![]() |
Citat:
|
Citat:
" human beings have the right and responsibility to give meaning and shape to their own lives" Perfect crestin, se cheama "liberul arbitru". Problema apare in momentul in care se stabilesc valorile dupa care se ghideaza alegerile individului. Citat:
In cazul umanismului sentimental se poate sa ramana anumite valori etice. Ma refer la cele efectiv practicate, nu cele promulgate, care nu-si vor gasi niciodata un sprijin in realitatea concreta, ci dimpotriva. Citat:
Este el in acord cu realitatea? Asta este problema.. Citat:
Era o forma de relatii sociale care exista de cand lumea. Iar din pacate sclavia exista si acum insa sub alte forme, si ea este chiar foarte acceptata si chiar promovata. Exista de la forme acute de sclavie (prostitutia, mai ales legalizata) pana la forme mai putin evidente (munca la negru, munca prost platita) fiind acoperita de iluzia unor libertati mai degraba teoretice decat practice. |
Citat:
Humanism is a rational philosophy informed by science, inspired by art, and motivated by compassion. Affirming the dignity of each human being, it supports the maximization of individual liberty and opportunity consonant with social and planetary responsibility. It advocates the extension of participatory democracy and the expansion of the open society, standing for human rights and social justice. Free of supernaturalism, it recognizes human beings as part of nature and holds that values--be they religious, ethical, social, or political--have their source in human nature, experience and culture. Humanism thus derives the goals of life from human need and interest rather than from theological or ideological abstractions, and asserts that humanity must take responsibility for its own destiny. |
hai ca ati dat-o in prosteala. :76:
|
Question
Admitem "viata se sfarseste la moarte" Admitem "evolutia prin selectia celui mai puternic este un fapt dovedit de stiinta" Consecinta (a anticipat-o Hobbes in sec. 17, dar sa vedem daca "progresistii" de voi o puteti deduce cu "progresele" stiintei): Razboaiele de exterminare duse de natiunile tari in detrimentul celor slabe sunt legitime yes/no? |
ateilor,
hai să vă pun cîteva întrebări... complicat de simple, existențiale: setul A 1) există ceea ce percepeți voi că există? 2) există ceea ce nu percepeți voi că există? 3) nu există ceea ce percepeți voi că nu există? 4) nu există ceea ce nu perceți voi că nu există? setul B 1) credeți în ceea ce credeți voi că există? 2) credeți în ceea ce nu credeți voi că există? 3) nu credeți în ceea ce credeți voi că nu există? 4) nu credeți în ceea ce nu credeți voi că nu există? setul C 1) știți voi în ce credeți voi că credeți că există? 2) știți voi în ce nu credeți voi că credeți că nu există? 3) știți voi în ce credeți voi că știți că există? 4) știți voi în ce nu credeți voi că știți că nu există? Raspunsuri: Setul A: 1)Da; 2)Da; 3)Ba Există; 4)Nu știu; Setul B: 1)Depinde, Atârnă; 2)Nu, dar cine știe...; 3)Da, dar cine știe...; 4)Ba cred, dar Atârnă de la...; Setul C: 1)Da; 2)Nu știu să răspund; 3)Da; 4)Nici nu vreau să știu și nici să cred în ce știu că nu există; poate o să răspundeți și voi... că eu am răspuns... |
asta este rezultatul ateismului.... bla, bla si iar bla sau:
1. bla 2. bla 3. si iar bla.:102: |
Un "bla bla" este o mare parte din acest topic.Se bat campii cu gratie si de o parte si alta si filozofati despre lucruri care doar se pot simti si trai pentru a vedea daca sunt reale au ba.
Nu exista retete universale despre cum sa ajungi acolo,fiecare are propriul sau drum in viata si propriile cautari ale sufletului.Totul e sa vrea sa caute!(sa nu cumva sa ma intrebe cineva iar ce este sufletul ca il alerg cu tastatura!...glumesc :) ) Dar,probabil este si asta un mod de a-ti cheltui energia in timpul liber:contrandu-te la infint pe acelasi subiect! |
PS:Cu ocazia atingerii performantei de peste 100 de pagini ale acestui topic...calde felicitari!
http://i57.photobucket.com/albums/g2...s/birthday.jpg |
:24: (frumoasa felicitarea) dar cred ca deja ar trebui sa incepem sa scriem in engleza :78:
|
Citat:
Asta daca consideri ca ideile expuse mai sus merita osteneala, daca nu.. |
Citat:
|
Citat:
Umanismul este o filozofie rațională, informata de către știință, inspirata de artă și motivată de compasiune. Afirmând demnitatea fiecarei ființe umane, sustine maximizarea libertății si afirmarii individuale în consonanță cu responsabilitatea socială și planetara. Acesta susține extinderea democrației participative și extinderea societății deschise, protejind drepturile omului și justiția socială. Libera de supernatural, ea recunoaște ființa umana ca parte a naturii și constată că valorile - fie ele religioase, etice, sociale sau politice - își au sursa în natura umană, experienta si cultura. Umanismul astfel derivă sensul vieții de la nevoia și interesele oamenilor, mai degrabă decât de la abstracții teologice sau ideologice și afirmă că umanitatea trebuie să își asume responsabilitatea pentru propriului destin. |
"Nu ma asteptam de la un medic sa vina cu o aberatie de incepator in ale evolutiei, gen selectia celui mai puternic. Sincer, m-ai dezamagit."
Pisic, se pare ca tu iti ascunzi abil ignoranta jalnica dupa proceduri retorice "vaaai priviti, e un nene rau si tine cu ursu" TI-AM SUBLINIAT UN NUME, HOBBES, SI O EPOCA, SECOLUL 17. Eu nu traiesc acolo, dar verificam daca omul "progresist" ce esti are instrumentele de cunoastere puse la punct. Altfel, n-avem patrimoniu de notiuni comun, pisik, adica mai pe romaneste esti intelenit clei. N-ai de unde discuta cu subsemnatul. N-ai pe ce teren s-o faci, altul decat ca o sa trag la tinta in lipsa ta de cultura elementara pana o sa ti se aplece, si pana o sa inteleaga tot forumul asta ca atei cumsecade au existat si vor exista multi, dar tu esti cu totul alt specimen. Se cheama cum ti-am mai zis: ignorant agresiv mandru de sine. Daca nu, umileste-ma facand apel la parintii liberalismului, Hobbes cap de lista. Ca dupa aia trecem la Locke, Filmer si teoria contractului social la Rousseau si abia-abia ne apropiem. PANA ATUNCI ORICE IGNAR DE TEAPA TA CARE DISCUTA DE MORALA POATE FI DEMONTAT CU USURINTA DE UN NAZIST, UN BOLSEVIC, ALTE SPECIMENE DECLASATE. Daca n-ai instrumente de cunoastere sa faci fata doctrinelor confratilor tai atei decazuti, mai bine uita-te pe acolo, nu te mai declara asa dezamagit. SAU PRIVELISTEA HECATOMBELOR COMISE DE IGNORANTI CA TINE CAND AU FOST BINE MONTATI DE DESTEPTI CA STALIN E PREA GRETOASA SI TI S-A PUS PATA PE RELIGIE? Ce nu e clar in ce-am spus, nu e clar ca sfertodocti mandri de sine ca dumneata au risc social? Pai e clarissim si daca n-o recunosti. Numara mortii din cimitire. Unii nici n-au putrezit complet. Ce e asa greu. |
Citat:
Folosind ipoteze gresite poti ajunge la concluzii gresite, indiferent de cit de corecte ar fi deductiile. |
Bah, esti marfa. Ai nimerit o buba si acum o dai cotita intr-un stil foarte specific. Bine, dom'le, sa zicem "cel mai bine adaptat". Pai cel mai bine adaptat poate fi "statul cu tehnologia cea mai avansata militar". Sa-i faca sau nu zob pe ailalti?
Sau hai sa abandonam darwinismul social, desi e clar ca n-ai argumente nici contra astuia, fiind ignorant asupra viziunilor unor atei ca si matale, decat ca mai cititi (of... grea lenea asta). Ramane o problema simpla: ai vreun fundament stiintific al moralei si care-ar fi ala. Daca lumea e numai cat ne povestesc instrumentele de cunoastere, iar existenta individuala se termina la granitele corpului fizic, de ce ar trebui sa ne preocupe morala? Hai, putin efort, zici ca esti Gigi luminatu... To give you a hint: "Folosind ipoteze gresite poti ajunge la concluzii gresite, indiferent de cit de corecte ar fi deductiile." Ia te uita, ce chestie. Jtiintza nu e infailibila. Moaw. Ia elaboreaza, pe locul doi in disputa (dupa : dovezi stiintifice privind utilitatea moralei). Cum ne ferim de erori? |
Citat:
Daca folosim termeni "dupa ureche", e posibil ca partenerii de discutie sa inteleaga gresit ideea ta, in consecinta, sa dea un raspuns pe langa subiect, la care tu vei da o replica pe langa subiect si tot asa... Citat:
In cazul asta, raspunsul la intrebarea "sa-i faca zob sau nu pe ceilalti?" nu tine de morala sau etica, ci de strategie militara. Pe scurt, precizeaza clar contextul in care pui intrebarea si vei primi si raspuns. Citat:
Citat:
Pai stiinta nu se ocupa cu studiul moralei. Deci... despre ce "fundament" e vorba? Citat:
In stiinta te feresti de erori prin validarea experimentala a ipotezelor. Desi nu ai explicat foarte clar la ce erori te referi. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Este suficient sa fii ateu. Sau fara scrupule. Cam tot pe acolo. |
Citat:
|
Ash putea adauga un singur lucru:
In Basarabia, Patriotismul si Religia sunt singurele lucruri care mai pastreaza comunitatea română. Dacă nu ar fi fost ele, nu shtiu daca mai ramânea ceva din cultura română în Basarabia după zeci de ani de rusificare și comunism... În caz ca cineva nu știe, Basarabia e Republica Moldova, un petec de pământ la est de România... |
Citat:
|
Citat:
Si daca tot veni vorba de fara scrupule, cum se face ca proportia crestinilor din inchisori este mai mare decat proportia crestinilor din libertate? Te rog fara no true scotman! Da-mi te rog exemplu de o crima motivata de ateism. |
Citat:
ai facut vreun studiu cu crestinii din inchisori? si ateii culmea sunt botezati, deci crestini. sa fie ei cei multi din inchisori?:39: multi spun ca-s atei, dar se casatoresc in biserica si isi boteaza copii, cica asa e traditia....:78: |
Citat:
Citat:
|
Citat:
s-o luam muuuuuuult mai incet! crima e cand omori pe cineva. Daca nu e destul de clar, citeste la intamplare vechiul testament si vezi ce face D-zeu sau ce fac unii chipurile inspirati de D-zeu. eu am zis sa-mi dai un exemplu de omor motivat de ateism. ce ai scris tu se incadreaza la erori de logica. sa nu cunosti cele zece porunci (care in paranteza fie spus sunt de o subtirime intelectuala rara) poate o fi un pacat, dar nu o crima si asta doar dpdv crestin. Incearca sa aplici argumentul tau pe propria persoana dar relativ la islamism sa vezi ce obtii. PS cati crestini crezi ca stiu cele 10 porunci? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
eu ti-am spus ca nu-mi plac homosexualii. mai citeste si tu odata ce am scris, ca sa scapi de impresii. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
mda...in cazul asta straw man seamana cu tine. oricum tot ar bine sa mai citesti odata ce am spus. daca nici atunci nu intelegi, stai linistit, tu chiar nu ai pierdut nimic.:3: |
Citat:
|
*crestinii, scuze
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
referitor la rastalmacit, ntreb: oare? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:34:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.