![]() |
Citat:
|
Eu am cu adevarat respect si onoare pentru toti care vor sa apere dreapta credinta,(femei,barbati,tineri,varstnici,monahi,mi reni,pustnici,artisti,femei de serviciu,medici,presedinti,cersetori,etc), credinta data sfintilor odata pentru totdeauna,care este lasata noua de Insusi Mantuitorul.
Dar sa ne amintim ca tot soborul sfintilor ne invata ca cel mai bine dreapta credinta se apara traind-o, si proclamand-o doar daca cineva intreaba ca de ce traiesti tu asa. Iarasi, fara Duhul Sfant, Duhul Adevarului, care ne da intelepciune si pricepere, si ne descopera toate cele necesare, nu ne putem descurca, si nu vom sti cine e prieten si cine e dusman, in ce sa lovim si ce sa aparam... Si, un adevarat "maestru" al manuirii Sabiei Duhului, un "as" al razboiului duhovnicesc, ne invata ca un crestin nu va lovi cu pumnul in vant, nu va lupta cu omul(trup de carne si sange), ci lupta lui este cu "duhurile rautatii si vicleniei", cu stapanitorii acestui veac intunecat....cu patimile si pacatele care s-au cuibarit in el insusi. Metoda lui de lupta a fost: "Biruiti raul prin BINE", prin necontenita partasie si incredere in Mantuitor.. Vorbesc de "apostolul neamurilor", sf.ap. Pavel Fie ca Duhul lui Dumnezeu sa ne talcuiasca fiecaruia care dorim, concret si specific,si in toate imprejurarile din viata noastra zilnica,ce inseamna sa biruim raul prin bine. Doamne-ajuta! |
Citat:
A sta pasiv, a fi indiferent atunci când vezi făcându-se o nedreptate - ăsta e păcat și e chiar trădare față de victimă, pe care ești dator să o aperi. Dacă pe stradă vezi un act de violență ce faci? Te faci că nu vezi, ca să nu-l trădezi pe agresor, făcându-te complice cu el în felul ăsta? Sau suni la 112? Ce spune cavalerul păzitor din tine că ești dator să faci? |
Despre reguli si libertate
Multi au impresia ca respectarea unor reguli le ingradeste libertatea. Eu cred ca de fapt este exact pe dos, libertatea mi-o pot exercita doar atunci cand respect o regula simpla, aceea de a nu-l deranja pe cel de langa mine.
Toti cei care au iesit din tara au observat imediat ca diferenta dintre noi ca romani si restul tarilor "civilizate" nu consta in cat de destepti si frumosi sunt acei oameni, ci cat de rigurosi sunt in respectarea legilor si a regulilor pe care singuri si le-au impus. Acest forum crestin ortodox pe langa regulile generale ale oricarui forum, suplimentar are si o regula exprimata foarte clar "Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa". Desi este foarte clara, multi se fac ca nu inteleg ce anume inseamna. In societate, este foarte clar ca oameni cu viziuni si credinte diferite coopereaza si convietuiesc fara probleme dintr-un motiv foarte simplu - respecta niste reguli! Pe acest forum de ce nu ar trebui sa fie la fel ? Ca romanilor nu prea le place sa respecte regulile, ca au tendinta mereu sa se opuna la orice fel de ingradire, ca nici macar regulile de circulatie acestia nu le mai respecta, este clar, dar la fel de clara este si directia in care ne indreptam ... ne indepartam tot mai mult de civilizatie. Propunerea mea referitoare la schimbarea regulilor pe acest forum nu este in principal indreptata impotriva ateilor (eu insumi am fost ateu in tinerete) ci impotriva tuturor celor care se impotrivesc ideii de dialog "civilizat", bazat pe logica si argumente. |
Citat:
Raspunsul meu se adresa lui Dumitru care pusese urmatoarea întrebare: Citat:
Citat:
|
Citat:
Doamna mea, parca mi-ati citit gandurile! Felicitari pentru acest mesaj. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Miha-anca, I.Calin, laurastifter, costel, lore86, Mihnea Dragomir, glykys, vintage, Florin Constantin Ilie, Postelnicu, bogdan81, Paduraru, CarareaImparatiei, eduardd, Adriana98 Pana in acest moment sunt 16 crestini care doresc acest lucru ... si vor mai fi si altii ... Un drum lung incepe cu primul pas ... |
Citat:
el, marele crestin, a fost dat afara iar unuia ca mine i se permite in continuare accesul. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:59:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.