Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

dianadi 09.07.2011 23:28:13

Citat:

În prealabil postat de macrisvasilica (Post 376129)

Mă repet: era "rodul viței", nu rodul butoiului.

Din moment ce spune rodul vitei...poate fi vin sau must...

macrisvasilica 09.07.2011 23:29:48

Citat:

În prealabil postat de dianadi (Post 376131)
Din moment ce spune rodul vitei...poate fi vin sau must...

Vița nu rodește niciodată alcool oricât și-ar dori bețivii s-o "inginerească" genetic.

dianadi 09.07.2011 23:32:56

Citat:

În prealabil postat de macrisvasilica (Post 376132)
Vița nu rodește niciodată alcool oricât și-ar dori bețivii s-o "inginerească" genetic.

dc o luam asa vita nu rodeste nici must...ci struguri

macrisvasilica 09.07.2011 23:33:30

Citat:

În prealabil postat de dianadi (Post 376133)
dc o luam asa vita nu rodeste nici must...ci struguri

iar strugurii contin suc de struguri, nu vin...
Isaia 65,8:
"Așa zice Domnul: "Ca atunci când găsești must într-un strugure și zici: "Nu-l rupe, că în acesta se află o binecuvântare","

Miha-anca 10.07.2011 00:07:01

Citat:

În prealabil postat de macrisvasilica (Post 376129)
Mda... CU MĂSURĂ... ca băbuța de pe Youtube, vorba cântecului:
Dumnealui bea cu cana,
Dumneaiei cu... damigeana!

Nu uitați că Duhul Sfânt vorbește prin gura înțeleptului Solomon. Cartea Proverbelor este o carte inspirată, nu... apocrifă! Măi, măi, cum știm noi a inversa valorile!

Mă repet: era "rodul viței", nu rodul butoiului.

Se pare ca nu intelegi sensul masurii.
Noi bem vin, rod al vitei, nu rod al damigenei.
Nu inversez in nici un fel valorile. Am insa impresia, ca voi traiti mai mult in VT, decat in NT, respingand ceea ce ne-a dat chiar Domnul: Sfanta Euharistie. Stii ce e aceea? Cred ca nu, caci must nu este.

Daca Domnul ar fi baut must, de ce ar fi spus despre Sine ca a mancat si a baut?!?

29. Și I-a făcut Levi un ospăț mare în casa sa. Și era mulțime multă de vameși și de alții care ședeau cu ei la masă. 30. Dar fariseii și cărturarii lor murmurau către ucenicii Lui, zicând: De ce mâncați și beți împreună cu vameșii și cu păcătoșii? 31. Și Iisus, răspunzând, a zis către ei: N-au trebuință de doctor cei sănătoși, ci cei bolnavi. 32. N-am venit să chem pe drepți, ci pe păcătoși la pocăință. 33. Iar ei au zis către El: Ucenicii lui Ioan postesc adesea și fac rugăciuni, de asemenea și ai fariseilor, iar ai Tăi mănâncă și beau. 34. Iar Iisus a zis către ei: Puteți, oare, să faceți pe fiii nunții să postească, cât timp Mirele este cu ei? 35. Dar vor veni zile când Mirele se va lua de la ei; atunci vor posti în acele zile. 36. Le-a spus lor și o pildă: Nimeni, rupând petic de la haină nouă, nu-l pune la haină veche, altfel rupe haina cea nouă, iar peticul luat din ea nu se potrivește la cea veche. 37. Și nimeni nu pune vin nou în burdufuri vechi, altfel vinul nou va sparge burdufurile; și se varsă și vinul și se strică și burdufurile. 38. Ci vinul nou trebuie pus în burdufuri noi și împreună se vor păstra. 39. Și nimeni, bând vin vechi, nu voiește de cel nou, căci zice: E mai bun cel vechi. (Luca 5)

Iata ca noi bem si vin, dar tinem si post.

dianadi 10.07.2011 00:10:36

iar la nunta din Canna Galileii de ce a transformat apa in vin? de ce nu a transformat-o in suc din struguri?

penticostalul 10.07.2011 00:30:39

„ - Hai mai neoprotestantule bea si tu un pahar de vin sa vezi ce bine te simti dupa aia!
De ce nu vreti voi sa fiti ca noi? Nu stiti ca scrie in Biblie sa bei si cate putin vin sa te vindeci definitiv si nu stiti ca Iisus a transformat apa in vin?”

„ - Ba da, stim. Dar pe noi Traditia Neoprotestanta ne invata abstinenta totala de la vin. Nu scrie in Biblie dar asa ne-au invatat inaintasii nostri.”

Ce e rau in a avea o Sfanta Traditie Neoprotestanta care sa recomande abstinenta de la vin, droguri, jocuri de noroc si altele ca acestea?

AlinB 10.07.2011 01:08:15

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 376173)
„ - Hai mai neoprotestantule bea si tu un pahar de vin sa vezi ce bine te simti dupa aia!
De ce nu vreti voi sa fiti ca noi? Nu stiti ca scrie in Biblie sa bei si cate putin vin sa te vindeci definitiv si nu stiti ca Iisus a transformat apa in vin?”

„ - Ba da, stim. Dar pe noi Traditia Neoprotestanta ne invata abstinenta totala de la vin. Nu scrie in Biblie dar asa ne-au invatat inaintasii nostri.”

Ce e rau in a avea o Sfanta Traditie Neoprotestanta care sa recomande abstinenta de la vin, droguri, jocuri de noroc si altele ca acestea?

1. Vedeti ca le amestecati, recomandarile optionale cu cerintele obligatorii.
Incercati sa creati o confuzie? Nu e tocmai bine, mai ales pe topicul asta.

2. Daca ar recunoaste ca au asa ceva, alegeri care nu sunt sprijinite pe Scriptura dar din care au facut dogma morala sau teologica absoluta, n-ar mai putea sa le explice membrilor cat de "absurda" este Sf. Traditie Ortodoxa..
La fel si cu zeciuiala de exemplu, acolo unde se practica.

penticostalul 10.07.2011 01:30:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 376194)
1. Vezi ca le amesteci, recomandarile optionale cu cerintele obligatorii.

Macar de le-ar asculta cu totii. Nu sunt asa de „obligatorii” precum par.
Nu am auzit de o masura disciplinara aplicata unuia care bea cate un pahar de vin ci doar in cazul betiei.
Citat:

2. Daca ar recunoaste ca au asa ceva, adica o alegere care nu e sprijina pe Scriptura dar din care au facut dogma morala absoluta

Nici vorba de dogma morala absoluta.
Se spune ca cine are credinta adevarata aceasta se va reflecta intr-o viata de sfintire.
Iar o viata sfanta presupune excluderea bauturilor alcoolice din meniu.
Cam asta e ideea.
Citat:

La fel si cu zeciuiala de altfel, acolo unde se practica.

Zeciuiala-i binecuvantata. Daca n-ar fi ea ar trebui sa punem taxe pe prestari-servicii.
Daca o biserica va practica zeciuiala va avea suficienti bani pentru toate lucrarile ei.

AlinB 10.07.2011 01:37:10

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 376221)
Macar de le-ar asculta cu totii. Nu sunt asa de „obligatorii” precum par.

Sigur ca sunt. Pentru cei care chiar cauta mantuirea.
Nu si regula cu abstinenta absoluta de la alcool.

Citat:

Nu am auzit de o masura disciplinara aplicata unuia care bea cate un pahar de vin ci doar in cazul betiei.
Daca s-a ajuns la unii si vinul de la "impartasanie" sa fie schimbat cu must, eu cred ca e o problema.
Ori sunt la ei peste masura de multi betivi si incearca sa nu-i starneasca ori s-a exagerat pe undeva, nu credeti?

Citat:

Se spune ca cine are credinta adevarata aceasta se va reflecta intr-o viata de sfintire.
Usor de zis, mai greu ca un om sa-si evalueze viata lui, cu atat mai putin pe a altora.

Citat:

Iar o viata sfanta presupune excluderea bauturilor alcoolice din meniu.
Mai sus se presupunea doar excluderea betiei, nu a consumului.
Asa rapid se schimba regulile la dvs.?

Citat:

Zeciuiala-i binecuvantata.
In Vechiul Testament.
Nu reiese nicaieri din Sf. Scriptura ca ar fi si o binecuvantare asematoare pentru zeciuiala in Legea Noua.

Citat:

Daca n-ar fi ea ar trebui sa punem taxe pe prestari-servicii.
Pai asa cred ca ar iesi credinciosii mai ieftin. Dar si adunarea mai saraca.
De asta cred ca se prefera zeciuiala.

Citat:

Daca o biserica va practica zeciuiala va avea suficienti bani pentru toate lucrarile ei.
Sigur ca da, e mai usor sa-ti pui nadejdea intr-o taxa decat in darnicia enoriasilor, fie ei cat de "sfintiti", cu abstinenta absoluta de la alcool cu tot.

penticostalul 10.07.2011 02:30:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 376225)
Nu si regula cu abstinenta absoluta de la alcool.

Ma bucur ca in biserica mea se recomanda abstinenta.

Inclin sa cred ca abstinenta nu e un pacat. Si nici ceva neintelept.
Dar a face apologia vinului este insa neintelept din punctul meu de vedere.

Si etnobotanicele au ceva efecte benefice pe ici pe colo dar...recomand abstinenta.

AlinB 10.07.2011 02:35:43

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 376244)
Ma bucur ca in biserica mea se recomanda abstinenta.

Nu cred ca doar se recomanda.
Cineva care ar veni cu o sticla de vin la masa cred ca ar fi privit ca un extraterestru. Corect?

Citat:

Inclin sa cred ca abstinenta nu e un pacat. Si nici ceva neintelept.
Nu, absolutizarea ei este un pacat, ca de ex. in mesajul anterior in care scriati ca sfintenia este conditionata de aceasta abstinenta.
Asta chiar ca nu prea e intelept.

Citat:

Dar a face apologia vinului este insa neintelept din punctul meu de vedere.
Ce intelegeti prin "apologia vinului"?

Citat:

Si etnobotanicele au ceva efecte benefice pe ici pe colo dar...recomand abstinenta.
Serios? Care ar fi alea?

Va recomand inca o data, alegeti-va bine argumentele, mai ales pe topicul asta, stilul asta de argumentatie tinde sa se potriveasca..neinspirat cu titlul.
Fara suparare.

macrisvasilica 10.07.2011 14:37:01

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 376144)
Se pare ca nu intelegi sensul masurii.

Bun, să zicem că nu-l înțeleg. Ajutați-mă! Eu care nu am "experiență" după un pahar de vin aș fi amețit, un bețiv "de meserie" poate bea 3 sticle fără probleme. Deci care e măsura? Cine o stabilește?

Citat:

Noi bem vin, rod al vitei, nu rod al damigenei.

Iar noi bem must care e cu adevărat rod al viței. Postez încă o dată Isaia 65,8 în versiune ortodoxă, poate vă dă de gândit:

"Așa zice Domnul: "Ca atunci când găsești must într-un strugure și zici: "Nu-l rupe, că în acesta se află o binecuvântare"

Citat:

Nu inversez in nici un fel valorile. Am insa impresia, ca voi traiti mai mult in VT, decat in NT

Inversați din nou valorile și o să-mi reproșați că nu e adevărat... În VT se cam bea vin, în schimb în NT ni se recomandă să ne umplem de Duhul Sfânt nu de vin în care este pierzare. Judecați și dumneavoastră dacă are sau nu dreptate sf.ap.Pavel. Câte vieți nu sunt duse la pierzare datorită beției!

"Și nu vă îmbătați de vin, în care este pierzare, ci vă umpleți de Duhul." (Efes.5,18)

Citat:

Daca Domnul ar fi baut must, de ce ar fi spus despre Sine ca a mancat si a baut?!?

Vă rog respectuos nu-l mai acuzați și dumneavoastră pe Domnul Iisus că ar fi fost mâncăcios și bețiv! Au făcut-o destul fariseii...

macrisvasilica 10.07.2011 14:38:44

Citat:

În prealabil postat de dianadi (Post 376148)
iar la nunta din Canna Galileii de ce a transformat apa in vin? de ce nu a transformat-o in suc din struguri?

De unde știți că nu a fost suc de struguri?

gabriela8 10.07.2011 14:48:38

Citat:

În prealabil postat de macrisvasilica (Post 376276)
De unde știți că nu a fost suc de struguri?

Dar dumneavoastra de unde stiti ca a fost must si nu vin, pe ce dovada sustineti?

gabriela8 10.07.2011 14:51:12

Citat:

În prealabil postat de macrisvasilica (Post 376275)
Bun, să zicem că nu-l înțeleg. Ajutați-mă! Eu care nu am "experiență" după un pahar de vin aș fi amețit, un bețiv "de meserie" poate bea 3 sticle fără probleme. Deci care e măsura? Cine o stabilește?

Eu stiu de la pr Cleopa ca se beau 2 pahare de vin: primul de sete si al doilea de bucurie, veselie.

macrisvasilica 10.07.2011 14:51:17

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 376278)
Dar dumneavoastra de unde stiti ca a fost must si nu vin, pe ce dovada sustineti?

Am mai multe argumente, însă cel mai important este acela că Dumnezeu nu crează lucruri gata stricate. El crează pruna nu țuica și sucul de struguri, nu alcoolul.

macrisvasilica 10.07.2011 14:52:47

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 376279)
Eu stiu de la pr Cleopa ca se beau 2 pahare de vin: primul de sete si al doilea de bucurie, veselie.

Cam aceasta este definiția dependenței (puteți citi a beției). Când depind de acel 1-2 pahare de vin la masă fără de care nu pot. Și dacă pot... de ce să le mai beau?

gabriela8 10.07.2011 14:56:00

Citat:

În prealabil postat de macrisvasilica (Post 376280)
Am mai multe argumente, însă cel mai important este acela că Dumnezeu nu crează lucruri gata stricate. El crează pruna nu țuica și sucul de struguri, nu alcoolul.

Mustul ca sa devina vin, tot cu ajutorul lui Dumnezeu se face fara adaosuri. Aici nu e vorba de tuica pentru ca nu are niciun temei dar cu vinul este altceva. Ca sa ramana must trebuie sa adaugati conservanti si atunci cine modifica?:39:

Alte argumente?:106:

macrisvasilica 10.07.2011 14:58:17

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 376282)
Ca sa ramana must trebuie sa adaugati conservanti si atunci cine modifica?:39:

Alte argumente?:106:

Nu trebuie adăugat niciun conservant. Storci strugurele și obții... must. Dacă vrei să-l păstrezi un an sau mai mulți în acea stare nu ai nevoie de conservanți chimici. Există metode naturale.

gabriela8 10.07.2011 14:59:36

Citat:

În prealabil postat de macrisvasilica (Post 376281)
Cam aceasta este definiția dependenței (puteți citi a beției). Când depind de acel 1-2 pahare de vin la masă fără de care nu pot. Și dacă pot... de ce să le mai beau?

Cand am scris asta nu m-am gandit ca zilnic se bea 2 pahare:76: pur si simplu am privit din perspectiva unei nunti sau alt eveniment. E buna infranarea dar sa fie din inima, nu habotnica si nu impusa. Infranarea placuta lui Dumnezeu este aceea in care ne abtinem de buna voie de la ce ne este ingaduit si nu ca regula prescrisa de cineva intr-un anumit cult.

gabriela8 10.07.2011 15:00:52

Citat:

În prealabil postat de macrisvasilica (Post 376283)
Nu trebuie adăugat niciun conservant. Storci strugurele și obții... must. Dacă vrei să-l păstrezi un an sau mai mulți în acea stare nu ai nevoie de conservanți chimici. Există metode naturale.

Si care sunt acele metode?

macrisvasilica 10.07.2011 15:04:03

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 376284)
Cand am scris asta nu m-am gandit ca zilnic se bea 2 pahare:76: pur si simplu am privit din perspectiva unei nunti sau alt eveniment. E buna infranarea dar sa fie din inima, nu habotnica si nu impusa. Infranarea placuta lui Dumnezeu este aceea in care ne abtinem de buna voie de la ce ne este ingaduit si nu ca regula prescrisa de cineva intr-un anumit cult.

Doamnă/domnișoară același principiu e valabil și la ocazii deosebite. Iar respectarea unui principiu nu înseamnă habotnicie...

macrisvasilica 10.07.2011 15:05:02

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 376285)
Si care sunt acele metode?

Cea mai simplă, la îndemână și folosită chiar pe vremea Domnului Hristos, este fierberea și păstrarea în vase sigilate. Dar presupun că știați deja acest lucru...

gabriela8 10.07.2011 15:07:43

Citat:

În prealabil postat de macrisvasilica (Post 376287)
Doamnă/domnișoară același principiu e valabil și la ocazii deosebite. Iar respectarea unui principiu nu înseamnă habotnicie...

Parerea dumitale...:1:

Mihai36 10.07.2011 15:10:38

In afara de must fiert (facut compot) alta conservare nu mai stiu ..

penticostalul 10.07.2011 15:10:47

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 376245)
Nu cred ca doar se recomanda.
Cineva care ar veni cu o sticla de vin la masa cred ca ar fi privit ca un extraterestru. Corect?

Nu doar se recomanda, se da invatatura: Un ocărâtor este vinul, un zurbagiu băutura îmbătătoare și oricine se lasă ademenit nu este înțelept. Pildele lui Solomon 20:1 Dar dupa cum am mai spus nu am cunostinta sa se fi luat masuri disciplinare decat impotriva celor care s-au imbatat

Daca as invita o familie din biserica mea la masa si ei ar veni cu o sticla veni vin? N-ar face-o, stiu toti ca nu beau vin.

Daca as invita o familie de ortodocsi la masa si ei ar veni cu o sticla de vin?
Le-as multumi frumos si as da-o nevestei s-o puna data viitoare pe friptura.

In nici un caz nu as privi chioras la el si nu as incepe sa-i tin predici.
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 376245)
Ce intelegeti prin "apologia vinului"?

Un tip, crestin si apologet al vinului, stie ca eu, de dragul Domnului si al sufletului meu, m-am hotarat sa tin post de vin pentru toata viata mea. Este o alegere pe care am facut-o in urma invataturii primite in biserica mea.

El vine la mine sa-mi predice cat bun e vinul si ce dulce si ce hranitor si ce efecte medicale are.
Asa ca o paranteza: crestinul nostru se plange de felul in care necredinciosii il ademenesc pe el in Postul Pastelui sa manance de dulce. Dar el, la randul lui, ma ademeneste pe mine sa beau vin.

penticostalul 10.07.2011 15:14:02

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 376284)
Infranarea placuta lui Dumnezeu este aceea in care ne abtinem de buna voie de la ce ne este ingaduit si nu ca regula prescrisa de cineva intr-un anumit cult.

Dumneavostra tineti Posturile pentru ca e asa e regula Cultului Ortodox?
Nu, le tineti pentru ca asa ati primit invatatura in Biserica, asa credeti ca este bine si asa faceti.

Din aceleasi considerente eu nu beau vin si bauturi tari.

macrisvasilica 10.07.2011 15:21:35

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 376289)
Parerea dumitale...:1:

Nu. Părerea Duhului Sfânt:

"Și nu vă îmbătați de vin, în care este pierzare, ci vă umpleți de Duhul." (Efes.5,18) O să postez acest verset (în versiune ortodoxă) până o să ia cineva seama la el.

Dacă dumneavoastră considerați "habotnicie" umplerea cu Duhul Sfânt, nu mai am ce comenta... Sau dacă considerați că trebuie moderație în acest act sfânt (adică și puțin Duh Sfânt și puțin vin) la fel suntem pe unde diferite...

macrisvasilica 10.07.2011 15:24:25

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 376291)

Nu este vorba de compot aici, ci de sterilizarea mustului. Există și alte metode naturale (poate chiar mai naturale), nu are rost să le discutăm că o să le găsiți hibeși acelora. Interesant că considerați degradarea mustului (alcoolizarea) un fapt benefic și încă "de la Dumnezeu". Mergând pe linia aceasta de gândire, ar trebui să mâncăm mere putrede și măsline râncede...

gabriela8 10.07.2011 15:30:55

Citat:

În prealabil postat de macrisvasilica (Post 376294)
Nu. Părerea Duhului Sfânt:

"Și nu vă îmbătați de vin, în care este pierzare, ci vă umpleți de Duhul." (Efes.5,18) O să postez acest verset (în versiune ortodoxă) până o să ia cineva seama la el.

Dacă dumneavoastră considerați "habotnicie" umplerea cu Duhul Sfânt, nu mai am ce comenta... Sau dacă considerați că trebuie moderație în acest act sfânt (adică și puțin Duh Sfânt și puțin vin) la fel suntem pe unde diferite...

Puteti sa il postati de cate ori vreti, atata timp cat intelesul lui este privit in mod diferit fiecare ramane cu invatatura lui...

gabriela8 10.07.2011 15:32:41

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 376291)

Se pot adauga conservanti inainte de fierberea naturala si rezulta un fel de vin taiat=must.

gabriela8 10.07.2011 15:37:19

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 376293)
Dumneavostra tineti Posturile pentru ca e asa e regula Cultului Ortodox?
Nu, le tineti pentru ca asa ati primit invatatura in Biserica, asa credeti ca este bine si asa faceti.

Din aceleasi considerente eu nu beau vin si bauturi tari.

A nu se intelege ca sustin alcoolul pentru ca nici pe departe nu mi-e gandul. Dar nu pot categorisi vinul ca bautura interzisa atat timp cat este folosit la Sfanta Impartasanie. A gusta din vin, nu este pacat; a-ti pierde capul este pacat! A renunta de tot la bauturi ametitoare se poate intrucat nu constituie un element vital.

macrisvasilica 10.07.2011 15:41:20

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 376296)
Puteti sa il postati de cate ori vreti, atata timp cat intelesul lui este privit in mod diferit fiecare ramane cu invatatura lui...

Nu văd cum ar putea fi privit "diferit", apostolul Pavel fiind suficient de explicit. Dumneavoastră cum înțelegeți acest verset?

macrisvasilica 10.07.2011 15:42:41

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 376298)
Se pot adauga conservanti inainte de fierberea naturala si rezulta un fel de vin taiat=must.

Nu e nevoie de niciun adaus. E suficientă sterilizarea.

gabriela8 10.07.2011 15:52:51

Zice sa nu ne imbatam de vin, nu sa nu gustam din vin asadar dumneavoastra va imbatati daca gustati? Sau a gusta din vin = betie?
Nu gustati vin pentru ca asa va invata cultul de care apartineti. Betia duce la multe rele e adevarat dar de aici pana a spune ca vinul in sine este rau e cale lunga. Daca gusti din vin curat la anumite evenimente nu inseamna ca pierzi Duhul Sfant. Poti sa nu gusti vin deloc si Duhul Sfant sa fie departe de tine.

Concluzie: tot ce ne indeparteaza de Dumnezeu e bine sa eliminam. Daca vinul ma sminteste il elimin dar nu sustin sus si tare ca devine rau, "stricat" prin procesul lui de fierbere...

gabriela8 10.07.2011 15:54:47

Citat:

În prealabil postat de macrisvasilica (Post 376301)
Nu e nevoie de niciun adaus. E suficientă sterilizarea.

Am raspuns userului Mihai 36 care a spus ca nu cunoaste alta metoda, v-ati simtit cumva?:45:
Puteati sa completati cu alte metode, eventual:1:.

Adriana3 10.07.2011 16:05:59

Eu nu prea inteleg de ce atata cearta. Domnul Iisus este fara pacat iar El a baut vin, deci a bea vin nu este pacat. De ce atunci atata cearta pe marginea vinului?

gabriela8 10.07.2011 16:09:28

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 376307)
Eu nu prea inteleg de ce atata cearta. Domnul Iisus este fara pacat iar El a baut vin, deci a bea vin nu este pacat. De ce atunci atata cearta pe marginea vinului?

Din punctul meu de vedere nu a fost cearta deloc:1:, doar ne-am contrazis:5:

Adriana3 10.07.2011 16:23:55

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 376309)
Din punctul meu de vedere nu a fost cearta deloc:1:, doar ne-am contrazis:5:

Ok :) Si care-i concluzia, ciocnim un pahar cu totii sau inca nu? :))

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:24:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.