Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

Danut7 06.12.2009 20:19:07

Ignatie Teoforul - Epistola catre Magnezieni capitolul VIII

Varnava - Epistola lui Varnava 15:9

"Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.
Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.
Pentru că cine a intrat în odihna lui Dumnezeu s-a odihnit și el de lucrurile lui, precum Dumnezeu de ale Sale.
Să ne silim, deci, ca să intrăm în acea odihnă, ca nimeni să nu cadă în aceeași pildă a neascultării," Evrei 4:7-11

Danut7 06.12.2009 20:25:43

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 188548)
In primul rand,oamenii nu sarbatoreau soarele,ci pe Hristos,deci nu mai exista paganism in asta,ci au eliminat adorarea soarelui pt a-L adora pe Hristos.In al doilea rand,Dumnezeu a ales ziua Invierii cu mult inainte sa apara cei care adorau soarele.Deci,idolatrii soarelui au aparut dupa,chiar daca,luandu-ne dupa ani,primii.Pt ca Iisus S-a nascut mai inainte de toti vecii.

Nu are nici o relevanta "numele zilei".In engleza duminica si azi se numeste "ziua soarelui".Nu numele zilei conteaza ci ceea ce reprezinta ziua.

tricesimusseptimus 06.12.2009 22:07:04

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 188547)
N-am vazut sa scrie "ziua de dinainte",ci doar "in prima zi a saptamanii".

Marcu 15,42

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 188547)
Prima de dupa Sabat,da,dar dc crezi ca apostolii frangeau painea duminica?pt ca era ziua de dupa Sabat?daca respectau atat Sabatul,s-ar fi intalnit sambata

Apostolii frângeau pâinea zilnic: Fapte 2,46

tricesimusseptimus 06.12.2009 22:08:33

Citat:

In primul rand,oamenii nu sarbatoreau soarele,ci pe Hristos,deci nu mai exista paganism in asta,ci au eliminat adorarea soarelui pt a-L adora pe Hristos.

Din păcate nu întru totul. Prin secolul IV în creștinism a avut loc o însemnată invazie păgână, oamenii nefiind dispuși să renunțe cu totul la această închinare solară. Însuși Constantin cel Mare- cel care a legiferat ziua soarelui pentru creștini, a fost un închinător al soarelui toată viața:

"Ca adorator al lui Sol invictus, Constantin era adeptul monoteismului solar de tendinta filozofica si considera ca aceasta nu este incompatibila cu credinta crestina, deoarece suprema Divinitas, din aceasta religie, nu-i parea deosebita de Dumnezeul crestinilor. Constantin n-a repudiat dintr-o data toata mostenirea paganismului si, la fel ca tatal sau, care fusese monoteist, el considera soarele ca mediator vizibil intre Dumnezeul suprem si oameni." (Eusebiu de Cezareea. Scrieri, partea a doua. Viata lui Constantin cel Mare.- stdiu introductiv de Prof. Dr. Emilian Popescu , traducere si note de Radu Alexandrescu. Ed. IBM al BOR, Bucuresti 1991, pag.31)

Citat:

In al doilea rand,Dumnezeu a ales ziua Invierii cu mult inainte sa apara cei care adorau soarele.Deci,idolatrii soarelui au aparut dupa,chiar daca,luandu-ne dupa ani,primii.Pt ca Iisus S-a nascut mai inainte de toti vecii.

Adoratori ai soarelui au existat și înainte de Hristos (înaintea erei noastre). Deși au existat încercări ale diavolului de a introduce închinarea la corpuri cerești chiar în poporul lui Dumnezeu, sincretismul de care vorbeam mai sus s-a produs abia după moartea apostolilor.

tricesimusseptimus 06.12.2009 22:10:00

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 188552)
Ignatie Teoforul - Epistola catre Magnezieni capitolul VIII

Mulțumesc mai întâi pentru trimiteri. A fost important pentru mine să știu unde anume în scrierile sf. Ignație apare acest citat (nu l-am verificat încă). Ce pot să spun deocamdată este că chiar în scrierile biblice și-au permis unii să interpoleze cuvinte, expresii și fraze (de regulă nevinovate, cu bune intenții), cu atât mai mult literatura creștină post-biblică a putut fi și chiar a fost alterată, incomparabil mai mult, întrucât aceasta a fost mai puțin răspândită decât cărțile biblice. Epistola lui Ignațiu către Magnezieni există în două versiuni (una lungă și alta scurtă), ceea ce ridică mari semne de întrebare asupra adevăratei forme a celei originale. Dar chiar dacă aceste scrieri ar fi absolut autentice, sub toate aspectele, părerile teologice ale unor oameni neinspirați, chiar dacă ar fi fost și contemporani cu apostolii, nu au autoritate suficientă pentru a produce o schimbare atât de revoluționară în interpretarea Bibliei. Pentru mine important este ce zice Duhul lui Dumnezeu inspirînd Biblia, și nu ce interpretează teologii că ar fi spus Sfinții Părinți (dacă ar fi spus așa ceva vreodată).

Ioana-Andreea 06.12.2009 23:10:08

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 188584)
Din păcate nu întru totul. Prin secolul IV în creștinism a avut loc o însemnată invazie păgână, oamenii nefiind dispuși să renunțe cu totul la această închinare solară. Însuși Constantin cel Mare- cel care a legiferat ziua soarelui pentru creștini, a fost un închinător al soarelui toată viața:

Adoratori ai soarelui au existat și înainte de Hristos (înaintea erei noastre). Deși au existat încercări ale diavolului de a introduce închinarea la corpuri cerești chiar în poporul lui Dumnezeu, sincretismul de care vorbeam mai sus s-a produs abia după moartea apostolilor.

Dar ortodocsii de azi nu iau exemplul lui Constantin,noi Il adoram pe Dumnezeu prin ziua de Duminica.

tricesimusseptimus 07.12.2009 00:04:38

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 188594)
Dar ortodocsii de azi nu iau exemplul lui Constantin,noi Il adoram pe Dumnezeu prin ziua de Duminica.

... poruncită de Constantin, și neporuncită de Dumnezeu.

AndruscaCIM 07.12.2009 00:16:18

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 188486)
Prezintă o singură dovadă. Sau poate nu știi ce înseamnă secolul I...

Prima zi a săptămânii a primit numele de "Dies Domini" câteva secole mai târziu. În secolul IV încă i se spunea "Dies Solis". Încearcă altă șmecherie.

Trice eu as vrea o dovada, am impresia ca tu ai pretentii la care nu te poti nici macar ridica!!!:1:

Dovada ca in sec. I se tinea Sabatul!!!!!

Care era structura organizatorico-educativa a primilor crestini???
As vrea raspuns, dovezi....te rog!!!Incearca...nu te impacienta, dar fa-ne sa ne schimbam opinia ca tu ai argumente aduse de o femeie si atat...eu insa vreau dovezi!!!

De ce marii biblisti protestanti tin Duminica????????????????:1::71:

AndruscaCIM 07.12.2009 00:20:56

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 188604)
... poruncită de Constantin, și neporuncită de Dumnezeu.

Cine este Mantuitorul pentru tine?

mihai1936 07.12.2009 01:50:23

Citat:

În prealabil postat de lareine (Post 187324)
Nu stiu daca s-a mai pus aceasta intrebare, daca da - imi cer scuze; insa mie mi se pare foarte importanta motivatia voastra si mi-as dori sa stiu ce resorturi interioare v-au determinat sa va indreptati spre alte culte si secte, intrucat acesta e un act cat se poate de constient si voluntar.

Va rog.

alti sau dus la alte biserici cretine asa cum si tu te-ai dus la ortodoxi.ti se pare ca daca suntem ortodoxi suntem mai buni ca altii?Uite de exemplu noi ne inchinam la icoane iar Dumnezeu spune clar sa nu ne inchinam la ele:iesirea(exodul)20:5 si mai spune de ele ca au urechi si nu aud,ca au ochi si nu vad,au gura si nu vorbesc si mai depare spune .....ca ele o sa ajungeti toti.Asa ca sa nu mai intrebam pe alti de ce pleaca de la ortodoxi ci mai bine sa invatam noi Cuvantul lui Dumnezeu mai bine si sa luam ascultare de la El.Si noi ortodocsii avem multe carente.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:55:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.