Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   EREZIILE romano-catolice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15945)

stefan florin 19.01.2013 21:39:57

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 496777)
Sincer sa fiu, cu asta ai consterna pe oricine, catolic, ortodox, anglican, miafizit, nestorian...
Poate nu stii, dar Biblia e inclusa in Traditie/Predanie. Intreaba-l pe Dragos, ca sa nu zici ca se sparge "papistasu'" in figuri sa te convinga ca esti pe un drum gresit.
Amice,ordinea descrescatoare a prioritatii e: Autoritatea Bisericii >Predania/Traditia>Biblia. E clar? Ok, nu ma crede pe mine, pe Dragos, pe orice ortodox sau catolic: intreaba orice preot.
Pariez ca daca ti se pare ca duhovnicul e pe linga (ce ai inteles tu din) Biblie, treci lejer ascultarea de duhovnic in plan secund, tert, etc., dupa caz.
Dar sa revenim on-topic: eu afirm ca apostolii erau episcopi. De ce crezi ca episcopul e centrul principiului ierarhic al Bisericii? Ah, am uitat: asta nu scrie EXPLICIT in Biblie.

asa o fi...dar pentru mine Biblia e mai presus decat orice. Traditia care NU are argument biblic, pentru mine, este egala cu ZERO, este de la oameni si NU de la Dumnezeu

DragosP 19.01.2013 21:42:43

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 496780)
very well amice. Deci Petru a fost papa, caci asa spune traditia NU?

Tradiția ortodoxă ‹› tradiția catolică.

DragosP 19.01.2013 21:45:24

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 496781)
asa o fi...dar pentru mine Biblia e mai presus decat orice. Traditia care NU are argument biblic, pentru mine, este egala cu ZERO, este de la oameni si NU de la Dumnezeu

Cu ce crezi că te deosebești tu de un sectar? Iți spun eu: cu nimic, din păcate!
Îți spun a nu știu câta oară: pentru binele tău, citește și înțelege catehismul ortodox de zici că ești ortodox.

stefan florin 19.01.2013 21:48:34

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 496784)
Cu ce crezi că te deosebești tu de un sectar? Iți spun eu: cu nimic, din păcate!
Îți spun a nu știu câta oară: pentru binele tău, citește și înțelege catehismul ortodox de zici că ești ortodox.

mersi de sfat amice
ps: eu nu zic ca sunt ortodox, CHIAR SUNT ortodox...dar unul care nu crede orbeste in ce spun altii, ci verifica informatia

celestial_pottery 19.01.2013 22:20:19

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 496785)
mersi de sfat amice
ps: eu nu zic ca sunt ortodox, CHIAR SUNT ortodox...dar unul care nu crede orbeste in ce spun altii, ci verifica informatia

Cu Biblia, desigur. "Biblia se explica cu Biblia" - 101 dixit.
Serios, ereziile sunt intercauzale si oarecum autocatalitice. Adica: daca ajungi sa te indoiesti de autoritatea episcopului, si filiatiunea lui din apostoli, ajungi sa te indoiesti si de Cel Care i-a trimis, si a zis: "Cine va asculta, pe Mine Ma asculta". De aici pina la ateism nu e decit un pas, sau mai multi...facuti foarte rapid.
Bun, fa abstractie de mine, si de confesiunea mea. Vorbeste cu Dragos. La capatul drumului pe care l-ai ales, sunt de obicei doua false alternative: ateismul...sau erezia.

stefan florin 19.01.2013 22:28:52

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 496793)
Cu Biblia, desigur. "Biblia se explica cu Biblia" - 101 dixit.
Serios, ereziile sunt intercauzale si oarecum autocatalitice. Adica: daca ajungi sa te indoiesti de autoritatea episcopului, si filiatiunea lui din apostoli, ajungi sa te indoiesti si de Cel Care i-a trimis, si a zis: "Cine va asculta, pe Mine Ma asculta". De aici pina la ateism nu e decit un pas, sau mai multi...facuti foarte rapid.
Bun, fa abstractie de mine, si de confesiunea mea. Vorbeste cu Dragos. La capatul drumului pe care l-ai ales, sunt de obicei doua false alternative: ateismul...sau erezia.

nu am NIMIC cu tine sau cu confesiunea ta. Pentru mine esti un frate crestin, ca oricare de pe acest forum

celestial_pottery 19.01.2013 22:38:31

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 496794)
nu am NIMIC cu tine sau cu confesiunea ta. Pentru mine esti un frate crestin, ca oricare de pe acest forum

Iiti multumesc. Ca si frate crestin, iti fac o rugaminte: ai grija de sufletul tau! Nu il arunca in plasa arhiconilor "ereziarhi". Ai avut o splendida disputa cu staruitorul osutaenspe, in care de fiecare data il puneai la colt. Vrei sa sfirsesti prin a fi de fapt, victima si nu invingatorul, in lupta cu erezia?

MihaiG 19.01.2013 22:54:44

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 496781)

Asta se mai cheamă și Sola Scriptura.

bogdan81 19.01.2013 22:54:59

Dupa traditia bisericii Petru si Pavel au intemeiat biserica Romei.
Acesta este un adevar. Ca ortodocsi NU punem la indoiala acest lucru.
Altele sunt obiectiile noastre. Dar faptul ca cei doi sfinti apostoli au intemeiat biserica Romei e dincolo de orice dubiu.

stefan florin 19.01.2013 23:33:21

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 496799)
Dupa traditia bisericii Petru si Pavel au intemeiat biserica Romei.
Acesta este un adevar. Ca ortodocsi NU punem la indoiala acest lucru.
Altele sunt obiectiile noastre. Dar faptul ca cei doi sfinti apostoli au intemeiat biserica Romei e dincolo de orice dubiu.

tocmai ca "traditia" asta este gresita. Ce dovezi sunt ca Petru ar fi fost la Roma? Adevarul este mai presus decat orice traditie. Citeste te rog asta: http://saccsiv.wordpress.com/2011/09...petru-la-roma/

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:28:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.