Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sunt ateu, intrebati-ma orice! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7949)

Lorytzuka 21.01.2010 14:15:59

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 203259)
Explica-ne cum se impaca Samsara hindusa cu Raiul si Iadul. Sau starea de nirvana din budism cu mantuirea crestina. Eu zic ca sunt aberatii sincretiste, te rog sa ne demonstrezi ca nu e asa.

ca sa itzi demonstrez ar trebui sa ma pun fatza in fatza cu tine ori nu cred ca am cum.cauta-tzi un maestru Reiki ,racordeaza-te la Lumina, studiaza , ajungi maestru macar pe un sistem shi vei vedea cu ochii tai cum se imbina toate.shi atunci fiecare va vorbi din experientza nu din cartzi succes ;)

maria-luisa 21.01.2010 14:20:15

Citat:

În prealabil postat de Lorytzuka (Post 203341)
ca sa itzi demonstrez ar trebui sa ma pun fatza in fatza cu tine ori nu cred ca am cum.cauta-tzi un maestru Reiki ,racordeaza-te la Lumina, studiaza , ajungi maestru macar pe un sistem shi vei vedea cu ochii tai cum se imbina toate.shi atunci fiecare va vorbi din experientza nu din cartzi succes ;)

:) imi pare bine sa te cunosc!

topcat 21.01.2010 15:20:01

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203291)
am respect pentru ratiune si stiinta, care ne-a creat confortul ce nu era acum mii de ani, dar nu le separ de Dumnezeu. Nu sunt de acord cu razboaie si ura, pentru ca sunt impotriva lui Dumnezeu si impotriva credintei mele, dar eu cred ca fiind in Dumnezeu, suntem mai mult. E credinta mea si ti-am mai spus ce cred. Omul fara nicio credinta, e o leguma. Credinta in Dumnezeu, asa cum stii ca o am, ma face libera.
Nu sunt de acord cu stiinta care confectioneaza bombe atomice si arme, dar o repect pe cea care ii da omului posibilitatea de a trai mai bine.
sunt sigura ca intelegi ceea ce vreau sa-ti spun acum.

Ce intelegi prin "leguma"?
Stiinta, prin tehnologie, e singura care ne poate elibera de gindurile meschine ale supravietuirii. Gindeste-te numai la o lume unde energia e pe gratis, unde toata lumea are ce minca intr-un mod decent. Nu crezi ca aceasta lume ar fi automat una mai buna, unde oamenii se vor iubi mai mult?
De acord ca stiinta mai produce si chestii care pot fi folosite pentru a distruge. Stii foarte bine ca oameni necrestini sau atei au acces la aceste arme si nimeni nu isi doreste sa distruga lumea, desi acest lucru e extrem de facil. Violenta scade an de an si asta nu datorita religiei.
Omenirea trebuie sa riste si sa dezvolte tehnologii care sa ne permita sa ne eliberam de multe, incusiv de planeta care ne-a nascut, daca nu vrem sa murim odata cu ea.

topcat 21.01.2010 15:26:47

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 203285)
pe site-ul la care ai facut referire este vb de ratiune cu R, chiar de stapanul Ratiune. te si sperii.

Te inseli, te sperie numai necunoasterea.
Citat:

iti dai seama ce fada si seaca e iubirea la atei? parca ar fi genul: umonoida la orizont.... modificare comportament, reactie chimica pregatita.... engage! reactie chimica confirmata! target: unirea reactiilor chimice si crearea rationala a unui copil. end of transmition.

Pai cam asta face si creierul tau :)
Citat:

reactii chimice, dovezi experimentale, analiza, Ratiune, Eu, etc .... RO-BO-TI-ZA-RE, GLO-BA-LI-ZA-RE.

Daca crezi ca te ajuta sa te ingrozesti mai tare, si vrei asta, pot sa scriu si niste formule matematice sau fizice :)

anaana71 21.01.2010 15:34:27

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 203374)
Te inseli, te sperie numai necunoasterea.

Pai cam asta face si creierul tau :)

Daca crezi ca te ajuta sa te ingrozesti mai tare, si vrei asta, pot sa scriu si niste formule matematice sau fizice :)

hahahahaha...ai vrea tu sa ma sperie necunoasterea, daca era asa, nu mai ma speriam, ca doar nu stiam ce e. :4:
neeee.... n-am eu asa creier ateu, ca sa faca asa... :15:
nu ma ajuta la nimic formulele....decat sa casc :37: dar stau bine cu somnul...deci nu ma ajuta la nimic. dar uite si eu ca o fata buna ce sunt iti pot spune niste pilde din Sfanta Scriptura. vreieeee? :71:

maria-luisa 21.01.2010 15:46:01

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 203370)
Stiinta, prin tehnologie, e singura care ne poate elibera de gindurile meschine ale supravietuirii. Gindeste-te numai la o lume unde energia e pe gratis, unde toata lumea are ce minca intr-un mod decent. Nu crezi ca aceasta lume ar fi automat una mai buna, unde oamenii se vor iubi mai mult?
De acord ca stiinta mai produce si chestii care pot fi folosite pentru a distruge. Stii foarte bine ca oameni necrestini sau atei au acces la aceste arme si nimeni nu isi doreste sa distruga lumea, desi acest lucru e extrem de facil. Violenta scade an de an si asta nu datorita religiei.
Omenirea trebuie sa riste si sa dezvolte tehnologii care sa ne permita sa ne eliberam de multe, incusiv de planeta care ne-a nascut, daca nu vrem sa murim odata cu ea.

Intr-un anume fel, energia chiar este gratis, este de la Dumnezeu, pentru toate fiintele vii, dar mai conteaza si incotro e directionata. :)
Bineinteles, ti-am mai spus, stiinta este foarte buna, cat timp serveste binelui intregii lumi.
Nu vad de ce ar fi un conflict intre stiinta si Dumnezeu. Tot ce este bine si face bine este de la Dumnezeu sau asa cum spunea Mantuitorul, pomul bun face roade bune.
Apropo, cat mai este pana cand va fi o lume unde energia e pe gratis, unde toata lumea are ce minca intr-un mod decent?
Intrebarea e, de ce consuma stiinta atata efort pentru a crea si lucruri care pot fi folosite pentru a distruge?
Prin " leguma" inteleg fiinta fara niciun fel de motivatie.
Aceasta planeta nu poate fi salvata prin maltratari ale naturii cu scopul de a construi "afaceri profitabile", am dreptate?
Predictiile tale in privinta pamantului ar putea fi si ma sumbre daca continuam sa distrugem natura.

topcat 21.01.2010 16:13:40

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 203378)
hahahahaha...ai vrea tu sa ma sperie necunoasterea, daca era asa, nu mai ma speriam, ca doar nu stiam ce e. :4:
neeee.... n-am eu asa creier ateu, ca sa faca asa... :15:
nu ma ajuta la nimic formulele....decat sa casc :37: dar stau bine cu somnul...deci nu ma ajuta la nimic. dar uite si eu ca o fata buna ce sunt iti pot spune niste pilde din Sfanta Scriptura. vreieeee? :71:

mersi, mersi :) ma intereseaza in momentul asta pildele ca pe tine formulele :)

topcat 21.01.2010 16:23:57

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203383)
Intr-un anume fel, energia chiar este gratis, este de la Dumnezeu, pentru toate fiintele vii, dar mai conteaza si incotro e directionata. :)
Bineinteles, ti-am mai spus, stiinta este foarte buna, cat timp serveste binelui intregii lumi.
Nu vad de ce ar fi un conflict intre stiinta si Dumnezeu. Tot ce este bine si face bine este de la Dumnezeu sau asa cum spunea Mantuitorul, pomul bun face roade bune.

Stiinta se bazeaza pe materialism. Din pacate Dzeu nu, de aici conflictul.
E adevarat, sint destui savanti care sint credinciosi, dar vei vedea ca fiecare e materialist in domeniul sau.
Citat:

Apropo, cat mai este pana cand va fi o lume unde energia e pe gratis, unde toata lumea are ce minca intr-un mod decent?

Nu mai e asa de mult, si daca ar fi fost lasata problema era demult rezolvata.
Citat:

Intrebarea e, de ce consuma stiinta atata efort pentru a crea si lucruri care pot fi folosite pentru a distruge?

Pentru ca orice lucru nu e intrinsec bun sau rau. O racheta e rea pentru ca poate distruge oameni dar o racheta poate fi buna pentru ca ne poate duce pe o alta planeta. O bomba poate fi rea pentru ca poate distruge oameni dar e buna pentru ca poate distruge si un meteorit ce ameninta Pamintul.
Citat:

Prin " leguma" inteleg fiinta fara niciun fel de motivatie.

Te rog sa imi spui, daca ai ajunge la binele suprem si absolut te-ar mai incerca vreo motivatie?
Citat:

Aceasta planeta nu poate fi salvata prin maltratari ale naturii cu scopul de a construi "afaceri profitabile", am dreptate?

Ai dreptate

maria-luisa 21.01.2010 16:28:27

"Te rog sa imi spui, daca ai ajunge la binele suprem si absolut te-ar mai incerca vreo motivatie?" poate doar una: sa nu se mai sfarseasca niciodata :)

maria-luisa 21.01.2010 16:45:30

"Stiinta se bazeaza pe materialism. Din pacate Dzeu nu, de aici conflictul. E adevarat, sint destui savanti care sint credinciosi, dar vei vedea ca fiecare e materialist in domeniul sau.""

fiind Creatorul si al materiei ( care este tot o forma de energie, dar mai condensata), nu doar al sufletului si spiritului, cred ca cele trei pot fi luate fara probleme impreuna, fara sa fie impotriva lui Dumnezeu. :)

materialismul egoist, da, nu e bun, ca orice lucru egoist, de altfel.

Si de ce pe acei savanti credinciosi, nu-i incomodeaza credinta, in munca lor, ba chiar isi fac treaba foarte bine?

dani2004 21.01.2010 17:58:50

Citat:

În prealabil postat de Lorytzuka (Post 203341)

Da ce face Reiki asta?

danyel 21.01.2010 18:07:36

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 203370)

sa sti ca framantarile sufletesti nu pot fi hranite cu pizza si cola pe gratis, intrebarile existentiale ale umanitatii vor exista in todeauna, stiinta nu iti poate da liniste sufleteasca, stiinta are rolul ei, spiritualitatea deasemenea, nu ne putem lipsi de niciuna dintre ele, sti bine ca exista oameni care dpdvd material nu duc lipsa de nimic si totusi nu sunt fericiti, deoarece sufletul nu le este hranit
in ceea ce priveste nivelul violentei, eu nu-mi dau seama cum de ai ajuns la aceste constatari, deoarece daca ne uitam la baza, jos in cartier, violenta a crescut fata de anii trecuti iar tendinta de rebeliune e in crestere fiind promovata chiar de societate

maria-luisa 21.01.2010 18:13:54

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203401)
"Te rog sa imi spui, daca ai ajunge la binele suprem si absolut te-ar mai incerca vreo motivatie?" poate doar una: sa nu se mai sfarseasca niciodata :)

si inca una: ca toti sa ajunga acolo.

anaana71 21.01.2010 18:26:12

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 203394)
mersi, mersi :) ma intereseaza in momentul asta pildele ca pe tine formulele :)

uite totusi fac un compromis: tu scrii o formula si eu o pilda. ce zici, te bagi?:4:

AteulCelRau 21.01.2010 18:26:43

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 203438)
sa sti ca framantarile sufletesti nu pot fi hranite cu pizza si cola pe gratis, intrebarile existentiale ale umanitatii vor exista in todeauna, stiinta nu iti poate da liniste sufleteasca, stiinta are rolul ei, spiritualitatea deasemenea, nu ne putem lipsi de niciuna dintre ele, sti bine ca exista oameni care dpdvd material nu duc lipsa de nimic si totusi nu sunt fericiti, deoarece sufletul nu le este hranit
in ceea ce priveste nivelul violentei, eu nu-mi dau seama cum de ai ajuns la aceste constatari, deoarece daca ne uitam la baza, jos in cartier, violenta a crescut fata de anii trecuti iar tendinta de rebeliune e in crestere fiind promovata chiar de societate

Pentru mai mult de 1 milliard de oameni, mancarea si apa de care duc lipsa conteza mai mult decat spiritualitatea, si ce te face sa crezi ca spiritualitatea e exclusiva religiei? Eu sincer sunt spiritual far religie, plus ca a scazut criminilitatea in ultimii ani mai ales in romania, acum cu criza a mai crescut un pic, dar nu se compara cu ce era dupa revolutie.

danyel 21.01.2010 19:24:43

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 203444)
Pentru mai mult de 1 milliard de oameni, mancarea si apa de care duc lipsa conteza mai mult decat spiritualitatea, si ce te face sa crezi ca spiritualitatea e exclusiva religiei? Eu sincer sunt spiritual far religie, plus ca a scazut criminilitatea in ultimii ani mai ales in romania, acum cu criza a mai crescut un pic, dar nu se compara cu ce era dupa revolutie.

nu m-am facut inteles nu vorbeam de segmentul de populatie care nu isi poate satisface nici nevoile de baza, normal cand esti flamand nu te gandesti la salvarea balenelor albastre, nu vorbim aici de extreme, pt ca tot pe acesti oameni nu-i ajuta cu nimic acceleratorul de particole care papa miliarde de euro si nici faptul ca omul a ajuns pe luna
Dupa revolutie a fost o perioada de haos, dar la modul general criminalitate, terorism, violenta exista, din pacate..
Da poti fi spiritual si fara credinta dar e o spiritualitate care-ti face rau, vezi marturiile celor care au practicat anumite meditatii orientale,
apoi spiritualitatea fara Dumnezeu e un non sens ce inseamna pt dumneata a fi spiritual, ati hrani sufletul? cu ce cu filosofie? noi ne hranim sufletul cu Harul lui Hristos, har care dinafara nu se poate cunoaste, doar dupa ce ai experimentat pacea Lui iti dai seama de adevarata valoare a credintei, de aceea e total aiurea ca un ateu sa vorbeasca despre credinta, e inafara cunoasterii lui pt ca nu a experimentat credinta,

Si la urma urmei, voi sunteti cu sloganul "libertate de constiinta" si tot voi ii atacati pe cei care cred ca suntem mai mult decat o carcasa de carne, voi sustineti sus si tare paradele gay si blamati manifestarile religioasa intr-un stat majoritar crestin
Eu cred ca daca ateii ar fi majoritari, ar darama bisericile cu buldozere si ar impusca crestinii in plina strada si zic asta deoarece se vede ca si minoritari sunt agresivi

maria-luisa 21.01.2010 20:05:56

eu am o intrebare pt voi toti: ati pus vreodata mana pe o piatra sau pe trunchiul unui copac, sa simtiti energia care curge prin ele, sa le simtiti viata? Ati privit vreodata atent natura, sa vedeti miracolul lui Dumnezeu in tot ce exista? Ati simtit vreodata ca sunteti uniti cu tot ce exista, ca totul este viata si pulsam cu totii ca intr-o singura inima?

topcat 21.01.2010 21:09:07

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203407)
"Stiinta se bazeaza pe materialism. Din pacate Dzeu nu, de aici conflictul. E adevarat, sint destui savanti care sint credinciosi, dar vei vedea ca fiecare e materialist in domeniul sau.""

fiind Creatorul si al materiei ( care este tot o forma de energie, dar mai condensata), nu doar al sufletului si spiritului, cred ca cele trei pot fi luate fara probleme impreuna, fara sa fie impotriva lui Dumnezeu. :)

materialismul egoist, da, nu e bun, ca orice lucru egoist, de altfel.

Vorbeam de materialism in sensul de ne-supranatural
Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203407)
Si de ce pe acei savanti credinciosi, nu-i incomodeaza credinta, in munca lor, ba chiar isi fac treaba foarte bine?

Eu cred ca ii incomodeaza. Iti spun, toti (ma rog, or fi si exceptii) sint materialisti in domeniul pe care il studiaza sau in domeniile pe care se bazeaza munca lor.

topcat 21.01.2010 21:10:51

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203401)

Cum se poate sfirsi un bine suprem si absolut?

topcat 21.01.2010 21:38:06

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 203455)
nu m-am facut inteles nu vorbeam de segmentul de populatie care nu isi poate satisface nici nevoile de baza, normal cand esti flamand nu te gandesti la salvarea balenelor albastre, nu vorbim aici de extreme, pt ca tot pe acesti oameni nu-i ajuta cu nimic acceleratorul de particole care papa miliarde de euro si nici faptul ca omul a ajuns pe luna

Acum nu ii ajuta
Citat:

Dupa revolutie a fost o perioada de haos, dar la modul general criminalitate, terorism, violenta exista, din pacate..

Exista si vor exista multa vreme. Important este sa vedem ce impact au acestea si care ar fi potentialul lor daca nivelul de rautate ar fi ramas cel de acum 2000 de ani.
Citat:

Da poti fi spiritual si fara credinta dar e o spiritualitate care-ti face rau, vezi marturiile celor care au practicat anumite meditatii orientale,

Pai si acelea nu sint bazate pe credinta? :)
Citat:

apoi spiritualitatea fara Dumnezeu e un non sens ce inseamna pt dumneata a fi spiritual, ati hrani sufletul? cu ce cu filosofie? noi ne hranim sufletul cu Harul lui Hristos, har care dinafara nu se poate cunoaste, doar dupa ce ai experimentat pacea Lui iti dai seama de adevarata valoare a credintei, de aceea e total aiurea ca un ateu sa vorbeasca despre credinta, e inafara cunoasterii lui pt ca nu a experimentat credinta,

Religia a acaparat termenul de spiritualitate, pe nedrept.
Indiferent ca esti credincios sau nu, cind asculti o simfonie, cind privesti un bebelus abia nascut, cind iubesti, cind te minunezi la cerul negru cu miliarde stele, te incearca aceleasi sentimente, spirituale. Nu inteleg de ce un ateu ar fi handicapat in aceasta privinta
Citat:

Si la urma urmei, voi sunteti cu sloganul "libertate de constiinta" si tot voi ii atacati pe cei care cred ca suntem mai mult decat o carcasa de carne, voi sustineti sus si tare paradele gay si blamati manifestarile religioasa intr-un stat majoritar crestin
Eu cred ca daca ateii ar fi majoritari, ar darama bisericile cu buldozere si ar impusca crestinii in plina strada si zic asta deoarece se vede ca si minoritari sunt agresivi

Libertatea de constiinta tine de individ si deci poate avea, in functie de acesta, atit o dimensiune laica cit si religioasa. Ea trebuie sa tina seama insa de libertatea de constiinta a celorlalti indivizi, la fel de indreptatita.
Nu spunem ca sintem o carcasa de carne, nu toti sintem de acord cu paradele gay si nu blamam orice manifestare religioasa.

topcat 21.01.2010 21:39:53

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203468)
eu am o intrebare pt voi toti: ati pus vreodata mana pe o piatra sau pe trunchiul unui copac, sa simtiti energia care curge prin ele, sa le simtiti viata? Ati privit vreodata atent natura, sa vedeti miracolul lui Dumnezeu in tot ce exista? Ati simtit vreodata ca sunteti uniti cu tot ce exista, ca totul este viata si pulsam cu totii ca intr-o singura inima?

Ce diferenta e intre tine si piatra ce o tii in mina?

maria-luisa 22.01.2010 00:31:30

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 203504)
Ce diferenta e intre tine si piatra ce o tii in mina?

la un anumit nivel niciuna. nu inteleg exact la ce te referi prin intrebarea asta.

maria-luisa 22.01.2010 00:35:38

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 203486)
Vorbeam de materialism in sensul de ne-supranatural

Eu cred ca ii incomodeaza. Iti spun, toti (ma rog, or fi si exceptii) sint materialisti in domeniul pe care il studiaza sau in domeniile pe care se bazeaza munca lor.

n-ai de unde sa stii cu siguranta. asta doar ei pot spune.

maria-luisa 22.01.2010 00:36:32

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 203488)
Cum se poate sfirsi un bine suprem si absolut?

intrebare de baraj... logic ca nu se poate.:))

turcud 22.01.2010 01:11:53

pentru domnul ateu

dragul meu eu nu sant maestru la cuvinte dar dumnezeu stie ca spun adevarul, am fost si eu ateu,pe langa faptul acesta eram si foarte mandru si ateismul meu a izvorat din faptul ca eram sarac si foarte pornit impotriva nedreptatilor sociale a celor bogati, sa nu crezi ca acum sant bogat sau iubesc nedreptatile sociale ,vreau sa spun cat de singur eram in sufletul meu si nu gaseam pe nimeni care sa-mi spuna o vorba buna sau sa inteleaga cat de tulburat eram de situatia lumii si cat de neajutorat in a o schimba.pana intr-o zi cand o colega de liceu m-a invitat la o biserica de penticostali(sant ortodox) acolo pentru prima data am simtit dragoste si partasie.acolo m-am minunat de predicile pastorului trandafir.si am simtit ca-l iubesc din toata inima pe DUMNEZEU care si-a dat viata pentru mine care ma iubeste naconditionat acolo am aflat ca am un tata bogat care ma asteapta in cer ca viata are un scop final si un sens. AM VRUT SA IMPARTASESC TUTUROR ACEASTA MINUNE DIN VIATA MEA!am invatat ptr facultatea de teologie ortodoxa ca-sa devin preot sa intorc pe toata lumea la penticostali. invatand dogmatica si istoria bisericit m-am autoconvertit la ortodoxie bucuria devenind de negrait cand am avut unDUHOVNIC. nu am luat l-a facultate, am muncit am 4 copii sant in continuare foarte sarac in ochii lumii nu am casa am acum 35 de ani am dat iar la teologie sant student in primul an am numai note bune. te intrebi :- si care e faza bai telenovelistule?(nu-mi plac sub nici o forma) in tot acest timp dragul meu nu am mai fost singur niciodata,cuiva i-a pasat de mine cand tuturor celorlalti nu le pasa , cineva si-a amintit de mine cand ceilalti nu-si aminteau ... si nu vreau sa te mai plictisesc... de atunci sant fericit in saracia mea si nebun in ochii altora dar multora m-am facut ca o minune...si te provoc sa citesti sf ioan gura de aur omilii la matei si te provoc sa-ti iei un duhovnic ssi sa simti si tu fericirea pe care o simt prostii astia de crestini

Langu 22.01.2010 12:58:47

Citat:

În prealabil postat de turcud (Post 203546)
dragul meu eu nu sant maestru la cuvinte dar dumnezeu stie ca spun adevarul, am fost si eu ateu,pe langa faptul acesta eram si foarte mandru si ateismul meu a izvorat din faptul ca eram sarac si foarte pornit impotriva nedreptatilor sociale a celor bogati, sa nu crezi ca acum sant bogat sau iubesc nedreptatile sociale ,vreau sa spun cat de singur eram in sufletul meu si nu gaseam pe nimeni care sa-mi spuna o vorba buna sau sa inteleaga cat de tulburat eram de situatia lumii si cat de neajutorat in a o schimba.pana intr-o zi cand o colega de liceu m-a invitat la o biserica de penticostali(sant ortodox) acolo pentru prima data am simtit dragoste si partasie.acolo m-am minunat de predicile pastorului trandafir.si am simtit ca-l iubesc din toata inima pe DUMNEZEU care si-a dat viata pentru mine care ma iubeste naconditionat acolo am aflat ca am un tata bogat care ma asteapta in cer ca viata are un scop final si un sens. AM VRUT SA IMPARTASESC TUTUROR ACEASTA MINUNE DIN VIATA MEA!am invatat ptr facultatea de teologie ortodoxa ca-sa devin preot sa intorc pe toata lumea la penticostali. invatand dogmatica si istoria bisericit m-am autoconvertit la ortodoxie bucuria devenind de negrait cand am avut unDUHOVNIC. nu am luat l-a facultate, am muncit am 4 copii sant in continuare foarte sarac in ochii lumii nu am casa am acum 35 de ani am dat iar la teologie sant student in primul an am numai note bune. te intrebi :- si care e faza bai telenovelistule?(nu-mi plac sub nici o forma) in tot acest timp dragul meu nu am mai fost singur niciodata,cuiva i-a pasat de mine cand tuturor celorlalti nu le pasa , cineva si-a amintit de mine cand ceilalti nu-si aminteau ... si nu vreau sa te mai plictisesc... de atunci sant fericit in saracia mea si nebun in ochii altora dar multora m-am facut ca o minune...si te provoc sa citesti sf ioan gura de aur omilii la matei si te provoc sa-ti iei un duhovnic ssi sa simti si tu fericirea pe care o simt prostii astia de crestini

Excelent!O calduroasa imbratisare frate!Esti un crestin adevarat,iar partea buna este ca ai halalait pe coclaurile nebuniei ceea ce iti da un mai mare folos.

Mihailc 22.01.2010 18:08:17

Citat:

Prietene Daniel, foarte valoroasă mărturia ta, ar fi bine să fie ultimul cuvânt al unui credincios la acest subiect, înainte să se transforme într-o copie vulgară și ieftină a turnului Babilonului. Discuția asta riscă să se transforme într-o pălăvrăgeală nesfârșită, așa cum avem câteva cu neoprotestanții, postcreștinii și alții. În ritmul ăsta ajungem să ne certăm cu toți smintiții lumii, de la nuștiuce sectă yoga până la fundamentaliștii islamici. Un ateu are timp la dispoziție pentru nimicuri, pentru că viața lui e o paranteză întâmplătoare între două nimicuri infinite; un creștin, în schimb, are multe de făcut, pentru că se antrenează pentru o existență nesfârșită.

stereox 24.01.2010 10:23:54

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 203779)
un creștin, în schimb, are multe de făcut, pentru că se antrenează pentru o existență nesfârșită.

Adica un fel de karate kid?

heaven 24.01.2010 11:22:52

Citat:

În prealabil postat de stereox (Post 204254)
Adica un fel de karate kid?

Desi ai vrut sa fii ironic,oarecum tangential ai dreptate,pentru ca artele martiale calesc si spiritul,nu doar trupul.
Evolutia spirituala este ea insasi o calatorie catre autocunoastere,autoperfectionare,atingerea echilibrului interior,a armoniei cu tine insuti,cu intreg universul si,implicit cu divinitatea.

stereox 24.01.2010 12:07:06

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 204257)
Desi ai vrut sa fii ironic,oarecum tangential ai dreptate,pentru ca artele martiale calesc si spiritul,nu doar trupul.
Evolutia spirituala este ea insasi o calatorie catre autocunoastere,autoperfectionare,atingerea echilibrului interior,a armoniei cu tine insuti,cu intreg universul si,implicit cu divinitatea.

Da, ironia a fost intentionata. Mi se pare ca-ti irosesti viata, te "antrenezi" intr-o disciplina cel putin dubioasa, pentru a atinge un scop care nu exista.

maria-luisa 24.01.2010 12:38:22

Citat:

În prealabil postat de stereox (Post 204265)
Da, ironia a fost intentionata. Mi se pare ca-ti irosesti viata, te "antrenezi" intr-o disciplina cel putin dubioasa, pentru a atinge un scop care nu exista.

exista, doar ca dincolo de judecati absurde si separari. :)

iar daca antrenamentul consta in a-i spune altuia ca tu esti cineva, iar el nimic, nu insemna nimic mai mult decat antrenamentul unui cobai pe o rotita...

mc2009 24.01.2010 17:00:24

Stiinta - lucrurile mai putin 'idilice' ...

Un exemplu, printre multe altele
'... un caz paradigmatic despre modul in care ideologia poate incaleca stiinta, strunind-o in directia politica favorita si favorabila unor elite politice, intelectuale si mediatice lipsite de scrupule.'

De aici: http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-68...mare-comic.htm

inorog 24.01.2010 17:11:11

Deocamdata afara sunt -10 :) Halal incalzire globala :) (bine, glumesc pe jumatate dar ati inteles ideea) :)

topcat 24.01.2010 22:37:50

Citat:

In primul rind, ateii nu spun ca crestinii sint prosti.
In al doilea rind, e foarte frumos ca niste oameni se inteleg foarte bine cu alti oameni si fac impreuna lucruri placute.
In al treilea rind, ce te face sa crezi ca nu exista atei cel putin la fel de fericiti?
In al patrulea, lumea in care dumneata erai nefericit nu e una atee, era una in care credintele in superstitii, religii si supranatural sint covirsitoare.
Iti doresc ca de acum inainte sa fii si mai fericit.

Ioan-Victor 24.01.2010 22:48:57

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 204408)

Culmea e ca un ateu are o atitudine mai crestina decat insusi crestinii...:41:

maria-luisa 24.01.2010 23:03:54

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 204408)
In primul rind, ateii nu spun ca crestinii sint prosti.
In al doilea rind, e foarte frumos ca niste oameni se inteleg foarte bine cu alti oameni si fac impreuna lucruri placute.
In al treilea rind, ce te face sa crezi ca nu exista atei cel putin la fel de fericiti?
In al patrulea, lumea in care dumneata erai nefericit nu e una atee, era una in care credintele in superstitii, religii si supranatural sint covirsitoare.

foarte frumos, topcat! :)

mercinbogdan 25.01.2010 02:04:58

Cum am renunțat la ATEISM

A fost o vreme când eram și eu ateu și mă intoxicam cu materialism dialectic și istoric, cu tot felul de argumentații mai mult sau mai puțin solide, negăsind nicio urmă a lui Dumnezeu în această lume, hoinărind pe tărâmurile rațiunii.

Dar în urma căutărilor a venit și o perioadă de răspunsuri, când am văzut că CONSECINȚA RAȚIONALĂ CEA MAI PROFUNDĂ A ATEISMULUI ESTE NIHILISMUL, iar consecința nihilismului este sinuciderea. Drumurile logicii pot sfârși uneori în prăpastii fără întoarcere...

În ateism omul nu își poate găsi un sens al vieții, eventual își poate fabrica unul și îl poate susține prin ignoranță sau poate să cedeze rațiunea unui instinct de supraviețuire. Orice sistem de valori (inclusiv etice) este atacabil și el poate fi spulberat pentru că nu are pe ce se sprijini. Totul este relativ, praf în vânt, fără nicio bază.

Să fie oare Dumnezeul filozofic și teoretic soluția la această problemă? Ar putea fi, dar nu s-ar deosebi cu nimic de Moș Crăciun, zâne, zei și elefanți zburători... De-abia Dumnezeul creștin, personal, care vine să se implice în viața omului, să îi dăruiască veșnicia și iubirea, să îi dea ca sens al vieții bucuria completă, eternă alături de El și de toate celelalte ființe, rezolvă această problemă.

Și spre deosebire de toate celelalte închipuiri ale mitologiei, Dumnezeul cel adevărat se face cunoscut nouă prin experiență personală în măsura în care noi suntem dispuși sa Îl lăsăm să facă asta, pentru că El nu trece peste libertatea noastră de a-L primi sau respinge. Iar aceasta o face prin harul său, pe care înainte de a ști cum se numește, îl denumeam senzația de suflet curat și ușor ca un fulg, ceea ce e o trăire cu mult superioară calitativ aceleia de a privi flori minunate, a asculta o muzică bună sau a te bucura în diverse feluri.

Pentru mine Dumnezeu înseamnă trăire, așa L-am cunoscut, fără ca eu să am vreun merit pentru asta, pentru că sunt un biet păcătos stăpânit de patimi, mândrie și erezii. Chiar dacă viața mea este uneori una mizerabilă, știu că există și bucurii care depășesc condiția umană obișnuită și pe care numai Dumnezeu le poate dărui...

stereox 25.01.2010 02:57:41

Citat:

În prealabil postat de mercinbogdan (Post 204511)
A fost o vreme când eram și eu ateu

Nu te cred. Si cand spun asta ma bazez pe:
Citat:

și mă intoxicam cu materialism dialectic și istoric

:)))
Citat:

Dar în urma căutărilor a venit și o perioadă de răspunsuri, când am văzut că CONSECINȚA RAȚIONALĂ CEA MAI PROFUNDĂ A ATEISMULUI ESTE NIHILISMUL, iar consecința nihilismului este sinuciderea.

Eu sunt ateu si nu sunt nihilist :)
Topcat, tu esti nihilist?
Citat:

În ateism omul nu își poate găsi un sens al vieții, eventual își poate fabrica unul și îl poate susține prin ignoranță sau poate să cedeze rațiunea unui instinct de supraviețuire.

Viata are sensul pe care il oferi tu. Nu trebuie sa-l cauti, pentru ca nu sta ascuns undeva, eventual cocotat intr-un copac gata sa-ti cada in cap. Tu oferi vietii ce sens iti doresti.
Citat:

Orice sistem de valori (inclusiv etice) este atacabil și el poate fi spulberat pentru că nu are pe ce se sprijini. Totul este relativ, praf în vânt, fără nicio bază.

Da. Spre exemplu, sclavia era sprijinita si incurajata de Biblie, era un lucru perfect normal. Odata cu acceptarea valorilor umaniste, sclavia este considerata un lucru reprobabil, valorile etice / morale de acum 300 de ani nu mai sunt acceptate astazi. Care-i problema?
Citat:

...Și spre deosebire de toate celelalte închipuiri ale mitologiei, Dumnezeul cel adevărat se face cunoscut nouă...

;)

topcat 25.01.2010 16:50:35

Citat:

Orice sistem de valori (inclusiv etice) este atacabil și el poate fi spulberat pentru că nu are pe ce se sprijini. Totul este relativ, praf în vânt, fără nicio bază.

Nu e cazul umanismului rational.

maria-luisa 25.01.2010 19:45:24

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 204708)
Nu e cazul umanismului rational.

totusi umanismul nu tot din crestinism se trage?

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:56:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.