Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebari despre actele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10432)

paduretu 02.01.2014 20:55:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 545723)
si tu esti mare fan Star Strek, Razboiul Stelelor, The Mark (666) si alte chestii gen, care sa faca ortodoxia moderna, trendy-flendy?

Hristos a înviat!l-a inviat pe Lazar, face orbii sa vada, vindeca bolile cu cuvantul ... a trecut prin usile incuiate...stia ce gândeau apostolii...lasa-ma cu StarTrek aia faceau lucruri mai nesemnificative decat Hristos si cica era serial SF.
Cred ca-l desconsideri pe drac cam mult. Are o varsta. Mult mai mare decat a ta.

Banikka 02.01.2014 20:58:17

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545685)
Scopul crestinului trebuie sa fie mantuirea. Nu vad cum luptand impotriva cipului te indrepti spre mantuire. Sau ce, daca cipul ar fi semnul fiarei, luptand impotriva lui am amana Apocalipsa? Sau scopul nostru este amanarea Apocalipsei? Potrivit carei invataturi a Bisericii?

Probabil că își închipuie că luptă împotriva Fiarei și sistemului ei despre care se vorbește în Revelație.

Lupta ar consta în avertizarea altora pentru ca ei să fie biserica ce merge în pustie când va veni prigoana Sistemului.

paduretu 02.01.2014 21:14:09

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545728)
Care sunt dovezile stiintifice ca cipul poate sa iti induca stari, manifestari sau ganduri?

Dovezi stiintifice?Care sunt dovezile " stiintifice " ca Elena Ceausescu e academician chimist?

Pai cum, nu va raporteaza sefii C-I-A, F,B, I, KG'B, SR'I, MO.SAD, etc. stadiul cercetarilor in fiecare dimineata la ora 7.00 fix pe email?

Lucian008 02.01.2014 21:40:30

Citat:

În prealabil postat de paduretu (Post 545743)
Dovezi stiintifice?Care sunt dovezile " stiintifice " ca Elena Ceausescu e academician chimist?

Pai cum, nu va raporteaza sefii C-I-A, F,B, I, KG'B, SR'I, MO.SAD, etc. stadiul cercetarilor in fiecare dimineata la ora 7.00 fix pe email?

Exact asa ziceam si eu. E usor sa faci orice afirmatie si sa spui dupa ca genul asta de informatii sunt mult prea secrete si nu sunt accesibile maselor. Dar... desi nu sunt accesibile noi stim de ele. Si totusi ... nu prea. Ce ti-e si cu teoria conspiratiei asta.
Unii spun acelasi lucru cu extraterestrii. "Hai domne ca stie toata lumea ca exista. Pai i-a vazut cineva? Eeeeeeee, pai ii tin americanii si rusii in buncare". Exact acelasi lucru.

AlinB 02.01.2014 22:53:56

Citat:

În prealabil postat de paduretu (Post 545737)
Hristos a înviat!l-a inviat pe Lazar, face orbii sa vada, vindeca bolile cu cuvantul ... a trecut prin usile incuiate...stia ce gândeau apostolii...lasa-ma cu StarTrek aia faceau lucruri mai nesemnificative decat Hristos si cica era serial SF.
Cred ca-l desconsideri pe drac cam mult. Are o varsta. Mult mai mare decat a ta.

Dar tot nu reusesc sa inteleg cum l-ati combinat pe Hristos in treaba cu cipul "mind control" din Star Trek si alte sf -uri.

AlinB 02.01.2014 22:54:48

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545749)
Exact asa ziceam si eu. E usor sa faci orice afirmatie si sa spui dupa ca genul asta de informatii sunt mult prea secrete si nu sunt accesibile maselor. Dar... desi nu sunt accesibile noi stim de ele. Si totusi ... nu prea. Ce ti-e si cu teoria conspiratiei asta.
Unii spun acelasi lucru cu extraterestrii. "Hai domne ca stie toata lumea ca exista. Pai i-a vazut cineva? Eeeeeeee, pai ii tin americanii si rusii in buncare". Exact acelasi lucru.

Da, background -ul psiho-patologic e cam acelasi.

Banikka 02.01.2014 23:04:27

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 545706)
Cipul respectiv nu ne ajuta la nimic.

Cipul nu te ajută pe tine cu nimic, dar îi ajută pe cei care ți-l vor implanta, dacă te vei lăsa implantat, să te înserieze, să îți pună semnul, să te spioneze, să te controleze și să te "neutralizeze", dacă dai semne că faci opoziție Sistemului.

iuliu46 02.01.2014 23:13:47

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545802)
Cipul nu te ajută pe tine cu nimic, dar îi ajută pe cei care ți-l vor implanta, dacă te vei lăsa implantat, să te înserieze, să îți pună semnul, să te spioneze, să te controleze și să te "neutralizeze", dacă dai semne că faci opoziție Sistemului.

Pai inca nu vorbim despre implanturi deci mai traiesc un pic, acum imi omoara doar poza din pasaport sau buletin.

Banikka 02.01.2014 23:17:32

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 544735)
Pentru informarea ta, pe Internet esti anonim doar pentru una ca Antonia, care nici ea nu stie prea multe.
Cine vrea sa afle cine esti de fapt, unde locuiesti, nu e o problema.

Chiar daca n-ai scrie pe forumuri, bloguri si trimite e-mail -uri, e suficient sa se uite la ce site -uri vizitezi.

Cine vrea să afle astfel de lucruri, în afară de cazurile prescrise de Lege, o face prin Infracțiune, prin călcarea preasfințitului Cod Penal. Și cred că știți lucrurile astea mai bine decât mine ... Ori implantarea viitoare a cipului se va face prin Lege!

Lucian008 02.01.2014 23:23:06

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545802)

Usor, usor. Cine a vorbit de implant? Doar paranoicii.
Stiu replica. Eeeeeee, stati voi linistiti ca din cauza celor care sunt ignoranti si nu fac nimic de va ajunge la asta si atunci nu veti mai avea ce face. Dar mai stiu cateva exemple. Am sa dau doar una din variantele de replici finale: "Eeeee stati voi linistiti ca in 1843 o sa vina sfarsitul lumii, dar deja o sa fie tarziu si o sa va para rau."

Banikka 02.01.2014 23:28:42

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545816)
Usor, usor. Cine a vorbit de implant? Doar paranoicii.

Deja există cipuri implantabile și implantate. Pe internet există filme care arată cât se poate de clar implantarea cu "îngerul digital", cu "daimonul" care îți întregistrează toate mișcările prin corporația multinațională străină la care ajungi angajat. Mai rămân doar câțiva pași până la generalizarea implantului, pentru rațiuni "de eficiență", și mai apoi la emiterea unor legi pentru trecerea la faza guvernamentală a lucrurilor.

Lucian008 02.01.2014 23:30:57

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545818)
Deja există cipuri implantabile și implantate. Pe internet există filme care arată cât se poate de clar implantarea cu "îngerul digital", cu "daimonul" care îți întregistrează toate mișcările prin corporația multinațională străină la care ajungi angajat. Mai rămân doar câțiva pași până la generalizarea implantului, pentru rațiuni "de eficiență", și mai apoi la emiterea unor legi pentru trecerea la faza guvernamentală a lucrurilor.

Se numeste parere personala.

AlinB 02.01.2014 23:31:29

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 544745)
Dar cine a amintit de Apocalipsă? Ți-am pus o întrebare legată de cipuri. Aștept un răspuns și nu o întrebare. Îți mai postez o dată întrebarea: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=993

Adica, daca inteleg bine, ma intrebi care sunt sansele ca apocalipsa in varianta cipofoba sa devina o realitate?

Sau e vorba de evolutia tehnica in general?

Daca e vorba de asta, cred ca e suficient ca sa vedem drumul facut de la coada sapei la televizor si Internet, cu avantaje si dezvantaje dar oricum, nu se panicheaza nimeni ca e ceva "apocaliptic".

AlinB 02.01.2014 23:32:53

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545818)

Ce e real de acolo (ca e si multa fantezie) sunt niste utilizari care tin mai degrba de domeniul anectodicului & marketingului decat ca ceva practic si raspindit.

Dar credulii sunt usor de manipulat cu astfel de "argumente".

Banikka 02.01.2014 23:34:14

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545819)
Se numeste parere personala.

Păreri personale de tipul ăsta se adună tot mai multe, și nu știu cât se va mai putea ascunde primejdia de ochii credincioșilor și cetățenilor.

Banikka 02.01.2014 23:40:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 545821)
Ce e real de acolo (ca e si multa fantezie) sunt niste utilizari care tin mai degrba de domeniul anectodicului & marketingului decat ca ceva practic si raspindit.

Dar credulii sunt usor de manipulat cu astfel de "argumente".

La un moment dat și cardurile cu sau fără cipuri erau tot niște produse în niște laboratoare de marketing. Și asta nu în România. Astăzi însă chiar în România tot mai multe instituții publice, bancare etc au carduri și prevăzută obligativitatea cardurilor.

De curiozitate, la patriarhie se mai intră fără card, fără vreo legitimație prevăzută cu cip? Mă gândesc că pe vremuri erau doar paznici și securiști de pază; poate odată cu febra raționalizării cheltuielilor, precum și din rațiuni de securitate, se vor gândi sau poate au făcut-o deja să implementeze un sistem flexibil și modern de acces pe baza unor carduri inteligente.

Lucian008 02.01.2014 23:42:23

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545822)
Păreri personale de tipul ăsta se adună tot mai multe, și nu știu cât se va mai putea ascunde primejdia de ochii credincioșilor și cetățenilor.

Primejdie este necunoasterea sau neacceptarea invataturilor Bisericii. Primejdie o reprezinta neascultarea si atitudinile schismatice. Primejdie este starea de pacatosenie in care traim. Primejdie este indepartarea de Biserica. Astea sunt adevaratele primejdii nu cipul in actele de identitate.

Lucian008 02.01.2014 23:46:03

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545825)
La un moment dat și cardurile cu sau fără cipuri erau tot niște produse în niște laboratoare de marketing. Și asta nu în România. Astăzi însă chiar în România tot mai multe instituții publice, bancare etc au carduri și prevăzută obligativitatea cardurilor.

Nu ca ar fi un lucru rau, dar exista si ceva exemple? Ce institutie publica are obligatoriu cardul?

Ps: La un moment dat si cei care utilizau ca moneda de schimb pieile de animale au trebuit sa treaca la moneda metalica. Ii zice progres al societatii.

Banikka 02.01.2014 23:48:06

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545828)
Primejdie este necunoasterea sau neacceptarea invataturilor Bisericii. Primejdie o reprezinta neascultarea si atitudinile schismatice. Primejdie este starea de pacatosenie in care traim. Primejdie este indepartarea de Biserica. Astea sunt adevaratele primejdii nu cipul in actele de identitate.

Dar a spus cineva că primejdie ar fi numai viitoarea impantare a cipului și viitorul sistem totalitar și antihristic? Evident că și celelate sunt primejdii, dar asta nu exclude primejdia antihristică.

Lucian008 02.01.2014 23:58:56

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545831)
Dar a spus cineva că primejdie ar fi numai viitoarea impantare a cipului și viitorul sistem totalitar și antihristic? Evident că și celelate sunt primejdii, dar asta nu exclude primejdia antihristică.

Dar nu exista nici o dovada clara ca cipul ar fi semnul fiarei nici daca se dau toti cipofobii peste cap. Nu au nici o dovada in Sf Scriptura, nici o dovada in Sf Traditie, nici o dovada stiintifica. Doar aberatii si interpretari de origine protestanta.

Banikka 02.01.2014 23:58:56

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545830)
Nu ca ar fi un lucru rau, dar exista si ceva exemple? Ce institutie publica are obligatoriu cardul?

Există deja în țară instituții publice unde serviciile se prestează numai dacă beneficiarul primește cardul. Însă am auzit că se pregătește un card pentru sistemul de sănătate. Cumva credeți că acel card va fi un simplu accesoriu de decor al asiguratului?

Lucian008 03.01.2014 00:02:37

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545839)
Există deja în țară instituții publice unde serviciile se prestează numai dacă beneficiarul primește cardul.

Care? Eu ceream un exemplu.
Citat:

Însă am auzit că se pregătește un card pentru sistemul de sănătate. Cumva credeți că acel card va fi un simplu accesoriu de decor al asiguratului?

Nu. Va avea rol de identificare si de centralizator de date.

Si am mai zis ceva in postarea anterioara, dar s-a omis, se pare. Se numeste evolutie. Societatea umana, odata cu descoperirile tehnologice si informatice evolueaza si unele lucruri se modifica. Este rau?
Inca o data: ne legam de forma si uitam fondul. Credem ca luptam cu diavolul cand de fapt ii facem misiunea mai usoara.

iuliu46 03.01.2014 00:02:59

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545830)

Ps: La un moment dat si cei care utilizau ca moneda de schimb pieile de animale au trebuit sa treaca la moneda metalica. Ii zice progres al societatii.

Bun progres, de exemplu cardul bancar. Adica ii dai altuia banii sa ti-i tina. Deocamdata mai sunt si bani normali in circulatie dar cand va fi totul electronic numai de progres nu poate fi vorba.

iuliu46 03.01.2014 00:05:25

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545841)
Care? Eu ceream un exemplu.

Nu. Va avea rol de identificare si de centralizator de date.

Si am mai zis ceva in postarea anterioara, dar s-a omis, se pare. Se numeste evolutie. Societatea umana, odata cu descoperirile tehnologice si informatice evolueaza si unele lucruri se modifica. Este rau?
Inca o data: ne legam de forma si uitam fondul. Credem ca luptam cu diavolul cand de fapt ii facem misiunea mai usoara.

Adica unde bagi cardul ala sa te identifice ? Il dai cuiva sa-l treaca printr-un aparat in loc sa bata la computer numele tau sau CNP-ul ? Concret, la ce te ajuta faptul ca e un cip pe el ?

AlinB 03.01.2014 00:07:08

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545825)

Aiurea, cardurile bancare au intrat in folosinta pur si simplu, au fost considerate ceva normal, mai tarziu s-au trezit niste panicati sa vada in ele chestii apocaliptice.

Citat:

De curiozitate, la patriarhie se mai intră fără card, fără vreo legitimație prevăzută cu cip? Mă gândesc că pe vremuri erau doar paznici și securiști de pază; poate odată cu febra raționalizării cheltuielilor, precum și din rațiuni de securitate, se vor gândi sau poate au făcut-o deja să implementeze un sistem flexibil și modern de acces pe baza unor carduri inteligente.
Serios, alta ocupatie nu ai? Spalat vase, maturat, ceva?

Banikka 03.01.2014 00:09:17

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 545844)
Concret, la ce te ajuta faptul ca e un cip pe el ?

Cipul ăla în viitor nu va mai fi pe card, ci în tine.
Îmi vine să râd ca prostul prin casă.

AlinB 03.01.2014 00:11:21

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 545842)
Bun progres, de exemplu cardul bancar. Adica ii dai altuia banii sa ti-i tina. Deocamdata mai sunt si bani normali in circulatie dar cand va fi totul electronic numai de progres nu poate fi vorba.

Banii aia "normali" sunt tot o bucata de plastic, la fel de simbolic ca si un card bancar.

Sa zicem ca esti un panicat din ala, cu boala pe CNP si nu ai buletin.

Cum poti face rost de bani?
Muncind cu ziua, la negru, la limita dintre saracie si mor de inanitie, mai ales daca ai si o familie.

Insa doar atat timp cat nu se da o lege drastica care sa interzica angajarea la negru care sa pedepseasca cu inchisoarea nu doar angajatorul ci si angajatul.

Cu sau fara bani in circulatie, tot ai incurcat-o.

AlinB 03.01.2014 00:11:51

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545847)

E bine ca ne-ai lamurit, sa nu ne mai agitam..

AlinB 03.01.2014 00:12:22

Citat:

Adica unde bagi cardul ala sa te identifice ? Il dai cuiva sa-l treaca printr-un aparat in loc sa bata la computer numele tau sau CNP-ul ? Concret, la ce te ajuta faptul ca e un cip pe el ?

Plasticul hartia pot fi falsificate.
Cipul nu.

Oricum nu de gigi ala de dupa coltz care acum te poate face cu un buletin fals pentru 500Euro.

Lucian008 03.01.2014 00:13:27

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 545842)

Pot sa dau ca exemplu cateva lucruri benefice:
- nu stau cu teancul de bani la mine (ar fi bine totusi sa am teancuri ;) );
- daca pierd sau mi se fura portofelul cu cardul nu pierd si banii pentru ca am PIN la card;
- nu se vor mai falsifica bani;
- nu se va mai emite moneda si masa monetara va putea fi tot timpul controlata.

Care sunt efectele daunatoare?

AlinB 03.01.2014 00:13:55

Citat:

Există deja în țară instituții publice unde serviciile se prestează numai dacă beneficiarul primește cardul. Însă am auzit că se pregătește un card pentru sistemul de sănătate. Cumva credeți că acel card va fi un simplu accesoriu de decor al asiguratului?

Sigur ca nu, va avea un dracusor legat cu lanturi digitale de cipul din el.

Lucian008 03.01.2014 00:14:54

Citat:

Sunt stocate datele pe cip si securitatea este mai ridicata.

AlinB 03.01.2014 00:16:11

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545838)
Dar nu exista nici o dovada clara ca cipul ar fi semnul fiarei nici daca se dau toti cipofobii peste cap. Nu au nici o dovada in Sf Scriptura, nici o dovada in Sf Traditie, nici o dovada stiintifica. Doar aberatii si interpretari de origine protestanta.

Pardon, neoprotestante, pe langa ei, protestantii, aia traditional sunt oameni decenti.

Mai exact tine de ramura neoprotestanta aia ultra-moderna, ticinita rau, cu profeti singuratici demn de sanatoriu.

Nu prea ai sa gasesti la baptisti sau adventisti chestii din astea, ba aia rad si cu dosul daca le zici poveste asta care i-a palit pe "ortodocsii" nostri.

Lucian008 03.01.2014 00:16:25

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545847)
Cipul ăla în viitor nu va mai fi pe card, ci în tine.

Inca o data: in afara de parerea personala, care este baza afirmatiei?

iuliu46 03.01.2014 00:25:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 545849)
Banii aia "normali" sunt tot o bucata de plastic, la fel de simbolic ca si un card bancar.

Sa zicem ca esti un panicat din ala, cu boala pe CNP si nu ai buletin.

Cum poti face rost de bani?
Muncind cu ziua, la negru, la limita dintre saracie si mor de inanitie, mai ales daca ai si o familie.

Insa doar atat timp cat nu se da o lege drastica care sa interzica angajarea la negru care sa pedepseasca cu inchisoarea nu doar angajatorul ci si angajatul.

Cu sau fara bani in circulatie, tot ai incurcat-o.

Pot avea economii, tai salteaua si scot banii si-i cheltui.

iuliu46 03.01.2014 00:27:10

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545855)
Sunt stocate datele pe cip si securitatea este mai ridicata.

Deci tot la securitate ajungem. De cine naiba ne temem ca singurii hoti sunt astia cu lanturile de farmacii, cu bancile si guvernantii. Uite-te in jur, peste tot vezi doar farmacii si banci.

Banikka 03.01.2014 00:30:03

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545841)

Varianta asta am auzit-o mai întâi cu mulți ani în urmă la catolici. Nu știam că folosiți argumentele expirate ale unora care sunt considerați eretici și schismatici din punctul de vedere al Bisericii dumneavoastră. Am auzit că sunt ortodocși care fac jocurile catolicilor, dar nici chiar așa ...

Banikka 03.01.2014 00:34:50

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 545845)
Serios, alta ocupatie nu ai? Spalat vase, maturat, ceva?

N-aș fi crezut că oameni cu atâtea studii și facultăți și atât de mari apologeți ai instituționalismului bisericesc au atât potrivnicie vizavi de lumină, cunoaștere, creștinătate și democrație (creștină). Cel mai probabil reminiscențele unui fals gnosticism, al nostru și al comrazilor noștri ..

Lucian008 03.01.2014 00:36:56

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 545860)
Deci tot la securitate ajungem. De cine naiba ne temem ca singurii hoti sunt astia cu lanturile de farmacii, cu bancile si guvernantii. Uite-te in jur, peste tot vezi doar farmacii si banci.

Sincer, facand abstractie de topic si de discutie, ai prefera sa iei banii in mana si sa mergi cu teancul in portofel? Eu sincer nu. E mai comod cu cardul. Si mi se pare o chestie ce tine de evolutie. Am sa repet exemplul cu pieile de animale. Crezi ca nu erau unii care faceau comert care au fost reticenti si considerau ca averea in piei este palpabila si mai sigura decat moneda metalica? Orice schimbare, chiar daca nu are nici o legatura cu religia va intampina oameni reticenti.
La un moment dat cu siguranta cardul bancar va deveni obligatoriu pentru toata lumea. Dar acum nu e. Nu vrei card, nu ai. Dar discutia e mai mult filosofica pentru ca ma indoiesc de faptul ca nu ai avea card. Nu ca il folosesti sau nu, ci ca ai.

Lucian008 03.01.2014 00:39:33

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545861)
Varianta asta am auzit-o mai întâi cu mulți ani în urmă la catolici. Nu știam că folosiți argumentele expirate ale unora care sunt considerați eretici și schismatici din punctul de vedere al Bisericii dumneavoastră. Am auzit că sunt ortodocși care fac jocurile catolicilor, dar nici chiar așa ...

Ce?????? Ce legatura are o argumentatie pur laica cu invatatura Bisericii? Ce legatura au catolicii cu evolutia societatii? Nu mai bine vorbim concret, pe argumente si nu deviem de la subiect?

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:58:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.