Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3666)

vsovi 06.08.2009 16:45:27

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 158582)
Nu m-am implicat pana acum in acest subiect caci stiam ca fenomenul ,,Noul Ierusalim,, e de natura sectara dupa cum l-am auzit pe Parintele Cleopa spunand: ,,Pucioasa se va ineca in eres (erezie).,,

/[
Ierusalimul unde am stat un an si jumate e unul singur, nu doua, iar de Sfinti stiu ca daca sunt sfinti nu ingaduie sa fie numiti asa caci se considera cei mai mari pacatosi. Cine este aceasta Verginica de o numesti in mod nemeritat ,,trambitza Domnului,,?
Cu multa mahnire constat, vsovi, ca ai luat-o rau pe aratura. Te mai consideri ortodox sau ce?

Unde l-ai auzit spunind? cand tocmai el marturisea mereu:

"Eu sunt Moshul Putregaiul mancav-ar raiul" deci marturisea ca Parintele prooroc Arsenie Boca avea dreptate cand spunea ca "numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa fereasca Dumnezeu" vorbind despre cei ce mergeau spre CIE-CMB-bilderberg citit invers ... deci iata cum Marturisea intzeleptul Parinte Cleopa mereu cele 7 Trambitze ale Domnului...

iar voi va folositzi mereu de marii noshtrii duhovnici care nicidecum nu au osandit sfintzii shi proorocii Domnului shi voi v-atzi gasit sa-i consideratzi secta shi eretici? folosindu-va de parintzi? de duhovnici? poi ai citit ce am scris in postarile de mai sus?

Ierusalimul unde ai stat este Ierusalimul Patimirii shi nu al Slavei lui Dumnezeu, caci Ierusalimul Slavei este Noul Ierusalim care este Romania...

iar daca a zis Parintele Cleopa asha asta inseamna ca Romania se va inneca in eres... in erezii... deci la voi s-a referit Parintele Cleopa... care nu primitzi pe Hristos in Duhul...

"Cu multa mahnire constat, vsovi, ca ai luat-o rau pe aratura. Te mai consideri ortodox sau ce?"

poi in afara de ostashii lui Iosif Trifa, de cetatea de la Maglavit shi de la Vladimireshti shi Recea shi Prislop shi sfanta Cetate a Noului Ierusalim, in afara de Patriarhul Irineu Bistritzeanul, de Manastirea de pe Caraiman, deci in afara de cei care cred shi au primit glasurile de Trambitza, restul cu totzii sunt apostatzi... deci ashtia de care vorbesc sunt singurii ortodocshi pe langa cei care inca n-au auzit, n-au aflat shi n-au avut cum sa ia aminte, shi eu nadajduiesc sa ma numar printre ei din Mila Domnului...

"Cine este aceasta Verginica de o numesti in mod nemeritat ,,trambitza Domnului,,?"
sa fie nevrednici cei ce au luptat shi au invins antichristul? caci cele 7 trambitze au biruit shi vor birui de la Domnul insashi marshavia shi rautatea antichristului care shade ca Pisi pe nisipul marii ca sa... shi nu eu o numesc pe sf Verginica asha care era o buna credincioasa din BOR shi a murit shi s-a inaltzat la Domnul prin anii '80 ci asha o numeshte insushi Domnul Hristos venit in Duhul caci El marturiseshte ca ea este Trambitza Domnului, adica Trambitza Lui, o fecioara saraca shi curata care dupa ce a postit 40 de zile numai cu anafora shi apa sfintzita a fost aleasa de Domnul ca sa dea prin guritza ei Cuvantul lui Dumnezeu pentru vremurile de peurma... dar era aleasa de El inca de mica mica... shi a rabdat multe boli shi necazuri cu smerenie shi multzumire pentru Dumnezeu shi dumneata spui ca o numesc nemeritat? poi sigur ca eu nu merit s-o numesc, dar asha a numit-o Dumnezeu, sf Treime, caci ea este shi era shi va fi o buna fiica a Maicii Domnului.

"Cu multa mahnire constat, vsovi, ca ai luat-o rau pe aratura."
da caci doar pe aratura mai potzi ajunge la adevar... caci restul sunt in necazul cel mare. Shi am incercat sa fac potecutza de la Domnul la voi ceilaltzi... adica mai mult Domnul s-a straduit sa va aduca la El ca eu doar m-am fericit sa particip la lucrarile Lui... deci sigur n-am nici un merit... decat ca am facut orice pe gLume ca sa iau slava de la oameni... de la draci shi sa fac pe grozavul ca... dar eu n-am avocatzit ci doar m-am bucurat shi am marturisit ceea ce cred shi ash vrea sa shi fac cu credintza fiind credincios... dar nu reushesc fiindca am o fire ingamfata de lepadatura... ura... fara... ra... rabdare... dare.

mariamargareta 10.08.2009 12:09:34

125. Odiseea uneia dintre proorociile mincinoase ale pucioșilor (Partea I)

125. Odiseea uneia dintre proorociile mincinoase ale pucioșilor (Partea I)

Prin ultimii ani ai secolului trecut, liderilor pucioși le-a venit ideea să apeleze la o absolventă de teologie din BOR (care-i simpatiza oarecum), și care ar fi urmat să scrie o carte cu caracter apologetic, menită să scoată Noul Ierusalim din puternicul con de umbră în care tot ei îl aruncaseră, prin ieșirile lor îngâmfate și eretice, și prin care se despărțiseră în chip dramatic și schismatic de BOR.

Numele tinerei absolvente de Teologie era Daniela Catană. Pentru că ea șovăia să arunce cu pietre în BOR, așa cum i se cerea, liderii pucioși au fabricat peste noapte un “Cuvânt” ca venit din partea lui Dumnezeu și care era adresat explicit Danielei, urmărind s-o convingă că fapta ei urma să fie o bravură întru totul justificată.Într-adevăr, iată ce i se proorocise Danielei în legătură cu tomul pe care ea urma să-l scrie: că va fi ridicată din mijlocul teologilor care ponegresc “lucrarea de Nou Ierusalim” și se va întoarce cu cuvânt puternic împotriva lor, cuvânt de foc care “va arde minciuna” celor care-i ponegresc pe pucioși:

“ O, fiilor mici, fiilor din urmă, fiilor sfinți, v-am ales ca să fiți armata Mea pe pământ, căci cu voi e tot cerul de sfinți și de îngeri, iar în față sunt Eu, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Iar acum scol pe cineva din mijlocul celor ce-și zic că împlinesc ei Scripturile de nou Ierusalim. Ridic din mijlocul lor foc și ard minciuna lor, căci minciuna lor este fărădelege împotriva Mea, nu este lucrare de nou Ierusalim. Eu sunt lucrarea de nou Ierusalim, și sunt cu voi, nu cu ei, că ei sunt păcătoși, și scris este: "Dumnezeu nu-i ascultă pe păcătoși". Ridic efa între pământ și cer și scriu cuvânt împotriva ei și o așez la locul ei, iar în ea se află fărădelegea a tot pământul, fărădelegea care iese la iveală. Amin, amin, amin. Aceasta vă dau să lucrați voi, fiilor unși, și veți lucra, căci foc ridic din mijlocul lor și suflu în el, și el se aprinde, și cu el nimicesc fărădelegea și adevărul minciunii ei.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

De aprins, focul nu s-a mai aprins. Daniela a tras de timp cât a putut, invocând tot soiul de cerințe bibliografice greu de îndeplinit, și până la urmă tot n-a scris nimic. Liderii pucioși erau însă pe vremea aceea în culmea unui entuziasm schizofrenic și deja vindeau pielea ursului din pădure. Ei erau convinși că “Antichristul” degeaba și-a făcut sălaș călduț în sânul BOR, căci va fi demascat ca un impostor de către Daniela; iar Biserica cea vie nu este BOR, ci este BNI (adică, Biserica Noul Ierusalim, biserica sfinților de la Pucioasa):

“Iată câtă teamă pe antichrist, care până acum se ascundea de venirea Mea, fiindcă e fricos. Acum Mă vede pe Mine cu voi și cu împlinirea cea de nou Ierusalim pentru cei sfinți, și a prins curaj să creadă, și s-a pus, zice el, să împlinească el biserica cea vie, cea de nou Ierusalim pe pământ. Dar biserica cea vie este din sfinți, nu din oamenii veacului acesta, care se folosesc de numele de biserică mâncând și bând, însurându-se și măritându-se și desfrânându-se în fel și chip, căci limba lor și gândurile lor sunt împotriva Mea, și ei disprețuiesc privirea Mea și a slavei Mele, care este cu voi.“ (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Liderii pucioși sunt considerați drept “martori” și “trimiși”, al căror sfat trebuie să-l împlinească toți supușii lor (deci, inclusiv Daniela):

“Iar voi, fiilor unși, nu vă temeți, căci v-am pus pe voi martorii Mei. Nu vă temeți de ei. Este, oare, un alt dumnezeu afară de Mine? Este un alt adăpost ca Mine? Lucrarea celor mincinoși nu slujește la nimic. Martorii lor nu văd nimic, nu înțeleg nimic, iar rușinea este a lor, căci Eu, Domnul, rușinez pe cei înțelepți, și înțelepciunea lor o prefac în nebunie, iar cuvântul slugilor Mele îl întăresc, și împlinesc sfatul trimișilor Mei. Amin, amin, amin.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Daniela trebuie “să se lepede de sine” ca să poată duce la bun sfârșit ceea ce i-au cerut liderii pucioși: o carte apologetică, în sprijinul ereziei pucioase:

“Cel ce aude cuvântul Meu care este cu voi, să se lepede de sine, și așa să audă, și așa să împlinească tot cuvântul Meu. Creștinul adevărat este cu Mine prin lepădare de sine, și pe acela îl pun la lucrul Meu, după puterea lui, căci Eu nu trec peste puterea lui, și dacă trec, îi dau puterea Mea când trec, îi dau puterea Mea celui ce vrea cu Mine, celui ce crede în Mine, căci cel ce se bizuie pe puterea lui, acela zice „Nu pot“, și de aceea nu poate, dar pot Eu în cel ce se bizuie pe Mine și nu pe el, și acela poate prin puterea Mea. Amin, amin, amin.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Daniela va fi “inimioara” care va scăpăra amnarul care va aprinde focul în care vor arde “oamenii minciunii”, adică teologii din BOR:

“ Mă las cuvânt nou peste inimioara care scapără amnarul Meu pentru ca să iasă scânteia cea pentru focul Meu, pentru jalea Mea care vine de la omul minciunii; inimioară plăpândă în care Eu, Domnul, Mă voi slăvi și voi arde de durerea pe care Mi-a făcut-o omul mincinos. Mai întâi învălui în pacea Mea și în puterea Mea inimioara cea nouă, căreia îi dau putere nouă pentru ca să împlinească la cuvântul Meu.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Daniela va fi “o nouă Iudită”, care va lucra alături (de fapt, dedesubtul) liderilor pucioși, “cei unși” cu toate alifiile. Ea va trebui să tragă semnalul de alarmă, precum că BOR nu-i judecă drept pe pucioși. Trimiterea Danielei și cartea pe care o va scrie ea vor fi chiar împlinirea acestei proorocii:

“ Pace ție! Pace ție! Pace ție, copilă nouă! Fac din tine cărare pentru Mine spre oameni, și cărare pentru oameni spre Mine. Întărește-te în umilința inimii, iar sinele tău să fiu Eu, ca să pot Eu vorbi pe limba lor cu cei ce râd zădărnicindu-Mi planul Meu cel din Scripturile de nou Ierusalim. Așează-te cu dragoste cerească alături de copiii Mei cei unși, căci va să te trimit ca pe Iudita să te atingi de capul șarpelui, și apoi să-l rănești. El va țipa apoi de rușine și își va ascunde capul rănit și va fugi dinaintea Mea, și Eu Îmi voi împlini Scriptura aceasta. Amin. Spune-le la vrăjmașii Mei că ei nu Mă cunosc; spune-le că nu lucrează drept în judecata lor cea împotriva Mea, căci nu Mă cunosc. Spune-le pe numele lor, ca să le scriu în cer numele lor, spre mărturie împotriva Mea, căci cartea trimiterii tale între ei, este carte din cărțile Mele, este proorocie peste ei.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Daniela va lucra plină de Duhul Șfânt dela Pucioasa, și nu mâna ei va scrie, ci mâna Domnului va scrie prin mâna ei. Scrierea Danielei este așteptată de către toți sfinții și ea îi va rușina pe înțelepții din BOR:

“ Duhul Meu Cel Sfânt suflă peste tine, iar tu ești mâna care-Mi scrie dreptatea Mea. Voiesc să-ți dau mărire împotriva celor ce s-au sculat împotriva ta, fiindcă diavolul cel de peste tot Îmi pipăie toate planurile Mele și scoate limba lui la cei cu care Eu Mă sprijin între cer și pământ. Fac din tine așternutul picioarelor Mele pentru o clipă; pentru o clipă mică, fiindcă Eu sunt Dumnezeu mare și Mi-e milă de om, căci omul este mic. O clipă tu vei lucra prin Duhul Meu Cel Sfânt o lucrare așteptată de toți sfinții din cer și de pe pământ. Această lucrare va rușina pe cei înțelepți, pe cei ce s-au așezat ca niște dumnezei pentru calea oamenilor, pe cei ce s-au pus mai mari ca Mine peste sufletele multora care caută pe Dumnezeu, și omul cel plin de dor nu mai dă de Mine, și dă de ei.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Apoi, Daniela este îndrumată concret asupra stilului în care va scrie și asupra firului pe care trebuie să-l urmărească:

“ Vom lucra cu umilință și cu durere în cuvânt, căci toți cei care grăiesc pe pământ au duhul mândriei lor în grăirea lor, și aceștia iau de la oameni, nu iau de la Mine, fiindcă ei lucrează în voia oamenilor. Voi arăta firul Meu cel de la apostolii Mei, cel de la începutul bisericii Mele, și îl vom lega cu capătul cel de azi, ca să stea în fața celor de la început, și să dea seamă cei de azi pentru cele de azi, și să se pocăiască dacă vor voi și dacă vor putea să voiască. Dar acest lucru este urâciune înaintea Mea, căci desfrânarea lor Mi-a făcut mare rușine în cer și pe pământ.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

mariamargareta 10.08.2009 12:18:24

125. Odiseea uneia dintre proorociile mincinoase ale pucioșilor (Partea a II-a)

125. Odiseea uneia dintre proorociile mincinoase ale pucioșilor (Partea a II-a)

Daniela este apoi măgulită cu promisiunea că va fi ridicată dintre hulitorii din BOR, unde fusese strecurată cu premeditare de către Dumnezeul Pucioasei, ca să aibă acum ce scoate. Nu e uitat de la măguleală nici Ninel(Ioan), soțul Danielei, care se dovedise deja un fervent admirator și culant cumpărător al icoanelor pictate în atelierele pucioșilor, căci prin cumpărăturile lui de mii de euro L-a ajutat pe Domnul cu iubire, când era El la ananghie:

“ Te ridic din mijlocul lor, că de aceea te-am strecurat între ei, ca să te pot ridica azi, și să-Mi plâng durerea Mea cea de șapte mii de ani, că tu ești o inimioară blândă și bună și credincioasă lucrului Meu din zilele acestea, iar cel curat la inimă, acela Mă vede în mijlocul unșilor Mei lucrând și cuvântând cuvântul dreptății și al mântuirii. Ai lângă tine ajutorul Meu, ai pe copilul care Mă ajută pe Mine cu iubire. El te va ajuta, căci te voiește lucrând, și va lua și el din slava Mea care va ieși de la lucrarea ta pentru Mine. “ (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Daniela este apoi și ea măgulită cu cuvinte sforăitoare: ea va fi “armă de apărare” a BNI (Bisericii Noul Ierusalim), “ostaș viteaz și destoinic” în Armata Domnului ( să nu se confunde cumva cu Oastea Domnului, care e altă mâncare de pește). Și pentru că Daniela tocmai își amânase examenul de licență după cei 4 ani de Teologie, “Domnul Pucioasei” îi promite că îi va echivala cartea pe care o va scrie cu examenul de licență, deci nu va mai trebui să-l susțină pe cel de la Facultate:

“Am venit nu demult și te-am pregătit prin unșii Mei și te-am întărit ca să poți prin puterea Mea. Tu te-ai plecat și ai zis să fii a Mea după voia Mea, și acum te cer, și voi fi cu tine ca să lucrezi o clipă pentru Mine. Fac din tine armă de apărare a bisericii Mele, viteaz destoinic în armata Mea, căci tu ai învățat arma. Acesta este examenul tău pentru arma pe care ai învățat-o din cărțile bisericii, iar premiul ți-l voi da Eu și nu omul, că te voi curăța de toate păcatele pe care le-ai făcut ca un om, și îți voi da mântuirea cea de la Mine. Ascultarea ta de cuvântul împlinirii Mele în om să n-o calci, că te fac datoare Mie, fiindcă îți dau arvuna Duhului Meu Cel Sfânt, și cu ea vei grăi împotriva omului care a îmbrăcat haina lui antichrist pe sub haina de slujitor al bisericii.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Danielei i se prezintă apoi modelul “eșuat” al arhiereului Irineu, care n-a avut putere ca să stea cu pucioșii până la capăt, așa cum promisese, că va accepta până și caterisirea pentru asta. Asta ca nu cumva să-i vină ideea să “eșueze” și ea cum a făcut “lașul” de Irineu, cel “plin de iubire de sine”(lucru care s-a și întâmplat, dar “Domnul Pucioasei” nu avea atâta forță de pătrundere în viitor ca să anticipeze așa ceva):

“ Mi-e milă de gloatele cele fără de cunoștință, și nu are cine se ridica pentru neamul omenesc ca să-l scol spre mântuire, că arhiereul Meu de la care am așteptat lucrare vie după ce i-am dat să aibă, a căzut din cer, că a fost fricos și că s-a rușinat cu Mine și cu unșii Mei cei mai mici. Mă zbat să-l scol și pe el, că e curat, dar e neputincios, că a vrut să poată prin el, nu prin Mine. El vede minciuna lui antichrist și plânge cu inima, dar e laș și are iubire de sine, și de aceea a dat să Mă părăsească și să nu Mă mai cunoască prin cuvântul Meu cel nou, și să se ascundă apoi. Dar vreau să-l scot curat, să-l scot de sub vina aceasta și să-l măresc, pentru numele Meu și numai pentru numele Meu, care stă mare peste grădina cuvântului Meu și care se face mare din grădina Mea din România. Atât mai am viu în România; cu atâta nădejde am mai rămas pentru învierea cea din morți a bisericii.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Danielei i se poruncește și i se proorocește să se ridice la luptă și să-l omoare pe antichristul ascuns în BOR, dar nu singură, adică de capul ei, ci “unită cu cei din grădină” (adică cu liderii pucioși, care-i vor dirija îndeaproape scrierea, ca să o ajute ca scrierea să iasă așa cum vor ei):

“ Ridică-te, căci Eu sunt Cel ce Mă ridic în tine ca să spun: "Înviați, voi, oase uscate". Amin, amin, amin. Pregătește-te cu iubire, și cu puterea Mea te îmbracă și stai unită cu cei din grădină ca să te ajute ei să împlinești porunca Mea. Ei te vor binecuvânta din partea Mea și te vor ajuta să poți și să fii arma Mea pentru moartea minciunii lui antichrist.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Daniela nu va fi singură, ci toți șfinții pucioși se vor scula și-i vor șopti la ureche ce să scrie. Îndeosebi șfântul prooroc Daniel, cel care-i poartă numele, o va ajuta cel mai mult:

“ Se vor scula sfinții și îți vor da lucrarea lor cea din mijlocul bisericii, că pentru totdeauna au dat-o. Se va scula proorocul Daniel și te va ajuta din cer și mulți vor cerceta cu amănuntul cartea pe care o scriu cu tine și multă înțelepciune voi coborî prin ea pentru cei ce așteaptă scăparea din robia lui antichrist.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Dar cel mai prețios sprijin va fi tot “Cuvântul” care va coborî din cer prin liderii pucioși, care o vor îndruma pe Daniela ce și cum. Apoi Daniela va trebui să meargă pe firul care e întreg, dar e rupt undeva și e înnodată ruptura lui. În echilibristica ei, în mersul ei pe sârma care e întreagă dar e ruptă pe undeva, nu se știe unde și de cine, Daniela trebuie să evite alte fire care ies și se duc și n-au putere ca să se ducă acolo unde se duc:

“ Cuvântul Meu cel din cer te va însoți în toată vremea lucrului Meu cu tine și vom lucra cu cerul alături. Mergi pe fir, căci firul este întreg de la capăt la capăt, și caută să vezi cine a rupt firul și unde este nodul pe care Eu l-am înnodat mereu la ruptură, l-am înnodat tainic, ca să-i am pe cei de azi și să lucrez lucrarea cea de la capătul firului, lucrarea cea de nou Ierusalim peste pământ, iar firele lăturalnice sunt alte fire și n-au putere să ajungă la început și la sfârșit.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

În scrierea ei, Daniela va trebui să-i mustre pe toți cei care s-au împotrivit în vreun fel Noului Ierusalim dela Pucioasa și să-i facă atenți la păcatul Bisericii (BOR, desigur, căci BNI este fără de păcat), și fiind în păcat, BOR nu mai există!:

“ Grăiește pentru toți cei care au lovit în gol cu cuvântul lor, căci cine nu știe ce este lucrare de nou Ierusalim se luptă în gol și nu câștigă decât apăsare peste conștiința lor bolnavă. Spune despre păcatul bisericii. Spune că unde este păcat nu este biserică; și fă-te asemenea lor, ca să-i trezești pentru adevărul Meu, pentru pocăință să-i îndemni, căci războiul acesta este biruință mare pentru cei sfinți care așteaptă slava Mea cea din urmă, slava Mea care va încununa biserica sfinților.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Scopul ascuns este căderea BOR, căci căderea bisericii este asimilată cu victoria asupra lui Antichrist, care s-a ascuns în biserică. Este deci o variantă ecleziastică a proverbului “a aruncat și copilul odată cu zoaiele din scăldătoare”:

“ Căderea bisericii înseamnă moartea lui antichrist și învierea morților și a drepților, iar tu să scoți lumină din lumină, ca s-o pun Eu în sfeșnic și să se vadă bine calea Mea cea astupată de oameni și destupată de Mine, capul bisericii, Domnul bisericii, Arhiereul bisericii Mele, căci cei ce și-au zis că fac bine bisericii au dărâmat-o de la locul ei, fiindcă ea stă pe sfinți, pe temelie de sfinți care strigă de sub ea: "Până când?". Biserică a Mea nu înseamnă păcătoși laolaltă mâncând și bând, ci înseamnă drepți și sfinți laolaltă trăind viața Mea cea sfântă, și așa mâncând din cina Mea cea tainică.
Cei ce s-au ridicat cu cuvânt de hulă sau de rătăcire împotriva bisericii Mele de nou Ierusalim n-au făcut bine nimănui, ci au pus capac dreptății Mele și luminii Mele, care n-a pătruns până la aceștia, căci ceața vremii e groasă, și cu anevoie mai vede cineva pe Dumnezeu.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Cartea care va fi scrisă de Daniela va avea denumirea “Semnul Atenției”:

“ Voi fi cu tine și vom așeza pe pământ semnul atenției, și mulți se vor opri lângă el și vor vedea până la cer, și vor vedea durerea Mea și vor căuta adevărul cel acoperit de om.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

mariamargareta 10.08.2009 12:26:55

125. Odiseea uneia dintre proorociile mincinoase ale pucioșilor (Partea a III-a)

125. Odiseea uneia dintre proorociile mincinoase ale pucioșilor (Partea a III-a)

Cartea care va fi scrisă de Daniela la îndemn dumnezeiesco-pucioșesc va fi totodată lucrarea ei de licență la școala teologică a “bisericii din lume”, iar numele ei de scriitoare va fi mare în cer și pe pământ:

“ Scoală-te și scrie! Amin, amin, amin. Aceasta este cartea ta de titlu de la Dumnezeu după ce ai învățat în școala bisericii de azi. Ferice ție pentru numele tău cel de după școala aceasta, căci toți cei ce și-au luat nume mare prin școala bisericii au prins învățătură să-Mi dărâme biserica Mea cea de la Mine și de la urmașii Mei cei sfinți lăsată.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Bineînțeles că lucrarea Danielei nu va putea începe fără ungere de la unșii pucioși. După aceea, Daniela va putea scrie repede și cu mult spor:

“ Vino și ia ungerea Mea pe care o cobor pentru tine prin unșii Mei ca să scrii. Scoală-te și scrie! Amin. Scrie repede, că vremea este aproape. Eu vin curând, și trebuie să fiu curat întru venirea Mea, trebuie să Mă spăl de păcatul omului, și să știe omul că fac aceasta.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Se pare că Daniela încă mai ezita, așa că o chemare în plus la sculare, deși se repetă, nu strică:

Scoală-te și scrie! Amin, amin, amin. Eu sunt Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Întreită binecuvântare pun peste tine, și vei lucra minunat lucrarea Mea cu tine, căci Eu îți dau de la Mine.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Dacă nici chemarea nu e de ajuns, poate că o poruncă va fi mai de efect. De asemenea, toate puterile cele potrivnice sunt puse la respect, deci nici o opreliște nu mai stă în calea Danielei. Și atunci, de ce n-a fost ea în stare să scrie nici un rând, lăsând de rușine ditamai proorocia?:

“ Ție îți poruncesc: scrie! Amin. Orice putere potrivnică să cadă și să se tragă în lături la porunca Mea cea pentru moartea lui antichrist și pentru învierea morților. Amin. Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe urmă, și sunt Cel ce sunt. Amin, amin, amin. “ (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Liderii pucioși, alintați cu cuvintele “fiii cei unși în grădină” (ca să nu se înțeleagă că ar fi unși pe altundeva, pe la încheieturi) sunt chemați să ia din mâna Danielei cartea (pe care ea n-a mai scris-o niciodată) și s-o trimită pecetluită la toate bisericile, de peste tot pământul. Poate că n-au reușit ei să o trimită chiar la toate, pentru că până acum nici o biserică n-a primit vreun exemplar, iar pământul e cam mare, e cam greu de străbătut în întregime cu piciorul, dar intenția contează:

“ Fiilor unși în grădină, luați în mâini ungerea Mea cea pentru inimioara care va lucra prin lucrarea Mea cu voi și va da semnalul minciunii lui antichrist, care a înșelat toată lumea. Luați apoi din mâna ei cartea și dați-Mi-o Mie s-o pecetluiesc prin mâna voastră și s-o trimit bisericilor și peste tot pământul. Și se va vedea biserica Mea cea cu voi, căci v-am răscumpărat dintre oameni ca să fiți Mie biserică sfântă întru venirea Mea.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Cartea este denumită într-un final “lucrul cel pentru nimicirea proorocului mincinos”. Întrucât cartea Danielei n-a mai ieșit vreodată la lumină (și nici șanse pentru viitor nu se prea întrevăd), înseamnă că tocmai asta era aluzia la proorocul mincinos: o proorocie mincinoasă:
" Iată, am adus la voi lucrul cel pentru nimicirea proorocului mincinos, care s-a așezat în loc părut sfânt, ca slujitor al Meu, dar el este antichrist, iar Eu sunt Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, și sunt Cel ce sunt, și sunt Cuvântul Care suflă și nimicește pe antichrist, omul fărădelegii, care s-a așezat în loc numit sfânt drept Dumnezeu.
Sculați-vă și fiți slava Mea, că vă voiesc cu mare dor, și voi spune la tot pământul că voi sunteți nădejdea Mea întru venirea Mea. Amin, amin, amin. 14-10-1998 ” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998

Încă o proorocie mincinoasă de-a pucioșilor...

vsovi 10.08.2009 13:34:02

treaba voastra, merjetzi voi cu Ulise pe marea moarta la sirene shi la Cirkce shi la ciclopul Polifem in odiseea "spatziala" (pierdutzi in spatziu prin tunelul timpului) ca eu oi mere dupa Hristos-Domnul shi daca va fi sa merg singur... singur ortodoxia. (nu promit, nu ma jur, nu semnez ci doar sper shi nadajduiesc shi ashtept ca m-o cara in spate daca altfel nu voi fi in stare... mai bine mai devreme decat prea tarziu)

mariamargareta 15.08.2009 17:33:49

126. Încă doi preoți necanonici la NIP!

Liderii pucioși, deși se declară ortodocși, continuă să încalce cu nonșalanță canoanele. După dezertarea spectaculoasă a preotului Iliuță, liderii pucioși au găsit cu cale să se răzbune pe destinul ce le este mereu potrivnic în ultima vreme.

Astfel, ei s-au decis “să-i ungă prin Cuvânt”, în mare grabă, pe doi tineri, ca “înlocuitori-surogat” ai lui Iliuță: pe Emanuel, cel mai fidel acolit al lor, și pe Valentin din Curtea de Argeș, fiul unor vechi simpatizanți pucioși (pe care l-au “rebotezat” mai întâi cu numele conspirativ Mihai, ca să i se piardă urma față de “lume”). Au uitat de la mână pân’la gură că tot ei spuneau că Iliuță este de neînlocuit.

După ce au făcut isprava asta, au început să se laude și prin cuvinte meșteșugite, ca sosite de la dumnezeul lor, de felul cum a renăscut din cenușă “șfânta troiță de la Pucioasa”:

“ Și acum Mă scriu în carte cu lucrul cel de azi în mijlocul tău, poporul Meu, căci am putut prin greul cel de acum să așez, să încep să așez lucrători la lucrul cel sfânt al tainei bisericii Mele de nou Ierusalim. Am numit și am așezat pentru slujire sfântă dintre cei ce-Mi sunt fii pe doi fii credincioși, alături de cei ce slujesc pentru sfintele Mele, căci Eu, Domnul, voiesc să-Mi hrănesc poporul cu viața Mea, cu trupul și sângele Meu, și voiesc mult să-l hrănesc, și să-l pregătesc mult pentru această hrană, dacă și el voiește. Am așezat acum pe doi dintre ei, pe unul pe care îl am mai de mult în bărcuța Mea, și pe încă unul pe care îl am de curând, dar care a știut cu răbdare și cu frumos să lase pentru Mine mamă și tată, frați și surori, rude și prieteni, casă și țarini, ba și pe sine însuși ca să vină după Mine, precum scrie în cuvântul Evangheliei Mele pentru cel ce voiește să vină și să-Mi slujească sub cruce. Cel dintâi este fiul Emanuel, și tot așa îi las numele, iar cel de-al doilea fiu așezat azi la slujire sfântă poartă numele de Mihail, și tot așa îi las numele, căci sunt nume mari. Îi învăț pe ei în ziua aceasta prin cuvântul Meu și prin voi, copii din porți, să ia numai de la Mine ei, și așa să stea ei înaintea Mea de acum, și să fie plini de Dumnezeu, plini de duhul ascultării, precum Eu sunt. Aveți grijă mare, tată, să nu se stingă lucrul cel cu tărie al celor trei sfinte liturghii într-o zi în mijlocul grădinilor Mele cu voi, căci această treime de rugăciune și de jertfă a Mea pe altar Îmi va aduce biruința și voi fi Mielul biruitor pentru voi, și voi veți birui prin sângele Mielului lui Dumnezeu, precum este scris în Scripturi despre biruința Domnului și a celor ce sunt cu El prin acest cuvânt la sfârșit de timp. Aveți grijă, tată, de poporul cel ascultător ca să aibă hrana cea spre viața lui, dar să aibă și el grijă, căci dacă voi ați avea, iar el nu, rămâne neîmplinirea aceasta, pe care Eu o cer.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 7 iulie 2009)

Cele “trei șfinte liturghii” merg mai departe la Pucioasa, tot prin preoți nehirotoniți.
[SIZE=3] [/SIZE]

mariamargareta 15.08.2009 18:13:55

127. Liderii pucioși trăiesc regește pe bani furați

127. Liderii pucioși trăiesc regește pe bani furați (Partea I)

Ani de-a rândul, pucioșii s-au lăudat în gura mare că, spre deosebire de “preoții din lume”, preoții lor (cei nehirotoniți, dar pucioși) nu iau bani de la nimeni. Adică, toate serviciile religioase prestate de ei sunt gratuite. Dar cum nimeni nu trăiește (numai) cu aer, trebuia să aibă și ei o sursă de venit cât de mică, acolo. Iar sursa lor de venit era “obștea”. Obștea pucioasă lucra pe rupte lucru manual pe care-l vindea apoi la lume, iar banii erau aduși la picioarele “apostolilor” ( e vorba aici de liderii pucioși). Aceștia aveau grijă ca nimeni să nu moară de foame, dar nici să nu se îngrașe. De altfel, în mai multe rânduri “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” scotea în evidență cerința imperioasă ca “niciun ban nemuncit să nu intre în vistieria liderilor pucioși”:

“... dar iată taină care se va așeza și care va fi făcută cunoscută, că după pecetluirea acestui așezământ, nu va fi să intre nimeni cu bani, că banul nu va mai trece apoi înăuntru, și va fi dincolo de aceste hotare, și se vor împlini apoi cele spuse: “Vor călca pe aur și pe argint, și acelea vor fi ca noroiul din drum.”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 17 noiembrie 1991)

Pe vremea aceea, fetele pucioase lucrau cu mâna lor cămăși, rochii, marame, scoarțe, veste, de fapt lucrau orice ținea de manufactura textilă. Lucrau cu hărnicie și cu bun gust, conduse fiind îndeaproape de către Victoria Zidaru, care supravegehea și ținea în mână totul, cu experiența și simțul artistic al profesionistului. Singura care nu lucra nimic niciodată era Mihaela, pentru simplul motiv că era însuși supercontrolul, căci Victoria îi raporta ei totul, și nimic din ce mișca în atelierele de croitorie nu-i rămânea ei ascuns. Băieții lucrau și ei, dar în alt domeniu, cel al prelucrării lemnului. Deveniseră iscusiți în a izvodi icoane, pristolnice, sărărițe, troițe și, mai ales, specialitatea casei: crucile strâmbe. Întru toate îl aveau staroste și sfătuitor pe Marian Zidaru, care-i coordona îndeaproape și, în primul rând, venea cu ideile și cu schițele.
Desigur că toate obiectele manufacturate aduceau bani buni și relativ cinstiți, dacă trecem cu vederea că activitatea pucioșilor nu era supusă impozitării, deși exista un SRL numit RO-EMAUS creat tocmai cu scopul de a conferi o tentă legală comercializării acestor produse.
Cu timpul, lucrurile la Pucioasa (mai ales, cele de mână) au luat treptat o întorsătură ciudată. Pe măsură ce Mihaela acapara și își consolida puterea legislativă, fiind recunoscută treptat de către toți adepții pucioși ca fiind “prooroaca Domnului”, mofturile ei și imixtiunile arbitrare și discordante în toate chestiunile pucioase, inclusiv cele pur tehnice, au devenit tot mai insuportabile. Întrucât ea conducea totul din umbră, iată că la un moment dat, pe nepusă masă, Mihaela a dat dispoziție ca lucrul de mână al fetelor să înceteze. Nici o rochie, nici un pulover, nici o ie, nimic nu se mai lucra pentru a se vinde! Pasă-mi-te văzuse Mihaela la televizor (că ea are voie să se mai uite din când în când, ca o excepție de la regula la care se supun toți ceilalți) că unele “fufe” apăreau pe la diverse spectacole și emisiuni TV îmbrăcate în “rochii de Noul Ierusalim”. O adevărată blasfemie, căreia trebuia să i se pună capăt! Iar soluția era simplă: nimic lucrat de mână de fetele de la Pucioasa și de la Târgoviște nu mai trebuie să se vândă pe piață!

Zis și făcut. Fetele mai lucrau de acum încolo doar strictul necesar, pentru nevoile interne ale “obștei”. Nimic nu se mai vindea pe piață făcut de mâna lor. Victoria Zidaru s-a resemnat, deși vedea că sursa de venituri s-a subțiat brusc la mai puțin de jumătate, iar responsabilitatea cu aprovizionarea rămăsese tot în sarcina ei, ca și mai înainte. Dar liderilor pucioși nici că le păsa, căci pretențiile lor în loc să scadă, erau mereu în creștere! “Să se descurce doamna profesoară cum o ști!”, spuneau ei, iar “doamna profesoară” (așa o numea Mihaela în derâdere pe Victoria Zidaru, deși ea nu fusese în viața ei profesoară la vreo școală sau în altă parte) ajunsese la disperare și umbla cu ciorapii rupți în picioare ca să economisescă ultimul bănuț și să poată să le aducă hămesiților lideri pucioși tot ce le poftea inima.

Au trecut alți câțiva ani, în care veniturile cinstite erau din ce în ce mai mici. Masa pucioșilor de rând era din ce în ce mai sărăcăcioasă. Singura excepție era pentru liderii pucioși, care de regulă își găteau și mâncau separat. Rareori mâncau cu toată obștea, ca o onoare ce li se aducea adepților, în zilele mai bune ale liderilor pucioși. Altminteri, liderii pucioși aveau un meniu aparte. Când ei se îndopau cu brocolli, conopidă, banane și avocado, fetelor de la Târgoviște abia dacă le ajungeau orezul și cartofii. Dezmățul culinar al liderilor pucioși era atât de cinic, încât conflictul dintre ei și Zidari se acutiza pe zi ce trece. Până s-a ajuns la ruptura definitivă: au plecat Zidarii de la Pucioasa, apoi a plecat și Tataia iconarul. Mai pe urmă, a plecat și Iliuță, meșterul drege-tot. În locul lor, liderii pucioși au adus la repezeală alți simpatizanți de pripas, numai ca să pară că, la grămadă, numărul pucioșilor n-a scăzut la numărătoare.

Acum însă, când principalii furnizori de resurse financiare i-au părăsit, cu ce-și mai plătesc liderii pucioși angaralele? Oare să fie ei în pericol să moară de foame?

Nicidecum. “Dumnezeul” lor nu-i părăsește la greu. Așa cum le-a promis de atâtea ori în “Cuvântul” lui cel meșteșugit că-i va ajuta la ananghie (și de fiecare dată s-a ținut de cuvânt) , va interveni și acum în mod miraculos și le va aduce câți bani au ei nevoie (doar se știe că banul e ochiul dracului!) . Și chiar mană din cer de va fi cazul, le va aduce!

N-a fost cazul de nici o mană, mai ales că pucioșii aveau ei Mana lor. A găsit el o soluție mult mai simplă, apelând la un client mai vechi: V.P., un bețivo-fumător înrăit și un hoț iscusit, mare meseriaș în breasla lui. Mai întâi a trimis-o pe Gena (Fotti Eugenia) la el, iar Gena l-a cadorisit pe V.P. ( nu-i dăm deocamdată numele, poate se trezește omul din mahmureala în care a intrat și se îndreaptă de slăbiciunile lui, și atunci chiar că nu va mai fi nevoie) cu niște icoane “gratuite”, pe care acesta, știindu-se în defect față de Dumnezeu, le-a cumpărat pe loc, plătind de trei ori prețul cu care fuseseră prețuite până la urmă. Apoi, l-a trimis pe V.P. la Pucioasa, ca să-i cunoască pe liderii pucioși. V.P. a fost atât de fascinat de magnetismul energizant al Mihaelei încât pe loc (pe loc, adică pe aleile grădinii de legume) s-a spovedit la ea, spunându-i toate păcatele cele mai ascunse.

V.P. s-a gândit apoi că, acolo unde este Dumnezeu, se cuvine să contribuie și el cu o parte din banii furați, ca să fie iertat de acest păcat mărunt, dar sâcâitor prin monotonia cu care se repetă. Să facă așadar “un ajutor pentru Biserică” substanțial, ca să se dea și el bine cu Dumnezeu. Mai încercase el gestul acesta nobil, tocmai donase niște zeci de milioane la biserica cea mare, care era în construcție în Drumul Taberei lângă Billa (cea care s-a târnosit deunăzi), dar era încă în mare dilemă dacă făcuse o alegere bună sau nu. Acum, după ce-i cunoscuse pe pucioși, chiar îi părea rău că nu le dăduse lor banii ăștia, dar de! Mortul de la groapă nu se mai întoarce! Lasă că de acum încolo știe el ce are de făcut! Pucioșii vor fi alegerea!

Și așa, V.P. a început să trimită lunar (prin Gena, omul lui de legătură) la Pucioasa “atenții” substanțiale, de ordinul a 30-50 milioane lei vechi. Gena vărsa banii liderilor pucioși ca “ajutor către biserică” din partea “fratelui V.” cel păcătos, care voia să-și spele astfel păcatele. Desigur că liderii pucioși îi trimiteau lui V.P. câte o icoană mare, frumoasă, pictată neapărat de cel mai bun iconar de la vremea aceea (Tataia). La început, V.P. și-a umplut pereții casei cu icoane, a mai pus vreo două și în biroul lui de la locul de muncă, apoi le-a trimis vorbă ca să nu-i mai dea icoane, că nu mai are ce face cu ele. Bineînțeles că le-a promis că el va continua să le trimită mai departe banii ca și până acum.

Liderii pucioși au uitat că “Dumnezeul” lor le interzice să primească bani nemunciți, și mai ales, bani furați de alții. Însă, la sume așa de mari, comparația cu sumele pe care le primesc preoții “din lume” pe acatiste și pe pomelnice este inoportună, așa că se face excepție de la regulă.

mariamargareta 15.08.2009 18:21:06

127. Liderii pucioși trăiesc regește pe bani furați

127. Liderii pucioși trăiesc regește pe bani furați (Partea a II-a)

Acum, sper că nu vă închipuiți că sumele vărsate pucioșilor de către V. P. (de ordinul a 3-5 salarii obișnuite, cele supranumite “medii pe economie”), ar proveni din economiile lui! Nici vorbă! La început, liderii pucioși nici n-au întrebat de unde are V.P. sume așa de mari de risipit, de care să se dispenseze fără părere de rău, dar mai târziu au aflat. Banii erau furați.
Credeți că liderii pucioși au început să tremure de frică atunci când au aflat asta, gândindu-se că “Dumnezeul” lor ar putea să-i mustre sau chiar să-i pedepsească? Aș! Ei au continuat să primească banii de la V.P. fără să clipească! Și uite așa, plecarea de la Pucioasa a Zidarilor și a lui Tataia iconarul și a lui Iliuță meșterul bun la toate nu i-a deranjat deloc pe liderii pucioși, îndată ce primeau de acum zecile de milioane de la haiducul V.P. (între timp, e posibil ca sumele să se mai fi majorat, odată cu inflația și cu criza asta nenorocită). Consecința a fost că și V.P. s-a atașat mai mult de pucioși, fiind de acum convins că a găsit cale cea bună și îndelung căutată, de a se împrieteni cu Dumnezeu. S-a lăsat de țigări și de votcă la îndemnul lor, dar de furat tot nu s-a lăsat, probabil că asta i-a intrat în sânge și e mai greu. Dar nici îndemn ca s-o facă n-a primit de la pucioși. Așa că fură în continuare de stinge, și din furăciuni “ajută biserica” pucioșilor.

Cum fură V.P.? O să râdeți, dar V.P. e un haiduc modern. “Ia” de la bogați (adică de la patronii lui) și “dă” la săraci (adică, liderilor pucioși, săracii de ei!). La început dădea și la bisericile din B.O.R., donația de care am amintit către biserica Adormirea Maicii Domnului din Drumul Taberei fiind cea mai substanțială. Acum “dă” numai la pucioși, convinși că ei sunt singurii care L-au găsit pe Dumnezeu, pe unde era El tupilat.

Cum haiducește V.P.? V.P. este un administrator al unor săli de jocuri de noroc, ai căror proprietari sunt niște unguri. I s-a dat un salariu bun, ca să nu fie tentat să fure, dar de! banul e ochiul dracului! Ungurii stau la ei în Ungaria sau fac croaziere de plăcere prin lume, n-au timp să controleze ce se întâmplă în cazinourile lor din Banu Manta și din Drumul Taberei! Așa că se bazează pe cinstea lui V.P. care, nimic de zis, e o persoană foarte prezentabilă și imediat îți câștigă încrederea. Când pisica nu-i acasă, joacă șoarecii pe masă! Cu mintea și cu studiile lui de inginer electronist, V.P. a găsit repede metoda ca să-i ușureze pe patroni: Dacă într-o lună se premiază câștigătorii cu suma X, V.P. umblă pe la softul mașinilor și-l “aranjează” în așa fel ca ele să arate că s-a plătit suma X+P, iar suma P (profitul neimpozabil și nedetectabil) o ia și o bagă frumușel în buzunar. Jumătate din ea o folosește pentru nevoile personale, iar jumătate o donează liderilor pucioși, ca “ajutor pentru biserică”, în speranța că așa furăciunea va fi iertată. Simplu, nu? V. P. poate dormi liniștit noaptea, nu există șanse de a fi descoperit sau prins de cineva, oricâte controale s-ar face, și mai e și iertat de “Dumnezeul cazinourilor” pe deasupra.

Liderii pucioși știu “schema” din spovedania pe care V.P, le-a făcut-o pe aleile grădinii, dar se prefac că habar n-au. Păi dacă l-ar tulbura pe V.P. din apele lui și le-ar întoarce și acesta spatele cum au făcut recent Zidarii ( Doamne ferește!), dintr-un motiv oarecare, n-ar muri toți pucioșii de foame?

V.P. a ales până a cules. Biserica NIP îi oferă liniștea conștiinței de care avea atâta nevoie, ca să fure pe mai departe fără să aibă coșmaruri noaptea.

Iar liderii pucioși fac și ei ce știu mai bine. În pofida recomandărilor ferme ale “Dumnezeului” lor (scrise negru pe alb în “Cuvântul lui Dumnezeu”), de a folosi numai bani munciți, ei preferă o soluție mai simplă: să dea lovitură după lovitură. Ba un apartament de bloc al unei băbuțe naive, vândut și încasat, ba un teren ciupit de la un țăran fraier, cu promisiunea că în schimb va fi făcut popă peste noapte, ba un haiduc de talia lui V.P. căruia îi adoarme scrupulele și-i ușurează buzunarele, ș.a.m.d.

La mai mare! (mă refer la drum aicea).

mariamargareta 23.08.2009 13:21:51

128. Părintele Nicodim dela Pucioasa: cea mai spectaculoasă defecțiune la NIP!

128. Părintele Nicodim dela Pucioasa: cea mai spectaculoasă defecțiune a tuturor timpurilor de la „Noul Ierusalim” !

Trebuie să recunosc din capul locului că niciodată n-am crezut în existența reală a acestui personaj misterios, scos mult prea mult în față de către liderii pucioși: “părintele Nicodim”. L-am și numit cândva “Nicodimul-fantomă”, fiind convinsă că e un personaj inventat, în spatele căruia se făceau tot felul de jonglerii mediatice și jocuri de “cuvinte”, menite să-i amețească pe naivi cu o aparență de autoritate ecleziastică.
Informații de ultimă oră mă fac să-mi schimb radical punctul de vedere: “părintele Nicodim” chiar există! Mai precis, el a existat până prin toamna anului 2007, când s-a mutat, ca tot omul, în lumea umbrelor. Nu înainte de a face cea mai spectaculoasă defecțiune din scurta istorie de 54 de ani a Noului Ierusalim. Nu Zidarii, nu părintele Iliuță Bunea, nu Costel Postăvaru, nu părintele Ștefan Gândiceanu, nu părintele Ionică au fost cele mai spectaculoase “trădări” ale Pucioasei și ale liderilor pucioși. Cea mai spectaculoasă, cea mai uluitoare, cea mai neașteptată “trădare”a venit chiar de la “mâna dreaptă” a liderilor pucioși, cel care le-a formalizat ideologia eretică și le-a conceput “Prefața” la ultima ediție a cărții lor de căpătâi (“Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa”) : “părintele Nicodim”. După ce a fost declarat ca purtător de cuvânt oficial al liderilor pucioși și după ce a scris ( apoi a publicat) un amalgamat catehism pucios, intitulat “Quo vadis, ecclesia?” părintele Nicodim și-a schimbat brusc direcția cu 180 de grade, întorcându-se înapoi de unde venise: în sânul B.O.R. Desigur că această șocantă “trădare” a fost ținută în secret de către liderii pucioși, care nu suportau înfrângerea “duhului proorocesc” care spusese prin ei, doar cu câteva zile mai înainte, că (cităm cu aproximație) “...noi avem încredere în părintele Nicodim!”
Dacă erau cu adevărat prooroci, dacă aveau într-adevăr încredere în părintele Nicodim (excludem varianta că mințeau când au declarat acest lucru) cum de n-au știut ei dinainte că până la urmă și Nicodimul îi va trăda (la fel cum i-au trădat și ceilalți “grei” pomeniți mai sus), după ce le-a făcut atâtea servicii?
Dar, să înnodăm ultimele informații de care dispunem, cele mai multe încă neverificate, dar provenite din surse perfect credibile.
Părintele Nicodim a aflat și el, așa cum au aflat și alții, că “la Pucioasa vorbește Dumnezeu”. Plecând de la premisa că Dumnezeu este Atotputernic și că n-ar fi pentru El un efort așa de mare ca să mai dea câte un mesaj din când în când aleșilor Săi, Nicodim a crezut de la bun început că, teoretic, acest lucru este perfect posibil. Curios nevoie mare, el i-a căutat pe pucioși și a fost impresionat de austeritatea cazonă, optimismul soteriologic și dăruirea fără rezerve pe care le inspirau și le expirau locuitorii “chibuțului” de la Pucioasa. Cel mai mult l-a impresionat afirmația pucioșilor că “14 inși dintre ei, dedați cu rugăciunea și cu ascetismul, aud simultan cum le vorbește lor Domnul”. Pe loc, părintele Nicodim a fost convins că această minciună insolentă și iscusită este de fapt un minunat adevăr. Nici nu s-a sinchisit ca să mai și verifice dacă așa era cum i se spune, sau nu. Și-o fi zis că n-or fi 14 nebuni adunați laolaltă și care vorbesc același lucru, auto-selectați dintre cei pe care el îi vedea întregi la minte. Și nici că ar fi 14 mincinoși, dar sănătoși la cap, care să pretindă că Dumnezeu le vorbește, nu i se părea o variantă plauzibilă. A început de aceea să citească, plin de interes, “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” și i s-a părut comestibil. Nimic nu părea a fi în contradicție cu Scriptura. De aceea, el și-a declarat destul de repede și fără rezerve credința în “lucrarea” de la Pucioasa, deși aceasta promova (printre altele) abandonul total al “lumii” cu biserica ei (B.O.R.) cu tot. Liderii pucioși au simțit că e ceva de speculat la acest părinte care și-a lăsat mănăstirea de metanie ca să-i cerceteze pe pucioși și apoi s-a îndrăgostit brusc de ei. Au început să-l curteze și apoi să se plângă pe umărul Nicodimului, arătând cât de oropsiți au fost ei de-a lungul timpului, atât de autoritățile civile, dar mai ales de către oamenii bisericii ( evident, e vorba tot de B.O.R.). Și că nimeni nu i-a ajutat să iasă la lumină cu adevărurile minunate pe care ei le păstrau în secret, pretinzând că le primiseră (și le primeau încă) direct de la Dumnezeu.

Părintelui Nicodim i s-a părut nedrept. Cum adică, B.O.R. să se împotrivească lui Dumnezeu? Ce, sunt orbi? Lasă că le deschide el ochii! Și uite așa, după ce pucioșii i s-au mai plâns și de faptul că o teoloagă, pe nume Daniela Catană, i-a dus cu vorba promițându-le că va scrie o carte apologetică despre “Noul Ierusalim de la Pucioasa” (pe care însă n-a mai scris-o niciodată; ba mai mult, i-a trădat și ea, întorcându-se în sânul B.O.R., după ce se scârbise peste măsură de nedreptățile și minciunile liderilor pucioși) el s-a hotărât: va scrie el cartea pe care trebuia s-o scrie Daniela, încă din anul 1998, dar n-a făcut-o!

mariamargareta 23.08.2009 13:29:16

128. Părintele Nicodim dela Pucioasa: cea mai spectaculoasă defecțiune la NIP!

128. Părintele Nicodim dela Pucioasa: cea mai spectaculoasă defecțiune a tuturor timpurilor de la „Noul Ierusalim” ! (Partea a II-a)

Ceea ce nu știa părintele Nicodim este că Daniela Catană trebuia să scrie cartea în urma unei “proorocii”, consemnată negru pe alb chiar în cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, la data de 14 octombrie 1998. Și că, dacă ea n-a mai scris-o, înseamnă că “proorocia” respectivă s-a dovedit a fi o proorocie mincinoasă. Și dacă e mincinoasă, nu poate fi de la adevăratul Dumnezeu. Adică, în concluzie, totul la Pucioasa este o farsă.

Zis și făcut! Liderii pucioși i-au trasat Nicodimului jaloanele, explicându-i cam ce trebuia să conțină cartea Danielei, iar Nicodimul s-a pus pe treabă cu mare spor și “ajutor de sus”, dar mai ales cu ajutor venit în urma rugăciunilor pucioșilor. Și a scris în câteva luni câte ar fi scris alții în câțiva ani, sfidând cu suficiență și cu mândrie patriotică acel cunoscut proverb: “Graba strică treaba”. În câteva luni cartea era gata, bună de dat la tipar. Nu prea avea ea cap și coadă, fiind mai degrabă o colecție de panseuri însăilate la repezeală, un fel de talmeș-balmeș de erezii împănate cu constatări răutăcioase la adresa B.O.R., dar adulatoare la adresa pucioșilor. Scopul însă fusese atins: în sfârșit, se găsise “cineva curajos din Biserică”, iscusit în a legitima “mișcarea” pucioșilor, declarând-o tradițională și ultra-ortodoxă.

Liderii pucioși au fost tare mulțumiți de rezultat. Îndată au extras 5-6 capitole mai reprezentative din carte și le-au plasat în deschidere, ca prefață de specialitate la ediția a doua a “Cuvântului lui Dumnezeu de la Pucioasa”, cea care a fost tipărită într-un tiraj masiv în anul 2006. Zarurile erau aruncate. Părintele Nicodim devenise acum “mâna dreaptă” a liderilor pucioși, dar nu în cele ale conducerii sectei (prerogativ pe care cei doi lideri pucioși și l-au păstrat cu sfințenie doar pentru ei), ci exclusiv în plan ideologic, propagandistic și dogmatic. Liderii pucioși plănuiau să-l “recupereze” complet pe părintele Nicodim, integrându-l total în “lucrare”, după ce ar fi avut loc o necesară și obligatorie “ungere” a lui din partea celor 3 preoți-arhierei (Iliuță, Nicușor și Spirică), “troița” cea indivizibilă și indestructibilă (care “troiță”, după cum am văzut, până la urmă s-a făcut țăndări). “Ungerea” ar fi avut darul de a șterge definitiv “pecetea lui Antihrist”, despre care liderii pucioși pretindeau că stătea săpată în chip nevăzut pe fruntea părintelui Nicodim (la fel ca la toți preoții și episcopii din B.O.R., de altfel).

Părintele Nicodim ezita însă în a-și da acordul, deoarece povestea asta cu “pecetea lui Antihrist” de pe frunțile clericilor din B.O.R. parcă nu-i mirosea a bine. Pe de altă parte, vrând-nevrând, stând el pe lângă liderii pucioși ca să scrie cartea, a mai sesizat și alte lucruri care parcă nu prea erau în regulă, iar minunata lor ortodoxie cam șchiopăta. Liderii pucioși își dezvăluiau în intimitate (și în fața celor mai apropiați) adevărata lor față: supărăcioși, geloși, nestatornici, imprevizibili, justițiari până la a fi nemiloși, flecari, clevetitori, invidioși, urâcioși, bolnavi de mania persecuției, și mai tot timpul discordanți în idei și mai ales în fapte. Ba propovăduiau ascetismul, postind și ei câteva zile în șir ca model pentru ceilalți; ba se ghiftuiau cu bunătăți (din care însă “uitau” să le facă parte dreaptă și supușilor lor). Ba propovăduiau umilința și pocăința, ba se umflau în pene și plezneau de satisfacție când alții le evidențiau pe față meritele și “realizărili”. Ba își plângeau de milă și erau negri de supărare pentru cele mai neînsemnate “neîmpliniri” ale supușilor lor; ba îi lăudau în fața lumii ca fiind “poporul sfânt al lui Dumnezeu”, fără a uita să se evidențieze din nou pe sine ca fiind păstorii lor, unși în chip tainic de sus, singurii “prooroci” și “salvatori” ai lumii, “fii-copii” ai lui Dumnezeu, “porți” și “soli” ai Cuvântului Său.

Părintele Nicodim era din ce în ce mai derutat. Începea să-i pară rău că scrisese cartea, dar acum era prea târziu: “mântuitorii” de la Pucioasa îl promovaseră deja ca persoană publică, atât prin editurile Semne și Ro-Emaus, cât și prin internet. I-au făcut și un blog special, intitulat părintelenicodim.wordpress.com . Aici i-au republicat cartea, intitulată “Semnul atenției” (titlu pe care ar fi trebuit să-l aibă cartea Danielei Catană), precum și toate celelalte mâzgăleli ale părintelui Nicodim.

vsovi 24.08.2009 13:48:37

Deci carevasazica a existat totushi un parinte Nicodim shi nu e o inventzie sau o minciuna... a pucioshilor...

Va distratzi voi mereu dar ce o sa va facetzi cand vine judecata shi o sa vedetzi Trambitzele; shi mai stralucitoare decat toate va fi Trambitza Domnului, sf Verginica asha ca un Moisi al vremurilor de pe urma... shi ce o sa va facetzi cand o sa vedetzi pe Moisi, pe Ilie, pe sf Ioan Botezatorul shi pe sf Verginica? pe aceasta fiica buna a BOR shi a Maicii Domnului? ce o sa va facetzi voi aia din BOR care avetzi pe frunte pecetea lui antichrist? eu va plang de pe acuma dar tot o sa facetzi ochii cat cepele shi o sa va apuce nishte friguri shi nishte tremuraturi... de la conshtiintza, de la nepaza poruncilor, de la denigrari din interes josnic... ca o sa va datzi seama, o sa realizatzi ca o sa trebuiasca sa datzi seama tocmai Domnului... care a grait shi Trambitzat prin prooroci shi sfintzi... cand o sa va intrebe: "pentru ce n-atzi crezut?"

sa vezi atunci :77: cum o sa amutzitzi caci vetzi fi fara haina de nunta shi atunci degeaba o sa venitzi cu tot felul de pretentzii shi nemultzumiri shi argumente ca nu shtiu daca nu o sa fie prea tarziu... niciodata nu este prea tarziu e adevarat... shi mai bine mai tarziu decat niciodata... mai bine in ultimul ceas ca shi talharul de pe cruce... mai bine pocaintza fara fapte ca nu mai ai cand sa faci roade vrednice de pocaintza... caci e sfarshitul... mai bine pocaintza in ultima clipa decat trufie shi pretentzii pana la sfarshit, decat veshnicul murmur... ce rodeshte murmure... cu spini cat piroanele...

georgepacuraru 24.08.2009 14:41:42

e ingrozitor ce eretici e aceasta grupare sectanto-mafiota si cai tolereaza BOR am vazut un documentar pe ptoTV cu Tabara cand a fost la Pucioasa SA VEDETI CUM TRAESC EI ACOLO NU E NIMIC SFANT. mam ingrozit cand am vazut ca ei spun ca sunt crestini nici la protestanti nam vazut asa.

seamana doar cu mormonii si cu adventistii ca numai aia mai au profeti peste cei care sunt deja in Scripturi si in SFANTA TRADITIWE, adica Jon Smiht si Elen Wait. auzi au ei trambite si asemenea erezii.

e ingrozitor ce se intampla si cineva e nevoe sa faca un grup de initiativa de minsionari ceva sa se duca la acesti oameni si sai aduca la calea cea buna si cea adevarata, sa renunte la ereziile lor si la profetii lor falsi si sa revina la BISERICA MAMA

vsovi 24.08.2009 14:55:22

Citat:

În prealabil postat de georgepacuraru (Post 161837)
e ingrozitor ce eretici e aceasta grupare sectanto-mafiota si cai tolereaza BOR am vazut un documentar pe ptoTV cu Tabara cand a fost la Pucioasa SA VEDETI CUM TRAESC EI ACOLO NU E NIMIC SFANT. mam ingrozit cand am vazut ca ei spun ca sunt crestini nici la protestanti nam vazut asa.

seamana doar cu mormonii si cu adventistii ca numai aia mai au profeti peste cei care sunt deja in Scripturi si in SFANTA TRADITIWE, adica Jon Smiht si Elen Wait. auzi au ei trambite si asemenea erezii.

e ingrozitor ce se intampla si cineva e nevoe sa faca un grup de initiativa de minsionari ceva sa se duca la acesti oameni si sai aduca la calea cea buna si cea adevarata, sa renunte la ereziile lor si la profetii lor falsi si sa revina la BISERICA MAMA

eu vad ca dumneata ai renuntzat demult la a aduce argumente shi insinuezi shi vorbeshti fara discernamant crezand barfele... poi pe ce baza afirmi dumneata atatea lucruri rele shi faci astfel de comparatzii cu sectele shi de ce ar trebui Domnul sa se supuna omului? sau lumii? ce pretentzii poate sa aiba omul la a face fiii lui Dumnezeu asha cum e obijnuit sa faca omul... adica pacate multe mintzind cu nepasare... adica ai vrea sa faca shi pucioshii pacate shi sa minta?... cine a mai vazut shi a mai auzit ca asha e bine ca sa fim cu totzii mincinoshi?... cum vad ca mai nou se poarta, se minte fara jena de unii credincioshi din biserica mama... poi fara Adevar aia deja tinde sa nu mai fie Biserica lui Dumnezeu, iar fara Duhul Proorociei deja e clar ca nu mai e Biserica Domnului iar daca se renuntza shi la Harul credintzei in Hristos lepadand Calea shi adoptand lingshajul mediatic shi barfa rautacioasa atunci... cu oasndirile shi propaganda insinuarilor shi loviturile absurde shi josnice deja nu mai shtiu despre ce vorbim? despre creshtini? sau despre cei plini de reacredintza shi neascultare? despre nishte naivi ce se lasa dezinformatzi plecandu-shi urechea potrivnicului, ala a lui Dumnezeu shi al omului... ca doar ce la mai pasa de mantuire. Dar pentru ce le place oare sa loveasca mereu in tzepushe? nu este scris ca ishi vor rani piciorul shi vor orbi?

veveritza 24.08.2009 14:57:21

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 161820)
Deci carevasazica a existat totushi un parinte Nicodim shi nu e o inventzie sau o minciuna... a pucioshilor...

Va distratzi voi mereu dar ce o sa va facetzi cand vine judecata shi o sa vedetzi Trambitzele; shi mai stralucitoare decat toate va fi Trambitza Domnului, sf Verginica asha ca un Moisi al vremurilor de pe urma... shi ce o sa va facetzi cand o sa vedetzi pe Moisi, pe Ilie, pe sf Ioan Botezatorul shi pe sf Verginica? pe aceasta fiica buna a BOR shi a Maicii Domnului? ce o sa va facetzi voi aia din BOR care avetzi pe frunte pecetea lui antichrist? eu va plang de pe acuma dar tot o sa facetzi ochii cat cepele shi o sa va apuce nishte friguri shi nishte tremuraturi... de la conshtiintza, de la nepaza poruncilor, de la denigrari din interes josnic... ca o sa va datzi seama, o sa realizatzi ca o sa trebuiasca sa datzi seama tocmai Domnului... care a grait shi Trambitzat prin prooroci shi sfintzi... cand o sa va intrebe: "pentru ce n-atzi crezut?"

sa vezi atunci cum o sa amutzitzi caci vetzi fi fara haina de nunta shi atunci degeaba o sa venitzi cu tot felul de pretentzii shi nemultzumiri shi argumente ca nu shtiu daca nu o sa fie prea tarziu... niciodata nu este prea tarziu e adevarat... shi mai bine mai tarziu decat niciodata... mai bine in ultimul ceas ca shi talharul de pe cruce... mai bine pocaintza fara fapte ca nu mai ai cand sa faci roade vrednice de pocaintza... caci e sfarshitul... mai bine pocaintza in ultima clipa decat trufie shi pretentzii pana la sfarshit, decat veshnicul murmur... ce rodeshte murmure... cu spini cat piroanele...

:confused::13::102::39:pocainta fara fapte? (si totusi talharul avea si el o fapta buna, cred ca stii) Din cate stiu, pocainta vine din credinta iar credinta fara fapte e moarta....

vsovi 24.08.2009 15:54:41

Citat:

În prealabil postat de veveritza (Post 161843)

:confused::13::102::39:pocainta fara fapte? (si totusi talharul avea si el o fapta buna, cred ca stii) Din cate stiu, pocainta vine din credinta iar credinta fara fapte e moarta....

care? ca doar mainile shi picioarele ii erau pironite... shi el sarmanul a intrat in Rai doar prin pocaintza lui sincera cu credintza shi sperantza caci faptele ei n-a mai ajuns ca sa le faca, roade vrednice de pocintza avuta... caci era in ceasurile mortzii...

poi era vorba in text ca mai bine... decat... deci decat murmur shi trufie pana la sfarshit asha cum a dat dovada celalalt talhar care precis a ajuns in iad... caci deshi nu mai avea ce viatza sa-shi scape el nu s-a lasat ci l-a batjocorit pe Hristos impreuna cu gloata starnita de farisei shi saduchei... pana a murit.

antoradoi 24.08.2009 16:42:18

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 72430)
Cred ca isi are locul la secte nefiind recunoscut de catre BOR.
Foloseste mai mult decat Sfanta Scriptura o colectie de texte numite "Cuvantul lui Dumnezeu" de aproximativ 2000 de pagini.
Pretind ca Duhul Sfant le vorbeste in mod direct.
Dupa ce ma voi documenta un pic voi posta mai multe despre aceasta grupare.

Atentia mi-a fost atrasa de o carte numita "Quo Vadis Ecclesia" scrisa de un oarecare parinte Nicodim in care Vladimirestiul este prezentat ca nu stiu ce fenomen profetic.

Asemenea de injuriile adresate intreg Sfantului Sinod si de alte invataturi eretice prezente in aceasta carte.

Te rog sa ma ierti! dar...de cind e secta tot ce nu recunoaste BOR?...Mai-Marii BOR-ului,mai bine si-ar vedea de ...pacatele lor si ale "supusilor",care in afara de alte naravuri(care sint uriciune lui Dumnezeu) mai au si dragoste pt arginti,nelimitata...Toata lumea stie ca Domnul Hristos a zis ucenicilor SAI:"in dar ati luat in dar sa dati!",numai ca cei din BOR (cu f f f mici exceptii,ale unor preoti imbunatatiti,printre care am avut,si eu,bucuria sa cunosc vreo 2 -Slava Domnului!)au uitat CUVINTELE MINTUITORULUI...si nu-i mai multumesti cu 30 de "arginti"/acatist/nunta/botez..daca mai faci greseala sa mai si mori...au cam pus-o rudele,caci ,saracele rude nu-si mai pling pe cel disparut ci..paralele care trebuie cheltuite cu inmormintarea....si cu taxa preotului....Sa fim asadar rezonabili,oameni buni...
Citesc acum (desi o cumparasem acum vreo 2 ani) cartea QUO VADIS ECCLESIA si am constatat,ca si tine, exagerari de exprimare (poate),si am sesizat criticile destul de dure ale pr Nicodim,si am sentimentul ca e cam partinitor parintele (si nu-i tocmai in regula,pt mine oricit de bine ar vorbi cineva ,daca e ...patimas,nu ma convinge!),dar ..de aici si pina la a considera ca ei sint o secta,doar pt faptul ca nu-i recunoaste BOR,e cale lunga..In fond cine e BOR ca sa dea ei verdicte? BOR?STAT in STAT!,mi-as raspunde,singura,si sigur ca-mi voi atrage destula antipatie ,pe aici,dar..nu-i bai.In fond e opinia mea,si am dreptul la una,caci..nu-i asa:traiesc intr-o tara democrata! Cei de la Pucioasa nu sint si ei tot in Ro? Nu este RO una democrata? Atita timp cit il ai pe Dumnezeu,in inima ta ,si nu faci lururi urite lui Dumnezeu,esti liber sa te exprimi,asa cum simte inima ta.
N-am fost la Pucioasa si nici nu ma anima gindul de a o face.Fenomenul Vladimiresti are opinii diverse,la fel ca multe alte fenomene,de care nu ma simt atrasa,dar retine ca despre Pr ARSENIE BOCA,nu le-ar trece prin minte celor din BOR sa-l canonizeze,in schimb l-au canonizat pe SF Stefan cel Mare,care a avut nevasta catolica(n-am nimic impotriva catolicilor),si a facut niste aliante politice de invidiat...A construit el biserici dar nu cred ca din prea multa evlavie catre Dumnezeu a facut asta ci..pentru strategie(zidurile care inconjurau Bisericile asigurau un refugiu,in caz de atacuri),si,uite mie,ca si ortodox,spre ex,nu-mi convine sa-l cinstesc pe Stefan cel Mare ca si Sfint(si celor din BOR nici ca le pasa de mine,ca si copil al lor.,si mi l-au pus in calendar,ba ma mai obliga sa-i aud numele cind Stefan cel Mare e pomenit la Sf Liturghie..),ma multumesc sa-i aduc cinstea ce i se cuvine ca bun domnitor al acelei vremi,si cam atit...
Exista un SINOD al BOR.Cit este de SFINT nu m-as incumeta sa commentez...
Toate bune!

mihailt 24.08.2009 17:01:38

Da Sfantul Stefan cel Mare nu a avut sotie catolica asta de unde s-a mai scos?
A avut 3 sotii doua dintre ele adormind in timp ce Sfantul Stefan cel Mare traia.Toate trei au fost crestin ortodoxe.
Prima a fost fiica unui cneaz ucrainean a doua a fost din neamul bizantin al comenilor si a treia fiica unui domnitor din tara romaneasca.
Cu privire la relatiile extraconjugale ale Sfantului Stefan acestea sunt cam inventii pentru ca Stefan cel Mare a avut un singur copil din relatii extraconjugale.
Iata ce scrie aci un istoric de la TVR1 in legatura cu Stefan cel Mare:
http://www.poezie.ro/index.php/prose/130366/Femeile_lui_Stefan_cel_Mare

vsovi 24.08.2009 17:08:25

poi draga Antonela, daca ma bucur ca dai oarecum dreptate sfintelor Trambitze shi pucioshilor pentru ca chiar au intru Domnul shi nu celor care-i osandesc mereu pe nedrept shi acuza de eres sau sectarism ca sa faca ei pretentziile lor asta nu inseamna ca ne-a pus pe noi cineva ca sa-i osandim pe preotzii slujitori din BOR; sau chiar sa nu credem ca Shtefan a fost sfant? poi ca a fost Mare recunoshti dar a fost sfant ca a ascultat de sfantul Daniil Sihastru shi toate le-a facut spre slava lui Dumnezeu de aia a ajuns shi sfant, caci era ucenicul lui chiar daca era mare voevod, caci daca a mai calcat shi stramb i s-a iertat ca doar "nu este om care sa fie viu shi sa nu gresheasca caci numai Tu singur eshti fara de pacat"... deci nu degeaba l-au canonizat... dar o sa-l canonizeze sper candva shi pe sf par prooroc Arsenie Boca dar shi pe sf Verginica Trambitza Domnului, dar parintele a lasat vorba sa nu-l dezgroape... dar macar daca inca nu o fac, macar sa nu loveasca mereu in Tzepushe... ca ei ishi vor rani piciorul shi vor orbi... caci doar este scris ce a patzit regele Saul dar shi Sf Pavel... dar el s-a intors... shi n-a persistat in minciuni shi rautatzi ci dincontra a devenit atat de mare prin dragoste de Hristos ca shi sf Petru.

mariamargareta 29.08.2009 02:30:22

128. Părintele Nicodim dela Pucioasa: cea mai spectaculoasă defecțiune de la NIP!

128. Părintele Nicodim dela Pucioasa: cea mai spectaculoasă defecțiune a tuturor timpurilor de la „Noul Ierusalim” ! (Partea a III-a)

Văzând că părintele Nicodim șovăie să devină un “preot pucios” așa cum ei ar fi dorit, liderii pucioși au venit la el cu altă propunere: n-ar vrea el, adică n-ar fi mai bine, ca să se facă direct episcop? Aveau ei un plan ascuns, propunându-i această schemă. Tocmai îi vizitase la Pucioasa numitul Ioan Preoteasa, un preot caterisit de B.O.R., care însă reușise ulterior ca să fie hirotonit episcop de către o altă Biserică: Biserica Rușilor Albi din Ucraina. Imediat, Preoteasa s-a auto-proclamat întâistătătorul fantomaticei Biserici a Vlahilor Tradiționali de Pretutindeni cu sediul în București (plecând de la ideea isteață că dacă zici “vlah” sau zici “român” e tot un drac). Pentru a-și consolida poziția, Ion Preoteasa venise cu “săru’mâna” la liderii pucioși, cerându-le ceva “ajutoare”, adică ceva suflete bune de pus la treabă. Mai precis, în varianta minimală, liderii pucioși să-i “dea” vreo 2-3 “măicuțe” de la Pucioasa, care să vină să-i facă lui pe ordonanțele. Iar în varianta maximală, pe lângă măicuțe, să-i “dea” și 1-2 preoți de nădejde pe care el urma să-i integreze co-slujitori în “Biserica” lui (dintre care pe unul ar fi urmat să-l avanseze la rangul de episcop-vicar, printr-o procedură de hirotonire similară, adică tot la Kiev și tot în Biserica rușilor albi). Avea nevoie de încă un episcop ca să poată apoi hirotoni episcopi în țară, fără să mai fie nevoie să se ducă și să se roage iarăși de rușii albi, și apoi să-și înjghebeze și un mic Sinod. Liderii pucioși s-au gândit imediat la părintele Nicodim, sperând că infiltrându-l în coasta lui Ioan Preoteasa vor realiza o manevră strategică: vor avea și ei în sfârșit un episcop cu hirotonie validă, pe care ar fi urmat să-l extragă ulterior din biserica lui Ioan Preoteasa și să-l dedice exclusiv păstoririi Bisericii Noul Ierusalim (BNI). Pasă-mi-te, liderii pucioși știau foarte bine că BNI este în defect pentru că, neavând episcop canonic, ea nu este Biserică!

Cât despre “măicuțe” nici vorbă să-i “dea” ei lui Preoteasa vreuna dintre servitoarele lor de la Pucioasa. Așa că i-au zis lui Preoteasa așa: că ei n-au nimic împotrivă ca să-i dea, însă ei n-au nici un ascendent asupra fetelor (minciună!), deoarece ele sunt libere să meargă unde vor (altă minciună!): dacă vor voi să meargă cu Preoteasa, să meargă. Bineînțeles că liderii pucioși știau că nici o fată nu va pleca de la Pucioasa sau de la Târgoviște fără “binecuvântarea” liderilor pucioși, așa că n-aveau nici o emoție pe tema aceasta. I-au prezentat câteva fete lui Ioan Preoteasa, dar toate l-au refuzat.

Aparent inexplicabil, deși liderii pucioși i-au cerut să aleagă varianta lui Preoteasa (desigur, dacă și el este de acord) părintele Nicodim i-a refuzat. Începuse deja să se îndoiască de “sfințenia” liderilor pucioși și de “gândurile lor bune”, iar despre Ioan Preoteasa avea deja o impresie formată, ca de un cal breaz. Ioan Preoteasa se anunța deci dinainte, prin trecutul său, ca un partener dubios: aventurier, răspopit de B.O.R. și apoi promovat ca arhiereu printr-o manevră de o canonicitate îndoielnică (este de presupus că a ascuns episcopilor ruși care l-au hirotonit faptul că fusese deja caterisit ca preot, deci episcopii ruși hirotoneau un mirean ca episcop?), cu activități suspecte în antecedente (în America). Slujirea arhierească de sub tutela unui asemenea “episcop” ar fi stat deci sub semnul întrebării în ce privește canonicitatea, mai ales că o “promovare” ierarhică nu se poate face fără știrea episcopului de care trebuie făcută ascultarea.

Între timp, părintele Nicodim a aflat și despre conflictul ireconciliabil dintre liderii pucioși și cel care ar fi trebuit să fie primul (dar nu mai era de mult) dintre cei trei “preoți unși” ai NIP: Iliuță Bunea. Brusc, se sfărâma sub ochii lui mitul “troiței sfinte” prin care Dumnezeu, la rugăciunile și la întreitele lor liturghii de noapte, urma să transfigureze lumea toată. Dragostea frățească dintre pucioșii aflați la cel mai înalt nivel ierarhic, promovată ca model absolut pentru toți pucioșii de pretutindeni, s-a dovedit a fi o imensă cacealma, care ascundea o ură profundă, cancerigenă în cel mai înalt grad spiritual și absolut ireconciliabilă, dintre “frați”.

Și atunci, părintele Nicodim a defectat. I-a părăsit brusc pe liderii pucioși și s-a întors spăsit în B.O.R. A șters toate postările de pe blogul părintelenicodim.wordpress.com , lăsând doar titlurile, sub care a trântit câteva citate revelatoare din Biblie care sugerează (celor care știu să citească printre rânduri) la ce revelație a ajuns, după propria sa experiență tragi-comică de la Pucioasa.

Liderii pucioși n-au disperat la început, fiind deja obișnuiți cu “dezertările”. Abia mai târziu au realizat dimensiunea catastrofică a dezastrului. La început ei au tot crezut că este vorba de un moft pasager, iar opțiunea părintelui Nicodim ar putea fi reversibilă. Dovada o constituie un “Cuvânt în șoaptă”, ticluit de ei la data de 16 septembrie 2007 ca venind din cer de la Dumnezeu, și prin care sperau să-l înduplece pe părintele Nicodim să se întoarcă.
Demersul lor a fost zadarnic: părintele Nicodim nu s-a mai întors niciodată la Pucioasa.S-a retras discret și din lumea văzută, câteva luni mai târziu.

Părintele Nicodim nu mai este printre noi, dar aventura lui printre pucioși rămâne un model viu, o experiență care poate da mult de gândit și altor curioși, bântuiți de neliniști vis-vis de “mișcările” pseudo-religioase care se tot înmulțesc, ca ciupercile după ploaie.

Iustin32 31.08.2009 14:41:49

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 161861)
care? ca doar mainile shi picioarele ii erau pironite... shi el sarmanul a intrat in Rai doar prin pocaintza lui sincera cu credintza shi sperantza caci faptele ei n-a mai ajuns ca sa le faca, roade vrednice de pocintza avuta... caci era in ceasurile mortzii...

poi era vorba in text ca mai bine... decat... deci decat murmur shi trufie pana la sfarshit asha cum a dat dovada celalalt talhar care precis a ajuns in iad... caci deshi nu mai avea ce viatza sa-shi scape el nu s-a lasat ci l-a batjocorit pe Hristos impreuna cu gloata starnita de farisei shi saduchei... pana a murit.

Fapta buna a talharului a fost ca el L-a recunoscut pe Hristos ca Dumnezeu aducandu-I putina mangaiere cand si aproape toti apostolii L-au parasit.

mariamargareta 08.09.2009 15:13:53

129. Pucioșii reafirmă cu tărie că nu B.O.R., ci biserica lor e biserica lui Hristos

129. Pucioșii reafirmă cu tărie că nu B.O.R., ci biserica lor este biserica lui Hristos, statornicită după rânduială nouă (cea “a lui Melchisedec”) (Partea I)

În “Cuvântul” meșteșugit de ei la data de 22 iulie 2009, liderii pucioși se lansează din nou într-o ofensivă dură la adresa B.O.R., reafirmând direct și indirect că este neligitimă. În același timp, subliniază unicitatea Bisericii Noul Ierusalim și rolul ei inegalabil în salvarea omenirii și îndumnezeirea ei.

Ca de obicei, ei apelează la o vorbire prolixă, neglijentă, plină de
- cacofonii (...pleca, ca... biserica, căci...),
- de inconsecvențe (...oamenii au stricat cu totul rânduielile Mele, și a trebuit să vin să lucrez Eu și să salvez pe cele ce dădeau să fie stricate de oameni... deci cum rămâne? ori le-au stricat cu totul, ori dădeau să le strice: cele două situații se exclud reciproc, n-au cum să se completeze;
- de dezacorduri gramaticale (Aduc, spre mângâierea Mea și a toate oștirile cerești... corect era aici a tuturor!și
- de repetiții (...toate trebuie să aibă în aluatul lor, în facerea lor duhul păcii, duhul iubirii, duhul înțelepciunii și al înțelegerii și duhul iubirii dintre voi...) care-l demască pe autor ca fiind un om imperfect, semidoct, dar ambițios în a-L pastișa pe Însuși Dumnezeu Cel Desăvârșit. Oare Dumnezeu este “vorbă lungă, sărăcia omului”? Există, spre exemplu, în acest “Cuvânt” (ca și în multe altele) fraze “kilometrice” în care, tot citind, ajungi să pierzi firul ideilor. De exemplu, una dintre ele are 39 de verbe Mă doare , Mă doare, văd , se smulg , se duc , nu-și fac , se clatină, dau , să sădesc, fac, să salvez, se lasă, aduce, este, nu este, am așezat, am așezat-o, este scris, voi fi, nu se petrece , este scris, strică , este , se scrie , se încearcă , să doboare , are , ar fi , să se îngrijească , n-ar veni , este scris , să vin , să lucrez, se face , îl prinde , , să-l biruiască , să-l smulgă , lucrez), deci 39 de propoziții într-o frază!

"Biserica lui Melchisedec" de la Pucioasa insistă să concureze fățiș Biserica Ortodoxă tradițională, care este sortită abandonului și pieirii. Pucioșii serbează aniversarea punerii pietrei de temelie a așezământului pe care l-au numit “Sfânta Sfintelor”, conectându-se verbal la tradițiile vechi-testamentare iudaice:

“...Eu, Domnul, am așezat, cu martori din cer și de pe pământ, piatra de temelie a Sfintei Sfintelor bisericii Mele, înnoită de Mine acum după rânduiala lui Melchisedec, ca să nu piară biserica Mea... am putut să așez piatra cea dintâi a bisericii înnoite prin cuvântul Meu rostit peste ea acum, la sfârșit de timp...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 22 iulie a.c.)

Hristosul Pucios stă la cârma bisericii lui “înnoite”, dar deși se proclamă Arhiereu, nu el este începătura, ci Melchisedec, sub rânduiala căruia i se supune:

“ Mi-am așezat în ziua aceea pe piatră întărită biserica Mea, iar Eu stau de atunci la cârma ei și sunt Arhiereul ei, după rânduiala lui Melchisedec,...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 22 iulie a.c.)

Adevăratul Hristos însă îl are și pe Melchisedec sub a Lui rânduială, la fel ca pe toți oamenii din toate timpurile, dar de unde să știe liderii pucioși asta, dacă ei fac teologie după ureche?

Liderii pucioși nu uită să reactiveze o fantomă care a murit de mult: cea a “preafericitului Irineu”, “patriarh” al Bisericii Noul Ierusalim. Deși se știe că arhiereul Irineu a dezavuat public orice legătură de orice fel cu pucioșii și cu șovăielile trecutului lui, liderii pucioși se agață de speranța că-l vor “recupera” cândva. Nici preoții din B.O.R. nu sunt uitați: ei sunt luați peste picior ca fiind “iudei” și ca și când ar iubi și ar pretinde acest apelativ pentru ei, ceea ce nu este adevărat:

“...am avut atunci în mijlocul ei pe martorul Meu cel credincios și adevărat, și apoi el a fost luat din poporul Meu și pus sub pază și pus sub dispreț de la cei ce-l gelozesc pe el pentru numele Meu, dar el este scris fericit... Îi mângâi acum duhul lui slăbit și plin, plin de răbdare și de durere și de dor, și pun puteri noi peste sufletul lui cel strâmtorat între cei ce-și zic iudei, dar nu sunt, ci mint că sunt.” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 22 iulie a.c.)

Cei care au dezertat recent din “raiul pucios” (Marian Zidaru, Victoria Zidaru, Sandu Dan, Ilie Bunea, Ionică Țurloi) nu sunt nici ei uitați, ci sunt trecuți ca fiind “cu fața necurată”:

“ Cei ce au căzut din bărcuța Mea din voia lor, din dorul lor de ei înșiși, aceia nu s-au mai gândit și la Mine, și la mersul Meu cel greu prin necredința de pe pământ, dar fața Mea este curată, nu este ca a lor, și vom merge numai înainte...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 22 iulie a.c.)

Liderii pucioși speră ca după dezertarea “greilor” mai sus menționați să poată să o ia de la început cu alții mai fraieri, cu ajutorul cărora să propovăduiască la toată lumea ereziile lor și așa să-i “îndumnezeiască” pe mulți:

“ O, popor de la izvor, îți întăresc, tată, puterile trupului, puterile sufletului și iubirea, și pe Mine în tine, și îngeri și sfinți cu tine la lucrul zidirii celei noi, care se arată acum tot mai întreg, din zi în zi tot mai mult, și vom sfârși curând și vom pune ordine mare în curțile Mele cu tine. Voiesc cu dor mult, tot mai desăvârșit voiesc îndumnezeirea ta, și de la tine a multora, fiule. Eu de aceea am venit acum pe pământ cu atâta lucrare,...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 22 iulie a.c.)

Până una-alta, însă, preocupările lor sunt mult mai practice și mai lumești. Grija lor cea mai mare este să-i pună la muncă grea pe adepți ca să termine mai repede ultima clădire începută în fața “căsuței Corneluței”, prin care să întregească “salba” silozurilor fără rost de la Pucioasa:

“ O, fiilor, fiți plini de pace și de toată liniștea cea sfântă la locul și la lucrul vostru împreună pentru sfârșitul zidirii celei noi în curțile Mele cu voi! Fiți, tată, harnici, căci Eu vă dau putere să fiți așa! Intrați sub greu...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 22 iulie a.c.)

Dar Adevăratul Hristos nu stă închis între ziduri făcute de mâna omului.
……………………..
Estera
3 august 2009
……………………..

vsovi 10.09.2009 09:42:12

mariamargareta

129. Pucioșii reafirmă cu tărie că nu B.O.R., ci biserica lor este biserica lui Hristos, statornicită după rânduială nouă (cea “a lui Melchisedec”) (Partea I)

În “Cuvântul” meșteșugit de ei la data de 22 iulie 2009, liderii pucioși se lansează din nou într-o ofensivă dură la adresa B.O.R., reafirmând direct și indirect că este neligitimă. În același timp, subliniază unicitatea Bisericii Noul Ierusalim și rolul ei inegalabil în salvarea omenirii și îndumnezeirea ei.
Ca de obicei, ei apelează la o vorbire prolixă, neglijentă, plină de
- cacofonii (...pleca, ca... biserica, căci...), (se vede ca nu shtitzi ce este aia cacofonie=vorbire rea, vorbire urata, varbire stricata, vorbire neplacuta, iar ceea ce strica vorbirea este pacatul ascuns, ispita, joaca grijilor desharte)
- de inconsecvențe (...oamenii au stricat cu totul rânduielile Mele, și a trebuit să vin să lucrez Eu și să salvez pe cele ce dădeau să fie stricate de oameni... deci cum rămâne? ori le-au stricat cu totul, ori dădeau să le strice: cele două situații se exclud reciproc, n-au cum să se completeze; (dumneata cred ca nu vezi bine, poi exista un LUCREZ EU intre randuielile stricate cu totul shi randuielile cele ce dadeau sa fie stricate de oameni)
- de dezacorduri gramaticale (Aduc, spre mângâierea Mea și a toate oștirile cerești... corect era aici a tuturor!și (ba a toate e corect, ca a tuturor are alt intzeles shi e fals, ca e vorba de mangaierea ce vine de la Dumnezeu dar shi prin toate, impreuna cu toate oshtirile Cereshti, caci shi a tuturor oshtirilor ar insemna ca Cerurile nu mai mangaie pe om ca mangaierea Domnului s-ar opri la ele sau ar fi separata dar totushi shi pentru ele, deci ar presupune o dezbinare intre oshtirile cereshti shi oameni sau Cerul ar fi la nivelul pamantului, deci se arata ca Mangaierea lui Dumnezeu vine shi prin toate oshtirile cereshti, toate shi nu doar unele)
- de repetiții (...toate trebuie să aibă în aluatul lor, în facerea lor duhul păcii, duhul iubirii, duhul înțelepciunii și al înțelegerii și duhul iubirii dintre voi...) care-l demască pe autor ca fiind un om imperfect, semidoct, dar ambițios în a-L pastișa pe Însuși Dumnezeu Cel Desăvârșit. Oare Dumnezeu este “vorbă lungă, sărăcia omului”? (repetitzii absurde sunt doar in capshorul unora, care nu-shi dau seama ca duhul iubirii este Duhul lui Dumnezeu pentru om, iar duhul iubirii dintre voi este lucrarea pe care omul ar trebui sa o faca shi nu sa opreasca Duhul Iubirii de la Dumnezeu la el insusi prin egoism shi lacomie...)
Există, spre exemplu, în acest “Cuvânt” (ca și în multe altele) fraze “kilometrice” în care, tot citind, ajungi să pierzi firul ideilor. De exemplu, una dintre ele are 39 de verbe Mă doare , Mă doare, văd , se smulg , se duc , nu-și fac , se clatină, dau , să sădesc, fac, să salvez, se lasă, aduce, este, nu este, am așezat, am așezat-o, este scris, voi fi, nu se petrece , este scris, strică , este , se scrie , se încearcă , să doboare , are , ar fi , să se îngrijească , n-ar veni , este scris , să vin , să lucrez, se face , îl prinde , , să-l biruiască , să-l smulgă , lucrez), deci 39 de propoziții într-o frază! (asha e shi e bine asha cum a zis shi scris ca doar shtim ca asha se zice ca pe cei incurcatzi de duhul rau pe aia ii poate incurca duhul rau shi doar cei smintitzi se smintesc, dar baza frazei este : Ma doare)

"Biserica lui Melchisedec" de la Pucioasa insistă să concureze fățiș Biserica Ortodoxă tradițională, care este sortită abandonului și pieirii. Pucioșii serbează aniversarea punerii pietrei de temelie a așezământului pe care l-au numit “Sfânta Sfintelor”, conectându-se verbal la tradițiile vechi-testamentare iudaice:

“...Eu, Domnul, am așezat, cu martori din cer și de pe pământ, piatra de temelie a Sfintei Sfintelor bisericii Mele, înnoită de Mine acum după rânduiala lui Melchisedec, ca să nu piară biserica Mea... am putut să așez piatra cea dintâi a bisericii înnoite prin cuvântul Meu rostit peste ea acum, la sfârșit de timp...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 22 iulie a.c.)

Hristosul Pucios stă la cârma bisericii lui “înnoite”, dar deși se proclamă Arhiereu, nu el este începătura, ci Melchisedec, sub rânduiala căruia i se supune:

“ Mi-am așezat în ziua aceea pe piatră întărită biserica Mea, iar Eu stau de atunci la cârma ei și sunt Arhiereul ei, după rânduiala lui Melchisedec,...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 22 iulie a.c.)

(poi nu este scris ca "Fiul Omului nu are unde sa-shi plece capul"? deci daca piere biserica din sfintzi atunci unde?)

Adevăratul Hristos însă îl are și pe Melchisedec sub a Lui rânduială, la fel ca pe toți oamenii din toate timpurile, dar de unde să știe liderii pucioși asta, dacă ei fac teologie după ureche?

(nu cumva Domnul Iisus Hristos s-a supus shi a fost binecuvantat shi taiat imprejur shi apoi botezat de Tatal prin sf Ioan Botezatorul shi a respectat Legea shi Proorocii implinindu-i? deci daca s-a supus de ce il acuzi ca ar fi trebuit sa nu se supuna? deci dumneata vorbeshti despre antichrist, caci acela se va autointrona cu participarea patriarhului..., dar Hristos a respectat Randuielile Mantuirii... Cel ce de la Tatal Purcede)

Liderii pucioși nu uită să reactiveze o fantomă care a murit de mult: cea a “preafericitului Irineu”, “patriarh” al Bisericii Noul Ierusalim. Deși se știe că arhiereul Irineu a dezavuat public orice legătură de orice fel cu pucioșii și cu șovăielile trecutului lui, liderii pucioși se agață de speranța că-l vor “recupera” cândva. Nici preoții din B.O.R. nu sunt uitați: ei sunt luați peste picior ca fiind “iudei” și ca și când ar iubi și ar pretinde acest apelativ pentru ei, ceea ce nu este adevărat:

“...am avut atunci în mijlocul ei pe martorul Meu cel credincios și adevărat, și apoi el a fost luat din poporul Meu și pus sub pază și pus sub dispreț de la cei ce-l gelozesc pe el pentru numele Meu, dar el este scris fericit... Îi mângâi acum duhul lui slăbit și plin, plin de răbdare și de durere și de dor, și pun puteri noi peste sufletul lui cel strâmtorat între cei ce-și zic iudei, dar nu sunt, ci mint că sunt.” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 22 iulie a.c.)

(poi iudeii ereu foarte stiutori de Dumnezeu, shtiau cine grehseshte shi cine nu, cine se inchina idolilor shi cine merge pe calea cea dreapta, doar ca adevaratzii iudei iubeau shi iubesc pe Dumnezeu respectandu-i toate poruncile pe cand iudeii cei rai iubesc lumea shi osandesc viceversa, crezand ca fac dreptate dar defapt fac f-urâciuni, crezandu-se, zicandu-shi unii altora ca sunt iudei, crezandu-se vrednici pentru ca osandesc nevinovatzii ca sa-i supuna defapt poftelor lor de marire, ale duhului minciunii maririi de sine, defapt pacatuind inchinandu-se pantecului shi gLumei ca-ntr-o joaca, zicand ei ca gelozesc drept pentru numele Domnului... sa fim serioshi)

continuarea mai jos

vsovi 10.09.2009 09:52:48

continuare de mai sus

Cei care au dezertat recent din “raiul pucios” (Marian Zidaru, Victoria Zidaru, Sandu Dan, Ilie Bunea, Ionică Țurloi) nu sunt nici ei uitați, ci sunt trecuți ca fiind “cu fața necurată”:
“ Cei ce au căzut din bărcuța Mea din voia lor, din dorul lor de ei înșiși, aceia nu s-au mai gândit și la Mine, și la mersul Meu cel greu prin necredința de pe pământ, dar fața Mea este curată, nu este ca a lor, și vom merge numai înainte...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 22 iulie a.c.) (e vorba ca acuzarile shi nemultzumirile lor sunt neintemeiate, ca Dumnezeu sigur are obrazul neindoielnic foarte curat shi de 7 ori curatzit in foc de ispita, fara sa osandeasca asha cum procedeaza cel rau crezand-se pe sine vrednic mintzind)

Liderii pucioși speră ca după dezertarea “greilor” mai sus menționați să poată să o ia de la început cu alții mai fraieri, cu ajutorul cărora să propovăduiască la toată lumea ereziile lor (asta ramane de demonstrat, iar demonstratzia o face Dumnezeu prin darul sfintzeniei, Harul Duhului Sfant, credincioshia shi nu asha ca ni se pare noua ca shtim, ca shtim acuza de eres shi sectarism pe toata lumea, recunoscandu-ne pe sine insushiri, doar pe noi, acolo la simbolul credintzei unde se vorbeshte despre Iisus Hristos) și așa să-i “îndumnezeiască” pe mulți:

“ O, popor de la izvor, îți întăresc, tată, puterile trupului, puterile sufletului și iubirea, și pe Mine în tine, și îngeri și sfinți cu tine la lucrul zidirii celei noi, care se arată acum tot mai întreg, din zi în zi tot mai mult, și vom sfârși curând și vom pune ordine mare în curțile Mele cu tine. Voiesc cu dor mult, tot mai desăvârșit voiesc îndumnezeirea ta, și de la tine a multora, fiule. Eu de aceea am venit acum pe pământ cu atâta lucrare,...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 22 iulie a.c.)
Până una-alta, însă, preocupările lor sunt mult mai practice și mai lumești. Grija lor cea mai mare este să-i pună la muncă grea pe adepți ca să termine mai repede ultima clădire începută în fața “căsuței Corneluței”, prin care să întregească “salba” silozurilor fără rost de la Pucioasa:

“ O, fiilor, fiți plini de pace și de toată liniștea cea sfântă la locul și la lucrul vostru împreună pentru sfârșitul zidirii celei noi în curțile Mele cu voi! Fiți, tată, harnici, căci Eu vă dau putere să fiți așa! Intrați sub greu...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 22 iulie a.c.)

Dar Adevăratul Hristos nu stă închis între ziduri făcute de mâna omului.
(Chiar asha deci bine spus shi tocmai de asta lucreaza Dumnezeu din greu cu munca grea la ziduri, la "silozuri", la jitnitze... la zidurile Ierusalimului cel Nou.)
……………………..
Estera
3 august 2009
……………………..

deci parafrazandu-l pe Hristos, nadajduind iertare, inchei cu /Pace Voua\... fiilor lui Dumnezeu.

ogmios 10.09.2009 11:20:26

eritis sicut Deus...religia e doar o industrie

cat de mici sunteti si totusi vorbiti despe antichrist...chiar va bagati in niste probleme care nu tin de existenta voastra limitata...si ceea ce e trist e ca tocmai aceasta "lupta" pe care o mentineti crezand ca interveniti pozitiv in evolutia lumii, tocmai acest lucru aduce raul dupa el.Sa fim realisti..ce e religia astazi?...nimic pentru mine...nu cred in nici una din tainele ei- nu cred in nici unul din ritualurile sacre....ati facut oamenii sa va respecte din frica si nu e corect! stie toata lumea defapt ce a vrut Iisus, dar el a gresit,ideile lui au fost preluate si intoarse chiar impotriva a ceea ce el a vrut ca lumea sa devina...spunetimi daca nui asa...aducetimi argumente si va voi crede....Dar no sa reusiti, sunteti atat de fanatici incat sunteti orbi, iar trist e ca sunteti probabil oameni buni de care altii profita...inca puteti sa reveniti! nu cautati calea complicata....calea corecta e cea a libertatii spiritului si a acceptarii destinului...nu uitati ca singurul lucru pe care voi trebuie sal faceti este sa fiti buni...asta e mai presus de orice rugaciune si de orice credinta..rugaciunile sunt create de oameni nu de Dumnezeu.._ogmios_

vsovi 10.09.2009 12:17:29

Citat:

În prealabil postat de ogmios (Post 165268)
cat de mici sunteti si totusi vorbiti despe antichrist...chiar va bagati in niste probleme care nu tin de existenta voastra limitata...si ceea ce e trist e ca tocmai aceasta "lupta" pe care o mentineti crezand ca interveniti pozitiv in evolutia lumii, tocmai acest lucru aduce raul dupa el.Sa fim realisti..ce e religia astazi?...nimic pentru mine...nu cred in nici una din tainele ei- nu cred in nici unul din ritualurile sacre....ati facut oamenii sa va respecte din frica si nu e corect! stie toata lumea defapt ce a vrut Iisus, dar el a gresit,ideile lui au fost preluate si intoarse chiar impotriva a ceea ce el a vrut ca lumea sa devina...spunetimi daca nui asa...aducetimi argumente si va voi crede....Dar no sa reusiti, sunteti atat de fanatici incat sunteti orbi, iar trist e ca sunteti probabil oameni buni de care altii profita...inca puteti sa reveniti! nu cautati calea complicata....calea corecta e cea a libertatii spiritului si a acceptarii destinului...nu uitati ca singurul lucru pe care voi trebuie sal faceti este sa fiti buni...asta e mai presus de orice rugaciune si de orice credinta..rugaciunile sunt create de oameni nu de Dumnezeu.._ogmios_

bun e numai Dumnezeu, omul e plin de bunebunatatea de pe urma... deci omul ne fiind bun ci rau de la natura pe care shi-a invartoshat-o trebuie sa urmeze bunatatea de sus ca altfel merge la neascultare, bertate shi acceptarea destinului tragic... iezerul de foc ce arde cu pucioasa... cade in hău, avand incredere doar in sine insushiri alese...

deci fatalmente am impresia ca dumneata eshti pretenTzi cu gandul... adica vrei sa lepadam noi mantuirea pentru ca ai ajuns dumneata la concluzia ca Hristos ne-a inshelat shi Dumnezeu nu este drept... ori ai preluat de la Nische sau oculta materialist dialectica shi prognostictica cum ca Dumnezeu e... mort. Poi atunci ce sa ne mai miram ca nu va convine shi va deranjeaza cand vedetzi ritualurile shi randuielile mantuirii, poi voi zicetzi ca sunt fara rost shi inventate de oameni... unele, da, sunt de la oameni sadici shi mincinoshi, dar altele sunt de la insushi Dumnezeu Cel care ne-a facut shi iubit shi ne-a daruit tot binele (mai putzin placerile neascultarii, necredintzei shi pacatuirii ca astea sunt de la cel rau care zice ca el ne bereaza de "tirania" Domnului, sau iata topicul care arata ca sunt "unii" care cica ne pazeshte ei de eres, de secta, mintzind pe atatea pagini prin afirmatziile ca Dumnezeul Pucioshilor nu este acelashi Dumnezeu cu Cel al lui Varsanufie shi Ioan).

metanoia2 10.09.2009 15:18:32

Vsovi, gresesti.Gresesti foarte tare. Dumnezeu sa te lumineze!

vsovi 10.09.2009 15:23:41

Citat:

În prealabil postat de metanoia2 (Post 165313)
Vsovi, gresesti.Gresesti foarte tare. Dumnezeu sa te lumineze!

chiar asha, sunt pacatos, recunosc, mare pacatos mirean din BOR dar nicidecum nu greshesc in ceea ce sustzin... nu "de la mine (noi, unii) sau de la un inger"... ci de la Tatal purcede... "...si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre. "

ogmios 11.09.2009 17:55:20

Vsovi ma judeci gresit …nu cred ca am spus ca nu cred in Iisus sau in Dumnezeu…intradevar nu cred in mantuire asa cum o intelegeti voi..nu cred ca pe calea rugaciunii se poate obtine aceasta viata de dupa moarte …aici gresim noi-prin faptul ca luam prea direct anumite ziceri si uneori in loc sa incercam sa devenim cu adevarat mai buni ne mintim singuri prin rugaciuni(ipocrizie un cuvant pe care il urasc)…
Cu toate ca spun acestea eu sunt credincios..inca mai cred in Dumnezeu defapt chiar il simt aproape de mine, dar cea in care refuz sa mai cred este biserica…biserica in general care este condusa de oameni…ganditiva la ce a reprezentat biserica de-a lungul timpului…si va rog facand asta sa nu uitati ca au murit oameni (poate genii) acuzati de vrajitorie, nu uitati va rog ca au murit oameni in cruciade-oameni care nau vrut sa renunte la principiile lor,sa nu uitam nici de ura ciudata care ii desparte pe oamenii care au diferite religii…Iisus nu asta nea invatat si de aceea tot spun ca binele pe care el la adus in lume a fost folosit impotriva binelui ..as putea sa mai continui cu astfel de exemple, dar nu ar avea sens …dar acum faceti asocierea cu inceputurile crestinismului…crestinii erau cei care sufereau in tacere..ei au fost rastigniti, schingiuti,ucisi cu pietre -ei au indurate imense dureri pentru principiile lor si pentru faptul ca ei au crezut cu adevarat in Dumnezeu..acei oameni au fost cu adevarat credinciosi…cati dintre voi ati avea curajul sa faceti ceau facut ei??? DA dintre voi toti cei care va rugati neincetat cati??? Aici apare ipocrizia si doare…
…in adancul sufletelor voastre oricat de fanatici religiosi ati fi sau nu stiti bine ca spun adevarul…nu spun nimanui sa renunte la mantuire-va cer doar sa cautati mai cu atentie calea cea corecta…MANTUIREA o veti gasi mai presus de fanatism si de biserica…pierdeti cat mai putin timp cu rugaciuni pentru a avea cat mai mult timp sa faceti lucruri bune..lucruri bune pentru viitoarele generatii..

mariamargareta 12.09.2009 15:24:11

130. La Pucioasa se propovăduiește renunțarea la mila omului față de om

130. La Pucioasa se propovăduiește renunțarea la mila omului față de om

Ultimul “Cuvânt” de la Pucioasa, intitulat “Cuvântul lui Dumnezeu la sărbătoarea sfântului prooroc Ilie”, excelează în blamarea fără rezerve a obiceiului strămoșesc intitulat “milă creștină”, care în optica pucioșilor nu poate fi decât o “milă păguboasă”. Vameșii și desfrânatele, care primiseră cândva făgăduința mântuirii și chiar li se promisese o anume prioritate în împărăția cerurilor, vor fi de acum într-o stare de alertă, vecină cu îngrijorarea. Condamnați la o perpetuă și universală lipsă de milă și iertare, ei vor trebui pedepsiți și pe pământ ( nu numai în cer, la marea judecată), ca niște “despărțiți de Dumnezeu”, după modelul justițiar al Vechiului Testament, promovat cu precădere de către proorocul Ilie Tesviteanul:

“ O, proorocule al Meu, ce mult ai iubit tu viața! Viața ta a fost numai Dumnezeu. Ai știut ce este Dumnezeu și unde trebuie să locuiască El, și ai râvnit pentru statul Său în om și ai lucrat cuvânt de pedeapsă pentru cei despărțiți de Dumnezeu, și apoi i-ai pedepsit ca să-i întorci cu fața spre Mine.”(Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

După acest model, nici omul de astăzi nu trebuie cruțat, căci aceasta este “iubirea de Dumnezeu”, în timp ce mila de om înseamnă “căderea omului”:

“ Omul se apleacă spre om, dar tu n-ai cruțat omul, căci M-ai iubit pe Mine, și așa ai arătat tu că iubești pe Dumnezeu și nu pe om și că Dumnezeu este mare. Omul are milă de om, și așa cade om peste om, și așa știe el să învețe că-L iubește pe Dumnezeu”(Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Lupta cu “răul” este selectivă: dacă e vorba despre “dușmanii” liderilor pucioși”, lupta cu răul trebuie să fie necruțătoare, iar “dușmanii” celor buni (adică, ai “proorocilor” pucioși – proorocii mincinoși) trebuie doborâți, căci răul nu poate fi impersonal, ci lucrează prin om. Dar dacă e vorba de “răul” pe care liderii pucioși îl fac altora, despre acesta nu trebuie suflat nici un cuvințel, ci tocmai aceia care dezvăluie acest rău sunt răi în înseși trupurile lor, văzând doar paiul din ochiul liderilor pucioși, dar nu și bârna din ochiul lor:

“ O, să nu cruți răul, fiule, și nu-l lăsa să crească și să vatăme el cu vătămarea lui, ci să te lupți cu el și să-l dobori prin râvna ta de Dumnezeu și prin rugăciunea ta adevărată, iar rugăciunea adevărată este cea plină de durere pentru cele rele care stăpânesc omul pe pământ. O, să nu cruți răul, ca să nu fii dușmanul celor buni, fiule [...] Cel ce zice rău despre aproapele său, acela are acest rău în însuși trupul său, iar diavolul, potrivnicul lui Dumnezeu și al omului, îl îndeamnă pe omul acela să vadă paiul din ochiul fratelui său, și așa se naște dușmănie între om și om, iar nedreptatea trebuie pedepsită, ea, și nu omul, și așa dorește Domnul prin proorocii Săi pe pământ, iar când omul nu primește pe Domnul prin proorocii Săi, își primește apoi pedeapsă pentru aceasta, și fiecare își lucrează ceea ce primește.” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Slava acestui dumnezeu necruțător se revelează exclusiv în “Cuvântul de la Pucioasa”:

“ Slava Mea din mijlocul tău se face cuvânt peste tine, și așa se arată ea și așa se dă ea ție, poporul Meu de azi. Grăiesc cu tine așa cum grăiam acum două mii de ani cu ucenicii Mei în fața mulțimilor, în fața poporului Israel. Îmi întăresc calea intrării Mele la tine, fiule, căci Eu cuvânt intru la tine când vin să stau cu tine.” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Liderii pucioși sunt reconfirmați ca “prooroci”, “vedenii”, “străjeri”, “lucrători” peste poporul pucios, care trebuie să-i primească și să le asculte “Cuvântul” cu umilință și să-l împlinească:

“ Sunt la masă cu tine și cu proorocii Mei, fiule, poporul Meu de azi[...] Umiliți-vă! Primiți pe proorocii care vă învață spre Domnul! Primiți pe cei ce vă dau cuvântul Domnului, care vă îndeamnă la pocăință și la umilință și la mântuire. Vai de cetatea peste care nu este prooroc și vedenie și descoperire de la Dumnezeu! [ ...] Primiți duhul proorociei, dați-i drumul în casa voastră, deschideți-i lui, căci vine să vă facă bine vouă, și aceasta este lucrarea proorocilor, lucrarea Domnului pentru salvarea omului pierdut. Amin.[ ...] Lucrez din cer cu sfinții și cu proorocii, iar de pe pământ cu cei ce-Mi sunt azi străjeri și lucrători.” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

“Șfântul Ilie dela Pucioasa” îl îndeamnă pe dumnezeul pucios să facă minuni mari și semne peste “poporul lui de azi”. Deocamdată însă, cea mai mare minune consemnată deja este aceea că personaje importante din “lucrare” (părintele Iliuță, Marian și Victoria Zidaru, Sandu Dan, etc.) au părăsit definitiv Pucioasa și fabulațiile ei, întorcându-se la viața obișnuită, modestă și anonimă, spre disperarea liderilor pucioși, care se văd astfel demascați în toată goliciunea imposturii lor:

“ – Mai întâi fă, Doamne, după cuvântul meu, căci eu Te rog așa: fă Tu, Domnul meu, semne mari peste poporul Tău de azi și cu el, ca să vadă cei de pe pământ credincioși și necredincioși că Tu ești Dumnezeul acestui popor hrănit de Tine cu tot cuvântul care iese din gura Ta, și că acest popor este slujitorul Tău și stă înaintea Ta pentru venirea Ta! Amin.” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Acești “trădători”, care s-au smuls recent de sub jugul liderilor pucioși, sunt tratați cu un imperial dispreț: și cu invitația “să facă bine și să se întoarcă de unde au dezertat” și să redevină “mântuiți și credincioși”:

“ Iar celor ce, spre rușinea lor, se smulg din brațul Meu călăuzitor și se duc să-și călăuzească singuri pașii, Eu, Domnul, nu le doresc nimic în ziua aceasta de sărbătoare a proorocului Meu Ilie, decât pocăință și întoarcerea lor la Mine și la cei ce rămân cu Mine cu credincioșie pentru slava care vine cu Mine pentru cei mântuiți, pentru cei credincioși.” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Ca de obicei, stilul “Cuvântului” de la Pucioasa este prolix, cu fraze lungi și obositoare, încărcate de greșeli aparent inexplicabile pentru un dumnezeu care se pretinde a fi desăvârșit:

“ Ei nu voiau să creadă pentru că descoperise (sic!) în Mine pe rivalul lor, pe potrivnicul lor și al voilor lor și al plăcerilor lor.” (Corect: ...descoperiseră...; Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)
“ O, părăsiți de tot desfrâul, părțsiți-l (sic!), căci fărădelegea va fi nimicită și veți rămâne fără veșmântul ei când ea nu va mai fi, și veți fi goi atunci, și așa veți fi găsiți!” (Corect: ... părăsiți-l...; Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)
“ Cuvântul Meu este credincios și adevărat și se războiește întru dreptate, iar lucrarea lui de azi este scrisă în Scripturi, în prooroci și în psalmi ca să fie ea astăzi pe pământ și să întoarcă pe om spre Dumnezeu și să depărteze ea mânia pe care omul și-o pregătește mereu împotriva sa însăși (sic!) prin viața sa cea fără de roade și plină de plăceri nimicitoare de om, și iată, după roadele lui se cunoaște ce este și cine este omul.” (Corect: ... însuși...; Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Liderii pucioși perseverează, încăpățânându-se în a-și da cu stângu-n dreptul, sperând că vor fi convingători măcar pentru cei care le-au mai rămas prin preajmă, căci pentru cei care i-au părăsit sunt slabe speranțele, iar pentru cei care nici nu i-au vizitat încă, nici măcar atâta.

vsovi 14.09.2009 10:31:21

Citat:

În prealabil postat de ogmios (Post 165721)
Vsovi ma judeci gresit …nu cred ca am spus ca nu cred in Iisus sau in Dumnezeu…intradevar nu cred in mantuire asa cum o intelegeti voi..nu cred ca pe calea rugaciunii se poate obtine aceasta viata de dupa moarte …aici gresim noi-prin faptul ca luam prea direct anumite ziceri si uneori in loc sa incercam sa devenim cu adevarat mai buni ne mintim singuri prin rugaciuni(ipocrizie un cuvant pe care il urasc)…
Cu toate ca spun acestea eu sunt credincios..inca mai cred in Dumnezeu defapt chiar il simt aproape de mine, dar cea in care refuz sa mai cred este biserica…biserica in general care este condusa de oameni…ganditiva la ce a reprezentat biserica de-a lungul timpului…si va rog facand asta sa nu uitati ca au murit oameni (poate genii) acuzati de vrajitorie, nu uitati va rog ca au murit oameni in cruciade-oameni care nau vrut sa renunte la principiile lor,sa nu uitam nici de ura ciudata care ii desparte pe oamenii care au diferite religii…Iisus nu asta nea invatat si de aceea tot spun ca binele pe care el la adus in lume a fost folosit impotriva binelui ..as putea sa mai continui cu astfel de exemple, dar nu ar avea sens …dar acum faceti asocierea cu inceputurile crestinismului…crestinii erau cei care sufereau in tacere..ei au fost rastigniti, schingiuti,ucisi cu pietre -ei au indurate imense dureri pentru principiile lor si pentru faptul ca ei au crezut cu adevarat in Dumnezeu..acei oameni au fost cu adevarat credinciosi…cati dintre voi ati avea curajul sa faceti ceau facut ei??? DA dintre voi toti cei care va rugati neincetat cati??? Aici apare ipocrizia si doare…
…in adancul sufletelor voastre oricat de fanatici religiosi ati fi sau nu stiti bine ca spun adevarul…nu spun nimanui sa renunte la mantuire-va cer doar sa cautati mai cu atentie calea cea corecta…MANTUIREA o veti gasi mai presus de fanatism si de biserica…pierdeti cat mai putin timp cu rugaciuni pentru a avea cat mai mult timp sa faceti lucruri bune..lucruri bune pentru viitoarele generatii..

poi faptele fara rugaciunea pentru darul de la Dumnezeu, fara Biserica, fara Duh shi Adevar de unde vin ele? faptele? nu tocmai din ipocrizia placerii omului in a muncii nesfarshit la turnul babilonului socotindu-se el pe sine astfel vrednic pentru zidirea minciunii? zicand apoi in mod nemultzumit shi plin de pretentzii prin viceversare ca defapt Dumnezeu este mincinos shi nedrept shi inshelator... asha cum i-a "suflat" duhul necredintzei, al minciunii maririi de sine... iubirea de pofte shi placeri... ale pacatelor shi razbunarilor pe oameni cu pacatele lor cu tot...

shi pt MM:
poi Razbunarea este a Domnului ca minunile nu sf Ilie le-a facut ci Dumnezeu, ca asta cere sf Ilie ca Dumnezeu sa faca minuni asha cum a cerut el pe vremuri... shi tot asha cum tot Dumnezeu a razbunat pe poporul tarat in desfranare de catre proorocii mincinoshi ai lui Izabela... tot asha sa intareasca credintza dreptcredincioshilor prin minuni...

deci fara crutzare trebuie sa fim cu pacatele personale, sa n-avem mila de pacate... dar iubind omul... chemand pacatosul la indreptare... "... ci sa se intoarca shi sa fie Viu"

adica ar trebui sa primim Duhul Proorociei shi vedeniile date prin Trambitza Domnului shi prin poporul sfant shi sa lepadam pacatul nostru propriu shi personal... caci razboiul nu este cu sangele shi cu carnea... ci cu duhul lenei shi lacomiei shi al minciunii pentru iubirea de sine a poftelor shi placerilor pacatelor, pofta rea de carne cu sange,... a neascultarii de Biserica shi neprimirea celor trimishi la noi pentru indreptarea vietzii noastre.

mariamargareta 15.09.2009 00:16:44

Citat din Vsovi:
"...caci razboiul nu este cu sangele shi cu carnea... ci cu duhul lenei shi lacomiei shi al minciunii pentru iubirea de sine a poftelor shi placerilor pacatelor, pofta rea de carne cu sange..."

Păi... nu te contrazici, stimabile????

mariamargareta 15.09.2009 15:25:31

131.Și Șfântul Ilie Delapucioasa propovăduiește renunțarea la mila omului față de om

131. Și Șfântul Ilie Delapucioasa propovăduiește renunțarea la mila omului față de om

În partea a doua a “Cuvântului “ din 2 august a.c. , într-un dialog inventat, atribuit Șfântului Ilie Delapucioasa și Dumnezeului Pucioasei, acesta din urmă întărește promisiunea că va stinge dragostea dintre om și om, pentru a putea s-o învieze pe cea dintre El și om:

“...căci dragostea s-a răcit pe pământ, s-a răcit, tată, și de aceea Eu vin, doar, doar voi învia dragostea dintre Mine și om și s-o sting pe cea dintre om și om,...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Ilie Delapucioasa cere și el cuvântul, pentru a întări aceeași idee. Prin el aflăm încă o dată (dacă mai era nevoie) că la Pucioasa se recunoaște deschis că NIP propovăduiește un “Cuvânt” fabricat, cu pretenția de a fi “o nouă Evanghelie a lui Iisus Hristos”:

“...dar cel mai greu mă doare să nu fie dragoste și credincioșie între Tine și cei ce au crezut și cred venirea Ta de azi cuvânt și Evanghelie a Ta prin el pe pământ...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)
Adepților de pretutindeni, Ilie Delapucioasa le interzice orice legătură și orice dialog cu cei care s-au răzvrătit recent, pentru ca nu cumva să se mai “molipsească” vreunul dintre ei de “molima trădării”, căci credința pucioasă trebuie păzită cu sabia cea mai ascuțită:

“...Iar peste toate cetățile, eu, proorocul Domnului, ca și Domnul povățuiesc să nu se oprească cei credincioși în sfat cu cei răzvrătiți, care se cad unii pe alții prin lucrarea lor răzvrătitoare asupra lucrării Domnului. O, păstrați-vă credința, fii ai acestei lucrări de cuvânt din cer peste voi, căci ea trebuie păzită cu sabia cea mai ascuțită, fiindcă ea este ochiul care vede pe Dumnezeu, și prin ea veți fi biruitori așa cum am fost eu pentru Domnul meu. Amin.” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Liderii pucioși, simțindu-se părăsiți definitiv de cei mai vrednici și apropiați colaboratori, cheamă (prin vocea lui Ilie Delapucioasa) la strângerea rândurilor tuturor creștinilor de pretutindeni (dar mai ales pe cei “tari la cerbice”, care s-au răzlețit de bună voie) care ar putea eventual să mai creadă în “duhul proorocilor” pucioși și astfel “să-l ajute pe Dumnezeul Pucios”:

“O, cei ce sunteți din cetatea Căprioru vă cheamă Domnul iarăși pe voi prin duhul proorocilor [...] dați-I ajutor să poată iarăși pentru voi și pentru tot lucrul Lui peste pământ, căci Domnul vă dorește. Amin.
Cei din cetatea Valea Voievozilor, care v-ați răzlețit de Domnul prin mintea voastră cea de sine, o, nu fiți și nu râvniți să stați necredincioși, [...] iubiți să fiți credincioși, și nu necredincioși, [...] iar răzvrătirea voastră să se depărteze din voi. Amin.
O, binecuvântați să fie creștinii din cetatea București și cuibulețele lor mici ca niște semințe mici din loc în loc, și să învețe ei iubirea cea pentru Dumnezeu între ei, iubire care nu cere, ci se dăruiește.
O, vino și tu spre umilință, cetate tare la cerbice, creștini din Gheboieni! O, umiliți-vă, tată, și voi inimile, căci ani de zile ați fost cu credință lângă acest izvor de cuvânt, iar acum aruncați în el cu pietrele necredinței. O, la ce, oare, vă folosește aceasta? O, fiilor, căutați să aveți milă de cei ai voștri luați de pe pământ, căci le-ați făcut dureri mari și îi țineți în chin, căci voi, creștini ai acestui popor, aveați să fiți hărăziți să vă scoateți din iad și din supărare neamul tot, căci așa a promis Domnul la cei ce stau cu El prin acest cuvânt acum, la sfârșit de timp. O, veniți-vă în fire pentru voi și pentru neamul vostru cel adormit, care suspină adânc de la voi și de la necredința voastră, iar dacă nu veți asculta, voi veni eu de la Domnul spre voi ca să vă aduc iarăși spre credință, spre izvorul Său de cuvânt, din care atâta vreme ați băut și voi. Amin .” (Citate din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Nu sunt uitați nici cei care au sărit ca broaștele, care încotro, din “bărcuța de la Pucioasa” care începe să ia apă, mâhnindu-i adânc pe liderii pucioși, “proorocii” Mihaela și Nicușor. Pentru răzvrătiți, Șfântul Ilie Delapucioasa pregătește o amenințare specială, care-i va face invidioși până și pe locuitorii de demult ai Sodomei. În mod special pentru ei, li se reamintește că Dumnezeul Pucios locuiește simultan și în cer, și în “proorocii Lui” Mihaela și Nicușor, cei ce sunt “porțile” care-L poartă din poartă-n poartă, cu El și pentru El:

“ Mă îndrept acum cu duhul și cu lucrarea mea proorocească spre toți cei care s-au dat și se dau în lături, după ce au stat cu Domnul prin acest cuvânt și au spus „da“ Domnului. O, mai iertată va fi lumea Sodomei decât cei ce au avut această arvună dată lor de Domnul, și apoi s-au dus spre alunecare sărind din bărcuța Sa și mâhnind pe Domnul și pe proorocii Săi și pe toți cei credincioși Lui prin acest cuvânt, prin care vine Domnul pe pământ pe car de heruvimi, pe carul cel de foc al slavei Sale la sfârșit de timp. Toate sunt fără Dumnezeu pe pământ, căci Domnul este în cer și în toți cei ce-L poartă pe El purtându-se cu El și pentru El. O, veniți-vă în fire! .” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

De acum încolo și veselia va fi interzisă printre adepții pucioși. Șfântul Ilie Delapucioasa este foarte categoric: râsul va fi interzis. El va pieri de pe fețele pucioșilor pentru totdeauna, căci gluma și râsul aduc cu ele intrigă și uneltire:

“ Nici unul din cei ce au fost și sunt cu acest popor, din cuvântul Domnului născut, nici unul să nu-l facă pe fratele său să râdă! O, nu mai glumiți, nu mai nașteți râs pe fețele voastre unul de la altul, și nici uneltire, și nici intrigă apoi să nu lucrați, căci de la acestea vin despărțirile dintre frați, și duh de judecată apoi, iar judecata este numai la Domnul. Amin.” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

Dumnezeul Pucios pecetluiește în cele din urmă cuvântul "Șfântului Ilie": “proorocii” Mihaela și Nicușor sunt garanții prezenței Lui în cetatea Pucioasei. Iar celelalte cetăți, care n-au în ele nici “prooroci” și nici “pastori” pucioși, nu-L au nici pe Dumnezeu:

“ Cetatea fără prooroc peste ea este cetate fără Dumnezeu peste ea. Turma cea fără de păstorire peste ea de la Mine nu este turmă a Mea. O, vino la Domnul ca să știi calea, popor hrănit de Dumnezeu, și fii credincios, tată, că e vreme de necredință pe pământ...” (Citat din “Cuvântul Pucios” din 2 august 2009)

mariamargareta 19.09.2009 20:00:34

132. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(I)

132. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(I)

Partea I. Introducere

"Quo vadis, ecclesia?" este una dintre cartile de căpătâi ale puciosilor, un adevarat "catehism" al NIP, menit sa o legitimeze în peisajul multicolor al sectelor secolului XX. "Proorocită" cu emfază prin “Cuvântul lui Dumnezeu” din data de 14 octombrie 1998, aceasta carte trebuia sa fie "semnalul de alarma" și totodata "semaforul rosu inaltat în pustie", prin care biserica traditionala (BOR) trebuia atentionata cu severitate: "Stop! Asa nu mai merge!" Adica, prin ea se propunea Bisericii o alta cale, o alternativa oferita exclusiv de catre NIP. Autorul, care se pretinde a fi "parintele Nicodim", a și plasat pe prima fila a cartii un citat semnificativ preluat ( preluat trunchiat, ca să se ascundă identitatea celui care trebuia să fie autorul cărții) din “Cuvântul lui Dumnezeu”:

"Vom aseza pe pamant SEMNUL ATENTIEI ! și multi se vor opri langa el și vor vedea pana la cer și vor vedea durerea Mea și vor cauta adevarul cel acoperit de om" (Citat din CLD, 14 oct.1998)

Trebuie sa mentionam inca de la inceput caracterul duplicitar și fraudulos al acestui "parinte Nicodim", care nu sufla un cuvintel despre informatia esentiala (care insoteste peste tot, în acest “Cuvântul lui Dumnezeu” din 14 octombrie 1998, vestirea "Semnului Atentiei") asupra autorului acestei carti. Acesta era "proorocit" a fi în persoana Danielei Catana și nu a parintelui Nicodim. Ascunzand cu buna stiinta aceasta "proorocie" (pentru ca stia bine ca ea nu s-a mai implinit niciodata), parintele Nicodim greseste grav inca de la prima fila a cartii, facandu-se vinovat de impostura și de minciuna prin omisiune. ba mai mult, el sugereaza ca aceasta carte, scrisa de el (si care e formata din doua parti, dintre care prima e intitulata chiar "Semnul Atentiei") ar fi implinirea exacta a proorociei din 14 oct. 1998, ceea ce nu este adevarat.
Intr-adevar, în mai multe randuri în “Cuvântul lui Dumnezeu” se arata ca Daniela Catana va fi autoarea cartii:

"Pace ție, copilă nouă! [...] Voi fi cu tine și vom așeza pe pământ semnul atenției, și mulți se vor opri lângă el și vor vedea până la cer, și vor vedea durerea Mea și vor căuta adevărul cel acoperit de om. (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)

"Scoală-te și scrie! Amin, amin, amin. Eu sunt Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Întreită binecuvântare pun peste tine, și vei lucra minunat lucrarea Mea cu tine, căci Eu îți dau de la Mine. [...] Vino și ia ungerea Mea pe care o cobor pentru tine prin unșii Mei ca să scrii. Scoală-te și scrie! Amin. Scrie repede, că vremea este aproape. Eu vin curând, și trebuie să fiu curat întru venirea Mea, trebuie să Mă spăl de păcatul omului, și să știe omul că fac aceasta." (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)

Se mai “proorocea” ca Daniela o va scrie, iar liderii pucioși o vor lua și o vor raspandi pe intreg pamantul, iar recompensa ce i se va oferi va fi recunoasterea cartii ca o echivalare a examenului de licenta la Facultatea de Teologie, pe care Daniela il amanase sine die , la acea vreme:

"Luați apoi din mâna ei cartea și dați-Mi-o Mie s-o pecetluiesc prin mâna voastră și s-o trimit bisericilor și peste tot pământul. Și se va vedea biserica Mea cea cu voi, [...]"(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)
"Acesta este examenul tău pentru arma pe care ai învățat-o din cărțile bisericii, iar premiul ți-l voi da Eu și nu omul, că te voi curăța de toate păcatele pe care le-ai făcut ca un om, și îți voi da mântuirea cea de la Mine." (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)
"Scoală-te și scrie! Amin, amin, amin. Aceasta este cartea ta de titlu de la Dumnezeu după ce ai învățat în școala bisericii de azi. Ferice ție pentru numele tău cel de după școala aceasta, căci toți cei ce și-au luat nume mare prin școala bisericii au prins învățătură să-Mi dărâme biserica Mea cea de la Mine și de la urmașii Mei cei sfinți lăsată." (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 14 oct.1998)

Daniela Catana n-a mai scris aceasta carte niciodata, iar examenul de licenta și l-a sustinut tot la Facultatea de Teologie, în conditii cat se poate de firesti și de legale, respingand astfel orice "recompensa" din partea Dumnezeului Pucioasei.
“Cuvântul lui Dumnezeu” sustinea insa sus și tare ca Daniela le va face pe toate, cu aplomb și cu multa daruire:

Cartea a scris-o în schimb (însă 8 ani mai târziu!) parintele Nicodim, despre care nu se facuse nici o "proorocie" în acest sens. El a numit-o "Quo vadis, ecclesia?". Are 641 de pagini și e structurata astfel:

Partea I: Semnul Atentiei! cu 17 capitole și 371 de pagini
Partea a II-a: Quo vadis, ecclesia? , cu 26 de capitole și 244 de pagini
"Epilog: Semnul Atentiei": pe 20 de pagini
Lista de abrevieri, 1 pagina
Cuprins, 5 pagini.

Pentru a nu exista nici un dubiu asupra autorului și a circumstantelor scrierii, el se semneaza și la sfarsitul cartii (mai precis, la sfarsitul Epilogului), astfel:
NICODIM,
preot crestin-ortodox.
La praznicul Bobotezei - anul 2006

Desi au existat dubii privind autenticitatea existentei acestei persoane și banuieli ca aceasta carte este de fapt o creatie colectiva, nu ne inchipuim ca liderii puciosi ar fi riscat o mistificare atat de mare. Nicodimul pucios a existat intr-adevar, dar traiectoria lui a fost radical diferita de cea pe care liderii puciosi i-o preconizau. La foarte scurt timp dupa aparitia cartii, Nicodimul pucios a defectat, tradandu-i pe liderii puciosi și intorcandu-se în BOR, de unde venise. Pasa-mi-te, se lamurise și el în sfarsit de "sfintenia" de la Pucioasa, dupa ce se străduise chiar el s-o ridice în slăvi.

Puciosii au tăcut chitic, ca și cand nimic nu s-a intamplat. Ei continua sa promoveze cartea parintelui Nicodim ca pe o realizare de exceptie, inclusiv pe sit-ul lor oficial. în plus, cele mai semnificative capitole, care proslavesc "raiul" de la Pucioasa, au fost plasate la loc de cinste în editia a II-a a "Bibliei de la Pucioasa", intitulata "“Cuvântul lui Dumnezeu”"

mariamargareta 19.09.2009 21:31:35

133. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(II)

Comentariu la primul capitol al cărții, intitulat “Cuvântul care vine din ceruri”

Ca motto, acest capitol prezintă două citate. Primul este preluat din cartea lui Isaia, cap.62, vers.1 și se referă la Ierusalimul biblic. Cuvintele-cheie din acest citat sunt “Pentru Sion nu voi tăcea...”, iar părintele Nicodim încearcă să ne convingă că prin cuvântul “Sion” proorocul Isaia se referea de fapt la colinele dâmbovițene de la Glodeni-Vale de lângă Pucioasa, și nu la Sionul Biblic. Adică pentru ele nu va tăcea Domnul, căci pucioșii le denumesc Sionul cel Nou; și de aceea “Cuvântul lui Dumnezeu” se aude astăzi la Pucioasa, pentru că Domnul aici nu va tăcea, ci va vorbi neîncetat. Pentru a ne întări această sugestie, Nicodimul Pucios adaugă imediat cel de-al doilea motto, preluat de data aceasta din “Cuvântul lui Dumnezeu”:

“Eu nu am tăcut nicicând pe pământ și mereu am grăit din cer peste cei ce aud și împart grăirea Mea” (Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, 16 mai 2004)

Din păcate, al doilea motto nu e atât de “exact” ca primul, care localizează precis, prin cuvântul Sion, locul vorbirii lui Dumnezeu. De aici, cineva mai cusurgiu ar putea reclama că Dumnezeu nu vorbește numai la Pucioasa, ci pe tot pământul. Condiția vorbirii n-ar fi legată așadar de un loc anume, ci mai degrabă de niște “primitori” amabili, care sunt gata să răspândească apoi de jur-împrejur tot ceea ce au primit “de la Domnul”. Și chiar așa și este: nu numai la Pucioasa se primește ““Cuvântul lui Dumnezeu””, ci peste tot unde se găsesc unii care se cred “primitori”. Să o menționăm acum doar pe Vassula Ryden care, ca un globe-trotter neobosit, “primește” și ea de zeci de ani “Cuvântul lui Dumnezeu” și apoi îl răspândește peste tot pământul. Și ca ea sunt mulți alții.
De la bun început, Nicodimul Pucios scoate în evidență necesitatea stringentă ca Dumnezeu să vorbească numai la Pucioasa în zilele noastre (“la capătul timpului”), și nu în alt loc și nu mai devreme. Raționamentul lui e simplu:
- Dumnezeu este Cuvântul;
- El a fost de la început, dar este și astăzi, și în veci este și va fi;
- Astăzi oamenii nu vor să-L mai asculte, deși El le vorbește neîncetat din veci;
- De aceea, nemaisuportând neascultarea oamenilor, El Își alege singur niște “ascultători” care să-L asculte. Ei vor fi “Israelul cel Nou”, “Sionul cel Nou” și “Ierusalimul cel Nou”, căci El noi le face pe toate. Și pentru că n-a găsit alții mai buni, i-a ales pe cei de la Pucioasa. (I-a ales până i-a cules, căci și ei s-au dovedit de 50 de ani încoace la fel de neascultători ca și cei dinaintea lor.)
Pe ce criterii și-a ales El acest “Ierusalim Nou”? Cităm aici din cartea părintelui Nicodim:

“ De aceea, Dumnezeu Și-a ales acum, la capătul timpului, un Ierusalim Nou, din rămășița de creștini care-L mai ascultau și Îl iubeau cu adevărat și Îl așteptau cu dor, să vină pe norii cerului, după cum era proorocit în Scripturi. [...] Acestuia, Noului Ierusalim, Dumnezeu îi vorbește din cer, neîncetat, în ultimii cincizeci de ani.“ (Citat din cartea "Quo vadis, ecclesia?", pag. 8 )

Se impune aici să facem imediat o remarcă: această “rămășiță” aleasă să fie Noul Ierusalim de la Pucioasa s-a dovedit a fi la fel de nestatornică, de șovăielnică și de neascultătoare ca și restul de creștini care nu fuseseră “aleși”. Stau drept mărturie zeci de “Cuvinte” pucioase, aprige și mustrătoare la adresa unor “cetăți” întregi de creștini pucioși. Aceste “cetăți” erau de fapt “obști” mai numeroase de adepți care locuiau în aceeași comună sau același oraș. Adepții pucioși din aceste “obști” s-au dezamăgit mai întâi de amânarea prelungită a unor “proorocii”, apoi de neîmplinirea lor, și în fine, atunci când a avut loc moartea mentorului lor, Virginia Tudorache-Stoica, pe care ei o credeau o sfântă care nu va muri, ci îi va conduce și-i va însoți la întâlnirea cu Hristos pe norii văzduhului. Hemoragia de credincioși care părăseau secta a urmat și după moartea Verginicăi, și chiar s-a accentuat atunci când la conducerea triburilor de pucioși au venit doi noi lideri, ceva mai școliți și fără scrupule. Stă mărturie dezertarea sistematică a multor adepți, dintre care, cei mai proeminenți au fost dezamăgiți de dezacordul strident dintre învățătura promovată de liderii pucioși și conduita discordantă, necanonică și adesea nesăbuită a acestor lideri. Ca și de la Verginica și de la lelica Maria, și de la liderii pucioși s-au înșirat de-a lungul timpului o lungă listă de “proorocii” care nu s-au mai împlinit vreodată, dovedind în continuare că sursa “proorociilor” era mincinoasă.
Nicodimul Pucios își continuă apoi pledoaria în acest prim capitol al cărții cu un lung pomelnic de sfinți care au primit cuvânt direct de la Dumnezeu (ca și când ar exista cineva dintre dreptmăritorii creștini care ar contesta acest lucru). Zis și făcut. Mai întâi el scormonește prin Biblie, desoperind “oul lui Columb”: Cain, Noe, Avraam, Agar, Rebecca, Isaac, Moise, Aaron, Varlaam, Iosua, Iuda, Ghedeon, Manoe, Samuel, David, Solomon, Iehu, Miheia, Zaharia, Iov, toți aceștia au auzit cu urechile lor glasul lui Dumnezeu. Altă “descoperire” epocală a părintelui Nicodim este că toți, dar absolut toți proorocii mari și mici (dintre care el îi citează doar pe Natan, Gad, Ioad, Ahia, Ilie, Elisei, Isaia, și mai ales pe proorocița Hulda – o femeie, deci! a se lua aminte, deci nu numai la Noul Ierusalim sunt femeile proorocițe!) au primit mesaje de la Dumnezeu, căci L-au auzit vorbindu-le! Ca și când proorocii ar putea prooroci de la sine!? Evident că Dumnezeu le vorbea în fel și chip, fie aievea, fie în viziuni, fie în vise minunate.
Nicodimul Pucios menționează apoi 3 cazuri concrete în care, după Înălțarea Sa la ceruri, Domnul Hristos le-a vorbit apostolilor Săi. Este vorba de Saul (Pavel), de Petru și de Ioan, ucenicul cel iubit. Este dreptul lui Dumnezeu de a vorbi cu sfinții Lui, drept pe care nu i-L contestă nimeni, dar aici se conturează condiția esențială care precede această vorbire: aceea ca sfinții să fie... sfinți. Or, la Pucioasa avem de-a face cu o cu totul altă situație. Dintre persoanele care se pretinde că ar fi primit sau primesc în prezent “Cuvântul lui Dumnezeu” (Virginia Tudorache-Stoica, lelica Maria Tudorache, Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu), numai una este considerată sfântă de către pucioși . Este vorba de Virginia Tudorache ( “Sfânta Virginia”).
În plus, dacă despre cei doi lideri pucioși actuali (Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu) părerile sunt împărțite ( unii adepți îi divinizează în mod neoficial sau îi consideră “sfinți”, dar alții care s-au “fript” cu ei nu pot să-i mai sufere, considerându-i niște nebuni impostori), apoi despre “mama lelica” (Maria Tudorache) părerile sunt cvasi-unanime, reproducând linia oficială trasată de liderii pucioși: “deși a primit și ea “Cuvântul lui Dumnezeu” la fel ca și Verginica, lelica n-a fost sfântă!”. Nu numai că astăzi pucioșii înșiși nu o mai tratează ca pe o sfântă, dar chiar se străduiesc să o acopere cu uitarea, sau măcar să o țină sub un con de umbră, bagatelizându-i rolul și considerând-o un fel de “punte de trecere” între “sfânta” Verginica și “sfinții” Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu.
Dacă “lelica Maria” n-a fost sfântă, de ce i-a vorbit Domnul ani de zile în șir?
Dacă Domnul i-a vorbit “lelicăi Maria”, de ce liderii pucioși nu vor s-o considere sfântă? De ce ar fi doar o “punte de trecere”, doar ca să fie călcată în picioare de cei care vor să alerge tropăind pe punte direct în brațele liderilor pucioși Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu?
Mulți care au cunoscut-o pe “lelica Maria” pot mărturisi că avea niște calități pe care liderii pucioși Mihaela și Nicușor nu le au: era blândă, miloasă și sensibilă. Și cum la umbra copacilor falnici se crește greu, mai întâi trebuie tăiați copacii, pentru a crește apoi și buruienile în voie, bucurându-se și ele de lumina soarelui.

mariamargareta 19.09.2009 21:36:15

Comentariu la primul capitol al cărții, intitulat “Cuvântul care vine din ceruri”

-- urmare --

Nicodimul Pucios trece apoi în revistă o lungă listă de sfinți mărturisiți în scrierile intitulate “Viețile Sfinților”, care și ei L-au auzit pe Dumnezeu vorbindu-le. Ca și în cele 3 cazuri menționate mai înainte, însăși sfințenia acestora motivează alegerea lor de către Dumnezeu După ce enumeră peste 50 de sfinți și de sfinte care au avut privilegiul de a auzi glas din cer, Nicodimul Pucios trage concluzia, întrebându-se patetic:
“ Câți dintre cei amintiți mai sus au pus la îndoială, măcar o clipă, “Cuvântul lui Dumnezeu” venit din cer? Câți s-au clătinat, câți au șovăit, gândind că ar putea fi înșelare de la diavolul? Niciunul!” (Citat din cartea "Quo vadis, ecclesia?", pag. 18 )
Uită însă să se întrebe: Câți dintre acești sfinți au fost contestați de către coreligionarii lor? Răspunsul nu poat fi decât același: Niciunul! Tocmai sfințenia lor incontestabilă le-a deschis ochii și inima ca să discearnă corect că Dumnezeu le vorbește, nu vreun duh viclean, care ia chip de înger de lumină.
În schimb, atât Virginia Tudorache-Stoica cât și (mai ales!) liderii pucioși Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu au fost și sunt puternic contestați chiar de către cei mai apropiați dintre adepții și colaboratorii lor de taină. Credibilitatea lor este mai mult decât îndoielnică, iar atunci când “proorociile” lor se dovedesc a fi niște aiureli, fără nici o șansă de împlinire în prezent sau în viitor, atunci gravitatea imposturii devine imposibil de ascuns sau de cocoloșit, dar și insuportabil de purtat.
Cât despre săraca “punte” (este vorba de “lelica Maria”), călcată în picioare de toți cei care vor să năvălească de la Verginica direct în brațe la Mihaela și la Nicușor, ea e contestată pe față chiar de liderii pucioși, care se tem să nu le facă prea mare umbră și să le împiedice creșterea în fața “poporului cel de demult”.

mariamargareta 20.09.2009 13:00:32

134. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(III)
Comentariu la capitolul intitulat “Cetatea sfântă Noul Ierusalim”

Părintele Nicodim încearcă să dovedească aici o continuitate proorocească asupra așa-zisei “Cetăți Sfinte Noul Ierusalim” de la Pucioasa. În acest sens, o primă tentativă este aceea de a identifica “cetatea” de la Pucioasa cu cea proorocită în cartea Apocalipsei, la temeiurile 3,12 și 21,10.
Or, o minimă comparație ilustrează mai degrabă deosebirile, decât asemănările dintre cele două “cetăți”. Mai întâi de toate că la Pucioasa nu se poate vorbi despre o “cetate” decât la peiorativ, sau cel mult în termeni poetici. Ograda lui Ilie Bunea, chiar dacă a fost întărită cu ziduri înalte de 2 metri ca să nu mai pătrundă nici picior de orătanie de la vecini, rămâne ceea ce a fost: o ogradă țărănească, acum cu ifose apocaliptice. Trecem cu vederea deocamată faptul că sintagma “cetate sfântă” este incompatibilă cu un teren luat cu japca de către liderii pucioși prin înșelăciune de la Ilie Bunea, pe motiv că “terenul era de fapt al lui Dumnezeu, și Iliuță trebuia să I-l dea înapoi, ca să nu-L supere”. Ăsta până la urmă e un caz penal de escrocherie calificată, care e de competența justiției, nu a noastră, a celor care observăm “fenomenul” din exterior.
Așadar, nici vorbă de “cetate” în termenii amintiți de Apocalipsa, 21,16-22: lungimea și lățimea ogrăzii lui Ilie Bunea nu au 12000 de stadii (2200 km), înălțimea zidurilor nu este de 144 de coți (69,12 metri); zidăria nu este din iaspis; cetatea nu este de aur curat, temeliile zidurilor cetății nu sunt împodobite cu pietre scumpe (iaspis, safir, halcedon, smarald, sardonix, sardiu, hrisolit, beril, topaz, hrisopras, iachint, ametist); cele 12 porți al “cetății” sunt de fapt 12 uși ale “templului” și nu sunt din mărgăritare; cetatea nu are o piață din aur curat și nici templu, în timp ce “cetatea” pucioșilor are un “templu” în mijlocul ei. Nicodimul Pucios, deși știa mai mult ca sigur de aceste grave neconcordanțe, nu s-a sfiit să identifice Cetatea Noul Ierusalim de la Pucioasa cu cetatea Noul Ierusalim proorocită în Apocalipsă. Paradoxal, Nicodimul Pucios se contrazice grav pe sine atunci când, într-un alt capitol (este vorba de capitolul MONTANISM ȘI „NEOMONTANISM“, și anume la paragraful“Apocalipsa: cartea împotmolirii înțelepților lumii”) de la pag.85, Nicodimul Pucios pretinde că toate cele arătate mai sus și neîmplinite încă se vor împlini abia atunci când o altă cetate, de data asta aidoma cu cea din Apocalipsă, va coborî din cer pentru a o desăvârși pe prima, adică pe caricatura zidită de pucioși. Atunci, de ce o mai identifică el pe prima cu cea desăvârșită, care n-a venit încă, iar în celălalt capitol pretinde că doar “o prefigurează”? Cităm pentru autentificare:
“... tot așa, Cetatea Sfântă Noul Ierusalim, zidită la Pucioasa cu mâini curate, de către oameni îndeletniciți cu lucrarea sfințeniei, prefigurează Cetatea Sfântă nefăcută de mână, Ierusalimul cel ceresc, care se va pogorî din cer, după ce va fi fost făcut cerul cel nou și pământul cel nou. Aceasta va împlini, dar tot duhovnicește, celelalte aspecte ale proorociei, care nu puteau fi zidite în 1992 la modul propriu, de mâna omului (v. Apocalipsa, 21/16-21):
1. – cetatea de aur curat, ca sticla cea curată;
2. – lungimea, lățimea și înălțimea cetății, fiecare de câte 12000 de stadii (2200 km);
3. – zidăria zidului, de iaspis, limpede cum e cristalul;
4. – zidul înalt de 144 de coți (70 metri);
5. – temeliile zidului, împodobite cu douăsprezece pietre scumpe (iaspis, safir, halcedon, smarald, sardonix, sardiu, hrisolit, beril, topaz, hrisopras, iachint și ametist);
6. – cele douăsprezece porți, lucrate din douăsprezece mărgăritare: fiecare poartă, dintr-o perlă;
7. – ulițele cetății, din aur curat, și străvezii ca sticla.” (Citat din cartea "Quo vadis, ecclesia?", pag. 85 ).
Singura potrivire (și aceea, doar parțială) este aceea că atât “cetatea” pucioșilor, cât și cetatea Apocalipsei, nu au (cităm din Apocalipsa, cap21, vers.23) “ ...trebuință de soare, nici de lună, ca să o lumineze”. Asta pentru simplul motiv că ele sunt iluminate în alt mod: pe cea a Apocalipsei (cităm din nou din Apocalipsa, cap.21, vers.23) “ ...slava lui Dumnezeu a luminat-o și făclia ei este Mielul”, în timp ce pe “cetatea” pucioșilor, pucioșii au luminat-o, iar făclia ei este becul electric la 220V.
Ar mai fi o deosebire mai puțin semnificativă. Despre porțile cetății Apocalipsei se spune că (cităm din Apoc. 21,25) “ ...nu se vor mai închide ziua”. Despre porțile “cetății” de la Pucioasa se știe că nu se deschid nici ziua, nici noaptea, ele fiind un simbol al separării pucioșilor de lume.
Apoi se apelează la o profeție atribuită Sf. Nifon al Constantianei, care sugerează că sfârșitul veacurilor și Judecata cea Mare vor avea loc în anul 1992 ( anul construirii bisericii de la Glodeni-Vale fiind 1991). Părintele Nicodim vede în această proorocie că (cităm): “...sfârșitul puterii absolute a diavolului în lume [...] s-a proorocit a fi anul 1992 după Hristos: “ Și atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și îl va nimic cu strălucirea venirii Sale” (II Tes.2/8)” (Citat din cartea "Quo vadis, ecclesia?", pag. 20 ). Apoi, Nicodimul Pucios concluzionează în fals:
“ Împlinirea acestei Scripturi este Coborârea Cuvântului lui Dumnezeu, căci el este “suflarea gurii Sale” care nimicește fărădelegea, prin venirea lui Dumnezeu, Cuvânt, pe pământ” (Citat din cartea "Quo vadis, ecclesia?", pag. 20 )
De ce spunem “în fals”? Pentru că nu la anul 1992 este reclamată de către pucioși coborârea “Cuvântului lui Dumnezeu,” ci la anul 1955. Atunci se pretinde că a început, prin Verginica, această “lucrare” sau lucrătură a “Cuvântului” în lume. Amestecarea intenționată de către Nicodimul Pucios a reperelor temporale este un procedeu incorect și imoral. Anul 1992 nu reprezintă nimic (reamintim că 1991 este anul zidirii și târnosirii bisericii de la Glodeni-Vale), dar ca să salveze aparențele, Nicodimul Pucios recurge la un șiretlic. El pretinde că perioada 22 iulie 1991-12 decembrie 1991 (adică, de la punerea pietrei de temelie a bisericii până la târnosirea ei) corespunde cu primele luni ale “anului bisericesc 1992”. Se știe că anul bisericesc începe la 1 septembrie, deci Nicodimul Pucios presupune că 1 septembrie 1991 coincide cu prima zi a anului bisericesc 1992. În această logică, prima zi a primului an bisericesc (anul 1 după Hristos) ar fi trebuit să fie la 1 septembrie anul zero! Dar, întrucât se știe că Nașterea Domnului a fost serbată de creștini mai întâi la 6 ianuarie, apoi la 25 decembrie, rezultă că prima zi a primului an bisericesc (1 septembrie, anul zero) are loc cu circa 3 luni înainte de Nașterea lui Hristos, adică trei luni înainte de începerea erei creștine, ceea ce dovedește că raționamentul părintelui Nicodim este forțat și deci inacceptabil. Anul zidirii bisericii de la Glodeni-Vale a fost 1991 și va rămâne 1991, oricât s-ar strădui Nicodimul Pucios să demonstreze că 1991 era 1992, ca să-l „potrivească” cu anul „proorociei sfântului Nifon al Constantianei”.

mariamargareta 20.09.2009 13:19:50

134. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(III)

Comentariu la capitolul intitulat “Cetatea sfântă Noul Ierusalim”

-- urmare --

Oricum ar fi, 1991 sau 1992 n-au adus nici cea mai mică schimbare în peisajul universal; nicidecum schimbările apocaliptice ale respectivei „proorocii”. De asemenea, nici din 1992 încoace nu s-a văzut vreo schimbare majoră în lume: nici sfârșitul puterii absolute a diavolului, nici sfârșitul lumii sau al veacurilor, nici Judecata cea Mare. Toate aceste rămân doar în închipuirea pucioșilor care sunt convinși că ele s-au întâmplat, deși realitatea înconjurătoare îi contrazice în mod categoric.

Urmează un paragraf intitulat “Împărăția cerurilor pe pământ”. Este o viziune idilic- sămănătoristă asupra comunității Noul Ierusalim de la Pucioasa care, în afară de faptul că și-a autoimpus niște ciudățenii în ținută, îmbrăcăminte și hrană, nu se deosebește cu nimic de alte comunități care își propun o “viață creștină de obște”. Minciuna, înșelătoria, invidia, ura, clevetirea, lenea, lăcomia, necredința, abjurarea, trădarea, arghirofilia, adulterul, deznădejdea dusă până la tentativa de suicid, n-au dispărut nici la creștinii pucioși, ci doar s-au diminuat într-o proporție semnificativă: la unii mai puțin, la alții mai mult. Pe ansamblu însă, nici nu poate fi vorba de “sfințenie” ci de “aspirația colectivă la sfințenie”, aspirație care de fapt o au toți creștinii de pretutindeni, care sunt cât de cât responsabili. Neîmplinirile pucioșilor sunt uneori atât de izbitoare și supărătoare, încât “Cuvântul lui Dumnezeu” abundă în mustrări și dezvăluiri (mai mult aluzive, ca să fie protejată cât de cât imaginea de ansamblu a comunității) asupra unor situații incompatibile cu statura creștinească.

În acest context, a folosi pentru Noul Ierusalim de la Pucioasa expresia “Împărăția cerurilor pe pământ” nu mai este un eufemism, ci de-a dreptul o batjocură sfidătoare. Nicodimul Pucios chiar crede că cititorii lui sunt proști sau orbi, ca să nu observe cât de multe și grave sunt anomaliile adunate de-a lungul timpului în “obștile” de la Pucioasa, Târgoviște și de aiurea?
Nicodimul Pucios accentuează în schimb (dacă n-o poate face pe plan duhovnicesc) asupra realizărilor materiale ale pucioșilor, făcute din truda lor, cu lucrul mâinilor, dar și cu bani străini, sau cu donații materiale primite ca ajutoare. El enumeră căsuțele, corturile, silozurile și fântânile zidite de pucioși. Se elogiază în scrierea sa așa-zisele “Sărbători ale Creștinătății Românești”, organizate abuziv în numele întregii creștinătăți, deși aici numai pucioșii erau considerați creștini. Aceste sărbători erau organizate bianual la Pucioasa, dar la un moment dat au fost anulate de către liderii pucioși, pătrunși și ei de lipsa lor de eficiență. Cu toate acestea, deși Nicodimul Pucios știa foarte bine că aceste “sărbători” erau anulate de câțiva ani buni, el le prezenta ca fiind foarte actuale. Nici din anul apariției cărții (2006) încoace, aceste “sărbători” nu s-au mai reluat.

Singurele activități “duhovnicești” menționate de Nicodimul Pucios sunt editarea unui ziar mensual, organizarea unor expoziții de sculptură, pictură și așezări rurale, spectacole de muzică, poezie și “teatru creștin”.

Ultimul paragraf al acestui capitol este intitulat “Hrisovul – Cuvânt de mărturie”. Este vorba de un document conceput în anul 1991 și care ar trebui să guverneze exact viața creștinilor pucioși. În realitate, el nu se mai respectă decât parțial, pentru că de atunci încoace liderii pucioși au impus alte norme, mai stricte și mai ciudate. Peștele și măslinele (“mâncarea săracului”) au fost interzise, deși “Hrisovul” mărturisea că sunt îngăduite. Cei care ar dori să intre în locașul bisericii, sau măcar în curtea ei, vor constata că sunt opriți, deși împlinesc toate cerințele din “Hrisov”. Liderii pucioși Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu au limitat la maximul accesul în așa-zisa mănăstire de la Pucioasa (“mănăstire” despre care Nicodimul Pucios nu amintește nimic, fiind un subiect prea delicat, datorită multiplelor ei încălcări ale canoanelor), așa încât aici nu pot intra decât câțiva “aleși”, confirmați nominal de către cei 2 stăpâni absoluți: Mihaela și Nicușor.

Nicodimul Pucios încheie acest paragraf cu o frază optimistă, dar profund mincinoasă:

“ Acesta este legământul cel nou, și, totodată, cuvânt de mărturie a începutului de viață autentic creștină, condusă nemijlocit de către Dumnezeu. ” (Citat din cartea "Quo vadis, ecclesia?", pag. 25 )

Viața pucioșilor de la Pucioasa nu poate fi “autentic creștină” îndată ce minciuna, nedragostea și erezia sunt încă la ele acasă, iar conducerea nemijlocită a pucioșilor aparține celor doi lideri absoluți: Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu, care își exercită puterea în chip discreționar.

mariamargareta 20.09.2009 18:23:41

135. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(IV)

Comentariu la capitolul intitulat “Sobornicitatea Bisericii Noul Ierusalim - o dimensiune pnevmatologică”

Mai întâi, Nicodimul Pucios își construiește un suport retoric pentru teza că fiecare biserică locală revelează Biserica întreagă, deci poate activa de sine stătător, de-a dreptul schismatic, fără nici o responsabilitate, fără nici o comuniune, fără nici o tangență chiar, cu celelalte biserici-surori. Este aceeași iluzie pe care o poate oferi și o celulă oarecare aparținând unui organism viu: ea deține informația întreagă care definește organismul, are funcții vitale proprii și o organizare cibernetică proprie, deci s-ar părea că poate să ducă inclusiv o existență independentă, separată de restul ființei-gazdă. Dar acest lucru este imposibil, căci o eventuală sciziune a acesteia de restul celulelor-surori înseamnă moarte.
Același lucru se poate spune și despre o biserică locală care tinde spre separare, spre schisma pe care ea o crede a fi “autocefalie”. A ignora cerința fundamentală formulată de Hristos “... ca toți să fie una...”(Ioan 17,21) este echivalent cu schisma și moartea spirituală.
Nicodimul Pucios jonglează aici cu dibăcie retorică, manipulând abundent însușiri precum “sobornicitate”, “catolicitate”, “autocefalie”, dar ignorând deliberat faptul că orice însușire nu poate fi transferată simplist de la o categorie administrativ-ecleziastică la alta, căci ea există prin însăși dependența de subiectul care o generează. Niciodată o biserică locală nu poate fi autocefală, pentru că ea este doar un singur mădular al bisericii universale, care este întreg trupul lui Hristos. Niciodată o biserică locală nu poate fi sobornicească, decât dacă este în strânsă comuniune cu celelalte biserici locale. A afirma că Biserica Noul Ierusalim e caracterizată prin “sobornicitate” (așa cum afirmă părintele Nicodim chiar în titlul acestui capitol) este un nonsens, îndată ce Biserica Noul Ierusalim este o biserică schismatică, având tăiate toate legăturile cu celelalte biserici ortodoxe locale.
Părintele Nicodim sugerează apoi că biserica primară avea unitatea Duhului Sfânt, în timp ce bisericile universale actuale (cea Ortodoxă și cea Catolică) au pierdut acesată unitate, odată cu marea schismă din anul 1054. El ascunde însă faptul că și Biserica Noul Ierusalim a fost în unitate relativă cu Biserica Ortodoxă Română între anii 1955-1993, perioadă în care credincioșii crescuți și educați de “mama Gigi” (Virginia Tudorache-Stoica) erau nedespărțiți de biserica lor din sat, care aparținea de Biserica Ortodoxă Română. Iar în 1993, odată cu lepădarea de pucioși a arhiereului Irineu, a avut loc și marea schismă a pucioșilor, căci de atunci încoace ei s-au despărțit de Biserica Ortodoxă Română, mergând singuri pe o cale pe care și-au ales-o. Alegând de bună voie schisma, și Biserica Noul Ierusalim pierde unitatea Duhului Sfânt, dacă admitem că o astfel de pierdere a avut loc la marea schismă din 1054.
De altfel, Nicodimul Pucios mai ascunde ceva esențial. Biserica Noul Ierusalim nu este nici măcar biserică locală, în înțelesul firesc al acestei formulări, atâta vreme cât episcopul ei a părăsit-o, lăsând-o ca pe o corabie fără cârmaci. Fără episcop ocrotitor și cârmuitor, ea nu mai poate fi numită nici măcar biserică.
În continuare, Nicodimul Pucios reproduce un anumit verset din Sfânta Scriptură: “ Aceasta să o faceți spre pomenirea Mea” (Luca 22,19) pentru a sugera (simplificând la maximum lucrurile) că biserica este condiționată exclusiv de Euharistie, iar Euharistia validează orice comunitate adunată pentru “frângerea pâinii și rugăciuni” ca fiind biserică. Nici o mențiune despre necesitatea locașului de cult, despre sfântul antimis, despre preoția canonică. În felul acesta, apar explicabile acele derapări de la rânduielile canonice, întâmplate în Biserica Noul Ierusalim: slujbe făcute de preoți nehirotoniți, folosind Evanghelii apocrife inventate de ei, fără antimis sau cu antimis nevalabil, liturghii oficiate de femei, sfințiri de paraclise fără episcop și fără Sfântul și Marele Mir și alte asemenea “derogări” și “pogorăminte” făcute din proprie inițiativă.
Nici nu-i de mirare că pe vremuri, la Noul Ierusalim de la Pucioasa au săvârșit Sfânta Liturghie chiar și femei; îndată ce Nicodimul Pucios promovează cu seninătate că, întrucât (cităm de la pag.28) “ Duhul Sfânt lucrează unde, cum și când voiește” atunci (cităm din nou ) “slujirea în biserică devine, așadar un dar al Duhului Sfânt, care purcede de la Dumnezeu Tatăl”. Combinația “ ... lucrează ...cum... voiește” explică de minune aberațiile liturgice ale pucioșilor (și pucioaselor) iar Nicodimul Pucios se grăbește să sugereze cu un citat biblic “cum voiește Duhul Pucios”:
“... Chiar și peste robi și peste roabe voi vărsa Duhul Meu” (Ioil 3:1,2)
Da, este adevărat că Duhul Lui Dumnezeu lucrează și peste oameni simpli, și peste femei, dar sunt multe lucrările aceluiași Duh. Nu înseamnă neapărat că Ioil se referea în versetele 1-2 din cap.3 la darurile preoției ci la alte daruri, potrivite mirenilor și femeilor.
Părintele Nicodim, știind bine că la Biserica Noul Ierusalim nimeni nu are succesiune harică la preoție, caută să diminueze importanța succesiunii apostolice în favoarea unui concept relativist (cităm) “adunarea sistematică a întregii Biserici într-un loc de judecată; așadar, în strânsă legătură cu comuniunea euharistică”. Raționamentul speculativ al Nicodimul Pucios se sprijină așadar pe un sofism în care Biserica se confundă cu un același loc, în care se consumă sistematic Cina Euharistică: “locul în care se împarte viață veșnică din împărăția lui Hristos”. Să observăm că dispare caracterul personal al bisericii, acesta fiind înlocuit cu unul circumstanțial “de loc”. De aici se ajunge rapid la translația: un singur loc – o singură biserică, ceea ce trebuia demonstrat. Restul bisericilor sunt automat descalificate și deci invalide în peisajul eshatologic:
“ Este vorba, așadar, de o singură Biserică primită la Cină, în sala pregătită de nuntă” (citat de la pag. 29)
Cine este această Biserică? Ați ghicit: ea nu poate fi alta decât Biserica Noul Ierusalim. Nicodimul Pucios concluzionează tranșant: structura piramidală reprezentată de administrația Bisericii (Biserica Ortodoxă Română) este ilegală. Duhul Sfânt nu mai lucrează ca până acum, prin Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ci prin slugile și slujnicele care vor prooroci. Nici prin capul văzut al Bisericii (patriarhul) nu mai lucrează Duhul (cităm de la pag.29):
“ Așadar, Duhul Sfânt lucrează în zilele din urmă nu prin capul văzut al Bisericii, nici prin structurile ei administrativ-sinodale, ci prin cei mai umiliți, dar mai curați slujitori ai Săi, dintre care unii – pentru a sublinia că nici măcar nu fac parte din cler, vor fi de parte femeiască”.
Mai simplu, pentru cei care tot n-au înțeles: până acum câtva timp, Duhul Sfânt lucra prin Sinod și prin ceilalți clerici ai bisericii. Acum, “în zilele din urmă” (adică din 1955 încoace), El lucrează prin oameni simpli, neșcoliți, necizelați, nehirotoniți și (mai ales) lucrează prin femei. Aluzia e clară la “proorocii” Virginia Tudorache-Stoica, lelica Maria Tudorache, Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu. Nicodimul Pucios mărturisește în încheiere acest lucru:
“ Suntem contemporani cu aceste evenimente excepționale” (citat de la pag.29)
Anul 1955 (an considerat “de debut” pentru activitatea “proorocească” a Verginicăi) este prezentat ca fiind un moment de cotitură în istoria creștinismului:
“ În ziua de Paști a anului 1955, Duhul Sfânt a destupat izvoarele duhovnicești ale cerului, lăsând Cuvântul lui Dumnezeu să se reverse din belșug pentru spălarea ochilor și urechilor celor care urmau să se strângă în duh de Biserică și să se nască din nou” (citat de la pag.29)
Știm că la Cincizecime a avut loc o astfel de “destupare” a izvoarelor cerului, dar n-am auzit până acum de o “astupare” ulterioară, pentru a fi neapărat nevoie de o nouă “destupare” în anul de grație 1955. Toate aceste afirmații sunt simple fantezii de-ale pucioșilor, pe care părintele Nicodim le preia și le promovează în cartea sa, fără nici un discernământ. Dacă ar fi fost un bun cunoscător al Scripturii, el ar fi știut că Domnul a promis că va fi cu Biserica Sa până la sfârșitul veacurilor, iar pe creștini nu-i va lăsa orfani. Deci, nicicând n-a lipsit lucrarea Duhului Sfânt din Biserică. “Astuparea” Duhului și apoi “destuparea” Lui (pretinsă de către pucioși a fi avut loc în anul 1955) sunt pure aberații speculative, menite să dea credibilitate mitului fabricat pentru “Sfânta Verginica Delapucioasa”.

mariamargareta 20.09.2009 22:36:55

Comentariu la capitolul intitulat “Sobornicitatea Bisericii Noul Ierusalim - o dimensiune pnevmatologică”

-- urmare--

De altfel, prima “proorocie” a Verginicăi este ea însăși o mostră de inconsistențe și contradicții:
“ ... Eu sunt Domnul Iisus Hristos. Nu sunt în trup, ci sunt în Duh...” afirmă “glasul”, despre care ulterior se va spune de nenumărate ori că și-a ales trupul neputincios al Verginicăi ca să vorbească prin el (deși pretindea că “...nu sunt în trup...”). Chiar părintele Nicodim, fără să vrea, adaugă imediat un citat demascator din care rezultă că Dumnezeu-Duhul vorbea din trup și cu glas de femeie:
“... Nu vă îndoiți de glasul Meu, și credeți cuvintelor Mele prin această gură neputincioasă, că vreau să vă nasc din nou, din Duh” (citat de la pag.30)
Părintele Nicodim conchide, defăimător, că ultimii 2000 de ani au fost irosiți în zadar de către Biserica Ortodoxă, pentru că “bisericile lumii” nu și-au făcut datoria. Dacă ar fi așa, înseamnă că și nenumăratele jertfe ale martirilor au fost zadarnice, și degeaba îi cinstim ca sfinți, pentru că nu merită. A trebuit deci să apară “sfinții pucioși” de după 1955, ca să repare lucrul de mântuială ( și nu de mântuire) al predecesorilor lor.
Nicodimul Pucios se lansează apoi într-o alambicată analiză a evoluției Bisericilor (Ortodoxă și Catolică) în istorie, concluzionând că Duhul Sfânt s-a retras, odată cu minunile Sale, golind de harisme ambele Biserici. Dacă minunile văzute ar fi dovada obligatorie a prezenței Duhului Sfânt în Biserică, ar fi de așteptat ca, odată cu înființarea Bisericii Noul Ierusalim în anul 1955 să reapară și harismele de care fuseseră golite cele două mari Biserici: minuni, vindecări, grăiri în limbi, tâlmăciri, etc. Or, cu câteva excepții (amintite de niște “mărturii” complet neverificabile, care se referă la perioada în care “proorocea” Verginica”) nici o minune și nici o harismă și nici o vindecare nu au fost consemnate în Biserica Noul Ierusalim. Ba, dimpotrivă, la capitolul “vindecări” pucioșii stau foarte prost, fiindcă mereu aleargă la medici și mereu se îndoapă cu medicamente, iar mulți dintre ei au și murit de pe urma bolilor.
După ce afirmase limpede că o singură biserică locală (Biserica Noul Ierusalim, desigur!) va fi primită la Cină în sala pregătită de nuntă (la pag. 29, rândul 13 de sus), Nicodimul Pucios o întoarce din condei, pretinzând că pilda celor 10 fecioare simbolizează 10 Biserici locale, care sunt invitate la nuntă, dintre care 5 sunt primite și 5 nu. Pentru ca apoi să revină din nou la teza protocronistă:
“ O singură Biserică locală – cea românească, născută creștină și crescută prin jertfa de martiri – mai corespundea întrucâtva” (citat de la pag.32)
Biserica Ortodoxă Română nu răspunde însă chemării pucioșilor și atunci “...întrucât ea n-a primit înnoirea în duh, sobornicitatea ei a pierdut asistența Duhului, căci Duhul lucrează unde și cum voiește (v. Ev. Ioan, 3/8)” (citat de la pag.33)
Observăm aici răstălmăcirea subtilă a Scripturii: Nicodimul Pucios face trimitere la Ioan 3:8, dar acolo se spune despre vânt că “suflă unde voiește” și că “astfel este cu oricine e născut din Duhul”, și nu Duhul Însuși ! Dar, se pare că la Nicodimul Pucios, scopul scuză mijloacele. Important este că obiectivul și l-a atins: să ne convingă că “Duhul” pucios e imprevizibil și că orice schimbare dorește, o va face, chiar dacă se va contrazice pe sine la nevoie.
Nicodimul Pucios se străduiește apoi să dovedească faptul că “sobornicitatea de Duh a Bisericii de Nou Ierusalim” este “sfatul care unește cerul cu pământul” (citate de la pag.33), adică sobornicitatea bisericii se reduce doar la dialogul dintre Dumnezeu și “proorocul” pe care El și l-a ales. Deși se folosește termenul “sfat” pentru a sugera o comunicare globală, biunivocă, între Dumnezeu și “poporul” Său, în realitate “poporul” recepționează indirect și pasiv mesajele, care sunt mai întâi “filtrate” și “cosmetizate” de către “proorocii” pucioși. Adesea, această “filtrare” constă în modificări masive ale textelor originale mai vechi, deoarece “proorocii” pucioși își permit chiar să-L corecteze pe Dumnezeul lor.
Respingerea bisericii Noul Ierusalim de la Pucioasa de către Biserica Ortodoxă Română este percepută de părintele Nicodim ca similară respingerii lui Mesia de către cărturari și farisei. Efectul ei imediat este “ întunecarea comuniunii Bisericilor locale din lume, care aduc ofrandă trupul lui Hristos prin Euharistie.” (citat de la pag.33). Ni se sugerează aici că în bisericile din Biserica Ortodoxă Română pâinea și vinul folosite la Euharistie devin în chip îndoielnic și părelnic Trupul și Sângele Domnului, iar caracterul sobornicesc al Bisericii se pierde.
Singura “mireasă înțeleaptă” rămâne, în opinia părintelui Nicodim, biserica Noul Ierusalim de la Pucioasa. Ea este “rămășița aleasă prin har” (citat de la pag.34) care “naște popor de sfinți” (citat de la pag.34) Cât de sfinți sunt, rămâne de văzut; deocamdată înregistrăm între ei dihonii, clevetiri, batjocuri, ură, trădări, defăimări. Total inoportună apare așadar pretenția Nicodimului Pucios care spune:
“ Ei se fac pildă vie pentru poporul român, pentru tot poporul creștin...” (citat de la pag.35)
Ferească Dumnezeu de așa pildă! Desigur că, printre pucioși mai sunt rătăciți și creștini de calitate, dar ei sunt în minoritate evidentă.

mariamargareta 21.09.2009 08:59:26

136. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(V)

136. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(V)
Comentariu la capitolul intitulat “ Omul creștin, fiu al bisericii celei adevărate, al cărei cap este Iisus Hristos: Biserica Noul Ierusalim”

Titlul acestui capitol este aluziv. Nicodimul Pucios sugerează că Biserica Ortodoxă Română (despre care pucioșii pretind în mod ipocrit că o respectă) fie nu este o biserică adevărată, fie are alt cap decât pe adevăratul Iisus Hristos, fie (mai degrabă!) amândouă aceste însușiri o caracterizează. În schimb, la fel ca toate sectele de altfel, singura biserică adevărată, singura care Îl are cap pe Hristos, ar fi Biserica Noul Ierusalim.
Textul care-i urmează va dezvolta pe larg aceste idei insolente.
Se pornește de la o aserțiune care pare a fi corectă: nu toate bisericile pot fi adevărate, ci acest privilegiu îl poate avea cel mult una dintre ele. Părintele Nicodim ia în calcul și posibilitatea ca nici una dintre biserici să fie adevărată, contrazicându-se singur, căci doar cu puțin mai înainte afirmase că Hristos le-a promis creștinilor că va fi cu ei în toate zilele, căci Biblia așa mărturisește. Or, tocmai aici rezidă slăbiciunea raționamentului său. A înființa o biserică nouă (Biserica Noul Ierusalim) presupune că cea de dinaintea ei (Biserica Ortodoxă Română) s-a despărțit măcar o zi de Hristos (sau Hristos S-a despărțit măcar o zi de ea) astfel ca să fie nevoie de o restaurare a bisericii tradiționale. Altminteri, fie “restaurarea” făcută de pucioși nu era necesară (dar totuși s-a făcut, în virtutea unor ambiții pur omenești), fie se ajunge la existența temporară a două biserici adevărate și în același timp rivale (căci ambele pretind că-L reprezintă pe Hristos, deși merg pe căi diferite!) ceea ce este absurd.
Nicodimul Pucios găsește imediat și criteriul esențial și infailibil care desemnează o biserică drept “adevărată”: biserica adevărată trebuie neapărat să fie condusă de unul sau mai mulți prooroci. El nu știe sau a uitat că Biblia afirmă contrarul: “Legea și proorocii au fost până la Ioan; de atunci împărăția lui Dumnezeu se binevestește și fiecare se silește spre ea.”(Luca 16,16) . Așadar, zice Nicodimul Pucios, dacă nu are prooroci, biserica nu este adevărată! Mai mult, el pretinde că prezența proorocilor în Biserică a fost promisă de Hristos ca fiind “constantă”. Cităm de la pag. 37:
“ Dumnezeu a promis prezența constantă a proorocilor printre sau peste cei aleși a-I fi succesori: “De aceea, Eu trimit la voi prooroci și înțelepți și cărturari; dintre ei veți omorî și veți răstigni, dintre ei veți biciui în sinagogi și îi veți urmări din oraș în oraș “(Ev. Matei, 23/24)”
Este o mostră tipică a răstălmăcirii Scripturii de către Nicodimul Pucios. Hristos a promis prooroci, dar nu a promis o prezență “constantă” a acestora printre creștini. Nici în Vechiul Testament, proorocii nu se înșirau ca mărgelele pe ață, nici nu se călcau pe bătături. Prezența unui prooroc într-o anumită vreme este un act excepțional, cerut de împrejurări excepționale. Dacă ar fi adevărat ce pretinde părintele Nicodim, ar trebui să regăsim “în mod constant” prooroci în Biserică și înainte de 1955, anul apariției “proorociței” Virginia. Este adevărat că tradiția orală a pucioșilor vorbește despre existnța unor “prooroci” obscuri în zona dâmbovițeană chiar înainte de Verginica, iar Cuvântul lui Dumnezeu afirmă la un moment dat că la o nuntă din împrejurimile Pucioasei s-au adunat 5 prooroci deodată! “…O, copiii Mei, am ținut să reînnoiesc nunta din Cana Galileii și să vă arăt taina nunții creștine. Nunta creștină este o mare taină a bisericii Mele…Iată mireasa de azi… Am venit la această nuntă cu cinci prooroci, și va rămîne mărturie, căci ca aceasta nu a mai fost și nici nu va mai fi.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu, 1 iulie 1956). Activitatea acestor “prooroci” rămâne însă obscură, iar efectele păstoririi lor sunt nule, îndată ce a fost nevoie ca Verginica să apară în peisajul proorocesc și să preia hățurile pentru a restaura întreaga Biserică din temelii.
Iar în anul 1976, pe lângă Verginica, reconfirmată în treapta de Trâmbiță-Prooroc, se instituie o nouă demnitate, aceea de profet-apostol:
“ Acest trup prin care am grăit se numește Trâmbiță, se numește Prooroc. Iar pe voi vă numesc profeți-apostoli.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu, 7 ianuarie 1976). Este vorba mai degrabă de un titlu onorific fără nici un fel de acoperire, deoarece din “apostolia” lor s-a ales praful, căci nimic n-a rămas consemnat în istoria sau în tradiția bisericii.
Nicodimul Pucios, afirmând că Hristos a promis o prezență “constantă” a proorocilor în Biserică, Îl face mincinos pe Hristos, căci înainte de Verginica nu s-au mai consemnat oficial alți “prooroci” care s-ar fi ridicat din Biserica Ortodoxă Română și ar fi proorocit. Chiar dacă am admite existența unor prooroci a căror activitate este tăinuită, adică nulă (deoarece nu se cunoaște nici un crâmpei din ea), sau existența “trâmbițelor apocaliptice” (o gogoașă a pucioșilor, care-i îmbracă pe Iosif Trifa, Petrache Lupu de la Maglavit, Arsenie Boca, Ioan Silviu Iovan, Veronica Barbu-Gurău și Verginica Tudorache-Stoica cu aura “proorociei”), în nici un caz nu se poate vorbi de o prezență “constantă” a duhului proorocesc în Biserică.
Poate că se contrazice Biblia? Cum se armonizează cele două versete prin care cei doi evangheliști par că spun lucruri contradictorii? Să le reamintim:
“Legea și proorocii au fost până la Ioan...”(Luca 16,16)
“De aceea, Eu trimit la voi prooroci și înțelepți și cărturari...“(Ev. Matei, 23/24)”
Proorociile erau și ele de două feluri. Unele erau simple proiecții ale viitorului în prezent, care făceau prevestiri legate de viața biologică de zi cu zi, și erau menite să-i întoarcă pe păcătoși de la nelegiuirile lor. Altele erau însă legate de viața veșnică și de mântuire, care legau viitorul de prezent, consemnându-l în scrieri sacre, pentru a se putea spune mai târziu despre ele “...ca să se împlinească Scriptura”. De acest tip au fost proorociile mesianice, care-L vesteau pe Hristos și toate încercările prin care El urma să treacă. Proorocii erau și ei “mici” și “mari”, după cum vestirile lor erau preponderent de prima sau de a doua categorie. Sau, erau prooroci despre care Biblia le amintește doar numele, dar nu și proorociile lor (exemplu: proorocița Hulda). Așadar, după Ioan Botezătorul nu mai sunt prooroci “mari”, care să aducă noutăți fundamentale pentru mântuirea omului, ci numai prooroci “mici” și “foarte mici”, care prevestesc viitorul apropiat, pentru a trezi poporul la viața duhovnicească. Le-am spus “foarte mici” pentru că de la ei nu numai că n-a rămas nimic, dar nici măar numele nu le-a fost consemnat. Iată și un asemenea exemplu:
“Și acesta avea patru fiice, fecioare, care prooroceau.” (Fapte, 21,9)
Acest verset, foarte drag pucioșilor pentru că ei îl exemplifică ori de câte ori afirmă că și Verginica a fost “proorociță”, ne arată indirect (prin laconismul său) că nu toate proorociile se refereau la lucruri fundamentale pentru creștinism. Un alt exemplu urmează imediat, în care se ilustrează concret că “proorociile” Noului Testament (exceptând cartea Apocalipsei, care tocmai pentru că este o excepție a fost integrată în totalitate în Sfânta Scriptură) se referă la lucruri minore care urmează să se întâmple în viața curentă a creștinilor:
“Și rămânând noi acolo mai multe zile, a coborât din Iudeea un prooroc cu numele Agav;
Și, venind el la noi, a luat brâul lui Pavel și legându-și picioarele și mâinile a zis: Acestea zice Duhul Sfânt: Pe bărbatul al căruia este acest brâu, așa îl vor lega iudeii la Ierusalim și-l vor da în mâinile neamurilor.” (Fapte, 21,10-11)
Or, această “proorocie” a lui Agav nu aducea nimic nou la ceea ce Însuși Domnul anunțase mai înainte, ci doar confirmă spusele Lui:
“De aceea, Eu trimit la voi prooroci și înțelepți și cărturari; dintre ei veți omorî și veți răstigni, dintre ei veți biciui în sinagogi și îi veți urmări din oraș în oraș “(Ev. Matei, 23/24)”
În concluzie, dacă ne vom referi la proorociile “mari”, importante pentru viața Bisericii și pentru mântuirea omului, întotdeauna va prevala promisiunea și totodată avertismentul biblic:
“Legea și proorocii au fost până la Ioan; de atunci împărăția lui Dumnezeu se binevestește și fiecare se silește spre ea.”(Luca 16,16)

Cât despre “proorociile” pucioșilor, ele nu sunt nici măcar “mici”, deoarece sunt pline de contradicții și de prevestiri mincinoase, care nu s-au mai împlinit niciodată și nici șanse pentru viitor nu se mai întrevăd pentru ele.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:11:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.