Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Mai sunt baieti crestini? Unde? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18104)

Abrupt 07.03.2016 23:52:45

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 616470)
Și crezi ai nevoie de o gagică evlavioasă ca să te suie înapoi pă cer?

Doar in cazul in care lucreaza la NASA

Mihailc 07.03.2016 23:58:35

Citat:

În prealabil postat de Abrupt (Post 616472)
Doar in cazul in care lucreaza la NASA

Grasa de la NASA...!

Și cum ai ajuns în groapă, flăcău? Te-ai supărat pe Manuela?

Demetrius 08.03.2016 06:14:55

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 616273)
Adică Eva era îndrăcită din "fabricație"... ??? Nici n-are rost să te întreb de unde ai dedus dobitocia asta cât Oceanul Pacific, eretică de-ți putrezește mintea de vie.

Se pare ca tu "ai un dinte" cu Eva, probabil ca sa te eviti(protejezi) pe tine.
Tu pui intrebarea si tot tu raspunzi ce iti convine? La fel ii convine si Deliei ca si ea a preluat concluzia ta ca eu am idei cu Eva(Delia=Eva dpmdv), cand de fapt voi aveti habar n-am ce.

Eu am spus ca sarpele e in orice trup, dar se pare ca voi nu stiti ce e acela sarpe, ori poate voi nu sunteti in trup, ci in duh(cu d mic)..., poate credeti ca Adam si Eva chiar au mancat marul "central"..., pe cand ei numai au gustat din el.

Mihailc 08.03.2016 06:57:04

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 616536)
habar n-am .

Singurele cuvinte adevărate, fără dubiu, din replica ta.

Citat:

Eu am spus ca sarpele e in orice trup, dar se pare ca voi nu stiti ce e acela sarpe
Dar tu de unde știi, îl cunoști personal pe șarpe? Îți umblă kundalini prin mădulare?

Citat:

poate credeti ca Adam si Eva chiar au mancat marul "central"
Eu zic că era prun. Dacă ție îți plac mai mult merele, treaba ta!

Intrarea Vagonului 08.03.2016 09:09:11

Demetrius, lasă țuica gnosticilor! Nu aduce cunoaștere, ci doar beție pe Pămînt și mahmureală veșnică.

delia31 08.03.2016 16:36:42

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 616536)
Se pare ca tu "ai un dinte" cu Eva, probabil ca sa te eviti(protejezi) pe tine.
Tu pui intrebarea si tot tu raspunzi ce iti convine? La fel ii convine si Deliei ca si ea a preluat concluzia ta ca eu am idei cu Eva(Delia=Eva dpmdv), cand de fapt voi aveti habar n-am ce.

Eu am spus ca sarpele e in orice trup, dar se pare ca voi nu stiti ce e acela sarpe, ori poate voi nu sunteti in trup, ci in duh(cu d mic)..., poate credeti ca Adam si Eva chiar au mancat marul "central"..., pe cand ei numai au gustat din el.

Oo.., as vrea eu sa am lacrimile Evei de dupa izgonirea din Rai ori starea ei de acum.

I le-a sters din fericire Hristos, cand s-a pogorat la iad si i-a scos de acolo si pe ea si pe Adam.
Acum se veselesc impreuna cu Hristos si Maica Domnului si toti dreptii.

Ti-am zis asta ca poate nu esti la curent cu ce s-a mai intamplat dupa…
A mantuit-o Hristos.
Asa stim in Biserica lui Hristos, asa canta strana la Utrenie si in Canonul lui Andrei Criteanu si in toate slujbele ortodoxe: "Ca prin Cel ce S-a intrupat din tine, Nascatoare de Dumnezeu, iadul s-a robit, Adam s-a chemat, blestemul s-a pierdut, Eva s-a mantuit" (Din slujba Utreniei, primul fragment care mi-a venit in minte).

Asa vedem si in icoana ortodoxa a Invierii lui Hristos, cum ii scoate din intuneric.

delia31 08.03.2016 16:40:37

Hristos i-a iertat pe Adam si Eva, i-a izbavit, i-a scos din intuneric dar noi continuam inca sa-i acuzam, sa le facem procese in lipsa, sa le stabilim vina si pedeapsa, ba ca daca nu era Eva, Adam ar fi fost mai breaz, ba ca Adam n-a vegheat-o, ba una, ba alta, de parca nu fiecare din noi e deodata si Adam si Evă (greu de inteles asta).
Pacatul stramosesc e al intregii firi umane si oricare dintre noi am fi esuat la fel de lamentabil.

CristianR 08.03.2016 18:31:41

Dacă ne batem capul cu greșeala protopărinților are importanță tocmai pentru că îi reiterăm, fiecare dintre noi. Și le repetăm greșeala nu o dată, ci de nenumărate ori, căzând chiar și după ce Hristos ne-a înnoit harul. Poate că, înțelegând ceva din alcătuirea lor lăuntrică, ne vom cunoaște mai bine pe noi înșine.

Yasmina 08.03.2016 18:44:33

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 616471)
La stele...

Sa nu fie din alea"verzi" !! :)

stefan florin 09.03.2016 09:28:23

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 616456)
Coborarea la iad a Mantuitorului

http://www.crestinortodox.ro/paste/s...lui-88667.html

I Petru 3, 18-19
I Petru 4, 6

Deci nimic gnostic, doar Sf. Scriptura, sezi bland.

Si cuvintele astea trebuie sa-ti fi trecut pe langa urechi:

"Astazi toata faptura se veseleste si se bucura, ca Hristos a inviat si iadul a pradat.
Astazi a pradat iadul, Stapanul, Cel ce a ridicat pe cei legati, pe care-i avea din veac, cumplit tinuti intru sine. "

Slujba Invierii
http://www.crestinortodox.ro/slujbe-...ii-135504.html

SINAXAR

In Sfanta si Marea Duminica a Pastilor praznuim Invierea cea datatoare de viata a Domnului si Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Numim sarbatoarea de azi Pasti, dupa cuvantul care in vechiul grai evreiesc insemneaza trecere; fiindca aceasta este ziua in care Dumnezeu a adus, la inceput, lumea dintru nefiinta intru fiinta. in aceasta zi smulgand Dumnezeu pe poporul israelitean din mana Faraonului, l-a trecut prin Marea Rosie si, tot in aceasta zi, S-a pogorat din ceruri si S-a salasluit in pantecele Fecioarei. Iar acum, smulgand tot neamul omenesc din adancul iadului, l-a suit la cer si l-a adus iarasi la vechea vrednicie a nemuririi. Dar pogorandu-Se la iad, Domnul nu a inviat pe toti cati erau acolo, ci numai pe cei care au voit sa creada in El; si sufletele sfintilor din veac, tinute cu sila de iad, le-a slobozit si a daruit tuturor putinta sa se urce la ceruri.

si ma rog, unde scrie (referitor la trimiterile biblice puse de tine) despre Adam si Eva?
ps: cel putin la 1 Pretu 3: 18-19, vorbeste despre niste duhuri si nu despre suflete, deci fi mai atent

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:04:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.