![]() |
Citat:
|
Exact Maria_Sofia, Dumnezeu ne lasa sa strangem in traista faptelor bune cat dorim noi toti sfintii au tinut la curatia trupeasca, Maica Domnului, toti calugarii tin la feciorie, rasplata va fi cum nu s-a suit vreodata la inima omului.
|
Citat:
|
asa-i veilur, eu am citit in graba si am inteles ca se vorbeste de casatoria alba. :dozingoff:
iertare |
Ce este casatoria alba? Intreb pentru ca am mai auzit undeva de asta, dar nu stiu ce semnifica.
|
|
[/b]Pentru Maria_Sofia:[b]
Vad ca ataci tare. "Nu crezi ca ar trebui ca la 30 de ani sa ai principii si aspiratii mai inalte decat cele din sfera abtinerii sexuale?" De unde stii tu ce principii si aspiratii am? "daca faceai ceva din timp cu energia asta nu aveai decat de castigat!" De unde stii ce am facut eu pana la varsta asta, ce fac cu energia mea si ce am realizat pana in prezent? "mai bine te duceai prin biblioteci, parcuri etc, si iti gaseai aspiratii in sfera intelectuala" De unde stii tu ca nu m-am dus si nu merg prin biblioteci, parcuri etc si care e mediul in care m–am dezvoltat si ma dezvolt in continuare? "De ce sexul primeste o asa de mare importata din partea crediciosilor?" Nu-ti vom raspunde pentru ca oricum nu intelegi nimic din religia crestin ortodoxa. "Chiar un mare parinte (nu i-am retinut numele dar sigurul pe care il respect)" Un "mare parinte" "caruia nu i-am retinut numele" dar pe care "il respect" - Super tare!:D:D "a spus ca dumnezeu,biserica si legile divine conform bibliei nu se implica in viata sexula a oamenilor nici prin reguli,nici prin sfaturi,este o latura intima care nu tine de suflet" Cine stie ce a spus acel parinte, in ce context si ce ai inteles tu.:):):) Maria_Sofia , ai intrecut cu mult bunul simt. Asta denota sfera "intelectuala" in care te gasesti tu, adica MAHALA. Nu spui nimic nou, doar jigniri si acuzatii gratuite. Acesta este un site crestin ortodox, postarile sunt in acest spirit, schimbam idei pe aceasta tema, experiente etc., NU trebuie sa ne justificam tie sau altora ca tine ce fel de viata ducem si vrem sa traim, iar jignirile nu isi au locul aici. De ce am postat pe acest topic? pentru titlul "Nu este asa pacat lucrul asta", pentru euftalia care a initiat acest topic si modul in care a fost jignita, judecata si acuzata, pentru ca am vrut sa spun ceva din experienta mea, pentru IPOCRIZIA celor din jur de care ne lovim etc. etc. |
Sa nu fii desfranat! Legea a 7-a pentru toata lumea ce vrea sa asculte de Dumnezeu, spune inainte de toate prin verbul cel mai dur,
nu ca inainte, "Sa nu te desfranezi", "sa nu preacurveshti" ci spune foarte clar dar shi mai intarit shi de o duritate maxima: "Sa nu fii! deci daca se poate sa nu existe desfranare deloc in tine, iar tzie itzi zice ca sa mori, itzi cere sa mori daca te faci vinovat..... Deci nu trebuie crezutzi niciunii care spun ca Dumnezeu a venit doar pentru suflet, doar asha ca ceva teoretic shi literar... shi se mai spune ca de Domnul Iisus Hristos, ca pentru a respecta vechiul testament, este suficient in cunoshtintza de cauza, deci avand intzelesul shi cunoashterea VT "ca ceeea ce ai dori sa-tzi faca tzie altzii exact aceea sa le faci tu lor, aproapelui tau" un citat din memorie ca in acestea sunt cuprinse Legea shi proorocii, dar aici se subantzelege ca in adevar, adica cu inima curata shi in adevar, adica shtiind ca vei raspunde in fatza lui Dumnezeu shi nu e vorba de ce tzi-ar place tzie sau alte aberatzii ce se pot intzelege stricand sensul shi Duhul lui Dumnezeu.... la care se adauga noua porunca a Domnului prin NT pe care o citez din memorie, "sa va iubitzi unii pe altzii asa cum ne-a iubit Domnul, adica Iisus Hristos si astfel sa shtie lumea ca suntem ai Lui" intarita de sf Ioan Teologul care cunoshtea Apocalipsa shi a dat mai departe cuvantul ei dat de Dumnezeu indemnand doar prin cuvintele "Iubitzi-va, iubitzi-va"! |
deci avand ceva din cunoasterea de Dumnezeu, rugandu-ne shi shtiind ca vom da socoteala, cam astea ne-a cerut, in mare, in practica zilnica:
VT L+Pr="ceea ce atzi vrea sa va faca voua altzii aia sa le facetzi voi lor" NT "sa va iubitzi unii pe altzii asha cum v-am iubit Eu, ca asha sa cunoasca lumea ca suntetzi ai Mei" Domnul Iisus Hristos a zis Ap "Iubitzi-va, Iubitzi-va" Sf Ap Ioana Teologul |
Citat:
-smerita smerenie(Isihia)+ iubire in inima curata (fara vicleshuguri)+ zelozia/ravna pentru Mantuire shi Credintza shi Aproape (inclusiv dusmani de moarte din care se exclud duhurile rautatzii shi ale lui antihrist din vazduhuri, stapaniile shi incepatoriile, shi stapaniile veacului acestuia cu care trebuie sa luptzi, pastrandu-tzi pozitzia adica ramanand fara de intoarcere, statornic in credintza) shi astea doar impreuna, intru-un sentiment unic se pot numi iubire |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:52:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.