Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce este sufletul! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17800)

Cornel Urs 13.12.2017 11:47:49

Hai, ca să vă facilitez un răspuns explicit și la obiect, vă rog să bifați:

1. Timp de 3 zile și 3 nopți, Iisus Hristos a fost:
a. conștient,
b. inconștient.

2. Dumnezeu este :
a. Tatăl;
b. Tatăl, Fiul, Duhul;
c. Fiul, care este totodată și Tatăl și Duhul;
d. niciuna din variantele de mai sus.

La prima întrebare nu am putut să-ți pun : ”niciuna din variante”, fiindcă nu poate fi o altă variantă afară de cele două menționate deja, conștient/inconștient. Sper că mă înțelegi.

marivas6519 13.12.2017 13:28:59

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655868)
Ați repetat exact ce v-am spus și eu.
Nu asta doream să întreb. V-ați eschivat.
Repet, ce s-a întâmplat cu Persoana Iisus Hristos, a doua din cadrul Sfintei Treimi, în cele 3 zile și 3 nopți ? Biblia spune că a fost mort și că sufletul Lui era în Hades. Deci, era conștient în tot acest timp? Da sau Nu. Lăsați facebook-ul și concentrați-vă pentru a da un răspuns aici!

Biblia spune clar si in repetate randuri ca "cei morti nu stiu nimic" (exemplu:Ecleziastul 9:5). Domnul Isus spune la fel de clar ca "a fost mort". Este la mintea ursului ca NU era constient. In moarte "nu este nici lucrare, nici stiinta, nici chibzuiala, nici intelepciune" (Ecleziastul 9:10).

P.S. Acum sa n-o dati pe aia ca L-am omorat pe Dumnezeu. Sa nu uitam ca Domnul Isus S-a dezbracat de dumnezeire cand S-a intrupat si S-a coborat la noi (Filipeni 2:6-8).

Cornel Urs 13.12.2017 15:29:49

Bun, deci la prima întrebare ați răspuns b) - INCONȘTIENT.
Rog răspundeți și la a doua întrebare. Mulțumesc. Aștept.

marivas6519 13.12.2017 17:43:26

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655899)
Bun, deci la prima întrebare ați răspuns b) - INCONȘTIENT.
Rog răspundeți și la a doua întrebare. Mulțumesc. Aștept.

Care este a doua? Nu stiu daca am inteles-o bine. Te rog sa repeti. Multam fain.

Bucuriepedrum 13.12.2017 17:50:59

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655919)
Care este a doua? Nu stiu daca am inteles-o bine. Te rog sa repeti. Multam fain.

Cea cu "Dumnezeu este". (Eu așa am înțeles.)

Cornel Urs 13.12.2017 18:21:32

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655919)

Desigur stimate domn.

2. Dumnezeu este :
a. Tatăl;
b. Tatăl, Fiul, Duhul;
c. Fiul, care este totodată și Tatăl și Duhul;
d. niciuna din variantele de mai sus.

Cornel Urs 13.12.2017 18:22:55

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 655920)
Cea cu "Dumnezeu este". (Eu așa am înțeles.)

Ai înțeles bine.
Vreau ca acest adventist de ziua a șaptea să-mi expună aici Cine este Dumnezeul lui.
După care va veni o a treia întrebare. Sau poate că nu. Depinde de răspuns.

Cornel Urs 14.12.2017 10:23:34

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655892)
Sa nu uitam ca Domnul Isus S-a dezbracat de dumnezeire cand S-a intrupat si S-a coborat la noi (Filipeni 2:6-8).

Până răspundeți la întrebarea de mai sus, a doua, haideți să o lămurim și pe asta de aici, ce ați scris, ce ați putut scrie, probabil v-ați grăbit și acum regretați prostia.
Ziceți că Iisus s-a dezbrăcat de dumnezeire când s-a întrupat?
Să înțeleg că adventiștii de ziua a șaptea nu cred învățătura creștină despre cele două firi ale Mântuitorului, Om adevărat și Dumnezeu adevărat???

Ali Baba 14.12.2017 14:26:41

din cate stiu eu asta e o taina, Biblia nu ne spune exact ce s-a petrecut cu Iisus in cele trei zile.

Cornel Urs 14.12.2017 16:59:23

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 655993)
din cate stiu eu asta e o taina, Biblia nu ne spune exact ce s-a petrecut cu Iisus in cele trei zile.

Aspectul acesta îl vom detalia ulterior. Să asteptăm pe domnul de la BAZS ca să ne răspundă la întrebările deja puse. Întrebările nu sunt grele.

Nu uita, dragă Ali, acest topic nu este despre Iisus Hristos si nici despre cele 3 zile cât a fost în mormânt, după care a înviat ci despre notiunea de suflet. Discutăm deci despre suflet în contextul în care adventistii zic că ei sunt trinitari ca si noi, dar nu sunt. Vreau să-i arăt acestui adventist că cele două doctrine sunt incompatibile si deci va trebui să renunte la una din ele!

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:11:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.