Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE - Cuvântul al II-lea - ICOANELE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17729)

Pelerin spre Rasarit 20.02.2015 22:53:44

Da, stiu foarte bine unde sunt inmormantati strabunicii mei.Iluminatu, incearca sa intelegi: nu este comentariul meu ci o relatare a unor versete din Deut 34.5-6 si Iuda 9. Verifica si tu.

Igor_Paslusnik 20.02.2015 22:54:57

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 581865)
Îneleg că i s-au epuizat argumentele, dar măcar ine-te de topic. Dacă vrei. Dacă nu, încerc să răspund celorlali

Bine, aștept răspuns. Ți-am scris din belșug. Să alegi la care vrei să-mi răspunzi.

Oricum te vânez. Pe tot topicul ăsta, cel puțin, îți vânez fiecare cuvânt. Cu Biblia în mână.

Că vreau să te mântuiești. Uite, cu adevărat vreau să te mântuiești. Amin.

Pelerin spre Rasarit 20.02.2015 22:56:11

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 581969)
speculatie sectara ieftina!

Incultura crasa. Pune mana pe carte,habar nu ai,nu exista nimic dragule.Da mi-se pare interesant cum incerci sa gasesti motivatii in peisajul iudaismului :). Cred ca nu iti mai raspund pana nu produci un verset. Deschizi, citesti, cauti, postezi. Cam in ordinea asta.

Illuminatu 20.02.2015 23:00:34

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 581970)
Da, stiu foarte bine unde sunt inmormantati strabunicii mei.Iluminatu, incearca sa intelegi: nu este comentariul meu ci o relatare a unor versete din Deut 34.5-6 si Iuda 9. Verifica si tu.

Dar stra-strabunicii tai stii unde sunt inmormantati? Si aici vorbim nu doar de 4 generatii, ci de sute de genaratii!

Gresit! Relatarea este una, interpretarea ta speculativa e altceva: tu ai tras concluzia ca nu oamenii l-au inmormantat, ci ingerii???
"6.Și l-au îngropat în vale, în ținutul Moabului, aproape de templul lui Peor, dar mormântul său nimeni nu-l știe, nici până'n ziua de astăzi."

Asta e concluzia ta de aici? Ca l-au ingropat ingerii? De ce nu extraterestrii, la o adica? Interpretarea ta este jenant de speculativa!

Igor_Paslusnik 20.02.2015 23:00:45

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 581876)
Stimate coleg, tu nu ai înteles ce am vrut să zic. Chip cioplit într-adevăr se referă la idolii păgâni pe când reprezentările de care se vorbește în partea a doua (€si nici un fel de asemănare€) pot fi asimilate cu icoanele. Dumnezeu porunceste să ne ferim de închinarea idolatră și de închinarea si slujbele consacrate altor reprezentări.

Foarte frumos și adevărat. Dar închinarea la Dumnezeu Treime, Savaot Iubire, din Sfintele Icoane, nu a fost niciodată închinare idolatră.
Până la ereticul Luther, și după el, creștinii care se mântuiesc, se închină Sfintelor Icoane. Cei care nu se mântuiesc, au schimbat Evanghelia, și conform Bibliei, sunt dați anatemei de Biserică, deci nu merg unde merge Biserica. Împărăția Cerurilor, se ia cu asalt, se ia cu străduință și cu silire. Fiindcă calea este strâmtă, și puțini, nu mulți, ci puțini o află și merg pe ea.

Hai și tu pe ea. Luați jugul Meu, ne spune Hristos, că nu este greu. Luați povara Mea, că nu este grea.
Hai pe cale, Centime. Încă mai e timp.

Igor_Paslusnik 20.02.2015 23:02:45

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 581882)
Am îneles. Nu ai nici măcar un singur exemplu din zeci de mii! Asta cu adevărat te lasă fără comentarii...

Ți-am dat eu exemple din belșug, Centime. Hai fi mai atent la ele.
Sunt din Biblie. Toate.
Că așa trebuie vorbit cu protestanții, numai din Biblie. Și cu mila Domnului.
Ai destule exemple. Nu mai sta. Apucă-te de treabă.

Pelerin spre Rasarit 20.02.2015 23:04:10

Care oameni, unde vezi tu oameni in text ? :) Extraterestrii? Esti sigur ca este cazul de asemenea ironii in raport de text si ingeri? Ai un mod bizar de a pune problema, inteleg ca vrei sa contesti ce scriu,nu ma deranjeaza dar nu este nevoie de ironii in raport de text. Iti dai seama ca daca au fost ingeri, la Judecata... sa ai o explicatie buna :)

Igor_Paslusnik 20.02.2015 23:04:38

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 581885)
Eu nu m-a grăbi să vorbesc de inconsecvenă logică. Era vorba de Biserici Ortodoxe, nu de spitale i pucării. Ori măcar o capelă din incinta unui spital, ceva... Nici măcar un singur exemplu nu găseti?:33:

Dar ți-am dat eu exemple, Centime, chiar sub postarea asta a ta, din Quote, ai exemple mari de tot.
Ca și în postarea numărul #126.
Dacă vrei, aștept răspuns.

Pacea Domnului.

Illuminatu 20.02.2015 23:07:37

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 581976)
Care oameni ? :) Extraterestrii? Esti sigur ca este cazul de asemenea ironii in raport de text si ingeri? Ai un mod bizar de a pune problema, inteleg ca vrei sa contesti ce scriu, dar nu este nevoie de ironii in raport de text. Iti dai seama ca daca au fost ingeri, la Judecata... sa ai o explicatie buna :)

Mai, nu ma lua pe mine cu amenintari de-astea ieftine! Esti ultimul in masura sa faca astfel de afirmatii. Dar unde vezi tu ingeri in text?????
Sunt ironic pentru ca esti pe langa subiect si interpretarile tale sunt bazaconii de-a dreptul.
SUNT SATUL DE DIVAGATII CONSUMATOARE DE TIMP SI SUFLETE!

bin000 20.02.2015 23:11:18

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 581932)
Pai nu s-au comportat in nici un mod.Nici martorii si nici cel inviat.Foarte ciudat as spune, sa asisti la un asemenea miracol si sa nu ai nici o reactie fata de acele oase ale unui om sfant.Sau macar sa existe o concluzie in care sa se spuna ca ar fi trebuit venerate.Nimic...

...daca nu exista o concluzie...o construiesti tu pe baza ereziilor prestabilite in care crezi...
Nimic de mirare asupra umbrei lasate asupra evenimentelor respective,caci Dumnezeu stia pericolul iminent al alunecarii de la cinstirea unor sfinti inapoi la idolatrie.Daca tu ,astazi,informat ,cultivat,ai o logica defecta cu atat mai mult alunecarea celor de demult era posibila deci Dumnezeu a amanat devoalarea unor noi adevaruri , ca cinstirea sfintilor,pentru Noul Testament.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:48:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.