Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   EREZIILE romano-catolice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15945)

stefan florin 19.01.2013 19:58:36

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 496751)
fals...adventistii nu au mai racolat cam pe nimeni in ultimii ani iar martorii lui iehova au un succes submediocru (daca ne uitam comparativ cu tarile africane sau sud-americane).

dintre toti neoprotestantii, cea mai mare crestere o au penticostalii, datorita faptului ca este un mediu propice manifestarilor isterico-psihotico-exaltate si de asemenea, ajutoarele oferite.

penticostalii au castigat teren poate in zona ta. La mine in Vrancea martorii lui Iahova au castigat teren, chiar bine

stefan florin 19.01.2013 19:59:22

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 496752)
Ai citit dom‘le catehismul? Sau ești ocupat cu lupta anti iehovistă?

...poti detalia...?

DragosP 19.01.2013 20:16:52

Ce să detaliez? Ne e clară atitudinea ta privind Sfânta Predanie (din care fac parte scrierile Sinților Părinți)?

stefan florin 19.01.2013 20:22:23

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 496763)
Ce să detaliez? Ne e clară atitudinea ta privind Sfânta Predanie (din care fac parte scrierile Sinților Părinți)?

iar aduci in discutie Sfanta Traditie? Pentru tine Biblia chiar NU inseamna NIMIC? Uite unde a dus increderea oarba in traditie, la romano-catolici. Cu toate ca NU au nici un argument biblic, afara de traditia lor, ei cred ORBESTE ca papa e urmasul lui Petru apostolul. Ti se pare OK asta?

stefan florin 19.01.2013 20:23:38

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 496763)

si aspropos, UNDE GRESESC EU?

stefan florin 19.01.2013 21:09:51

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 496750)
de acord cu tine,
eu doar am mentionat ce am gasit ca au spus apostolii despre ei insisi, cu privire la functiile ecleziale pe care le aveau, pe langa cea de apostol.

si ai gasit ceva de episcop sau preot, asa cum spune apostolul Ioan sau Petru?

DragosP 19.01.2013 21:30:04

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 496764)
iar aduci in discutie Sfanta Traditie? Pentru tine Biblia chiar NU inseamna NIMIC? Uite unde a dus increderea oarba in traditie, la romano-catolici. Cu toate ca NU au nici un argument biblic, afara de traditia lor, ei cred ORBESTE ca papa e urmasul lui Petru apostolul. Ti se pare OK asta?

Pentru mine Sfânta Scriptură are ACEEAȘI valoare ca și Sfânta Tradiție.

DragosP 19.01.2013 21:31:41

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 496765)
si aspropos, UNDE GRESESC EU?

Păi citește odată catehismul șela și poate te lămurești singur.

celestial_pottery 19.01.2013 21:33:20

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 496743)
amice pentru mine Biblia e mai presus decat Biserica, e mai presus decat orice

Sincer sa fiu, cu asta ai consterna pe oricine, catolic, ortodox, anglican, miafizit, nestorian...
Poate nu stii, dar Biblia e inclusa in Traditie/Predanie. Intreaba-l pe Dragos, ca sa nu zici ca se sparge "papistasu'" in figuri sa te convinga ca esti pe un drum gresit.
Amice,ordinea descrescatoare a prioritatii e: Autoritatea Bisericii >Predania/Traditia>Biblia. E clar? Ok, nu ma crede pe mine, pe Dragos, pe orice ortodox sau catolic: intreaba orice preot.
Pariez ca daca ti se pare ca duhovnicul e pe linga (ce ai inteles tu din) Biblie, treci lejer ascultarea de duhovnic in plan secund, tert, etc., dupa caz.
Dar sa revenim on-topic: eu afirm ca apostolii erau episcopi. De ce crezi ca episcopul e centrul principiului ierarhic al Bisericii? Ah, am uitat: asta nu scrie EXPLICIT in Biblie.

stefan florin 19.01.2013 21:37:56

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 496775)
Pentru mine Sfânta Scriptură are ACEEAȘI valoare ca și Sfânta Tradiție.

very well amice. Deci Petru a fost papa, caci asa spune traditia NU?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:42:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.