland - and particularly the Lake Geneva area - has welcomed many Orthodox Christians, mainly Russians. The number of adherents has more than tripled in the last 20 years, totaling 1% of the present-day Swiss population.The number of Orthodox Christians and Eastern Christians has significantly increased over the last 30 years, with over 70,000 followers, or 1% of the Swiss population (three times as many as 20 years ago). This growth is clearly the result of immigration. The majority (78.7%) of foreign adherents to the Orthodox and Eastern Christian Churches in Switzerland are from Eastern Europe. A number of important Jews live in Switzerland, in the German- and French-speaking regions alike. Most of the big cities have a Jewish community that is organized in institutions and has a well-developed infrastructure. Over 150,000 people belong to a Swiss Muslim community. Switzerland, and Geneva in particular, is often associated with emirs and other sheiks who enjoy sumptuous palaces, stroll along the harbor in the shade of the fountain and buy out the luxury shops." Sa asteptam totusi cifrele pe care se bazeaza aceea argumentatie.PS:sunt fan al Swiss Guards.I-am vazut live. |
Am încurcat Elveția cu Suedia, dar nu are importanță.
Poftim citat să te convingi: In Europe, the estimated percentage of atheists, agnostics and other nonbelievers in a personal god ranges as low as single digits in Poland, Romania, Cyprus, and some other countries, and up to 85% in Sweden (where 17% identify themselves as atheists), 80% in Denmark, 72% in Norway, and 60% in Finland. Poftim și link la informație: http://en.wikipedia.org/wiki/Atheism |
Citat:
,,In the Eurostat survey, 23% of Swedish citizens responded that "they believe there is a God", whereas 53% answered that "they believe there is some sort of spirit or life force" and 23% that "they do not believe there is any sort of spirit, God, or life force". This, according to the survey, would make Swedes the third least religious people in the 27-member EU, after Estonia and the Czech Republic." Anyway,in Scotia,in cadrul Festivalului de Arte Culturale de la Edinburgh,au fost ample dezbateri pe tema ,,Poate ateismul sa salveze Europa?".Pentru cauza(impropriu spus) ateista a pledat: Cristopher Hitches (political observer, journalist, and literary critic. Educated at Oxford and Cambridge) iar impotriva lui a pledat: John Lennox(Professor in Mathematics at the University of Oxford and Fellow in Mathematics and Philosophy of Science at Green Templeton College, University of Oxford. He holds doctorates from Oxford (D.Phil.), Cambridge (Ph.D.), and the University of Wales (D.Sc.) and an MA in Bioethics from the University of Surrey.) Intro discutiilor aici .S-au laut in considerare inclusiv studii de tipul celor ale lui Michael Martin,au fost si pareri extrem de critice la adresa ateismului,precum acesta ,,Ipocrizia moralei ateiste"insa nu ar trebui sa va mire pentru ca inclusiv in USA,tara tuturor posibilitatilor,in mediul academic(University of Minnesota-Penny Edgell, associate professor of sociology),cu privire la ateism,s-au ajuns la concluzii surprinzatoare precum ,,Atheists identified as America's most distrusted minority" My point is:situatia implica mai multe aspecte.Ideea de baza si decenta ar fi(nu ma refer la dvs)sa nu critici ceva pina nu incerci macar sa studiezi ceea ce contesti.Fundamentalismul nu este obligatoriu o componenta a indivizilor care au convingeri religioase. |
Citat:
Niciodată nu am criticat ceva fară să mă informez mai întai despre ce este vorba. |
Citat:
Dar să punem alături ceea ce afirmați dv, și anume că: "Uitați-vă la elvețieni. O țară seculară unde peste 90% din populție nu crede în nici un dumnezeu(atei)." cu ceea ce afirmă sursa dv, anume că: "In Europe, the estimated percentage of atheists, agnostics and other nonbelievers in a personal god ranges as low as single digits in Poland, Romania, Cyprus, and some other countries, and up to 85% in Sweden (where 17% identify themselves as atheists), 80% in Denmark, 72% in Norway, and 60% in Finland." Lăsând la o parte faptul că într-o discuție serioasă wikipedia nu e argument, observați că "până la 85 %" din sursă devine "peste 90 %" la dv ? Mai observați că "nonbelievers in a personal god" devine "nu cred în nici un dumnezeu" ? Sunt reguli ale onestității intelectuale, domnule. Pasiunea polemică și dorința de a demonstra că noi avem dreptate și celălalt greșește nu trebuie să ne facă să ne identificăm cu ideile noastre, nici să ne facă să încălcăm buna credință. Ceea ce vedem în Europa și în lume este o majoritate de oameni care cred într-un dumnezeu, dar care se poartă ca și când Dumnezeu nu ar exista. Ateismul e în expansiune, e foarte adevărat asta, dar numărul celor care nu cred în niciun dumnezeu e departe de "break-even point" cu numărul celor care cred într-unul (sau în mai mulți). Dacă îmi îngăduiți o profeție, nici nu se va ajunge vreodată la această paritate. Ceea ce este foarte probabil să se întâmple este ca tot mai mulți oameni să cinstească falși dumnezei și falși profeți. Ateismul nu poate fi decât o soluție tranzitorie, dar nu ceva cu adevărat mulțumitor pentru dușmanul lui Dumnezeu și al oamenilor: el își dorește cult direct, vrea să fie venerat ca un adevărat dumnezeu. Azi încă ne bucurăm că suntem cea mai mare Biserică de pe pământ, dar vin vremuri grele, în care s-ar putea să rămânem mult mai puțini și pentru o asemenea eventualitate ne pregătim copiii încă de pe acum. Până când toate acestea se vor întâmpla, eu vă doresc acum un "Merry No-mass !" |
Citat:
Aveti o arie extrem de mare de verificat si inteles.Sa citesti Biblia nu este suficient.Oricine poate asta.Problema este ce intelegi din ea,cum o aplici in practica si din ce perspectiva o abordezi.Sunt mii(sau mai mult) de studii pe acesta tema,inclusiv realizate de laici.Dupa cum vedeti problema se ramifica in mai multe directii.Exista si o istorie a celor care au contestat Biblia sau crestinismul.Daca veti cauta veti gasi argumente pro si contra.Asta va va scuti de efortul de a invoca argumente deja lamurite,intr-un fel sau altul. Daca ar fi sa va recomand un studiu mai degraba universitar(ma refer la profesori de teologie) decat pur religios ar fi Biblia comentata la Oxford.Este o lucrare de dimensiuni epice,extrem de ampla,studii,bibliografie,trimiteri,etc.Daca doriti sa contestati punctual strict Biblia,dupa Craciun,in limita timpului,va stau la dispozitie,in limita priceperii mele. |
Citat:
Zici că wikipedia nu este o sursă pentru argumente seriose? Bună asta. Dar orice document religios inclusiv biblia este? Merry No-mass, bună asta. Crăciunul nu are nimic de aface cu creștinismul. |
Citat:
,,Wikipedia,an online encyclopedia compiled by a distributed network of volunteers, has often come under attack by academics as being shoddy and full of inaccuracies. Even Wikipedia’s founder, Jimmy Wales, says he wants to get the message out to college students that they shouldn’t use it for class projects or serious research."(sursa aici ) Depinde la ce nivel doriti sa va pozitionati argumentatia. |
Citat:
Din aceia care cred in ..ceva acolo departe? sau nonbelievers? Acest lucru ne-ar plasa imediat intr-o categorie apropiata cui?, Cehiei? Frantei care-i secularizata pina-n maduva oaselor, asa cum am vazut cu ochii mei!...minastiri goale(muzee) Credinta insa exista dar sub alta forma! |
Citat:
|
Citat:
,,Chesney's study was not intended to settle the debate. He notes that, whatever Wikipedia's comparative accuracy, plenty of people (academics included) are using it, and he simply wanted to see whether Wikipedia could be considered accurate enough to be worth using. His study suggests that it can, but that caution—and further research—needs to be used before citing anything learned from Wikipedia as a fact." Parerile sunt impartite dar nu stiu care este gradul de acuratete intre Wiki si Britannica. Si eu folosesc Wiki dar nu doar Wiki si nu pe toate subiectele.Cateodata mai interesante sunt lucrarile citate la finalul articolelor.Daca le citesti poti aprecia cat de obiectiv au fost analizate opiniile.Din ce stiu Wales este ateu declarat dar nu cred ca asta este problema.Nu l-am auzit sa dea startul la o competitie intre The Holy Bible si Wiki dar ,cine stie,misterioase sunt Caile Domnului. http://arstechnica.com/dragons/breat...13581&25565423 |
Citat:
Sovieticii au luat în brațe teoria lamarckianistă și au decretat-o doctrină de stat, de parcă realitatea s-ar putea vota. Această decizie i-a costat un handicap de peste 30 de ani în cercetare biologică, handcap pe care nu l-au recuperat nici în ziua de astăzi. Așa se întâmplă când vrei să votezi realitatea, pe ea, pe realitate, n-o interesează de votul tău. Din acest motiv știința nu este un proces democratic, pentru ceea ce este fapt nu este supus votului. Pentru cine vrea să înțeleagă rapid ce înseamnă viziunea lamarckianistă și ce înseamnă TE îi recomand să arunce o privire la acest mesaj. |
Citat:
multa iubire ps s-a incercat si in trecut prin PRIGONIRILE CRESTINILOR si nu s-a reusit .. nici in zilele noastre nu se va reusi amice ... copii tai se vor dezice de tine ca parinte poate , dar adev arul va sta in picioare si acela este crestinsimul ortodox .... te doare ? nu e bai poate asa incepi sa gindesti .....ha ha ha .... am vazut destui ca tine care dau din gura DEGEABA ..... pe patul de moarte toti devin crestini ..... inclusiv tu .....ha ha ha multa iubire |
Citat:
multa iubire multa iubire |
Citat:
Unii ar numi-o ipocrizie. Ia zi, esti crestin, cumva? :39: |
Citat:
si stai linistit ca adevarul nu se schimba in functie de toleranta ... si da sunt crestin olrtodox ( am afirmat asta ca sa nu existe dubii ) alte intrebari ? multa iubire ps imi place cind sunt acuzat , dar macar pe viitor sa o faci CITITND inainte ce spun . ok? ca daca o sa spun ca ateii NU ASCULTA si NU CITESC ce se spune o sa sari ca ars sa spui ca nu e adevarat si ca voi sunteti inteligenti ( toate conferintele ateice incep cu MANDRIA asta .... poate fi sala plina de prosti dar daca le spui de la pupitru ca acolo sunt adunate ŽŽ somitati ŽŽ au si impresia ca sunt ... pura MANIPULARE ... dawkins o face grosolan in prezentarile sale dar multi PROSTI nu vad asta )... asadar vreau sa vad si eu un ateu inteligent CARE IMI DEMONSTREAZA ASTA ... te incumeti ? haide adu-ti toti ateii sa te ajute daca tu nu esti in stare ... accept si grupuri de inteligenti .... poate asa IN GRUP fac un ateu inteligent ( INFORMAT ) ..... intelegi ? sau o sa te simti jignit de stilul meu direct si vei plinge ca o fata mare ? ha ha ha ---- nu va contest Iq ci INFORMAREA LIPSA amice .... intelegi diferenta ? asta ca sa nu ma mai acuzi ca te fac prost ...NU AM SPUS ASTA .... multa iubire |
Citat:
E un fel de semnatura, asa cum ai zice "hai pa"? Sau vrei sa transmiti ceva? Mai bine ai incerca sa faci asta prin comentariile tale, nu prin lozinci. |
Citat:
comentariile mele SUNT DIRECTE si fara ŽŽ vrajeliŽŽ filozofice ....daca nu iti place INFORMATIA nu o citi .... cit despre mine cum sunt sau nu sunt ESTE IRELEVANT ca nu am venit pe forum sa impresionez pe cineva .... sunt un user oarecare din mil de useri pe net .... intelegi ? ha ha ha multa iubire |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:40:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.