Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Pseudo-stiinta si teologia ortodoxa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12974)

neica_nimeni 18.07.2011 18:29:47

Nu credeti ca cine afirma ca pamantul se invarteste in jurul propriei axe, ar trebui sa si demonstreze acest lucru ?

Cum a demonstrat Copernic (anul 1500) si Galilei (anul 1600) faptul ca pamantu se invarte in jurul propriei axe. stie cineva ? Tineti cont ca pe vremea lui Copernic si Galilei nu se nascuse explicatia cu pendulul lui Foucault (anul 1851), si nu se poate invoca acest argument.

neica_nimeni 18.07.2011 18:33:35

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 378798)
daca luam punctul de referenta pamintul atunci soarele cu tot cu planete si stele (intraga cale lactee si alte galaxii) se invirt in jurul pamintului in timp ce planetele sistemului solar sa mai invirt si in jurul soarelui

Nu va suparati ca va intreb, cum v-ati dat seama, se vede cu ochiul liber ?
Poate si demonstrati acest lucru !

Dumitru73 18.07.2011 18:37:51

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni (Post 378810)
Nu credeti ca cine afirma ca pamantul se invarteste in jurul propriei axe, ar trebui sa si demonstreze acest lucru ?

Cum a demonstrat Copernic (anul 1500) si Galilei (anul 1600) faptul ca pamantu se invarte in jurul propriei axe. stie cineva ? Tineti cont ca pe vremea lui Copernic si Galilei nu se nascuse explicatia cu pendulul lui Foucault (anul 1851), si nu se poate invoca acest argument.

nu stiu cum ...
dar au avut dreptate. multe popoare au avut cunostinte astronomice avansate, inca din antichitate.

Dumitru73 18.07.2011 18:38:49

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni (Post 378814)
Nu va suparati ca va intreb, cum v-ati dat seama, se vede cu ochiul liber ?
Poate si demonstrati acest lucru !

teoria ta care este?

neica_nimeni 18.07.2011 18:41:05

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 378820)
teoria ta care este?

neica_nimeni nu poate avea o teorie proprie pe aceasta tema !

AllegroNonTroppo 18.07.2011 18:42:10

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni (Post 378495)
Nu, pendulul lui Foucault nu dovedește că pământul se rotește deoarece Einstein, J. Lense, Hans Thirring și Ernst Mach au dovedit că aceleași efecte observate în cazul pendulului pot veni de la un sistem de rotație stelară față de un pământ staționar. Efectele sunt exact aceleași.

Einstein spunea că există o forță în interiorul unei sfere materiale mișcătoare. El a scris lui Ernst Mach la 25 iunie 1913: "Dacă cineva accelerează o sferă materială goală pe dinăuntru, atunci o masă inclusă în centrul sferei resimte o forță de accelerație Coriolis"

Barbour și Bertotti au demonstrat că o sferă goală pe dinăuntru (universul) ce se rotește în jurul uneia solide (pământ) produce exact aceleași rezultate ale forței Coriolis, deplasări de penduluri Foucault etc., care sunt invocate ca "dovezi" ale heliocentricității!

Aceasta coincide cu teoria geocentrică (modernă), deoarece aici există convingerea că rotația zilnică a stelelor în jurul pământului creează gravitația, precum și forțele Coriolis și efectul pendulului Foucault pe care heliocentriștii îl atribuie cu mare fală doar rotației Pământului.

Nu am cunostinte avansate de teoria relativitatii. Doar o intrebare de bun simt am: daca pamantul ar sta pe loc, n-ar trebui sa vedem acest lucru scris "pe toate gardurile"? Momentan toate cartile de fizica si alte resurse (online, wikipedia, whatever) scriu ca pamantul, al naibii, se invarte in jurul axei.

Feynman, in cursul lui de fizica, spune ca rotatia pamantului poate fi demonstrata cu pendulul lui Foucault. Tind sa am incredere mai mult in Feynman decat in site-ul tau dubios, care, printre altele, mai spune si aberatii:

Citat:

într-un mediu numit eter care a fost deja dovedit prin numeroase experimente științifice (... Michelson-Morley, în 1925 ...)

Dumitru73 18.07.2011 18:43:22

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni (Post 378821)
neica_nimeni nu poate avea o teorie proprie pe aceasta tema !

atunci de ce contrazici pe toti?

neica_nimeni 18.07.2011 18:44:35

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 378819)
nu stiu cum ...dar au avut dreptate

Culmea evolutionismului: "nu stiu cum ... dar au avut dreptate",

Chiar asta era scopul dezbaterii ... sa ne dam seama, daca au demonstrat sau nu acest lucru.

neica_nimeni 18.07.2011 18:50:51

Citat:

În prealabil postat de AllegroNonTroppo (Post 378823)
Feynman, in cursul lui de fizica, spune ca rotatia pamantului poate fi demonstrata cu pendulul lui Foucault. Tind sa am incredere mai mult in Feynman

Adica ar trebui sa inteleg ca pana la Foucault (1851) doar se banuia ca Pamantul se invarte in jurul propriei axe, ca Copernic si Galilei doar au presupus si nu au demonstrat acest lucru ?

Asta este treaba cu stiinta, e foarte selectiva, cand ne spune de Copernic, cand de Galilei, cand de Feynman, dar nu ne demonstreaza absolut de loc ca Pamantul se invarte in jurul propriei axe.

Eu prefer sa cred in Dumnezeu decat in Feynman, dar aceasta este o optiune personala.

Dumitru73 18.07.2011 19:12:49

d
Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni (Post 378831)
Adica ar trebui sa inteleg ca pana la Foucault (1851) doar se banuia ca Pamantul se invarte in jurul propriei axe, ca Copernic si Galilei doar au presupus si nu au demonstrat acest lucru ?

Asta este treaba cu stiinta, e foarte selectiva, cand ne spune de Copernic, cand de Galilei, cand de Feynman, dar nu ne demonstreaza absolut de loc ca Pamantul se invarte in jurul propriei axe.

Eu prefer sa cred in Dumnezeu decat in Feynman, dar aceasta este o optiune personala.

tu stii macar care este diferenta dintre sistemul geocentric si cel heliocentric?
si aici nu ma refer doar la cine in jurul cui se invarte.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:46:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.