Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ignorati sectantii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14346)

nutucutu 29.09.2012 09:21:24

Citat:

În prealabil postat de corneliuson (Post 473110)
Adventistii inteleg porunca a patra (referitoare la pazirea zilei a saptea - singura zi a saptamanii, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu) asa cum le-a explicat-o Domnul sambetei si incearca sa o tina la fel ca El.

O buna parte din viata am trait-o pe vremea lui Ceausescu. La scoala am invatat ca poporul roman e drept, cinstit, viteaz, tara e curata etc. Invatam ca oamenii din societatea capitalista sunt asupriti si sunt un fel de sclavi. Eu chiar credeam toate astea. Imi amintesc ca prin 1994 am iesit prima data din tara. Am aterizat in Austria iar acolo nu puteam sa-mi cred ochilor. Nu vedeam si nu simteam nici un asuprit, oamenii erau foarte binevoitori si tara era curata.

Eu fusesem indoctrinata sa cred altceva si chiar credeam. La fel se intimpla si cu dumneavoastra. Repetati fraze identice cu ale colegului osutafaraunu, fara nici un fel de modificare. Secta dumneavoastra nu-si permite sa va lase libertatea sa fiti originali si creativi pentru ca asta inseamna sigur ca va pierde un "zeciuitor". Dumneavoastra sunteti trasi la indigo. Toti spuneti aceleasi vorbe lipsite de continut si dupa ce le repetati de cateva sute de ori, cativa ani buni, ajungeti sa credeti ca minciunile adventiste ar fi adevar.

mihai07 29.09.2012 13:25:26

Citat:

Lasa ca o inteleg foarte bine cei care o incalca in mod voit si vor sa-i ilumineze si pe altii.

Adventistii inteleg porunca a patra (referitoare la pazirea zilei a saptea - singura zi a saptamanii, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu) asa cum le-a explicat-o Domnul sambetei si incearca sa o tina la fel ca El.

vasinec, vreau si eu un verset in care Dumnezeu a poruncit oamenilor de dinante de Moise sa pazeasca sabatul. Dar vreau unul care sa arate acest lucru negru pe alb.
p.s. sper sa poti raspunde pana ti se va bana din nou contul.

Illuminatu 29.09.2012 16:09:28

Citat:

Lasa ca o inteleg foarte bine cei care o incalca in mod voit si vor sa-i ilumineze si pe altii.

Alooo! Corneliu-san! Ati batut covoarele in Sfanta zi de Duminica la adunarea voastra?

Cum sfintesti tu ziua de odihna?
Nici tu nu stii macar cum o sfintesti!

In VT sfintirea unui obiect, sfintirea in general se facea in urma unei jertfe. Si se facea cu sangele animalului jertfit.
La voi cu ce se sfinteste ziua de odihna? Cum ai tu convingerea ca dupa apusul soarelui ai sfintit ziua de odihna sau nu ai sfintit-o?

Ti-ai pus vreodata intrebarea asta?

osutafaraunu 29.09.2012 17:08:30

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 471968)
99 raspunsul tau e plin de supozitii.

Răspunsul meu e plin de argumente logice bazate chiar pe vorbele lui Dumnezeu [despre Avraam]! Și nu ți-am adus decât un singur verset biblic, nu 19! Nu mi-ai răspuns nici măcar la acesta. Repet: În ce constau

1. poruncile,
  2. povețele,
  3. îndreptările și
  4. legile lui Dumnezeu?

conform Facerea 26,5. Îți poți argumenta răspunsul cu versete din versiunea ortodoxă, din Septuaginta, ori chiar originalul ebraic, după cum dorești...

osutafaraunu 29.09.2012 17:22:23

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 471973)
pe bune? Cine calca porunca 4 in picioare?

Cei care o calcă efectiv. Iar cei ce nu se mărginesc a o călca, ci îi și învață pe oameni s-o calce, vor fi numiți prea mici pentru a intra în Împărăția Cerurilor (Matei 5,19). Că o calci, e treaba ta, dar că-i mai și înveți pe oameni că nu mai e valabilă și poți s-o ignori, resposabilitatea călcării de Lege se multiplică funcție de mărimea auditoriului.

Citat:

Daca sambata era atat de importanta cu siguranta Hristos ne-ar fi atentionat sa o respectam asa cum a facut cu cinstirea parintilor, iubirea lui Dumnezeu, grija fata de aproapele, dar NU a facut-o

La fel cum nu ne-a "avertizat" cu privire la confecționarea de imagini și închinarea la ele... Oare acesta e motivul și "justificarea" pentru care bisericile istorice au o asemenea închinare ne-în-duh și ne-în-adevăr? Oare ce poruncă din Lege urmează a mai fi călcată programatic? La ce să ne mai așteptăm? Probabil la "lepădarea de credință" pe românește și άποστσία (apostazie) pe grecește, așa cum stă scris la 2 Tes. 2,3. Căci Apostazie este termenul ce definește cel mai corect starea creștinilor nominali înainte de revenirea lui Hristos.

Citat:

te incurci in versete. Hristos a spus ca nu a venit sa strice LEGEA, ci sa o implineasca si NU DECALOGUL

Păi cine se "încurcă" aici? Citește încă o dată contextul (Mat.5) și vei vedea că Hristos Se referă la Decalog (dând și câteva exemple din el), iar nu la legea talionului. Căci e evident că nu despre legea talionului spune că nu va trece chiar de va trece cerul și pământul. Legea talionului a trecut... și încă de multișor... Decalogul în schimb a rămas!

Citat:

cel pe care il tot trambitezi pe aici, inclusiv porunca 4.

Prietene, nu eu îl trâmbițez, ci Dumnezeu Însuși. Citește Ieșirea 19 și vezi acolo trâmbiță, tunete și fulgere la proclamarea Decalogului! La fel va fi și la revenirea lui Hristos: trâmbița va suna cu putere, munții și dealurile se vor urni din loc, neLegiuiții implorând să-i acopere de Fața Dreptului Judecător. Atunci se va vedea cine e chemat mare în Împărăția Lui și cine va fi numit prea mic spre a intra acolo...

Citat:

Daca e asa voi de ce NU aplicati OCHI PENTRU OCHI SI DINTE PENTRU DINTE pentru ca si indrumarea acesta face parte din LEGE, legea pe care Hristos nu a venit sa o strice?

Legea aceasta n-a făcut niciodată parte din Decalog, ori din învățătura lui Hristos. El nu ne-a învățat să scoatem ochi pentru ochi, ci să-L iubim pe Dumnezeu (porunca I, II, III și IV) și să-l iubim pe aproapele nostru (porunca V, VI, VII, VIII, IX și X) chiar dușman de ar fi (ăl de ne scoate ochiul).

Citat:

speculatie adventista. UNDE SCRIE in VT ca Avraam ar fi pazit vreun sabath? Chiar daca a pazit niste porunci NU scrie NICAIERI ca printre ele sa-ar fi aflat o porunca cu privire la vre-o zi de odihna

"Speculația" aceasta e scrisă negru pe alb în Cuântul lui Dumnezeu, citând chiar vorbele lui Dumnezeu! Te între și pe tine:
La ce anume Se referă Dumnezeu când zice (Facerea 26,5):
  1. poruncile,
  2. povețele,
  3. îndreptările și
  4. legile lui Dumnezeu?
Citat:

asta NU e un raspuns! Cum adica ne-a oferit noua oamenilor un model? Ce, Dumnezeu nu face NIMIC in ziua de sabath si i-a o pauza, cum facem noi oamenii? Asta e MODELUL divin? Poate la voi la adventisti...

Ei uite că n-a făcut nimic în primul sabat al planetei noastre! Adică ceva a făcut totuși: a binecuvântat, a sfințit și S-a odihnit în ziua aceea. Face parte din lucrarea Creației ce o vrea sărbătorită prin Porunca [a IV-a] din Decalog. Nu e acesta un model demn de urmat? Probabil că nu din p.d.v. ortodox... În loc de a celebra Creația făurită de Domnul, e mai bine a celebra moartea adusă de Diavol. Curată bătaie de joc, să faci din sâmbătă o zi a morților!

osutafaraunu 29.09.2012 17:27:49

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 472164)
19 versete , dar niciunul valid... pentru ca toate erau explicate dupa placul tau.
Asa ca , nu mai aiuri lumea degeaba !

Prietene, nu erau explicate, erau explicite. Toate versetele vorbesc direct despre un suflet care moare. Ce mai tura-vura?

osutafaraunu 29.09.2012 17:30:40

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 472411)
Pentru osutafaraunu:
Cum de l-a acceptat Dumnezeu pe sutasul Corneliu sa devina crestin daca nu ii plac soldatii care omoara, avand in vedere ca nu era medic ci facea parte din armata obisnuita (care mai si omoara).

N-aș crede că după încreștinarea lui a mai ucis pe cineva. Dumneata ai putea crede așa ceva? În plus, mi se pare că a fost sanctificat de către Biserica Ortodoxă... Un sfânt mai ucide?!

NeInocentiu 29.09.2012 19:24:39

De ce vasinec este banat imediat cum apare iar osutafaraunu nu a mai fost banat de peste un an ? Oare din cauza amenintarii cu bantuiri virtuale ?

osutafaraunu 29.09.2012 21:09:22

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 473115)
Repetati fraze identice cu ale colegului osutafaraunu, fara nici un fel de modificare.

Știți care e explicația? Sunt cuvintele Scripturii!:58:

"Și Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ea s-a odihnit de la toată lucrarea pe care a creat-o atunci când a făcut-o." (Geneza 2,3 - versiunea catolică)

Citat:

Secta dumneavoastra nu-si permite sa va lase libertatea sa fiti originali si creativi

Nici nu ne dorim să avem "originalitatea" și "creativitatea" prințului întunericului - cel care a creat o "altă Evanghelie". Ne mulțumim cu Cuvântul lui Dumnezeu... știți... Sola Scriptura...

Pe de altă parte, e caraghios de ciudățică remarca dumneavoastră. Gândiți pentru câteva clipe câtă libertate în exprimarea creativității se găsește în dogmele seculare ale Bisericii Catolice?:58:

Citat:

Dumneavoastra sunteti trasi la indigo. Toti spuneti aceleasi vorbe lipsite de continut si dupa ce le repetati de cateva sute de ori, cativa ani buni

Aidoma, meditați puțintel la vorbele repetate de miliarde de ori, cîteva secole bune... Ave Maria și alte poezii în proză:58:

osutafaraunu 29.09.2012 21:18:17

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 473150)
vasinec, vreau si eu un verset in care Dumnezeu a poruncit oamenilor de dinante de Moise sa pazeasca sabatul. Dar vreau unul care sa arate acest lucru negru pe alb.
p.s. sper sa poti raspunde pana ti se va bana din nou contul.

Ai sperat degeaba... n-a mai reușit! Cenzura, bată-o vina!

Însă dacă tot suntem "trași la indigo" pot bănui ce-ți va răspunde... și tu la fel... Exact! ... ceva legat de un verset înainte ori după ... cine vrei tu la alegere în care Dumnezeu a poruncit sfințirea, binecuvântarea și păzirea duminicii... Încerci?

mihai07 29.09.2012 21:50:28

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 473193)
Răspunsul meu e plin de argumente logice bazate chiar pe vorbele lui Dumnezeu [despre Avraam]! Și nu ți-am adus decât un singur verset biblic, nu 19! Nu mi-ai răspuns nici măcar la acesta. Repet: În ce constau

1. poruncile,
  2. povețele,
  3. îndreptările și
  4. legile lui Dumnezeu?

conform Facerea 26,5. Îți poți argumenta răspunsul cu versete din versiunea ortodoxă, din Septuaginta, ori chiar originalul ebraic, după cum dorești...

Inca astept versetul ala in care Dumnezeu porunceste oamenenilor de dinainte de Moise sa pazeasca sabatul.
Te rog sa ma scutesti de argumentele bazate pe "logica" dumitale si sa postezi versetul solicitat in care Dumnezeu porunceste (cu subiect si predicat) pazirea sabatului pana la Moise.

Illuminatu 29.09.2012 21:56:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 473233)
Știți care e explicația? Sunt cuvintele Scripturii!:58:

"Și Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ea s-a odihnit de la toată lucrarea pe care a creat-o atunci când a făcut-o." (Geneza 2,3 - versiunea catolică)

Cuvintele Scripturii indoite de interpretarea voastra sucita!

Citat:

Nici nu ne dorim să avem "originalitatea" și "creativitatea" prințului întunericului - cel care a creat o "altă Evanghelie". Ne mulțumim cu Cuvântul lui Dumnezeu... știți... Sola Scriptura...

Pai tocmai ca sunteti originali in sens negativ in intepretarea Scripturii.
Sola Scriptura este fluturata in desert de foarte multe secte. Trebuie sa-i credem pe toti?
Nu va doriti originalitate, dar din pacate ati dobandit-o. Si nu prin fapte, ci prin vorbe fara rost.

Ia spune, 666, tu cum sfintesti ziua de odihna?
Cum poti sa-ti dai seama daca la sfarsitul zilei ai sfintit-o ori n-ai sfintit-o?

Illuminatu 29.09.2012 22:31:25

Citat:

"3.Pe când noi, cei ce am crezut, noi suntem cei ce intrăm întru odihnă, după cum s'a zis: Juratu-M'am întru mânia Mea: Întru odihna Mea nu vor intra!, cu toate că lucrurile erau încheiate încă de la întemeierea lumii,." Ce vrea sa spuna Sf.Ap.Pavel aici?
"..cu toate că lucrurile erau încheiate încă de la întemeierea lumii,.." Face o IDENTIFICARE intre odihna lui Dumnezeu de la Creatie si odihna la care ne chema Dumnezeu prin porunca a 4-a. Dar cum puteau evreii din vechime sa acceada la odihna lui Dumnezeu fara jertfa de rascumparare? Prin credinta, vei spune! Adevarat!
Dar atunci intrebarea mea este ce a adus Jertfa reala a Mantuitorului Hristos pe Sf.Cruce?
A adus posibilitatea accederii in Imparatie, gustarea cu adevarat a ODIHNEI!
Dar cei din vechime care au crezut in ziua de odihna, dar s-au stins neapucand sa guste din ODIHNA propriu-zisa?
Lor li s-a binevestit atunci cand Mantuitorul a coborat la cei tinuti in legaturile mortii!!
Si binevestindu-li-se, au putut si ei sa acceada la ODIHNA!

Si astfel, porunca a 4-a a fost doar un timp ante-liturgic care sa le atraga atentia vechilor evrei ca Jertfa datatoare de ODIHNA va veni cu siguranta. Era acest timp de asteptare "sabatica" a vechilor evrei o indreptatire din fapte - asa cum faceti voi astazi facandu-va de rusine prin tinerea sambetei - sau o indreptatire prin credinta?
Cu siguranta, o indreptatire prin credinta, pentru ca prin tinerea sambetei ei marturiseau despre Jertfa CE VA SA VINA.
Bun, dar cand Jertfa S-a savarsit? Ce mai este cu sambata? S-A CAM DESFIINTAT! Pentru ca acum timpul odihnei este ...tot timpul nostru inchinat lui Dumnezeu.
Intru odihna lui Dumnezeu SE INTRA PRIN CREDINTA!!!
Intru odihna in care Dumnezeu ne-a poruncit sa intram prin porunca a 4-a se intra prin CREDINTA!!

Cum se sfinteste ziua de odihna? In urma jertfei de rascumparare a Mantuitorului Hristos!

Unde este Sola Fide la voi? Cam pe nicaieri!!

Illuminatu 30.09.2012 08:27:37

Antihrist 666,
nu te-ai saturat sa tot fluturi lozinci si stindarde, iar faptele tale sa le infirme din greu ceea ce repeti ca pe o mantra: sola scriptura, sola fide, etc.?

Tocmai Sf.Scriptura confirma Sf.Traditia, cat despre sola fide, prin tinerea in continuare a sambetei asa cum exact la fel o fac si evreii astazi NEGATI JERTFA DE PE CRUCE A MANTUITORULUI. Pentru ca asta este consecinta imediata a tinerii sambetei.
Ce-ati facut cu sola fide? V-ati cam inecat cu lozincile astea!

osutafaraunu 30.09.2012 11:27:10

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 473250)
Inca astept versetul ala in care Dumnezeu porunceste oamenenilor de dinainte de Moise sa pazeasca sabatul.

Așteaptă-l mult și bine! Scriptura nu consemnează ce dorim și mai ales unde dorim noi un anumit lucru. Dacă prin absurd, în Geneza s-ar găsi versetul "special pentru mihai07: Avraam a păzit sabatul", am mari dubii că ai crede acest lucru, deși este de neconceput ca un evreu numit "tatăl credincioșilor [evrei]" să fie călcător al sabatului. E ca și când ți-ai imagina un patriarh ortodox necinsitor al icoanelor.

Mihnea Dragomir 30.09.2012 11:37:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 473415)
E ca și când ți-ai imagina un patriarh ortodox necinsitor al icoanelor.

Bine, din ăștia au fost destul de mulți. Lista patriarhilor eretici este impresionantă, ei excedându-i considerabil pe cei fideli învățăturii apostolice. Nu e amuzant că ortodocșii sunt convinși că lista patriarhilor eretici s-a terminat la anul 1054 și, de atunci, Dumnezeu ne-a "blagoslovit" (=binecuvântat) exclusiv cu patriarhi ortodocși ?

osutafaraunu 30.09.2012 11:56:47

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 473417)
Bine, din ăștia au fost destul de mulți. Lista patriarhilor eretici este impresionantă, ei excedându-i considerabil pe cei fideli învățăturii apostolice.

Recunosc, am greșit dând un exemplu insuficient de relevant. Rectific: cel mai credincios și fidel dintre toți patriarhii, "tatăl patriarhilor", "prietenul lui Dumnezeu" - ca să rămânem în aceeași zonă...

Citat:

Nu e amuzant că ortodocșii sunt convinși că lista patriarhilor eretici s-a terminat la anul 1054 și, de atunci, Dumnezeu ne-a "blagoslovit" (=binecuvântat) exclusiv cu patriarhi ortodocși ?

O fi, nu vreau să intru în această polemică... tot ce știu este că Hristos n-a numit în Noul Așezământ patriarhi și papi.

Mihnea Dragomir 30.09.2012 12:21:05

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 473418)
tot ce știu este că Hristos n-a numit în Noul Așezământ patriarhi și papi.

În timp ce este perfect adevărat că Domnul nu a numit patriarhi (ceea ce nu înseamnă că funcția ar fi ilegitimă, El lăsând Bisericii o anumită libertate de a se organiza, ca un Mire care își conduce mireasa fără să o sufoce) nu este adevărat că nu a numit papi. Nu a folosit termenul "papă", tot așa cum nu a folosit termenul "episcop". Dar, numai unuia dintre apostoli i-a spus, în mod individual: "paște oile mele". A spus-o de mai multe ori, în diferite feluri, prevăzând că adventiștilor la va intra greu în cap, ca și ortodocșilor. "Oile", "oițele", "mielușeii". Numai pentru unul dintre apostoli se roagă în mod deosebit și numai lui îi dă o poruncă specială, ceea ce numim "ministerul petrin", spunând: "întărește pe frații tăi!". Etc, etc. În total, sunt 50 de locuri în Biblie (ca să mă limitez la argumentele scripturistice) în care vedem că Domnul a numit un papă în Noul Așezământ. Cam tot așa cum îl numise și pe Moise, peste preoți, în Vechiul Așezământ.

osutafaraunu 30.09.2012 12:30:52

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 473419)
În timp ce este perfect adevărat că Domnul nu a numit patriarhi (ceea ce nu înseamnă că funcția ar fi ilegitimă, El lăsând Bisericii o anumită libertate de a se organiza, ca un Mire care își conduce mireasa fără să o sufoce) nu este adevărat că nu a numit papi. Nu a folosit termenul "papă", tot așa cum nu a folosit termenul "episcop". Dar, numai unuia dintre apostoli i-a spus, în mod individual: "paște oile mele". A spus-o de mai multe ori, în diferite feluri, prevăzând că adventiștilor la va intra greu în cap, ca și ortodocșilor. "Oile", "oițele", "mielușeii". Numai pentru unul dintre apostoli se roagă în mod deosebit și numai lui îi dă o poruncă specială, ceea ce numim "ministerul petrin", spunând: "întărește pe frații tăi!". Etc, etc. În total, sunt 50 de locuri în Biblie (ca să mă limitez la argumentele scripturistice) în care vedem că Domnul a numit un papă în Noul Așezământ. Cam tot așa cum îl numise și pe Moise, peste preoți, în Vechiul Așezământ.

Am spus că nu vreau să mă contrazic cu dvs. pe acest subiect, e suficient că vă contraziceți singur și vă contrazic frații noștri ortodocși. În rest, să auzim numai de bine, o duminică plăcută!:1:

mihai07 30.09.2012 13:07:40

Citat:

Așteaptă-l mult și bine! Scriptura nu consemnează ce dorim și mai ales unde dorim noi un anumit lucru. Dacă prin absurd, în Geneza s-ar găsi versetul "special pentru mihai07: Avraam a păzit sabatul", am mari dubii că ai crede acest lucru, deși este de neconceput ca un evreu numit "tatăl credincioșilor [evrei]" să fie călcător al sabatului. E ca și când ți-ai imagina un patriarh ortodox necinsitor al icoanelor.

E bine ca am lamurit un lucru: pana la Moise nici un om nu a primit porunca sa pazeasca sabatul.

Illuminatu 30.09.2012 13:23:06

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 473425)
E bine ca am lamurit un lucru: pana la Moise nici un om nu a primit porunca sa pazeasca sabatul.

Plus de asta, daca era asa de importanta ziua de odihna CU SIGURANTA s-ar fi facut referire la ea in Scriptura, in acest interval de timp.

Vezi, exagerarea anumitor prevederi din Lege denota o imensa sete de a iesi in evidenta, in primul rand, si in al doilea rand, dorinta ca ceilalti oameni sa ti se inchine ca unui dumnezeu. De aceea consider eu ca toti separatistii sectari sunt PREMERGATORI AI ANTIHRISTULUI.

Illuminatu 30.09.2012 13:29:11

Citat:

Si-atunci de unde ai emis ipoteza asta?
Din imaginatia ta fantasmagorica!

Daca nu scrie in Biblie, ce facem atunci cu sola scriptura?
Tu nu vezi ca principiul sola scriptura va leaga efectiv mintile, neputand macar sa emiteti o ipoteza?

Bine ca o credeti pe coana 666 white care spunea ca a vazut extraterestrii!

Illuminatu 30.09.2012 13:33:19

Citat:

Bine, din ăștia au fost destul de mulți. Lista patriarhilor eretici este impresionantă, ei excedându-i considerabil pe cei fideli învățăturii apostolice. Nu e amuzant că ortodocșii sunt convinși că lista patriarhilor eretici s-a terminat la anul 1054 și, de atunci, Dumnezeu ne-a "blagoslovit" (=binecuvântat) exclusiv cu patriarhi ortodocși ?

"Frate" Mihnea, invrajbirea este unul din motivatiile propovaduirii sectare.
Sper din tot sufletul ca nu ai cazut in aceasta ispita.

Consider ca postarea ta de mai sus a fost doar o exagerare de moment cu scopul de a-l mai scutura pe 666 din "somnul cel de moarte".

osutafaraunu 30.09.2012 14:02:13

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 473425)

N-ai lămurit nimic, dimpotrivă: te-ai încurcat mai rău! Ce importanță are că nu scrie de poruncă în prima carte a Scripturii, ori că nu scrie nimic de Dumnezeu în cartea Esterei? Dacă porunca Decalogului există în Scriptură, iar aceasta n-a fost abrogată iar apoi înlocuită cu alta, înseamnă că ea este în vigoare. Un lucru simplu pe care-l înțelege și pisica.

Illuminatu 30.09.2012 14:42:16

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 473430)
N-ai lămurit nimic, dimpotrivă: te-ai încurcat mai rău! Ce importanță are că nu scrie de poruncă în prima carte a Scripturii, ori că nu scrie nimic de Dumnezeu în cartea Esterei? Dacă porunca Decalogului există în Scriptură, iar aceasta n-a fost abrogată iar apoi înlocuită cu alta, înseamnă că ea este în vigoare. Un lucru simplu pe care-l înțelege și pisica.

Un lucru simplu si total irational este aberatia de mai-sus.
Daca ar fi sa ne ghidam dupa acest principiu inseamna ca Moartea si Invierea Mantuitorului ar fi putut produce efecte atemporale asupra protoparintilor nostri Adam si Eva inca inainte de caderea in pacat. Ca urmare, conform acestei logici dracesti, de ce au mai suferit Adam si Eva moartea dupa ce au pacatuit?

Halucinant de aberanta aceasta ipoteza!

mihai07 30.09.2012 16:10:11

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 473430)

Singurul care se incurca tot mai rau esti chiar tu. Am lamurit un lucru: nu exista o porunca data de Dumnezeu oamenilor de dinainte de Moise sa pazeasca sabatul. Tu ai recunoscut ca nu exista un asemnea verset care sa mentioneze acest fapt.

UNNOOM 30.09.2012 16:31:18

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 473457)
Singurul care se incurca tot mai rau esti chiar tu. Am lamurit un lucru: nu exista o porunca data de Dumnezeu oamenilor de dinainte de Moise sa pazeasca sabatul. Tu ai recunoscut ca nu exista un asemnea verset care sa mentioneze acest fapt.

Este este un instrument mai simplu decat Biblia de a rezolva problema sabatului: stiinta!

In primul rand nu ai cum sa tii sabatul sau o alta zi intr-un mod dogmatic deoarece nu avem repere de timp absolute:
1.Cand in Romania este sabat, pe cealalta parte a globului este duminica. Daca Dumnezeu ar vrea sa impuna legea sabatului pe tot globul, aceasta nu i-ar afecta pe toti in acelas timp.
2.Ora pe glob (si implicit momentul inceperii sabatului pe glob) este stabilita conventional la linia de timp internationala. Nu Dumnezeu hotaraste pe glob ci deciziile marilor puteri care stabilesc pe unde trece linia de timp internationala (a carei traseu a fost schimbat o data in istorie din ratiuni geopolitice).
3. Daca Dumnezeu chiar te pedepseste pentru calcarea sabatului, poti foarte bine sa te duci langa linia de timp internationala iar atunci cand este sabat sa treci dincolo de linie cu barca si scapi de pedeapsa divina.
4. In acest moment in spatiu, pe ISS (Statia Spatiala Internationala) se afla niste oameni care nu au zi sau noapte pentru a stabili cand e Sabat conform Bibliei. Daca Dumnezeu ar da o astfel de lege a sabatului, aceasta nu ar fi valabila pentru toti, deci cade.

nutucutu 30.09.2012 16:34:23

Citat:

Pai tocmai asta e: dumneavoastra SPUNETI ca va ghidati dupa Sfanta Scriptura; in realitate va ghidati dupa elucubratiile lui Ellen White. Iar fraza de mai sus, spusa si de colegul dumneavoastra, tot in aceiasi forma, nu e decat lauda de sine. Si dupa sute de repetari, ani de zile, ajungeti chiar sa credeti asta.

Iar Dumnezeu ne-a creat unici. Nu suntem copii trase la indigo, asa cum incearca secta dumneavoastra sa faca din membrii ei.

osutafaraunu 30.09.2012 16:54:08

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 473460)
Este este un instrument mai simplu decat Biblia de a rezolva problema sabatului: stiinta!

In primul rand nu ai cum sa tii sabatul sau o alta zi intr-un mod dogmatic deoarece nu avem repere de timp absolute:
1.Cand in Romania este sabat, pe cealalta parte a globului este duminica. Daca Dumnezeu ar vrea sa impuna legea sabatului pe tot globul, aceasta nu i-ar afecta pe toti in acelas timp.
2.Ora pe glob (si implicit momentul inceperii sabatului pe glob) este stabilita conventional la linia de timp internationala. Nu Dumnezeu hotaraste pe glob ci deciziile marilor puteri care stabilesc pe unde trece linia de timp internationala (a carei traseu a fost schimbat o data in istorie din ratiuni geopolitice).
3. Daca Dumnezeu chiar te pedepseste pentru calcarea sabatului, poti foarte bine sa te duci langa linia de timp internationala iar atunci cand este sabat sa treci dincolo de linie cu barca si scapi de pedeapsa divina.
4. In acest moment in spatiu, pe ISS (Statia Spatiala Internationala) se afla niste oameni care nu au zi sau noapte pentru a stabili cand e Sabat conform Bibliei. Daca Dumnezeu ar da o astfel de lege a sabatului, aceasta nu ar fi valabila pentru toti, deci cade.

Aveși perfectă dreptate, doar că sabatul nu se socotește după convenții și ore oficiale, căci el începe și se sfârșește la apusul soarelui observat pe meridianul unde te afli. Desigur că la Polul Nord (ori Sud) se poate socoti sabatul în mod convențional, dar aceasta e o excepție ce afectează 0,0001% din populația globului și nu e cazul nostru al forumiștilor ce n-am fost și nu vom fi probabil niciodată pe o stație spațială...:3:

osutafaraunu 30.09.2012 16:56:17

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 473457)

Dacă nu există verset, nu înseamnă că nu a existat poruncă. Crezi că degeaba a creat Dumnezeu sabatul, l-a binecuvântat, l-a sfințit și l-a mai și observat Personal? Doar pentru ca 2.500 de ani copiii Lui credincioși să se uite pe pereți în ziua sabatului? Și te mai întreb o dată: E posibil ca porunca sabatului să nu se regăsească printre
  1. poruncile,
  2. povețele,
  3. îndreptările și
  4. legile lui Dumnezeu?
din Facerea 26,5 despre care Dumnezeu afirmă Personal că Avraam le-a respectat? Dacă da, te rog să ne explici în ce constau aceste:
  1. porunci,
  2. povețe,
  3. îndreptări și
  4. legi ale lui Dumnezeu?
Dacă nu exista porunca a VII-a [până la Sinai] de ce se socotea păcat adulterul? Dacă nu exista [scrisă] porunca a VI-a, de ce era socotită crima ca un păcat? Și așa mai departe...

osutafaraunu 30.09.2012 16:57:11

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 473461)
Pai tocmai asta e: dumneavoastra SPUNETI ca va ghidati dupa Sfanta Scriptura; in realitate va ghidati dupa elucubratiile lui Ellen White.

E părerea dumneavoastră strict personală, fără acoperire în realitate. Ironia sorții face ca dumneavoastră s-o fi invocat pe Ellen White de sute de ori mai mult decât toți adventiștii de pe acest forum la un loc!:21:

UNNOOM 30.09.2012 17:00:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 473462)
Aveși perfectă dreptate, doar că sabatul nu se socotește după convenții și ore oficiale, căci el începe și se sfârșește la apusul soarelui observat pe meridianul unde te afli. Desigur că la Polul Nord (ori Sud) se poate socoti sabatul în mod convențional, dar aceasta e o excepție ce afectează 0,0001% din populația globului și nu e cazul nostru al forumiștilor ce n-am fost și nu vom fi probabil niciodată pe o stație spațială...:3:

Bun! Si cum ramane cu linia de timp internationala?
Este vreo problema daca ma mut cativa metri cu barca de-o parte si de alta a liniei de timp internationale pentru a scapa de sabat?

Si inca o problema! Vrei sa spui putem scapa de pedeapsa divina in spatiu?

Curentul electric pe care il folositi sambata la biserica este produs de niste oameni care lucreaza sambata pentru ca voi sa aveti curent electric! Voi nu lucrati sambata dar folositi serviciile altor care lucreaza sambata tocmai cand pentru voi e sabat. Treaba asta seamana cu ce faceau unii iudei cu ochelari de cal care chemau pagani in casa ca sa le aprinda focul in sabat!

osutafaraunu 30.09.2012 17:10:49

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 473465)
Bun! Si cum ramane cu linia de timp internationala?
Este vreo problema daca ma mut cativa metri cu barca de-o parte si de alta a liniei de timp internationale pentru a scapa de sabat?

Nu e nicio problemă. Cum am mai spus, sabatul începe de vineri seara de la apusul soarelui, nu ai cum să "scapi" cu barca de Soare (de fapt de viteza de rotație a pământului). Și pentru ce să scapi? Sabatul e o delectare pentru copiii lui Dumnezeu, nu o pedeapsă ca să fugi de ea...

Citat:

Si inca o problema! Vrei sa spui putem scapa de pedeapsa divina in spatiu?

Idem în cazul acesta. Dumnezeu nu este un tiran ca să-i pedepsească imediat pe răzvrătiții împotriva Legii Lui. Miliarde de ființe umane nu respectă sabatul (din neștiință ori din încăpățânare) și uite că Dumnezeu nu-i "trăznește"; căci El este un Dumnezeu iubitor și are răbdare cu noi să ne pocăim.

Citat:

Curentul electric pe care il folositi sambata la biserica este produs de niste oameni care lucreaza sambata pentru ca voi sa aveti curent electric!

Hai să fim serioși! Acei oameni nu lucrează pentru noi, ci pentru că sunt angrenați într-un sistem al pieții. Nu de dragul nostru muncesc, ci de dragul banilor pe care-i câștigă...

nutucutu 30.09.2012 17:11:06

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 473464)
E părerea dumneavoastră strict personală, fără acoperire în realitate. Ironia sorții face ca dumneavoastră s-o fi invocat pe Ellen White de sute de ori mai mult decât toți adventiștii de pe acest forum la un loc!:21:

E firesc sa nu o invocati pe Ellen White ca si-ar da seama toti ca sunteti mincinosi. Varianta oficiala este "Sola Scriptura", iar in realitate sunteti "sola White".

Florin-Ionut 30.09.2012 17:14:54

"Ignorați scetanții" a ajuns la 1073 de postări. Și crește.

osutafaraunu 30.09.2012 17:20:03

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 473468)
E firesc sa nu o invocati pe Ellen White ca si-ar da seama toti ca sunteti mincinosi. Varianta oficiala este "Sola Scriptura", iar in realitate sunteti "sola White".

Aceasta e "varianta Nuțucuțu"... sună interesant...:34:

osutafaraunu 30.09.2012 17:20:42

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 473469)
"Ignorați scetanții" a ajuns la 1073 de postări. Și crește.

Mda... Și deocamdată, singurul sectant ignorat e Illuminatul. Deh, ce să-i faci? Asta e viața!

UNNOOM 30.09.2012 17:26:44

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 473467)
Nu e nicio problemă. Cum am mai spus, sabatul începe de vineri seara de la apusul soarelui, nu ai cum să "scapi" cu barca de Soare (de fapt de viteza de rotație a pământului). Și pentru ce să scapi? Sabatul e o delectare pentru copiii lui Dumnezeu, nu o pedeapsă ca să fugi de ea...

Este o delectare si atunci can trebuie sa cauti un loc de munca? Este interesant ca de multe ori cand adventistii merg la biserica ei nu tin sabatul asa cum pretind ca il tin ci se ocupa cu tot felul de discutii triviale... cum ar fi filmele de la TV si mai nou de pe internet, ultimele jocuri, locuri de munca etc... E adevarat... asta se intampla inainte de programul de la biserica , in pauze si dupa!

Ca sa deturnez discutia putin spre persoana ta, si cu permisiunea ta intreb: tu cum tii sabatul? (nu esti obligat sa raspunzi nu taie nimeni capul la nimeni)

Citat:

Idem în cazul acesta. Dumnezeu nu este un tiran ca să-i pedepsească imediat pe răzvrătiții împotriva Legii Lui. Miliarde de ființe umane nu respectă sabatul (din neștiință ori din încăpățânare) și uite că Dumnezeu nu-i "trăznește"; căci El este un Dumnezeu iubitor și are răbdare cu noi să ne pocăim.

Deci si astronautii care nu au zi sau noapte sunt pedepsiti fiindca nu tin sabatul si fiindca oricum nu au cum sa-l tina!

Citat:

Miliarde de ființe umane nu respectă sabatul (din neștiință ori din încăpățânare) și uite că Dumnezeu nu-i "trăznește"; căci El este un Dumnezeu iubitor și are răbdare cu noi să ne pocăim.

O retorica tipic adventista! (Dupa cum probabil ai remarcat... cunosc destul de bine adventistii) Admitand ca sabatul este o lege a lui Dumnezeu valabila in zilele noastre, crezi ca Dumnezeu pedepseste un om fiindca nu tine sabatul fiind convins ca nu e obligat sa-l tina chiar daca a intrat in contact cu teologia adventista?
Citat:

Acei oameni nu lucrează pentru noi, ci pentru că sunt angrenați într-un sistem al pieții. Nu de dragul nostru muncesc, ci de dragul banilor pe care-i câștigă...

Exact cum munciti si voi in restul zilelor (si uneori sambata pe ascuns) dar refuzati sa munciti in restul zilelor. Si totusi... ii numiti pacatosi fiindca lucreaza sambata!
Citat:

Hai să fim serioși!

Hai sa fim: esti la curent cu evolutia doctrinara a bisericii adventiste din punct de vedere istoric sau ai adoptat niste doctrine fara sa stii de unde provin?

Illuminatu 30.09.2012 17:40:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 473471)
Mda... Și deocamdată, singurul sectant ignorat e Illuminatul. Deh, ce să-i faci? Asta e viața!

Ma simt extrem de "odihnit" sa fiu ignorat de un impostor.

osutafaraunu 30.09.2012 17:47:21

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 473472)
Este o delectare si atunci can trebuie sa cauti un loc de munca? Este interesant ca de multe ori cand adventistii merg la biserica ei nu tin sabatul asa cum pretind ca il tin ci se ocupa cu tot felul de discutii triviale... cum ar fi filmele de la TV si mai nou de pe internet, ultimele jocuri, locuri de munca esti... E adevarat... asta se intampla inainte de programul de la biserica , in pauze si dupa!

Ca sa deturnez discutia putin spre persoana ta, si cu permisiunea ta intreb: tu cum tii sabatul? (nu esti obligat sa raspunzi nu taie nimeni capul la nimeni)

Ca și observație personală: de câte ori s-a ajuns în impas doctrinar, s-a recurs la deturnare. Așa se face că acest topic a ajuns un fel de talmeș-balmeș după atâtea deturnări... Asta în timp ce topicele punctuale sunt închise, din aceeași cauză.

Citat:

Deci si astronautii care nu au zi sau noapte sunt pedepsiti fiindca nu tin sabatul si fiindca oricum nu au cum sa-l tina!

De ce pui înainte pedeapsa? Legea lui Dumnezeu este o lege a iubirii, din iubire pentru Dumnezeu și oameni noi [ar trebui să] păzim cele zece porunci, și nu de frica pedepsei. "În iubire nu este frică" (1 Ioan 4,18).
Ca o mică sugestie la problema pusă de tine, amintesc o vorbă de duh auzită pe Speranța TV: "România nu este doar pământul pe care trăim, ci și cerul de de-asupra lui":58:

Citat:

O retorica tipic adventista! (Dupa cum probabil ai remarcat... cunosc destul de bine adventistii)

O fi tipică, dar e adevărată. Spune tu că nu-i așa!

Citat:

Admitand ca sabatul este o lege a lui Dumnezeu valabila in zilele noastre, crezi ca Dumnezeu pedepseste un om fiindca nu tine sabatul fiind convins ca nu e obligat sa-l tina chiar daca a intrat in contact cu teologia adventista?

Nu. Dar dacă zici că-i cunoști destul de bine pe adventiști, ar fi trebuit să cunoști lucrul acesta... ori poate "contactul" cu teologia adventistă a fost la un nivel extrem de precar (nivel de avarie).

Citat:

Exact cum munciti si voi in restul zilelor (si uneori sambata pe ascuns) dar refuzati sa munciti in restul zilelor. Si totusi... ii numiti pacatosi fiindca lucreaza sambata!

Dragul meu, păcătoși suntem cu toții, fie că recunoaștem ori ba. Nu am înțeles cum e să muncești în restul zilelor dar să refuzi a munci în restul zilelor...

Citat:

Hai sa fim: esti la curent cu evolutia doctrinara a bisericii adventiste din punct de vedere istoric sau ai adoptat niste doctrine fara sa stii de unde provin?

Consider că le cunosc și știu de unde provin. Nu știu exact la care din ele te referi...

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:35:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.