Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14465)

ioanna 31.01.2012 12:33:18

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426134)
Domnitorii tarii noastre? totusi apostolii lui Isus sunt modelele demne de urmat si nu niste personaje istorice despre care nu stim mare lucru, e foarte posibil ca majoritatea sa fi trait in pacat (preacurvie, betie). Faptul ca au aparat tara, nu inseamna nimic. Si-au aparat propriile interese latifundiare.

Nu era vorba de modele de urmat, ci de a recunoaste meritele unor domnitori. Modelul nostru spiritualizat este Iisus Hristos. In Apostoli sau Sfinti putem vedea cum Hristos a ridicat umanitatea lor la desavarsire. De ce credeti ca Brancoveanu nu s-a salvat pe sine si pe copiii lui trecand la Islam? Asta era pretul vietii: lepadarea de Hristos si convertirea la Islam. De ce credeti ca Biserica Ortodoxa i-a canonizat pe imparatul Constantin cel Mare si pe domnitorul Constantin Brancoveanu?

Profetul de carton 31.01.2012 12:45:13

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 426138)
Nu era vorba de modele de urmat, ci de a recunoaste meritele unor domnitori. Modelul nostru spiritualizat este Iisus Hristos. In Apostoli sau Sfinti putem vedea cum Hristos a ridicat umanitatea lor la desavarsire. De ce credeti ca Brancoveanu nu s-a salvat pe sine si pe copiii lui trecand la Islam? Asta era pretul vietii: lepadarea de Hristos si convertirea la Islam. De ce credeti ca Biserica Ortodoxa i-a canonizat pe imparatul Constatin si domnitorul Constantin Brancoveanu?

Mi-e greu sa fac o caracterizare a domnitorului Brancoveanu, nu cunosc viata lui. Trebuie tinute toate poruncile lui Isus, nu doar o parte si nu stiu daca toti domnitorii invocati de dumneavoastra s-au conformat.

Profetul de carton 31.01.2012 12:46:33

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 426136)
Dumneavoastra ati dona zeci de hectare de teren unei manastiri ,in conditiile actuale ?

daca as fi convins ca acei oameni carora le donez sunt oameni de caracter, da.

ioanna 31.01.2012 12:46:52

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426143)
Mi-e greu sa fac o caracterizare a domnitorului Brancoveanu, nu cunosc viata lui. Trebuie tinute toate poruncile lui Isus, nu doar o parte si nu stiu daca toti domnitorii invocati de dumneavoastra s-au conformat.

Daca nu cunoasteti viata domnitorilor, de ce va permiteti sa faceti afirmatii de genul "si-au vazut de interesul personal"? Unii se sacrifica si-i apara pe cei care “tin poruncile”, caci daca n-ar exista astfel de oameni, n-ar exista nici ceilalti :)

anita 31.01.2012 13:08:43

Citat:

Trebuie tinute toate poruncile lui Isus, nu doar o parte si nu stiu daca toti domnitorii invocati de dumneavoastra s-au conformat.

Asa spuneau si fariseii acum 2000 de ani.
Nu stiti ca Hristos a spus "Mila voiesc si nu jertfa" ?
Iar profetul David "Ravna casei Tale m-a mistuit" ?
Interpretau Scripturile si judecau fara sa manifeste iubire in relatia cu aproapele.
Una spuneau si alta faceau ,poate fara sa isi dea seama ,ei credeau ca asa trebuie.
Noi ne mantuim la mila lui Dumnezeu si daca acesti domnitori nu ar fi fost placuti lui Dumnezeu nu ar fi iesit victoriosi din batalii unde numarul ostasilor romani era mult mai mic decat al turcilor.

anita 31.01.2012 13:12:40

Mai spuneti ca nu stiti daca domnitorii s-au conformat.
V-am spus avem taina sf.Spovedanii si sfanta Impartasanie care ne ajuta sa nu mai pacatuim si i-au ajutat si pe ei.

catalin2 31.01.2012 13:20:32

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 426115)
Cu astfel de abordari si atitudini sa nu va asteptati la partasii duhovnicesti, nici macar in sanul bisericii dumneavoastra.

Asta e marea problema cu unii eterodocsi care intra pe forum, incearca sa-si impuna uneori agresiv convingerile. Nu m-a deranjat daca un eterodox isi expunea dogma lui, chiar am discutat cu el, dar mai ales cei ce au si idei ecumeniste vor sa impuna sa credem si noi ca si ei. Nu-si mai impun dogma cultului, impun sa crezi ca sunt la fel ca ortodocsii. Iar unii sunt agresivi, daca nu te raliezei ecmensimului lor te ataca, ba chiar au ajuns unii sa spuna ca noi nu suntem ortodocsi, ca ortodocsii cred ca el. El care a parasit ortodoxia stie ce e ortodoxia si e ortodox, nu un ortodox. Chiar coreligionarul dvs. procedeaza asa, mai era si un user catolic, deci de asta e iritarea asta in legatura cu eterodocsi pe forum, se culeg roadele semanate de alti eterodocsi.
Dvs. credeti una, noi alta, asta nu pot intelege unii eterodocsi, neaparat trebuie sa credem ca ei. Eu nu prea am vazut ortodocsi sa-si impuna credinta lor altora, cel mult cu grija pentru soarta lui, dar eterodocsii vor sa-si impuna credinta lor, in special ecumenistii.
Asadar, v-am spus ca din punct de vedere ortodox nu exista impartasanie la penticostali (nici nu au acest concept, e doar un simbol la neoprotestanti). De asemenea, nu credem ca sunt la fel ca noi, adica nu se inchina in Duh si Adevar (ca vad ca repetati asta). In Adevar inseamna dreapta credinta fara erezii, in Duh inseamna uniti de har. Cu cultul penticostal mai e o mare problema, ei spun ca Duhul Sfant ii face sa vorbeasca in limbi, noi spunem ca sunt alte duhuri. Iar fondatorul si descoperitoul vorbirii in limbi penticostale a fost un pastor care apoi a fost gasit vinovat de homosexualitate si exclus chiar de cultul pe care l-a fondat.

Profetul de carton 31.01.2012 13:22:51

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 426151)
Mai spuneti ca nu stiti daca domnitorii s-au conformat.
V-am spus avem taina sf.Spovedanii si sfanta Impartasanie care ne ajuta sa nu mai pacatuim si i-au ajutat si pe ei.

am citit in istorie despre multi domnitori care nu au facut fapte crestinesti.

catalin2 31.01.2012 13:23:19

Citat:

Multi martiri erau pagani, chiar talhari, dar cand si-au dat sangele pentru Hristos au devenit martiri. Multi mari sfinti au fost ostasi, apoi si-au dat viata pentru Hristos.

catalin2 31.01.2012 13:24:10

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426155)
am citit in istorie despre multi domnitori care nu au facut fapte crestinesti.

Toti facem pacate in fiecare minut, chiar daca nu ne dam seama. De aceea avem spovedanie si primim iar har prin Impartasanie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:24:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.