catalin2 |
31.01.2012 13:20:32 |
Citat:
În prealabil postat de ucenic
(Post 426115)
Cu astfel de abordari si atitudini sa nu va asteptati la partasii duhovnicesti, nici macar in sanul bisericii dumneavoastra.
|
Asta e marea problema cu unii eterodocsi care intra pe forum, incearca sa-si impuna uneori agresiv convingerile. Nu m-a deranjat daca un eterodox isi expunea dogma lui, chiar am discutat cu el, dar mai ales cei ce au si idei ecumeniste vor sa impuna sa credem si noi ca si ei. Nu-si mai impun dogma cultului, impun sa crezi ca sunt la fel ca ortodocsii. Iar unii sunt agresivi, daca nu te raliezei ecmensimului lor te ataca, ba chiar au ajuns unii sa spuna ca noi nu suntem ortodocsi, ca ortodocsii cred ca el. El care a parasit ortodoxia stie ce e ortodoxia si e ortodox, nu un ortodox. Chiar coreligionarul dvs. procedeaza asa, mai era si un user catolic, deci de asta e iritarea asta in legatura cu eterodocsi pe forum, se culeg roadele semanate de alti eterodocsi.
Dvs. credeti una, noi alta, asta nu pot intelege unii eterodocsi, neaparat trebuie sa credem ca ei. Eu nu prea am vazut ortodocsi sa-si impuna credinta lor altora, cel mult cu grija pentru soarta lui, dar eterodocsii vor sa-si impuna credinta lor, in special ecumenistii.
Asadar, v-am spus ca din punct de vedere ortodox nu exista impartasanie la penticostali (nici nu au acest concept, e doar un simbol la neoprotestanti). De asemenea, nu credem ca sunt la fel ca noi, adica nu se inchina in Duh si Adevar (ca vad ca repetati asta). In Adevar inseamna dreapta credinta fara erezii, in Duh inseamna uniti de har. Cu cultul penticostal mai e o mare problema, ei spun ca Duhul Sfant ii face sa vorbeasca in limbi, noi spunem ca sunt alte duhuri. Iar fondatorul si descoperitoul vorbirii in limbi penticostale a fost un pastor care apoi a fost gasit vinovat de homosexualitate si exclus chiar de cultul pe care l-a fondat.
|