Citat:
În prealabil postat de Raoul
(Post 427039)
Cand am spus sa ne prezinti un mod de alimentatie completa care sa cuprinda trei mese pe zi nu m-am referit din prisma unui sportiv,ci a unui om "normal". Ca asa traiesc si eu doar cu lapte si buruieni,dar o sa am 50 kg! In cazul asta nu le mai consider asa valoroase... Si am mai spus,nu in ultimul rand prezinta-ne costul! Ca asa pot veni si eu cu "n" recomandari...
|
Cu cat vei reusi sa mananci mai putin cantitativ si mai putin diversificat cu atat vei ajunge sa iti dai seama ca nu ai nevoie de foarte multa mancare. Sincer iti spun, eu de multe ori ma simt mult mai bine cand ajunez. Ma simt mai usor, mai mai lucid si chiar mai energic, nu simt oboseala in acea zi.
Acum sa-ti dau un raspuns concret. Eu am sa-ti prezint cam ce mananc eu, insa nu stiu daca e cel mai corect si echilibrat program.
Dimineata se poate manca un amestec de cereale, semite si fructe [url="http://www.veggie.ro/en/musli-cu-alune.html]"Musli nuts"[/ulr] (si nu cu tot felul de arome si zahar) cu lapte de soia indulcit cu miere de albine. Tot dimineata se mai poate manca paine cu dulceata (de prune, de macese etc) cu o cana de cafea facuta din cicoare cu lapte vegetal si indulcit cu fructoza. Intre mese: alune de padure, samburi de migdale si fructe. Alunele sau semintele sa nu fie prajite sau sarate. O data prajite isi pierd din vitamine si propietati.
La amiaza: o ciorba de legume cu linte (naut, fasole pastai). Apoi cartofi copti cu ulei de masline, fulgi de drojdie uscata. Se pot gati tot felul de mancaruri de legume scazute. Drob de soia. Eu de exemplu foarte rar manac felul doi, la mine mancarea de baza la amiaza e ciorba. Dupa ciorba mananc ceva usor - o paine prajita cu varza murata, un cartof copt, o salata de boeuf vegetala (foarte buna).
Seara e mai complicat: eu nu prea mancam seara - rontai niste alune de padure, migdale, fructe, o budinca de quinua sau de amarant.
Trebuie sa-ti precizez ca alimentaia o aleg si in functie de anotimp si anume: primavara mananc multe verdeturi: ceapa, usturoi, leurda, urzica, stevie, ridichi etc, vara de exemplu mananc multe fructe: cierese (foarte multe - sunt si foarte benefice), pepene rosu, caise etc, vara spre toamna: afine, catina, coacaze, zmeura etc. Iarna: mere, banane, mandarine, clementine, ananas, kivi, in general cittrice. Acum sa nu intelegi ca de ex nu mananc vara un mar sau citrice... ci am precizat pe ceea ce insist. Ti-am dat doar niste exemple, insa gama este mult mai variata.
Citat:
În prealabil postat de Raoul
(Post 427039)
Iar dpdv sportiv era totul mult mai usor. Mergeam la o macelarie ceva,cumparam organe si limba,care sunt foarte ieftine,si aveam o alimentatie completa pot spune.
|
Uite aici am scris un articol despre carne:
http://cenaclulluminalina.com/index....t-despre-carne