![]() |
Deut. 32:50
Și mori pe munte și te adaugă la poporul tău, cum a murit și Aaron, fratele tău, pe muntele Hor și s-a adăugat la poporul său, 4 Regi 22:19-20 ( 2 Imparati in Cornilescu ) Deoarece s-a muiat inima ta și tu te-ai smerit înaintea Domnului, când ai auzit ce am grăit Eu asupra locului acestuia și asupra locuitorilor lui, că vor fi ținta groazei și a blestemului, și ji-ai rupt veșmintele și ai plâns înaintea Mea, de aceea și Eu te-am auzit, zice Domnul. De aceea iată te voi adăuga la părinții tăi și vei fi pus în gropnița ta cu pace; și nu vor vedea ochii tăi toate acele nenorociri pe care le voi aduce asupra locului acestuia". Și s-a adus regelui răspunsul acesta. Este clar ca adaugarea la popor/parinti se refera la ceva mai mult decat la "obstescul sfarsit ". |
Citat:
|
Citat:
Este gresit sa aduci argumente cum ca spiritele mortilor supravietuiesc folosindu-te de povestea cu Samuel si Saul dar in acelasi timp este gresit sa spui ca mortii nu stiu nimic folosindu-te de cele spuse in Ecclesiast.Asta inseamna sa citesti cartea cu ...partea dorsala si fara nici un pic de creier. E clar ca in Ecclesiast toata problema este tratata din punctul de vedere al oamenilor si in sensul asta totul este desertaciune si nedreptate. Dar fiecare din noi stie deja "adevarul " .Cautam in Biblie si in viata dovezi care sa sustina deja adevarul pe care noi il stim.Santem in stare sa rastalmacim orice cum a facut 99 cu chestia aia cu Noe doar ca sa nu existe ceva impotriva a ceea ce noi deja credem. |
Citat:
In alta ordine de idei, unde invata Isus ca dupa moarte sufletul se duce in Cer? cand a inviat pe Lazar, de ce nu a spus despre sufletul lui, ca-l cheama din Cer pt a intra in trup? Isus a afirmat ca Lazar doarme. Asta se intampla cu mortul, este inconstient, ca intr-un somn. |
Citat:
|
:58:
Citat:
Cât despre mine, eu cred Scriptura: "Și Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din țărână luată din pământ, și a suflat asupra lui suflare de viață și s'a făcut omul întru suflet viu." (Facerea 2,7 - versiunea Anania) țărână + suflare de viață = suflet viu Citat:
|
Citat:
|
Zborul catre Dumnezeu are doua aripi:
una este dragostea de Dumnezeu iar cealalta frica de suferinte fara sfarsit. Sunt doua aripi puternice care inalta repede sufletul la "vedere." Copilul alearga spre mama din foc - si din frica de ardere si din iubire pentru cea care i-a dat viata. Filosofia "sufletului trupesc" submineaza virtutea in doua feluri: - o lipseste de frica mantuitoare care aspira sa scape de suferinta "intunericului". Astfel, sufletul pierde mult din agilitate si paza mintii. - leneveste sufletul si lasa poarta inimii deschisa pacatelor, pentru ca daca doar "inconstienta lina" este plata monstruozitatilor, este o afacere buna pentru cel ce greseste. De aceea, este o filosofie inferioara care produce slabe rezultate duhovnicesti. Iar cei ce sunt exersati in paza mintii o considera periculoasa, pentru ca lipseste sufletul de o putere psihologica esentiala. Cei ce nu cred in iad se amagesc singuri si nu vor fi niciodata exigenti cu pacatele. De aceea, nici nu experimenteaza curatenia bucuriilor duhovnicesti. |
Citat:
Dar in citatul cu "Nu va temeti de cei ce ucid trupul dar nu pot ucide sufletul ... " ce inseamna ? Poate insemna viata ? Poate .Poate insemna trup + suflare de viata ? NICIODATA. Dar cand Pavel spune sa ne pastram curate trupurile si sufletele si duhurile poate insemna sufletul - trup + suflare de viata ? NICIODATA. Deci tu spui ca sufletul este numai o notiune care descrie fiinta intreaga dar poti aplica asta peste tot in biblie ? Si daca nu poti atunci de ce insisti ca sufletul este trupul + suflarea de viata ? Trupul + suflarea de viata este omul viu nu sufletul. |
Citat:
"Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad trupul si suflarea Lui de viata și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. " Deci este sufletul cu totul altceva in citatul asta sau se potriveste daca inlocuim ? |
Citat:
|
Citat:
"Și Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din țărână luată din pământ, și a suflat asupra lui suflare de viață și s'a făcut omul întru suflet viu." (Facerea 2,7 - versiunea Anania) Acum dacă tu te socotești mai înțelept decât toți acești 72 la un loc, atunci chiar că este "altceva" - las la latitudinea onor forumiștilor să aprecieze...:4: Citat:
"Mă doare sufletul că ai o înțelegere atât de îngustă în cele spirituale." Cred că este evident sensul termenului în propoziția de mai sus.:30: |
Citat:
|
Citat:
Oricum, Biblia arata ce este Hadesul. |
Citat:
Ce sens are in "Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. " Ce anume este sufletul aici ? Este trupul ? Este suflarea de viata ? Ce anume este ? |
Citat:
T. M.: „și s'a făcut omul ființă vie“. „S'a făcut“: a devenit; a trecut în alt mod de existență. În LXX: „și s'a făcut omul întru suflet viu“ (eis psyhín zoosãn), care poate fi tradus și: „întru suflet care trăiește“, adică nemuritor. Sufletul omului (altceva decât „viața“) s'a născut din suflarea lui Dumnezeu și l-a învăluit (l-a îmbrăcat) pe om odată cu aceasta, dar și cu tendința de a fi „absorbit“: particula eis înseamnă și „întru“ (înlăuntru) și „spre“ (direcție, scop). În 1 Par 12, 19 se spune că Duhul „l-a îmbrăcat“ pe Amasai, care a rostit o profeție: tot astfel pe Ghedeon (Jd 6, 34). Acest endęo înseamnă „a îmbrăca“, cu sensul de a lua complet în stăpânire; „a se îmbrăca“ = a intra în posesia cuiva sau a ceva. În acest sens duhovnicesc îl va folosi Pavel în Rm 13, 14: „îmbrăcați-vă în Domnul Iisus Hristos“, în Ga 3, 27: „în Hristos v'ați îmbrăcat“ și în Col 3, 12: „îmbrăcați-vă cu simțăminte de'ndurare, de bunătate“. Așadar, omul nu e o simplă „ființă vie“, asemenea tuturor celorlalte, ci trup cu suflet viu, aparținând celor două lumi, materială și spirituală. Având un caracter antinomic (în același timp exterior și interior trupului), el este – ontologic – apt și pentru experiențele mistice (extaz și entaz). |
Citat:
Citat:
http://img707.imageshack.us/img707/5...te231bezae.jpg http://img692.imageshack.us/img692/9...1vaticanus.jpg http://img214.imageshack.us/img214/9...exandrinus.jpg |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Problema e ca degeaba ne certam noi,fiecare ramane cu adevarul lui si lumea oricum nu intelege nimic.Acum inteleg si eu ce inseamna "invartosarea inimii ". Hai sa incheiem totusi si sa ne vedem de alte lucruri. Uite am incercat sa aduc textul cat mai aproape de original utilizand Cornilescu si stergand expresia "sufletul Lui " din 2:31 căci nu-mi vei lăsa sufletul în Locuința morților și nu vei îngădui ca sfântul Tău să vadă putrezirea. Mi-ai făcut cunoscut căile vieții și Mă vei umple de bucurie cu starea Ta de față.” Cât despre patriarhul David, să-mi fie îngăduit, fraților, să vă spun fără sfială că a murit și a fost îngropat; și mormântul lui este în mijlocul nostru până în ziua de azi. Fiindcă David era proroc și știa că Dumnezeu îi făgăduise cu jurământ că va ridica pe unul din urmașii săi pe scaunul lui de domnie, despre învierea lui Hristos a prorocit și a vorbit el, când a zis că nu va fi lăsat în Locuința morților și trupul Lui nu va vedea putrezirea. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Apoi vor fi aruncati pacatosii in Iazul de foc. Si Iadul va fi aruncat tot in Iazul de foc ca si Moartea. Prin urmare Iadul este mormantul, care dispare in moartea a 2-a ca si prima moarte. Adica nu va mai muri nimeni. Asta e intelesul. |
Citat:
|
Citat:
"Și va șterge orice lacrimă din ochii lor și moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut." (Apoc.21,4 - versiunea Sinodală) Dacă "moarte nu va mai fi", pe cale logică nici Iad nu va mai fi. După consumarea în foc a acestor personificări, nu va mai fi nici moarte, nici Iad. Va rămâne doar viața eternă pentru cei mântuiți. |
Citat:
- Iadul este loc de chin ; - Iazul este loc de chin ; - Iadul este aruncat in Iaz ----------------------------- ce rost are sa arunci un loc de chin in alt loc de chin, dupa ce in prealabil ai scos mortii din primul loc de chin? |
Sufletul moare
"Spune, rogu-te, că ești sora mea, ca să-mi meargă bine din pricina ta, și sufletul meu să trăiască datorită ție." (Geneza 12,13 - versiunea Cornilescu).
În originalul ebraic, termenul este [נֶפֶשׁ] nefesh, adică suflet. În traducerea Septuaginta, termenul este [ψυχή] psiche, adică suflet. Deci sufletul poate să moară, nu este "nemuritor". |
Citat:
|
Citat:
|
Am mai pus această întrebare și niciun adventist nu mi-a răspuns.
Dumnezeu a spus, clar și neechivoc: "În ziua în care veți mânca din el veți muri" Atenție, nu a spus: veți deveni muritori, vă veți pierde nemurirea etc. A spus: Veți muri. În acea zi, veți muri. Deci, a mințit Dumnezeu ? |
Citat:
Dumnezeu a spus "clar și neechivoc" (în originalul ebraic): "în ziua în care veți mânca din el, veți muri murind". |
Citat:
- Adam si Eva, desi mai aveau viata in ei, aveau suflete moarte; - mortii din zilele noastre, desi sunt morti, au "suflete" (in intelesul dvs.) vii. Incercati, va rog, sa lamuriti acest paradox. Unde isi continua fantomele ("sufletele") de morti existenta? P.S. Cred ca cel mai bine ar trebui sa incepeti prin a cerceta ce inseamna "suflet", in acceptiunea biblica. Ideea ca "sufletul" este ceva precum o fantoma a mortului, va baga in multe incalceli si fundaturi. |
Citat:
Ortodoxia nu învață că sufletul este "ceva precum o fantomă a mortului", iar dumneavoastră, cel puțin din respect pentru ortodocșii și catolicii care cred în nemurirea sufletului, ați face foarte frumos dacă ați înceta să utilizați asemenea expresii caraghioase și insultătoare. Citat:
Sufletul, deși a fost zidit de către Dumnezeu să nu dispară, ci să existe veșnic, poate fi rupt din starea de grație sfințitoare care îl îndreptățește să se afle alături de Dumnezeu. Această rupere o numesc "moarte a sufletului", ea se întâmplă cu voia noastră, prin păcat, și poate fi remediată, tot cu voia noastră, dar și cu, mai ales, pocăința noastră, de către Dumnezeu, prin harul lui Isus Cristos. Morți sufletește și separați de Dunezeu au fost Adam și Eva când au ales să-L creadă drept mincinos și să Îi încalce porunca; morți sufletește suntem și noi atunci când păcătuim. Nu-l putem face mincinos pe Dumnezeu (sau, mă rog, putem, cu consecințele de rigoare): Adam și Eva au murit în ziua în care au mâncat din fructul oprit, și întreaga spiță umană împreună cu ei. Nu au "început să moară", cum susține domnul Trice, ci "au murit", cum a spus Dumnezeu. |
Citat:
Citat:
Este ca in poezia lui Eminescu ("La steaua"). Azi traiesc dar sufletul este mort. Maine sunt mort dar sufletul va fi viu. P.S. Am remarcat un singur adevar din spusele dvs.: sufletul moare (nu este "suflet nemuritor"). |
Citat:
|
Citat:
Urmare a unirii cu materia din care este alcătuit corpul uman, avem "ființa umană în întregime", trup și suflet, acea ființă umană a cărei restaurare completă o așteptăm la Judecata de Apoi, urmare a învierii trupurilor. |
Citat:
Despre această moarte spunea versetul postat mai devreme de mine: "Spune, rogu-te, că ești sora mea, ca să-mi meargă bine din pricina ta, și sufletul meu să trăiască datorită ție." (Geneza 12,13 - versiunea Cornilescu). verset interpretat de dumneavoastră în ciuda evidenței ca fiind moarte spirituală a sufletului. Nu, stimate domn... aici e vorba literalmente de posibilitatea ca sufletului să moară. |
Citat:
Dumneavoastră ce termen vă place să auziți din gura unui ortodox: "Aberațiile adventiste", sau "învățătura adventistă" ? Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:37:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.