Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Vorbirea in limbi la penticostali... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7556)

penticostalulmantuibil 11.05.2010 18:57:29

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 246672)
cind spuneam eu ca penticostali sunt mincinosi nu o spuneam moca in'92'cind mergeam la adunarile lor nici nu vroiau sa auda de cruce acu e centru credintei lor,repede au mai schimbat legea nici pe biblie nu era crucea era un vas de pamint acu se lauda cu crucea hm...prin'93' am realizat o troita sectari miau rupt- o si miau aruncat-o in riu Doamne ce realizare pt.ei.am, aflat lucruri noi e bun forumul.

Din ceea ce spui nu reiese minciuna frate Gibi.

Este drept ceea ce spui ca penticostalii au avut fata de cruce o atitudine negativa. Dar nu fata de Jertfa Domnului Iisus. A fost o forma de protest fata de ortodocsi cred eu dar nu stiu sigur. Fata de semnul crucii golit de semnificatia ei.

Intre timp lucrurile s-au mai schimbat. Am vazut ca Sfanta Scriptura, atunci cand vorbeste de Cruce o asimileaza Jertfei de pe ea. Cum ar fi versetul: Și printr-Însul toate cu Sine să le împace, fie cele de pe pământ, fie cele din ceruri, făcând pace prin El, prin sângele crucii Sale

Cat despre gestul troitei rupte si aruncate in rau aceia nu erau sectari, erau niste golanasi teribilisti.

Ma bucur ca, pana la urma ai ajuns la concluzia ca e bun forumul.

penticostalulmantuibil 11.05.2010 19:06:25

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 246677)
nu ma ocup cu evanghelizari nu sunt sectar mindru si ocos eu sunt un mirean pacatos care ma straduiesc sa tin credinta cea dreapta lasind pe cei ce trebuie sa faca evangelizarile[exclus sectari].

Frate Gibi, lenevia se ascunde in spatele multor motivatii nobile.
Daca tu ai studiat cinci ani ortodoxia, cunosti putin Scripturile si pe Dumnezeu, eu cred ca ai putea sa impartasesti, in umilinta, aceasta comoara si cu semenii tai.

Asta nu te preface in sectar ci intr-o sluga nevrednica care face ceea ce este dator sa faca.

gibilan 11.05.2010 19:45:51

penticostali sau bisertca lui Dumnezeu apostolica

isi au numele de la cuvintul grecesc penticosti,care inseamna cinzecime.ei sustin ca toti membri sectei lor au botezul cu Duh Sfint si cu foc,pe care l-au primit asemenea apostolilor la Cinzecime.ca semn si dovada a pogoriri "Duhului Sfint"asupra lor este manifestarea harisimei vorbiri in limbi,ca si apostoli,la cinzecime.facind din aceasta credinta punctul central al vietii si invataturii lor, au reconsiderat toate celalalte puncte ale credintei crestine,in functie de acesta,subordonindu- le ca importanta si prioritate acestuia,constituindu-se astfel in secta.au mai fost numitiTREMURATORI SAU TREMURICI DIN CAUZA TREMURATURILOR PE CARE LE MANIFESTA SUB PRETINSA INFLUIENTA A SFINTULUI DUH.SECTA A FOST INTEMEIATA DE carol perham, la inceputul secolului al xx-lea in america california de aici in europa.in Romania au aparut direct din america,prin citiva romani care au editat si o revista vestitotul evangheliei redactata de un oarecare paul budeanu,roman din arad.acest fragment este luat din cartea legea Romineasca Edit.Episcopiei Ortodoxe Romane DE ALBA IULIA ANUL DOMNULUI 1994SUB PURTAREA DE GRIJE A EPISCOPULUI ALBEI IULII.doriana spunea ca nu a auzit pina acuma de tremurici iata ca acuma poti fi sigura ca nu am inventat si cu coada vulpii las-o in suspensie eu nu te-am lovit direct de ce ai facut-o.in momentele de liniste a tale chear miau placut postarile tale eu cu tine nu am nimic sincer iti spun mi se pare ca esti cu picioarele pe pamint eu cu penticostalul am treaba se crede mare smecher poate e din cartierul coiciu din constanta tot timpul ma discrediteaza in stil borfas eu fiind sincer cu el incercind tot timpul sa ma fac inteles ca ce am relatat eu am trait, am vazut cu ochi si am auzit cu urechile si sa fiu tratat ca un copil sa iti fie rusine dle.penticostal aci fiind vorba de adevar nu de focul de la oala.

Doriana 11.05.2010 20:00:18

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 246706)
doriana spunea ca nu a auzit pina acuma de tremurici iata ca acuma poti fi sigura ca nu am inventat si cu coada vulpii las-o in suspensie eu nu te-am lovit direct de ce ai facut-o.in momentele de liniste a tale chear miau placut postarile tale eu cu tine nu am nimic sincer iti spun mi se pare ca esti cu picioarele pe pamint eu cu penticostalul am treaba se crede mare smecher poate e din cartierul coiciu din constanta tot timpul ma discrediteaza in stil borfas eu fiind sincer cu el incercind tot timpul sa ma fac inteles ca ce am relatat eu am trait, am vazut cu ochi si am auzit cu urechile

Imi cer scuze; nu s-a vrut a fi lovitura, dar chiar am crezut ca sunteti glumet cand ati scris ce se intampla la penticostali, caci si eu merg acolo dar nu am vazut asa ceva. Deci pot spune ca m-ati lovit si pe mine, cand ati spus ca suntem tremurici, hauim si miraim, ne contorsionam si ne inrosim in rugaciune... :17: . Ceva-ceva ati vazut dvs, dar exagerati. Ultima data nu ati exagerat atat de tare si apreciem. Iar fratele penticostal nu e atat de rau tinand cont ca dvs l-ati atacat mereu iar el v-a raspuns amabil. :1:

Ca sa va dau un exemplu, nici ce ati scris mai sus nu e atat de corect: Nu toti membrii BP au botezul cu Duhul Sfant, vorbirea in limbi nu e punctul central al credintei noastre, ci jertfa lui Hristos, n-am aparut din America, suntem nascuti aici, etc. Inteleg ca ati copiat asta de undeva, dar cel ce a scris-o nu a fost prea binevoitor.

In rest, respectele mele pentru varsta dvs si dragostea pe care o aveti pentru ortodoxie. Si sper ca ne vom intelege bine si in continuare.

gibilan 11.05.2010 20:25:05

biserica ortodoxa finctioneaza dupa

hotaririle sinoadelor ecumenice care s-au petrecut acum mult timp in urma ani325-843 unde sa hotarit adevarul de credinta nu sa schimbi asa dupa bunul plac a fiecaruia si cum il taie pe el capul.sunt aspru criticat ca de mai face omul si greseli cind am spus [in curind]ceia ce recunosc e gresala mea rog pe bunulDumnezeu sa ma ierte nu a fost cu intentie eu nu vreau sa adaug nici sa scot din scriptura sa nu fiu pedepsit pt aceasta.dl. penticostal urgent ma amendat drastic spunind ca nu cunosc scriptura adica eu nu stiu nimic.poate daca eram in preajma lui ma rastignea pe usa de la intrare Doamne multam ca e ceva distanta intre noi.ANUL1990in acea vreme exista mare repulsie pt SF.CRUCE PE CARE NOI O ADORAM NE INCHINAM SI O SARUTAM CU EVLAVIE.am aratat unui penticostal SF.CRUCE sa tras inapoi precum cel rau de tamiie ca sa aflu ca acuma este recunoscuta[ma bucur]la toti sectari le spuneam si le spun:CRUCEA ESTE ALTARUL DE JERTFA A DOMNULUI SI MINTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS SLAVIT SA FIE NUMELE LUI IN VECI AMIN.

Danut7 11.05.2010 20:38:14

mai ales pentru penticostalu...

"Scriptura spune ca limbile vor inceta. Si da exact data cand vor inceta limbile. Iti sugerez sa citesti asta in 1 Corinteni 13."

Hai mai lasa si nu ma inebuni, care e data cand vor inceta limbile?Cand spune acolo ca vor inceta limbile?

gibilan 11.05.2010 20:38:33

Mie mie interzis sa mai merg in adunarile

penticostale dar daca ma tot faceti mincinos inca nu e tirziu sa fac ceva filmari cu camera mini sa le postez pe forum sa vedeti ca asa se predica la noi in zona si poate mai prind si altceva mai senzational[vorbirea in limbi]atunci oare veti trage fermuarul?mai am si alte povestiri adevarate poate veti afla lucruri noi.

Doriana 11.05.2010 20:52:50

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 246729)
penticostale dar daca ma tot faceti mincinos inca nu e tirziu sa fac ceva filmari cu camera mini sa le postez pe forum sa vedeti ca asa se predica la noi in zona si poate mai prind si altceva mai senzational[vorbirea in limbi]atunci oare veti trage fermuarul?mai am si alte povestiri adevarate poate veti afla lucruri noi.

Vorbirea in limbi e adevarata; nu am negat-o si nu avem de ce. Si nici nu are nimic senzational in ea. Celelalte inflorituri sunt problema...
Au filmat altii inaintea dvs si le-au pus pe internet. Dar daca vreti sa mai filmati si dvs si daca sunteti de parere ca va foloseste, e in regula pentru mine. Asteptam . :103:

penticostalulmantuibil 11.05.2010 22:11:13

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 246706)
Eu cu penticostalul am treaba se crede mare smecher poate e din cartierul coiciu din constanta tot timpul ma discrediteaza in stil borfas eu fiind sincer cu el incercind tot timpul sa ma fac inteles ca ce am relatat eu am trait, am vazut cu ochi si am auzit cu urechile si sa fiu tratat ca un copil

Imi cer iertare daca te-am suparat Gibi.
Pana vineri seara oricum, fii linistit, nu mai zic nimic impotriva ta.

E drept ca te-am tratat ca pe un copil dar, sincer acum, asa mi-ai facut impresia ca esti. Dar poate ai doar un suflet tanar. Apropo, cati ani ai?

Si cine ti-a interzis sa mergi in bisericile penticostale?

AndruscaCIM 11.05.2010 23:00:03

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 246729)

Gibilian, chiar te-as ruga sa faci lucrul asta, ca sa vad si eu cum sta treaba!

Pe aici ei vorbesc numai de bine, de argumente din Biblie...dar vreau si eu sa vad exact cum se "rugau" ( ca vad ca ei afirma ca nu propovaduiau cu ajutorul darului, ci numai se rugau) Sfintii Apostoli, si cum lucreaza Duhul Sfant in cultul asta penticostal!:23:

AndruscaCIM 11.05.2010 23:05:46

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 246740)
Vorbirea in limbi e adevarata; nu am negat-o si nu avem de ce. Si nici nu are nimic senzational in ea. Celelalte inflorituri sunt problema...
Au filmat altii inaintea dvs si le-au pus pe internet. Dar daca vreti sa mai filmati si dvs si daca sunteti de parere ca va foloseste, e in regula pentru mine. Asteptam . :103:

Pentru mine ar fi chiar foarte in regula, pentru ca vreau sa vad cu ochii mei daca e "senzational-socant"...sau armonios, si duhovnicesc!:1:

Doriana 11.05.2010 23:55:17

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 246783)
Pentru mine ar fi chiar foarte in regula, pentru ca vreau sa vad cu ochii mei daca e "senzational-socant"...sau armonios, si duhovnicesc!:1:

A, nu era vorba daca ti s-ar parea tie senzational, ci ca intr-adevar nu face parte din senzational.

Frumos iti sade sa-l trimiti pe domnul gibi intr-o biserica eretica...Nu ti-e teama ca se va sminti sau va ramane pe acolo? Vrei sa-l ai pe constiinta? :17:

penticostalulmantuibil 12.05.2010 00:07:53

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 246728)
"Scriptura spune ca limbile vor inceta. Si da exact data cand vor inceta limbile. Iti sugerez sa citesti asta in 1 Corinteni 13."

Hai mai lasa si nu ma inebuni, care e data cand vor inceta limbile?Cand spune acolo ca vor inceta limbile?

Danut, nu te supara, ai folosit cuvinte murdare intr-una din postarile tale si astept sa-ti ceri scuze. Desigur ca eu as putea sa trec peste asta cu usurinta, dar consider ca este spre binele tau si al discutiilor noastre sa astept pana o vei face.

Cele bune...

penticostalulmantuibil 12.05.2010 01:10:22

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 246780)
Gibilian, chiar te-as ruga sa faci lucrul asta, ca sa vad si eu cum sta treaba!

:102:Cu o raceala calculata, sacrificam un mielusel din turma, exclusiv de dragul curiozitatii noastre pieritoare...

Citat:

Pe aici ei vorbesc numai de bine, de argumente din Biblie...dar vreau si eu sa vad exact cum se "rugau" ( ca vad ca ei afirma ca nu propovaduiau cu ajutorul darului, ci numai se rugau) Sfintii Apostoli

Nu noi afirmam stimata sora, de ce ne urgisiti si pe noi?
Aceasta este singura concluzie clara, limpede, dovedita, irecuzabila a pasajelor biblice atat de des mentionate pe acest topic.

Citat:

Cum lucreaza Duhul Sfant in cultul asta penticostal!

Lucreaza foarte armonios. Duhul Sfant nici nu poate lucra altfel.

Dar cum lucreaza la penticostali e pur si simplu irelevant. Astia-s destul de putini in Romania.

Adevarata noastra rugaciune este sa lucreze cu multa putere intre ortodocsi. Aceasta este speranta natiunii noastre :58:.

AndruscaCIM 12.05.2010 01:28:58

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 246843)
Cu o raceala calculata sacrificam un mielusel din turma, exclusiv de dragul curiozitatii noastre pieritoare...

Nu noi afirmam stimata sora, de ce ne urgisiti si pe noi?
Aceasta este singura concluzie clara, limpede, dovedita, irecuzabila a pasajelor biblice atat de des mentionate pe acest topic.

Lucreaza foarte armonios. Duhul Sfant nici nu poate lucra altfel.

Dar cum lucreaza la penticostali e pur si simplu irelevant. Astia-s destul de putini in Romania.

Adevarata noastra rugaciune este sa lucreze cu multa putere intre ortodocsi. Aceasta este speranta natiunii noastre.

Eu doar am spus ceea ce gandesc, iar inregistrarile din cate am inteles nu erau oricum pentru mine, ci pentru a aduce un plus de credibilitate relatarilor voastre despre atmosfera din cultul penticostal.

Hmmm, nu ma pot ghida dupa spusele voastre, sunt egale cu ale carismaticilor...ce ei cred in woodoo cumva?.. sau si ei tot prin Biblie isi gasesc argumentele pentru interesantele manifestari, fara probleme...si ezitari?:65:

Bat pariu ca daca as discuta cu vreun carismatic, fix la acelasi capitol m-ar trimite, si fix aceleasi argumente mi le-ar tasta...deci?

Pentru mine e foarte relevant, mai ales dupa toate negarile Dorianei, si ale tale, si vadita lipsa de respect fata de manifestarile inregistrarilor de pe youtube, trebuie sa vad daca erau reactii naturale, sau mimate...si as vrea sa vad diferenta (daca este vreuna), normal.

Da, sunt putini..dar vreau sa vad de ce exista, pentru ce...si de ce au ramas putini! Am eu asa o banuiala, si astept sa mi se confirme printr-o inregistrare mult asteptata..:10:

Aoleu, va rugati sa lucreze si la noi, ca la voi...dar ce?

AndruscaCIM 12.05.2010 01:32:18

P.S. Te rog nu interpreta asa, ca nu stii ce sentimente aveam in momentul in care am tastat.

Tare am eu impresia ca te-ar afecta sacrificarea postarii darului, si atmosferei din timpul vorbirii in limbi pe net, si nu "mielul"...dar deh!

AndruscaCIM 12.05.2010 01:37:17

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 246809)
A, nu era vorba daca ti s-ar parea tie senzational, ci ca intr-adevar nu face parte din senzational.

Frumos iti sade sa-l trimiti pe domnul gibi intr-o biserica eretica...Nu ti-e teama ca se va sminti sau va ramane pe acolo? Vrei sa-l ai pe constiinta? :17:

Teama, din ce motiv?...m-as bucura sa afle si romanii nostri in ce consta darul asta in cultul vostru, asadar nu ar face decat o fapta buna ( pe voi se pare ca nu va incanta insa, se simte tensiune, diversiune, ceea ce inseamna ca nu va bucurati, dar de ce simtiti oare asta?):1:

Doamne eu in locul vostru as plesni de fericire, sa simt ca darul Duhului Sfant, si atmosfera plina de credinta, si frumoasa din cultul meu va aduce nenumarate suflete la credinta, asa cum au facut Sfintii Apostoli...dar voi, cam nu prea... :22:

penticostalulmantuibil 12.05.2010 02:05:05

Chestia cu mielul a vrut sa fie un fel de gluma. Iarta-ma te rog.

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 246850)
Hmmm, nu ma pot ghida dupa spusele voastre, sunt egale cu ale carismaticilor...ce ei cred in woodoo cumva?.. sau si ei tot prin Biblie isi gasesc argumentele pentru interesantele manifestari, fara probleme...si ezitari?:65:

Bat pariu ca daca as discuta cu vreun carismatic, fix la acelasi capitol m-ar trimite, si fix aceleasi argumente mi le-ar tasta...deci?

Cand spui carismatici te referi la cei aproape 200 de milioane de catolici?
Eu am respect pentru carismatici. In general sunt oameni cu o buna teologie si o dragoste fierbinte pentru Dumnezeu.

Citat:

Pentru mine e foarte relevant, mai ales dupa toate negarile Dorianei, si ale tale, si vadita lipsa de respect fata de manifestarile inregistrarilor de pe youtube, trebuie sa vad daca erau reactii naturale, sau mimate...si as vrea sa vad diferenta (daca este vreuna), normal.

Inregistrarile de pe youtube sunt luate majoritatea din unele biserici carismatice dar si din unele biserici penticostale din vest.

Ideea era ca manifestarile prezentate acolo: zbantuieli, alergari, caderi pe jos si altele de felul acesta nu sunt intalnite in Romania. Si nu reprezinta bisericile noastre.

Ideea este deci: nu-i pune pe toti carismaticii in aceeasi oala. Cei mai multi dintre ei sunt oameni faini, vrednici de toata cinstea.

Citat:

Da, sunt putini..dar vreau sa vad de ce exista, pentru ce...si de ce au ramas putini!

Nttz, nu o lua si tu chiar asa in serios. Nu suntem chiar asa putini si am avut si avem, oricum, cea mai mare rata de crestere. (fereste Doamne pe robul tau de mandrie)

Citat:

Am eu asa o banuiala, si astept sa mi se confirme printr-o inregistrare mult asteptata..:10:

Pai daca e vorba de asa de ce nu i-ai cerut Dorianei sau mie exact ce cadre vrei sa filmam si le punem noi pe net? Oricum sunt o multime.

Citat:

Aoleu, va rugati sa lucreze si la noi, ca la voi...dar ce?

Nu ca la noi. Ca la voi. Asa am crezut ca vreti si voi: sa lucreze Duhul Sfant cu putere in Biserica voastra.

penticostalulmantuibil 12.05.2010 02:27:22

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 246852)
Teama, din ce motiv?...m-as bucura sa afle si romanii nostri in ce consta darul asta in cultul vostru, asadar nu ar face decat o fapta buna ( pe voi se pare ca nu va incanta insa, se simte tensiune, diversiune, ceea ce inseamna ca nu va bucurati, dar de ce simtiti oare asta?):1:

Daca tu simti tensiune in aceste postari...
Eu intreb, raspund, glumesc, pe unii ii iau la misto, de cele mai multe ori vorbesc serios, sunt natural si nu am nimic de ascuns. Nu imi dau seama unde vezi tu tensiuni si diversiune.
Citat:

Doamne eu in locul vostru as plesni de fericire, sa simt ca darul Duhului Sfant

Asta se si intampla la inceput si apoi in repetate randuri mai tarziu. Dar nu e o stare continua. Noi ne ferim sa vorbim prea mult despre asta pentru ca am putea fi asa de usor banuiti ca ne laudam si ne mandrim. Si asa suntem acuzati.

Citat:

si atmosfera plina de credinta, si frumoasa din cultul meu va aduce nenumarate suflete la credinta, asa cum au facut Sfintii Apostoli...dar voi, cam nu prea... :22:

Pai asta se si intampla. Dar ma repet noi nu putem sublinia aceste aspecte pentru ca putem fi acuzati de mandrie. Miscarea aceasta de innoire a Duhului Sfant (care cuprinde si darul vorbirii in limbi dar nu numai) a inceput in urma cu un secol si a ajuns astazi a doua forta in crestinism. Unul din patru crestini vorbeste in limbi. Iarta-ma, spun aceste realitati cu umilinta, eu nu am nici un merit aici. Duhul Sfant face acestea.

gibilan 12.05.2010 10:05:45

mesaj pt cei curiosi

sunt cam vechi am ceva ani in circa a trecut sura dealul mai pe romineste nu mai sunt copil asa cum vor sa spuna uni rasucitori ai vorbei[guri bogate]

Doriana 12.05.2010 10:26:46

Citat:

Cred ca teama, tensiunea si diversiunea sunt la tine si din cauza asta ne vezi asa. Stii si tu, cand ai parbrizul vopsit in rosu vezi si copacii rosii... Ideea era ca se prea poate ca domnului gibi sa-i placa la noi si sa ramana. Si asta e ok pentru mine. :67:

Citat:

Doamne eu in locul vostru as plesni de fericire, sa simt ca darul Duhului Sfant, si atmosfera plina de credinta, si frumoasa din cultul meu va aduce nenumarate suflete la credinta, asa cum au facut Sfintii Apostoli...dar voi, cam nu prea... :22:

Tocmai mi-ai amintit atatea ocazii in care abia imi tineam inima in loc sa nu iasa din piept. Fericirea intalnirii cu Dumnezeu nu se poate pune langa nimic altceva. Totusi, calea noastra nu e intotdeauna numai fericire. Sunt momente in care Dumnezeu lucreaza cu mare har si nu ne putem opri lacrimile de bucurie. Dar sunt si momente in care El se ascunde si ne lasa aparent singuri ca sa vada cum ne descurcam in incercare si ce alegem cand suntem la stramtorare. Pe Calea lui Hristos bucuria se impleteste cu suferinta si amandoua contribuie la formarea unui caracter crestin. Dincolo de toate, acesta este scopul principal al lui Dumnezeu cu omul: formarea unui caracter crestin care sa fie compatibil cu raiul Sau.

gibilan 12.05.2010 10:33:22

hai ca mi-a placut

chestia cu diversiunea .este foarte adevarat chear sunt niste diversionisti poate selectati special asa dupa cum relata mai in urmacu ceva timp penticostalul tentatibil de o echipa speciala formata numai din sectari tare ocosi care bat si dezbat pe forum.dupa expresia fetei lui atuncia jubila ca un fals invingator.diversiunea fiind arma lor cu care vor sa loveasca pe cei ce le demasca[comportamentul regretabil]care il au in timpul manifestarilor lor sub pretins-a influenta a Duhului Sfint.noi cei ce am fost printre ei stim ce duh aduce "pacea si linistea"in adunarea lor dezordonata.acel duh care este a Hristosului vazduhurilor ii scutura cu putere mare incit toata sala este in fierbere.e drept ca am fost si intrun oras la o adunare unde erau mai moderati dar si acolo cei care erau mai in fata era cit pe aci sa deschida umbrelele deoarece pastorul isi expunea umilele pareri aruncind neintentionat un torent de saliva pulverizata fin asa ca sa fie expresiile lui foarte bine intelese spre norocul meu ca nu am fost beneficiarul acelei ploi artificiale multumesc lui DUMNEZEU SI IL LAUD CA M-A SCOS DIN MIJLOCUL LOR.

Doriana 12.05.2010 10:54:25

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 246906)
penticostalul tentatibil de o echipa speciala formata numai din sectari tare ocosi care bat si dezbat pe forum.dupa expresia fetei lui atuncia jubila ca un fals invingator.

Deci am inteles ca suntem o echipa speciala de sectari ocosi [mai precis 2 oameni] , dar nu am inteles cum de ne-ati ghicit expresia fetei... :39:

lacrimi 12.05.2010 12:10:08

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 246915)
Deci am inteles ca suntem o echipa speciala de sectari ocosi [mai precis 2 oameni] , dar nu am inteles cum de ne-ati ghicit expresia fetei... :39:

Putem fi toti crestini si discuta tema thread-ului? Am impresia ca se merge prea departe si nu dam deloc dovada de omenie si smerenie sau orice altceva duhovnicesc
Frate, gibilan, nu sunt ei de vina ca sunt "sectari". Mai bine am discuta civilizat sa incercam sa-i intelegem si sa incerce si ei sa ne inteleaga pe noi...
Dumnezeu sa ne lumineze mintile la toti

gibilan 12.05.2010 13:20:08

doamna doriana

dupa cum v-am mai spus ma repet nu am nimic dar nimic personal cu dv.era vorba de acei ce se cred virf de lance insiruiti de penticostalul inimitabil cu ceva timp in urma si o facea asa f.ocos.

Doriana 12.05.2010 13:27:02

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 246954)
Putem fi toti crestini si discuta tema thread-ului? Am impresia ca se merge prea departe si nu dam deloc dovada de omenie si smerenie sau orice altceva duhovnicesc
Frate, gibilan, nu sunt ei de vina ca sunt "sectari". Mai bine am discuta civilizat sa incercam sa-i intelegem si sa incerce si ei sa ne inteleaga pe noi...

De acord cu tine.

AndruscaCIM 12.05.2010 14:06:38

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 246906)
chestia cu diversiunea este foarte adevarata chiar sunt niste diversionisti poate selectati special asa dupa cum relata mai in urmacu ceva timp penticostalul tentatibil de o echipa speciala formata numai din sectari tare ocosi care bat si dezbat pe forum.dupa expresia fetei lui atuncia jubila ca un fals invingator.diversiunea fiind arma lor cu care vor sa loveasca pe cei ce le demasca[comportamentul regretabil]care il au in timpul manifestarilor lor sub pretins-a influenta a Duhului Sfint.noi cei ce am fost printre ei stim ce duh aduce "pacea si linistea"in adunarea lor dezordonata.acel duh care este a Hristosului vazduhurilor ii scutura cu putere mare incit toata sala este in fierbere.e drept ca am fost si intrun oras la o adunare unde erau mai moderati dar si acolo cei care erau mai in fata era cit pe aci sa deschida umbrelele deoarece pastorul isi expunea umilele pareri aruncind neintentionat un torent de saliva pulverizata fin asa ca sa fie expresiile lui foarte bine intelese spre norocul meu ca nu am fost beneficiarul acelei ploi artificiale multumesc lui DUMNEZEU SI IL LAUD CA M-A SCOS DIN MIJLOCUL LOR.

:21::21: Si vizualizez cele spuse de tine, pentru ca ori de cate ori aud astfel de ralatari, hop imi vine in minte...inregistrarea aia a unei ordinari a 2 diaconi, in care pastorul parca mai, mai ca facea atac de cord cu pupitrul in brate, si era maxim de ragusit, si congestionat la fata...de am decis ca nu mai pot urmari in continuare.

Sotul meu nu era deloc curios( desi cred ca vecinul tare si-ar fi dorit sa urmarim si noi, poate..poate om fi vrut si noi sa ne ordinam), insa eu chiar am vrut sa vad asa atmosfera...si ne uitam amandoi, insa ne indepartam de monitor...de parca ar fi racnit spre noi, bine...nici nu se mai intelegea la un moment dat ce racnea acolo....:7:

Nu glumesc, chiar m-am speriat urmarind acea inregistrare...si nici macar nu era momentul vorbirii in limbi.

Da, iar legat de diversiune, stiu ce simt...se vede ca le displace faptul ca s-ar putea afla mai mult decat spun ei pe acest forum, si nu invita pe pe toata lumea sa inregistreze, sa posteze, cu bucurie...ci incearca sa saboteze aceste initiative pe loc, deci acesta e sentimentul pe care il au imediat ce citesc astfel de ganduri.

Doamne ajuta!

gibilan 12.05.2010 14:14:24

pentru lacrimi

aceste actiuni s-au petrecut in jurul anilor "90"receptori mei vizuali si auditivi asta au perceput ,vreti sa va spun povestiri adevarate lustruite aranjate si inbracate in poleala dar care nu au nimic cu ceia ce sa intimplat.pe parcurs o sa aflati si altele mai dihai sa vedeti ce practici unice au acest sa zicem cult.

AndruscaCIM 12.05.2010 14:17:27

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 246954)

Ei as, nu e vorba neaparat ca ar fi, sau nu de vina...dar nici nu mi se pare ok ca toate impresiile noastre legate de inregistrarile vazute, sau sentimentele pe care ni le-au transmis...sa ne fie traduse ca fiind de la Duhul Sfant, adica na...respect opiniile celorlalti pana la un punct, dar cand aud ca incearca sa mi se induca opinia ca asa faceau Sfintii Apostoli, sau ca in Biblie spune ca asa se vorbea in limbi...niet respect, ca imi vine sa rad.

Si apoi cum sa nu fie de vina, pai avem cu totii creier, dar daca unora li se pare ok ca ciudateniile sa fie atribuite Duhului Sfant, au o vina...pentru ca intineaza sfintenia, si daruruile lui Dumnezeu...prin manifestari straine, si obscure, pornite cine stie din ce suflete...care in opinia lor sunt "daruite, si curate":2:

Doriana 12.05.2010 15:47:49

Andrusca, daca ai intrebari despre subiectul topicului ma voi stradui sa-ti raspund. Daca vrei doar sa mai tragi o portie de ras si sa-ti mai bati putin joc, cu regret te voi lasa sa te distrezi singura...pardon, cu domnul gibi.

Dar, daca ma gandesc bine, in cele peste 100 de pagini cate s-au scris pana acum este destula informatie pentru ca un om care vrea sa inteleaga sa inteleaga. Iar pe cei ce nu vor as inteleaga nici nu ma straduiesc sa-i fac sa inteleaga, caci respect liberul arbitru al omului. La urma urmei, vorbirea in limbi era doar o curiozitate pentru fratii ortodocsi care au pus intrebarile. Nu este ceva obligatoriu sau conditie pentru mantuire. Macar sa-L cunosti tu pe Hristos si toate darurile Lui si sa-ti ramana doar acest dar necunoscut...So, spor la cele duhovnicesti! :103:

AndruscaCIM 12.05.2010 17:09:43

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 247108)
Andrusca, daca ai intrebari despre subiectul topicului ma voi stradui sa-ti raspund. Daca vrei doar sa mai tragi o portie de ras si sa-ti mai bati putin joc, cu regret te voi lasa sa te distrezi singura...pardon, cu domnul gibi.

Dar, daca ma gandesc bine, in cele peste 100 de pagini cate s-au scris pana acum este destula informatie pentru ca un om care vrea sa inteleaga sa inteleaga. Iar pe cei ce nu vor as inteleaga nici nu ma straduiesc sa-i fac sa inteleaga, caci respect liberul arbitru al omului. La urma urmei, vorbirea in limbi era doar o curiozitate pentru fratii ortodocsi care au pus intrebarile. Nu este ceva obligatoriu sau conditie pentru mantuire. Macar sa-L cunosti tu pe Hristos si toate darurile Lui si sa-ti ramana doar acest dar necunoscut...So, spor la cele duhovnicesti! :103:

Daca-ti spun ca eu nu am inteles nimic? Ce sa fac, am citit, m-am gandit, am meditat ( zau de nu!)...si tot nu am inteles ce dar e ala, dar asa e...mai bine ma las pagubasa, pentru ca intr-adevar e doar o curiozitate...si nici prea mare!

Mersic, spor si tie!

Danut7 12.05.2010 17:13:38

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 246821)
Danut, nu te supara, ai folosit cuvinte murdare intr-una din postarile tale si astept sa-ti ceri scuze. Desigur ca eu as putea sa trec peste asta cu usurinta, dar consider ca este spre binele tau si al discutiilor noastre sa astept pana o vei face.

Cele bune...

Tu mai bine raspunde la intrebari si nu mai iti baga nasul unde nu-ti fierbe oala.

Doriana 12.05.2010 17:23:43

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 247167)
Tu mai bine raspunde la intrebari si nu mai iti baga nasul unde nu-ti fierbe oala.

Ce motiv ar avea sa-ti raspunda? Nu esti un partener placut de discutii. Spui vulgaritati si apoi te simti si foarte important.
Daca ai intrebari si vrei raspunsuri cere-le frumos. Daca a vorbi frumos e o munca prea grea pentru tine lasa-i pe altii si apuca-te de altceva. Sunt destui oameni cu bun simt pe forum, de la care ai putea invata.

penticostalulmantuibil 12.05.2010 18:21:13

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 247167)

Nu m-am referit la ceea ce i-ai scris lui Vasalie. Acea postare este execrabila dar e adevarat ca nu ma priveste personal ci doar ca simplu participant la forum.

Eu m-am referit la felul in care mi te-ai adresat mie #344 .

Desigur ca dupa ce iti vei prezenta frumos scuze iti voi raspunde cu placere la orice intrebare.

Danut7 12.05.2010 19:35:55

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 247210)
Nu m-am referit la ceea ce i-ai scris lui Vasalie. Acea postare este execrabila dar e adevarat ca nu ma priveste personal ci doar ca simplu participant la forum.

Eu m-am referit la felul in care mi te-ai adresat mie #344 .

Desigur ca dupa ce iti vei prezenta frumos scuze iti voi raspunde cu placere la orice intrebare.

Nu imi cer scuze.Ceea ce am scris e adevarat.Ai sa primesti si raspunsuri dure aici.Acesta insa era unul dintre riscurile la care trebuia sa te gandesti si pe care trebuia sa ti-l asumi inainte sa-ti faci cont pe forum.

Cat despre vorbirea in limbi nu spune cand va inceta, ci doar ca va inceta... Vorbirea in limbi a fost la inceput un dar general,comun si caracteristic crestinismului, dar a devenit din ce in ce mai necomun odata cu trecerea timpului,pana cand a incetat sa fie comun.A fost asa pentru ca acest dar a fost temporar si se adresa mai ales perioadei aceleia de inceput a crestinismului si arata binevestirea Evangheliei la neamuri.Dupa ce Evanghelia a fost binevestita si incredintata neamurilor acest dar a incetat a mai fi comun.A mai aparut si apare doar cu exceptie in unele cazuri extrem de izolate si exceptionale... El insa a incetat a mai fi un dar manifestat in Biserica... dupa cum s-a si zis ca se va intampla... Incetat nu inseamna neaparat si desfiintat...

Cat despre raspunsurile tale... Nu stau eu "la mila" raspunsurilor tale... Daca asa de important te crezi tu...

penticostalulmantuibil 12.05.2010 20:13:48

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 247245)
Nu imi cer scuze.Ceea ce am scris e adevarat.Ai sa primesti si raspunsuri dure aici.Acesta insa era unul dintre riscurile la care trebuia sa te gandesti si pe care trebuia sa ti-l asumi inainte sa-ti faci cont pe forum.

Nu este vorba de raspunsuri dure, Danut. Nu folosi acest eufemism.

Spune-le cuvinte murdare, vorbe porcoase, injuraturi si dracuieli.
Acestora nu sunt pregatit sa le fac fata si nici nu m-am asteptat sa le gasesc pe aici.
De altfel nici nu le-am gasit decat in cazul tau.

Intrand pe un forum ortodox m-am asteptat, si m-am pregatit sa fac fata unei polemici teologice dure.

In momentul in care nu mai fac fata, deasemnea sunt pregatit sa invat sau sa ma retrag.

Nu ma consider un tip foarte important dar sunt hotarat sa nu iti mai raspund decat daca iti prezinti scuzele.

Asa mi se pare corect.

Danut7 12.05.2010 20:27:09

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 247270)
Nu este vorba de raspunsuri dure, Danut. Nu folosi acest eufemism.

Spune-le cuvinte murdare, vorbe porcoase, injuraturi si dracuieli.
Acestora nu sunt pregatit sa le fac fata si nici nu m-am asteptat sa le gasesc pe aici.
De altfel nici nu le-am gasit decat in cazul tau.

Intrand pe un forum ortodox m-am asteptat, si m-am pregatit sa fac fata unei polemici teologice dure.

In momentul in care nu mai fac fata, deasemnea sunt pregatit sa invat sau sa ma retrag.

Nu ma consider un tip foarte important dar sunt hotarat sa nu iti mai raspund decat daca iti prezinti scuzele.

Asa mi se pare corect.

Nu imi voi cere scuze doar pentru ca tu nu poti face fata adevarului...Asta e adevarul sunteti niste dracuiti imputiti...

gibilan 12.05.2010 20:28:28

Asrazi

dupa cum bine stie toata lumea, in acea perioada era necesara vorbirea in limbi pentru propovaduirea evangheliei la orce faptura.acea perioada fiind oameni cam primitivi nu erau multe scoli mai ales unde sa se invete o limba straina dara mai multe? cum era necesar.din aceasta cauza DUNNEZEU dorind propovaduirea evangheliei la toate acele triburi[neamuri]sau semintii a daruit vorbirea in limbi acelora care puteau sa o faca.iara astazi nu mai este necesar deoare-ce sunt oameni cunoscatori chear a12limbi mai tot romanul cunoaste cel putin inca o limba straina. daca vrei sa predici evanghelia unui anume popor nimic mai simplu avind chemare pt.asa ceva intro perioada relativ scurta ai invatat limba si restul cu ajutorul lui Dumnezeu nainte.

AndruscaCIM 12.05.2010 21:37:32

Citat:

În prealabil postat de gibilan (Post 247276)
dupa cum bine stie toata lumea, in acea perioada era necesara vorbirea in limbi pentru propovaduirea evangheliei la orce faptura.acea perioada fiind oameni cam primitivi nu erau multe scoli mai ales unde sa se invete o limba straina dara mai multe? cum era necesar.din aceasta cauza DUNNEZEU dorind propovaduirea evangheliei la toate acele triburi[neamuri]sau semintii a daruit vorbirea in limbi acelora care puteau sa o faca.iara astazi nu mai este necesar deoare-ce sunt oameni cunoscatori chear a12limbi mai tot romanul cunoaste cel putin inca o limba straina. daca vrei sa predici evanghelia unui anume popor nimic mai simplu avind chemare pt.asa ceva intro perioada relativ scurta ai invatat limba si restul cu ajutorul lui Dumnezeu nainte.

Vezi tu, ei afirma ca Apostolii nu propovaduiau Cuvantul lui Dumnezeu cu ajutorul acestui dar, ci doar se rugau asa...deci indiferent ce spunem noi, si ce credem citind Sfanta Scriptura, vorbim limbi diferite pur si simplu.

Pentru mine e foarte clar ca Sfintii Apostoli propovaduiau Cuvantul lui Dumnezeu unor neamuri straine, vorbeau despre faptele minunate ale lui Dumnezeu...unor popoare care nu aveau inca Biblia, care nu auzisera de Dumnezeu, de Hristos...dar ei nu vad asa lucrurile, ce sa mai!:2:

vasalie 12.05.2010 22:13:09

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 247303)
Vezi tu, ei afirma ca Apostolii nu propovaduiau Cuvantul lui Dumnezeu cu ajutorul acestui dar, ci doar se rugau asa...deci indiferent ce spunem noi, si ce credem citind Sfanta Scriptura, vorbim limbi diferite pur si simplu.

Pentru mine e foarte clar ca Sfintii Apostoli propovaduiau Cuvantul lui Dumnezeu unor neamuri straine, vorbeau despre faptele minunate ale lui Dumnezeu...unor popoare care nu aveau inca Biblia, care nu auzisera de Dumnezeu, de Hristos...dar ei nu vad asa lucrurile, ce sa mai!:2:

Andrusca, se pare ca ai memoria foarte scurta. De curand ti s-a aratat ca si in ortodoxia contemporana se vorbeste in limbi. Cum explici acest fapt? Sau, pentru vorbirea in limbi doar penticostalii trebuiesc pusi la zid.

Revezi postarea de aici:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=664.

Incearca sa nu mai ocolesti subiectul vorbirii in limbi la ortodocsi. Poate iti schimbi opiniile si sper sa incetezi sa-i mai judeci pe altii (mai ales ca o faci si in mod necinstit, sarind peste ceea ce nu-ti convine).

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:22:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.