Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebari despre actele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10432)

AlinB 03.01.2014 00:41:50

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 545859)
Pot avea economii, tai salteaua si scot banii si-i cheltui.

Sau cipuiesti doar bunicuta si o pui sa faca bani sa intretina familia ortodox-cipofoba.
Ea oricum are zilele numarate si mintea slaba..

Solutie de la fanii lui Saccsiv, colegul vostru de echipa.

AlinB 03.01.2014 00:45:07

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545864)
Sincer, facand abstractie de topic si de discutie, ai prefera sa iei banii in mana si sa mergi cu teancul in portofel? Eu sincer nu. E mai comod cu cardul. Si mi se pare o chestie ce tine de evolutie. Am sa repet exemplul cu pieile de animale. Crezi ca nu erau unii care faceau comert care au fost reticenti si considerau ca averea in piei este palpabila si mai sigura decat moneda metalica? Orice schimbare, chiar daca nu are nici o legatura cu religia va intampina oameni reticenti.
La un moment dat cu siguranta cardul bancar va deveni obligatoriu pentru toata lumea. Dar acum nu e. Nu vrei card, nu ai. Dar discutia e mai mult filosofica pentru ca ma indoiesc de faptul ca nu ai avea card. Nu ca il folosesti sau nu, ci ca ai.

Prima panica cipofoba au trait-o cei care s-au vazut obligati ca in locul uneltelor de metal care vroiau sa le primeasca pentru piele de capra s-au vazut in situatia sa accepte niste chestii mici, de metal turtit cu desene pe ele.

Si cica le mai ziceau si "bani" sau "ochiul dracului", ptiu ce scorneala sataniceasca mai e si asta?

Noroc ca s-au obisnuit repede si progeniturile lor au supravietuit, cu tot cu gena cu problema, altfel isi pierdeau urma prin istorie si nu mai aveam cu cine ne distra pe topicul asta.

iuliu46 03.01.2014 00:45:58

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545864)
Sincer, facand abstractie de topic si de discutie, ai prefera sa iei banii in mana si sa mergi cu teancul in portofel? Eu sincer nu. E mai comod cu cardul. Si mi se pare o chestie ce tine de evolutie. Am sa repet exemplul cu pieile de animale. Crezi ca nu erau unii care faceau comert care au fost reticenti si considerau ca averea in piei este palpabila si mai sigura decat moneda metalica? Orice schimbare, chiar daca nu are nici o legatura cu religia va intampina oameni reticenti.
La un moment dat cu siguranta cardul bancar va deveni obligatoriu pentru toata lumea. Dar acum nu e. Nu vrei card, nu ai. Dar discutia e mai mult filosofica pentru ca ma indoiesc de faptul ca nu ai avea card. Nu ca il folosesti sau nu, ci ca ai.

Chiar era mai palpabila si mai sigura. Aveau dreptate sa fie reticenti. Si nu a fost un progres, puterea a fost acaparata de unii care nu aveau nimic altceva decat dreptul de a emite moneda.
Am card, nu e asta problema. Scot toti banii odata si gata. Dar asta nu inseamna ca e neaparat un progres. Un sistem totalitar e mult mai usor de construit intr-o lume super tehnologizata. Si ne aruncam si noi cu capul inainte pentru ca ne e mai comod.

Problema de baza e : Avem nevoie in lumea de astazi de si mai multa securitate ? Avem nevoie sa platim miile de boi pe care-i numim jandarmi si care ne mai iau si la bataie ? Avem nevoie sa platim securisti care stau toata ziua si asculta si procurori care nici nu ies din birou ? Care sunt exact amenintarile alea de care ne temem ? Ca eu vad ca tara e pusa pe butuci, am facut imprumuturi uriase ca sa dam bancilor straine bani si ne bucuram ca-l bagam pe un fost PM la parnaie pentru ca ar fi primit 10.000 spaga...plus ca se cheltuie 100.000 ca sa ajunga ala in parnaie. Chiar nu intelegem pe ce lume traim ?

AlinB 03.01.2014 00:47:31

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545863)
N-aș fi crezut că oameni cu atâtea studii și facultăți și atât de mari apologeți ai instituționalismului bisericesc au atât potrivnicie vizavi de lumină, cunoaștere, creștinătate și democrație (creștină). Cel mai probabil reminiscențele unui fals gnosticism, al nostru și al comrazilor noștri ..

Deci in limbajul cipofob:

bajbaiala = lumina
habarnism demascat = cunoastere
neoprotestantism = crestinatate
fantezii lumesti = democratie crestina
teologie ortodoxa = fals gnosticism

Da-ne nene si noua un dictionar sa nu ne mai chinuim atat cu descifratul.

iuliu46 03.01.2014 00:47:40

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 545867)
Sau cipuiesti doar bunicuta si o pui sa faca bani sa intretina familia ortodox-cipofoba.
Ea oricum are zilele numarate si mintea slaba..

Solutie de la fanii lui Saccsiv, colegul vostru de echipa.

Nu cred ca am citit vreodata un singur articol pe site-ul respectiv si nici nu m-a interesat sa aflu cine-i persoana. Vorbesti prostii...ca de obicei.

AlinB 03.01.2014 00:50:07

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545866)
Ce?????? Ce legatura are o argumentatie pur laica cu invatatura Bisericii? Ce legatura au catolicii cu evolutia societatii? Nu mai bine vorbim concret, pe argumente si nu deviem de la subiect?

Nu sunt pe felie dar sunt aprape sigur ca talmesbalmesul de idei fara legatura dar care sunt servite ca argument unele pentru altele e o problema care in manuale de psihologie are un nume specific.

AlinB 03.01.2014 00:50:38

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 545872)
Nu cred ca am citit vreodata un singur articol pe site-ul respectiv si nici nu m-a interesat sa aflu cine-i persoana. Vorbesti prostii...ca de obicei.

Pai nene, daca zici ca n-ai citit sursa indicata, de unde stii ca ce zic eu sunt prostii?
Te-am prins cu felina in poseta.

Banikka 03.01.2014 00:51:37

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545853)
Pot sa dau ca exemplu cateva lucruri benefice:

- nu se va mai emite moneda si masa monetara va putea fi tot timpul controlata.

Aveți o perspectivă extrem de simpatică asupra lucrurilor. Masa monetară de mult timp nu mai are acoperire reală în economia reală, în bunurile și serviciile din economie. De mult timp, încă de pe vremea schimbătorilor de bani, banii au devenit "acoperiți" de credit, de "încredere", fără să mai aibă în mod necesar o legătură și acoperire reală în economie. Asta și este una dintre cauzele fundamentale ale crizelor absolut inevitabile ale capitalismului sau economiei de piață liberă, în care bancherii sunt cei mai protejați de legi, de politicieni și de poliție. Masa monetară este în această tradiție la mâna și decizia guvernatorilor băncilor naționale ori a celor private, știut fiind că Federal Reserve nu este o bancă publică, ci una cu capital privat. Dacă Ițak Isărescu vrea mâine să crească masa monetară a banilor virtuali, o crește fără probleme din pix, și chiar fără să dea de fapt socoteală în fața nimănui. La noi cel puțin BNR este stat în stat. Zicea cineva: "dați-mi pe mână banii unei națiuni, și voi face ce voi vrea cu acea națiune".

iuliu46 03.01.2014 00:54:10

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545875)
Dacă Ițak Isărescu vrea mâine să crească masa monetară a banilor virtuali, o crește fără probleme din pix, și chiar fără să dea de fapt socoteală în fața nimănui. La noi cel puțin BNR este stat în stat. Zicea cineva: "dați-mi pe mână banii unei națiuni, și voi face ce voi vrea cu acea națiune".

Nu e stat in stat, raspunde si el in fata acelorasi licurici ca Basescu sau Ponta.

iuliu46 03.01.2014 00:56:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 545874)
Pai nene, daca zici ca n-ai citit sursa indicata, de unde stii ca ce zic eu sunt prostii?
Te-am prins cu felina in poseta.

Pentru ca ma pui tu intr-o anumita echipa/secta. Eu am secta mea, daca spun prostii le spun pe alea gandite de mine nu le repet pe cele spuse de altii asa cum faci tu.

Banikka 03.01.2014 00:57:14

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 545860)
Deci tot la securitate ajungem.

La Securitate și la securiști. Frica păzește bostănăria antihriștilor, căci Diavolul, sau Lucifer cum îi spun închinătorii lui la lojă, simte că pierde tot mai mult partida și planeta, și se zvârcolește acum să dea câte lovituri mai poate, trimițând la înaintare pe toți soldații și soldățeii lui. Unii dintre ei se mai și prefac că ar fi creștini și că reprezenta adevărata poziție a Bisericii, deși nu prezintă niciun fel de act de mandat și de binecuvântare din partea Sfântului Sinod.

Lucian008 03.01.2014 00:57:38

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545875)
Aveți o perspectivă extrem de simpatică asupra lucrurilor. Masa monetară de mult timp nu mai are acoperire reală în economia reală, în bunurile și serviciile din economie. De mult timp, încă de pe vremea schimbătorilor de bani, banii au devenit "acoperiți" de credit, de "încredere", fără să mai aibă în mod necesar o legătură și acoperire reală în economie. Asta și este una dintre cauzele fundamentale ale crizelor absolut inevitabile ale capitalismului sau economiei de piață liberă, în care bancherii sunt cei mai protejați de legi, de politicieni și de poliție. Masa monetară este în această tradiție la mâna și decizia guvernatorilor băncilor naționale ori a celor private, știut fiind că Federal Reserve nu este o bancă publică, ci una cu capital privat. Dacă Ițak Isărescu vrea mâine să crească masa monetară a banilor virtuali, o crește fără probleme din pix, și chiar fără să dea de fapt socoteală în fața nimănui. La noi cel puțin BNR este stat în stat. Zicea cineva: "dați-mi pe mână banii unei națiuni, și voi face ce voi vrea cu acea națiune".

Deviem de la subiect. Dar... revenind la subiect... intr-o postare anterioara spuneati ca exista institutii publice care solicita obligatoriu plata cu cardul. Asteptam exemple.

Lucian008 03.01.2014 00:58:38

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545881)
La Securitate și la securiști. Frica păzește bostănăria antihriștilor, căci Diavolul, sau Lucifer cum îi spun închinătorii lui la lojă, simte că pierde tot mai mult partida și planeta, și se zvârcolește acum să dea câte lovituri mai poate, trimițând la înaintare pe toți soldații și soldățeii lui. Unii dintre ei se mai și prefac că ar fi creștini și că reprezenta adevărata poziție a Bisericii, deși nu prezintă niciun fel de act de mandat și de binecuvântare din partea "Sfântului Sinod".

Mi se pare mie sau tot lipseste argumentarea ca cipul ar fi semnul fiarei?

Banikka 03.01.2014 01:07:38

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545883)

Mi se pare mie sau lipsește argumentarea cum că de exemplu comunismul nu ar fi fost un sistem antihristic. Și ăia încă nu aveau internet, mobile și cipuri de implantat în oameni. Și nici metode de manipulare a oamenilor precum în ziua de azi.

AlinB 03.01.2014 01:08:37

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 545880)
Pentru ca ma pui tu intr-o anumita echipa/secta. Eu am secta mea, daca spun prostii le spun pe alea gandite de mine nu le repet pe cele spuse de altii asa cum faci tu.

Sa faci parte dintr-o secta, fie ea si cu un singur membru (sau mai ales), nu e motiv de mandrie.
Pe bune.

AlinB 03.01.2014 01:09:47

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545885)
Mi se pare mie sau lipsește argumentarea cum că de exemplu comunismul nu ar fi fost un sistem antihristic. Și ăia încă nu aveau internet, mobile și cipuri de implantat în oameni. Și nici metode de manipulare a oamenilor precum în ziua de azi.

De obicei esti incapabil sa te concentrezi pe subiect si pierzi din vedere titlul topicului?

AlinB 03.01.2014 01:11:13

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545883)

Chiar nu te-ai prins?

TU trebuie sa demonstrezi ca NU este semnul fiarei.

Adica nebunul a aruncat deja piatra, e sarcina ta sa o scoti acum. :24:

Banikka 03.01.2014 01:17:36

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 545878)
Nu e stat in stat, raspunde si el in fata acelorasi licurici ca Basescu sau Ponta.

Iar licuricii răspund, ca niște veritabili "pontifi" ce sunt, în fața Marelui Licurici sau Purtător de lumină (LUCIFER) cum îi spun ei. Este vorba în cele din urmă de subordonarea ierarhică în Sistem. Dacă Dumnezeu are ierarhia lui în Ceruri și pe pământ, s-a gândit și Diavolul (zisul LUCIFER) să își facă și el ierarhia lui de diavoli și de oameni, care trebuie să lupte cu orice chip pentru putere pentru ca să se înstăpânească asupra sufletelor oamenilor. Și vedem că reușește din plin, ba chiar și cu buna colaborare (sau să-i spunem colaboraționism) al unor pretinși creștini.

iuliu46 03.01.2014 01:21:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 545887)
Sa faci parte dintr-o secta, fie ea si cu un singur membru (sau mai ales), nu e motiv de mandrie.
Pe bune.

Pai si cine a spus ca ma mandresc ? Macar gandesc cu capul meu si nu accept orice ca e bun doar ca sa nu spuna ceilalti ca-s incuiat, ca traiesc in evul mediu etc. E asa usor sa faci apologia stiintei si tehnologiei in ziua de azi. Intrebarea e cum ne ajuta pe noi, plus ca o sa ne coste si o caruta de bani distractia asta. Si intrebarea lui Ovidiu e o intrebare pertinenta. Sa admitem ca alea sunt specificatiile tehnice si ca nu se poate urmari printr-un sistem de antene, sau ca e un cip din ala cu contacte. E intr-adevar necesar sau e doar un pas spre implanturi ? Ca voi ziceti ca nu, da parca va vad peste 3-4 ani cum ne spuneti ca suntem sectari si ca de vreme ce purtam cipul pe deasupra pielii nu e nici un motiv sa nu-l purtam pe sub piele...ca tot nu avem nimic de ascuns, asa macar ascundem cipu`.
Deci in afara de spaga si de dorinta statului de a-ti demonstra inca o data ca esti doar un animal care trebuie sa te conformezi deciziilor care se iau sus, care sunt motivele pentru care sa avem acte cu cip ?

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 545888)
De obicei esti incapabil sa te concentrezi pe subiect si pierzi din vedere titlul topicului?

Titlul este : Intrebari despre actele biometrice :71:

iuliu46 03.01.2014 01:27:38

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545892)
Iar licuricii răspund, ca niște veritabili "pontifi" ce sunt, în fața Marelui Licurici sau Purtător de lumină (LUCIFER) cum îi spun ei. Este vorba în cele din urmă de subordonarea ierarhică în Sistem. Dacă Dumnezeu are ierarhia lui în Ceruri și pe pământ, s-a gândit și Diavolul (zisul LUCIFER) să își facă și el ierarhia lui de diavoli și de oameni, care trebuie să lupte cu orice chip pentru putere pentru ca să se înstăpânească asupra sufletelor oamenilor. Și vedem că reușește din plin, ba chiar și cu buna colaborare (sau să-i spunem colaboraționism) al unor pretinși creștini.

Nu, ca ei cred in adevaratul crestinism ortodox in care diavolul nu exista, si lumea arata exact asa cum este descrisa de naturalismul metafizic si materialismul dialectic. Noi suntem sectari ca vedem conspiratii, lumea e pe maini bune, se vede cu ochiul liber asta.

Banikka 03.01.2014 01:28:40

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 545870)
Problema de baza e : Avem nevoie in lumea de astazi de si mai multa securitate ? Avem nevoie sa platim miile de boi pe care-i numim jandarmi si care ne mai iau si la bataie ? Avem nevoie sa platim securisti care stau toata ziua si asculta si procurori care nici nu ies din birou ? Care sunt exact amenintarile alea de care ne temem ? Ca eu vad ca tara e pusa pe butuci, am facut imprumuturi uriase ca sa dam bancilor straine bani

Nevoie de securitate este, dar depinde a cui securitate și prin ce mijloace și cu ce scopuri. Având în vedere tabloul pe care l-ai expus este clar cine are nevoie de și mai multă securitate. Este vorba despre cei care vor ca tu și alții ca tine să nu ai dreptul la cuvânt, să nu ai dreptul la vot, să nu ai dreptul la muncă, să nu ai dreptul să cumperi sau să vinzi dacă nu primești însemnul pe mână sau pe frunte. Singurul drept pe care-l vei mai avea va fi de a pleca în pustie, în catacombe.

iuliu46 03.01.2014 01:34:24

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545897)
Nevoie de securitate este, dar depinde a cui securitate și prin ce mijloace și cu ce scopuri. Având în vedere tabloul pe care l-ai expus este clar cine are nevoie de și mai multă securitate. Este vorba despre cei care vor ca tu și alții ca tine să nu ai dreptul la cuvânt, să nu ai dreptul la vot, să nu ai dreptul la muncă, să nu ai dreptul să cumperi sau să vinzi dacă nu primești însemnul pe mână sau pe frunte. Singurul drept pe care-l vei mai avea va fi de a pleca în pustie, în catacombe.

Pai ce scrie in mana sau in frunte ? Scrie pe mana sau pe frunte, deci implantul n-ar trebui sa fie o problema. :)

Banikka 03.01.2014 01:40:47

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 545896)
Nu, ca ei cred in adevaratul crestinism ortodox in care diavolul nu exista, si lumea arata exact asa cum este descrisa de naturalismul metafizic si materialismul dialectic. Noi suntem sectari ca vedem conspiratii, lumea e pe maini bune, se vede cu ochiul liber asta.

Am mai spus că ei nu prezintă niciun fel de mandat și binecuvântare din partea Sfântului Sinod al BOR, prin urmare ei nu reprezintă poziția oficială a BOR. Dar am văzut că reprezintă pozițiile expirate ale catolicilor și cele obscure ale licuricilor. În ce privește materialismul dialectic, pare-se că între ortodocși este o continuitate de destin. Doar că este la nivelul materialismului istoric, al evoluției societății și al ascuțirii luptei de clasă.

Lucian008 03.01.2014 08:11:06

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545885)

Nici macar nu e un mod elegant de a evita raspunsul la intrebare. Dar atunci cand fabulezi si nu ai un raspuns cea mai buna tactica e sa ataci in flanc. Si asa schimbi directia pentru ca acolo, nu ca stai slab, stai catastrofal.

Lucian008 03.01.2014 08:12:26

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545901)
Am mai spus că ei nu prezintă niciun fel de mandat și binecuvântare din partea "Sfântului Sinod" al BOR, prin urmare ei nu reprezintă poziția oficială a BOR. Dar am văzut că reprezintă pozițiile expirate ale catolicilor și cele obscure ale licuricilor. În ce privește materialismul dialectic, pare-se că între ortodocși este o continuitate de destin. Doar că este la nivelul materialismului istoric, al evoluției societății și al ascuțirii luptei de clasă.

Aberatii. BOR a spus ca nu e nici un pericol in acceptarea actelor cu cip. Dar din necunoastere (liber consfintita) sau reavointa iar se foloseste diversiunea.

Banikka 03.01.2014 08:44:10

Sfântul Sinod al BOR nu propovăduiește și nu a dat nimănui mandat și binecuvântare să propovăduiască "evoluția" despre care ne vorbiți, care va ajunge la modul cel mai sigur până la implantarea cipurilor. Cipurile în documentele biometrice actuale sunt doar o etapă în drumul care la final va avea Sistemul totalitar antihristic și necesitatea însemnării pentru a putea face parte din Sistem.

Banikka 03.01.2014 09:35:31

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545917)
Nici macar nu e un mod elegant de a evita raspunsul la intrebare.

Nu este vorba de a evita răspunsuri. Este vorba de faptul că nu se poate discuta problema cipurilor și a cipuirii, a implantării lor în oameni, fără cadrul, contextul mai larg actual și viitor al acestei probleme, adică fără problema sistemului politic, ideologic și religios ca și cadru mai larg al problemei implantării cipurilor în oameni. Este ca și cum am vorbi despre fenomenul Pitești sau despre ascuțirea luptei de clasă în afara ideologiei politico-economico-"filozofice" a comunismului. Dacă dumneavoastră o astfel de eschivă vă pare a fi rațională, atunci dați voie oamenilor cu rațiune să acorde eschivei dumneavoastră adevărata ei valoare.

iuliu46 03.01.2014 12:41:40

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545924)
Nu este vorba de a evita răspunsuri. Este vorba de faptul că nu se poate discuta problema cipurilor și a cipuirii, a implantării lor în oameni, fără cadrul, contextul mai larg actual și viitor al acestei probleme, adică fără problema sistemului politic, ideologic și religios ca și cadru mai larg al problemei implantării cipurilor în oameni. Este ca și cum am vorbi despre fenomenul Pitești sau despre ascuțirea luptei de clasă în afara ideologiei politico-economico-"filozofice" a comunismului. Dacă dumneavoastră o astfel de eschivă vă pare a fi rațională, atunci dați voie oamenilor cu rațiune să acorde eschivei dumneavoastră adevărata ei valoare.

E ca in lagarele de concentrare ale nazistilor. S-o fi gasit vreun natarau care sa-i traga de mana pe ceilalti si sa le spuna ca nu exista nici un motiv sa creada ca nazistii le vor binele cand astia ii duceau incolonati la dus. Dupa care desteptii sareau cu gura pe el: "Taci ma ! Te-ai spalat in lighean toata viata, habar nu ai pe ce lume traiesti. Asta e progres ! "

AlinB 03.01.2014 13:55:04

Pai aia erau trimiti la dus, dar se gaseau papagali ca astia de pe aici sa zica ca e ok sa mearga la dus, atat timp cat nu primesc vreun numar "de om" pe mana sau pe frunte.

Apropo, vezi ca sunt si numere de ne-om, alea sunt ok sa le primesti.

iuliu46 03.01.2014 14:21:25

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 545952)
Pai aia erau trimiti la dus, dar se gaseau papagali ca astia de pe aici sa zica ca e ok sa mearga la dus, atat timp cat nu primesc vreun numar "de om" pe mana sau pe frunte.

Apropo, vezi ca sunt si numere de ne-om, alea sunt ok sa le primesti.

Corect ! Acum trebuie sa mergem inapoi in thread si sa aflam cine sunt papagalii care au zis ca e ok sa "mergem la dus" atata timp cat nu primim vreun numar pe mana sau pe frunte.

Banikka 03.01.2014 17:21:13

Nu este corect. Este vorba de a încerca să se creeze o etichetă denigratoare, de sectar, celor care sunt împotriva cipurilor și Sistemului. Iar pe etichetă să scrie cum că "cipofobii" îndeamnă sau lasă liber la orice păcate, cu condiția să nu se accepte cipul. Deci vezi bine că este exact același lucru pe care l-a făcut luciAn ooB, doar că cele două id-uri folosesc termeni diferiți: un id vorbește despre "cipofobi", altul despre "martorii cipului". Dar amândoi urmăresc, fără să prezinte din al cui mandat și cu a cui binecuvântare, să izoleze, să identifice și să "neutralizeze" pe "sectari".

Lucian008 03.01.2014 19:49:16

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545901)
Am mai spus că ei nu prezintă niciun fel de mandat și binecuvântare din partea "Sfântului Sinod" al BOR, prin urmare ei nu reprezintă poziția oficială a BOR. Dar am văzut că reprezintă pozițiile expirate ale catolicilor și cele obscure ale licuricilor. În ce privește materialismul dialectic, pare-se că între ortodocși este o continuitate de destin. Doar că este la nivelul materialismului istoric, al evoluției societății și al ascuțirii luptei de clasă.

Nesimtirea ma enerveza. Am si eu o intrebare: unde am scris eu (e a doua oara cand sunt acuzat de ineptia asta) ceva ce reprezinta pozitia catolicismului? Si daca nu se gaseste nimic de genul asta bunul simt ar presupune sa se ceara scuze.

Lucian008 03.01.2014 19:54:32

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545921)
"Sfântul Sinod" al BOR nu propovăduiește și nu a dat nimănui mandat și binecuvântare să propovăduiască "evoluția" despre care ne vorbiți, care va ajunge la modul cel mai sigur până la implantarea cipurilor. Cipurile în documentele biometrice actuale sunt doar o etapă în drumul care la final va avea Sistemul totalitar antihristic și necesitatea însemnării pentru a putea face parte din Sistem.

BOR se ocupa cu partea teologica, nu cu evolutia tehnologica a societatii. Nu ai nevoie de binecuvantarea Bisericii pentru a discuta despre ceva ce nu intra in sfera de aplicativitate a Bisericii. In schimb BOR a spus ca cipurile nu reprezinta un pericol. Altfel zic, cand si eu sustin asta exprim pararea oficiala a BOR. Cipofobii cand spun ca este un intruent satanic nu sunt impotriva parerii BOR. Daca nu stim nu mai bine tacem?
Si aici cu parerea catolica...? Exista o invatatura catolica despre cip. Nu, doar diversiune si ignoranta in capul unora.

Lucian008 03.01.2014 20:01:14

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545924)

Am inteles: contextul. Pana la context putem vorbi despre altceva. Ca este o probabilitate ca cipurile sa fie semnul fiarei este una. Dar si daca nu e? Si daca este altceva? Ce facem oprim progresul tehnologic de frica sa nu aducem Apocalipsa. In lume se intampla lucruri bune si lucruri rele. Lumea evolueaza. Si asta are si aspecte pozitive si aspecte negative. Inclusiv Hristos a folosit unele lucruri ce prezentau avans tehnologic si soliala fata de cei care traisera cu 3000 de ani inaintea Sa. Dar aspectele astea din de partea laica.
De partea teologica tine argumentarea pe baza Sfintei Scripturi si a Sintei Traditii ca cipul este semnul fiarei. Si nu exista nici un argument. Mai mult nu exista nici un argument ca se poate asocia numarul 666 cu cipul. Si asta tine de stiinta.
Altfel zis teoria cipofoba se bazeaza pe paranoia si interpretari sectante de origini pur sectante.

Lucian008 03.01.2014 20:07:25

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 545981)
Nu este corect. Este vorba de a încerca să se creeze o etichetă denigratoare, de sectar, celor care sunt împotriva cipurilor și Sistemului.

Ba da. Atunci cand se introduc "invataturi de credinta" straine Bisericii. Cipul a devenit invatatura de credinta pentru unii. Si de asta sunt sectanti.
Citat:

Iar pe etichetă să scrie cum că "cipofobii" îndeamnă sau lasă liber la orice păcate, cu condiția să nu se accepte cipul.

De data asta sa spunem ca acurd prezumtia de nevinovatie cum ca nu as fi fost inteles gresit. Eu am spus doar ca si daca cipul ar fi semnul fiarei si s-ar reusi cunvingerea unora de acest lucru nu va presupune automat si mantuirea lor. In schimb promovarea invataturilor Bisericii si a vietuirii in conformitate cu acestea va duce ca cei care o fac sa recunoasca la momentul potrivit semnul fiarei.
Citat:

Deci vezi bine că este exact același lucru pe care l-a făcut luciAn ooB, doar că cele două id-uri folosesc termeni diferiți: un id vorbește despre "cipofobi", altul despre "martorii cipului". Dar amândoi urmăresc, fără să prezinte din al cui mandat și cu a cui binecuvântare, să izoleze, să identifice și să "neutralizeze" pe "sectari".

Mandat? Binecuvantare? Ca sa demontez parerile gresite ale unora. Nu stiam ca am nevoie.
Dar martorii cipului de la cine au mandat si binecuvantare sa "propovaduiasca" asa ceva?

Banikka 03.01.2014 21:38:15

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 546007)
Nesimtirea ma enerveza.

Este foarte "ciudat" că doar "nesimțirea" unora vă deranjează, dar pentru a altora aveți foarte multă toleranță și acceptare, ba aproape aș zice că prin atitudine o încurajați. Vreți să vă fac o listă cu impertinențele care mi-au fost adresate numai pe acest subiect de când am intrat pe forum și am postat; pentru alea văd că nu aveți ochi. O fi poate o lege de partidă. Dar genul ăsta de nesimțire îi deranjează pe alții.

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 546007)
Am si eu o intrebare: unde am scris eu ceva ce reprezinta pozitia catolicismului?

Eu nu am spus că ar fi vorba despre poziția catolicismului, ci a multor catolici cu care am vorbit și care în majoritate folosesc EXACT același gen de discurs, ba chiar aceleași cuvinte cheie: evoluție a societății, evoluție tehnologică și altele de genul.

ovidiu b. 03.01.2014 21:48:07

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545685)
Nu ti se pare ca vorbim despre chestii ipotetice?
Da, cipul ar putea fi un precursor al semnului fiarei. Dar ar putea sa nu fie. Asa cum si alte chestii ar putea fi precursoarele acestui semn. Asa cum si alte lucruri pe care le acceptam pot fi precursoarele unor lucruri rele.

Nu înțeleg de ce gândul ți-a fugit la Apocalipsă, intrepretări s.a.m.d (la fel mi-a răspuns și Alin). Eu aștept un răspuns concret legat de cipuri. Iată de unde a plecat discuția: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=993

Citat:

Si sa zicem ca X, fiind convins ca este semnul fiarei nu l-ar accepta. Putem sa zicem si ca asta i-ar aduce mantuirea?
Nu, dar dacă e vorba de lepădare atunci e pe viață și pe moarte.

Citat:

Oare nu propovaduirea trairii conform invataturilor Bisericii lui X si vietuirea lui in duhul acestora il va face sa recunoasca la nevoie cipul si sa se mantuiasca?
De cord cu tine.

Banikka 03.01.2014 22:07:12

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 546008)
BOR se ocupa cu partea teologica, nu cu evolutia tehnologica a societatii. Nu ai nevoie de binecuvantarea Bisericii pentru a discuta despre ceva ce nu intra in sfera de aplicativitate a Bisericii.

Poziția cu tentă ultimativă pe care o exprimați ar trebui să o mai și argumentați. Biserica nu se ocupă cu partea de evoluție tehnologică a societății, însă nu se poate sustrage de la implicațiile morale și spirituale ale unor tehnologii și ale posibilelor și potențialelor utilizări ale tehnologiei.

În ceea ce privește cipurile și foarte posibila lor implantare în oameni, Biserica nu are dreptul, decât dacă se dă la o parte și se decade singură din obligațiile sale, să se comporte ca și cum nu există implicații spirituale și morale ale acestor cipuri, precum și ale sistemului în cadrul și contextul cărora ele vor fi utilizate.

Prin urmare aici nu se ridică doar problema și implicațiile cipurilor, ci și ale sistemului ideologico-politic care le folosește, și asta pentru că aceste fapte au implicații religioase, spirituale și morale în viața credincioșilor și în general a oamenilor.

Cine se sustrage de la obligații se bagă în același timp sub eroarea indiferentismului moral și spiritual.

Citat:

In schimb BOR a spus ca cipurile nu reprezinta un pericol.

Am așa o senzație că spuneți lucrurile foarte apăsat accentuând pe BOR.

Vestea pentru dumneavoastră este că Biserica lui Hristos, cea Ortodoxă, nu se termină la hotarele jurisdicționale ale patriarhiei române. Prin urmare faptul că BOR susține o anumită poziție într-o chestiune nediscutată la nivel panortodox nu înseamnă că și ar avea vreo dreptate absolută.

Pe de altă parte, nu am auzit ca BOR să fi spus că cipurile, implantarea lor și un sistem totalitar care ar face uz de acestea ar fi niște lucruri în acord cu credința creștină. Ba mai mult într-un document al BOR, BOR a precizat că este împotriva oricărei forme de extremism și de TOTALITARISM!! Ce-i drept este cam tardivă poziția, având în vedere că totalitarismul comunist s-a isprăvit în bună măsură, dar ea are valabilitate măcar teoretică pe viitor.

În același timp există poziții exprimate de Biserica Ortodoxă Elenă și de cea Rusă împotriva cipurilor, implantării, controlului și totalitarismului.

Așadar BOR nu este singură pe lumea asta și nici nu va putea la nesfârșit să se comporte ca și cum atât poziția propriilor credincioși cât și a altor Biserici Ortodoxe sunt nule și inexistente.

Citat:

Altfel zic, cand si eu sustin asta exprim pararea oficiala a BOR. Cipofobii cand spun ca este un intruent satanic nu sunt impotriva parerii BOR. Daca nu stim nu mai bine tacem?

Este părerea dumneavoastră personală că ați susține poziția BISERICII LUI HRISTOS ORI A BISERICII ORTODOXE ÎN TOTALITATEA EI!! V-am demonstrat mai sus mai direct, mai indirect că NU AVEȚI FUNDAMENTE PENTRU A PRETINDE CĂ REPREZENTAȚI POZIȚIA AUTENTICĂ DE CREDINȚĂ A BISERICII ORTODOXE UNIVERSALE!!

Cipofobii nu știu cine sunt. Personal nu am frică de vreun cip, însă asta nu înseamnă că nu văd prin rațiunea condusă de principiile și călăuza creștină că cipurile și sistemul totalitar care poate și va face uz de ele sunt periculoase pentru ordinea spirituală și morală a vieții, altfel spus că sunt periculoase pentru mântuire, prin ispitele diavolești pe care le întind și prin felul de viață necreștinesc pe care îl propun și prin care vor duce oamenii departe de Dumnezeu și de Iisus Hristos, departe de Biserică, de viața spirituală și morală și de mântuire.

ovidiu b. 03.01.2014 22:09:37

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 545710)
Ca cineva protesteaza impotriva cipului pentru ca acesta ii incalca libertarea este o alta discutie si pot sa accept si sa respect asta.

Sunt unii care protestează în acest sens.

ovidiu b. 03.01.2014 22:41:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 545820)
Adica, daca inteleg bine, ma intrebi care sunt sansele ca apocalipsa in varianta cipofoba sa devina o realitate?

Nu.

Citat:

Sau e vorba de evolutia tehnica in general?
Da.

Citat:

Daca e vorba de asta, cred ca e suficient ca sa vedem drumul facut de la coada sapei la televizor si Internet, cu avantaje si dezvantaje dar oricum, nu se panicheaza nimeni ca e ceva "apocaliptic".
Ce se ascunde în spatele acestei dezvoltări a tehnologiei, a științei (dpdv al libertății omului)? Avantajul fiind care? Globalizarea, impunerea unui sistem totalitar? Bineînțeles, nu panicându-ne că e ceva apocaliptic.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:16:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.