Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4290)

Danut7 15.09.2009 15:30:30

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 166269)
Aberez cand cred ca Domnul poate sa invie pe oricine si nu sta de vorba cu mortii?

Iti pun si eu o intrebare directa. Tu, inca mai crezi ca, pe Muntele schimbarii la fata, Domnul Iisus Hristos statea de vorba cu duhul unui mort?

"Va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii" - spune Domnul Iisus Hristos, cand vorbea despre inviere (vezi Matei 22:29-32).

draga condore versetul ala se potriveste ca o manusa voua si celor ca voi;cei care au venit sa-l intrebe pe Iisus asta au fost saducheii , cei care la fel ca tine nu cred in spirite si in viata de dupa moarte "În ziua aceea, s-au apropiat de El saducheii, cei ce zic că nu este înviere, și L-au întrebat,"(Mat 22:23)

Căci saducheii zic că nu este înviere, nici înger, nici duh, iar fariseii mărturisesc și una și alta. (Faptele Apostolilor 23:8)

condor 15.09.2009 16:33:15

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 166413)
draga condore versetul ala se potriveste ca o manusa voua si celor ca voi;cei care au venit sa-l intrebe pe Iisus asta au fost saducheii , cei care la fel ca tine nu cred in spirite si in viata de dupa moarte

Domnul Iisus Hristos se adresa celor ca dvs., care incearca sa inlocuiasca puterea de a invia a lui Dumnezeu, cu teoria spiritista a sufletelor nemuritoare. Nu eu sunt cel care sustinea ca Domnul Iisus Hristos statea de vorba cu fantoma unui mort (Moise), in loc sa creada ca statea de vorba cu o fiinta inviata.

De atata timp incerc sa va arat ca Domnul Iisus Hristos nu sta de vorba cu mortii, ci cu cei inviati si tot eu sunt acuzat ca nu cred in viata de dupa moarte. Nu cred in viata din timpul mortii. Dar cred in inviere si viata vesnica ce urmeaza invierii. Despre asta marturiseste Sfanta Scriptura si puterea lui Dumnezeu (pe care nu le cunoasteti).

Danut7 15.09.2009 17:15:08

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 166413)
draga condore versetul ala se potriveste ca o manusa voua si celor ca voi;cei care au venit sa-l intrebe pe Iisus asta au fost saducheii , cei care la fel ca tine nu cred in spirite si in viata de dupa moarte "În ziua aceea, s-au apropiat de El saducheii, cei ce zic că nu este înviere, și L-au întrebat,"(Mat 22:23)

Căci saducheii zic că nu este înviere, nici înger, nici duh, iar fariseii mărturisesc și una și alta. (Faptele Apostolilor 23:8)

Acuma nici ce e pe fata nu vrei sa vezi , sa recunosti? Cu voi nu exista intelegere , nu vreti sa recunoasteti adevarul , ma intreb ce cautati aici atunci...

condor 15.09.2009 17:33:22

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 166429)
Acuma nici ce e pe fata nu vrei sa vezi , sa recunosti? Cu voi nu exista intelegere , nu vreti sa recunoasteti adevarul , ma intreb ce cautati aici atunci...

Ce ar trebui sa recunoastem si nu o facem? Spuneti explicit.

Danut7 15.09.2009 18:38:00

Matei 22

23. În ziua aceea, s-au apropiat de El saducheii, cei ce zic că nu este înviere, și L-au întrebat,
24. Zicând: Învățătorule, Moise a zis: Dacă cineva moare neavând copii, fratele lui să ia de soție pe cea văduvă și să ridice urmași fratelui său.
25. Deci erau, la noi, șapte frați; și cel dintâi s-a însurat și a murit și, neavând urmaș, a lăsat pe femeia sa fratelui său.
26. Asemenea și al doilea și al treilea, până la al șaptelea.
27. În urma tuturor a murit și femeia.
28. La înviere, deci, a cărui dintre cei șapte va fi femeia? Căci toți au avut-o de soție.
29. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
30. Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer.

Faptele Apostolilor 23:

8. Căci saducheii zic că nu este înviere, nici înger, nici duh, iar fariseii mărturisesc și una și alta.

Cei care l-au intrebat pe Iisus au fost saducheii aceia care nu cred in ingeri si nici in duhuri , nici in viata de dupa moarte pana la Judecata de Apoi, cu alte cuvinte nu cred in viata spirituala.

ovidiu-s 15.09.2009 18:42:31

Dănuț, sectantul îți va răspunde că el crede in inviere, dar nu crede în existența sufletului independentă de trup.
El asa e invatat la secta lui. Adica existenta sufletului independentă de trup e spiritism și că doar secta lui e cea care vede limpede acest lucru.
Restul se inseală toți.
Pentru ei învierea inseamnă recrearea sufletului și a trupului in acelasi timp.
Pentru adventisti si iehoviști nu exista nici Iad sau chinuri vesnice, ci doar moartea a doua.

condor 15.09.2009 19:27:58

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 166449)
Matei 22

nici in viata de dupa moarte pana la Judecata de Apoi,

Doar in aceasta afirmatie va apropiati de adevar. In rest, ati insirat vrute si nevrute.

Intr-adevar, credem ca vom mosteni viata vesnica numai dupa ce va avea loc revenirea Domnului Iisus Hristos si invierea din ziua de apoi.

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi." (Iaon 6:40).

"Iata Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui." (Apocalipsa 22:12)

"Vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui., si vor iesi afara din ele. Cei ce au facut binele vor invia pentru viata. Iar cei ce au facut raul vor invia pentru judecata." (Ioan 5:28,29)

Sunt cuvintele Mantuitorului. Vedem ca viata vesnica urmeaza dupa revenirea Domnului si dupa invierea mortilor. Si acestea inca nu au avut loc.

ovidiu-s 15.09.2009 20:23:34

Ce milă îmi e!! Cât se mai chinuie Vasinec/Condor/Litanu. Poate, poate o fi cineva intre ortodocși ca să dea dreptate la "adevărurile" lui.

Iustin32 16.09.2009 23:56:23

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 166201)
De ce se certa Arhanghelul Mihai, cand se impotrivea diavolului, pentru trupul lui Moise? Ce voia Arhanghelul sa faca cu trupul lui Moise?

Nu ai dreptul sa citezi acest verset pentru ca el face parte din Sfanta Traditie, iar voi, sectantii nu credeti in ea. Unde e scris acest verset in Vechiul Testament? Nicaieri. De unde stia Apostolul de cearta Arhanghelului Mihail cu diavolul ca nu scrie nicaieri in Biblie de aceasta? De ce apelezi la traditii neverificate asa cum ai pretentia ca este Sfanta Traditie?

condor 17.09.2009 09:29:23

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 166683)
Nu ai dreptul sa citezi acest verset pentru ca el face parte din Sfanta Traditie, iar voi, sectantii nu credeti in ea. Unde e scris acest verset in Vechiul Testament? Nicaieri. De unde stia Apostolul de cearta Arhanghelului Mihail cu diavolul ca nu scrie nicaieri in Biblie de aceasta? De ce apelezi la traditii neverificate asa cum ai pretentia ca este Sfanta Traditie?

Acel verset este scris in Noul Testament si nu este treba mea sa judec sursa de inspiratie a Sfantului Apostol. Tot ce este scris in Cuvantul lui Dumnezeu, pentru noi, este norma de credinta.

Nu apelez la traditii neverificate (obiceiul dvs.) ci apelez la Cuvantul lui Dumnezeu, in care ma incred.

Danut7 17.09.2009 12:24:07

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 166716)
Acel verset este scris in Noul Testament si nu este treba mea sa judec sursa de inspiratie a Sfantului Apostol. Tot ce este scris in Cuvantul lui Dumnezeu, pentru noi, este norma de credinta.

Nu apelez la traditii neverificate (obiceiul dvs.) ci apelez la Cuvantul lui Dumnezeu, in care ma incred.

Te referi la evanghelia lui Iuda , Evanghelia lui Iuda are relatari din carti apocrife nebiblice.De exemplu cu ingerii cazuti , cu profetia lui Enoch , despre Moise si Arhanghelul , s.a.m.d.Astea sunt din carti din afara Bibliei.

tricesimusquintus 17.09.2009 15:55:15

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 166747)
Te referi la evanghelia lui Iuda , Evanghelia lui Iuda are relatari din carti apocrife nebiblice.De exemplu cu ingerii cazuti , cu profetia lui Enoch , despre Moise si Arhanghelul , s.a.m.d.Astea sunt din carti din afara Bibliei.

Nu cred sa fi spus cineva ca scrierile apocrife sunt 100% minciuna... Daca dumitale ti s-ar oferi un pahar cu nectar in care s-a picurat doar o picatura de otrava, l-ai bea?

Danut7 17.09.2009 18:25:50

Pai si atunci ce facem cu Sola Scriptura?

tricesimusquintus 17.09.2009 18:53:33

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 166875)
Pai si atunci ce facem cu Sola Scriptura?

Doar Scriptura singura (Sola Scriptura) ne poate fi calauza in cele spirituale constituind singura regula în ce priveste credinta si felul de vietuire crestina. Asta facem. Raspundem si ne aparam impotriva ereziilor si atacurilor celui rau asa cum a facut-o si Hristos: "Sta scris!"

Danut7 17.09.2009 18:55:58

eu vad ca voi mai mult atacati , decat va aparati;

tricesimusquintus 17.09.2009 19:35:44

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 166886)
eu vad ca voi mai mult atacati , decat va aparati;

Drept este ca pentru cel cu musca pe caciula, Scriptura pare o arma de atac:

12. Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura@ sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii (Evrei 4)

Iustin32 17.09.2009 22:52:08

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 166897)
Drept este ca pentru cel cu musca pe caciula, Scriptura pare o arma de atac:

12. Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura@ sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii (Evrei 4)

Textul se refera la o inima simtitoare, nu la una impietrita ca a voastra.

Citat:

Dar cele 13 carti tot la fel de canonice si apocrife ca acesta de ce le-ati scos din Biblie? De ce zici ca nu judeci textele Scripturii?

tricesimusquintus 17.09.2009 23:16:49

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 166925)
Textul se refera la o inima simtitoare, nu la una impietrita ca a voastra.

Si nu considerati ca aveti o inima (constiinta) simtitoare reactiva la actiunea Cuvantului?

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 166925)
Dar cele 13 carti tot la fel de canonice si apocrife ca acesta de ce le-ati scos din Biblie? De ce zici ca nu judeci textele Scripturii?

1. Cu cine dialogati? Nu eu am scris acele cuvinte.
2. Epistola lui Iuda nu este apocrifa.
3. Si Biserica Ortodoxa considera apocrifele ca fiind necanonice.

Iustin32 19.09.2009 19:46:41

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 166931)
Si nu considerati ca aveti o inima (constiinta) simtitoare reactiva la actiunea Cuvantului?

1. Cu cine dialogati? Nu eu am scris acele cuvinte.
2. Epistola lui Iuda nu este apocrifa.
3. Si Biserica Ortodoxa considera apocrifele ca fiind necanonice.

Nu epistola e apocrifa ci citatele din Traditia evreiasca pot fi.

Scrierile Parintilor Apostolici nu sunt apocrife. Apocrifa e evanghelia dupa Iuda sau a lui Toma.

Daca ai cauta cu sinceritate adevarul ai citi si din ele.

condor 19.09.2009 21:13:31

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167296)

Scrierile Parintilor Apostolici nu sunt apocrife. Apocrifa e evanghelia dupa Iuda sau a lui Toma.

Epistola lui Iuda, unul din fratii Domnului Iisus Hristos (vezi Marcu 6:3) nu este considerata scriere apocrifa. Aceasta epistola a fost scrisa in primul secol.

Evanghelia dupa Toma este o scriere descoperita abia prin anul 1945, in Egipt. Data scrierii reprezinta o controversa (se crede ca a fost scrisa mult mai tarziu decat celelalte Evanghelii).

Iustin32 20.09.2009 00:51:02

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167305)
Epistola lui Iuda, unul din fratii Domnului Iisus Hristos (vezi Marcu 6:3) nu este considerata scriere apocrifa. Aceasta epistola a fost scrisa in primul secol.

Evanghelia dupa Toma este o scriere descoperita abia prin anul 1945, in Egipt. Data scrierii reprezinta o controversa (se crede ca a fost scrisa mult mai tarziu decat celelalte Evanghelii).

Faptul ca in epistola sa, Ap Iuda citeaza din traditia evreiasca apocrifa sau neapocrifa si tu crezi in acele citate pe care nu le gasim in alt loc in Biblie, dar in ,,Scrierile Parintilor Apostolici,, -ucenici directi ai Apostolilor tu nu crezi caci nu fac parte din Biblie, dar intemeietoarea sectei adventiste a putut sa ,,imprumute,, din "Viața și epistolele apostolului Pavel" de Conybeare și Howson, 1855, si din "Istoria valdenzilor" de Rev. J.A. Wylie , plus "Istoria reformei" de D'Aubigne sau "Cursul vremii" de Robert Pollok', scrisă in 1829. Cine sunt acesti autori? Pot fi ei comparati cu Sfintii de dupa Apostoli care s-au lepadat de lume urmand indemnului la desavarsire al Mantuitorului, iar la urma si-au dat viata in chinuri grele pentru El?

condor 20.09.2009 09:08:55

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167326)
Faptul ca in epistola sa, Ap Iuda citeaza din traditia evreiasca apocrifa sau neapocrifa si tu crezi in acele citate pe care nu le gasim in alt loc in Biblie, dar in ,,Scrierile Parintilor Apostolici,, -ucenici directi ai Apostolilor tu nu crezi caci nu fac parte din Biblie,

Ba cred si in scrierile Parintilor Apostolici, exact asa cum credeti si dvs. Adica, unele invataturi le consider bune altele le consider gresite. Numai ca eu le impart verificandu-le cu invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli (Sfanta Scriptura). Dvs. le impartiti in functie de cum se armonizeaza cu teologia ortodoxa.

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167326)
dar intemeietoarea sectei adventiste a putut sa ,,imprumute,, din "Viața și epistolele apostolului Pavel" de Conybeare și Howson, 1855, si din "Istoria valdenzilor" de Rev. J.A. Wylie , plus "Istoria reformei" de D'Aubigne sau "Cursul vremii" de Robert Pollok', scrisă in 1829. Cine sunt acesti autori? Pot fi ei comparati cu Sfintii de dupa Apostoli care s-au lepadat de lume urmand indemnului la desavarsire al Mantuitorului, iar la urma si-au dat viata in chinuri grele pentru El?

Nu inteleg ce vreti sa scoateti in evidenta. Ce este gresit cand un autor de lucrari istorice se inspira din lucrarile altor autori? Lucrul acesta se practica.

tricesimusquintus 20.09.2009 10:24:36

Citat:

1. Iuda nu spune ca citeaza din apocrifa
2. Presupusa citare din lucrarea pseudoepigrafica "Moartea lui Moise" se bazeaza doar pe spusele lui Clement din Alexandria, Origen si Didim, insa din aceasta lucrare nu se mai pastreaza decat fragmente, iar partile existente nu conțin pasajul în discuție.
3. De ce sa nu credem ca Iuda a fost realmente inspirat de Duhul Sfant cand a scris despre Moise in 1,9. Sunteti dispus mai bine sa credeti niste autori vorbind de lucruri incerte?
Si apoi, nu se intampla si in viata astfel: uneori descoperirile atesta veridicitatea unor zvonuri, asta nu inseamna ca zvonurile au stat la baza descoperirilor?

Citat:

Adevarul pur il aflu din Scriptura, nu e necesar sa cercetez tone de lucrari incerte sau chiar dubioase (precum Ev. dupa Iuda)

don_razvan 20.09.2009 12:41:50

Fratilor, discutia incepuse de la faptul ca adventistii neaga viata sufletului dupa moarte. Pai nu adventistii neaga asta, ci Scriptura. Cititi va rog in Eclesiastul 9:5. Acolo se spune ca "cei morti nu stiu nimic".
Sa admitem ca sufletul merge in rai/iad dupa ce moare omul. Atunci care ar mai fi rostul judecatii de apoi si pentru ce ar mai veni Isus a doua oara ? Doar ca sa mai invie nistre trupuri putrezite ? Nu e logic. In Matei 16:27, Isus spune ca "are sa vina in slava Tatalui Sau, cu ingerii Sai; si atunci va rasplati fiecaruia dupa faptele lui". Atentie la ce timp este pus verbul "a rasplati": VA RASPLATI, nu A RASPLATIT pentru ca daca sustinem faptul ca sufletul merge in rai sau iad, a fost deja rasplatit.
Stiu ca adeptii doctrinei despre viata sufletului dupa moarte se bazeaza foarte mult pe Pilda bogatului nemilostiv din Luca cap 16 dar sa nu uitam ca aceea este o PARABOLA care vrea sa transmita un mesaj; ideea pe care vrea sa o transmita Isus este aceea exprimata in versetul 31 si anume ca daca noi nu credem in Cuvantul care ne-a fost lasat si in Scriptura, nu vom crede "nici chiar daca ar invia cineva din morti" pentru Dumnezeu ne-a lasat suficiente dovezi pe care sa ne intemeiem credinta. Nimeni nu se poate scuza de acest lucru.
De ce spun ca aceasta parabola nu are nici o legatura cu realitatea ? Pai asa cum afirma majoritatea dintre voi, la moartea omului, sufletul merge in rai sau in iad. In cazul asta, va pun o intrebare: Are sufletul degete ("sa-si moaie degetul in apa"), ochi ("si-a ridicat ochii") sau limba ("sa-mi racoreasca limba") ??? Din cate stiu, sufletul este duh, nu ?
Sau, credeti ca din rai, sfintii asista neincetat la chinul celor rai ?
Eu cred k putem sa judecam singuri astfel de lucruri si va indem sa studiati Scriptura in ansamblu, in context, pentru ca "nici o proorocie din Scriptura nu se talcuieste singura" (2 Petru 1:20).

Iustin32 20.09.2009 13:03:29

Citat:

În prealabil postat de don_razvan (Post 167350)
Fratilor, discutia incepuse de la faptul ca adventistii neaga viata sufletului dupa moarte. Pai nu adventistii neaga asta, ci Scriptura. Cititi va rog in Eclesiastul 9:5. Acolo se spune ca "cei morti nu stiu nimic".
Sa admitem ca sufletul merge in rai/iad dupa ce moare omul. Atunci care ar mai fi rostul judecatii de apoi si pentru ce ar mai veni Isus a doua oara ? Doar ca sa mai invie nistre trupuri putrezite ? Nu e logic. In Matei 16:27, Isus spune ca "are sa vina in slava Tatalui Sau, cu ingerii Sai; si atunci va rasplati fiecaruia dupa faptele lui". Atentie la ce timp este pus verbul "a rasplati": VA RASPLATI, nu A RASPLATIT pentru ca daca sustinem faptul ca sufletul merge in rai sau iad, a fost deja rasplatit.
Stiu ca adeptii doctrinei despre viata sufletului dupa moarte se bazeaza foarte mult pe Pilda bogatului nemilostiv din Luca cap 16 dar sa nu uitam ca aceea este o PARABOLA care vrea sa transmita un mesaj; ideea pe care vrea sa o transmita Isus este aceea exprimata in versetul 31 si anume ca daca noi nu credem in Cuvantul care ne-a fost lasat si in Scriptura, nu vom crede "nici chiar daca ar invia cineva din morti" pentru Dumnezeu ne-a lasat suficiente dovezi pe care sa ne intemeiem credinta. Nimeni nu se poate scuza de acest lucru.
De ce spun ca aceasta parabola nu are nici o legatura cu realitatea ? Pai asa cum afirma majoritatea dintre voi, la moartea omului, sufletul merge in rai sau in iad. In cazul asta, va pun o intrebare: Are sufletul degete ("sa-si moaie degetul in apa"), ochi ("si-a ridicat ochii") sau limba ("sa-mi racoreasca limba") ??? Din cate stiu, sufletul este duh, nu ?
Sau, credeti ca din rai, sfintii asista neincetat la chinul celor rai ?
Eu cred k putem sa judecam singuri astfel de lucruri si va indem sa studiati Scriptura in ansamblu, in context, pentru ca "nici o proorocie din Scriptura nu se talcuieste singura" (2 Petru 1:20).

Iata cum ati denaturat cuvantul Scripturii. Textul este altfel la noi:
20. Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia;

2. Și cele ce ai auzit de la mine, cu mulți martori de față, acestea le încredințează la oameni credincioși, care vor fi destoinici să învețe și pe alții. (2Tim 2,2) Asa s-a transmis invatatura Bisericii cu care voi nu aveti nici o legatura.
Iata ce spune Scriptura despre suflet:

21.
Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.
22.
Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu ce voi alege.
23.
Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;
24.
Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup.
(Filipeni 2

Aici Sf Ap Pavel isi manifesta dorinta de a fi impreuna cu Hristos despartindu-se de trup ca de o haina sau cum il numeste Sf Ap Petru ,,cort,,:
13.
Socotesc, dar, că este drept, câtă vreme sunt în acest cort, să vă țin treji, prin aducerea aminte,
14.
Fiindcă știu că degrabă voi lepăda cortul acesta, precum mi-a arătat Domnul nostru Iisus Hristos.
15.
Dar mă voi sili ca, și după plecarea mea, să vă amintiți necontenit de acestea,
Noi credem in amandoua si in viata vesnica si in inviere. Scriitorul bisericesc Tertulian spune:
,,Prima judecata o incearca sufletul, ca unul care a fost si pricinuitorul tuturor faptelor. Dar el trebuie sa astepte si invierea trupului sau, pentru ca sa primeasca rasplata pentru ce a facut cu ajutorul trupului, care s-a supus poruncilor lui.,,
Prima judecata e pe temeiul cuvantului.,, Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata,, (Evrei 9,27)
(Apoc. 6, 9-11). "Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o.
Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei."
1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”.

don_razvan 20.09.2009 13:27:27

Iustin32, da-mi voie sa ignor declaratiile lui Tertulian si alte tuturor oamenilor, deoarece cati oameni sunt, atatea pareri exista. As vrea sa discutam strict din Cuvantul lui Dumnezeu.
Da-mi voie sa explic pasajul din Apocalipsa 6: 9-11. Acolo spune ca "am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu". Sincer, tu crezi ca sufletul omului dupa ce moare merge sub altar si sta chinuit acolo, strigand zi si noapte catre Dumnezeu ca sa i se faca dreptate ? Am sa fac o comparatie cu Genesa 4:10. Acolo Dumnezeu ii spune lui Cain ca "sangele fratelui tau striga din pamant la Mine". Oare striga sangele la Dumnezeu ? Are el gura ? Deja e absurda ideea. Acelasi lucru este prezentat si in Apocalipsa 6:9-11. Nedreptatile facute sfintilor sunt "strigatoare la cer" si se cere o judecata. Pamantul nu mai "suporta" nedreptatile acestei lumi. Sangele nevinovat sau "sufletele celor ce fusesera injunghiati" striga la Dumnezeu, in sensul ca nedreptatile nu vor fi trecute cu vederea. Cred ca in acesta perspectiva trebuie sa privim lucrurile care sunt infatisate intr-un sens metaforic, pentru ca nu vad rostul "ridicarii" sufletului in cer, pentru a fi inchis intr-un altar pana la incheierea timpului.

don_razvan 20.09.2009 13:28:57

Am putea discuta in parte fiecare verset, pentru ca nu pot sa dezvolt toate versetele aduse de tine ca argument pentru teoria nemuririi sufletului. ;)

Iustin32 20.09.2009 14:10:57

Citat:

În prealabil postat de don_razvan (Post 167364)
Iustin32, da-mi voie sa ignor declaratiile lui Tertulian si alte tuturor oamenilor, deoarece cati oameni sunt, atatea pareri exista. As vrea sa discutam strict din Cuvantul lui Dumnezeu.
Da-mi voie sa explic pasajul din Apocalipsa 6: 9-11. Acolo spune ca "am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu". Sincer, tu crezi ca sufletul omului dupa ce moare merge sub altar si sta chinuit acolo, strigand zi si noapte catre Dumnezeu ca sa i se faca dreptate ? Am sa fac o comparatie cu Genesa 4:10. Acolo Dumnezeu ii spune lui Cain ca "sangele fratelui tau striga din pamant la Mine". Oare striga sangele la Dumnezeu ? Are el gura ? Deja e absurda ideea. Acelasi lucru este prezentat si in Apocalipsa 6:9-11. Nedreptatile facute sfintilor sunt "strigatoare la cer" si se cere o judecata. Pamantul nu mai "suporta" nedreptatile acestei lumi. Sangele nevinovat sau "sufletele celor ce fusesera injunghiati" striga la Dumnezeu, in sensul ca nedreptatile nu vor fi trecute cu vederea. Cred ca in acesta perspectiva trebuie sa privim lucrurile care sunt infatisate intr-un sens metaforic, pentru ca nu vad rostul "ridicarii" sufletului in cer, pentru a fi inchis intr-un altar pana la incheierea timpului.

De ce sa ignor ce spune Tertulian?! Oare Ellen White a ignorat aberatiile lui Miller din care a iesit secta adventista? Nu, ci le-a dus mai departe cu toate ca a vazut ca acela a recunoscut ca s-a inselat. Marea dezamagire sau mai bine marea inselare e incepatura intemeierii sectei adventiste. Cum sa aive cineva incredere ca la voi e adevarul!!??

Ce simplu si usor ai ,,talcuit,, acest verset, rasturnandu-l ca sa se potriveasca cu erezia ta!!!

(Apoc. 6, 9-11). "Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o.
Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei."

Daca tu ai fost indoctrinat sa iei acest text in sens figurat la fel cu cel referitor la sangele care striga din pamant, e treaba ta. Dar de ce vrei sa tragi si pe altii in ratacirea ta? Textul nu poate fi inteles decat in sensul literal pentru ca nu mai poti sa explici tot figurat si faptul ca aceste suflete fara trup (si ingerii nu au trup si vorbesc si fac minuni) cer razbunare pentru ca au fost omorati la fel cum vor fi omorati si ceilalti impreuna-slujitori. Plus ca e greu sa talcuiesti la figurat faptul ca li s-a dat vesmant alb si li s-a spus sa stea in tihna, nu chinuiti sub altar (de unde ai scos aberatia asta). Cat sunteti de rataciti!!!

Iar versetele acestea cum le interpretezi: tot figurat?
Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.
22.
Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu ce voi alege.
23.
Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;
24.
Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup.
(Filipeni 2

Aici Sf Ap Pavel isi manifesta dorinta de a fi impreuna cu Hristos despartindu-se de trup ca de o haina sau cum il numeste Sf Ap Petru ,,cort,,:
13.
Socotesc, dar, că este drept, câtă vreme sunt în acest cort, să vă țin treji, prin aducerea aminte,
14.
Fiindcă știu că degrabă voi lepăda cortul acesta, precum mi-a arătat Domnul nostru Iisus Hristos.
15.
Dar mă voi sili ca, și după plecarea mea, să vă amintiți necontenit de acestea,
Noi credem in amandoua si in viata vesnica si in inviere. Scriitorul bisericesc Tertulian spune:
,,Prima judecata o incearca sufletul, ca unul care a fost si pricinuitorul tuturor faptelor. Dar el trebuie sa astepte si invierea trupului sau, pentru ca sa primeasca rasplata pentru ce a facut cu ajutorul trupului, care s-a supus poruncilor lui.,,
Prima judecata e pe temeiul cuvantului.,, Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata,, (Evrei 9,27)

tricesimusquintus 20.09.2009 15:39:16

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167357)
Iata cum ati denaturat cuvantul Scripturii. Textul este altfel la noi:
20. Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia;

Nu este nici o denaturare. Nu se tâlcuiește singură, sau „nu este interpretata de cineva” [idias epiluseos], referindu-se la profetul prin care a venit profeția. Profetul a fost port-vocea Duhului Sfânt, deci sub călăuzire divină. El nu trebuia să introducă propriile sale idei în soliile care-i erau date pentru folosul poporului lui Dumnezeu. Același principiu este valabil și în cazul unui studiu al profețiilor; cititorul ar trebui să se străduiască să înțeleagă sensul intenționat de Duhul Sfânt.

Iată și alte traduceri:

"Aceasta întâiu știind, că toată prorocirea Scripturii spre a sa dezlegare nu să face" (Biblia de la București 1688)

"Aceasta mai înainte știind, că toată prorociia Scripturii după a sa tălmăcire nu easte." (Biblia de la Blaj 1795)

"Aceasta mai întâiu știind, că toată prorocia scripturei cu a sa deslegare nu se face" (Editia Sinodală 1914)

"Înainte de toate, trebuie să știți că nici o profeție din Scriptură nu s-a născut din propria imaginație (sau interpretare) a cuiva." (NTR 2008)

don_razvan 20.09.2009 21:37:13

Iustin, as vrea sa ofer o explicatie diferentelor textuale. Eu folosesc Biblia in traducere de Cornilescu, preotul Cornilescu si daca vei cauta alte traduceri, vei vedea ca sunt diferente de limbaj nesemnificative. Nu am "ticluit" nici un verset ca sa se potriveasca cu ideile mele. E posibil sa avem traduceri diferite ale Bibliei.
Ellen White nu a fost amintita de catre mine, tocmai pentru ca stiu ca sunt multi care o contesta, insa daca vei citi macar o carte sau un paragraf scris de ea, vei vedea ca nu este nimic in contradictie cu Biblia. Referitor la profeti, Isaia ne indeamna "la lege si la marturie" (cap 8:20) iar un alt pasaj spune ca "dupa roade ii veti cunoaste".
As vrea sa merg pe firul evenimentelor prezentate de tine: Ellen White nu a ignorat "aberatiile" lui Miller si asa s-a nascut "secta" adentista (te sfatuiesc sa afli intelesul cuvantului "secta"), un lucru "rau" din punctul tau de vedere, pentru ca parerea oamenilor a fost pusa mai presus de Cuvantul lui Dumenzeu. Acum, de ce sa dau o asa de mare importanta unor idei nascute de oameni (Tertulian, Irineu, etc), cand am Cuvantul lui Dumnezeu la indemana. Daca cuvantul lui Tertulian are atata greutate in doctina unei religii, inseamna ca si cuvantul oricaruia are greutate pentru ca nu a stabilit nimeni anumite reguli. Insa nu despre profeti si profetii as vrea sa discut acum.
"Mare inselare" sau "Marea dezamagire" la care te refereai, este o interpretare gresita a unei profetii foarte importanta pentru omenire: aceea a sfarsirii celor 2300 seri si dimineti din Daniel. Oamenii de atunci au ignorat un lucru f important, cel exprimat in Matei 24: 36 ("despre ziua aceea si despre ceasul acela, nu stie nimeni; nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal"). Aceasta este o alta problema, pe care sunt dispus oricand sa o dezbat.
Discutia era despre viata de dupa moarte, insa am o intrebare: ai citit contextul in care se gasesc versetele amintite de tine?
A, si inca un lucru: n-a spus nimeni ca la adventisti este adevarul. NU! Adevarul se gaseste in Biblie. Nu credinta adventista te mantuieste, ci Dumnezeu prin Jertfa suprema a lui Isus Hristos.
Sunt foarte curios ce fel de Biblie ai tu.

Iustin32 20.09.2009 23:29:48

Citat:

Ellen White nu a fost amintita de catre mine, tocmai pentru ca stiu ca sunt multi care o contesta, insa daca vei citi macar o carte sau un paragraf scris de ea, vei vedea ca nu este nimic in contradictie cu Biblia.
Asa zic si toate celelalte secte: tot ce spun ei este in conformitate cu Biblia, dar cum se face ca sunt asa de multe si diferite in idei,doctrine si erezii dar toate se bazeaza pe Biblie. Pe care s-o crezi? E macar un lider din aceste secte care sa se compare cu un Sfant Parinte cum ar fi Sfintii Ioan Gura de Aur, Vasile cel Mare, Atanasie cel Mare, Efrem Sirul, Macarie Egipteanul, Nicolae, Spiridon si atatia altii care au urmat intru totul poruncile Mantuitorului, inclusiv cea de a-si vinde averile si a le imparti saracilor, urmandu-l pe Hristos si prin faptul ca au fost prigoniti incheindu-si viata inainte de vreme in exil iar multi in chinuri. Nu exista nici unul, ci daca te uiti vezi ca sotii White au adunat bani frumosi din vanzarea cartilor ca doar el era om de afaceri care a vazut o buna oportunitate in ,,viziunile,, sotiei care si ea a ,,imprumutat,, din scrierile altori autori fara a avea bunul simt sa le recunoasca intre ghilimele cu numele autorului si operei citate. Halal intemeietori de secta sau ,,denominatiune,,!!! Ce bine s-au ,,potrivit,, in pungasii!?? Unde vezi tu in Biblie profet care se imbogateste vanzandu-si profetiiile cum a facut ,,profetesa,, voastra??

condor 21.09.2009 00:18:33

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167448)
Asa zic si toate celelalte secte: tot ce spun ei este in conformitate cu Biblia, dar cum se face ca sunt asa de multe si diferite in idei,doctrine si erezii dar toate se bazeaza pe Biblie. Pe care s-o crezi? ??

Pe niciuna. Cercetati Sfanta Scriptura pentru a afla adevarul.

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167448)
E macar un lider din aceste secte care sa se compare cu un Sfant Parinte cum ar fi Sfintii Ioan Gura de Aur, Vasile cel Mare,

Acesti Sfinti Parinti au multe invataturi foarte bune, pe care si noi le acceptam. In schimb au unele invataturi pe care dvs. nu le acceptati. As vrea sa stiu daca cunosteti parerea Sfantului Ioan Gura de Aur despre icoane si despre neprihanirea Mariei, mama Domnului Iisus Hristos.

Sau, ce parere aveti despre conceptia Sfantului Iustin Martirul referitor la viata din timpul mortii (pana la inviere)?

V-am mai spus: lasati-i in pace pe Sfintii Parinti pentru ca sunt unele invataturi ale lor, care nu va convin, si despre care spuneti ca sunt gresite.

Noi, cel putin recunoastem ca ne incredem fara rezerve intr-o singura invatatura: cea a Sfintei Scripturi. Restul de invataturi le verificam cu Scriptura, indiferent de unde ar veni.

don_razvan 21.09.2009 09:53:33

Draga Iustin, cred ca esti gresit informat in legatura cu starea materiala a sotilor White. Te provoc sa citesti "Schite din viata mea", o compilatie in care este descrisa strict viata Ellenei White. Si va rog pe toti cu acest prilej, sa nu vorbiti in necunostinta de cauza. Tu ai adus niste acuzatii nefondate. Sunt sigur ca n-ai citit niciodata ceva de Ellen White; astea sunt zvonuri care circula in cercul tau religios. Daca imi veti aduce o singura dovada a unei stari maere a sotilor White, promit o mare recompensa !!!
Cum se face ca exista atat de multe religii ? Asta este o intrebare care si-o pun toti, dar da-mi voie sa te corectez: nu toate se bazeaza pe Biblie 100 % (si aici n-as vrea sa dau explicatii, ca sa nu se simta nimeni incomod). Adevarata religie, repet, nu este adventismul sau alta "secta" (asa cum le numesti tu); adevarata credinta nu e cea a parintilor, stramosilor, cea a catolicilor, neoprotestantilor (si lista poate continua) ci credinta adevarata este cea a Domnului Hristos. Apocalipsa 14:12 spune asa: "Aici este rabdarea sfintilor care PAZESC PORUNCILE lui Dumnezeu si CREDINTA LUI ISUS". Aceia sunt sfintii ! Noi nu trebuie sa indreptam pe oameni la adventisti sau la ortodocsi, ci la Biblie si la Dumnezeu.

Citat:
"E macar un lider din aceste secte care sa se compare cu un Sfant Parinte cum ar fi Sfintii Ioan Gura de Aur, Vasile cel Mare, Atanasie cel Mare, Efrem Sirul, Macarie Egipteanul, Nicolae, Spiridon si atatia altii care au urmat intru totul poruncile Mantuitorului, inclusiv cea de a-si vinde averile si a le imparti saracilor, urmandu-l pe Hristos si prin faptul ca au fost prigoniti incheindu-si viata inainte de vreme in exil iar multi in chinuri? "

Nu stiu daca ai auzit de poporul valdenz ! Vei ramane surprins cat de multi oameni au avut o viata asemanatoare cu aceea a parintilor bisericesti, dar au ramas in anonimat. Si trebuie sa fac o remarca: aceia nu se numeau adventisti !

Mi-a placut cum a raspuns Condor la intrebarea adresata de tine (Pe care din aceste religii sa o crezi?): "PE NICI UNA. Cercetati Sfanta Scriptura pentru a afla adevarul."
Condor, nu cunosc parerea lui Ioan Gura de Aur despre icoane si neprihanirea Mariei; imi este suficienta parerea Bibliei. Acelasi lucru il spun si despre parerea Sfantului Iustin Martirul referitor la viata dupa moarte. Biblia ramane cartea de capatai, iar daca parerile oamenilor (parinti bisericesti, profeti, martiri, etc) nu vin in contradictie cu Biblia, sunt demne de urmat, dar daca au ceva, oricat de neinsemnat ar fi acel "ceva" care nu se potriveste cu Sfanta Scriptura, am mari retineri. Insa raman la sfatul tau care mi-a placut f mult: Cercetati Sfanta Scriptura.
Ai spus sa-i lasam in pace pe sfintii parinti. Daca ai observat in scrierile mele, n-am amintit nimic de ei, insa am fost nevoit sa raspund lui Iustin. Imi cer iertare daca am adus vreo insulta la adresa lor.
Apreciez eleganta si respectul cu care te adresezi. Asa ar fi trebuit sa vorbim toti dar....asta este.

condor 21.09.2009 11:00:39

Citat:

În prealabil postat de don_razvan (Post 167501)
Ai spus sa-i lasam in pace pe sfintii parinti. Daca ai observat in scrierile mele, n-am amintit nimic de ei, insa am fost nevoit sa raspund lui Iustin. Imi cer iertare daca am adus vreo insulta la adresa lor.

Razvan, raspunsul meu a fost adresat celor care mimeaza credinta in invataturile Sfintilor Parinti si le folosesc ca paravan pentru dogmele lor (mai exact, raspunsul era catre cei ca Iustin32). De fapt,chiar se folosesc de imaginea Sfintilor Parinti, pentru a-si cosmetiza o imagine a lor. Si apoi, din pozitia de "sfinti", mai au si curajul sa arunce cu noroi in altii. Sunt de mai mult timp pe forum si sunt satul de astfel de atitudini.

Apreciez dorinta de a cunoaste adevarul din Cuvantul lui Dumnezeu. Domnul sa ne ajute la aceasta.

Danut7 21.09.2009 14:03:31

Oamenilor , ce se intampla cu cineva daca citeste biblia si o intelege cum are el chef?ia vedeti ca nu cred ca va puneti de acord voi intre voi adventisti in legatura cu Sfanta Scriptura.Poate cineva sa vada Imparatia Cerurilor daca nu se naste de sus?Nu poate.Atunci la ce bun?Poate cineva sa vada daca nu isi spala ochiul sau, sa isi scoata mizeria din ochi?Cum crezi ca au aparut sectele astea?Prin intermediul oamenilor care nu sunt din Duhul lui Dumnezeu, fiecare citind si interpretand de capul sau.Uite cate secte sunt acum , sute,poate chiar mii.Voi amandoi faceti parte dintr-o secta ,fara taine, fara botez,fara Duh Sfant pentru ca nu aveti succesiune apostolica.Voi sunteti dintre cei ce s-au ravratit , precum o data Core si Datan impotriva lui Aaron si a preotimii , si ce s-a intamplat cu ei?Au mers de vii in Iad.Voi nu ati primit ungerea si nu aveti ungerea care sa va invete.Minciuna e de mai multe feluri , adevarul e doar unu.Ortodoxia e de 2000 de ani , neschimbata.Desigur Iisus a zis cine nu e impotriva noastra e pentru noi.

tricesimusquintus 21.09.2009 17:07:46

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 167586)
Oamenilor , ce se intampla cu cineva daca citeste biblia si o intelege cum are el chef?

Ajunge la aberatii gen: inchinarea la icoane, inchinarea la cadavre, fel de fel de ritualuri imprumutate de la pagani, etc. (lista este tragic de lunga).

Citat:

ia vedeti ca nu cred ca va puneti de acord voi intre voi adventisti in legatura cu Sfanta Scriptura.

Adventistii au o concetie unitara privitoare la Sfanta Scriptura. La ce aspect te referi?

Citat:

Voi amandoi faceti parte dintr-o secta

Folosesti in nestire termenul acesta peiorativ doar pentru ca asa ai fost educat (rau, ca sa nu zic prost).

Citat:

fara botez,fara Duh Sfant

Esti sigur pe afirmatiile tale? Macar informeaza-te.

Citat:

pentru ca nu aveti succesiune apostolica.

Lasa, nu mai agita si tu marota asta ca e penibila. Nu exista nici o succesiune apostolica asa cum o intelegeti voi. Voi porniti de la ideea ca ordinatiunea (hirotonirea, intarirea prin punerea mainilor, ca sa intelegi mai bine termenul) este valabila numai in cazul daca linia descendenta de la apostoli este nefranta, prin punerea mainilor, acestia au transmis mai departe hirotonirea descendentilor. Ipostaza apostolica nu poate fi mostenita. Apostolii erau martorii oculari ai faptelor Mantuitorului, o situatie istorica nerepetabila, incheindu-se in acea generatie istorica. Ordinatia este insarcinarea Bisericii, nu a apostolilor. Voi aveti cel mult o succesiune a episcopilor, ceea ce e cu totul altceva...

Citat:

Ortodoxia e de 2000 de ani , neschimbata.

Poate ar avea nevoie de o primenire, stii ce se intampla cand umbli cu aceeasi camasa neschimbata... Si n-ar fi o problema ca e aceeasi de 2.000 de ani, ar fi chiar un lucru laudabil. Dar din pacate, nu mai e aceeasi din vremea apostolilor, asa cum a fondat-o Hristos!

Danut7 21.09.2009 19:54:57

nici nu mai imi bat capu cu voi, daca nu va intereseaza ortodoxia ce cautati aici? mergeti pe forumuri de ale voastre.

condor 21.09.2009 20:02:57

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 167697)
nici nu mai imi bat capu cu voi, daca nu va intereseaza ortodoxia ce cautati aici? mergeti pe forumuri de ale voastre.

Pe mine m-ar interesa ortodoxia, daca s-ar face o reforma si s-ar intoarce catre "credinta data sfintilor odata pentru totdeauna" (cuvinte scrise acum 2000 de ani - se exclud adaugirile de pe parcurs, numite "sfanta traditie").

Iustin32 21.09.2009 21:59:37

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167463)
Pe niciuna. Cercetati Sfanta Scriptura pentru a afla adevarul.

Acesti Sfinti Parinti au multe invataturi foarte bune, pe care si noi le acceptam. In schimb au unele invataturi pe care dvs. nu le acceptati. As vrea sa stiu daca cunosteti parerea Sfantului Ioan Gura de Aur despre icoane si despre neprihanirea Mariei, mama Domnului Iisus Hristos.

Sau, ce parere aveti despre conceptia Sfantului Iustin Martirul referitor la viata din timpul mortii (pana la inviere)?

V-am mai spus: lasati-i in pace pe Sfintii Parinti pentru ca sunt unele invataturi ale lor, care nu va convin, si despre care spuneti ca sunt gresite.

Noi, cel putin recunoastem ca ne incredem fara rezerve intr-o singura invatatura: cea a Sfintei Scripturi. Restul de invataturi le verificam cu Scriptura, indiferent de unde ar veni.

Nu cunosc aceste invataturi ale Sf Ioan Gura de Aur. Arata-mi-le, te rog. Iar de Sf Iustin am inteles ca el se referea la faptul ca sufletul are un inceput dar e nemuritor si nu e asemenea cu Dumnezeu care nu are inceput. La asta se referea el, daca tu ai inteles altceva e treaba ta.

Cum se face ca Ellen White nu a citat din aceste invataturi bune ale Sfintilor Parinti, dar a ,,imprumutat,, din scrierile unor autori aproape necunoscuti a caror viata nu se ridica nici la genuchiul broastei in ce priveste sfintenia fata de cei dintai si fara ghilimelele de rigoare??!

don_razvan 21.09.2009 23:22:30

tricesimusquintus mi-a luat-o inainte cu explicatiile, si cred ca a facut-o mai bine decat mine.
Fratilor, de ce nu putem discuta liber, pe baza Scripturii ? De ce amintiti atatia teologi, parinti bisericesti si eu mai stiu altceva. Asa cum voi promovati autoritatea parintilor bisericesti, la fel pot promova si eu autoritatea profetului Ellen White si la fel de bine, fiecare religie aloca un loc semnificativ parerilor, afirmatiilor intemeietorilor sau oamenilor "mari". Insa ne ratacim singuri. Inca o data spun: studiati Biblia.
Nu inteleg rautatea si ranchiuna de care dau dovada unii.
In fine....discutia incepuse de la posibila vietuire a sufletului dupa moarte si am pus o intrebare lui Iustin, la care nu am primit inca raspuns si daca nu cer prea multe, as vrea sustinerea Bibliei in raspunsul acordat: ce rost mai are judecata de apoi, daca sufletele merg in iad sau in rai ? Inseamna ca omul a fost deja judecat, nu ? As prefera un raspuns logic.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:38:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.