Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   mincaruri traditionale romanesti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8850)

Noesisaa 25.04.2011 10:49:04

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 355606)
Asa este cum spune Noesissa,niciodata in Vinerea Mare!

Eu folosesc culori comerciale,asta deoarece personal ador culorile vii in defavoarea celor sterse.
Am incercat intr-un an sa vopsesc cu frunze de ceapa rosie si separat,cu frunze de patrunjel:au iesit niste culori triste,un maroniu spalacit si un verde pamantiu...
Cred ca aceasta metoda merge la tesaturi eu una nu o mai voi folosi pt oua!

Anul asta am vopsit pentru prima data cu culori naturale si cu frunze de plante. Nu au iesit culorile care ies cand folosesti coloranti artificiali, dar au iesit foarte frumoase. Probabil ca depinde cata cantitate de coji de ceapa folosesti.

Eu am folosit coji de ceapa rosie si galbena si varza rosie pentru albastru. Am pus cateva poze in profilul meu. Culorile sunt mai frumoase decat se vad in poze. :) Mi-au fost admirate de toata lumea. :)

cristiboss56 28.04.2011 21:15:18

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 356297)
Anul asta am vopsit pentru prima data cu culori naturale si cu frunze de plante. Nu au iesit culorile care ies cand folosesti coloranti artificiali, dar au iesit foarte frumoase. Probabil ca depinde cata cantitate de coji de ceapa folosesti.

Eu am folosit coji de ceapa rosie si galbena si varza rosie pentru albastru. Am pus cateva poze in profilul meu. Culorile sunt mai frumoase decat se vad in poze. :) Mi-au fost admirate de toata lumea. :)

Am intrat in pagina ta personala , si chiar am fost incantat ! Cu adevarat frumoase , si eco 100% ! Felicitari pentru realizare , si mai ales pentru rabdare ! Doamne ajuta !:53:

Noesisaa 28.04.2011 21:18:28

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 356996)
Am intrat in pagina ta personala , si chiar am fost incantat ! Cu adevarat frumoase , si eco 100% ! Felicitari pentru realizare , si mai ales pentru rabdare ! Doamne ajuta !:53:

Multumesc, Cristi! A fost de fapt o placere. Le-am vopsit chiar in Joia Mare, cum e si traditional, impreuna cu o prietena.

Si inca ceva: pentru ziua de Inviere am fost invitata la masa si am adus ciorba radauteana, facuta asa, cum o bucovineanca stie sa faca. Au fost toti incantati, au vrut si reteta. :D (De fapt eu reteta am luat-o de pe internet, mama nu a facut niciodata ciorba radauteana acasa. :D)

Yasmina 28.04.2011 23:14:49

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 356997)
Multumesc, Cristi! A fost de fapt o placere. Le-am vopsit chiar in Joia Mare, cum e si traditional, impreuna cu o prietena.

Si inca ceva: pentru ziua de Inviere am fost invitata la masa si am adus ciorba radauteana, facuta asa, cum o bucovineanca stie sa faca. Au fost toti incantati, au vrut si reteta. :D (De fapt eu reteta am luat-o de pe internet, mama nu a facut niciodata ciorba radauteana acasa. :D)

Despre ce fel de ciorba este vb?Cumva bors de sfecla?

Noesisaa 29.04.2011 00:38:02

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 357017)
Despre ce fel de ciorba este vb?Cumva bors de sfecla?

Nu, despre asta: http://gourmandine.ro/retete-supe-ci...ba-radauteana/

Melissa 29.04.2011 00:55:18

Hristos a Inviat!

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 357030)

Draga mea, arata ciorba asta atat de bine, de parca i-am simtit mirosul!:38:...Abia astept sa o fac!

Multumim !:53:

Yasmina 29.04.2011 01:11:37

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 357030)

Multumim pt link,Noesisaa!
Arata deosebit de apetisant :)

Noesisaa 29.04.2011 01:16:58

Chiar este foarte gustoasa. :D Si usor de gatit. Ah, ciorba radauteana, "the mother of all soups." :D

Yasmina 29.04.2011 01:25:12

amintiri din copilarie

Imi amintesc cu mare drag de vacantele din Bucovina,unde timpul parca statuse in loc:era liniste si pace,paduri nesfarsite si verzi,iar noi copiii ne puteam juca si alerga toata ziua"la aer curat",netrebuind sa mergem la cursuri de inot,lectii de franceza,de pian,pictura,dictie si dans...Apoi ne chemau la cina,unde ne serveau mancaruri adevarate ca si aceasta supa prezentata de tine...
Intr-adevar,amintiri din copilarie :)

cristiboss56 29.04.2011 20:13:54

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 357039)
.Apoi ne chemau la cina,unde ne serveau mancaruri adevarate ca si aceasta supa prezentata de tine...

Fara knor , Delikat , si tot felul de amagitori sintetici de care ne-am alipit atat de mult in aste vremuri !

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:13:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.