![]() |
Citat:
Citat:
Hristos și Părinții Bisericii prin lucrarea Duhului Sfânt ne-au lămurit pe deplin asupra aspectelor teologice ce trebuie urmate. Ioan 14.26 "Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu". De ce s-au mai obosit apostolii să scrie atâtea epistole pentru comunitățile de creștini, ca să le explice ce înseamnă viața și trăirea creștină în Duh, dacă le erau de ajuns să le spună că simplu că trebuie să "îl primească pe Domnul Isus", fiecare cum îl duce capul și vor fi mântuiți? |
Citat:
|
ca de exmplu după capul d-nei Ellen White, ale soțului ei și a lui William Miller.:78:
|
Citat:
|
Citat:
Tu faci niste confuzii destul de mari si in ceea ce priveste actul mantuirii cat si al activitatii Duhului Sfant, insa nici eu nu ma declar invatat pentru ca nu sunt. Tot Biblia spune ca atunci cand eram copil, gandeam ca un copil, cand m-am facut om mare, am lepadat tot ce era copilaresc. Toti suntem copii in credinta mai mult sau mai putin, asa ca ar fi de dorit mai multa ingaduinta in a ne exprima opiniile pe un forum care se vrea drept credincios Daca tu il vei sluji pe Dumnezeu potrivit cu nivelul tau de intelegere iar eu voi face acelasi lucru potrivit cu al meu, fii sigur ca Dumnezeu ne va mantui pe amandoi. Mantuitorul le spune simplu oamenilor : Pacatele iti sunt iertate, credinta ta te-a mantuit. |
Citat:
Da, toți apostolii propovăduiesc pacea și buna conviețuire cu toți ceilalți de altă religie: 1 Petru 2.12 " Purtați-vă cu cinste între neamuri, ca în ceea ce ei acum vă bârfesc ca pe niște făcători de rele, privind ei mai de aproape faptele voastre cele bune, să preamărească pe Dumnezeu, în ziua când îi va cerceta." Galateni 6.10 "Deci, dar, până când avem vreme, să facem binele CĂTRE TOȚI, dar mai ales către cei de o credință cu noi. " Însă atitudinea apostolilor față de cei de altă credință se oprește aici. Niciunul nu face nici un compromis în materie de Adevăr, în materie de dogmă, pentru că Hristos a spus: Ioan 14.6 "Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine." iar sfântul Ioan spune, referindu-se la cei care negau dumnezeirea lui Iisus(cum sunt toți păgânii actuali de altfel): 2 Ioan 1.7 "Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; acesta este amăgitorul și antihristul...9. Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul. 10. Dacă cineva vine la voi și nu aduce învățătura aceasta, să nu-l primiți în casă și să nu-i ziceți: Bun venit!11. Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaș la faptele lui cele rele." Cât despre mântuirea păgânilor, care din cauza unor factori istorici sau geografici nu avuseseră șansa de a auzi Cuvânvtul Evangheliei, sf Pavel spune, din nou fară să accepte compromisul în materie de Adevăr: Romani 2. 12. "Câți, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor și pieri; iar câți au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecați. 13. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepți la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptați. 14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege, 15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără, 16. În ziua în care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, după Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor." Citat:
Matei 7. "21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri." Matei 21.28 "28. Dar ce vi se pare? Un om avea doi fii. Și, ducându-se la cel dintâi, i-a zis: Fiule, du-te astăzi și lucrează în via mea. 29. Iar el, răspunzând, a zis: Mă duc, Doamne, și nu s-a dus. 30. Mergând la al doilea, i-a zis tot așa; acesta, răspunzând, a zis: Nu vreau, apoi căindu-se, s-a dus. 31. Care dintr-aceștia doi a făcut voia Tatălui? Zis-au Lui: Cel de-al doilea". Iacov 2.14-20 "14. Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască? 15. Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele, 16. Și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul? 17. Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși. 18. Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea. 19. Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură. 20. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?" |
Citat:
Evanghelia arată că fariseii îl urmăreau permanent pe Iisus și că Îl acuzau că profanează Sâmbăta, în timp ce El se apăra de fiecare dată, arătând că ceea ce face El este legitim în sabat, nu este profanare. Dar voi aduceți lui Iisus exact acuzațiile fariseilor. Iisus arăta că prin vindecările pe care le făcea nu profana sabatul (nicăieri în Scriptură nu este scris că vindecarea unui bolnav ar fi profanare de Sabat). Iisus S-a apărat, dar fariseii de astăzi continuă să-L acuze. Ioan (5:18) se referă la acuzațiile dușmanilor lui Iisus, nu la credința personală a lui Ioan. Dacă e vorba de ceea ce credea Ioan, citim în aceeași Evanghelie că ziua a șaptea o numește Sabat (zi de repaus), iar ziua Învierii Ioan, la sfârșitul primului secol, o numește simplu, ziua întâi, iar când descrie Învierea, nu vorbește nimic de duminică. Iisus a confirmat cu atât mai mult Sâmbăta prin cele șapte minuni pe care le-a făcut în sabat. Cei pe care El îi vindecase în sabat aveau să rămână cu atât mai atașați de sabat. Pentru unii a rămas ca fiind ziua în care au văzut prima dată fața lui Iisus și fețele celor dragi. Pe tine te-ar fi ajutat o asemenea experiență să abandonezi sabatul numai pentru faptul că unii au început să se adune și după sabat câteva ceasuri? Exprimarea Domnului, că „Sâmbăta a fost făcută pentru om și nu omul pentru Sâmbătă”, și că El „este Domn chiar și al Sâmbetei” (Marcu 2:27-28), vrea să spună doar că viața și sănătatea omului este deasupra interdicțiilor Sâmbetei. Dar tiparul expresiei lui Iisus se regăsește și la Pavel, când vorbește despre relația dintre soț și soție (1 Cor 11:9-10 „femeia a fost făcută pentru bărbat, iar nu bărbatul pentru femeie”). Dacă bărbatul are o prioritate în ce privește răspunderea asupra familiei (este „capul”), oare înseamnă aceasta că el are dreptul de a-și desființa soția sau a o înlocui cu alta, ori cu altul(!)? Citat:
|
Tu acuma vrei sa-ti raspund? :)
|
Citat:
|
Pai, pentru ce sa-ti raspund?
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Atasamentul oamenilor vindecati de Hristos sambata a fost spre Hristos nu spre sambata si legea mozaica.Vezi exemplul omului orb din nastere. Iisus Hristos a dezlegat sâmbăta , precum dezleaga stapanul boul de la jug, dupa cum zice Ioan(Ioan 5:18). Citat:
Evrei 8 : 6. Acum însă, Arhiereul nostru a dobândit o slujire cu atât mai osebită, cu cât este și Mijlocitorul unui testament mai bun, ca unul care este întemeiat pe mai bune făgăduințe. 7. Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea; 8. Ci Dumnezeu îi mustră și le zice: "Iată vin zile, zice Domnul, când voi face, cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda, testament nou, 9. Nu ca testamentul pe care l-am făcut cu părinții lor, în ziua când i-am apucat de mână ca să-i scot din pământul Egiptului; căci ei n-au rămas în testamentul Meu, de aceea și Eu i-am părăsit - zice Domnul. Oare Adam și Eva în rai nu mâncau din pomi și din vie ? Îți imaginezi că trebuia să le culeagă de vineri și să le țină la „frigider”, până sâmbăta? Asta face parte din sirul supozitiilor si perlelor adventiste.Absolut nicaieri in Scriptura nu scrie ca Adam si Eva tineau sambata.De mancat , frigider, cules, etc, nu are rost sa mai vorbesc. |
Citat:
Ai ales foarte gresit versetele. In Evrei cap 7 (de la vers 15) si 8, se vorbeste, in mod lamurit, despre desfiintarea preotiei pamantesti, odata cu intrarea in Locasul ceresc a Adevaratului si singurului Preot si Mare Preot: Domnul Iisus Hristos. "Isus S-a fãcut preot prin jurãmîntul Celui ce I-a zis: "Domnul a jurat, si nu Se va cãi: "Tu esti preot în veac, dupã rînduiala lui Melhisedec", prin chiar faptul acesta, El s-a fãcut chezasul unui legãmînt mai bun."(Evrei 7:21,22) "Mai mult, acolo au fost preoti în mare numãr, pentru cã moartea îi împiedica sã rãmînã pururea. Dar El, fiindcã rãmîne "în veac", are o preotie, care nu poate trece de la unul la altul."(Evrei 7:23,24) "În adevãr, Legea pune mari preoti pe niste oameni supusi slãbiciunii; dar cuvîntul jurãmîntului, fãcut dupã ce a fost datã Legea, pune pe Fiul, care este desãvîrsit pentru vesnicie."(Evrei 7:28) "Dacã ar fi pe pãmînt, nici n-ar mai fi preot,"(Evrei 8:4) Si exemplele pot continua. Dar, cel mai bine este sa citesti capitolel 7 si 8 din cartea catre Evrei. Vei gasi o sumedenie de referinte despre desfiintarea preotie pamantesti (vechiul legamant) si inlocuirea acesteia cu adevarata preotie a Domnului Iisus Hristos (noul legamant). Dar, nu vei gasi nici o referinta la desfiintarea zilei de odihna inchinata Domnului: ziua a saptea. De altfel,despre desfintarea acestei zile binecuvantate si sfintite de Dumnezeu nu vei gasi nici o referinta in toata Sfanta Scriptura. Gasesti asa ceva doar in traditiile omenesti. |
Citat:
Cu ucenicii, lucrurile stau cu totul altfel. Daca citesti Matei cap. 12:1-7,(unde este redata intamplarea cu ucenicii si spicele, in ziua sabatului), vei vedea ca Domnul Iisus Hristos spune "Mila voiesc si nu jertfe"(vers 7). Putea Mantuitorul (Domnul sambetei) sa le interzica ucenicilor falmanzi sa rupa spice si sa se hraneasca (chiar daca se aflau in zi de sabat)? Pazirea sambetei trebuie facuta in spiritul Domnului Iisus Hristos, nu in spiritul fariseilor. |
Citat:
Apoi acolo s-a ridicat un șir de preoți, fiindcă moartea îi împiedica să dăinuiască. Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoție netrecătoare (veșnică). si ca sa te convingi ca folosesti o versiune falsificata flagrant verifica si originalul grecesc |
Citat:
Pazirea sambetei nu mai trebuie facuta.Iisus Hristos nu a ordonat acest lucru. |
Citat:
"Dar ziua a saptea este ziua de odihnã închinatã Domnului, Dumnezeului tãu: Cãci în sase zile a fãcut Domnul cerurile, pãmîntul si marea, si tot ce este în ele, iar în ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnã si a sfintit-o." Citat:
Citat:
In alta ordine de idei: cand a fost pe pamant, Domnul Iisus Hristos nu a trebuit "sa ordone" pazirea zilei a saptea; se afla printre cei care o pazeau (chiar cu prea mult zel). Domnul sambetei a trebuit sa arate cum sa fie pazita aceasta zi. Este randul tau sa imi arati unde a "ordonat" Domnul Iisus Hristos desfiintarea zilei binecuvantate si sfintite de Dumnezeu. |
Citat:
Uite de ce tineau evreii sambata : Deuteronom 5:15Adu-ți aminte că ai fost rob în pământul Egiptului și Domnul Dumnezeul tău te-a scos de acolo cu mină tare și cu braț înalt și de aceea ți-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să păzești ziua odihnei și să o ții cu sfințenie. Evrei tin sambata ca zi de odihna dupa modelul lui Dumnezeu care s-a odihnit in a saptea zi, si in special pentru ca au fost eliberati din pamantul Egiptului, si in fiecare sambata isi aduc aminte de dezrobirea din Egipt. "Șabat Sabatul. În cea de-a 7-a zi toate muncile erau absolut interzise iar oferta zilnică de sacrificii era dublată. Sabatu amintea desăvârșirea operei de creație făptuită de YHWH (cf. Exod 20,11), eliberarea din Egipt (Deuteronomiu 5,15) ca și trebuința naturală a omului de a se odihni și mai ales de a-și tempera relația cu ceea ce era doar creat (Exod 23,12). După exil normele observării Sabatului au devenit și mai rigide (Nehemia 13,15-22) și au constituit una din trăsăturile caracteristice ale Iudaismului." http://ro.wikipedia.org/wiki/S%C4%83...evreie%C5%9Fti "On the completion of His creative work God blessed and hallowed the seventh day as the Sabbath (Gen. ii. 1-3). The Decalogue in Exodus (xx. 8) reverts to this fact as the reason for the commandment to "remember" the Sabbath day to keep it holy. The Sabbath is recognized in the account of the gathering of the manna; a double portion was gathered on the previous day, and the extra supply gathered for consumption on the Sabbath, when no manna descended, did not spoil (xvi. 22-30). The Sabbath is a sign between Yhwh and Israel, an everlasting covenant (xxi. 13). Death or excision (xxxi. 14, 15) was the penalty for its profanation by work. An instance of this is afforded by the case of the man who gathered sticks on the Sabbath and was condemned to die by lapidation (Num. xv. 32-36). Work is prohibited, even during harvest-time (Ex. xxxiv. 21), and is declared to be a profanation of the holy Sabbath; and the kindling of fire in the habitations is especially interdicted (Ex. xxxv. 3). In the Decalogue as contained in Deuteronomy (v., 12 et seq.) the observance of the Sabbath is again enjoined, but as a day of rest for the servants as well as their masters, in commemoration of Israel's redemption from Egyptian bondage. The Sabbath heads the enumeration of the appointed holy seasons (Lev. xxiii. 3). The Showbread was changed every Sabbath (Lev. xxiv. 8). The sacrifice ordained for the Sabbath consisted of two he-lambs of the first year, without blemish, and of two-tenths of an ephah of fine flour for a meal-offering, mingled with oil, and "the drink-offering thereof"; these constituted the burnt offering, and were brought in addition to the continual burnt offering (Num. xxviii. 9, 10). The Sabbath is designated also as "Shabbat Shabbaton," as is the Day of Atonement (Lev. xvi. 31), often with the added qualification of "holy unto Yhwh" (Ex. xvi. 23, xxxi. 1, xxxv. 2); and it is set apart for a holy convocation (Lev. xxiii. 3)." Read more: http://www.jewishencyclopedia.com/vi...#ixzz0chntNZzA Evrei 4: 7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". 8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi. 9. Răm�âne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Cuvantul folosit in versetul 9 este Sabbatismos, care inseamna o odihna ca a Sabatului, sau o praznuire Sabatică.Cuvantul grecesc folosit pentru Sabatul evreiesc este Sabbaton.Cerceteaza varianta greaca si ce vezi ce inseamna ambele in lexiconul grecesc. http://www.searchgodsword.org/lex/gr...gi?number=4521 http://www.searchgodsword.org/lex/gr...gi?number=4520 |
Citat:
In timpul Domnului Iisus Hristos, tot sambata era ziua a saptea (coform Sfintei Scripturi si credintei ortodoxe). Ce te face sa crezi ca, la inceput, ziua a saptea putea fi alta decat ce de azi (adica sambata)? De altfel, si credinta ortodoxa mentioneaza ca "duminica este ziua intaia a creatiunii" (rezulta ca ziua a saptea a creatiunii era tot sambata). Dumnezeu nu a permis ca singura zi binecuvantata si sfintita sa fie schimbata de-a lungul timpului. Vedem asta din faptul ca Dumnezeu nu a purtat grija aranjarii anilor (suntem in ani diferiti - in functie de calendar). De asemenea, Dumnezeu nu a purtat grija aranjarii lunilor (suntem in luni diferite - in functie de calendarul folosit). Dar, orice calendar s-ar folosi, ziua sambetei este aceeasi pentru toti. Observi grija lui Dumnezeu pentru ziua pe care El a binecuvantat-o si sfintit-o de la facerea lumii? |
Citat:
Iisus Hristos ne-a dezlegat de sub jugul Legii si a sambetei(Ioan 5:18) si a Vechiului Testament si a facut un Nou Testament, si a hotarit o noua zi(Evrei 4:7-8) prin care am intrat cu adevarat in Odihna lui Dumnezeu si prin care putem zice in sfarsit "Astazi".Vechiul Testament a fost al umbrelor(Evrei 10:1) si sambata este o umbra a duminicii.Sambata reprezinta eliberarea dintr-o robie pamanteasca si ducerea in pamantul Caananului, pe cand Duminica reprezinta eliberarea din robia pacatului si a mortii si ducerea in patria cereasca.Sambata era o umbra a duminicii zi in care am intrat cu adevarat in Odihna lui Dumnezeu.Caci sambata , Vechiul Testament , Moise si Iosua nu le-a adus Odihna lui Dumnezeu(Evrei 4:7). |
Citat:
|
Alta intrebare daca tu si voi tineti ziua de odihna a VT , de ce nu va amintiti si de Legea lui Moise si mai ales de dezrobirea din pamantul Egiptului in fiecare sambata?Nu cumva voi nu tineti sambata lor ci o sambata inventata de voi? Ia vezi?
|
Citat:
Citat:
Trebuie să vezi ghilimelele acolo unde zice Hristos că preoții "călcau" sâmbăta la Templu. La fel cum și preoții și pastorii de azi "calcă" ziua de odihnă muncind în ea mai mult decât în restul săptămânii. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Vechiul Testament începe cu Creația și cu sâmbăta ca zi de odihnă a lui Dumnezeu "pentru om". Iar dacă te referi la Vechiul Așezământ (legea veche), acesta are un început mai vechi decât Exodul, căci jertfele au început cam de când a păcătuit Adam și a trebuit să moară un miel pentru a-i procura omului "haina de piele". |
Citat:
|
Citat:
Legea lui Moise a fost efemeră, nu are început nici la Creație și nu are continuitate după Hristos. Legea lui Dumnezeu este eternă. |
Despre evrei si zilele lor de odihna :
Iezechiel 22:8 Cele sfinte ale tale, tu nu le cinstești și zilele Mele de odihnă le calci. Iezechiel 23:38 Iată ce Mi-au mai făcut ele: Au pângărit locașul Meu cel sfânt în aceeași zi și zilele Mele de odihnă le-au călcat; Isaia 1:13 Nu mai aduceți daruri zadarnice! Tămâierile Îmi sunt dezgustătoare; lunile noi, zilele de odihnă și adunările de la sărbători nu le mai pot suferi. Însăși prăznuirea voastră e nelegiuire! 14 Urăsc lunile noi și sărbătorile voastre sunt pentru Mine o povară. Ajunge! Isaia 66:1 Așa zice Domnul: "Cerul este scaunul Meu și pământul așternut picioarelor Mele! Ce fel de casă Îmi veți zidi voi și ce loc de odihnă pentru Mine?" 2"Toate acestea mâna Mea le-a făcut și sunt ale Mele, zice Domnul. Spre unii ca aceștia Îmi îndrept privirea Mea: spre cei smeriți, cu duhul umilit și care tremură la cuvântul Meu! Osea 2:13 Și voi face să încetez toate desfătările ei, sărbătorile și lunile noi și zilele de odihnă și toate prăznuirile ei. Iezechiel 34:15 Eu voi paște oile Mele și Eu le voi odihni, zice Domnul Dumnezeu. Amos 6:1;3 Vai de voi, cei fără de grijă din Sion și cei care nădăjduiți în muntele Samariei! Însemnați pe cei mai de seamă dintre neamuri și îndreptați-vă către ei, voi cei din casa lui Israel! Voi fugiți de ziua cea de nenorocire și vă hărăziți o odihnă plină de primejdii. Crestinismul a tinut dintotdeauna duminica.Orice praznuire a sambetei a venit pe filiera iudaica pe aceiasi filiera pe care a venit si taierea imprejur, jertfele si alte chestii de felul asta(Fapte 15). Fapte 15:1 Și unii, coborându-se din Iudeea, învățau pe frați că: Dacă nu vă tăiați împrejur, după rânduiala lui Moise, nu puteți să vă mântuiți. Fapte 15:5 Dar unii din eresul fariseilor, care trecuseră la credință, s-au ridicat zicând că trebuie să-i taie împrejur și să le poruncească a păzi Legea lui Moise. Fapte 15:24 Deoarece am auzit că unii dintre noi, fără să fi avut porunca noastră, venind, v-au tulburat cu vorbele lor și au răvășit sufletele voastre, zicând că trebuie să vă tăiați împrejur și să păziți legea, Apostolii propovaduiau sambata pentru ca atunci puteau sa se adreseze unor mase mai mari de oameni.Ei propovaduia in Templu, sinagogi , stadioane si teatre , in locuri unde gaseau mase mai mari de oameni si in zilele in care ei se adunau. Din scrierile apostolice : Ignatie Teoforul, parinte al bisericii care a trait in timpul sfintilor apostoli, ales de Petru ca sa fie episcop al Antiochului spune in Epistola catre Magnezieni in capitolele 8-10: "Sa nu fiti inselati cu invataturi straine nici cu basme vechi,care nu sint de folos;daca si acum traim dupa lege atunci marturisim ca n-am primit harul." "Asadar cei care au trait in randuielile cele vechi, si au venit la nadejdea cea noua, sa nu mai tina sambata, ci ziua Domnului, in care si viata noastra a rasarit prin El (Hristos) si prin moartea Lui, pe care unii o tagaduiesc." "Indepartati, dar aluatul cel rau, cel invechit, cel inacrit, si prefaceti-va in aluat nou, care este Iisus Hristos.Sarati-va cu El, ca sa nu se strice cineva dintre voi, pentru ca dupa miros va veti vadi.Este o nebunie sa vorbesti de Hristos si sa traiesti ca iudeii.Ca nu crestinismul a crezut in iudaism, ci iudaismul in crestinism, in care s-a adunat toata limba, care a crezut in Dumnezeu.” Din Epistola lui Varnava(Barnaba) 15:8-9 "In sfarsit le mai spune: "Lunile voastre cele noi si sambetele nu le mai sufar" .Iata ce vrea sa spuna : "Nu-mi plac sabatele de acum, ci sabatul acela pe care eu l-am facut,in care, dupa ce Ma voi fi odihnit de toate voi face inceput zilei a opta, care este inceputul altei lumi".De aceea sarbatorim cu bucurie ziua a opta, dupa sambata, in care si Hristos a inviat si, dupa ce s-a aratat s-a inaltat la ceruri." Din Didascalia , Invatatura celor 12 apostoli cap 14:1 "Cand va adunati in ziua Domnului, frangeti painea si multumiti, dupa ce mai intai v-ati marturisit pacatele voastre ca jertfa sa fie curata." In Scriptura : Fapte 20:7 În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții. Apocalipsa 1:10 "Am fost in duh in ziua Domnului" --------------------------------------------------------------------------------------- Nimeni, iarăși, nu pune vin nou în burdufuri vechi, iar de nu, vinul nou sparge burdufurile și vinul se vară și burdufurile se strică; încât vinul nou trebuie să fie în burdufuri noi. Marcu 2:22 |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Pa si pusi. |
Citat:
O sa ai o surpriza. Nu vei avea soare si luna nici in imparatia lui Dumnezeu: "Cetatea nu are trebuinta nici de soare nici de luna ca sa o lumineze; caci o lumineaza slava lui Dumnezeu".(Apocalipsa 21:23) Increde-te in Cuvantul lui Dumnezeu si vei afla raspuns la multe intrebari. |
Citat:
Dar, singura zi din saptamana, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu si poruncita ca zi de odihna inchinata Domnului, ramane ziua a saptea (conform Sfintei Scripturi). Daca tu consideri ca duminica este ziua intaia, inseamna ca stii care este ziua a saptea. Mai ramane doar sa respecti ceea ce Dumnezeu a binecuvantat, sfintit si poruncit. Daca iti este greu sa faci acest lucru ai exemplul suprem: cel al Domnului Iisus Hristos. El a pazit poruncile lui Dumnezeu. |
Citat:
Scapa de atitudinea antisemita pe care o manifesti si incearca sa intelegi, cu mintea limpede, cele 10 Porunci Dumnezeiesti. "Dar ziua a saptea este ziua de odihnã închinatã Domnului, Dumnezeului tãu: Cãci în sase zile a fãcut Domnul cerurile, pãmîntul si marea, si tot ce este în ele, iar în ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnã si a sfintit-o."(Porunca a patra- ultima parte) Crezi ca pentru tine nu mai este valabila aceasta porunca? Nu te bucuri si tu de ceea ce a creat Dumnezeu? Sau, nu iti place sa te odihnesti, impreuna cu Dumnezeu, in ziua hotarata de El? |
Citat:
Deci cu restul comentariilor ești de acord... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Probabil ca pentru el nici macar nu e o insulta asta cu martorul :) , sau cu mormon.Doara sunt biserici surori toate trei. |
Citat:
|
Citat:
21.Apoi a făcut Domnul Dumnezeu lui Adam și femeii lui îmbrăcăminte de piele și i-a îmbrăcat. (Facerea 3) |
Citat:
|
Citat:
Uitasem, Biblia in mana stanga. Obligatoriu. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:23:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.