![]() |
Doamne ajuta!
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Tu nu ai credinta mai trice., tu ai fost indoctrinat in ac. credinta (AZS), iar acum vii si vb de statornicie...tu esti ca si cainele care se muta de la un stapan la altu, unde ciolanu ii mai mare acolo ii place mai mult... |
Evanghelia si Crezul
Citat:
Citat:
Citat:
Asa cum am mai spus, daca aceste invataturi ar fi mai mult aprofundate si aplicate, am avea foarte multe puncte comune practice (nu numai teoretice). Din pacate, se pune prea mare accent pe invataturile bisericesti, in detrimentul celor din Evanghelia lui Hristos si a Sfintilor Sai Apostoli. |
Citat:
Faptul ca in Biserica Ortodoxa se propovaduieste altceva, este problema celor care propovaduiesc. Inseamna ca nu cunosc sau nu respecta "Invatatura de credinta ortodoxa" si Evanghelia. Eu as putea, foarte usor, sa propovaduiesc Evanghelia lui Hristos, in biserica adventista, inspirandu-ma din "Invatatura de credinta ortodoxa". Am citit cateva capitole care m-au surprins in mod placut. |
Citat:
|
Citat:
Daca cineva e ortodox doar in vorbe si invataturi,dar nu are roadele iubirii de aproapele derivate din curatenia sufleteasca ,e doar o 'arama sunatoare' Fara exceptie ,toti sfintii ortodoxiei sustin aceasta. |
Citat:
|
Citat:
|
Ca din intamplare citeam acest pasaj despre sf Siluan Athonitul
„Isihie înseamnă ad litteram pacea sufletului. Prea adeseori avem tendința de a asimila această pace detașării, cu întreg fundalul ei oriental; de repliere pe sine, vag atinsă de dispreț față de ceilalți , sau pentru materie. Să o spunem din nou: isihasmul nu este un turn de fildeș și vederea luminii îndum-nezeitoare nu e răsplata unei lupte individuale sau rezultatul aplicării unei metode; ea este în însăși inima Evangheliei și la această inimă ne readuce Sfântul Siluan. Aducându-ne aminte că nu există har, nu există pace a sufletului, fără compasiune, fără iubire din ce în ce mai largă pentru om și lume, el repetă cu tărie că nu există mântuire, nu există har, fără răstignire. A-ți iubi vrăjmașii e o cruce enormă, e cuvântul cel mai radical nou, cel mai răscolitor și mai crucifiant. A-ți iubi vrăjmașii e din*colo de natură, înseamnă realmente a trece dincolo de tine însuți, a te deschide cum și-a deschis El bra*țele pe cruce, a participa la iubirea lui Dumnezeu pentru oameni." |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:46:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.