Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Suferinta fetei nemaritate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14719)

Cornel Urs 31.05.2012 12:29:37

Citat:

În prealabil postat de andravenache (Post 449040)
Nu.... nu ma intereseaza diploma! Si asta pentru ca am intalnit oameni cu diploma extrem de batuti in cap si am intalnit oameni care aveau doar liceul si de la care am avut foarte multe de invatat (cu toate ca eu am facut o facultate).

da, dar realizezi ca nu poti ca, atunci cand socializezi, sa vii cu sotul tau si sa-l prezinti cunostintelor tale (medici, ingineri, profesori): acesta este X, sotul meu, muncitor in constructii....sau...patiser, ori...frizer....nu?

andravenache 31.05.2012 13:04:29

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 449051)
da, dar realizezi ca nu poti ca, atunci cand socializezi, sa vii cu sotul tau si sa-l prezinti cunostintelor tale (medici, ingineri, profesori): acesta este X, sotul meu, muncitor in constructii....sau...patiser, ori...frizer....nu?

Parintii mei sunt muncitori. Si daca nu ar fi....care ar fi problema ?!?!

Cornel Urs 31.05.2012 14:32:29

Citat:

În prealabil postat de andravenache (Post 449065)
Parintii mei sunt muncitori. Si daca nu ar fi....care ar fi problema ?!?!

ziceam pentru ca multe fete, intelectuale, simt o jena daca ar prezenta pe viitorul lor sot...ea medic, sa zicem, el hingher....cum pare? nu prea merge...

andravenache 31.05.2012 14:57:16

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 449108)
ziceam pentru ca multe fete, intelectuale, simt o jena daca ar prezenta pe viitorul lor sot...ea medic, sa zicem, el hingher....cum pare? nu prea merge...

Mda ... trebuie sa recunosc ca am mai auzit pareri ca ale tale "multe fete ...." si e posibil ca unii baieti care te aud sa te creada si, timizi fiind, sa nu abordeze una din aceste "multe fete" si ... uite asa, se rateaza oportunitati.
Daca ai discutat cu o persoana (fata sau baiat) si ai descoperit ca aveti compatibilitati (iti place cum gandeste, cum se poarta, caracterul etc.), nu cred ca ar trebui sa iti pui bariere de genul: ce meserie are, cum arata, ce masina conduce s.a.m.d.
E adevarat ca sunt UNELE fete care gandesc cum ai spus tu, asa cum sunt si UNII baieti pe care nu ii intereseaza decat aspectul fizic al partenerei. Dar.... suntem pe un site crestin, unde, banuiesc eu, valorile sunt altele. Si in plus, nu e ok sa generalizam.
In afara de asta, de unde ai tras tu concluzia ca as fi o "intelectuala" ? Si ce inseamna sa fii intelectual? Oricum eu am avut tot felul de job-uri de la lipit etichete promotionale pe ambalaje si dat cu mop-ul intr-un restaurant pana la inginer intr-o multinationala si ... nu mi-a fost niciodata rusine cu meseria mea. De fiecare data am fost mandra cand am luat salariul pentru ca au fost bani castigati de mine. Si la fel as gandi si despre un barbat care munceste cinstit, indiferent de meseria lui. Intr-adevar, nu mi-ar place sa le prezint parintilor un barbat care "freaca menta" sau isi castiga traiul intr-un mod ilegal (trafic de droguri, de ex.) .... dar putin probabil sa ma indragostesc de o persoana de genul asta (pentru ca asta ar presupune sa petrec un timp indelungat alaturi de el, sa il cunosc inainte). In plus, genul asta de barbati i-am eliminat din ecuatie de la inceput cand am postat aici, pe un forum crestin.

DragosP 31.05.2012 15:03:58

Citat:

În prealabil postat de andravenache (Post 449115)
In plus, genul asta de barbati i-am eliminat din ecuatie de la inceput cand am postat aici, pe un forum crestin.

A, dar ce, aici e la matrimoniale? :39:

Cornel Urs 31.05.2012 15:22:59

Citat:

In afara de asta, de unde ai tras tu concluzia ca as fi o "intelectuala" ? .

de aici:

Citat:

(cu toate ca eu am facut o facultate).

Citat:

inginer intr-o multinationala si ...

...si nu stiu cat de nimerita e casatoria cu un tractorist, sa zicem...
in fine, punem capat discutiei, este treaba ta, faci cum consideri.

AndruscaCIM 31.05.2012 15:53:35

Citat:

Mda ... trebuie sa recunosc ca am mai auzit pareri ca ale tale "multe fete ...." si e posibil ca unii baieti care te aud sa te creada si, timizi fiind, sa nu abordeze una din aceste "multe fete" si ... uite asa, se rateaza oportunitati.
Daca ai discutat cu o persoana (fata sau baiat) si ai descoperit ca aveti compatibilitati (iti place cum gandeste, cum se poarta, caracterul etc.), nu cred ca ar trebui sa iti pui bariere de genul: ce meserie are, cum arata, ce masina conduce s.a.m.d.
E adevarat ca sunt UNELE fete care gandesc cum ai spus tu, asa cum sunt si UNII baieti pe care nu ii intereseaza decat aspectul fizic al partenerei. Dar.... suntem pe un site crestin, unde, banuiesc eu, valorile sunt altele. Si in plus, nu e ok sa generalizam.
In afara de asta, de unde ai tras tu concluzia ca as fi o "intelectuala" ? Si ce inseamna sa fii intelectual? Oricum eu am avut tot felul de job-uri de la lipit etichete promotionale pe ambalaje si dat cu mop-ul intr-un restaurant pana la inginer intr-o multinationala si ... nu mi-a fost niciodata rusine cu meseria mea. De fiecare data am fost mandra cand am luat salariul pentru ca au fost bani castigati de mine. Si la fel as gandi si despre un barbat care munceste cinstit, indiferent de meseria lui. Intr-adevar, nu mi-ar place sa le prezint parintilor un barbat care "freaca menta" sau isi castiga traiul intr-un mod ilegal (trafic de droguri, de ex.) .... dar putin probabil sa ma indragostesc de o persoana de genul asta (pentru ca asta ar presupune sa petrec un timp indelungat alaturi de el, sa il cunosc inainte). In plus, genul asta de barbati i-am eliminat din ecuatie de la inceput cand am postat aici, pe un forum crestin.

De ce ai dat la facultate?

andravenache 31.05.2012 17:26:33

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 449116)
A, dar ce, aici e la matrimoniale? :39:

Nu am postat un anunt, ci o parere despre criteriile de selectia a sotului (se aplica, cred eu, si la sotie ... doar ca eu sunt femeie) .... din punctul meu de vedere, punct de vedere pe care l-am extrapolat la restul crestinilor :D

Yasmina 31.05.2012 18:44:07

Este firesc sa-ti cauti perechea printre cei ca si tine,sa nu mergi prea mult cu opozitiile,pentru a nu te lovi mai tarziu de tot soiul de neplaceri in cadrul relatiei.Daca ne-am cauta un partener care sa-l alegem pe viata,atunci am cauta bine! In schimb,daca-l iei pe principiul"las' ca vedem cum merge..."nu-i de mirare ca strangi anul si relatia...

Am doua prietene,care satule de celibat si de faptul ca printul pe care-l faurisera ele printr-un soi de genetica bizara,nu exista(barbat-de-casa,intelectual,sarmant,om-de-societate,fidel,iubitor,credincios ortodox)si-au luat adio de la fantezii si s-au maritat cu barbati mai jos de criteriul si de IQ-ul lor(si asa abia,abia caci barbatii nu se lasa casatoriti cu una,cu doua,chiar daca sunt vai si amar).
Barbatii respectivi le trateaza bine,mai ales ca sunt traditionalisti si femeia este respectata ca"mama a copiilor mei"si "stapana casei".In plus,cunosc faptul ca sunt mai destepte decat ei si asta le da fetelor inca un avantaj,sunt puse pe un pedestal,cumva.

Deocamdata nu ma pot pronunta pt esec sau succes,in aceste 2 exemple insa inclin sa cred ca vor fi niste familii satisfacute,conteaza ca si fetele sunt de la tara si un pic mai traditionaliste decat noncomformistele de la oras ,in sensul ca au renuntat la statutul modern,chic de altadata si au imbratisat o viata mai casnica,fara prea multe mofturi.

Eu ii ador pe oamenii muncitori,ii respect in relatii profesionale insa nu cred ca as continua discutia in mod privat ...La un moment dat,m-am intalnit cu un sofer de tir,insa nu am rezistat discutiilor,purtarilor,bancurilor deocheate si rasului prostesc.Important este ca am incercat.
Probabil conteaza si modelul parintesc,ca fata cauti un partener dupa patternul tatalui iar ca baiat dupa cel al mamei...

Nu cred ca este vorba neaparat despre"studii"ci in special despre educatie,bune maniere,bun simt si purtari alese,asa cum ii sta bine oricarui cavaler :)

Yasmina 31.05.2012 19:03:42

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 449108)

Este total aiurea sa te prezinti cu titlul profesiei si chiar deplasat pt vremurile in care traim.
Nimeni nu se mai prezinta:Inginer Popescu,Medic Marinescu ,Hingher Ionescu ,Somer Vasilescu etc...
In discutiile de socializare,apare inevitabil si intrebarea"cu ce va ocupati,dle Popescu?",ocazie cu care iti declini cu politete ocupatia de baza,studiile.
Esti invitat sa te prezinti ca identitate(Nume,Prenume) nu ca profesie,statut financiar sau mai stiu eu ce.
Deci observatia dvs cat si teama ca o doctorita sa va compromite de fiecare data cand trebuie sa-si prezinte sotul,este nefondata!

Numai cei de prost gust,care vor sa epateze prin cu totul altceva decat prezenta lor o poate oferi, recurg la stratagema de a-ti lua ochii cu vreun titlu.Disperarea dupa atentie!

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:12:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.